פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שאלה
    28/08/2012

מכל מייצבי הרוח תרופות אנטי אפילפטיות,למי יש את ההשפעה הכי מובהקת על חרדה וטורדנות כפייתית.?
    שאלה שנייה,האם לגאודון וסרוקוול יש השפעה אנטי חרדתית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/08/2012

שלום רב,
    התרופות האנטי-אפילפטיות כגון דפלפט, טגרטול ולמיקטל משמשות גם לטיפול בהפרעות מצב רוח (כמצייבים). הן לא משמשות לטיפול בחרדה ולטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית. דפלפט וטגרטול הן בעלות השפעה מרגיעה ומעט מרדימה ולכן, באופן חלקי, הן יכולות להקל על חרדה.
    גאודון וסרוקוול גם הן בעלות השפעה מרגיעה חלשה ועשויות להקל על תסמיני החרדה, אך בפני עצמן הן לא משמשות לטיפול בהפרעות חרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שפיות זמנית
    yaron
    28/08/2012

אני עומד לפני משפט על החזקת סכין במועדון,
    כמה חודשים לפני כן - הייתי באישפוז פסיכיאטרי בגלל חרדות והייתי מטופל בקלונקס ורסיטל.
    המקרה קרה לפני יותר משנתיים והיום המצב שלי הרבה יותר טוב שאני אפילו לא צריך כדורים.
    העו"ד שלי רוצה לנסות לסגור לי את התיק על אי שפיות זמנית - השאלה שלי אם זה יכול לפגוע לי ברישיון נהיגה שהוא הכרחי לפרנסתי.

לקביעת תור
    סגירה
    אי שפיות זמנית

הוספת תגובה

• אי שפיות זמנית - תגובה

28/08/2012

שלום רב,
    באופן כללי שלילת רישיון נהיגה בגלל בעיה נפשית נעשית אך ורק לאחר בדיקה במסגרת מכון בטיחות בדרכים ע"י איש מקצוע מוסמך וזה במידה ויש עדויות לכך שאדם סובל מבעיה נפשית שפוגעת בשיפוט שלו וביכולת שלו לנהוג. כדי לענות על השאלה שלך, יש צורך לבדוק את הנסיבות בהן אובנה אצלך בעיה נשפית, את מידת ההשפעה שלה על התפקוד ובפרט האם כתוצאה מבעיה הנפשית הייתה פגיעה ביכולת הנהיגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שפיות

yaron
    30/08/2012

אני התאשפזתי מרצוני במחלקה פסיכיאטרית ברמב"ם - בגלל בעיות שינה חמורות כתוצאה מחרדות והיפוכונדריה ובעיה בבלוטת התריס - בעקבות משברים אישיים,
    לפני האישפוז הייתי אצל פסיכיאטרים וטענו שיש לי אישיות סכיזואידית כי אין לי חברים כמעט...
    בדו"ח של הפסיכאטרים כתבו שיש לי הפרעת אישיות מקלסתר A ו C וגם שאני עם חרדות והיפוכונדריה.
    מאז האישפוז ובכלל כל החיים - לא היו לי בכלל בעיות עם רישיון נהיגה,
    מעולם לא שללו לי את הרישיון ומעולם לא הייתי מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים.
    אני לא שותה אלכוהול ולא מעשן סמים.
    האם יש כזה דבר שבגלל שלא הייתי במעקב אצל פסיכיאטר - אז בגלל שהורדתי במינון קיבלתי עצבים וזה גרם לאי-שפיות באותו הרגע?
    האם יכול להיות שאין לך מחלת נפש אבל בגלל הורדת מינון של הכדורים - אתה יכול לעשות דברים של אי-שפיות?
    האם אפשר בגלל מקרה לפני שנתיים של שהחליטו שזה בגלל אי-שפיות זמנית - לשלול לי רישיון?
    האם פסיכיאטר מחוזי (או כל פסיכיאטר אחר) שבא לבדוק מקרה של מעשה פלילי (ללא ניפגעים) - יכול להחליט להעביר את זה למשרד התחבורה - אפילו שבעניין של התעבורה אני נקי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לא היו עד עכשיו

שמואל
    30/08/2012

אין סיבה גם שיהיו, אם היית כבר בבית חולים הוא יכול לשחרר אותך על אי שפיות אבל
    תשאל מה יהיו ההשלכות של דבר כזה חוץ מהרשיון כי אם תסתבך במשהו יותר חמור
    תהיה לך בעיה רצינית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא!!! לא יכול ולא יפגע, אין שום

שמואל
    30/08/2012

סיבה שזה יפגע, אבל אם אתה רוצה לעשות הצגה, אני מציע ללכת לעשות
    חופשה בכל מעצר או כל דבר אחר מאשר להיכנס לסיפור שלא תצא ממנו
    כל החיים, אם אתה רוצה להיות נרקומן בבקשה, זה מה שעשו לי, לא הייתי
    חולה אבל עשו אותי, זה לוקח שבועיים אולי אפילו פחות, אם אתה יכול תוציא
    אבחנה מפסיכיאטר אבל זה יעלה לך 5000 אלף שקל פלוס מינוס, זה כולה תיק
    של החזקת סכין אם זה היה נסיון לרצח משהו אחר, אני מאמין שאם זה תיק ראשון
    או אפילו שני יחיבו לך את זה שהיית במעצר בית ואם יש לך עורך דין טוב לא תורשע
    בכלל, צריך למצוא סיבה טובה למה היא היתה אצלך, אין מצב ששוטר עשה לך בדיקה
    בתוך הבר- מינן שם, בטח היה משהו ליד ועצרו גם אותך, כשומר מועדונים, היתה לנו
    הוראה להכניס אנשים עם סמים והמשטרה יודעת את זה סכינים בחיים לא!, אבל בדרך
    כלל הייתי אומר לו לשים במכונית גם לא מאמין ששומרים תפסו אותך עד שהמשטרה תבוא
    בקיצור אח שלי עזוב את זה, תשחק כמה משחקים, תוכל את השקשוקה של אבו-כביר
    לא ישלחו אותך לשאטה על תיק כזה, לא יודע איזה מחוז אתה אבל אל תעשה טעות, מי שחכם לא נכנס לזה, יש גם מחלקה מיוחדת לאנשים כמוך שם והייתי באחת כזאת לאחר
    זה כלא עם זריקות, לא נראה לי שזה ימצא חן בעיניך, גם בית חולים רגיל תנאים טובים
    אבל זה סמים, שאתה לא צריך אותם, ראיתי רוצחים שלא רצו להישאר שם ובכלל הכי טוב תחזור בתשובה תעזוב את כל החרטא הזאת ולא לאט תצא מזה כי גם מי שהולך
    למקומות האלו ומי שבפשע לא פחות חולה, עובדה שאדם רגיל לא ישים 150 דקירות לבנאדם על זה שלא אמר לו בוקר טוב, תרגיש טוב נשמה, מקווה שהתיק הזה יסתדר
    לא אמורים להגיש כתב אישום אפילו על דבר כזה, יש להם היום עבודה בשפע,
    קח, תיראה סירטון של אדם שהיה בכל הדרגות של הפשע גם במאפיה הבלגית,
    סתכל איזה דבר חזק זה, מלא אנשים התחזקו והחיים שלהם השתנו מהדבר הזה,
    שחסר שמן שמים שמן, אפשר להדליק את הנורית אבל זה לא עוזר צריך פשוט להוסיף
    שמן!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי עקב הפסקה מסודרת של
    אנונימית
    28/08/2012

לוסטרל.

אני לא חשה בטוב כבר שבוע, סחרחורות , נדנודי שינה ואפילו סיוטים.

האם ניתן לבקש מרופא משפחה אישור מחלה אבל בצורה שלא תירשם לקיחת הכדורים בתיק הרפואי.

טופלתי ע"י פסיכיאטר פרטי.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי עקב הפסקה מסודרת של - תגובה

28/08/2012

שלום רב,
    קודם כל כדאי לעבור הערכה של רופא משפחה ולברר את התופעות, מאחר והן לא בהכרח קשורות לטיפול בלוסטרל. באופן כללי, תופעות לוואי הנ"ל יתכנו בשבוע הראשון מתחילת הטיפול והן צפויות לחלוף תוך שבוע - שבועיים. החשש שלך מרישום בתיק הרפואי מובן (למרות שעצם הרישום לא אמור לפגוע בך ובאיכות חיים שלך), אך יש חשיבות רבה לכך שהרופא המטפל יהיה מעודכן בנוגע לתרופות שאת נוטלת כדי להיות מסוגל לטפל בבעיות הרפואיות במידה ויתעוררו. אישור מחלה לרוב ניתן לקבל גם ללא ציון של הבעיה הספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנת הפרעות שונות
    אופיר
    27/08/2012

שלום,

אני בן 20. בגיל 17 אובחנתי עם הפרעת חרדה חברתית. אבחון פסיכודיאגנוסטי שעברתי במרכז בריאות הנפש ביפו איבחן אך ורק הפרעה זו. במהלך שירותי בצה"ל גורמי בריאות הנפש איבחנו לפי טענתם מספר הפרעות נפשיות שונות:
    הפרעה טורדנית כפייתית
    הפרעת אישיות גבולית/ קווים אישיותיים גבוליים
    קווים אישיותיים תלותיים
    קווים אישיותיים המנעותיים
    קווים אישיותיים נרקיסיסטיים.

להלן מספר שאלות: הכיצד שהגורמים האזרחיים מאבחנים דבר אחד בלבד ואילו צה"ל טוען לדברים נוספים? כמו כן, האם ייתכן שכל מה שציינתי קיים באדם אחד? שהרי אישיות נרקיסיסטית סותרת את הפרעת החרדה החברתית (לפחות לפי איך שאני רואה את הדבר).

בנוסף, באותו אבחון פסיכודיאגנוסטי נכתב כי: "לעיתים, במצב לחץ, עלולות להופיע הפרעות חשיבה קלות שעלולות לכפות את המציאות הפנימית על המציאות החיצונית בה נתקל." צה"ל לקח משפט זה וטען להפרעת אישיות גבולית. האם משפט זה מספיק על מנת לאבחן אדם עם הפרעה זו?

שאלה נוספת היא האם אדם שהשתחרר מצה"ל לאחר שירות של שנה בפועל עם סעיף ליקוי של קשיי הסתגלות יכול להיפגע מבחינה תעסוקתית? שהרי הוא השתחרר על נפשי...

בתודה מראש,

המשך שבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנת הפרעות שונות

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/08/2012

שלום אופיר.

אינני יודע מה זה כל כך משנה אילו איבחונים דפקו לך באזרחי ואילו בצה"ל. אם אתה מרגיש טוב, אז הכל בסדר.

מי שהשתחרר מהצבא על סעיף נפשי, יכול אולי להיפגע בתעסוקה שקשורה למוסדות המדינה שיכולים לדעת על זה.

לגבי מקומות תעסוקה פרטיים, לא ניתן לדעת כלל האם שירתת ומה היה הפרופיל שלך. מסירת מידע כזה לגורם כלשהו בניגוד לרצונך מהווה עבירה פלילית שהעונש המירבי עליה הוא חצי שנה מאסר בפועל.

יתר על כן, אני שוחררתי על סעיף נפשי ואושפזתי ארבע פעמים, ואני עובד היום בהייטק.

מקווה שעזרתי לך,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשמוליק

אופיר
    29/08/2012

שלום שמוליק,

אני רוצה להודות לך עת תגובתך. יש לי מספר שאלות אלייך. אמנם הן אישיות אך אני מקווה שתוכל לענות עליהן.

1. בן כמה אתה?

2. על מה שוחררת מהצבא בדיוק? מה היה בסעיף הנפשי? דיכאון?

3. מה אמרת במקומות העבודה השונים לגבי השירות הצבאי? שהרי זה לא נשמע טוב..

4. מה הוביל אותך להתאשפז ארבע פעמים?

5. אני שמח לשמוע שאתה עובד בהייטק ושלמרות היציאה מהצבא והאשפוזים, אתה עובד בהייטק! כל הכבוד לך!!

אופיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    30/08/2012

שלום אופיר.

1. אני בן 34.

2. אני ממש לא יודע מה היה האיבחון. קיבלתי טופס שכותרתו הייתה הודעה למלש"ב על החלטת ועדה רפואית שהיה כתוב בו שהוועדה מצאה אותי בלתי כשיר לשירות, ושינתן לערער על ההחלטה תוך 30 ימים. לא היה שם פירוט על האיבחון.

3. בראיונות עבודה אמרתי שרציתי ללמוד בישיבה ולהתגייס במסגרת הסדר, ובגלל איחור של כמה ימים, לא קיבלתי דחיית שירות.

החלטתי שיותר חשוב לי ללמוד בישיבה, ולכן ביקשתי פטור בשל המצב המשפחתי (שיקרתי ואמרתי שאני בן יחיד אע"פ שאני לא...).

עם זאת, אני רוצה להעיר שאם היום אני אנסה לחפש מקום אחר, אז אני חושב שאני אגיד ששרתי. יש בכך סיכון מסויים, שיכולים לבקש ממני איזה מסמך שמקבלים אותו בסוף השירות, אבל בינינו, הם מחפשים איש היי טק או מאבטח??

4. האישפוז הראשון היה תיכף אחרי קבלת הפטור.

האישפוז השני היה 11 שנים אחרי זה. הסיבה הייתה קשיים למצוא עבודה ולמצוא בת-זוג.

השתחררתי כעבור שבועיים. אבל שבועיים אחרי זה המצב שלי התדרדר, והגעתי לאישפוז שלישי.

האישפוז הרביעכי היה כשנתיים אחרי זה, והוא היה בהסכמה. הרקע לכך היה שבגלל תופעות הלוואי של התרופות שלא איפשרו לי לתפקד, מאסתי בחיים והיו לי רצונות לסיים אותם, אם כי זה עדיין לא הגיע לנסיון להתאבד.

5. תודה וחן חן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנת הפרעות שונות - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    28/08/2012

שלום לך אופיר
    צריך להבדיל בין קווי אישיות להפרעת אישיות.
    כל אדם בנוי באופן ייחודי לו עם מגוון קווי אישיות וזה מה שהם ציינו שם..
    ההתגבשות האישיותית עשויה להיות כזו או אחרת וגם להיות מעורבבת ל'אשכול' מסוים..
    אז מבלי להיכנס לפרטי המקרה שלך שאינני מסוגל לעשות זאת מרחוק, הדברים הם די מורכבים ולא ניתנים לתשובה סתמית.
    כך או כך ממליץ לכולם לעשות מאמץ אישי אמיתי ולסיים את השרות שיש בו גם כדי להיות כור היתוך לעצמנו ולהמשיך ולעצב את האישיות שלנו להמשך חיים זורם יותר..
    בהצלחה לך בדרכך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר

אופיר
    29/08/2012

שלום ד"ר,

ראשית כל, תודה רבה על תגובתך.

הייתי מעוניין לדעת היכן קיימים מרכזי טיפול בביופידבק בארץ? לטיפול בחרדות כמובן..

יום טוב,

אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלום?
    אני
    27/08/2012

יש את המשפט של דקארט שטוען כי האדם אינו יכול להבדיל בין חלום למציאות..
    משפט זה מאוד מעסיק אותי ולא נותן לי מנוח שאי אפשר להוכיח כי מדובר במציאות וודאית..
    למה זה מפריע לי? מה גורם לי כ"כ לחשוש שזה חלום ואני לא רוצה להיות בתוכו?

לאחרונה חשבתי מחשבה קצת מפחידה, אולי לשים סוף יעזור כי אז אתעורר או משהו אבל אז גם הבנתי שזה לא בהכרח יפתור את הבעיה..

עובדה שדקארט עצמו לא התאבד..

מה אני יכול לעשות בכדי להרגיע את המחשבות האלו??. ולחיות חיים שקטים ממחשבות?

ביומ-יום אני מתנהג נורמלי לחלוטין!!
    רק עצם הידיעה שאולי מדובר בסיכוי שזה חלום משגע אותי...

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חלום?

הוספת תגובה

• חלום? - תגובה

29/08/2012

שלום רב,
    מהודעתך עולה כי אתה חווה חרדה אותה מעורר הספק האם הדברים שאתה חווה הם חלום או לא. באופן כללי, ספקות מסוג זה, גם אם מתעוררים, לא אמורים להביא לתסמיני מצוקה או לפגוע בתפקוד. במידה וזה קורה, כדאי לבחון את הבעיה יותר לעומק, לעבור הערכה אצל איש מקצוע ולשקול צורך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הצריפלקס והקנקס
    אלי
    27/08/2012

שלום לך
    רציתי לדעת אך יוצאים מהבעיה הזו,
    לפני 6 שנים אשתי נכנסה לחרדות חזקות מאוד קיבלה טיפול של רסיטל 20 מ"ל וביחד קיבלה קסנקס של 0,5 מ"ל לאחר חודשיים היא יצאה מזה וחזרה לעצמה וזה נמשך כ6 שנים שבהם היא שתתה את הרסיטל וכדור אחד ביום של קסנקס חצי בבוקר וחצי בערב
    והכול היה טוב,
    ואז פתאום חזרו לה החרדות (ובגדול) וזה קרה לאחר שהיא עברה טראומה של התעלפות בגלל וירוס של שלשולים והקאות והיא תמיד פחדה מההתעלפות ולצערי לאחר חודש אחותי נפטרה בגלל המחלה הארורה הסרטן והיא עוד צעירה בגילה וזה גם גרם לה לנפילה עוד יותר, ואז היא חזרה לפסיכיאטר והוא החליף לה את הרסיטל לצריפלקס 20 מ"ל ובמקום קסנקס לקלונקס הקלונקס לא התאים לה ולכן המשיכה אם הקסנקס , ומאז עברו קרוב לחודשיים וחצי ושום דבר לא השתנה ההפך זה רק החמיר עוד יותר את החרדות אם הטיפול של הצרפלקס היא רוב הזמן במיטה קשה לה לתפקד כמו שהיא רגילה רוב הזמן בחילות וסחרחורות חזקות ביותר והתאבון ירד לה מאוד ותמיד פחדים מכול דבר שזז ונכון להיום היא נוטלת יותר קסנקס קרוב ל5 כדורים ביום שזה משפיעה לזמן קצר, היא פוחדת להיות לבד ותמיד צריך שמשהו יהיה סביבה
    לפני שלושה שבועות דיברתי אם הפסיכיאטר שלה והסברתי לא את המצב והוא הציאה לחזור לרסיטל אבל במינון של 40מ"ל שזה שווה לכדור אחד של צריפלקס אני אמרתי לו שאם זה אותו דבר אז למה צריך להחליף שוב פעם את הטיפול אז הוא אמר להמשיך אם הטיםול הנוכחי וחכות וצריך הרבה סבלנות עד שהצרפלקס יתחיל לעבוד אבל זה עדיין לא עובד
    מה צריך לעשות ואך אפשר לעזור לה לצאת מזה
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הצריפלקס והקנקס

הוספת תגובה

• שאלה על הצריפלקס והקנקס - תגובה

29/08/2012

שלום רב,
    אכן, אין פתרונות פלא: נוגדי דיכאון למיניהם מתחילים להשפיע כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול וצריך להיעזר בסבלנות. באופן כללי, אם התרופה הספציפית לא מביאה לשינוי כלשהו, אפילו חלקי, תוך פרק זמן הזה, מומלץ להחליפה לתכשיר אחר. במידה וציפרלקס, במינון המקסימלי (20 מ"ג) לא מביא לשיפור הרצוי, כדאי להחליפו. מאחר ורסיטל (או ציפרמיל) היא תרופה מאוד דומה לציפרלקס, הייתי ממליצה לשקול תכשיר אחר. כמו כן, בנוסף לטיפול התרופתי, כדאי לפנות גם לטיפול פסיכולוגי כדי לקבל יותר תמיכה בהתמודדות הלא פשוטה עם המשברים שחוותה אשתך לאחרונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    27/08/2012

האם אפשר לקחת אסיוול או קלונקס עם רמוטיב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    27/08/2012

כן- אין שום בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני זקוקה להשלמת טיפול?
    מור
    27/08/2012

שלום

בת 28, סובלת מדיכאון, חרדה חברתית/ כללית ודדיסטימיה.

עברתי טיפול אצל פסיכולוג במשך שנים, לא מעוניינת להמשיך בכך.
    מטופלת תרופתית שנים רבות, אחרי ניסיונות של הרבה כדורים, עד ויפאקס שהצליח לשמור אותי במצב טוב.

כיום אני נוטלת 225 מ"ג.
    חווה דיכאונות לעיתים מאוד מאוד נדירות, וגם כשזה קורה, זה חולף מהר.
    אבל המצב האפרורי היום יומי נשאר בי.
    כלומר- אינני חשה עצבות, אבל אני לא פעילה כמו אדם ממוצע.
    אני לא פעילה כי אני לא מעוניינת, ולא כי אני לא יכולה...
    למשל, חברה מזמינה אותי לבית קפה, שכנה מזמינה אותי לשבת בגינה וכו'... אין לי שום חשק/ רצון/ עניין בכך.

אני כן יוצאת לדייטים, לעיתים גם לכך אין לי חשק, אבל עושה את זה (מן תחושה שאם כלום הלך בחיים, יש מקום להשתמש בחיצוניות שלי) אבל כשמדובר בחברים- אין שום עניין.
    יש לי כמה חברים מאוד קרובים, אבל גם להם באיזה מקום קשה להבין את זה.. ואני מרגישה שעייפתי מלהסביר.. וגם לא ממש אכפת לי לאבד אותם, הרי לא ארים עצמי בכוח לשבת בבית קפה או כל מקום אחר, בחוסר חשק..

מפריע לי שלא אכפת לי.
    לא אכפת לי שאין לי חשק לבלות בחברת אנשים, מלבד גברים.
    ידידים, חברים, חברות, מכרים... הם לא מעניינים אותי ולא אכפת לי אם הם ממש רוצים להתראות. אין לי כוח להסביר ופשוט יש תחושה של "שיעזבו אותי כבר". לפעמים אני פשוט רוצה שהם יחליטו להתנתק ממני.

ושוב- אם בדובר בגבר, אני כן מרימה את עצמי.
    ואני יוצאת, וצוחקת וכיף לי יותר מכל בן אדם אחר..

אבל אם לא הייתי נראה טוב, הייתי פשוט יושבת בבית.
    בלי לצאת כלל, נשארת אצל ההורים עד לרגע שהם יבעטו לי בתחת.

אני תוהה- האם מדובר בצורך להשלמת טיפול או שאולי האנשים הספציפיים האלה לא באמת מעניינים אותי. הם אכן חשובים לי- אבל לא מעניינים.
    חברות- לא באמת יכולה לשמוע את הנושאים השטחיים בחוזרים על עצמם שוב ושוב ושוב..
    ידידים- לא יודעת אם הם באמת כאלה.

חשבתי לעצמי, לאחר שקיבלתי מכתב מחברה בו היא כתבה, בין היתר- "אני לא יכולה להכריח אותך להשאר איתי בקשר, וקשה לי שאת נעלמת וחוזרת".
    שוב- לא מעניין.
    אבל בהחלט גורם לי לחשוב אם משהו לא תקין אצלי.

אני מאוד אשמח לתגובה

תודה רבה ושבוע נפלא

הוספת תגובה

• האם אני זקוקה להשלמת טיפול? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

ממליץ על בדיקה יסודית , מיפוי תרופתי, בירור גורמי דחק סביבתיים, זיהוי גורמים פסיכולוגיים, בניית תוכנית טיפול, קביעת יעדים ותכנון של הטיפול, תרופתי, פסיכולוגי ( CBT ) בירור גופני תזונתי ...
    לגבי פרטים אודות CBT ראי באתר שלי מידע זמין.
    בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול CBT

CBTIsrael
    06/09/2012

שלום לך,

אנחנו ממליצים לך לפנות לטיפול CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הינו טיפול קצר מועד המתמקד בדפוסי חשיבה והתנהגות בעייתיים שגורמים להפרעות רגשיות. במקום להתמקד במשמעות של אירועים מהעבר דרך שיחה כמו בטיפול דינמי, CBT עוזר לפתח דפוסים בריאים דרך תרגול של מטלות טיפוליות. מטרת התרגילים היא להגביר את הבטחון עצמי, להפחית את הצורך בשליטה ופרפקציוניזם, להפחית מחשבות מעוותות ומטרידות, ולהחזיר את תדירות ועוצמת הרגשות הלא נעימים לרמה נורמטיבית. אורך הטיפול בממוצע הינו בין 3-6 חודשים.
    טיפול CBT מתאים למגוון רב של בעיות.

צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    פאולי
    27/08/2012

שלום, אני בת 61 , סובלת מדכאון , וכבר החלפתי 3 סוגי תרופות שלא השפיעו עלי טוב וכרגע אני לא לוקחת כלום . אני התאכזבתי מהפסיכיאטר ומעוניינת להחליף , האם יש אפשרות באתר זה להמליץ על פסיכיאטר אמין ורציני מקופת מכבי ? אם אפשר אני מודה מראש מכל הלב

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• המלצה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

ד'ר דבי ווינשטוק , מנהלת האתר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להגיב בשרשור
    מורן
    26/08/2012

משום מה :o אז אני אכתוב פה, תודה דר חרמון:) על העידוד ללכת לטיפול ועל הגישה המעודדת. אתה מקבל מבטוחים קופח לאומית במקרה? (אני)

ערב נעים

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להגיב בשרשור

הוספת תגובה

• לא מצליחה להגיב בשרשור - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/08/2012

שירי יקרה
    אני מקבל באופן פרטי בלבד...בטוחני שתמצאי בספר הרופאים של קופת חולים לאומית פסיכיאטר שישמח לטפל בך.
    בהצלחה בדרך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    26/08/2012

מה הסכנה בהסנפת כדורי מורפין וואליום?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/08/2012

זהו אינו הפורום לשימוש לרעה בתרופות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ניתן להשיג semap
    אלמוני
    25/08/2012

שלום רב,

אני נוטל סמאפ מעל 10 שנים באמצע 2010 הפסיקה קופ"ח מאוחדת לספק את התרופה ואני מאז השגתי את התרופה בטלפארמה עם טופס 29 ג' לאחרונה גם טלפארמה הפסיקה למכור את התרופה לפרטיים.
    1.היכן ניתן להשיג את התרופה כיום?
    2.האם רספרדל 1 מיליגרם ליום הוא אקוויולנטי ל 10 מ"ג סמאפ לשבוע?
    3.לאיזה תופעות לוואי אני צפוי בתהליך ההמרה?

בתודה

אלמוני

לקביעת תור
    סגירה
    איפה ניתן להשיג semap

הוספת תגובה

• איפה ניתן להשיג semap - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

ככל הידוע לי , ניתן להשיג בעזרת הזמנה מחו''ל בלבד.
    רספירדל נלקח באופן יומיומי, סמאפ נלקח באופן שבועי.
    רספירדל 2 - 4 מ''ג שווה לסמאפ 10 מ''ג (בערך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות עקב שימוש בסמים
    מורן
    25/08/2012

שלום לרופאים.. בת 30, בגיל הנעורים עברתי תקיפה מינית ותקופה לא ארוכה אחרי זה השתמשתי חד פעמית (פעם ראשונה ואחרונה בחיים) בסם, ומאותו רגע החיים שלי השתנו.. או יותר נכון נהרסו. נכנסתי לחרדה/אימה מאוד חזקה, ניתוק מהמציאות ותחושות שלא עזבו אותי מס שנים אחכ ולא השתחררתי מהן לרגע. למזלי היה בחיי מישהו אוהב שהיה איתי בתקופה הזו כי באמת היתי במצב שבקושי להתלבש לבד יכלתי(גם בתחתנתי עם הבחור). לא פניתי לטיפול אז, מתוך פחד והרגשתי שאני "משוגעת". עם הזמן התחלתי להתגבר עם הרבה עבודה עצמית, גם התחלתי לקחת מעט קלונקס שלוקחת עד היום כבר כמה שנים (עד כחצי מ"ג ביום בלבד) והיתה לי תקופה של איזה שנתיים ממש בסדר, אף פעם לא משוחררת לגמרי מהחרדות אבל תפקדתי ועבדתי ויצאתי לבלות והכרתי אנשים והייה לי בסדר. אחכ התגרשתי והתחילו לי התקפי חרדה אחרי הגירושין (לפני כן לא היו לי מעולם התקפי חרדה היתה לי חרדה כללית או אלוהים יודע מה זה אחרי הסם). חייתי עם ההתקפי חרדה, ניסיתי להמשיך לעבוד, לפעמים הצלחתי לפעמים לא, בקיצור.. אפשר להגיד שהתגברתי גם על זה לימדתי את עצמי לא לפחד מההתקפי חרדה והצלחתי והם לא קורים יותר. היום בשנתיים האחרונות אני במצב שאפשר לומר אין התקפי חרדה, ואין גם חרדה כללית, אבל לא טוב לי. אני כן בבסיסי מפוחדת מהעולם ומפוחדת לחיות, אני מרגישה שונה ומרגישה "לא בסדר", אני לא מרוכזת, לא מרגישה שאני בנאדם נורמלי כמו כולם או כמו שזוכרת שהיתי לפני שנגעתי בסם. כלפי חוץ הכל נראה בסדר, אני נראית מאוד עם רגליים על הקרקע, בחורה יפה, חייכנית, רציונלית.. בתוכו הכל מפורק וקשה לי אני לא בדיכאון אני תמיד מסתכלת על חצי הכוס המלאה זה מה שהחזיק אותי יותר מ10 שנים של הסיוט הזה, ואומרת תודה על כל יום לא משנה מה. אבל אני מפחדת לחיות, אני לא מרגישה שהלך המחשבה שלי ובכלל כל התחושתיות בתוכו הם במצב נורמלי או רגיל, רצף המחשבה שלי נקטע מאוד מהר, אני לא סומכת על עצמי שיכולה להסתדר בעולם, אין לי בעייה חברתית או עם אנשים הכל בסדר אבל הכל גם לא בסדר בהרגשה.
    תמיד יש בי פחד ליפול לתוך ה"סיוט" הזה התחושה של הסמים המקום המפחיד והמעוות הזה. וגם כשלא אז אני מרגישה משהו לא תקין, אני לא יודעת להסביר את זה לא יודעת אם ייתכן שמשהו נפגע אצל בנאדם מבחינה מפיזיולוגית במוח מסמים אבל משהו בתחושתיות, במחשבה, בתפיסה בכל החושים, לא בסדר לדעתי.

אני חייה חיים "מוגבלים" בעקבות זה ולא עושה כל מה שהיתי רוצה לעשות או לחוות. אני רוצה לקחת טיפול תרופתי אבל מאוד מפחדת מזה בעיקר בגלל התחושה שבאמת משהו לא בסדר אצלי, אולי גם מעבר לחרדות,משהו במוח, ופחד מההשפעה של תרופות (שהם גם בסופו של דבר סוג של סם).. האם במקרה של בעייה שנוצרה מסמים תרופות זה משהו מומלץ? סליחה על האורך ואשמח לדעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות עקב שימוש בסמים

הוספת תגובה

• נ.ב

מורן
    25/08/2012

הסם שלקחתי הוא בסהכ גראס, אבל כפי שאחכ התברר כנראה מרוסס (הייה בתוכו) סמים נוספים. בזמן שלקחתי נכנסתי ממש להזיות הקאות ודופק לב היסטרי. וכשזה נרגע אז נשארתי בתוך ההרגשה של הסמים כמו על טריפ ולא יצאתי מההרגשה בערך 4 שנים. לאט לאט הצלחתי לצאת מההרגשה, לא ויתרתי לעצמי נלחמתי כל רגע הרגשתי שאני מאבדת אחיזה במציאות ולא נתתי לזה לקרות. אני עייפה אבל כבר נפשית אין לי כוח להלחם כבר מגיל 18 אני רק נלחמת כדי להרגיש בסהכ משהו שהוא דבר טבעי ונורמלי ומובן מאילוי לרוב האנשים- להרגיש בסדר. אני מרגישה שהצלחתי להתגבר על המון אבל אני רוצה לחיות את החיים, אני בת 30 כבר ומרגישה שאפילו שאין התקפי חרדה וחרדה כללית כבר, ומצליחה למצוא הרבה רגעים טובים בחיים, שאני לא חייה שליש אפילו ממה שאני רוצה ואני מבזבזת את החיים שלי. :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.ב

מורן
    25/08/2012

(עכשיו כמו משוגעת אני גם לא מפסיקה לכתוב חח;) אבל דבר אחרון, ברצינות.. אני מרגישה שבניתי לעצמי איזה חיי "ביטחון" נוחות כבייכול שהם בעצם בריחה מהעולם. אני גרה אצל ההורים, הקמתי עסק מהבית שרק מצריך אותי ללכת לדואר, וקל לי יותר מאשר להתמודד עם עצמי בעבודה בחוץ, אני לא יוצאת עם גברים למרות שמתחילים איתי, אני נמנעת מלעשות ניתוח חשוב שאני צריכה לעשות (החלפה של סיליקון בחזה, שעקב קרע צריך החלפה) מבלה בעיקר עם אמא שלי המבוגרת ועוזרת להורים, ועדיין אפילו בתוך הכונכייה הזו לא קל לי כי בתוכי לא ממש מרגישה בסדר אבל קל לי יותר מאשר לחיות רגיל.

זהו, פשוט רציתי להגיד הכל.. כי אני מרגישה רוב הזמן בהכחשה ובריחה ושאני נמנעת מלטפל בעצמי ושעייפתי מלהלחם ואני לא רוצה לוותר על החיים אבל לא יודעת איך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.ב - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/08/2012

שלום לך שירי
    תיאוריך המפורטים בצורה משכנעת כל כך סבלך הרב המעורר אמפטיה רבה.ניתוחיך והסבריך המנומקים והאינטליגנטים מצביעים על כך שאת חייבת אבל ממש חייבת לעצמך לגשת לטיפול ולא לדשדש בביצה של עצמך!
    האופציה של לוותר על חייך נראית לי לא נכונה בעליל ותבוסתנית!
    הרי לא ניתן לקבל החלטה קבועה בשל מצב זמני!
    קדימה,שנסי מותניים וגשי לטיפול!אחרי הכל, מה כבר יש לך להפסיד מול האמירה הקודמת!
    בהצלחה ותרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה

מורן
    26/08/2012

דבר ראשון תודה רבה:) וגם על הזמן שהקדשת לקרוא., ודבר שני.. תמיד יש מה להפסיד.. אני אשמח אבל לתשובה ספציפית לגביי פגיעה נפשית מסמים אם תרופות זה דבר מומלץ? ואם כן אולי תרופות אחרות ממה שנותנים בדכ? ז"א, כל משפחות האנטי דיכאוניים למיניהם שנותנים לחרדות וכו.. מומלץ כשהמצב נבע/התפרץ משימוש בסמים? או שיש מטפלים ספציפים/תרופות ספציפיות למקרים כאלה? (השאלה בעצם זה אם תרופות לא יכולות לעשות נזק נפשי גדול יותר במצב כזה) יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/08/2012

שלום לך שוב שירי
    ברוב המקרים הסם הוא טריגר להופעת ההפרעה..מרגע זה להפרעה יש מהלך משלה כבר ללא קשר לנוכחות הסם שכבר מזמן איננו..
    כל פסיכיאטר מומחה ידע לטפל במצב-קחי לך מישהו!
    נזק הוא לא יעשה לך כי זהו חלק משבועת הרופא:'פרימום נון נוצ'רה...'
    אז קדימה...לדרך!
    דרך צלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/08/2012

ראי בהמשך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבתי למעלה.

מורן
    26/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות עקב שימוש בסמים - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    25/08/2012

ראי בהמשך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגראס לא מקיאים! להיפך..

אוסי אחת
    15/10/2012

גראס מונע הקאות אפילו אצל חולים שמקבלים כימו ומערכת הקיבה מושובשת לחלוטין.
    גראס מונע הקאות!
    מה שאת מתארת נשמע שימוש בתרופה כימית כלשהי, שיצרה אפקט הרעלה. זה לא דבר שיכול להיגרם מגראס.
    גראס דווקא משמש תרופה יעילה לנפגעות אונס, 99 אחוז מהנפגעות מדווחות על הקלה בתסמינים בעזרת גראס רפואי, אך נראה לי שקשה לקבל מרשם.
    את צריכה להרפות מעט מהפניות לאינטרנט וללכת אולי לטיפןל אמיתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן של הצעירות ?
    גלית
    24/08/2012

אני בחורה טרנסית בארון לפני ניתוחים לשינוי מין מגבר לאישה.
    עובדת, והאנשים בסביבת העבודה לא מוצאים חן בעיני לקשרים. אני סובלת מבדידות, ואני כבר בת בשנות השלושים שלי.
    לעולם לא התאהבתי בבנים, אבל תמיד קיימתי איתם יחסי מין והיתה משיכה. עם בנות, שיחקתי אותה גבר, אבל זה רק בשביל להיות בחברתן והמגע היה רק חיבוקים וליטופים או שירדתי להן רק בשביל לרצות אותן כדי שירגישו שהן עם גבר אבל רציתי בסך הכל שהן ימשיכו להיות בקשר איתי. אהבתי לשוחח איתן שעות על גבי שעות כשאנחנו מחובקות.
    כך היה בגיל ההתבגרות.
    אין לי חברה כזאת, כולן בורחות ממני אחרי שהן מחכות לחדירה שאני מנסה כל הזמן למשוך את הזמן, ואז הן מבינות שאני לא הגבר המצופה ומנתקות קשר רגשי וזה הורג אותי.
    כבר 13 שנה שאין לי קשר עם אנשים. כל הקשרים שלי הם מיניים בלבד, והם כמובן עם בנים ובקשרים האלה אני מספקת את הבנים מינית (נותנת להם מין אוראלי) כי זה נותן לי להרגיש את מי שאני-אישה.

לעולם לא התאהבתי בבנים. תמיד התאהבתי רק בבנות.
    כבר כשהייתי בת 5 התאהבתי בילדה בגן. כשהייתי בכיתה א', התאהבתי בילדה בכיתה ואז היו לי הפרעות קשב וריכוז, וכך גם בכיתה ב' התאהבתי כל הזמן בבנות, הייתי רגישה אליהן ופגיעה מהן ורציתי להיראות כמוהן והזדהתי איתן והערצתי אותן ורציתי להיות בחברתן כל הזמן.
    בכיתה ד' הן התחילו לדחות אותי ולא קיבלו אותי להיות בחברתן והרגשתי דחויה, כשכולם אומרים לי להיות עם הבנים שאותם לא אהבתי. כיום ילדה בגילן שמזכירה לי ילדה שאהבתי כשהייתי בכיתה א', אני מתאהבת בה, ואז זה נראה לאנשים אבסורד, במיוחד כשאני מבקשת מההורים שלה ללכת איתה לקניון ולקנות לה דברים ולהיות איתה בקשר. כי הם חושבים שאני גבר וזה נורא גורם לי לשנוא את ההורים שלה, לריב איתם, להעמיד אותם במקום שהם חושבים עלי מחשבות רעות (כגבר כי כך הם מכירים אותי), ואז הם באמת חושבים עלי מחשבות רעות ואחר כך לא מבינים מדוע אני כל כך כועסת עליהם, והם לא מבינים שאני נפגעת נפשית כשאני לא רואה כבר את הילדה שלהם. זה קרה לי פעם אחת.
    יצא מהארון לאימא שלי לפני שבוע וזה עורר בה תגובת כעס כאילו היא היתה אימא שלא היתה כי היא מתפלאת מדוע אני זקוקה כל כך לדמות אם (אני רואה בחברת נערות דמות בילדה ההיא כדמות אם שחסרה לי). אני רוצה להמשיך לעשות להן לייקים לתמונות שלהן, להמשיך להתפעל ולהרגיש שאני רוצה גם להוליד תינוקת כמותן, להרגיש לרצות להיות אימא שלהן, לשמור עליהן, ולבנות ה 16 להמשיך לכתוב להן להיזהר מאהבה נכזבת, להמשיך לתת להן הרגשה טובה של לייקים, להמשיך להעלות להן את הבטחון העצמי במחמאות, זה כיף לי. ולבנות ה 16 שביניהם להזמין אותן לחגים עם כל המשפחה שלי וההורים שלי והאחים והאחיות שלי והגיסים שלי ממש לצרף אותן כחלק ממשפחה שלי.

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי

גלית
    24/08/2012

אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעיה שאף אחד לא יכול להבין אותי כי אני כותבת בלשון זכר. הייתי רוצה להזמין לליל סדר בחורה בכיתה י שחושבת שהפנים שלה לא יפות, למרות שהן מדהימה בעיני ואני כותבת לה שהיא מקסימה וממש מעלה לה את הבטחון העצמי בהתכתבות שלי איתה. אמנם כגבר, כי זה מחמיא לה יותר, אבל אני מתביישת שהיא תדע שאני למעשה אישה בגוף של גבר כי היא תחשוב שיש כאן שיגעון ותיבהל או שתדחה את הרעיון שאישה החמיאה לה. הייתי רוצה להזמין אותה לחגים ביחד עם ההורים שלי וכל המשפחה שלי כידידה למשפחה. הבעיה שהמצב קצת בעייתי כי היא בעצמה יכולה לפרש אותי כאילו אני גבר שמנסה להתחיל איתה ומישהו שיראה את ההתכתבות שלי איתה ויראה שאני כותבת בלשון גבר מבוגר לילדה בת 15 יחשוב שאני פדופיל שמנסה להפיל אותה. והייתי רוצה להזמין ולצרף למשפחה שלי עוד נערות שיבואו בחגים, ויהיו בנות בית אצלנו וכך אהיה בחברתן (אני גרה עם ההורים שלי). אבל, אני מסכנת את עצמי בזה שאנשים יפרשו אותי כאילו אני גבר פדופיל. ואנשים מסוכנים עלולים להתלונן במשטרה בכל פעם שאני רוצה קשר אפלטוני עם נערה.
    איך אוכל להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמי בחשדות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/08/2012

שלום לך גלית
    את אכן עלולה להסתבך...
    מרגע שזוהי הזהות המינית שלך , התמידי בה בכל המישורים,תוך כדי הטיפול וחדלי להשתמש בה חליפות בהתאם ל'רווחים' שאת עשויה להשיג.
    באשר להעדפה המינית שלך,אל תסתתרי מאחורי האמירה 'אפלטונית' שכן נראה שלא זוהי כוונתך שלא לדבר על גילן של הנערות העלולות להיפגע קשות.
    עשי קודם 'עבודה' אמתית עם עצמך והניחי לקטינות להתבגר ללא הפרעה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שאלה

אני בן 32 סובל מסכיזופרניה כ 8 שנים עקב שימוש בסמים .
    אני קראתי בעבר על המחלה ולא ממש באתי לידי סיפוק .
    גם דיברתי עם פסיכאטרים ולא ממש הבנתי .
    מה זה פוגע לי בחיים אני מתכוון מבחינה קוגניטיבית .
    אני עובד ושוקל להתחיל ללמוד אבל כל פעם אני נתקע על דברים שהיו בעבר ,
    לא בעבר הרחוק אלה לפני חודש שבועיים , זה כאילו התודעה שלי משתנה כל הזמן .
    מה זה חוסר קבלת המציאות ? , חוסר אמפטייה ? , כלומר מה זה אומר בתכלס בחיים כל מה שאומרים\ כתוב ( פגיעה קוגניטיבית מתמשכת )
    זה ידוע שאדם שיודע את המגבלות שלו חיי יותר טוב .
    אז עם מה אני יצטרך להתמודד כל החיים שלי ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שאלה

הוספת תגובה

• שלום שאלה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    24/08/2012

שלום לך גדי
    מחלת הסכיזופרניה הינה מחלה הטרוגנית.
    היא אינה מחלה אחת אלא משתנה מחולה לחולה
    באופן שהיא מופיעה,במהלך שלה,בסיבוכים שלה וכו'.יתכן שבעוד מאה שנים היא תתפצל בכלל למחלות שונות עם מהלך ופרוגנוזה שונים.
    צריך להתמודד עם סימנים 'חיובים' של המחלה באמצעות תרופות אנטיפסיכוטיות ומעקב פסיכיאטרי.
    וכן בסימנים השליליים של המחלה גם עלידי התרופות וכן באמצעות תהליך שיקומי המתאים למחלתך.
    הדאגנות שאתה מתאר וכן המחשבות על העבר לא שייכים לא לזה ולא לזה..
    תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה