מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חייבת עזרה דחוף!אנונימי19/08/2012
שלום, בני כבר חצי שנה מתנהג בצורה לא ברורה: בוכה מסתגר בחדרו מאיים להתאבד ואף מנסה להתאבד. הוא טוען שמרגיש נרדף ע"י אנשים שונים ואף שומע קולות של אנשים בראשו הדוחפים אותו להתאבד או לברוח מהמקום בו נמצא.
הוא מתגורר כעת אצל דודתו משום שאיני יודעת איך לטפל בו, הוא טופל בעבר בכדורי איקסל משום שבאבחנה הראשונה ע"י הפסיכיאטרית אובחן כבעל דיכאון. כעת לאחר האבחנה השנייה גילו סימנים להידרדרות מצבו- הוא מדבר כעת אל תמונות בטוח שרודפים אחריו בוכה ומשנה את מצב רוחו באופן מהיר מבכי לתוקפנות וכדומה.
באבחנה האחרונה אצל הפסיכיאטרית אובחן כבעל אפקט לבילי והתנהגות דיסימולטיבית ונטיות אובדניות.
שאלתי היא האם יגייסו אותו במצב כזה לצבא? אני ודודתו בטוחות שגיוס לצהל יעורר אצלו חרדות שכבר קיימות אצלו שיגרמו לו לנטיות אובדניות ונסיונות נוספים להתאבד.
הוצע לבני להתאשפז בפרדסייה. האם יגייסו אותו לדעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אנונימי19/08/2012כעת הוא מטופל באמצעות ריספונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייבת עזרה דחוף! - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/08/2012שלום רב.
תיאורך לגבי הבן מדאיג מאוד. קודם כל לפני דיון על שאלת גיוסו לצבא ממליץ על יעוץ פסיכיאטרי דחוף. אם קיים סיכון אובדני ורושם של הפרעה נפשית קשה ייתכן כי יש לשקול אשפוז פסיכיאטרי או מעקב צמוד.
אובדנות במצבי דחק נפשיים הינה מצב-חירום!
מעבר לכך, אם בנך יאובחן כסובל ממחלת-נפש מרבית הסיכויים כי לא יגויס לצה"ל ויקבל פרופיל קבוע פוסל-שירות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת כדור טרזודיל 50 מיליגרםגלית19/08/2012
אימי בת 92 סובלת מדמנציה חרדות וחוסר אספקת דם למוח. מטופלת מזה
כארבעה חודשים בכדור טרזודיל 50 מיליגרם שניתן על ידי רופא גריאטר.
לאחרונה נראה שהכדור פחות משפיע. היא שוב סובלת מחרדות נדודי שינה
בקושי אוכלת ומאוד עצבנית. שאלתי - האם יש מצב שהגוף התרגל לתרופה
והשפעתה נחלשת ואם כן מה לעשות. אימי מקבלת קומדין סימוביל ונורמיטן לפי
מדידת לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת כדור טרזודיל 50 מיליגרם - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/08/2012שלום, גלית.
יכול להיות שטראזודיל לא עוזר במנון נוכחי או שקיימת החמרה במצב מסיבות אחרות.
יש להתיעץ עם רופא מטפל ולשקול הגברת מנון או החלפה לתרופה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות בין תרופות
מאירה13/02/2014קרובה שלי מאושפזת בבית סיעודי. מקבלת להרגעה לוריוון X2 ביום, פנרגן X2 ביום, טרזודיל 50 מ"ג X2 ביום ולאחרונה הותחל טיפול עם קלופיקסול בנוסף. האם יכול להיות ניגוד בין התרופות האלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון של הטרזודיל
יעל18/01/201510 שנים לקחתי כדור ציפרלקס 10 מ"ג לפני מספר חודשים הפסקתי את הכדור על דעת עצמי.
ולפני שבועיים לא יכולתי להרדם למשך שבוע, רופא המשפחה נתן לי טרזודיל 50 מ"ג ואמר שבעוד שבועיים נעלה את המינון, לדבריו צריך הגיע ל200 מ"ג .
שאלתי האם אפשר להסתפק ב50 מ"ג או באמת צריך להגדיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד לא ממש עוזררונן19/08/2012
שלום אני נוטל ריספונד 4 בשבוע האחרון אחרי ש 1,2,3 לא עזר לי מדוע הריספונד לא עוזר והאם זה תופעה מוכרת?העלת המינון כמובן ע"י פסיכיאטר אך הריספונד לא עוזר ועושה רושם שגם ה 4mg לא ממש עוזר . שאלה נוספת האם יתכן שאלכוהול מנטרל את השפעת התרופה?אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד לא ממש עוזר - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי20/08/2012שלום רונן.
האפקט הטיפולי של ריספרדאל מגיע לידי אפקט מירבי לאחר מספר שבועות של טיפול. בכל העלאת מנון יש להמתין ולראות מה יקרה.
לעתים קורה כי תרופה לא עוזרת ואז יש צורך לשקול החלפה לתרופה אחרת.
אין קשר בין אלכוהול להשפעת תרופה אך לא מומלץ לצרוך אלכוהול יחד עם ריספרדאלאו תרופות אנטי-פסיכוטיות אחרות לאור סיכון לת. לוואי של טשטוש וירידה ברמת עירנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריספונד לא ממש עוזר - תגובה
ד''ר דבי פרס וינשטוק23/08/2012שלום רונן
לא רצוי לשתות אלכהל ביחד עם תרופות,זה יכול לגרום לתופעות לואי מאוד לא רצויות ולא נעימות אך לא לניטרול ההשפעה.לגבי יעילות הריספונד אני ממליצה לך לשוחח עם הפסיכיאטר המטפל שלך לגבי יעילותו והמשך הטיפול בו היות ואתה מרגיש שזה לא עוזר בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת התמכרות לתרופת ארטאןד``ר יונתן דוידאור19/08/2012
מדוע קיימת סכנת התמכרות ל "ארטאן "?
האם זאת לא תרופה שמרפה שרירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012ארטאן אכן מרפה שרירים תפוסים , תופעת לוואי של נוגדי פסיכוזה.\
ארטאן במנינון גבוהה יכול להובל לאופוריה, ככל שמשתמשים יותר ומעלים מינון , אשר לא לפי המלצת רפואית , יש סיכוי למצב בילבולי קשה ( דילריום) ואף סכנת חיים, לא מומלץ. לכן חשוב להקפיד על מעקב רפואי מסודר ונטילה על פי המלצת רופא בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלת סרטוניןאורחת19/08/2012
כתבת שאם בן אדם לוקח ציפרלקס בהנחה שאין לו OCD וחרדה = אז יהיה לו עודף בסרטונין - ויש תופעות לוואי משני לעודף סרוטונין
האם עודף בסרטונין זה מסוכן?
האם זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?
אילו תופעות לוואי הן משניות לעודף סרוטונין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלת סרטונין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012ברור שמצב של עודף משמעותי לא בריא ואף יכול להוביל לתופעות לואי קשות.
בדר'כ הנזק הפיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע היו לי תופעות לוואי קשות?אורחת19/08/2012
לקחתי XENAZINE לרעידות בראש ולמיוקולונוס במינון של 12.5 מ"ג פעם ביום -למשך שבוע אחד. - ואז הפסקתי בגלל שהיו לי תופעות לוואי - כאבי ראש חזקים,סחרחורת,נדנודי שינה קשים.
זה לא עזר לי בכלל לרעידות ה-12.5 מ"ג שלקחתי למשך שבוע.
האם שבוע זה לא מספיק על מנת שתהיה הטבה עם הXENAZINE?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע היו לי תופעות לוואי קשות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012התגובות מאוד אינדבידואליות ויש קושי ליקבוע באופן חד משמעי מה הסיבה ...
במקרים הנ''ל, יש חשיבות למצב הגופני, תרופות נוספות, שימוש באלכוהול או סמים ..וכו..
לכן רופא מטפל , אמור לתת תשובה מדויקת יותר במצבים ה''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאייל19/08/2012
שלום
אני בחור בן 43. לפני 15 שנה עקב תאונת דרכים התחלתי לסבול
מכאבי צוואר קשים וכרוניים ומאז כל ניסיונות הטיפול לא הועילו
( פיזיותרפיה, טיפול אלטרנטיבי ועוד ).
זה פוגע בי מאוד, הטרפזים והצוואר כואבים כל הזמן ויש כאב ראש כמעט יומיומי. מטופל בכ 4 אקמול מדי יום או 3 אופטלגין וזה מקל חלקית הצוואר תפוס כל הזמן. בשנה האחרונה עובד רק שליש משרה בגלל המצב.
ניסיון טיפול באלטרול הופסק עקב תופעות לוואי
וציפרלקס, גם לצורך שינוי רף הכאב, נוסה חצי שנה 10 מג ולא סייע.
אציין שלפני 10 שנים בתחילת בעיית הכאב זה גרם אצלי לחרדות וטופלתי שנה אצל פסיכולוג התנהגותי שלימד אותי גם להתמודד עם הכאב וזה עזר ומאד רוב הזמן לא סובל מחרדות וזה מבצבץ רק כשאני מרגיש מאוד לא טוב.
הייתי השבוע אצל רופא כאב, נוירולוג שהציע שתי אפשרויות
1. לקחת קלונקס מדי יום בוקר ערב כמה חודשים ואולי זה יגרום לשחרור לאט לאט של התפיסות וחזרה לתנועה ופחות כאב.
2. גראס רפואי.
לפני 10 שנים עישנתי כמה פעמים גראס וזה נתן קצת הקלה אבל בפעם החמישית היה התקף פאניקה כמה שעות של שלשולים וחרדה איומה וחלף.
מאז לא ניסיתי ולפני שנה ניסיתי שוב שליש גוינט של גראס רפואי וזה גרר התקף חרדה שנמשך כ 3-4 ימים. לא פאניקה גדולה אבל חרדה ופחד לצאת מהבית והשהייה בחוץ היתה מאיימת.
1. הייתי רוצה לנסות גראס רפואי אבל אני חושש שזה יכול לגרור לאור ההיסטוריה שלי מצב שבו אכנס לחרדה קבועה שלא תאפשר לי לחזור לשגרה. האם גראס יכול לגרום לכך שאכנס לחרדה קבועה שלא תחלוף?
2. האם לדעתך עדיף קלונקס יומיומי או אסיול אולי?
מה דעתך על שתי החלופות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012הייתי ממליץ סימבאלטה או ליריקה , הנחה בעזרת מרפאת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהישראל18/08/2012
האם בן אדם ששותה הרבה אלכהול יכול לחוות התקף פסיכוטי לראשונה בחייו?
ואם כן האם הוא יכול להמשיך לקבל התקפים נוספים מבלי לגעת בסמים/אלכוהול אלא באופן טבעי או בגלל הפסקת הטיפול או שההתקף יהיה חד פעמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון18/08/2012שלום ישראל
כל האופציות בשאלתך מתקיימות במציאות..
עדיף לא לגעת בחומרים הללו אפילו הם מותרים על פי החוק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות ושינה מרובה מציקהבוני18/08/2012
שלום, אני מקבל ביום 4 מ"ג קלונקס, 6 מ"ג דקינט 30 מ"ג דרלין ריספרדל 4 מ"ג ופרפנן 32 מ"ג. זה כבר יותר מחודש אני ישן רוב היום, ומרגיש תשוש, עייפות ברוב שעות היום, לא מצליח לתפקד גם את הדברים הקטנים שהייתי עושה. מבקש את עזרתכם מה לעשות, מימה נגרם הדבר של שינה מרובה ועייפות כל היום. עד לפני שבוע קיבלתי למשך חודשיים זריקת ריספרדל קונסטה ומאז התחיל כל העייפות שנפלה עליי. האם יש קשר לזה או שאני טועה? אני לא יודע מה לעשות מבקש שתעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה הפלא בוני ?
גולשת19/08/2012אינני יודעת בן כמה אתה,ומה הסיבה שמלעיטים אותך,בכמויות ובמינונים כה גבוהים,שהופכים אותך ל"זומבי",בין הייתר גם תרופה מהדור הישן,שיותר מזיקה מאשר מועילה (פרפנן) עצתי לך לגשת אל הרופא המטפל,ולבקש הערכה מחודשת לגבי טיב הטיפול,שהינך מקבל,ואפילו לשקול ייעוץ וחוות דעת,אצל פסיכיאטר מומחה. בכל אופן - אין לשנות/להפחית/להפסיק לקיחת תרופה,בלא אישור רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות ושינה מרובה מציקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2012התרופות יכולות להרדים במספר מנגנונים, השפעה על קולטן גאבא, הורדת לחץ דם , השפעה על קולטן היסטאמין ועוד..
יש לברר תחילה לחץ דם ודופק, שתיה תקינה - שתן בהיר ושקוף.
יש להתיעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה דחופהבוני18/08/2012
שלום,
אני מקבל ביום 4 מ"ג קלונקס, 6 מ"ג דקינט 30 מ"ג דרלין ריספרדל 4 מ"ג ופרפנן 32 מ"ג.
זה כבר יותר מחודש אני ישן רוב היום, ומרגיש תשוש, עייפות ברוב שעות היום, והלילה לא מצליח לתפקד גם את הדברים הקטנים שהייתי עושה.
מבקש את עזרתכם מה לעשות, מימה נגרם הדבר של שינה מרובה ועייפות כל היום.
עד לפני שבוע קיבלתי למשך חודשיים זריקת ריספרדל קונסטה ומאז התחיל כל העייפות שנפלה עליי.
האם יש קשר לזה או שאני טועה?
אני לא יודע מה לעשות מבקש שתעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תופעת לוואי שכיחה.
שמוליק19/08/2012שלום בוני.
עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ובפרט פרפנאן וריספרדל.
אני קיבלתי במשך הרבה זמן תרופות אנטי-פסיכוטיות בעקבות אישפוז כפוי. סבלתי מעייפות עד שהחלטתי על דעת עצמי להפסיק.
יידעתי את הפסיכיאטרית שטיפלה בי על החלטתי. היא כמובן התנגדה אך כיבדה את החלטתי. בדיעבד, התברר שזה היה צעד נכון.
זה נכון שיש בכך סיכון, שכן על פי מחקרים מי שמפסיק - מצבו עלול להדרדר.
בכל אופן, אפשר לחשוב על האופציה הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות כפייתיותאושרי18/08/2012
אחרי שבוע של סבל נוראי ממועקה לא מוסברת המלווה אותי לאורך כל היום שהייתה הולכת ומתגברת ככל שהייתי מפחד מהמצב בו אני נמצא. ומלא ניסיונות לקשר את המועקה לכל מיני דברים ולפחד שאני מתשגע ובכל פעם שהייתי מקשר משהו אחר למועקה לא הייתי מפסיק לחשוב עליו עד שהייתי מרגיע את עצמי בנושא זה ומיד נושא אחר היה עולה לי לראש במטרה לפענח את המועקה ולא היה יוצא וככה הלאה עם המון מחשבות במהלך השבוע וגם אם הייתי מצליח להתנתק ולהרגע מזה לכמה שעות ולהגיד לעצמי יופי זה מתחיל לעבור הייתי מתעורר לתוך המועקה הזאת בבוקר. לאחר שני מפגשים אצל פסיכולוג שאפילו לא הספיק לשמוע את כל מה שעבר עליי פניתי לפסכיאטר שאבחן את הבעיה כמחשבות טורדניות כפייתיות, ונתן לי טיפול בפאקסט וכדורי הרגעה מיידים(xannax שהוחלפו לalprox מאחר ולרופא משפחה לא היית אפשרות להוציא מרשם לxannax הוא טען שאלה אותם מרכיבים) הalprox אכן עוזר בהפחתת המועקה אך יש מספר דברים שמטרידים אותי ולא נותנים מנוחה.
1.האם הפקסט אכן יעביר לי את המועקה ותוך כמה זמן אני יוכל להפסיק להיות תלוי באלפרוקס.
2.יש לי את הפחד שאני יצטרך להשאר תלוי באלפרוקס, והפאקסט לא יעזור לבעיה.
3.למשך כמה זמן אני יכול לקחת alprox?
4. אני תמיד בתחושה שאולי הפסיכיאטר לא הבין נכון את הבעיה והמחשבות הן בגלל המועקה ולא להפך. יש לציין שכאשר אני מאמין שהפאקסט אכן יפתור את בעיית המועקה היא פוחתת אך זה משהוא שקשה לי לעשות.
והאם בכלל כל המחשבות האלה הן עצמן חלק ממחשבות טורדניות כפייתיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות כפייתיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012פאקסט אכן תרופה יעילה במצבים אובססיבים , במיוחד במינון גבוהה ( עד 60 מ''ג)
לגבי קסאנקס, מומלץ טיפול זמני ולהפסיק.
טיפול בשיחות מהווה מרכיב חשוב בטיפול, CBT ( התנהוגתי קוגנטיבי) ואו טיפול ארוך טווח - דינמי.
לפרטים, אתה מוזמן לבדוק באתר שלי לחומר זמין לקריאה ושמיעה חינם.
בתפריט מדיה , ראה רדיו, היה לי תוכנית שלמה בנדון, הסברים מפורטים ועוד.. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון ולמוג'יןאביב18/08/2012
שלום,
אני בן 27, וכבר מספר חודשים (אולי שנה) שאני סובל מבעיות זיכרון לטווח קצר ולטווח קצר מאוד. לאחרונה התחלתי לחשוד שאולי הגורם לכך הוא הלמוג'ין שאני לוקח (50 גרם, פעם ביום). זה פוגע בחיי היום יום שלי וזה לא היה כך פעם. מעולם לא היו לי בעיות של זיכרון/ריכוז.
אודה על תשובתך.
אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון ולמוג'ין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012לא תופעת לוואי שכיחה, אך יש לברר זאת מול רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיאורחת17/08/2012
אם אני אקרא בתרופה את העלון עם רשימת תופעות הלוואי- אז האם זה ישפיע על הטיפול?
האם בגלל שאני אקרא את התופעות לוואי אז הטיפול לא יצליח????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2012נושא של האמון בטיפול חשוב, יש צורך במידע , הסבר והבנה של מטרת הטיפול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנזפלדמוטי17/08/2012
יש לי סכיזופרניה שהתבטאה בעיקר במחשבות שווא שבגללם הייתי בודק הרבה זמן אם שכחתי משהו בחדר שבו הייתי . אני לוקח כבר 7 שנים ריספרדל שהפסיק את המחשבות הללו ויש לי בנוסף גם
הפרעה אובססיבית כפייתית שלא מטופלת בתרופות מכיוון שכל התרופות לא עזרו לבעיה
רציתי לשאול האם מותר לי לעשות מה שנקרא "אפקט גנזפלד " שהוא חסך חושים שמושג על ידי שמיעת רעש לבן והסתכלות ממושכת למשך שעה בערך לתוך חושך מוחלט שבחדר או ראיית אור לבן בלבד על ידי משקפיים לבנים או חצי כדור פינג פונג על כל עין , דבר שיכול לגרום לחוויות מיסטיות אך יש אומרים גם להזיות
יצויין שגם ממדיטציות עמוקות ותרגילים לעצירת המחשבות היו שהזהירו שיכולים לגרום למחשבות ותופעות שליליות ומסוכנות לבריאות הנפש אך לא קרה לי
שום דבר שלילי אחרי שעשיתי אותם פעמים רבות
ובנוסף רציתי לשאול האם כדורים כמו ריספרדל מונעים חוויות מיסטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנזפלד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור27/08/2012ממליץ על יעוץ עם רופא מטפל, אין תשובה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיוםלא קרדינאלי17/08/2012
התייעצתי עם פסיכיאטר והוא המליץ על ליתיום. אחותי שאף היא היננה סובלת מהפרעה דו-קוטבית מקבלת טגרטול. אני מבינה שזה אינדוודואלי ובכל זאת רציתי לדעת אם המלצה על ליתיום היא ארכאית משהו. (הפסיכיאטר דיי קשיש, האם יתכן שדעותיו מיושנות משהו..) ,האם ליתיום עדיין מומלצת יותר? (הוא לא הסביר את נקיטתו בבחירה בליתיום, כששאלתי אם עדיפות תרופות מייצבות אחרות טען שהליתיום הטובה ביותר)
אשמח למשוב.
(לא ניסיתי את הליתיום זמן רב, בשביל לבחון את השפעתה הספציפית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם יש לך כמה תרופות אופציונאליות
ג'ולס ג'ורדן18/08/2012לדעתי, תנסי כל אחת מהן בנפרד לתקופה של כמה שבועות/חודשים.
ואח"כ תחליטי בעצמך מה עשה לך הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליתיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/08/2012ליטיום נחשבת תרופה מעולה , במיוחד במצב מאני לא מעורב ולא בעל גוון של שינוי מהיר, יעיל במיוחד כאשר יש סיפור משפחתי.
התרופה בין הבודדות אשר יעילה במניעה פגיעה עצמית ואובדנות ( בנוסף ללפונקס).
אך התרופה דורשת מעקב צמוד, בעלת תופעות לוואי, השמנה, רעד, פגיעה אפשרית בבלוטת התריס ועוד.. לכן חובה מעקב רפואי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)