מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההבדל בין בורדרליין למניה דיפרסיהדנה22/08/2012
שלום,
תודה מראש על המענה.
האם קיים הבדל בין הטיפול התרופתי באישיות גבולית לבין מניה דיפרסיה?
הפסכיאיטר שלי לא בוח מה אני משניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין בורדרליין למניה דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012בורדרליין ( הפרעת אישיות גבולית ) שייכת לספקטרום של ההפרעות הדו קוטביות, רבות בגלל תנודות במצב הרוח.
הטיפול יכול להיות זהה לעתים.
ההבדל, בהפרעת אישיות , יש חשיבות רבה לטיפול בשיחות ( CBT DBT ) , ההפרעה מאז הילדות עם עדות לסבל ופגיעה תפקודית באופן קבוע ורציף, במניה דפרסיה, הסבל והפגיעה התפקודית, רק בזמן התקף , פרט לכך התפקוד שמור יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית - פגיעה עצמית
יוליה יעל31/01/2013שלום רב.
אני מאובחנת כסובלת ממניה דיפרסיה והפרעת אישיות גבולית. עכשיו, האם אני פוגעת בעצמי כתוצאה מבורדרליין או כתוצאה ממניה דיפרסיה. הפגיעה העצמית שלי מטבטאת בחתכים עמוקים מאוד ואגרסיביים בידיים, וכתוצאה של ענישה עצמית, בעיקר כאשר אני שוב נופלת לאנורקסיה ונותנת לה להישתלט עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופהאורחת22/08/2012
האם התרופה "ארטאן" יכולה להפסיק התכווצויות שרירים בלתי רצוניות?
האם התרופה את השריר ומונע ממנו להתכווץ , כלומר מונע את השחרור של האצטיל כולין ואת הגירוי החשמלי בשריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012השימוש בארטן זה להפחית התכווציות לא רצוניות מחוסר דופאמין.
התרופה שייכת לקבוצת נוגדי מערכת הכולנרגית ( אצטיל כולין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בשפיכה ssriגל21/08/2012
שלום,
בן 36, נוטל תרופה אנטי דיכאונית לוסטרל במינון 50 מ"ג(בעבר נטלתי גם סרוקסט, ציפרלקס ועוד ממש' ssri).
נמצא במערכת זוגית ופשוט לא מצליח לגמור, זה אפילו לא עיכוב. למעט פעמיים או שלוש נדירות מתוך עשרות ניסיונות, זה לא קורה.
זה קרה לי בעבר גם, ורק כשהייתי בלי כדורים או כדור בשם מירו(שהיה היחיד שגרן לי לתיאבון מוגבר ועלייה משמעותית במשקל), הצלחתי לגמור.
ניסו פעם לתת לי סורבון להקלה ולא עבד.
ssri משתק אותי במובן הזה, וזו בחירה בין איכות חיים נפשית(אם וכאשר וגם זה לא בטוח), לבין חיי זוגיות שלמים ומהנים(גם זו איכות חיים).
למי פונים? לפסיכיאטרים שטיפלו בי לא היה מענה אמיתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשה מה שטוב לך
שמוליק22/08/2012שלום גל.
השאלה שאתה שואל היא ממש לא שאלה רפואית.
ידוע שהתרופות אינן פותרות את הבעיה אלא רק מקילות על סימפטומים, ויש להן תופעות לוואי.
מה עדיף?
זו שאלה אינדבידואלית, וכל אחד אמור להחליט מה יותר טוב בשבילו.
אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות והחלטתי להספיק. ישנם מטופלים שהכרתי מהתקופה של האישפוז והשיקום שמעדיפים אחרת.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב בשפיכה ssri - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012אין ברירה, לנסות עוד פסיכיאטריים, זה נושא תרופתי, יש לישקול לשנות טיפול לשקול להוסיף טיפול בשיחות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונסרין או אנפרנילגלית21/08/2012
שלום לרופאים,
אני סובלת מדיכאון עמיד והוצע לי גם בונסרין כי יש לי בעיית שינה חמורה אבל אני צריכה בנתיים להוריד את האיקסל כי אי אסור לערבב.
מצד שני הוצע גם אנפרניל כי יותר חזק לדיכאון אבל זה לא מרדים אלא מעייף.
הבנתי שהאנפרניל גם עוזר לכאבים וגם בונסרין.
חשוב לי לציין כי סרוקוול הפסיק לעזור לשינה.
אני צריכה להחליט מה אני רוצה לקבל וזה יהיה רק עוד שבועיים.
וחוששת מתופעות הלוואי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונסרין או אנפרניל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012ממליץ טיפול חדש יותר
מירו ( הנגזרת החדשה של בונסרין)
סימבאלטה ( מעולה לכאב)
אנאפרניל לא יעיל כטיפול בכאב, נוגד דיכאון ישן יותר , עם יותר תופעות לוואי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לרופא
גלית27/08/2012מירו לא עזר לי לשינה בזמנו וגם גרם לי אטרף לפחממות וזה גם משמין.
טופלתי בסימלתה ובסוף היא לא עזרה
כמה בונסרין מרדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חמורברק21/08/2012
אחי מאובחן כחולה מאניה דיפרסיה, לאחרונה קיבל התקף פסיכוטי חריף, אשר נמשך כשבוע (עד שאושפז). כיום, חודש לאחר המקרה, הוא עדיין פסיכוטי ולא ממש בסדר..
שאלתי היא האם תקופת ההתקף יכולה להשפיע על ההחלמה? האם נגרם לו נזק כתוצאה מהשבוע ששהה בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חמור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012תיאורתית , ככל שמתחילים לטפל מוקדם יותר , הסיכוי להחלמה מהירה גדול יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות לשון בלתי רצוניותפולה21/08/2012
עקב לקיחת הלידול הופיעה תנועות לשון בלתי רצוניות
אחרי הפסקה של מספר חודשים בתרופה יש שיפור
אך התנועות מגיעות לסירוגין.
מה הטיפול במצב כזה
האם יש קשר לירידה במנגן
או בחוסר בויטמינים- B למשל
האם רופא נוירולוג מטפל במצב כזה
או לאיזה תחום זה שייך
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות לשון בלתי רצוניות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012מי שמטפל זה ניורולוג מומחה להפרעות תנועה , אך גם פסיכיאטר יכול לטפל.
לפעמים וויטאמין E יכול לעזור , אך יש תרופות נוספות יעילות, כגון: קסאנזין.
אך תחילה מומלץ לעבור בדיקה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדחיפות!אנונימי20/08/2012
שלום רב אני מודאגת ממצבו של בני הוא ישן הרבה יותר מעל הממוצע יש לו שינויים במצבי הרוח אבל במצב מאוד ישר זאת אומרת הוא בוכה ופתאום מתחיל לצחוק בלי סיבה הוא בקושי אוכל הוא תמיד אומר שאין לו תאבון......והוא תמיד מאיים וצורח בבכי שהוא רוצה להתאבד אבל אחריי כמה ימים הוא נרגע
ככה הדפוס ההתנהגות שלו ..ככה כמעט שבועיים בכל חודש דפוס קבוע...האם הוא סובל מדיכאון ועם כן איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בדחיפות! - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012שלום: לפי התאור שלך , רצוי מאוד שבנך ייבדק במהרה על ידי רופא המשפחה או רופא פסיכיאטר על מנת לאבחן את הבעיה ולטפל בצורה מתאימה.נראה לי שהוא במצוקה והדרך הכי טובה לסייע לו היא להביאו לבדיקה אצל רופא ללא דחייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה בהפרעות קשב וריכוז מציפרלקסאמיר20/08/2012
שלום רב,
אני גבר בן 27 הסובל מהפרעות קשב וריכוז וכמו כן מחרדות,
בעבר נטלתי ריטלין אשר אף החמיר לי מצד אחד את החרדות אך שיפר את מצב הקשב והריכוז, הפסקתי עקב התקפי חרדה קשים שתקפו אותי וכעת אני נוטל ציפרלקס, אני שם לב שכבר תקופה מאז הנטילה אני מרגיש ממש מבולבל, חסר קשב וריכוז בצורה קשה, קשה להיזכר בדברים.....
האם אלו תופעות אופייניות לציפרלקס?והאם יש לי מה לעשות בנידון?ניסיתי לרדת במינון של הציפרלקס לחצי כדור וישר התחילו לי לחצים בחזה וחרדות למרות שהיה שיפור ניכר ברמות הריכוז והזכרון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרה בהפרעות קשב וריכוז מציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012ציפראלקס במינון גבוהה תיאורתית יכול להוריד תפקוד דופאמין ולהוביל לאפטיה נוקושי בהנאה.
יש לזכור שריטלין מעלה את ריכוז הציפראלקס וכל SSRI אחר.. ולפעמים ניש צורך להוריד מינון של ציפראלקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז
שרון29/08/2012לקשב וריכוז יש ביטויים רבים
אני למשל נעזרתי דווקא בטיפול אלטרנטיבי ולא תרופתי אחרי שגם לי היו כל מיני תגובות לא נעימות. אני מניחה שאין פיתרון אחד לכולם אבל שווה לך לנסות את הפן האלטרנטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שעות עליי לישון בלילה ?מאיה אריאל20/08/2012
שלום רב ! בעלי חולה מניה - דיפרסיה מזה 17 שנה . הוא מתקשה לדעת כמה שעות עליו לישון כדי לתפקד טוב ביום . מכיוון שחוסר שינה בלילה גורמת לו לא לתפקד ביום . יצאנו לטיול בבוקר וחזרנו מאוחר בלילה ולמחרת בעלי לא הלך לעבודה ולא יכל לתפקד במשך היום .שאלתי היא מאיזה שעה הוא צריך ללכת לישון ? וכמה שעות הוא צריך לישון ? בתודה מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שעות עליי לישון בלילה ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012מתי נרדמים ומס. שעות זה מאוד אינדיבידואלי.
בדר'כ 7 - 8 שעות אמור להספיק.
ככל שעולים בגיל מס. השעות יורד.
חשוב ליצור מחזוריות וסדר בשינה, לנסות להגיע לשעות קבועות של שינה וכן התעוררות בזמנים קבועים.
שימוש בשעון מעורר, הייגינה של השינה , סירקאדין או תרופות אחרות. ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרדילשאלה20/08/2012
האם תרופה בשם נרדיל יעילה למצב של חרדה כללית קשה שלא הגיבה לטיפול בssri?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרדיל - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012בדרך כלל משתמשים בתרופות מסוג זה לאחר כישלון טיפולי ב SSRI- במיקרים רבים היא יעילה מאוד ופועלת היכן שה SSRIs ניכשלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה20/08/2012
ליתיום יעיל לדה פרסונליזציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012לא טיפול שכיח במצב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאי הפורום שלוםקובי20/08/2012
אישתי סובלת שנים מהפרעות חרדה ודכאון והיתה תמיד מאוזנת עם תרופות כאשר לפני שנה וחצי חלה החרמה רצינית ופתאומית במצב היא עברה שני אשפוזים בבית חולים ללא תוצאות החליפו לה מספר תרופות בגלל חוסר התאמה כמו: ציפרלקס סימבלטה טרוקטיל. נכון לעכשיו היא מטופלת בבוקר בפריזמה+זיפרקסה+מרוניל קלונקס 2 מ"ג מיליגרם ,בצהרים עוד כדור קלונקס .בערב : מירו 15 מ"ג,
קלונקס ,זיפרקסה ונוקטורנו כדור אחד לשינה למרות הטיפול הנ"ל אישתי עדין ממשיכה לסבול מהחרדה הקשה שמאופיינת בזרמים ודופק חזק בכפות הרגליים והתקפי בכי. האם הטיפול לא טוב או כמות גדולה מדי של תרופות או שזה רק בעיה פסיכולוגית שמצריך טיפול פסיכוטרפי.
תודה מקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאי הפורום שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012נשמע כמו טיפול מאסיבי , יש קושי להעריך ...
יש לברר את הראציונל לטיפול מול הרופאים המטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופהאנונימית20/08/2012
שלום, אני לוקחת כדור "רסיטל" כבר שנתיים וחצי עם הפסקה לא מוצלחת באמצע. אני יודעת שאסור לעשות זאת- אך בחודש האחרון נגמרו לי הכדורים ופשוט הפסקתי לקחת אותם. גם בגלל העומס המטורף שיש לי כרגע וגם בגלל התחושה שאני לא צריכה אותם. אני יודעת שלא אמורים ככה להפסיק את הכדורים ושצריכה להיות הדרגתיות. ביום- יומיים האחרונים אני מרגישה קצת מוזר- טיפה חרדתית וטיפה של הרגשת מועקה- ממש לא משהו שיוצא מגדר הרגיל, אבל בכול מקרה רציתי לברר לגבי התרופות- לחזור לקחת אותם ולהתחיל להפסיק לקחת אותם בהדרגה ועם התיעצות עם פסכיאטר? או שכבר עכשיו אני צריכה להתיעץ עם הפסכיאטר שלי (אני יודעת שהוא יכעס עלי ואין לי כוח לזה)? אשמח לתשובה מהירה, ותודה רבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012מומלץ מאוד להיתיעץ עם הפסיכיאטר שלך ולא לעשות שינויים על דעת עצמך. אני בטוחה שהוא לא יכעס...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים תחושתיים--19/08/2012
שלום
אני בת 16, בריאה לחלוטין, לא נוטלת תרופות\סמים וכ''ו.
יש לי בעיה, הבעיה לא כלכך מפריעה לי בחיי היום-יום, אבל אני מאוד רוצה להבין מה קורה לי.
אני זוכרת שכבר מגיל צעיר, היו לי סוג של "התקפים" שנמשכו כדקה-שתיים ולפעמים אפילו 5-10 שניות לא יותר מזה, בהם הייתה לי תחושה מאוד קשה לתיאור בגוף ובמחשבות- אני יכולה לתאר סוג של טעם מתוק-מסטיקה בפה, כאילו יש לי גוש רך של מסטיקה בפה (שלא באמת היה, בנוסף הכל כאילו הפך להיות בהילוך איטי יותר\המחשבות שלי הפכו למהירות יותר (לא משהו מטורף, רק בקצת), בזמן ה"התקף" הזה גם הרגשתי סוג של רגועה, עדינה יותר, הרגשתי קצת "לא בתוך הגוף שלי" כאילו אני בן אדם אחר ועוד כל מיני תחושות מוזרות (שבכלל לא היו כואבות או לא נעימות) שעברו עליי - יש לציין שאף אחד מהסובבים לא הרגיש בשום הבדל הכל התרחש רק אצלי בראש. כאמור הדבר התחיל אצלי מגיל צעיר, והיה קורה באופן ממש לא סדיר לדוגמה פעמיים בחודש ואז הפסקה של 5 חודשים ואז עוד "התקף" ואז הפסקה של חצי שנה וכאלה.
ה"התקף" האחרון קרה היום אחרי שישבתי מס' שעות על עבודה קשה במתמטיקה והתאמצתי מאוד - החלטתי להתעלם מההתקף ולהמשיך ולפתור תרגילים מסובכים והדבר לא הפריע לי להצליח לפתור תרגילים.
זה הכל בסה''כ, מצטערת על החפירה ואשמח לתשובה מה זה יכול להיות. :) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפים תחושתיים - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/08/2012שלום רב.
תלונתיך יכולות להיות ממקורות שונים.
ייתכן כי מדובר בתסמינים הקשורים להתקף חרדה ואז קיימת תחושת "ניתוק" מהגוף או החוויה המציאותית.
ייתכן כי מדובר בתסמינים על רקע בעיות רפואיות. לעתים, סוגים מסוימים של אפילפסיה גורמות לחוויות דומות.
ממליץ על בירור מקיף ע"י רופא משפחה, יעוץ נוירולוגי ויעוץ פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
--20/08/2012קראתי על האאורה הזאת של חולי אפילפסיה, וזה חלקית מתאים לתיאור, אבל איך יכולה להיות לי אפילפסיה אם אף פעם לא היה לי התקף של פירכוסים ואם אין שום היסטוריה של חולי אפילפסיה במשפחתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDגיל19/08/2012
שלום,
אני בחור בן 24 וסובל מOCD.
ניסיתי את התרופות ממשפחת SSRI (את כולן) והן גרמו לי לעייפות משמעותית שפגעה בעירנות ובריכוז, אבל עזרו חלקית לOCD.
שאלתי היא:
האם אפשר להוסיף וולבוטרין לSSRI על מנת שהוולבוטרין ינגוד את התופעת לוואי של עייפות? האם הוא יכול להחמיר את הOCD או שאם אני לוקח SSRI אז אני מוגן?
הבנתי שבחו"ל השילוב של SSRI וולבוטרין הוא מאוד מקובל לדיכאון עמיד או אם הSSRI גורם לתופעות לוואי של עייפות, תפקוד מיני וכדומה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/08/2012שלום, גיל.
תרופות ממשפחת SSRI אכן עלולות לגרום לתחושת עייפות.
כדאי לשקול התנסות בתרופות ממשפחת SNRI כמו וויפאקס/אפקסור או צימבלטה.
וולבוטרין יכול לעזור עם תופעות לוואי אך עלול להחמיר OCD.
ממליץ לשקול שילוב טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בנוסף לטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)