פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שאלה
    17/08/2012

האם מצב של דה ריאליזציה יכול להיות ביטוי של חרדה,או חרדה מוסוות,או שדה ריאליזציה זה למעשה הפרעת חרדה ולכן צריך לטפל בזה כאל הפרעת חרדה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2012

אכן לפעמים נלווה לחרדה וכן שייך להפרעות דיסוציאטיביות, אשר הטיפול כולל שיחות פסיכותרפיה ותרופות נוגדות חרדה לפי הצורך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    17/08/2012

האם לתרופות אנטי פסיכוטיות יש השפעה אנטי חרדתית?האם לציפרלקס יש השפעה אנטי כפייתית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2012

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    לוטם
    16/08/2012

שלום רב, אני בן 32 סובל מחרדה ומחשבות אובסיסיביות במיוחד פחד אימתני מלהשתגע או לקבל התקף פסיכוטי, טופלתי ע"י ציפרמיל 40 אך מכיוון שהפסקתי וחזרתי לטפל בתרופה זו היא פיתחה עמידות ועשיתי די בלאגן עם התרופות, עתה אני נוטל פריזמה 40 מ"ג במשך 5 ימים ובשלושה ימים האחרונים אני נוטל 60 מ"ג פריזמה ובנוסף 1.5 קלונקס בימים הללו השלושה האחרונים,אני חש שהחרדה עלתה מעט האם זה הגיוני ? ראוי לציין שישנו שיפור ניכר במחשבות הטורדניות,בנוסף ישנה תופעה מוזרה שמתרחשת כבר ימים רבים ללא קשר לשינוי בכדורים והיא קושי לקום בבוקר שלא נובע מעצלות (תמיד הייתי קם מוקדם ) דווקא בשעות הבוקר המוקדמות בין עירות לשינה מופיעים לי חלומות מאוד ריאליסטיים מלאים בקונפליקטים מהעבר הרחוק שלא נפתרו ויש לי תחושה שאני פותר אותם תוך כדי שינה בנוסף מעיין פחד תמידי להתחיל את היום עקב החרדה האם תופעה זו ידועה בזמן של חרדה ?האם כדאי להוריד מינון חזרה ל 40 לתקופה ואז לעלות שוב ל 60

בנוסף אני מאוד טרוד ממה שקורה לי מכיוון שאיני חווה התקפי חרדה(דופק מואץ ,עלייה בלחץ דם) כפי שחוויתי בעבר אלא המצב סטטי אינני חש שאני חד קולח וירבאלי מרוכז כל הזמן בתחושה שאני לא נורמאלי ומייחל לחזור לעצמי לביטחון שהיה לי ותיפקוד הרגיל

כל סיטואציה נראית לי מורכבת לביצוע ואני חש שאני מאבד תקווה אני במצב זה כבר מעל חודשיים

אשמח לעצתכם

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

כל שינוי בתרופה ממשפחת SSRI , במיוחד עליה במינון עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי , אי שקט, חרדות, רגזנות, כאבי ראש , הפרעות שינה ועוד..
    בתקופה זו ניתן לעלות את הטיפול הרגעתי.
    לגבי להוריד ל 40 מ''ג , יש לברר עם רופא מטפל מה מטרת הטיפול, אם המצב של מחשבות אובסיסיביות לא מאוזן ועדין יש סבל, מינון גבוהה, עד 60 מ''ג עדיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורחת
    16/08/2012

האם מחסור בסרטונין וחרדה יכול להיגרם מחרדה מסיבה גופנית (כמו מחלה) ולא נפשית?

כיצד ציפרלקס יכול לטפל בחרדה מסיבה גופנית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2012

בהחלט הסיבה יכול להיות גופנית , אך לא ניתן להפריד כי הסבל נפשי.
    בהחלט ציפראלקס יכול לעזור בנוסף לטיפול בבעיה הראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורחת
    16/08/2012

1) האם התרופה "ארטאן" Artane = היא תרופה שמורידה את הדופאמין ומפסיקה התכווצויות שרירים וטיקים?

2) האם התרופה "ארטאן" Artane ממכרת?

האם התרופה מורידה את רמת הדופאמין כמו "קסנאזין"?

3) מדוע כתוב שחסימת הדופאמין יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך?
    האם חסימת הדופאמין הוא לכל החיים? איך אפשר לדעת אם זה הפיך או לא?
    האם החומר כימי דופאמין משתנה במוח באופן בלתי הפיך כתוצאה מהתרופה שחוסמת את הדופאמין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2012

ארטן תרופה אנטי כולנירגית היכולה להוריד את פעילות דופאמין.
    נזק של חסימת קולטני דופאמין בדר'כ הפיך, במיוחד עם תרופות החוסמות באופן חלש יחסית ומדור חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אורחת
    19/08/2012

האם התרופה "ארטאן" היא כמו "קסנאזין"? כלומר מטפלת בתנועות בלתי רצוניות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סאפריס

שלום רציתי לשאול האם סאפריס עדיפה על רספרדל ?

ומה זה התרופה הזו ?

האם היא בסל של הקופות חולים ?

זה כדור או כדור מסיס ?

וכמה זה עולה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סאפריס

הוספת תגובה

• סאפריס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/08/2012

לגבי עדיפות, זה מאוד אינדיבידואלי, אך לסאפריס יש יתרופות במיוחד בהשפעה טובה יותר על מרכיב מצב הרוח.
    אכן מסיס, לקיחה פעמים ביום , תחת הלשון.
    לא זמין בכל הקופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בתפקוד המיני
    משה
    16/08/2012

שלום רב,
    אני בחור בן 28 שסובל מטיקים ניסיתי כמה תרופות שלא עזרו עד שלקחתי סוליאן שדיי עזר אך פגע מאוד בכושר המיני שלי
    את הסוליאן לקחתי כשלושה חודשים בהם לא היה לי חשק מיני בכלל הייתי אומר אפילו א מיני כרגע כבר שבוע שפסקתי ועברתי לגאודון אך החשק המיני לא חוזר
    שאלותי הן

א. כמה זמן אמור לעבור עד שיחזור לי החשק המיני כמקודם, והאם זה שכבר שבוע זה לא חזר זה אמור להדאיג?

ב. האם גאודון זו תרופה שידועה כעוזרת לטיקים ותוך כמה זמן היא אמורה להשפיע כי הטיקים מאוד התגברו

תודה מראש,

משה

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בתפקוד המיני

הוספת תגובה

• ירידה בתפקוד המיני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

תופעות לוואי מיניות אמורות לחלוף, באם מתעקב , יש צורך בבירור הורמונלי, מדידת PRL ( פרולקטין) , FSH LH טסטוסטרון..
    לגבי גאודון , אכן אמור לעזור, לגבי תגובה , זה תלוי במינון וכן גורמים אינבידואלים נוספים, כגון : תיפקוד הכבד ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת וואבן
    איציק
    16/08/2012

שלום,
    האם נטילת וואבן, כחצי כדור ליום, עלולה למכר? ואם כן לאחר כמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת וואבן

הוספת תגובה

• נטילת וואבן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

סבירות נמוכה , בדר'כ התמכרות בשימוש של מס. כדורים לאחר מספר חודשים.
    אך אין 100% , הסיכוי להתמכרות קיים גם בשימוש מינון נמוך...
    ליזכור !! אסור לערבב וואבן או כל תרופה ממשפחת בנזודיאזיפינים עם אלכוהול, סכנת הרעלה ואף מוות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה
    לא חשוב
    16/08/2012

לאמא שלי אחרי הלידה נהיה דכאון...שאחרכך התפתח למניה דפרסיה
    אני לא ממש מבינה בזה...לסבתא שלי היתה מחלה כזו ולכן זה הועבר אליה

האם בגלל שאני בחורה יש סיכוי שבעתיד יהיה לי גם דכאון אחרי לידה?או שזה יכול לקרות באותה מידה גם לאחים שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    מניה דפרסיה

הוספת תגובה

• מניה דפרסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

יש מרכיב תורשתי ואכן גם לך יש סיכוי לפתח הפרעה במצב רוח.
    אך לא חייב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות?
    שחף רגב
    16/08/2012

אני נפגעת פעולות איבה.הגשתי החמרה בגין מצבי הנפשי הנוכחי!

הפסיכיאטר שאל אותי:

1) אם יש מישהו שאומר לך לפגוע באחרים ?
    2)ואם אתה שומע קולות?

מזה קשור לחרדות שלי?!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות?

הוספת תגובה

• הוא חייב לשאול. אם תענה בחיוב

ג'ולס ג'ורדן
    18/08/2012

זאת אומרת שאתה פסיכוטי והוא צריך לברר מאיזו סיבה ולקבוע שתתחיל להיות מטופל בהתאם.
    בן אדם שאינו פסיכוטי, אמור לענות בשלילה לשאלות אלו של פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    אגם
    16/08/2012

היי,
    לפני מס' חודשים לדעתי חוויתי התקף חרדה בזמן נסיעה הרגשתי שאני עומדת להתעלף , רעד בגוף ודפיקות לב חזקות עצרתי בצד ולא המשכתי לנהוג לקח לי זמן בכלל לעלות להגה (אני נוהגת רק ליד הבית אני ממש בפחד ניסיתי לנסוע מס' פעמיים למרחק יותר גדול אבל ממש קשה לי).
    שאלתי הראשונה במידה ואני פונה לפסיכיאטר יכולים לקחת לי את הרישיון?
    בנוסף אני עוברת משהו מאוד מוזר כל הזמן מחשובות נוראיות לפגוע בסובבים שלי יש לציין שאני נמצאת ממש בדיכאון( למרות שאין לי ברירה ואני חייבת לתפקד כאמא רגיל כי אין לי על מי לסמוך) למרות שאני לעלם לא יכולה להזיק לזבוב אבל המחשבות האלה כאילו יושב לי מישהו בתוך הראש האים זה יכול להיות כתוצאה של דיכאון ולחץ אטומי???????? אני נמצאת במערכת זוגיות קשה מאוד ( לא חלילה אלימות) , לחוצה חיים לא קלים בכלל אני כל הזמן נמצאת בתופת.
    הפחד הכי גדול שלי שאני מאבדת את השפיות שלי בגלל הסיטואציה שאני נמצאת בה יש לי כל הזמן פחד להיות עם ביתי לבד (אני כן יוצאת איתה לבילויים, סרטים, פארקים משתדלת כמה שפחות בבית כאילו סוג של חרדה) ביתי היא היקרה לי בעולם ןאני מרגישה אשמה שהגעתי למצב הזה!
    מודה מראש על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    16/08/2012

שלום לך
    את אכן נשמעת מאוד סובלת..למה לך לעשות את זה לבד?
    מה שאת מתארת יכול להתאים לOCD מלווה בPD..
    אז קדימה לטיפול פסיכיאטרי!אולי זה גם יסייע לך בזוגיות..
    לא נראה לי שיקחו לך הרישיון אם אכן זאת התמונה הכללית.
    תרגישי טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

Gramse
    30/08/2012

ראשית חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.
    ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.
    הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
    טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.
    הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לעזור לעצמו
    יעלי
    15/08/2012

שלום ותודה מראש על העזרה.

אבא שלי כבן שבעים. בחודשים האחרונים הוא כמעט ולא ישן, לא יוצא מהבית ושקוע בחרדות. על אף שהוא משוכנע שהוא נדבק בכל מחלה שקיימת בעולם הוא מסרב ללכת לרופא משפחה אפילו לבדיקת דם פשוטה (הלך לרופא לפני כ-5 שנים בפעם האחרונה). כולנו מנסים לתמוך בשיחה, בהצעה לפעילות קלה, טיפוך אלטרנטיבי וכו' אבל נראה שהוא פשוט לא רוצה לעזור לעצמו, רק יושב בבית וחושב על כמה קשה לו. הוא היה בטיפול אצל פסיכיאטר שנתן לו תרופות לשינה (לא ממש עזרו אבל קצת), לאחרונה הפסיכיאטר הבין שהוא למעשה בדיכאון ומאז אבא שלי הפסיק ללכת אליו. המצב התדרדר לכך שכשאמא שלי יוצאת מהבית הוא מתקשר להחזיר אותה בטענות שהוא מפחד שיקרה לו משהו. יש לציין שהוא מצידו טוען שיש לו רק בעיית שינה ומאחר והוא עייף כל כך הוא לא מצליח לתפקד.
    אנו כבר אובדי עצות, נשמח לקבל עצה טובה איך לעודד אותו/איך לשכנע אותו לקבל טיפול אמיתי.

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לעזור לעצמו

הוספת תגובה

• מסרב לעזור לעצמו - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    15/08/2012

שלום יעלי
    ניתן להשתמש בכדורים המשרים שינה והם גם בעלי פעילות אנטידכאונית..תנסו את הגישה הזו..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המוח משתנה?
    אורחת
    14/08/2012

מדוע כתוב שחסימת הדופאמין יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך?

האם חסימת הדופאמין הוא לכל החיים? איך אפשר לדעת אם זה הפיך או לא?

האם החומר כימי דופאמין משתנה במוח באופן בלתי הפיך כתוצאה מהתרופה שחוסמת את הדופאמין?

לקביעת תור
    סגירה
    האם המוח משתנה?

הוספת תגובה

• האם המוח משתנה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

הנזק בלתי הפיך, רק במצבים מסויימים, שימוש בנוגדי פסיכוזה מאוד פוטנטיים, חזקים, נוצר רגישות לדופאמין, ביטוי ביולוגי על ידי מס. קולטנים באזורים מסויימים במח.
    בלתי הפיך , תופעות ניורוולוגיות נשארות גם לאחר הפסקת שימוש בתרופות חוסמות דופאמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר יונתן דודיאור
    אורחת
    14/08/2012

לא הבנתי! - אם בן אדם לוקח ציפרלקס בהנחה שאין לו OCD וחרדה - אז איך הציפרלקס ישפיע עליו?

האם זה לא יעלה לו את רמת הסרטונין???

אם כתבת שזה "לא ישפיע עליו" - אז מדוע יהיו לו תופעות לוואי מיותרות?

אילו תופעות לוואי מיותרות יהיו לו???

איך יכול להיות תופעות לוואי כשהתרופה לא עושה כלום?

האם התרופה ציפרלקס לא משפיעה על הסרטונין של אדם בלי חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר יונתן דודיאור

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר יונתן דודיאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/08/2012

כאשר לוקחים ציפראלקס , יש עליה בריכוז הסרוטונין , מה שמוביל לתופעות לוואי.
    בהמשך המוח מנסה להתאים את עצמו, מפחית מס.. קולטנים, ומשנה את הרגישות.
    אדם בריא , אין חוסר בתיפקוד הסרוטונין, אך עליה בריכוז החומר במח יוביל לתופעות לוואי , כי יהיה רמה גבוהה ..., בגלל שאין בעיה בתפקוד הסרוטונין לא יה שינוי משמעותי במצב הרוח, ייתכן תחושת ריגעה נוספת ואולי אפילו כהות חושים מסויימת... ( הכוונה לאורך זמן של חודש + ולא נטילה חד פעמית)

לא ברור לי למה אדם בריא ייקח ציפראלקס שלא לצורך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקט לא מתאים
    אבי
    14/08/2012

היי,

אני בטיפול כבר מספר חודשים , העניין הוא שכאשר אני מדבר עם המטפלת על דברים מסוימים שקשים לי בחיי כמו זוגיות או הרגשות כואבות אני פורץ בצחוק מתפקע (במקום לבכות) זה קרה כבר מס' פעמים ואני נבוך מאוד מהעניין ולא מבין למה זה קורה לי. בהתחלה חשבנו שזה אולי ממבוכה אך כרגע המטפלת חושבת שזה פשוט אפקט לא מתאים כתוצאה מחומות ההגנה שבניתי לעצמי ושאולי אני לא יכול להתמודד עם הכאב או הבכי ולכן זה יוצא בצורה כזו..אני מפחד שאני לא מפתח איזה מחלת נפש אחרי שקראתי קצת על אפקט לא מתאים באינטרנט..

מה דעתכם?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אפקט לא מתאים

הוספת תגובה

• אפקט לא מתאים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2012

יכול להיות קשור למבוכה - הפרעת אישיות - הפרעה פסיכוטית ואו הפרעה ניורולוגית , PSEUDOBULBAR AFFECT .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה