מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסאורית12/05/2012
שלום,
אני נוטלת ציפרלקס כ- 5 שנים וזאת לאחר התקפי חרדה מאוד קשים, המינון במהלך ה- 5 שנים היה כ- 10 מ"ג. לפני כחודשיים וחצי היו לי כאבי ראש כל יום ולא הבנתי מה פשר העניין, יחד עם זה התחילו לי שוב החרדות המתבטאות בסחרחורות, קושי בלנשום, עייפות, לחץ, חוסר רצון ועניין מלעשות דברים. הלכתי לפסיכיאטרית שהמליצה שאעלה את המינון ל-15 מ"ג. כאשר הגעתיהביתה הבחנתי שהכדורים שנטלתי היו פגי תוקף ב- 8 חודשים והשלכתי שאולי כל מה שקרה זה עקב אי לקיחת כדורים ברי תוקף. מזה חודש ימים אני נוטלת 15 מ"ג ציפרלקס פעם ביום ואני עדיין מרגישה חרדה מאוד קשה, אני מרגישה מאוד רע ואין שיפור בכלל. התחלתי לעשות דיקור סיני וטיפול פסיכולודגייו ועדיין אני נמצאת במצוקה מאוד גדולה. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי13/05/2012שלום, אורית.
כדאי לבצע הערכה רפואית כוללת לבירור התלונות השונות.
במידה ומצבך הגופני תקין, ייתכן כי התלונות הגופניות הינן ביטוי של חרדה.
יש לשקול החלפת טיפול תרופתי והתערבות פסיכולוגית בכיוון קוגניטיבי-התנהגותי או היפנוזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רמוטיב מעורר התקפי חרדה?נועה11/05/2012
רציתי לדעת האם ייתכן כי הרמוטיב יכול להחמיר מצבים של התקפי פאניקה/חרדה?
התחלתי לפני שבועיים שלושה לקחת אותו ולאחרונה קרה לי מספר פעמים התקף של לחץ בחזה, נשימה כבדה ודופק מהיר, תופעות אשר לא נעים פתאום לקבל באמצע יום שאתה מרגיש שאתה הולך למות ויש עוד אנשים סביבך....
הבנתי שהתרופה עובדת על הסרטונין והנודרנאלין, ייתכן כי הפרשה מוגברת של נודרנאלין מהתרופה גורמת להתקפי החרדה/פאניקה האלה לעיתים תכופות?
מה מומלץ למי שסובל מחרדה המלווית בדיכאון אך מצד שני יש חשש מתרופות כמו וולבוטרין שמעלות רמות חרדה בגוף....
ומה עליי לעשות בזמן התקף חרדה קשה כדי להרגיע אותו?אני מתחילה להיכנס להיסטריה שזה קורה ואז האדרנלין של החרדה פשוט מציף אותי ואני מרגישה שאני פשוט הולכת למות במקום.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רמוטיב מעורר התקפי חרדה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/05/2012בהחלט עליה בנוראדרנלין יכולה לתרופ להחמרה בחרדה.
יש לשים לב , הפחתת קפה ( 1 ביום קופאיין, היתר נטול קופאיין).
לא לעבור מינון רמוטיב 500 מ''ג ( עדיף להפחית לעתים).
ניתן לשיקול מעבר ל SSRI , הרבה יותר יעיל לחרדה והתקפי פאניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרקינסון כתוצאה של תרופות נוגדות חרדנה11/05/2012
חברתי סיפרה לי שהיא אובחנה כסובלת מפרקינסון .לשאלתי סיפרה לי שבעקבות תרופות נוגדות חרדה שהיא מקבלת זמן רב אובחנה על ידי רופא ניורולוג כחולה בפרקינסון. האם יש אפשרות כזו? או שיש מחלה שפורצת בגלל שימוש בתרופות כאלו. איך יודעים שזה פרקינסון שאין לו סימפטומים יהאופינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרקינסון כתוצאה של תרופות נוגדות חר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/05/2012PD מחלה ניורולוגית כתוצאה מבעיה ביצור דופאמין.
בדרל כלל , ראשוני וללא סיבה ברורה, יכול להיות מצב דמוי פארקינסון (PD) - על רקע וואסקולרי- שבץ, גידולים, טראומה , זיהומים וכו..
מתרופות נוגדות חרדה - לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה לאחותיאלי11/05/2012
שלום רב,
אחותי (32) סובלת מזה חודשיים ממצב פסיכוטי - היא טוענת שהכול מבוים מסביבה, כמעט ולא יוצאת החוצה ולא סומכת על אף אחד! אנחנו (המשפחה) מנסים לשכנע אותם לקחת כדורים או ללכת לפסיכיאטר לטיפולים אבל היא מסרבת ובטוחה שהיא צודקת בכל. היא לא אוכלת כמעט כלום, מעשנת מהבוקר בלי הפסקה, על סף אנורקסיה. פנינו לרופא משפחה בניסיון אולי שיפנה לפסיכיאטר המחוזי לאשפוז כפוי אבל הוא אומר שהיא לא מסוכנת לעצמה או לסביבה.
לא יודעים מה לעשות כבר מצבה הבריאותי מדרדר מיום ליום.
היא גרה בעכו - ניסיתי לחפש פסיכיאטר שיבוא אליה הביתה לטפל בה אולי אבל רוב הקליניקות הם באזור מרכז.
מה ניתן לעשות במצב כזה? - אולי תוכלו לעזור לנו למצוא פתרון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה לאחותי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי13/05/2012יש לשקול ביקור בית או להתגייס להביאה למיון פסיכיאטרי.
בהיעדר מסוכנות קשה מאוד לכפות בדיקה או טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של אסטולימור10/05/2012
ד"ר שלום
לפני 9 חודשים התחלתי לקחת אסטו 10 מ"ג בבוקר אחרי האוכל עקב לחצים ומחשבות על מחלות חרדה מלחץ דם. בנוסף התחלתי טיפול בלחץ דם קרדילוק 1.25 מ"ג ביחד עם האסטו הוריד לי את הדופק לעד 70 .
החלטתי להפסיק את האסטו לקחתי שבועיים חצי כדור ואז שבוע חצי כדור יום כן יום לא הכול היה נהדר . קצת אחרי ההפסקה המלאה החלו כאבי ראש עם בחילה כמו מיגרנה ודופק מהיר 85 במנוחה הלחץ דם לא עלה.
השאלות:
האם אסטו שווה ערך לציפרלקס?
האם הדרך בה הפסקתי היא נכונה?
האם תופעות לוואי קשורות לזה ואם כן מתי יפסיקו?
האם יש צורך לחזור לקחת חצי כדור לתקופה נוספת?
אני לא כל כך יודעת מה לעשות....
חשבתי לחזור באופן קבוע לקחת חצי כדור האם זה כדור שניתן לחצות אותו??
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה של אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/05/2012ציפראלקס שווה לאסטו ( גנריקה).
כל ייתר השאלות, מאוד אינבדואלי, יש לברר מול רופא מטפל שמכיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום וחרדהמשן10/05/2012
שלום אני בן 20 ומגמגם מאז גיל שמונה. הגמגום אצלי התחיל בעקבות מקרה לא נעים שחוויתי והוא נמשך עד היום.אני סובל מחרדה חברתית ומהתלבטויות נפשיות בעקבות הגמגום והסבל הנפשי קשה מאד.שאלתי היא האם יש תרופות פסיכיאטריות שיכולות להרפות ולשחרר אותי ממצב רוח שלילי ומהמחשבות הדכאוניות. כמובן שאני לא מדבר על תרופת פלא לגמגום כי זה לא קיים.אני יכול לציין שעברתי בעבר טיפול אצל פסיכולוג שרבע שאני לא דיכאוני.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום וחרדה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/05/2012שלום משן
כדאי מאוד שתפנה לפסיכיאטר
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מתקן, שאלהאלעד ר.09/05/2012
שלום רב
רציתי לברר האם ברמת העיקרון ישנה אפשרות שאדם שאובחן כסובל מסכיזופרניה או סכיזו-אפקטיב, אושפז עקב מצב פסיכוטי פעיל וחד פעמי (מספר שעות בודדות), טופל במשך מספר שנים במסגרת סל שיקום, קיבל קצבת בט"ל, וכו' - יאובחן מחדש כבריא לאור תפקוד מתמשך מיטבי ללא תרופות, ויקבל חוות דעת עבור ביטול נכות בביטוח לאומי.
כלומר - ביטול מצב הסכיזופרניה וקבלת הגדרה רפואית של בריאות מלאה בהווה.
כמו כן, האם חוות דעת עדכנית שכזו יכולה לתפוס מבחינה משפטית (כגון במקרה של מילוי הצהרת בריאות בחברת ביטוח וכדומה) ?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מתקן, שאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/05/2012שלום אלעד
אכן זה אפשרי...
תמיד צריך לציין שהיה מצב פסיכוטי בעבר..
תמשיך להרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ממישהו שעבר את זה
שמוליק10/05/2012שלום אלעד.
מבחינת הרפואה - אין דבר כזה לצאת ממצב של מחלת נפש ולבטל איבחון פסיכיאטרי. מחלות כמו סכיזופרניה וסכיזו-אפקטיב נחשבות למחלות כרוניות והן אינן ניתנות להחלמה.
גם מי שאינו לוקח כדורים ומתפקד כאילו לא קרה כלום - נחשב לחולה נפש, ומאמינים שזה עלול לקרות שוב אע"פ שזה לא קרה.
אני אישית - אינני מאמין בזה.
עברתי ארבעה אישפוזים. האיבחון האחרון היה סכיזו-אפקטיב. מבחינתי - אין לי שום דבר. חוץ מזה - זו בכלל לא שאלה רפואית; זו שאלה פילוסופית.
לגבי ביטוח לאומי: אם נקבעה נכות זמנית (בדרך כלל קובעים נכות זמנית לשנתיים ואחר כך קובעים נכות יציבה) - אז ייתכן שלא יחדשו אותה.
אם נקבעה נכות יציבה, לא ניתן לבטל אותה - בין אם היא נקבעה בשל בעייה נפשית ובין אם היא נקבעה בגלל בעייה פיזיולוגית. מי שמשתכר מעל לתקרה מסויימת, אינו זכאי לקבל קיצבת נכות. במקרה של החמרה במצב - ניתן לקבל מחדש קיצבת נכות מבלי צורך לעבור בדיקות מחדש.
לגבי ביטוח חיים או מנהלים - בדרך כלל חברות הביטוח עושות הגבלה שאם לא תהיה אפשרות לתפקד מסיבה פסיכיאטרית - חברת הביטוח לא תצטרך לשלם כלל או לפרק זמן קצר ממה שמקובל בדרך כלל.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשמוליק וד"ר חרמון
אלעד10/05/2012תודה על התשובה,
התשובה ששמוליק נתן היא פחות או יותר התשובה ששמעתי בעבר מגורמים אחרים.
אשמח להסבר מהדוקטור האם אכן סכיזופרניה נחשבת כרונית ובלתי ניתנת להחלמה ?
אם כן, האם בכל זאת יש דרך לאבחן מחדש, או לאבחן החלמה יוצאת דופן ?
אם לא - האם אפשר לקבוע שנעשתה טעות באבחנה הישנה מהעבר ? (כמו שאפשר לקבוע שמה שאובחן בעבר כגידול ממאיר הוא בעצם גידול שפיר, ושנפלה טעות בבדיקה, באנלוגיה לסרטן )
תודה שוב.
כל טוב
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל, למיקטל - עייפות?עומריקו09/05/2012
שלום.
אני נוטל 200 מ"ג למיקטל + 50 לוסטרל. מרגיש טוב תודה לאל.
אני נוטל שילוב זה כבר שנה וחצי, ללא כל תופעות לוואי כלשהן...
האם יש סיכוי שאחרי שנה וחצי שאני לוקח את הכדורים הם פתאום יתחילו לגרום לי לעייפות?
אציין שאני לומד משהו כמו 4 שעות ביום, מתרוצץ קצת במהלך היום, ויושב על המחשב (אני מתכנת) משהו כמו שעתיים-שלוש ביום.
מלבד לכך אני עושה הרבה אירובי ומתאמן גם במכון כושר (כוח-משקולות).
ישן בממוצע 7 שעות בלילה.
מה לדעתך/דעתכם? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל, למיקטל - עייפות? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/05/2012שלום עומריקו
לא סביר בעליל..
אבל כדאי לקפוץ לרופא להתייעץ..אולי צריך תוספת?
תרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נויירופידבקאסתר09/05/2012
שלום,
האם טיפול נויירופידבק יכול לעזור לחולה סכיזופרניה שנוטל סרוקאל ופרפנן ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול נויירופידבק - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/05/2012שלום אסתר
תפרטי יותר ממה את סובלת ולא רק אבחנה
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהמיטל09/05/2012
מה המשמעות של חולה סכיזופרניה שלוקח כדורים באופן קבוע, ובכל זאת הסימפטומים קיימים? זו נחשבת סכיזופרניה בדרגה קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/05/2012שלום מאור.
דרגת החומרה של סכיזופרניה אינה קשורה לללקיחת תרופות אלא לעוצמת התסמינים הפסיכוטיים ולדרגת ההפרעה התפקודית.
לעתים טיפול תרופתי אינו עוזר מספיק ואז יש צורך בהגברת מנון או החלפה לתרופה אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 28בת 2808/05/2012
צוהריכם טובים ,
הצילו אותי... כן כתבתי אותה נכון ומתייחסת לכל אות ואות ...
הצילו אותי ! וחוזרת עליה ומדגישה הצילו אותי ... כבר נמאס לי על רוב האבחנות הרפואיות המושגיות ... נמאס לי והסבלנות מדהה בחוזק רב ...
המצב התחיל כך : כשלפני חמש שנים התחלתי לסבול מבעיות בריאותיות רבות וחוזרות פעם אחרי פעם ... ללא סיבות עיקריות רפואיות ישיריות לפגיעה בהם ...
ותחלתי לנוע מרופא לרופא ומהתמחות להתמחות ומאשפוז לאשפוז אפילו בזמנו חשבתי על התייעצות פרטיות וכך היה ... עד לפני כשנתיים ביקשה ממני המשפחה אפילו להחליף לא רק הרופאים שלי אלא גם בית החולים והקופה שלהם , ולצערי הרב הסכמתי עם המשפחה והייתי והייתי פעם הולכת לרופא X ופעם לרופא Y וזה משהחמיר את המצב במתחרטת שנייה - שנייה על כך .
וואלה נראה לי שסיבכתי אותכם , אבל מתוך אנשי מקצוע אני מבינה שממה שכתבתי עד כה אתם בקלי קלות אבחנתם אותי "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " . כמו ששמע אותה באוזניו מפיו של רופאים אחרים שכך טען פסיכיאטר בב"ח וכתב במכתב השחרור שלי לפני כשנתיים ועד עכשיו אפילו אם שולחים אותי לביצוע בדיקה או מפנים אותי למיון בגלל כאב כל שהו יכתבו את האבחנה הזאת . וילחשו בה הצוות הרופאית "כסובלת תסמונת מינכהאוזן " בכל פעם יראו אותי ...
את האמת כששמעתי אותה בפעמיים הראשונים השתגעתי , מענישה את עצמי ומעליבה אותה , הייתי אני ומשפחתי בשוק גדול – צעקנו , זעמנו , מרדנו ...
ובסוף הסכמנו במשפחה (בין עצמנו –אני ובצדי השני הוריים, אחים, אחיות, וכמובן חברות קרובות ) אם יש כאב כלשהו או מחלה כלשהי נטפל בה עכשיו ומיד ולא יכול שהיא מדמייננת או היא גרמה למחלה הזאתי או משקרת עלינו .... למשל דוגמה פשוטה מאוד ובכוח ביצעתי את הבדיקות שלה כאבי ראש פניתי למיון עם כאבי ראש חזקים ( מתוך הבדיקות שביצעתי בדיקות דם וct ראש שהראה ציסטה מאוד גדולה שגורמת להלחץ תוך גולגלתי וצריך לשקול ניקוז הציסטה ונתנו לי תרופות חזקות יותר אבל אחרי ........... אחרי שעות ארוכות של כאב וסבל רב גדול ...
באמת רק מילות , איך אפשר להתמודד עם המצב הזה ?
איך אפשר לשכניע את הצוות הרפואי שאיני סובלת מהמחלה הזאת ?
בת 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 28 - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/05/2012שלום רב.
במקרה כזה ממליץ לך לרכז את כל הבירור והמעקב הרפואי אצל רופא יחיד שבו את מאמינה וסומכת עליו והוא יהיה "מנהל טיפול". רצוי לבחור ברופא משפחה או רופא פנימאי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה08/05/2012
מה המינון הכי גבוה שאפשר ליטול של תרופה בשם ריספרדל מקורי ולא חיקוי גנרי ושל תרופה בשם סרוקוול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/05/2012שלום אמיר.
ע"פ הנחיות מקובלות ניתן ליטול ריספרדאל עד מנון 6 מ"ג ליום וסרווקוול עד 1200 מ"ג ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שינהציקי08/05/2012
שלום אני סטודנט ויש לי בעיה שלפני מבחנים אינני מצליח להירדם מהלחץ. כמובן שלא ישנת צהריים לפני ושלא שתיתי קפאין , וכמובן שאנני לוקח ריטלין באותו יום שלפני . ניסיתי תרופות טבעיות ושום דבר לא עוזר .
איזה כדור שינה מומלץ לקחת ערב לפני , ושלא יעשה תופעת לוואי של הנגאובר. יום למחרת ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי09/05/2012שלום אייל.
אתה יכול היעזר בכדורי שינה כמו נוקטורנו או זודורם במנון נמוך או לוריואן מנון נמוך או לנסות דרלין במנון נמוך.
כמובן שיש צורך בהערכה נפשית מקיפה והתיעצות עם פסיכיאטר מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקסט וקלונקס בהריוןגימל07/05/2012
שלום
רציתי לשאול האם בהריון יש סכנה לקחת פקסט 1 ביום קבוע וקלונקס בעת הצורך
או שיש כדורים יותר מומלצים ללקיחה בזמן הריון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקסט וקלונקס בהריון - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי07/05/2012שלום רב.
ככלל, כל תרופה בזמן הריון יכולה לחדור שליה ולהגיע לעובר ובמיוחד בשליש ראשון עלולה להיות השפעה על התפתחות עובר וסיכון למומים.
ממליץ לך להתיעץ עם אחד מהמרכזים הטרטולוגיים למידע רפואי הפרושים לארץ בהם ניתן לקבל תשובה ברורה, מהימנה וטובה בכתב לכל שאלה תרופתית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטטלי07/05/2012
אני סובלת מדיכאון מג'ורי ולוקחת ixel 100 מ"ג (50 בבוקר ו50 בערב) אך עדיין יש לי נפילות נוראיות במצב הנפשי שלי לעיתים אני קמה בסדר ומתפקדת רגיל ולפעמים אני קמה עם כאבי תופת בגוף ומשותקת לגמרי שאני לא מצליחה לקום מהמיטה נתנה לי הפסיכיאטרית דפלפט 250מ"ג שגרם לי אחרי יומיים לעוויתות נוראיות בפנים ולהקאות אז היא המליצה על 200 מ"ג 100 לקחת בבוקר ו100 לקחת בערב אך אי אפשר לחצות כדור של 200 עדיין הכמות היא גבוהה צריך להתחיל ממינון נמוך מה לעשות? האם יש במינון נמוך יותר אני חייבת טיפול דחוף לאיזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט - תגובה
ד``ר יעקב חרמון07/05/2012שלום לך טלי
תופעות גסטרואינטסטינליות מוכרות בדפלט.
ממליץ לנסות אולי את הפורמולציה של הכרונו.
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)