פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ישנה בעיה בטיפול משולב ?
    אחיאל
    11/09/2012

שלום אני בן 23 שבוע שעבר עברתי אבחון הפרעות קשב וריכוז. אני סובל מההפרעה כולל הפרעות דיכאון וחרדה. לא מזמן גם עברתי פרידה שמטרידה אותי לא מעט. הרופא המליץ לי ליטול ויפאקס וריטלין. רופאת המשפחה המליצה לי לקחת את הויפאקס כדי לתת לגוף להתרגל לכדור ובהמשך שיחלפו התופעות לוואי להתחיל בריטלין.
    לאור מה שקראתי ברשת השילוב בין התרופות לא הכי מומלץ?...
    מה דעתכם? בכל אופן כבר נטלתי 5 כדורים מהוויפאקס הייתה לי שתי תופעות לוואי.
    דיכאון עמוק. והרגשתי כאילו המח שלי מתחמם באיזור המצח..
    בכל אופן כבר אין לי תופעות אלו מתי לפי דעתכם אפשר להתחיל להשתמש בריטלין? והאם כדאי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ישנה בעיה בטיפול משולב ? - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    11/09/2012

שלום רב,
    באופן כללי אני נוטה להסכים עם רופאת המשפחה שלך משתי סיבות. האחת היא שיתכן והטיפול בויפאקס בפני עצמו יעזור וישפר את התסמינים של הפרעת קשב וריכוז, מאחר והרבה פעמים ריכוז נפגע כתוצאה מדיכאון ו/או חרדה עד כדי כך שבעת מצבים אלו מאבחנים הפרעת קשב וריכוז גם אצל האנשים שלא סובלים ממנה. הסיבה השניה היא זאת שעליה הצביעה רופאת המשפחה: שתי התרופות עלולות לגרום לתופעות לוואי והשילוב ביניהן מלכתחילה עלול להעצים זאת פי כמה וכמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס וחרדת טיסה
    צ'רלס לינדברג
    11/09/2012

התייצעתי עם רופאת המשפחה בנוגע לחרדת טיסה והיא נתנה לי מרשם לקלונקס. יש לי מספר שאלות בנוגע לאופן שימוש מועדף\מומלץ.
    1. האם כדאי להימנע מהכדור ולנסות להסתדר בלעדיו, ולקחת אותו רק במידה והחרדה היא בלתי נסבלת?
    2. תוך כמה זמן מתחילה התרופה להשפיע ולכמה זמן היא משפיעה?
    3. יש לי שתי טיסות יום אחר יום, האם יש בעיה ליטול את התרופה יומיים רצוף?
    4. מעבר לחרדת טיסות אין לי כל בעיה או צורך בכדור - האם יהיה זה בעייתי אם אחרי יומיים רצוף אפסיק? האם בימים שאחרי השימוש אני צריך להימנע מאלכוהול, סמים ותרופות אחרות?
    5. האם יש איזשהו חשש לתופעת הלוואי החמורות כגון החמרת חרדה ופיתוח תלות בשימוש חד פעמי?

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס וחרדת טיסה

הוספת תגובה

• קלונקס וחרדת טיסה - תגובה

11/09/2012

שלום רב,
    הצורך בנטילת התרופה נקבע קודם כל ע"י עצמת החרדה ומידת הסבל. לדעתי אין שום יתרון להימנע מנטילת קלונקס במידה והטיסה מעוררת אצלך אי נוחות.
    השפעת התרופה מתחילה בערך חצי שעה לאחר נטילתה, לפעמים קצת לפני.
    אין סיכוי להתמכרות כשמשמשים בתרופה באופן נקודתי גם במשך ימיים רצופים.
    לא מומלץ לשתות אלכוהול לאחר נטילת התרופה בטווח של 6 - 8 שעות.
    טיסה נעימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שאלה
    11/09/2012

הרופא רשם טיפול בשתי תרופות מאותה משפחה.ציפרלקס ופרוזק.הסיבה כפי שהגדיר-מצב חרדתי כל כך קשה שהחולה לא יוצא מהבית,וטורדנות כפייתית איומה.
    האם טיפול זה מקובל?אני לא מאמינה שהרופא יעשה שטויות אבל כעיקרון טיפול זה אפשרי,אים התוויות שכנגד?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

11/09/2012

שלום רב,
    באופן כללי לא מומלץ ליטול שני נוגדי דיכאון מאותה הקבוצה (במקרה זה קבוצת SSRI) הן בגלל שזה לא משפר יעילות והן בגלל עליית סיכוי לתופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא

לימור
    12/09/2012

אוקיי תודה אבל השאלה שלי מתי כן אוכל לקחת את הפריזמה? (עברו יומיים מאז שלקחתי גדור אחד בלבד של רמוטיב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לחוות דעה
    מ'
    11/09/2012

שלום אני זקוקה לחוות דעת לאמי בקשר לנושא האפוטרופסות.
    אני צריכה רופא שיגיע לבית.

רציתי לשאול מה המחיר המקובל לכך? ולביקור רופא?

כמו כן רציתי לשאול האם כל פסיכוגריאטר הוא בהכשרתו פסיכיאטר או ייתכן שהתמחה בתחום אחר??

בתודה על תשובה מהירה

מ'

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לחוות דעה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לחוות דעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/09/2012

המחיר משתנה ולא אחיד.
    פסיכוגריאטר - פסיכיאטר מומחה במבוגרים, אשר עובד יותר עם אוכלוסיה מסויימת, לפעמים עובר לימודי המשך בתחום, אך אין תת התמחות בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף.. שאלה
    לימור
    11/09/2012

שלום, אני בת 22 סובלת מדיסוטאיציה כבר 7 שנים. למדתי איך להגיב לתופעה בלי עזרת כדורים. הייתי לוקחת פריזמה. וניסתי אחרי הפסקה גם את רמוטיב. הפריזמה עזר לי מאד אבל גרמה לי לאיבוד תאבון. לאחרונה החלו לי סחרחורות כאבי ראש ומועקה בחזה. שהתלווה אליהן קושי לנשום. זה פוגע לי באיכות חיים. הכדורים יושבים אצלי בבית והשאלה שלי היא. אם לקחתי אתמול כדור רמוטיב מתי אוכל להתחיל לקחת חצי כדור פריזמה שמקל עליי מאד? ומתי עדיף לי לקחת בבוקר או בערב ? (מתקשה להרדם בלילה ממחשבות) אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף.. שאלה

הוספת תגובה

• דחוף.. שאלה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    11/09/2012

לימור
    במצבך כעת הדבר הרצוי ביותר הוא להיתיעץ עם מומחה לגבי לקיחת הטיפול התרופתי-כעקרון אין שום בעיה בלקיחת פריזמה לאחר שנטלת רמוטיב בעבר, אך צריך להתאים מינונים לפי המצב שלך ואת זה יידע לעשות היטב רופא פסיכיאטר.
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ויולט
    10/09/2012

שלום,
    ידוע לי שפסיכוזה נוצרת ממקרים בחיים, טראומות וכו.
    אך האם אפשר להיוולד איתה? ז"א מה אם אדם מרגיש שהיא
    הייתה שם כל החיים למרות שאין אירוע משמעותי שגרם לה? זה יכול להיות בנוסף גנטי?
    ואם כך, זה אומר שהטיפול התרופתי ישתנה בהתאם?
    או שאין קשר..?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2012

היי ורוניקה, בהחלט פסיכוזה , או הפרעות פסיכוטיות קשורות לגורמים רבים, חלקם עדין לא ידועים.
    גורמים כוללים גנטיקה ותורשה, נזקים בהריון והלידה ( טראומה או זיהומים), נזקים במהלך החיים ועוד...
    לדוגמה , סכיזופרניה , מחלה כרונית וקשה, היינה מחלה של המוח, ניתן לראות עדויות בהדמייה, ולכל אדם סיכוי של 1% לפתח את המחלה במהלך חיייו, לבני משפחה סיכוי גבוהה יותר.
    לפעמים, טראומות בחיים, סמים וכו.. יכולים לזרז את התפרצות המחלה.
    המטרה בטיפול באופן כללי, זה קודם כל מניעה, טיפול מוקדם ככל שניתן, ושיקום יעיל ככל שניתן.
    כיום יש תיאוריות נוספות לטיפול, פרט לדופאמין , מתייחסים למסלולי הגולטאמת NMDA , וכן המרכיב הגנטי חשוב ביותר, באיתור , טיפול ומניעה .
    כיום המרכיב הגנטי יכול לעזור לפעמים בבחירת הטיפול ומתן מידע נוסף.
    עדין אין טיפול חדש או בדיקה גנטית זמינה בארץ.
    אך העתיד בהחלט אמור להיות מרתק ומלווה בחידושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2012

מצורף תמונה סביב גנטיקה וסכיזופרניה...
    דוגמה למסלול אפשרי בהתפתחות סכיזופרניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם מטופלים בריספרדל קונסטה
    תמיר
    10/09/2012

ושותים אלכוהול ? זה מסוכן ?

הוספת תגובה

• מה קורה אם מטופלים בריספרדל קונסטה - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    10/09/2012

זה יכול ליגרום לתופעות לואי מאוד לא רצויות ומאוד לא נעימות, לכן מומלץ להימנע משתיית אלכהל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאקסט וחרדה
    אפרים
    10/09/2012

שלום רב. אני סובל ממספר הפרעות חרדה: חרדה חברתית, חרדה כללית GAD והפרעת פאניקה.
    מזה כחודשיים לוקח את התרופה פאקסט במינון 40 מ"ג.
    אציין שאני מרגיש שינוי במחשבות החרדתיות ואני חש רגוע יותר ופחות דואג.כמו כן ישנו שיפור ניכר בהתקפי הפאניקה.
    מצד שני,אני לא מרגיש שיפור בהפרעת חרדה חברתית.
    האם הפרעת חרדה חברתית מצריכה מינון גבוה יותר? לאן עוד יש להעלות? 50 מ"ג? 60 מ"ג?
    קראתי במספר מקומות שהפרעת חרדה חברתית מגיבה לטיפול רק לאחר מספר חודשים...
    אשמח לדעת אם זה נכון.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פאקסט וחרדה

הוספת תגובה

• פאקסט וחרדה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    10/09/2012

שלום לך
    כדאי לשלב גם טיפול CBT
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיקוסטר ולוסטרל
    שלי
    10/09/2012

שלום,

האם יש מניעה למרוח משחת נרידרם לעור כאשר לוקחים לוסטרל?

למיטב הבנתי מדובר בתרופה עם סטרואידים שגם אם מורחים על העור מעט נכנס למחזור הדם. האם יש תגובות בין תרופתיות בין לוסטרל (50 מ"ג ליום) לסטרואידים?

תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    קורטיקוסטר ולוסטרל

הוספת תגובה

• הכוונה לקורטיקוסט

שלי
    10/09/2012

משחת נרידרם שמכילה קורטיקוסטרואידים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיקוסטר ולוסטרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2012

באופן כללי, לא אמור להיות בעיה , אך תמיד מומלץ זהירות ודיווח על כל תגובה חריגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גבי
    09/09/2012

מה הטעם בטיפול פסיכאטרי ? , אני מטופל 4 שנים אצל פסיכאטרית חוץ מלתת לי כדורים אין כלום לא שיחות לא פסיכותרפיה מה הטעם ? כאילו שהתרופות מרפאות את הכול !! אתם יודעים שלא .
    ועוד משהו היא תמיד הולכת על טובתה ולא על טובתי מעדיפה זריקות על כדורים שיהיה לה מעקב אחרי ! מה אני בן 18 אני צריך שיעקבו אחרי ? וכל דבר היא מתייגת הולך ללמוד כותבת את זה , מרגיש רע כותבת את זה , ועוד ועוד ....
    מתיחסת אלי כמו אל אדם שזקוק למסגרות של סל שיקום ועבודה נתמכת והאמת שאני בדיוק ההפך מזה !!!
    אז השאלה שלי זה איפה הפסיכותרפיה ? ולמה אני הולך בכלל לפסיכאטרית אם זה לא תרפיה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2012

היי גיל
    אני מבין את התסכול שלך, ויש בכך צדק.
    הגישה הנכונה חייבת להיות מורכבת מ 3 חלקים:
    ביולוגיה : תרופות, תוספי מזון , דיאטה וכ...
    פסיכולוגיה : מתן מענה בשיחות לתיסכולים, כעסים, חיפוש דרכים להתמודד עם הקשיים...
    סביבתי : דגש על כישורי חיים, לימודים, אינטרקציה עם הסביבה, עבודה וכו.....

החלק של השיחות, פסיכותרפיה ( תמיכתי , קוגנטיבי, דינמי וכו..) , חשוב וחייב להיות בנוסף.
    אני אישית, משתדל תמיד לתת מענה בשיחות בנוסף לתרופות, הדבר חשוב ותורם רבות למטופלים.
    בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח וחרדה
    אבי
    09/09/2012

שלום רב.
    לפני כמה חודשים קיבלתי מכה בראש בזמן העבודה.מאז,בהדרגתיות התפתח אצלי דיזינס שמפריע ומשפיע עליי בחיי היום יום.תופעות כמו שיוט של הראש,ראש קצת כבד,כאב קל ולחץ קל בעיניים,צורך לשפשף את שרירי העיניים,בלבול קל,חוסר ריכוז וכו.......מעין תחושה של טשטוש חושים.התופעות הן במיוחד במצב עמידה והליכה.כשאני שוכב או חצי שוכב התחושה נעלמת.כשאני יושב אני כמעט ולא מרגיש,אך דווקא כשאני אוכל אני מרגיש זאת בהחלט.אני מרגיש זאת ברוב שעות היום עם עליות וירידות,שוב במיוחד במצב עמידה וכשאני יושב לאכול.
    הייתי אצל נוירולוג וא.א.ג.עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והכל יצא תקין.יש לי רק עוד בדיקה אחת שנקראת PET CT שעליי לעבור ואם גם היא תצא תקינה כנראה שהרופא לדבריו יפנה אותי לפסיכיאטר כי הוא לא מוצא לדבריו שום ממצא אורגני.
    בנוסף עקב המצב שנמשך כבר כמה חודשים פיתחתי מצב של מתח וחרדה מהמצב שבו אני נמצא,חסר אונים וללא פתרון למצבי והורדתי ממשקלי 4 ק"ג אך ששמתי לב לכך לאחר שהעירו לי שרזיתי(ואני בחור רזה)תפסתי את עצמי והתחלתי לאכול וחזרתי כמעט למשקלי הקודם.
    בייעוץ עם רופא המשפחה אני מטופל כבר חודש וחצי ברמוטיב אך לצערי ללא תוצאות למעט העלייה במשקל.
    יש לציין ששנה לפני המקרה הנ"ל נתפס לי הצוואר חזק מאוד למשך שבוע ושבועיים לאחר שעבר לי הצוואר נתפס לי שוב חזק יותר למשך שבועיים וחצי ומאז אני בחרדה שהצוואר ייתפס לי...העניין מעסיק ומטריד את מוחי הרבה במשך היום עד שהגיעה המכה בראש ואז המצב החמיר והופיע לי הדיזינס.
    רציתי לדעת בבקשה....
    1.האם ייתכן מצב של דיזינס כמו שאני סובל ממנו ממצב של מתח סטרס וחרדה,
    למרות שהתחלתי לסבול מהדיזינס יום לאחר המכה בראש ללא סימנים מוקדמים-למרות שהדיזיס התחיל במינון נמוך מאוד ולאחר חודש בערך הלך והתעצם?
    2.מה הטפול לכך?
    3.במצב נתון כמו שלי במידה ואני פונה לפסיכיאטר בענייני האם זה יכול לסכן את רשיון הנהיגה שלי?אילו השלכות יש לאדם הפונה לפסיכיאטר אשר נמצא במצבי?כי לפי מה שהבנתי הפסיכיאטר חייב לדווח לרשויות על אדם,מטופל הנמצא במצב זה או אחר....
    תודה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה
    מתח וחרדה

הוספת תגובה

• מתח וחרדה - תגובה

10/09/2012

שלום רב,
    לעיתים קרובות, אם לא תמיד, חרדה מלווה בתסמינים גופניים שונים, כולל אלו שאתה מתאר. ניתן להניח שבעת התאונה חווית מצוקה משמעותית וכתוצאה מכך הופיעו תסמיני החרדה. כל זה נכון כמובן אך ורק אם נשללו סיבות נוירולוגיות למצבך.
    כיום, הטיפול המומלץ בהפרעות חרדה ודיכאון הוא הטיפול בתכשירים מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, סרוקסאט, לוסטרל ואחרים. מאוד חשוב לעבור הערכה מקיפה אצל איש מקצוע פסיכיאטר כדי להתאים את הטיפול באופן נכון ובהמשך להיות במעקב כדי לעקוב אחרי תוצאות הטיפול.
    עצם הפניה לפסיכיאטר והתחלת הטיפול לא אמורים להוות סכנה לרישיון הנהיגה. הדיווח למשרד התחבורה ע"י פסיכיאטר או גורם רפואי אחר מתבצע אך ורק במקרים בהם הרופא (ולא דווקא פסיכיאטר) מתרשם כי נהיגתו של האדם עלולה להיות מסוכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדה - תרופות
    מירב
    09/09/2012

בני בן השמונה אובחן כבעל הפרעת קשב, ויסות תחושתי, כתוצאה משני דברים אלו סובל מחרדות, הצפות רגשיות, בכי ויללות המפריעים לו מבחינה חברתית. יש לציין כי באבחון נראה כי יש פער מאוד גדול בין האינטילגנציה והפוטניאל הלימודי שלו (מעל הממוצע לגילו) לבין הכושר הביצועי, דבר שגורם לו ולסביבה תסכול מאוד גדול.
    פסיכיאטר שפגש אותו נתן לי מרשם לתרופה בשם clonnirit במקום ריטךין היות וידוע כי ריטלין מגביר חרדות .... בני עדיין לא טופל בתפרופות עד היום אלה בטיפול בקבוצה של כישורים חברתיים ובטיפול רגשי אצל פסיכולוג.\אשמח לקב מידע אודות התרופה הנ"ל וההשלכות בלקיחתה.

בכבוד רב,\מירב

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וחרדה - תרופות

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וחרדה - תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/09/2012

קלוניריט ( clonidine )
    תרופה הפועלת על קולטני אלפא 2 במוח, יעילה בהורדת לחץ דם ואף הרגעה.
    יש צורך לשים לב לשינוי בקצב הלב ולחץ הדם, סחרחורת וחולשה.
    התרופה יעילה במצבים הבאים:
    יתר לחץ דם ( מאושר FDA )
    ADHD ( מאושר FDA )
    הפרעת טיקים - טורט.
    גמילה מחומרים ממכרים
    הפרעות חרדה קשות.
    ועוד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוניריט בשילוב הורמון גדילה

דודילה
    18/12/2012

בני בן ה-12 נוטל הורמון גדילה מאז היותו בגיל 3 שנים. לאחרונה הומלץ לנו לטפל בבעיית ההתנהגות שלו בקלוניריט.
    האם השימוש בקלוריניט במקביל לנטילת הורמון גדילה מותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה
    דני
    09/09/2012

שלום רב

בן 34. סובל מחרדה כללית.

ברצוני לברר האם ניתן ליטול ליריקה 150 מ"ג יחד עם סורבון 20 מ"ג ביום.

(לא הסתדרתי עם מינון גבוה יותר של ליריקה עקב עייפות ושאר התרופות לא עזרו כל כך).

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה

הוספת תגובה

• ליריקה - תגובה

09/09/2012

שלום רב,
    אין שום בעיה בשילוב בין שתי התרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם וטיפול תרופתי
    רוני
    09/09/2012

שלום,בפגישה שהיה לי עם פסיכאטר סוכם שאני אתחיל טיפול תרופתי,
    יצא לי בבדיקת דםtsh 8.75 שזה נחשב גבוהה והתבקשתי מעקב אצל אנטריפולוג(או איך שלא קוראים לזה)
    השאלה שלי האם פסיכאטר מוסמך לתת טיפול תרופתי במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם וטיפול תרופתי

הוספת תגובה

• בדיקת דם וטיפול תרופתי - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    09/09/2012

בודאי שפסיכיאטר מוסמך לתת טיפול כשהTSH גבוה- אך בהחלט יש צורך לטפל בזה באופן מיידי במקביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס
    שאלה
    08/09/2012

מה היכולת של קסנקס בעצירת חרדות?כיצד ניתן להגדירה כיכולת חזקה,בינונית,חלשה?

לקביעת תור
    סגירה
    קסנקס

הוספת תגובה

• קסנקס - תגובה

ד''ר דבי פרס וינשטוק
    09/09/2012

הדבר תלוי בעוצמת החרדה וכן במינון הקסאנקס, היות ויש מינונים שונים-כעקרון היא תרופה טובה מאוד לחרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה