מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשאלה05/09/2012
האם וולבוטרין יעיל לחרדה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון05/09/2012לא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לערבב תרופות נוגדת דיכאוןמתחיל05/09/2012
אני לוקח בבקר פרוטין 20 אם אקח בערב קסנקס 0.5 . האם יש סכנה בשילוב שני כדורים אלו?
בתודה מראש לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערבב תרופות נוגדת דיכאון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון05/09/2012שלום מתחיל
שילוב תרופתי כזה הינו אפשרי בהחלט..
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב סוליאן עם סרוקלהילה05/09/2012
אחי נמצא בטיפול עם שני התרופות הנל ועכשיו הורידו לו את סוליאן והעבירו אותו לסרוקל ותגריטול אשר גורם לו לתופעות לואי, שאלתי היא האם ניתן להמשיך לשלב את הסולאן והסרוקך ומהם תופעות הלואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב סוליאן עם סרוקל - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/09/2012שלום רב,
סוליאן וסרוקוול הן שתי תרופות נוגדות פסיכוזה השייכות לדור החדש. שתיהן משמשות לטיפול במצבים פסיכוטיים וסרוקוול ניתנת גם כטיפול בהפרעות מצב רוח (דיכאון, מניה). הטיפול בשילוב אינו מומלץ מאחר וזה לא משפר את יעילות הטיפול ומוסיף תופעות לוואי. מבחינת תופעות הלוואי, בהשוואה לסוליאן, סרוקוול היא תרופה יותר מרדימה ויותר מעלה סיכוי לעליה במשקל. לסוליאן, לעומת זאת, יש פחות השפעה מרגיעה והיא עלולה אף לגרום לאי שקט קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים משה שפירא 5 דירה 18 אשדוד
מאור שמילוביץ23/06/2013איזה אופציות טיפוליות נוספות יש במניה דפרסיה מלבד סרוקל עם זריקת מודיקט אם ליטיום בעבר לא עשה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצה של כדורי הרגעהגילי05/09/2012
האם אפשר למצוץ מתחת ללשון כדור כמו לוריואן או כמו אסיבל והאם זה משפיע יותר מהר?
האם יש הבדלים בהשפעות בין הבליעה לבין המציצה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציצה של כדורי הרגעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/09/2012תיאורתית כן , אך לא מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שרירי התקווצות שרירי הלסתלינור04/09/2012
שלום דוקטור
בת 33 סובלת 3 שנים מכאב באיזור הלסת הרגשה של התכווצות שרירי הלסת (לסת תפוסה) הכאב מקרין לראש
mri ו ct ראש תקינים ct לסתות תקין נבדקתי ע"י פה ולסת שאמרו שזה פיברומיאלגיה mri צווארי בלטים c4-5-6 אורטופד אמר שזה לא קשור ללסת קיבלתי רישיון לקנביס שקצת קצת מפחית את הכאב
שאלתי היא זו הכדור היחידי שעוזר לי לאחר שניסיתי ליריקה אלטרולט וסימבלטה
הו רדונל 2 מ"ג אני צורכת אותו מידי יום מה הסכנה שתהיה בעתיד ?(הכאבים פשוט בילתי ניסבלים) תודה לינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שרירי התקווצות שרירי הלסת - תגובה
רודנל היא תרופה שניתנת כטיפול במחלת פרקינסון וגם כטיפול בתופעות לוואי של חלק מתרופות פסיכיאטריות (שגורמות לתפיסות בשרירים). בסך הכל התרופה בטוחה לאורך זמן ולא אמורה לגרום לנזק ארוך טווח. התופעות הלוואי הנפוצות שלה הן יובש בפה, אי שקט קל, עייפות. לעיתים רחוקות היא עלולה לגרום לדופק מהיר, התופעה שמחייבת התייחסות רפואית ולפעמים אף הפסקת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב שרירי התקווצות שרירי הלסת - תגובה
רודנל היא תרופה שניתנת כטיפול במחלת פרקינסון וגם כטיפול בתופעות לוואי של חלק מתרופות פסיכיאטריות (שגורמות לתפיסות בשרירים). בסך הכל התרופה בטוחה לאורך זמן ולא אמורה לגרום לנזק ארוך טווח. התופעות הלוואי הנפוצות שלה הן יובש בפה, אי שקט קל, עייפות. לעיתים רחוקות היא עלולה לגרום לדופק מהיר ובמקרה זה יש להתייעץ עם רופא המטפל ולבחון האם ניתן להמשיך את הטיפול בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן קלופיקסול מתנקה מהגוף?תמיר04/09/2012
קיבלתי קלופיקסול במינון של 30 מ"ג בכל יום היא עשתה לי תופעות לוואי איומות של תפיסה בגוף ובשרירים והפסיקו לי אותה לפני כיומיים בהדרגה 30 -20- 10 מ"ג במשך שלושה ימים עד שהפסיקו לי אותה לגמרי ביום שני כבר לא קיבלתי יותר ועדיין תופעות הלוואי הללו ממשיכות זה ממש בלתי נסבל אני לא ישן כמו שצריך בלילות ואני מתוסכל מהמצב . האם זה יעבור ? יכול להיות שזה נובע ממשהו אחר ? עברתי לטיפול של ריספרדל 5 מ"ג ביום שגם התחיל בהדרגה במהלך הפסקת הקלופיקסול ו20 מ"ג של ואבן פעמיים ליום . זקוק לתשובה בתודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מטופל בקלופיקסול כ5 שבועות
תמיר04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוך כמה זמן קלופיקסול מתנקה מהגוף? - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק04/09/2012תמיר שלום
לא כל כך הבנתי מההודעה שלך כמה ימים בעצם עברו מאז שאתה לא לוקח בכלל קלופיקסול- בכל מיקרה התופעות לואי חולפות בהדרגה- במהלך מספר ימים ולעיתים במהלך מספר שבועות.....אז לא להיבהל ולחכות בסבלנות- צריך במקביל לבדוק- כפי שאתה אומר- האם האי שקט לא נובע ממשהו אחר ולא קשור בכלל לקלופיקסול...........לכן כדאי להיבדק בקרוב על ידי הפסיכיאטר שלך כדי להבין בעצם מה הסיבה למיחושים שלך ולהתאים טיפול תרופתי.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאז שאני לא לוקח בכלל עבר
תמיר05/09/2012תודה רבה
מאז שאני לא לוקח בכלל קלופיקסול עבר
כ3- 4 ימים ביום ראשון כבר לא לקחתי קלופיקסול יותר ...
האם ייתכן שיעברו כמה שבועות עד שאני אפסיק לחוש בתופעות הלוואי הללו ?
או שזה כבר היה אמור להיגמר ואז יכול להיות שזה ממשהו אחר ?
אני ממש רועד בלילות שאני מתקשה למצוא תנוחה נכונה ואז מתחילות לי רעידות בגוף מלוות בתפיסה של השרירים בגוף וזה כואב ומעיק ומציק זה בלתי נסבל .....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני דו-קטבי?דרדר03/09/2012
חוויתי דכאון קצר בעקבות פרדת בן זוג והתחלתי לקחת סרוקסט, נוטל מזה כשבועיים. מזה כשבוע שאני חווה דיכאון בשעות היממה, כשאחה"צ המאוחרות מתחלפת התחושה לתחושה רגילה (לא מאניה או היפומאניה), כאילו לא היה דכאון. כך במשך 5 ימים. האם עלי לחשוש לאפיזודה דו קוטבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני דו-קטבי? - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור04/09/2012שלום רב,
על אף שלא ניתן לאבחן מצב נפשי דרך הפורום, במידה והתחושה שאתה מתאר היא תחושה "רגילה" וגם הסובבים מסכימים אם זה, כלומר לא מעירים לך על התנהגות לא שגרתית, סביר להניח שלא מדובר במצב מני או היפומני. בדרך כלל, השיפור במצב הדיכאוני מתחיל באופן הדרגתי ולא בבת אחת, כך שהתיאור שלך בהחלט מתאים למהלך הצפוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה03/09/2012
זה נכון שאסטו זה ה golden choice בטיפול בחרדה כללית.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
הטיפול התרופתי המומלץ כקו ראשון בהפרעת החרדה הכללית הוא טיפול בנוגדי חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI וביניהן אסטו (או ציפרלקס), לוסטרל וסרוקסאט. כל אחת מהתרופות הללו עשויה להועיל ולהביא לשיפור במצב הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות קוגניטיביתגיל03/09/2012
האם במצב של סכזופרניה התרופות לא גורמות להתדרדרות קוגניטיבית ?
או מה זה אומר שעוד 10 שנים אני לא ידע מי נמצא לידי ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות קוגניטיבית - תגובה
הטיפול העיקרי במחלת סכיזופרניה הוא טיפול בנוגדי פסיכוזה. התרופות בפני עצמן לא גורמות לפגיעה קוגניטיבית (פגיעה בתפקודים השכליים). לעומת זאת, המשברים הפסיכוטיים כן גורמים לפגיעה בתפקודים המנטליים וככל שהמשבר הוא ארוך יותר כך גדל הנזק. לכן, מאוד חשוב לקבל טיפול תרופתי הן בתקופת המשברים (על מנת לקצר אותם) והן בתקופות השקטות, כדי למנוע משברים עתידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנזעי חשמל ECT12303/09/2012
שלום לכם כל ואני מדגיש 'כל' רופאי הפורום הנכבד הזה! , מה דעתכם על נזעי החשמל שנזנחו לטובת הכימיה המודרנית?
בספרות הרפואית ידועים אחוזי ריפוי גדולים לבעיות שונות מדיכאון חרדה מצבים פסיכוטיים וכלה בהפרעות אישיות קשות וכו'
אז מדוע נזנח הטיפול הזה? בגלל הסטיגמות? הרי ידוע שהשתנו הרבה דברים מאז אותו "קן הקוקיה" המפורסם...
מדוע הסטיגמה והשליחה לטיפול היעיל הזה רק כמוצא אחרון? האם יכול אדם במצב כרוני ורגוע של המחלה לעבור טיפול כזה מיוזמתו וע'י כך להגמל מנטילת תרופות כימיות לשארית חייו על תופעות הלוואי הלא פשוטות לטווח הארוך לשארית חייו? אשמח לתשובותיכם! תודה מראש לכל הרופאים המשיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנזעי חשמל ECT - תגובה
טיפול בנזעי חשמל (ECT) הוא טיפול יעיל במצבים של דיכאון קשה וחריף, במצבים של מניה ובמצבים פסיכוטיים קשים. מדובר בטיפול שכרוך בהרדמה כללית ולכן הוא מתבצע אך ורק במסגרת אשפוז בבית החולים. במקרה הספציפי של דיכאון הטיפול הוכח כיעיל בעיקר במקרים של דיכאון חריף וקשה ולא דווקא בדיכאון קל-בינוני ודיכאון כרוני ממושך (במקרים אלו הבחירה הראשונה היא בטיפול תרופתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לקבל טיפול כזה במצב כרוני?
12304/09/2012מה הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לקבל טיפול כזה במצב כרוני? - תגובה
כפי שציינתי קודם, הטיפול ניתן רק במסגרת אשפוז במידה ובמסגרתו מתרשים כי קיימת התוויה לכך (דיכאון חריף וקשה, מניה, מצבי אי שקט קיצוניים כתוצאה ממחלה נפשית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
12305/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך הפניה מרופא קופ"ח?
12305/09/2012או שניתן להגיע עצמאית לבית החולים? האם בהדסה עין כרם ניתן השירות הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיפרקסהאילן03/09/2012
שלום לאחר שריספונד לא עשה את העבודה הפסיכיאטר המליץ לי על זיפרקסה קראתי הרבה על התרופה והבנתי שהיא מסוכנת ושישנם תופאות לוואי יותר משאר התרופות כגון סוכרת עלייה במשקל שרירים תפוסים ושתפעות הלוואי נמשכות גם לאחר שמפסיקים לקחת את התרופה האם יש לחשוש מתופעות הלוואי ומהתרופה בכלל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מה לחשוש
שמוליק03/09/2012שלום אילן.
ככלל, עיקר הטיפול בבעיות נפשיות, הוא לא ע"י תרופות, ובגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן.
לבעיות נפשיות ישנם הרבה גורמים, וחוסר איזון כימי במח הוא רק אחד מהם.
הדרך הטובה והנכונה להתמודד עם בעיות נפשיות היא ע"י ניטרול הגורמים האחרים. עובדה היא שכמעט כל טיפול שמוצע ע"י הפסיכיאטרים כולל טיפולים נוספים מלבד תרופות.
תופעות הלוואי שציינת הן אכן תופעות לוואי של זיפקרסה ושל תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל. אבל מנסיוני האישי, כחצי שנה אחרי הפסקת תרופות, תופעות הלוואי חולפות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסה - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/09/2012שלום רב,
זיפרקסה היא תרופה נוגדת פסיכוזה שגם משמשת לטיפול בהפרעות מצב רוח, בעיקר בהפרעה דו-קוטבית (מניה-דפרסיה). בדומה לריספונד, הטיפול בתרופה זו עלול להביא לעליה במשקל ולאורך הזמן, באנשים שיש להם רקע משפחתי, היא עלולה לעלות סיכוי להתפתחות סכרת. אם משווים בינה לבין ריספונד, זוהי תרופה יותר יעילה, כאשר מבחינת תופעות לוואי היא לא יותר גרועה (אם כבר אז לא בהרבה). חשוב לזכור כי עליה במשקל שכיחה יותר דווקא בתחילת הטיפול, בחודשים הראשונים והולכת ופוחתת עם הזמן. יש תפקיד חשוב לדיאטה בריאה ופעילות גופנית שעשויים למנוע עליה במשקל והתפתחות סכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי מאושפזת באשפוז יוםסתם אחת02/09/2012
תקופה ארוכה, קבלתי טיפול תרופתי, במשך הזמן הורדתי את המינון עד להפסקה של כל התרופות, אינני במעקב מרצון, כי נמאס לי לשמוע את צרותיהם של האחרים (הייתי במעקב בקבוצה ולא מעקב פרטני), תקופה ארוכה של 5 חודשים תפקדתי מצויין, עד לשבת האחרונה, שוב נפלה עלי המלנכוליה, העצבות, העצלות ולכן נשארתי במיטה 48 שעות, נים ולא נים, הרגשתי את הסביב אבל לא הצלחתי להגיב או שאולי לא רציתי. אין לי רצון לחזור לטיפול תרופתי, האם לדעתכם עלי לשוב לשיחות עם מטפל - פסיכולוג קליני באופן פרטני או לחזור לקבוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי - ללכת לפסיכולוג
שמוליק03/09/2012שלום.
אקדים ואומר שאינני רופא.
קודם כל, אם סבלת מתופעות הלוואי של התרופות והחלטת להפסיק, אז טוב עשית. הטיפול הטוב והנכון בבעיות נפשיות הוא בגורמים האחרים שגורמים לכך.
מתיאורך שלפיו אינך אוהבת טיפול קבוצתי שבו את שומעת את הבעיות של מתמודדים אחרים, כנראה שזה לא צריך להיות הכיוון.
אני חושב שצריך לנסות טיפול פסיכולוגי, אבל עיקר העבודה היא עבודה עצמית, והטיפול אמור לתת לך הדרכה לעבודה עצמית, ואל תצפי שהמטפל יעשה ניסים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מאושפזת באשפוז יום - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור03/09/2012שלום רב,
אין ספק שאתה זקוק לעזרה. מאחר מהודעתך לא ברור מהי האבחנה שלך, לא ניתן לדון בטיפול הספציפי והאם יש צורך דווקא בטיפול התרופתי. בכל מקרה, חשוב שתעבור הערכה של איש מקצוע, עדיף פסיכיאטר, כדי להבין יותר טוב את הבעיה ולהציע אפשרויות טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשמוליק ולדר' אירנה
סתם אחת03/09/2012האבחנה שלי אינה חד משמעית, בתחילה סברו שיש לי מאניה דפרסיה, אני ממש לא האמנתי לאיבחון של המאניה, ברור שהייתי נתונה לדיכאון עמוק, אבל מעולם לא סבלתי ממאניה, לא ראיתי את עצמי בלבוש אלוהי, לא קניתי את העולם ולא סחרתי בו.... :]P אחר כך היתה אבחנה של הפרעת אישיות מקליסטר B כולל נרקסיזם, עם הנרקסיזם אני מסכימה בהחלט, כל זאת לאחר שקראתי ברשת על נרקסיזם, מאוד דומה לאישיותי. לגבי הפרעת האישיות, אין לי עדיין דיעה מוחלטת. אחר כך נאמר לי שהמחלה פרצה בעקבות טראומה, אז הוסיפו לי פוסט טראומה. השתחררתי מאישפוז יום במצב מצויין, חזרתי לפעילות של עבודה ות]קוד נורמלי בבית. באשפוז יום מאוד התחברתי לטיפול הקבוצתי, זה עזר לי להבין דברים על עצמי דרך המצוקות והסיפורים של האחרים. בקבוצה שאליה הופנתי, הצב לא כזה, הבעיה היא עם המנחות ולא עם החולים, לכן החלטתי שלא להמשיך את הטיפול בקבוצה. אני לא חושבת שכרגע טיפול תרופתי זה הדבר המתאים לי, היות אוני מנתחת היטב את מצבי, אינני רוצה להשמין ואינני רוצה להסתובב עם ערפל מוחי וריגשי, אני רוצה לצחוק כשמצחיק ולבכות כשעצוב, בתקופת נטילת התרופות הייתי די מנותקת מהרגשות האלו. לכן השאלה שלי היתה, האם יש מקום ללכ לשיחות אצל פסיכולוג קליני? רק בכדי שיהיה לי בפני מי לשפוך את הלב? היות ואינני משתפת את בני משפחתי במצבי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה והריוןבת 3002/09/2012
שלום, אני בת 30. סובלת מ- ocd בערך מגיל 10. הפעם הראשונה שנטלתי כדורים היתה בשנות בית הספר התיכון שאובחנתי לראשונה ע"י פסיכיאטר. נטלתי פריזמה וכדור נוסף נגד דיכאון.נטלתי את התרופה בערך שנתיים ולא הרגשתי ממש הקלה אבל גם הייתי חסרת כל רצון לעזור לעצמי ונשארתי ככה. מאז היו עוד 2 תקופות שבהן לקחתי את התרופה תקופה מסויימת כשהרגשתי צורך (הייתי מקבלת מרשמים מרופא משפחה על סמך המרשם הראשוני שקיבלתי) השאלה שלי היא כזו, אני מרגישה שאני כבר על קצה גבול היכולת שלי, נמאס לי להיות קורבן של הסיוט הזה ואני רוצה שוב לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר, הבעיה שאני מתכננת הריון בעוד כמה חודשים ומפחדת נורא מפגיעה בעובר. אני בטיפול פסיכולוגי אבל מרגישה שאולי כדאי חיזוק של טיפול תרופתי. האם יש תרופות שנחשבות בטוחות בהריון? במידה ואתחיל עכשיו לקחת את התרופה כמה זמן אצטרך להפסיקה לפני הכניסה להריון? ז"א יש איזו תקופת ניקיון שהגוף צריך לעבור לפני ההריון? והאם חצי שנה של טיפול תרופתי יכול לסייע?
מה עושים שהמצב כל כך קשה וחייבים טיפול תרופתי אבל יש תכנון של הריון באופק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - 2 שאלותשאלה02/09/2012
מה המינון המקסימלי של לוריוון ליום?שאלה שנייה,האם אביליפיי יעיל לטורדנות כפייתית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור02/09/2012שלום רב,
המינון המקסימלי של לוריוון הוא 10 מ"ג אם כי בדרך כלל לא מומלץ לעבור 6 מ"ג ליום. אביליפיי היא תרופה נוגדת פסיכוזה שמשמת גם לטיפול בהפרעות מצבי רוח (דיכאון, מניה-דיכאון). היא לא מותווית לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, אם כי לפעמים ניתנת כטיפול מחזק (אאוגמנטציה) בנוסף לתרופות נוגדות חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת ריספרדל 1 מ"גשירה02/09/2012
שלום,
לפני כשנתיים בסיום י"ב יצאתי לשירות לאומי מחוץ לבית.
בכל שנות לימודי בתיכון הרגשתי דחוייה חברתית ולא מקובלת.
ביציאה לשירות נכנסתי לחרדה חברתית, לא הצלחתי לתפקד ונאלצתי לחזור הביתה ולהמשיך את השירות קרוב לבית על מנת שאוכל לחזור סוף כל יום הביתה. יש לציין שגם שהייתי קרוב לבית היה לי תקופה של חרדות ולחץ.
פניתי לפסיכיאטר שהמליץ ונתן לי "פלוטין 20" להורדת החרדות.
לקחתי את הכדור במינון שהפסיכיאטר אמר לי כחודש וחצי ואז הגעתי למצב של "מאניה", כמובן מיד הפסקתי את נטילת הכדור מכיוון שהייתי מאד עצבנית, לא קשובה, לא רגועה ולא ישנתי.
לאחר כחודשיים ללא כדורי הרגעה וללא שום כדור חזרתי למה שהייתי.
שנה שעברה התחלתי שירות לאומי שנה שניה ושוב רציתי לצאת מהבית ואכן יצאתי.
גם בשנה הזאת היה לי מאד קשה חברתית עם הבנות בדירה אבל למרות הכל שרדתי וסיימתי את השנה בהצלחה.
לפני כחודש סיימתי את השירות והיה לי תוכנית להתחיל לימודים כעבור שבועיים לאחר סיום השירות.
לפני כשבועיים שוב נתקפתי בהתקפת "מאניה", לחץ אדיר, לא הצלחתי לישון, בכי פתאומי וחזק, בלבול מאד גדול, קפיצות מנושא לנושא ללא שום קשר לשיחה.
פנינו שוב לפסיכיאטרית והיא נתנה לי ריספרדל 1 מ"ג.
יש לציין שאני לוקחת את הריספרדל כעשרה ימים ולאחר שלושה ימים אפשר להגיד שכבר התאזנתי פחות או יותר (מבחינת להפסיק לקפוץ מנושא לנושא וכו..)
הבנתי שלריספרדל לוקח מינימום של שבועיים עד שלושה עד שהוא מתחיל לפעול ולהשפיע.
אני חושבת שהיה לי איזה משברון קטן שעברתי אותו בלי שום קשר לריספרדל.
נכון לעכשיו אני בסדר גמור גמור, לא מדברת שטויות יותר בפוקוס, ישנה בלילה וכו.
יש רק בעיה אחת, אני לא מרוכזת. לא מסוגלת לשבת מול הטלוויזיה, לקרוא ספר או לשבת בלי לזוז למשך זמן. מרגישה שכל הזמן חייבת לזוז.
קראתי של - 26% מהאנשים שנוטלים ריספרדל סובלים מתופעה של תזזיתיות ואי שקט.
השאלה שלי היא האם אני יכולה להפסיק לקחת את הריספרדל?
והאם אם במידה וזה יחזור לי בעתיד אני אוכל לקחת את הריספרדל שוב כאילו לא הפסקתי? (יש לציין שאני נוטלת את הריספרדל רק כעשרה ימים עכשיו, אז לא יודעת כמה זה הספיק להיכנס למערכת..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת ריספרדל 1 מ"ג - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור02/09/2012שלום רב,
הפסקה מוקדמת מידי של התרופה עלולה להעלות סיכוי לחזרתם של התסמינים מהם סבלת ואשר בגללם הומלץ על הטיפול. יש לציין כי את נוטלת מינון מאוד נמוך של התרופה, כך שלא סביר שהתופעות שאת מתארת אלו הן תופעות לוואי. (הרבה יותר סביר כי אלו הן שאריות של מניה). בכל מקרה, חשוב להדגיש כי אין להפסיק טיפול ללא התייעצות עם הרופא במקרה ויש לך ספקות לגבי הטיפול (וזה בסדר גמור), חשוב לשתף את הרופא בהן ולנסות ביחד להגיע לפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך גם להפעיל שיקול דעת עצמאי
שמוליק03/09/2012שלום שירה.
אכן, ריספרדאל במינון של 1 מ"ג ליום הוא נמוך מאד, אבל גם במינון נמוך יכולות להיות תופעות לוואי.
אני לקחתי ריספרדאל, אבל במינון הרבה יותר גבוה, 4 מ"ג ליום. החלטתי על דעת עצמי להפסיק, בגלל תופעת הלוואי של עייפות חזקה שלא איפשרה לי לתפקד.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שטיפלה בי. היא התנגדה להפסקת התרופות, אך כיבדה את החלטתי. היום, לאחר שנתיים וחצי, היא מודה בדיעבד שזה היה צעד נכון. המסקנה היא שגם כאשר צריך ונכון להפסיק, לא בטוח שהרופא יגיד להפסיק.
זה נכון שההפסקה עלולה לגרום להדרדרות במצב, אבל במקרה שלך, שאת עירנית ומודעת למצבך, אני בטוח שתוכלי לעצור את ההדרדרות מבעוד מועד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)