מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסיון להפסיק SSRIאבי30/04/2012
שלום רב.
אני בחור בן 27 במהלך הצבא עקב לחצים קשים ביותר מהמערכת התחלתי לחוש התקפי חרדה לפני שינה .(פחד שלא ארדם) ההתקפים באו לידי ביטוי בעיקר לפני השינה. ללא קבלת שום טיפול המשכתי לחיי האזרחות כאשר חרדה משינה עדיין קיימת , לא הייתי נרדם בלילות בהם אני צריך להשקים בבוקר ל -הדגש- מען משהו. -סדגש-
לאחר שנה מסיום הצבא התחלתי תואר כאשר במהלך התואר עקב לחץ כבד (לימודים רבים ועבודה כל השבוע) התגברה החרדה ואט ואט פרצה גם למקומות שלאו דווקא קשורים לשינה ולקושי בהירדמות .
לאט לאט התחיל גם להתגבר דיכאון וחוסר ריכוז בצורה מפחידה -ממש טשטוש ותחושת ערפול.
לקראת סיום התואר פתאום לפני מבחן נורא גדול התחיל לי ממש התקף פחד לא מוסבר עם רעד (לקחתי רמוטיב במשך שבועיים והפסקתי וזה בדיוק התחיל לדעתי זה קשור).
אז פגשתי פסיכיאטר והתחלתי טיפול בכדורי ציפראמיל ובאמת התחילו להשתפר הדברים אך לא במאה אחוז , עם השיפור באה תופעת לוואי של חוסר חשק מיני וזיקפה עייפה, זרמתי עם זה ונטלתי את הכדור במשך כ 15 חודשים-ויתרתי על חיי מין תקינים העיקר לצאת מהמצב ולחזור ל"פעם".
לאחר יותר משנה נמאס היה לי לזרום עם זה ופניתי לפסיכיאטר אחר שהעביר אותי לסימבלטה , בסימבלטה אולי חל שיפור בלבידו אבל ממש קטן.
גם עם הסימבלטה לא מרגיש שהגעתי למאה אחוז תוצאה טובה , עכשיו לאחר ארבעה חודשים עם סימבלטה במינון 120 מ"ג החלטתי שאני מנסה להפסיק , כאשר אני יורד ל90 מ"ג מתחיל לי חוסר ריכוז כזה שוב ,
מה עליי לעשות? אני נרדם טוב ואין לי בעיה כזאת כמו בעבר, אני מרגיש שעכשיו הבעיה ביולוגיות כי החשיבה שלי בסדר וטבעית לגמרי ואין לחץ עצום כמו שהיה.
כאילוכל התופעות של החוסר ריכוז וכדומה לא תלויות בי- גם שאני לא משדר שום לחץ פסיכולוגי לגוף הם קורות.
מה עושים? אני רוצה להפסיק עם הטיפול בכדורים ולחזור לחיין מין תקינים אני מרגיש שהחשיבה שלי תקינה אך הסימפטומים בגוף (חוסר ריכוז בעיקר) קורים בכל זאת- אם אני חושב תקין אז מה הגוף רוצה? למה הוא לא חוזר לעצמו?! האם אפשר להפסיק עם הכדורים ולצאת מזה? אני מרגיש שהכל בסדר ..אבל הגוף לא "זורם" איתי כאשר אני מוריד במינון הכדורים שוב מתחיל חוסר ריכוז-למה?? הכל בסדר בחשיבה שלי!.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להפסיק SSRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012יש לשקול טיפול בשיחות וכן טיפול בוולבוטרן XR .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה שאלה נוספת
אבי06/05/2012האם וולבוטרן XR שאתה מציין נחשב לכדור יותר "פסיכיאטרי" ובעל השלכות משאר הכדורים במשפחת SSRI? במידה ולא , מדוע לא המליצו עליו מלכתחילה? ומהי הסיבה שאתה ממליץ לי עליו עכשיו בעת הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה-השאלה השניה לא פחות חשו
אבי13/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה30/04/2012
האם התרופה majeptil עדין נמצאת בשימש
עוד שאלה,באם שנותנים לפונקס נהוג לתת עוד תרופה או שמספיק לפונקס לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק01/05/2012יש לי מכר שמקבל לפונקס ומקבל גם ריספרדל, אז כנראה שיכול להיות שלפונקס לא מספיק.
אין לי תשובה לשאלתך הראשונה. חכי לתשובה מהרופא.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסיואב30/04/2012
אחרי שבוע 5 מ"ג ו שבועיים במינון של 10 מ"ג
ואין שיפור .האם כדאי לשקול העלאת המינון ל 15 או 20 מ"ג?
( מדובר בציפרלקס מקורי שניתן בגלל חרדות של שנים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012יש להמתין לפחות מס. שבועות תחת 10 מ''ג, לעלות רק לאחר בדיקה של רופא מטפל.
ליזכור !!
מינון גבוהה מדי של ציפראלקס עלול להוביל לקושי בהנאה ואפטיות , משני לירידה של דופאמין, לא באופן גורף ואצל כולם , אך קיים סיכון, לכן יש צורך למעקב ולשקול זאת.
( סרוטונין ברמה גבוהה , משפיע על קולטן סרוטנין 2A , תאורתית יכול להוריד רמת דופאמין, במיוחד באונה הקדמית של המוח , פגיעה במוטיבציה, הנאה, רכוז, רצייה ועד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון הדבר?מלי30/04/2012
האם הגיוני שבאופן סטטיסטי לאנשים עם הפרעות נפשיות יש גם איזה שהיא נטייה מינית או פטיש מסוים יותר מלשאר האוכלוסייה במובן הסטטיסטי ? הרי לפעמים מה שגורם להפרעה נפשית הוא אורך חיים מסוים, מה שיכול לגרום לבן אדם להימשך אל משהו מסוים.
למשל בן אדם שסובל מחרדה ודיכאון הימשך גם אל עולם הסאדו מאזו למשל. או לאיזה שהוא פטיש אחר שרוב האנשים לא נמשכים אליו. האם זה נשמע הגיוני או שיש איזה שהוא נתון מסוים לגבי הנושא?
דרך אגב אני לא בא לתקוף מישהו או להוציא לשון הרע אלא רק שואל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נכון הדבר? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012אין ממצאים חד משמעיים באופן גורף.
הרבה מהאנשים עם הסטיות המיניות לא מגיעים לטיפול בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי התרופה ציפראמילניב29/04/2012
אני סטודנט בן 24 ולוקח את התרופה ציפראמיל כבר קצת יותר משנתיים.
זכורים לי בשנה שעברה המון מקרים שנרדמתי באמצע היום ושהרגשתי שהגוף שלי זקוק כל הזמן ל-8 שעות מינימום ואולי אפילו יותר (לא זוכר בדיוק).
רופא המשפחה אמר לי שאולי הסיבה לכך היא התרופה, באותה תקופה הייתי על מינון של כדור וחצי ביום.
כיום אני על מינון של 2 כדורים ביום ועדיין אני מרגיש שיש כאן יותר מסתם עייפות "רגילה".
לדוגמא:
בלילה בין שישי לשבת ישנתי 7 שעות (מ-2 ומשהו עד 9:15)
אתמול בלילה 5 וחצי שעות.
מכאן שהגוף בהחלט היה צריך להשלים שעות.
אז ישנתי שעה ומשהו בבוקר, ב-4 אחר הצהריים נרדמתי ל-*4 שעות שינה*!
השאלות שלי הן:
1. בהתייחס לדוגמה - הגוף שלי לא נסחף קצת עם "השלמת" השעות?
2. איך ניתן להמשיך ליטול ציפראמיל ויחד עם זאת למתן משמעותית את תופעת הלוואי הזו (במידה והעייפות באמת נובעת מהתרופה)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, עכשיו 23:00 בלילה ואני מרגיש
ניב29/04/2012עייף!
וזאת למרות שישנתי היום כמעט 4 שעות מ-16 ומשהו עד כמעט 20.
אולי גם הסטטיות של הישיבה מול המחשב תורמת לכך? למרות שזה לא נשמע לי משכנע מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי התרופה ציפראמיל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון30/04/2012שלום ניב
טעות היא לשים את נושא השינה שלך על התרופה..
ישנם הרבה פקטורים נוספים המשפיעים שצריך להעריך גם אותם.
טעות נוספת היא שאתה ישן אחהצ..למה?
ממליץ לך לרכז את שנתך ללילה בלבד,בין 6-8 שעות ואז להעריך את משק התרופות שלך.
תרגיש טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתמול ישנתי אחה"צ בגלל שהייתי
ניב30/04/2012מאוד עייף והיה לי קשה להחזיק את עצמי.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרזודיל ותופעות לוואיורד29/04/2012
שלום, מאז שאני לוקחת טרזודיל 100 מ"ג (לשינה), אני סובלת מסחרחורות, כאבי ראש, לחץ בחזה עם קושי בנשימה ושיעול טורדני. האם יש קשר בין הטרזודיל לתופעות שציינתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרזודיל ותופעות לוואי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי30/04/2012שלום רב.
טראזודיל עלול לגרום לסחרחורת, כאבי ראש ותחושת חולשה, בעיקר בתחילת טיפול.
ממליץ להתיעץ עם רופא משפחה ופסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאלluisa29/04/2012
שלום הנני בת 29.5 ונוטלת פבוקסיל ומודאל עקב הפרעות חרדה.
יש לי שחלות פוליציסטיות ו-17 הידרוקסיפרוגסטרון מוגבר 9.3
עשיתי בדיקת פרולוקטין בדם והתוצאה יצאה 2330 .
מודאל מאוד עוזרת לי לחרדה ,3 שנים אני בחיפוש תרופה שתעזור לי ורק מודאל עוזרת לי.
שאלתי היא כך:
פסיכיאטר אחד אמר להפסיק את מודאל ולהעלות פבוקסיל ל300
ופסיכיאטר שני אמר שרמה כזו בדם לא תפגע בפוריות והיא לא מסוכנת,והרמה בסדר.
האם רמת פרולקוטין כמו שיצאה לי מסוכנת לעתיד שלי?
מה לעשות ?איני יודעת אני ממש אובדת עצות תעזרו לי.
האם זה ייפגע בפוריות שלי?מודאל גורמת לי לעיתים לעצירות ולטישטוש ולחץ בעין שמאל.
אבל כל כך הרבה חיפשתי תרופות ורק מודאל נותנת לי ביטחון ועוזרת לי נפשית.
אודה לתשובה בתודה לואיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי30/04/2012שלום לואיסה.
מודאל הינה תרופה ותיקה המשמשת לטיפול בהפרעות פסיכוטיות, הפרעות דיכאון וחרדה וכן נגד בחילות. מדובר בדרך כלל בתרופה יעילה וטובה אשר יכולה לעזור.
אכן מודאל עלולה לגרום לעלייה ברמת ההורמון פרולקטין- הורמון מין נשי המעורב במחזור, בפוריות ובתפקוד מיני. רמת המודאל כפי שציינת היא אכן גבוהה.
ממליץ לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל לשקילת אופציות אחרות וכן להתיעץ עם גניקולוג מטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בענין תרופהיום טוב29/04/2012
קיבלתי את התרופה אולנזפין 5 מ"ג ובתווית כתוב שהוא אנטיפסיכוטי אקוטי !
אני אדם הסובל מהפרעת חרדה מתמשכת ונוטל בנוסף לתרופה זו מירו 30 מ"ג
אני חושש ליטול את האולנזפין מפני שאיני מבין מה הקשר בינה לבין בעיית חרדה
אשמח אם תסביר לי מדוע היא ניתנה לי ע"י הפסיכיאטרית
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בענין תרופה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי30/04/2012שלום רב.
אולנזפין(זיפרקסה) הינה תרופה המשמשת כיום לטיפול בהפרעות פסיכוטיות וכן בהפרעות דו-קוטביות.
עם זאת, יש כיום עדויות התומכות בטיפול באולנזפין גם בהפרעות דיכאון, חרדה ומצב-דחק. מצבים אלו אינם נמצאים ומאושרים בהתוויה הרשמית של התרופה אולם יש פסיכיאטרים הנוהגים להמליץ עליהם לטיפול בהפרעות אלו.
ממליץ לך להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל על מנת שתסביר לך את היתרונות וכן החסרונות בטיפול באולנזפין וכן את אופן השימוש המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מטפלים ברגשות?נתי29/04/2012
ידוע שבדרך כלל במקרה שבן אדם סובל מהפרעות חרדה ודיכאון נהוג לטפל טיפול מסוג cbt. אבל מה עושים במקרה שהבעיה היא פחות קוגנטיבית ויותר רגשית. זאת אומרת שהבן אדם מבין שלפעמים החרדות שלו הם מטופשות ומוגזמות אבל לא יכול לשלוט על הרגש הזה. מה עושים בכזה מקרה כי הרי לשלוט ברגשות זה כמעט בלתי אפשרי אנחנו פוחדים וכועסים מכל מיני דברים אבל אי אפשר לשלוט ברגשות גם אם יודעים שהם מטופשות. אז איזה סוג טיפול הכי מתאים למקרה כזה? איזה אלטרנטיבה יש לcbt?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מטפלים ברגשות? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון29/04/2012שלום נתי
מסתבר שהרגשות מושפעות במידה זו אחרת ממחשבות,התנהגויות וכך אנו יכולים לעשות להן מודיפיקציות.
פעמים רבות אנו משתמשים ב'תוכנה' של מחשבות עתיקות מתקופת היותינו במערות...
זהו הבסיס שאם נשנה את 'תוכנה' זו..מפה ניתן יהיה לשפר..
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על אדרונקס וולבוטרין XRדני29/04/2012
לד"ר חרמון שלום,
ידוע לי שהתרופה אדרונקס מעלה את רמת הנוראדרנלין במוח ושהתרופה ולבוטרין XR מעלה את רמת הנוראדרנלין וגם את רמת הדופמין. ברצוני לדעת באילו מקרים משתמשים באדרונקס ובאילו מקרים בולבוטרין XR.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על אדרונקס וולבוטרין XR - תגובה
ד``ר יעקב חרמון29/04/2012שלום דני
ההסתכלות שלך על העלאת ניאורוטרנסמיטור כזה או אחר בהקשה לגבי הפעולה שלו,לא מספיק.
בגדול ניתן לומר ששתי התרופות יכולות לשמש לדכאון בדרך זו או אחרת,כאשר הוולבוטרין רק לדכאון והאדרונקס גם לחרדה אך בעוצמה פחותה.
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותאילנית29/04/2012
שלום!
בעלי בן 44 וכבר כמה חודשים סובל מחרדות ופחדים(מפחד ממחלות)
קיבל טיפול כדור ציפרולקס וקלונקס...לפני חודש וחצי.אחרי כמה שבועות היה נראה שהוא מתחיל לחזור למצב נורמלי אבל שוב פעם דיבורים על פחדים,בכי,לחץ....בעלי חושב שכדור לא עוזר לו,וגם אנוחנו לא יודעים מתי כדי לקחת את ציפרולקס כי בבוקר הוא עושה לבעלי תישתוש ומצב רחיפה...בלילה היה מהיר אותו.
העם כדור לא מטעם לו?מתי יהיה שיפור?מתי כדי לקחת?
בבקשה תעזרו לנו...אני מאוד עצובה לא יודעת אך לעזור לבעלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות - תגובה
ד``ר יעקב חרמון29/04/2012שלום לך אילנית
קשה לענות על השאלה מבלי לראות את המטופל.
בכל מקרה הכדור מתאים למה שציינת וכדאי שהרופא המטפל יראה אותו לאיזון טוב יותר.
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cipralexיואב28/04/2012
התחלתי חצי כדור ציפרלקס מקורי שבוע ועליתי עכשיו לכדור 10 מ"ג כבר 4 ימים .( טיפול בחרדות של שנים) אני לא מרגיש שום שיפור. כמה זמן עד שאני ירגיש שינוי לטובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cipralex - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/04/2012שלום יואב.
אתה חייב להתאזר בסבלנות.
תרופות נוגדות דיכאון וחרדה כמו ציפרלקס מתחילות להשפיע לאחר כשבועיים-שלוש.
שיא ההשפעה הוא בין חודש לחודשיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהשיר26/04/2012
שלום,
מה המשמעות של הבראה מלאה לאחר התקף פסיכוטי?
מה הסיכוי לחטוף התקף פסיכוטי חוזר, לאחר 8 שנים מההתקף הראשון? אם במהלך 8 השנים החולה לא נדרש לתרופות והתנהל באופן נורמאלי?
האם התקף פסיכוטי חריף חוזר יכול להופיע בפתאומיות (להוציא סיטואציה של שימוש בסמים)? האם יש סטטיסטיקה לקיומם של התקפים פתאומיים שכאלו?
האם צריכת אומגה 3 יכולה להפחית את הסיכוי להתקף חוזר?
האם יש קשר (פיסי) בין סכיזופרניה לבעיות בקיום יחסי מין (הכגוונה לתקופות בהן המחלה לא מתפרצת)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/04/2012שלום שיר
הופעת התקף יכול להיות ריסק פקטור להופעת התקף נוסף.
ככל שהזמן חולף הסיכון יורד.
אם היה גורם דחק להתקף הקודם שנעלם בינתיים הסיכון להתקף קטן.
אם אין סמנים שליליים של המחלה הסיכון יורד.
ועוד כהנה וכהנה..
ברור שצריך להשמר!
שירגיש טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום לנטילת לפונקסירון26/04/2012
לצוות הפורום שלום בני לוקח לפונקס 500 מ"ג פעם ביום ב 23:00 שעה לפני השינה. הוא טוען שהתרופה עושה הרגשה רעה אחרי לקיחתה וזאת הסיבה שלוקח לפני השנה. מידי כמה ימים הוא חווה תופעות שליליות בשעות הלילה (20:00 והלאה). מדובר ב"מחשבות משתוללות" שאומרות לו דברים לא נעימים בלי קול. קראתי שזמן מחצית החיים הוא 12 שעות כך שלאחר 24 שעות הריכוז הוא 1/4. אם אפשר, אנא השיבו לפי מספרי השאלות: 1. האם באמת האפקט יורד משמעותית לאחר 24 שעות? 2. אם כן, איזה סדר לקיחת התרופה מקובל מלבד פעם ביום ואיך זה מסתדר עם ההרגשה הרעה שהוא מציין? 3. אם הוא יעדיף לקחת 100 מ"ג לפני התחום המסוכן (20:00 והלאה) כמה זמן לפחות לפני כן כדאי שזה יהיה כדי להגיע לאפקט? בברכה ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום לנטילת לפונקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/04/2012שלום
בנתונים כפי שציינת ובהתחשב במינון המשמעותי שנוטל ממליץ ליטול 100 מג בבוקר והשאר בערב.
ניתן לשנות על פי התגובה הקלינית.
שירגיש טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר יעקב חרמון28/04/2012ירון
ראה תשובתי הקודמת ולא כדאי שתעשה חישובים.
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס - מינון ואלכוהולאבי24/04/2012
שלום!
קראתי בהרבה מקומות שצריך להכניס את התרופה בהדרגה, כך גם אמרה לי פעם פסיכיאטרית שרשמה לי ציפרמיל - כלומר להתחיל עם חצי כדור ורק אחרי שבועיים-שלושה להגדיל לאחד. היום פסיכיאטרית אחרת רשמה לי ציפרלקס ואמרה שמבחינה עקרונית אני יכול גם אחרי יום-יומיים לעבור לאחד, ושבכל מקרה לחצי כדור אין השפעה של ממש על המוח.
השאלה שלי היא בעצם למה צריך את ההדרגתיות הזאת? בשביל תופעות הלוואי בלבד, או שזה קשור לטיפול עצמו והמוח צריך להתרגל?
ולגבי אלכוהול - בירה (נגיד חצי או שליש) זה בסדר לשתות בערך פעם-פעמיים בשבוע? (בד"כ אפילו פחות)
ומה ההשפעה של האלכוהול על הטיפול? האם יכול להגביר דיכאון? לחסום את פעולת התרופה? או שבסה"כ מדובר בהגברת תופעות הלוואי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
אבי28/04/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - מינון ואלכוהול - תגובה
ד``ר יעקב חרמון28/04/2012שלום אבי
ההתחלה ההדרגתית הינה בשל תופעות הלואי שהינן שונות בכל אבחנה אבחנה פסיכיאטרית.
אלכוהול אסור,בין השאר,בשל היכולת שלו להגביר את החדירות של תאי העצב לתרופה ולגרום להרעלתם של התאים.
תרגיש טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)