מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של ניפוח שרירים וכדוריםרועי30/08/2012
האם כדורים פסיכיאטרים יכולים לעקב בניית השרירים באמצעות אימוני כושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ניפוח שרירים וכדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/09/2012לא אמור לפגוע ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי אישפוזשמואל30/08/2012
שלום אחרי שהייתי מאושפז בבתי חולים הרגשתי סוג של מעקב, לא מצד
המשטרה כי מאז גיל 16 אין לי תיקים למרות שעששיתי דברים הרבה יותר
חמורים באישפוזים והייתי במחלקה לביטחון מירבי אין לי קשר איתם, אולי
חלק ממי ששמר עלי היו שוטרים, אני כמעט בטוח למה זכיתי לשמירה כזאת,
אבל למען הסר ספק אפילו בנאדם שנקבעה לו רמת מסוכנות מאוד גבוהה,
לא מאמין שנקבעה לי כזאת כי היו משאירים אותי שם האם יש מעקב אחרי
חלק מהמטופלים?, אני כמעט בטוח שזה לא קשור ובכלל אין להם שום אינטרס
והכי חשוב תקציב לדברים כאלו אבל בוא נגיד שאלתי את זה בכללי פשוט אחרי
ובזמן אישפוז יש אנשים שדואגים לשמור עלי ונכי צה"ל בדרך כלל קולטים מי זה
האנשים האלו, לא אוכל לפרט, תודה מראש, רק לא צריך לעשות לי אבחנות, תחסכו
ממני את הקטעים האלו, עברתי, זה היה פעם, אבל אני שואל מעבר לכל המצב, כי
הרגשתי את זה גם שהייתי מאוזן, זאת שאלה כמעט מיותרת אבל בכל זאת אני שואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום מעקב
שמוליק30/08/2012שלום שמואל.
אין שום מעקב! תוציא לך מהראש את השטויות האלה!!
התאשפזתי ארבע פעמים (!) ואין אחרי שום מעקב!
יכול להיות שבגלל חרם חברתי אתה מרגיש שמישהו רודף אחריך.
צא מזה, הגשם את שאיפותיך, ואחרי זה שים קצוץ על כ-ו-ל-ם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אישפוז - תגובה
ד``ר יעקב חרמון30/08/2012שלום שמואל
המעקב היחידי הוא המעקב הרפואי שנחוץ מאוד בכדי למנוע את תחושת המעקב האחר...
תרגיש טוב ובטוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדגשתי שזה היה פעם
שמואל31/08/2012אבל מה לא הבנתם במילה פעם????
אין לי שום חשד שעוקבים אחרי אנשים
כבר כמה שנים אבל אחרי שהייתי מאשפז
פעם אחרונה לפני כמה שנים הרגשתי מעקב
והוא לא היה מצד רופאים אני בא ממשפחה אמידה
ואבי עובד בתפקיד רגיש, לא משנה הבנתי שמצד
הרופאים אין דבר כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל זאת כל הכבוד
שמואל31/08/2012לשמוליק אדם שנרפא ממחלה, ועוזר לאחרים
זאת זכות גדולה מאוד, כל הכבוד לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהnoam29/08/2012
שלום רב, אני בן 30 עובד ומתפקד במשרה בכירה סובל מחרדות ומאובססיות בחשיבה כבר 10 שנים הייתי מטופל 5 שנים בציפרמיל 40 מ"ג וקסנקס והיה מעולה הפסקתי את הטיפול למשך חצי שנה חזרו החרדות והטיפול שונה שוה ל 5 שנים לציפרלקס 20 +קסנקס 0.25
ידעתי עליות ומורדות ולכן בעצת הפסכיאטר שיניתי לסימבלתה 120 מ"ג אותה נטלתי במשך חצי שנה, לא הרגשתי מכוסה באופן מלא וגם הייתה עליה של לחץ דם ודופק בעצת הפסכיאטר הורדתי לאט את המינון של הסימבלתה ושוב התחלתי ליטול ציפרמיל כאשר הייתי בשילוב של שתיהם 30 ו 30 הרגשתי טוב אך מכיוון שהאמנתי מאוד בציפרמיל הורדתי לחלוטין את הסימבלתה מאז כחודשיים יש חרדות מאוד חזקות פחד אימתני מלהשתגע מסכיזופרניה וכו' לא משנה שאינני חולה ואף רחוק מזה והרופא מסביר זאת עדיין ישנם מחשבות, בעת לחץ גם צילצולים באוזניים ושירים שנכנסים בלופ ומחשבות טורדניות ללא הפסקה,בעקבות כך הופסק הטיפול לפני 20 יום בבת אחת והוחלף לפריזמה 40 מ"ג +קלונקס עד 2 מ"ג ביום אינני חש בהטבה ואף מרגיש כי הקסנקס היה לי טוב יותר מהקלונקס שאלותיי:
תוך כמה זמן פריזמה תתחיל להשפיע ?
האם ייתכן כי אני חווה תופעות לוואי של ירידה בבת אחת מהתרופות ציפרמיל וקסנקס ?
ביומיים האחרונים שבתי בעצת הפסיכיאטר ליטול קסנקס האם יכולות להיות תופעות לוואי של הורדת הקלונקס כגון צמרמורות חזקות ואף חרדה
האם חוסר החלטיות והססנות מאפיינים מצבים כשלי
סליחה על האורך אני פשוט בבעיה רצינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון29/08/2012שלום לך רונן
אתה לא בבעיה רצינית.
נראהלי שרופאך עושה עבודה רצינית בכדי לאזן אותך מחדש ובתקופת איזון עלולות להיות החמרות כפי שאתה חווה כעת.
לשאלה ממה נגרם כל סימפמטום אין חשיבות גדולה ויתכן שנובע מה ocd כך שרצוי טיפולית לא להציג את השאלה ובטח לא לענות עליה בכדי לנסות להכחיד את ההתנהגות.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס, סרוקוול ואסטועדן29/08/2012
שלום דר,
בן 21. לוקח אסטו20 מ"ג בוקר,
קלונקס חצי מ"ג במהלך היום אם יש צורך כמו דאגה או מתח או חרדה,
ובלילה עוד מ"ג 1 קלונקס ורבע שעה אחר כך
סרוקוול של 50 לא xr .
אלא הרגיל פשוט בפעמיים של 25
האם טיפול בקלונקס לטווח ארוך של מס . חודשים עד מס. שנים במינון של עד 2 מג ביום גורם להתמכרות או לסבילות של הגוף לתרופה כך שהקלונקספחות "מדגדג" באפקט שלו?
והאם יש סיכון בנטילת הקוקטייל שלי לטווח ארוך?
הטיפול לחרדה ממושכת ודיכאון....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס, סרוקוול ואסטו - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/08/2012עדן שלום
מינון של קלונקס 2 מג׳ לא אמור ליגרום להתמכרות כי זהו מינון נמוך-כמו כן לא בהכרח הגוף מיתרגל לכך אפילו אם נוטלים אותו לאורך שנים התמכרות מתרחשת עם מינונים גבוהים יותר וכל עוד לקיחת התרופה היא בהשגחה רפואית אין שום סכנה.ההמלצה שלי היא שאחרי זמן מסוים שבו-הבן אדם מאוזן ויציב,ניתן לנסות להוריד במינון הבנזודיאזפינים(קלונקס) בצורה הדרגתית מאוד ולא להמשיך לקחת את זה עד אין סוף ועל ״אוטומט״.כל זה -בודאי-בליווי רפואי בלבד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהטולי29/08/2012
מבקשת להבין עיקרון של רציונל טיפולי -
מה הטיפול התרןפתי המומלץ בדפרסונליזציה שאינה על רקע פסיכוטי אלא על רקע דכאוני או חרדתי?
1. SSRI נכון?
2. ומה לגבי BZ? נאמר שזה לא הכי טוב? זה נכון?
3. ומה לגבי אנטיפסיכוטים במינון נמוך? זה יעיל או שלא?
בבקשה השיבו בסבלנות וללא התחמקות.
תודה,
ט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרסונליזציה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק29/08/2012לטולי שלום
דפרסונליזציה היא בד"כ ביטוי של תמונה קלינית כוללנית לכן ההסתכלות היא על התמונה כולה ולא רק על אחד הסימפטומים (במיקרה הזה הדפרסונליזציה)-בחירת הטיפול מתבססת על התמונה הקלינית כולה היות וכפי שציינת בשאלתך היא יכולה להופיע בהרבה מצבים-הפסיכיאטר שלך יודע היטב איזה תכשיר יהיה המתאים ביותר עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה ישירה ומכבדת
טולי29/08/2012מבקשת להבין עיקרון של רציונל טיפולי -
מה הטיפול התרןפתי המומלץ, לפי הספרות, בדפרסונליזציה שאינה על רקע פסיכוטי אלא שהינה על רקע חרדתי?
1. SSRI נכון?
2. ומה לגבי BZ? נאמר שזה לא הכי מתאים? זה נכון?
3. ומה לגבי אנטיפסיכוטים במינון נמוך? זה יעיל או שלא?
בבקשה השיבו בסבלנות וללא התחמקות.
תודה,
ט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוףףף
חשובב15/03/2014היי, טוב אז אני חייבת לקבל תשובה פעם אחת ולתמיד, לפני כמעט שנה וחצי התחלתי לקחת רואקוטן, התרופה לפצעים בפנים, חשוב לציין שלפני כן לא היו מעולם בעיות נפשיות מאף סוג!!! לאחר ארבעה חודשים התחילו לי תופעות לוואי נוראיות, כאבי ראש קשים ביותר, רעשים בראש כתוצאה ממים שעלו לי לראש, העור שלי הפך כתום, התכווצויות קשות בכל חלקי הגןף, חוסר יכולת לנשום ועוד המון תופעות, הייתי במיון מספר פעמים ועשיתי את כל הבדיקות הנדרשות- הכל חצא תקין;) נכנסתי לחרגות קשות- מן הסתם ימשפ המצב הנפשי שלי החל רק להתדרדר, חוויתי דפרסונליזציה קשה, הייתי בטוחה שהשתגעתנ, חרדות קשות ביותר, דיכאןן, רצתי למליון רופאים פסיכוליים פסיכיאטרים ומה לא?! לאף אחת לא הייתה תשןבה כמו שצריך, חשוב לציין שכל התקופה הנ״ל הייתי ללא כדורים, המשכתי לעבוד ולתפקד כמעט כרגיל, התחלתי לעשות ספורט- אני יודעת שזה עוזר, עכשיע לאחר החפירה הקטנה חח אני רוצה לשאול בבקשה- איך זה ייתכן שכתוצאה מכדור שנלקח פחות מחמישה חודשים הגבתי ככה? האם יש סיכוי שהכדור הזה ״דפק״ אותה ואין דרך חזרה?!? מה לעשות למי לפנות? בבקשה תעזרו לי עברתי שנה של גהינום!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אירנהאני29/08/2012
שלום ד"ר
רשמת לגבי החלום שאם זה מהווה בעיה בתפקוד אז אולי יש צורך בטיפול, בנתיים זה לא מהווה בעיה, כלומר אני בהכל מתנהג כרגיל אני עובד, סטודנט, יוצא עם חברים והכל..
אך לדוג' אני קצת מפחד להיות בזוגיות עם מישהי כי אני רוצה להשים מאחורי את המחשבות האלו..(או שאולי זה סתם פחד ממחוייבות שאני מתרץ ע"י הספקות האלו ביחס לעצמי) כי באמת בכל השאר אני ממש בסדר!!
אני לא מבין איך טיפול יכול לעזור? הרי המחשבות לא יימחקו ממני...
והתיאוריה הזו עדיין תישאר אפשרית גם לאחר מכן..
אני גם מנסה להבין מניין נובע ה"פחד" הזה...
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר אירנה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/08/2012הטיפול, והכוונה היא לטיפול פסיכולוגי, יכול לעזור לך להבין יותר טוב את עצמך ואת מקור הבעיות איתן אתה מתמודד. הוא לא יתן לך תשובות ישירות לשאלות שאתה שואל, אך יאפשר להבין למה בכלל מתעוררות השאלות שבדרך כלל לא מעסיקות אנשים במצבי חיים הרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמורן29/08/2012
שלום רב,
יש לי אחות בת 27 עם הפרעות התנהגותיות קשות ביותר.
מדובר בבחורה שכבר מגיל 0 מאוד מרדנית, עצבנית ברמות שקשה בכלל לתאר, חושבת שכולם חייבים, לה לא מסוגלת לשמוע שאומרים לה לא, על כל דבר שמאירים לה היא משתוללת וכשאני אומרת משתוללת אני מתכוונת לצרחות, מעיפה דברים, יכולה לשבור את הבית מהעצבים שלה, יורקת, שוברת, מרביצה, נושחת את עצמה, אפילו אם עושים משהו שבלי כוונה היא משתוללת, תמיד התגובות שלה מאוד קשות.
חשוב לי לציין שמעולם לא היה לה חבר למרות שהיא נראית מדהים והמון מחזרים אחריה כאילו חסרת ביטחון. בכל מקום שהיא נמצאת כאילו מרגישים נוכחות עצבנית כזאת.
היא גרה עם אמא שלי בבית וכל הזמן יש שם מריבות היא יוצאת מהבית בטרוף ואז מתיחלה להטריד טלפונית כאילו מחפשת כל הזמן תשומת לב.
יש עוד המון דוגמאות לא נורמליות שזה לא המקום לפרט, אני רק רוצה לדעת מהו המקום שאליו יש לפנות על מנת שהיא תוכל לטפל בעצמה.
האם זוהי הפרעת קשב וריכוז? האם מחלת עצבים? מה זה יכול להיות??????
אודה מאוד על תשובה שתהיה ממש ברורה על מנת שנוכל לגשת לטיפול הכי מתאים בשבילה.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/08/2012שלום רב,
אכן, השלב הראשון בטיפול בבעיה הוא האבחון. התסמינים שתיארת יכולים להיות חלק מבעיות נפשיות שונות כגון הפרעת קשב ריכוז, הפרעת מצב רוח, הפרעה בשליטה בדחפים ורבות אחרות, ולכן, כדי להתאים את הטיפול הנכון יש קודם כל לאבחן את הבעיה. האבחון יכול להתבצע ע"י פסיכיאטר מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב צירפלקס, ואבן וולריאןרועי29/08/2012
שלום.
בת 80, עקב חרדה נוטלת ולריאן לסרוגין, וואבן לפני שינה. קיבלה מרשם כעת לציפרלקס.
האם יש אינטרקציה בין ולריאן לציפרלקס המצריכה הפסקת הולריאן, או שהשילוב מותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב צירפלקס, ואבן וולריאן - תגובה
אין שום בעיה בשילוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשכנע קרוב לקבל טיפול?רווית28/08/2012
שלום רב,
הייתי שמחה לקבל טיפים להבאת אבי לקבל טיפול נפשי. מבחינתו הוא שפוי לחלוטין ומסרב לקבל טיפול.
אבי לא אובחן עדיין כלוקה בנפשו כי מעולם לא היה מול גורם מבריאות הנפש. אך עם זאת הוא מגלה תסמינים והתנהגויות שמשפיעות על איכות החיים שלו ושלי, הבת שלו שגרה איתו, כגון: סרוב להתקלח מדי יום מפחד להצטנן (עולה ממנו צחנה נוראית של שבועות ללא מקלחת),לא מחליף בגדים, מסרב לשתות מים כי זה לא בריא. אוכל מזונות מטוגנים כי לטענתו הם מאוד בריאים, חוזר על אותו משפט כמה פעמים במהלך שיחה ללא כל קשר לתגובה שקיבל מהצד ששוחח איתו, מדבר מאוד לאט,אוכל מאוד לאט ומשחק עם האוכל שלו כשעה בכל פעם,מדבר לעצמו בקול רם,האינטרקציה שלו עם נשים מבוססת ברובה על קללות מהצד שלו ומבחינתו כל האמהות זונות ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשכנע קרוב לקבל טיפול? - תגובה
את מתארת בעיה מאוד לא פשוטה וקשה להתערבות. אין דרך לשכנע אדם לפנות לטיפול נפשי אלא אם הוא עצמו מודע לבעיה ומעוניין בטיפול. מהודעתך עולה כי המודעות אינה קיימת אצל אביך ולכן, השיכנוע כמעט ואינו אפשרי. הדבר החשוב הוא לתת לו להבין שאתם, בני משפחתו, לצידו ורוצים לטובתו. לא כדאי להכנס למריבות או עמותים מאחר וזה עלול לפגוע בקשר ביניכם. במקרים קיצוניים בהם אדם כתוצאה ממצבו הנפשי עלול לסכן את עצמו או את הסובבים, יש לפנות לפסיכיאטר המחוזי הלבקש להוציא הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה שמתבצעת גם ללא הסכמתו של המטופל. הפניה לפסיכיאטר המחוזי מתבצעת ע"י גורם מטפל, כגון רופא משפחה, עו"ס, רופא שעושה ביקור בית (לא בהכרח פסיכיאטר), כאשר עליהם לציין כי האדם סובל מבעיה נפשית ועלול להוות סיכון לעצמו ולסביבתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה28/08/2012
כמה גבוה אפשר ללכת במינון של seroquel xr בחוזק 400 מג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בעיות שינהגבי28/08/2012
שלום אני בן 31 מטופל ברספרדל 6 שנים
כבר כ 6 שנים אני סובל מבעיות שינה בעיקר בלילות ששם תקופה מסויימת ישנתי עם כדור שינה , ממנו הפסקתי אחר כך .
זה מאוד מציק לי שרואים אותי " יושן " ושואלים אותי אם ישנתי או שאני שואל אם הם ישנו ואם אני ישנתי והם אומרים שישנתי ואני אומר שלא ולא מאמינים לי כאילו שאני משקר .
אני לא מצליח לישון בצהרים בכלל פעם אחרונה שישנתי צהרים היתה בחודש מרץ אני חושב ולפני זה שנה או משהו .
הייתי אצל פסיכאטר פרטי לשם אבחון והוא שאל אותי ( גם אצל ניורולוג ) אם אני נוחר כי הייתי עייף , נראתי עייף והוא ממליץ לי ללכת למעבדת שינה .
אני בן 31 187 גובה ושוקל 111 ומעשן ,
השאלה שלי האם זה בעיה פסיכאטרית או בעיה פיזית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון28/08/2012מעבדת שינה הינה אמצעי מצוין לאיבחון...
לך על זה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהיעל28/08/2012
שלום
ץרציתי בבקשה לברר:במידה והתחלתי לקחת סימבלטה 60 מ"ג ועל הגוף שלי התרופה צשפיע עם תופעת לוואי של עלייה בתאבון. מתי אני אמורה לשים לב לזה?האם כבר מהימים הראשונים של נטילת 60 מג או שרק אחרי חודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון28/08/2012שלום יעל
לא בהכרח תופעה לוואי זו תופיע אצלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה28/08/2012
מה טווח המינון המקובך בתרופה בשם לפונקס בחוזק של 100 מגג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק28/08/2012לאורן שלום
לפונקס בדרך כלל ניתנת במינונים של עד 600 מג׳ ליום-ניתן במיקרים מסוימים לתת מעבר למינון זה אך זה מצריך אישור מיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הבדל במאפיינים?מוטי28/08/2012
בדרך כלל או בהתנהגות בין גברים לנשים בהפרעת אישיות גבולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הבדל במאפיינים? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק28/08/2012ההפרעה היא אחת אך היא יכולה להתבטא באופן שונה אצל כל אחד ואחד -בין עם הם גברים או נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין תרופות?מוטי28/08/2012
אני לוקח אפקסור באופן קבוע אך מאחר שבבית מרקחת לא תמיד היה אפקסור נתנו לי תרופה חלופית ויפאקס שהיא לכאורה אותה תרופה. שמתי לב שכל פעם שאני עובר מאפקסור לויפאקס או להפך בימים הראשונים מצב הרוח שלי יורד עד שאני מתרגל לתרופה החדשה. האם יכול להיות שהמעבר בין התרופות יגרום לשינוי במצב הרוח או שזה רק במקרה תפסתי ימים לא טובים ואין שום קשר כי לכאורה מדובר באותה תרופה רק עם שם אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בין תרופות? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק28/08/2012למוטי שלום
כעיקרון מדובר על אותה התרופה רק שהן מיוצרות במעבדות שונות -לא אמור ליהיות הבדל בינהם אך ישנם אנשים שהם רגישים מאוד לשינויים כאלו ויכולים להגיב בצורה שאתה הגבת-הרבה פעמים עצם הידיעה שאתה לוקח תכשיר שונה מזה שאתה רגיל אליו גורם לכך שתרגיש כביכול ״שונה״ מאשר עם התכשיר הרגיל -מבחינה פרמקולוגית אין שום הבדל בין התרופות הספציפיות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)