פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השכן שלי
    נטלי
    28/05/2012

שלום, הוריי בעלי קנו לנו דירה ועברנו אליה לפני כמה שבועות, אני בחודש השמיני להריון, היום הייתה לי תקרית עם השכן ואני קצת לחוצה, רציתי להתייעץ אתכם ולנסות להבין איך אני אמורה להרגיש בעניין וכיצד עלי להתנהג.
    בשבועות האלה שאנחנו גרים פה יצא לי לראות את השכן שגר ממולנו אבל לא לדבר אתו, התרשמתי ממנו שהוא איש זקן שנותן הרגשה של אי נוחות, קצת אגרסיבי בצורה שבה הוא הולך ועושה דברים. היום הוא יצא והתחיל להתעסק עם הארון חשמל, הדליק וכיבה לי את האור כעשרים פעם ברצף ואז השאיר אותו כבוי וחזר הביתה. אני שאין לי ניסיון בדברים האלה, יצאתי וניסיתי לתקן ובסופו של דבר נכנעתי והלכתי לדפוק בדלת שלו ולשאול מדוע הוא עשה זאת ואם הוא יכול להחזיר את מה שהיה, במשך כעשרים דקות הוא צעק שפתוח ושאני אכנס במין נימה לא ברורה שכזאת, אחר כך הוא פתח את הדלת, איש זקן ומזיע עם תחתונים מלוכלכות וקרועות ומלמל בזמן שניסיתי להסביר לו מה קרה, אחרי שהצגתי את דבריי הוא התחיל לנופף עם הידיים ולמלמל בפראות "תראי, יש חשמל! יש חשמל!"
    אני חייבת להודות שקצת נלחצתי, הלכתי להסתגר בבית והזעקתי את אבי שהגיע ותיקן את החשמל, הוא ניגש לשכן והתחיל להסביר לו שאני בחודש השמיני להריון ושהוא לא יכול להבהיל אותי ככה, שהוא היה צריך לעזור לי להחזיר את החשמל, והשכן התחיל למלמל שהוא מצטער.
    אני קצת לחוצה כי אני בהחלט ראיתי וגם אבי, שהוא לא בריא בנפשו וקצת נוטה לאגרסיביות, אני לא יודעת למה לצפות מאנשים כאלה ובמיוחד עכשיו כשבעוד כחודש הולכת להיות לי ילדה ראשונה, אני עוד יותר נלחצת. מה עם יכול להיות לו התקף פסיכוטי פתאום כשיראה אותי יוצאת מהבית עם הילדה? ומה עם הוא סתם קצת מבולבל ויכול לשכוח לכבות את הגז במקרה? איך אפשר לגור ליד בן אדם כזה ולהישאר רגועים? אני חושבת שהוא גר לבד כי מעולם לא ראיתי אותו עם עוד מישהו, האם כדאי לברר עליו עוד פרטים או שאני סתם מגזימה? איך אני צריכה להתנהג?
    תודה רבה על תשובתכם, באמת מצאתי את עצמי במצב מביך ומלחיץ, עכשיו אני גם חושבת על זה שאבא לא האמין לי ובא קצת בעצבנות אל השכן ומפחדת שמה אולי חס וחלילה הוא עצבן אותו או גרם לו לחשוב עלי דברים שליליים, אני לא רוצה להסתבך עם הבן אדם הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השכן שלי

הוספת תגובה

• אנא אל תתעלמו מהודעתי

נטלי
    29/05/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסי לפנות למשטרה

שמוליק
    29/05/2012

שלום נטלי.

אינני רופא.

המצב שאת מתארת בהחלט לא נעים.

על סמך התיאור שלך, קשה לדעת עד כמה בוחן המציאות שלו לקוי, ועד כמה הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו, ולכן לא ברור אם יש עילה לאישפוז כפוי.

אינני יודע אם מה שהוא עשה בארון של החשמל נחשב לעבירה פלילית שמצדיקה את התערבות המשטרה, אבל אפשר לנסות. לא נראה לי שיש מה להפסיד.

אם זו אכן עבירה פלילית, אז פנייה למשטרה תועיל בכל מקרה, שכן אם ישתכנעו שיש עילה לאישפוז כפוי - אז איכשהו זה יקרה.

יכול להיות שלרופא יש רעיונות נוספים.

בהצלחה ולידה קלה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השכן שלי - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    29/05/2012

שלום לך נטלי
    אינני רואה פסיכיאטריה בשאלתך..
    מאחל לך לידה קלה וכל טוב!
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס ואפקסור
    עמיר
    28/05/2012

הפסיכיאטר שלי נתן לי לקחת כדורי ויפאקס (XR) או אפיקסור (XR) במימון של 75 / שני כדורים ביום.. איזה שעות מומלץ ליטול אותם.. אשמח לשמוע קצת על אופן השימוש בכדורים.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס ואפקסור

הוספת תגובה

• ויפאקס ואפקסור - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/05/2012

שלום עמיר.
    אפקסור הינה התרופה המקורית, וויפאקס תרופה גנרית.
    מומלץ לקחת בשעות הבוקר עם אוכל.
    כמו בכל תרופה אנטי-דכאונית האפקט הטיפולי מופיע תוך שבועיים-שלוש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה אחת אם אפשר

עמיר
    28/05/2012

לקחת את שני הכדורים ביחד או בשני שלבים במהלך היום?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי ויפאקס ואפקסור
    עמיר
    28/05/2012

הפסיכיאטר שלי נתן לי לקחת כדורי ויפאקס (XR) או אפיקסור (XR) במימון של 75 / שני כדורים ביום.. איזה שעות מומלץ ליטול אותם.. אשמח לשמוע קצת על אופן השימוש בכדורים.. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי ויפאקס ואפקסור

הוספת תגובה

• כדורי ויפאקס ואפקסור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2012

XR שיחרור מושהה, העובד 24 שעות.
    יש להיצמד להמלצות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אם אפשר

עמיר
    28/05/2012

האם מומלץ ליטול את שניהם ביחד או כל כדור בנפרד בהפרש מסויים של שעות, אשמח לייעוץ תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה..

עמיר
    28/05/2012

אם אפשר לענות לי על השאלה מקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2012

כדור XR פעם ביום.
    כדור אפקסור רגיל בין 2 ל 3 פעמים ליום.
    בכל מקרה יש להיצמד להמלצות הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל גבולי- לאיזה מטפל לפנות
    גיא
    27/05/2012

קוראים לי גיא ואני בן 18, בקרוב 19, משרת בצה"ל.

לפני כמה חודשים סיימתי טיפול בהצלחה אצל פסיכיאטר פרטי, בנוגע לOCD, דיכאון וחרדות. הטיפול היה פסיכותרפי אך ברוב זמן הטיפול (שנה וחצי) הייתי מטופל טיפול תרופתי, בנוסף לפסיכותרפיה. הפסיכיאטר הוא מומחה לילדים ונוער, והלכתי אליו בגיל 17, כך שזה התאים.
    כעת, לאחר כמה חודשים מסיום הטיפול, אני מרגיש צורך לחזור לטיפול בשיחות בלבד.
    לצערי הרב אני לא יכול לחזור לאותו מטפל מסיבות כלכליות.

השאלה שלי, האם טיפול אצל מטפל למבוגרים, יהיה יעיל לגיל שלי? מכיוון שאני עדיין צעיר יחסית.
    האם כדאי לשאוף לפסיכיאטר או שפסיכולוג קליני יכול להיות יעיל באותה מידה?

בעברי התנסיתי עם כמה מטפלים זולים יחסית, ואף אחד מהם לא עזר.
    המטפל שעזר לקח סכום גבוה מפי שלוש מהשניים האחרים, אך הוא היה מדהים.
    האם אתם יכולים להמליץ על פסיכותרפיסטים, שיעילותם מוכחת?

שאלה אחרונה,
    האם יש אופציה לקבלת מימון מהצבא לטיפול?
    הבנתי שאני יכול לקבל טיפול פסכולוגי מהקב"ן. אתם יודעים משהו על ההליך? הטיפול הוא אחת לשבוע? אני צריך להוכיח את "חומרת המצב" כדי לקבל את טיפול?

תודה רבה

הוספת תגובה

• גיל גבולי- לאיזה מטפל לפנות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/05/2012

שלום גיא.
    מומלץ להודיע לצה"ל על טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי על מנת שיותאם פרופיל רפואי ותנאי שירות מתאימים שיגנו עליך במהלך השירות.
    צה"ל נותן שירותי בריאות-נפש כולל מעקב וטיפול פסיכיאטרי וטיפול פסיכולוגי חינם באופן יחסית נגיש, תלוי באיזה מסגרת צבאית אתה משרת.
    כלל מגיל 18 כל פסיכיאטר כללי יכול לעזור לך.
    ממליץ לך קודם כל לפנות להערכה פסיכיאטרית ואח"כ לשקול אפשרויות טיפול שונות- תרופתי, פסיכולוגי כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי או משולב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בציפרלקס מקורי
    יואב
    27/05/2012

לאחר חודש וקצת של טיפול בציפרלקס מקורי 10מ"ג

(שניתן עבור חרדות שנמשכות לסירוגין שנים כשנעשה שימוש במרגיעים לפי הצורך)

יש תחילת שיפור אבל יותר בכיוון מצב הרוח והאנרגיות החיוביות אבל פחות בתחום החרדתי .

האם להמשיך ב 10 מ"ג או אולי להעלות ??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בציפרלקס מקורי

הוספת תגובה

• טיפול בציפרלקס מקורי - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/05/2012

שלום יואב
    טוב שיש הטבה!
    לא יהיה רציני להמליץ לך להעלות מינון במסגרת פורום אפילו מבלי לבדוק אותך..
    מסכים איתי?
    תרגיש טוב
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר' חרמון.
    פנינה
    27/05/2012

האם ניתן לעזור בטיפול פסכיאטרי לילדה בת 11 (נכדתי) התולשת שיער מראשה (יש קרחות נראות לעין) עברה טיפול פסיכולוגי שלא הפסיק את התופעה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר' חרמון.

הוספת תגובה

• שאלה לדר' חרמון. - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/05/2012

שלום פנינה
    לתופעה קוראים טריכטילומניה וניתן לטפל בה.
    ממליץ!
    בברכה
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    רחלי
    27/05/2012

ברצוני לשאול סובלת מדיכאון ודיכדוך ומטופלת בכדורים אבל עדין מרגישה אותו דבר מבחינת תפקוד מתפקדת מצוין לא בסביבה הקרובה ולא בעבודה מתארים לעצמם מה אני עוברת איך יכול להיות שכלום לא נראה חיצוני רק פנימי אני סובלת יש הסבר לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2012

התגובה לדיכאון בדר'כ בשלבים, בתחיל יש שיפור חיצוני, תיאבון, שינה , כוחות , הרבה פעמים התחושה הפנימית משתפרת מאוחר יותר.
    יש לברר מול רופא מטפל:
    האם המינון מספיק ולא שווה לעלות ?
    האם קיימים גורמי דחק סביבתיים עדין ? ( חובות, קשר בעייתי , משפחה ועוד..)
    האם יש בעיה גופנית ? ( בלוטת התריס , וויטאמינים .. )

האם יש מקום להוסיף שיחות CBT ? השילוב הטוב ביותר כטיפול.
    ( לפרטים ראי באתר שלי)

בהצלחה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר' דוידאור.
    פנינה
    27/05/2012

אני מודאגת בקשר לנכדתי בת ה-11. הילדה מקסימה וחכמה אבל תולשת שיער מראשה. עברה טיפול פסיכולוגי כשנה.כרגע לא מטופלת כלל. הוריה אובדי עצות ופשוט הרימו ידיים. האם יש מקום לטיפול פסיכיאטרי שיעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר' דוידאור.

הוספת תגובה

• שאלה לדר' דוידאור. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2012

תלישת שערות מהווה סימן לקומפולסיות וחלק מהספקטרום האובסיסיבי קומפלסיבי, יש לשלב תרופות, ממשפחת SSRI , כדון ציפראלקס , פריזמה וכו.. וכן טיפול בשיחות, כמובן לאחר בדיקה והערכה מסודרת של איש מקצוע.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום קיצוני ופתאומי לטיפול
    אבודה
    27/05/2012

שלום, הגעתי לטיפול אחרי הרבה מאד התלבטויות ושנים של המנעות מכך.(מרב פחד מ"טיפול"). ככל הנראה יש לי פוסט טראומה מורכבת ומתמשכת.(להבדיל מטראומה על רקע ארוע בודד. אצלי- זה על רקע חיי מהילדות-בגרות וכ'ו).- יש לי גם מה שמכנים"חרדת נטישה". נדדתי בין מטפלים שונים-פגישות הכרות,כאשר לא רציתי אף אחד. עד שהגעתי לפסיכולוגית שלי כיום. כבר בפגישה הראשונה,ומייד לאחר הפגישה השנייה- ידעתי שמצאתי את מה שחיפשתי כ"כ הרבה זמן. לאט לאט, התפתח ביננו קשר מאד מאד חזק ומאד מיוחד. ואף יוצא דופן במובנים מסויימים. (אני יודעת עליה הרבה, בלי שהתכוונה לכך.זה פשוט משהו שקרה, ובנה גם אמון בינינו, אבל כנראה שזה גם מזיק- עכשיו). בסה"כ אני אצלה בטיפול כשנה וחמישה חודשים. כרגע, אני אבודה. בצורה שאין לי אפילו מילים שיתארו את עוצמת חוסר האונים, הפחד, האימה, הייאוש והדכאון שאוחזים בי כבר שבוע ולא מרפים.
    אנסה להסביר מה קרה: היא בהריון.(באופן די פתאומי ולא צפוי). היא הודיעה לי שאמורה ללדת בסוף נובמבר ולצאת לחופשת לידה של 3 חודשים-בהם לא יתקיים טיפול או קשר בשום צורה שהיא. מעבר לזה,הבעייה הגדולה באמת:היא אמורה לעזוב את הארץ 4 חודשים לאחר חזרתה מחופשת הלידה. אני היחידה מהמטופלים שמודעת לעובדה זאת, וזה רק בגלל הקשר המיוחד הזה ביננו. (עוד פרט "שנחשף" בגלל אופי הקשר ביני לבינה במהלך הטיפול). הידיעה הזאת עכשיו וחווהיא קללה עבורי. לולא ידעתי-אני בטוחה שלא הייתי מגיבה ככה. בהתחלה-דיברנו על זה. רציתי כבר לעזוב- באינסטינקט ראשון. אך היא אמרה שכדאי שנמשיך. ושהיא תחזור וכ'ו. ושייתכן גם שבגלל הלידה נסיעתה תדחה בשנה- ל2014יוני. במקוםיוני 2013. אבל- לאור תגובתי הקיצונית, היא עכשיו אמרה שכדאי שנפרד בעוד 5 חודשים- כשתצא לחופשת הלידה. כי כרגע אין לה שום יכולת להבטיח אם היא תשאר בסוף בארץ, או תעזוב לחו"ל. היא תדע זאת רק בהמשך. היא גם אמרה שאם ההריון יסתיים לא טוב מסיבה כלשהי ( וזה משהו שקרה לה פעם-לפני פחות משנה. ושוב- גם אז, רק אני ידעתי. בגלל הקשר המיוחד ביננו. רק שאז הטיפול נמשך לאחר העדרות של בסה"כ שבוע מצידה. כי זה היה גם שלב מאד מאד מוקדם בהריון),ולא יהיה תינוק, אז היא כן תעזוב לחו"ל כמתוכנן. -3 חודשים לאחר חזרתה מחופשת הלידה. הקשר כרגע ביננו מאופיין בסמסים, מיילים, וכעת- גם שיחות טלפון רבות. הגבולות הטשטשו. אני מרגישה פגועה מאד, בלי אמון, ובלי תקווה. ( היא- אולי כועסת עלי, אולי מאוכזבת..). אני הולכת לישון בוכה, וקמה בבהלה ממלמלת את שמה: "אין לי יותר את ***-שמה. מה עושים?? לראות מישהי כ"כ אהובה שהייתה מקור התקווה שלי לשינוי בחיים, שהייתה אשת הסוד שלי, ולדעת "שפוף" בנובמבר לא אראה אותה שוב לעולם. מאז שהיא סיפרה לי-לפני 10 ימים הפגישות מתנהלות רק סביב זה. אני לא מדברת על שום דבר אחר שקורה לי בחיי, ועל הבעיות שלי. כי זאת כרגע הבעייה שהכי הכי מציקה לי. מה לעשות? למי לפנות? אני חסרת אונים.

הוספת תגובה

• אני מציע לנסות לחפש מטפלת אחרת

שמוליק
    28/05/2012

שלום.

אינני רופא.

אני ממש מבין אותך ואת התחושות הקשות האלו.

אני חושב שאת ממש לא צריכה להתייאש. נסי לחפש מטפלת אחרת. אין מה להפסיד.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום קיצוני ופתאומי לטיפול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2012

קשר טיפולי כזה אינטנסיבי מומלץ לסיים בתהליך הדרגתי, תוך עבודה על פרידה.
    לא נכון פשוט לסיים ולהעלם.
    באם תהליך הפרידה בטיפול נדחה, יש צורך שתתיעצי עם המטפלת עצמה, האם נכון להוסיף טיפול תמיכתי עד חזרתה ? וכן למי לפנות בזמן משבר ועוד ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור-לא הבנתי

אבודה
    28/05/2012

מה הכוונה בלהוסיף "טיפול תמיכתי". וגם נראה לי שלא ממש הובנתי כהלכה:

היא יוצאת לחופשת לידה עוד 5 חודשים. היא אמרה לי בצורה מפורשת שבזמן הזה אין טיפול ואין שום קשר איתה. בנוסף: היא אמרה לי שהיא לא יודעת אם היא תעזוב את הארץ לאחר הלידה, או שתשאר. וכי לכן היא מדברת על סיום הטיפול עם יציאתה לחופשת הלידה, ולא רק על הפסקה בטיפול. ( היא כנראה תחזור מחופשת הלידה, אך זה יהיה רק לעוד 3 חודשים, כאשר לאחר מכן- תעזוב את הארץ.).

היא נשמעת מאד החלטית. ופתאום היא גם הרבה יותר קשוחה- מבחינת גבולות. וכ'ו. אני די מרגישה שהיא כאילו משתנה לי בבת אחת, בלי שום הדרגתיות. וחותכת.

היא אמרה לי שיש לי 2 אופציות: או להמשיך לבוא ל 5 חודשים של תהליך פרידה מכאיב ביותר. או לחפש כבר עכשיו מטפל/ת חדש/ה.

כשהיא מציגה כך את הדברים, אני לא חשה שנותרו לי הרבה ברירות. אני חשה שהיא מסמנת לי את הדרך החוצה.

כששאלתי על אפשרות שהיא תשוב מהחופשה ולא תעזוב את הארץ, היא ענתה: "שהכל יכול להיות. אך היא תדע זאת רק בשלבים הרבה יותר מאוחרים-אחרי שכבר תלד, ותהיה בחופשה, ושבכל מקרה- גם אם לא תעזוב מייד, היא תעזוב בשנה שאחרי. ושהיא יודעת שזה לא מספיק לי- מבחינת טיפול.

האם לאור מה שכתבתי כאן: תשובתך משתנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר דוידאור-לא הבנתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2012

תהליך פרידה זה תהליך לא פשוט,אך מומלץ. את מתארת קשיחות ושינוי מצד המטפלת ,יש קושי אובייקטיבי להבין את הקשר בינכם וההשלכות מכך, השיקולים מאוד אינדיבידואלים ולא תמיד יש תשובה שחור או לבן.
    טיפול תמיכתי - מיועד לחזק חלקים קיימים ולעזור לעבור משברים ותקופות קשות ולא להתמקד בדברים דינמיים כואבים מהעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה והקשר לסכיזופרנייה דחוף
    רלי
    27/05/2012

שלום,

מזה כמה חודשים אני יוצאת עם בחור שדיווח לי שהוא סובל מהתקפי חרדה , סיפור של 7 שנים , שמתוכם חווה כ- 4 פעמים התקפי חרדה . הוא מטופל בציפרלקס. הבחור בן 45 אינטלגנט, אקדמאי ונעים באופן כללי

אשמח אם תשיב לי על שתי שאלות אלו :

1. התקפי חרדה מעודדים לתווך רחוק יותר מחלת נפש ...התדרדרות ? האם זה סוג של מחלת נפש

2. אבי חולה במחלת נפש (סכיזופרנייה פרנואידית) האם יש סיכוי שאם אנשא לבחור יגבר הסיכוי לילד עם בעיות נפשיות? האם כדאי לוותר על הקשר איתו מחשש לעתיד ...חוששת מהבאות ולא יודעת מה לעשות?

תודה ומחכה לשובה

הוספת תגובה

• תורשה של מחלות נפש

שמוליק
    28/05/2012

שלום.

השאלה הזו כבר נשאלה אין ספור פעמים באתר הזה...

חפשי את התשובה.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה והקשר לסכיזופרנייה דחוף - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/05/2012

שלום רלי.
    הפרעות חרדה כגון התקפי חרדה או פאניקה אם זו כוונתך הינם שכיחות באוכלוסייה, ניתנות לטיפול בהצלחה רבה, ואינו נחשבות להפרעות פסיכיאטריות קשות.
    סכיזופרניה נחשבת להפרעה בעלת מרכיב תורשתי וקיים סיכון מוגבר יותר ללקות בסכיזופרניה כאשר בן משפחה בדרגה ישירה לוקה בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר חרמון
    קובי
    26/05/2012

ד"ר חרמון שלום
    בהמשך לתשובתו של ד"ר רזיצקי בקשר למצבה של אישתי לגבי סוג התרופות

וכמות התרופות שהיא מקבלת ,האם אתה חושב שהטיפול [שכולל:זיפרקסה 5מ"ג בבוקר ובערב, פריזמה 40מ"ג בבוקר ומרוניל 75מ"ג בבוקר קלונקס 6מ"ג 3 פעמים ביום,
    מירו 15מ"ג בערב ולסיום שתי כדורי נוקטורנו לשינה]שהיא מקבלת נכון להיום תואם את סוג ועוצמת החרדה שמאופיינת בזרמים מרובים בכפות הרגליים?

תודה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר חרמון

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר חרמון - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    27/05/2012

שלום לך קובי
    ראיתי את תשובתו של דר רוזיצקי שהינה מקובלת עלי לחלוטין.
    יש לערוך הערכה מחודשת!
    בברכה
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר חרמון בקשה
    שאלה
    26/05/2012

דר חרמון,

האם התרופה סאפריס משווקת בארץ,האם היא יעילה למחשבות טורדניות,
    ידוע לך מה עלותה במידה והיא משווקת בארץ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר חרמון בקשה

הוספת תגובה

• שאלה לדר חרמון בקשה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/05/2012

שלום איילת
    התרופה כבר משווקת בארץ על ידי חברת לונדבק.
    היא מוכרת בחלק מהקופות וצריך לבדוק בקשר לקופה שלך.
    בקשר לאבחנה שלך,מחשבות טורדניות היא מילה גדולה ורחבה מידי וצריך לבדוק את ההתאמה אליך.
    תרגישי טוב
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס, חומצה פולית
    אבי
    26/05/2012

שלום,

בן 23, נוטל ציפרלקס ארבעה שבועות (10 מ"ג). בשבוע-שבועיים הראשונים היה שיפור קטן, ובשבוע וחצי האחרון מרגיש יותר גרוע מהרגיל. לא אוכל להשיג את הפסיכיאטרית המטפלת עד לאחר החג (היא בחו"ל). האם זה נורמלי? על פי מה שכתוב בעלון ההשפעה ה"טובה" אמורה להתחיל בערך שבועיים+ אחרי תחילת הטיפול, ארבעה שבועות זה תקין שאני עוד ב"דאון" של התרופה?

כמו כן, האם הפסקת נטילת חומצה פולית עלולה להיות קשורה? מספר פעמים רופא המשפחה רשם לי את זה בעקבות מחסור בגוף (ללא קשר ועוד לפני הדיכאון, שהוא חדש יחסית), וכשנפגשתי לראשונה עם פסיכיאטרית לפני כארבעה חודשים היא המליצה לקחת. לאחר מכן ביקרתי אצל רופא המשפחה בעניין אחר, והוא האריך לי את החומצה הפולית לעוד חודש או חודשיים אבל אמר שאין צורך להמשיך עם זה מעבר לכך. הפסקת הנטילה פחות או יותר חופפת ל"אפיסודה" הנוכחית.

תודה מראש וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס, חומצה פולית

הוספת תגובה

• ציפרלקס, חומצה פולית - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/05/2012

שלום לך אבי
    התשובה בתוך השאלה..
    קח חומצה פולית כי זה חשוב גם לנפש..
    אין שאלה!
    תרגיש טוב
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפוטרופוס
    יואב
    26/05/2012

אובחנתי כסובל מBDD ודיכאון מג'ורי לפני שנתיים (אני בן 21), אני מקבל קצבה מביטוח לאומי,

רציתי לדעת האם יהיה ניתן לשים עלי אפוטרופוס שיפקח לי על הכסף שכן אני מתכנן להשתמש בו כדי לעבור ניתוחים פלסטיים.
    אם אספר זאת לרופאה שלי האם היא תוכל לעשות זאת בגלל שאובחנתי כסובל מBDD?

לקביעת תור
    סגירה
    אפוטרופוס

הוספת תגובה

• אפוטרופוס - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/05/2012

שלום לך יואב
    ראשית,כדאי לך בכל מקרה לשתף את הרופאה שלך והיא תוכל ליעץ לך האם הניתוח הפלסטי שאתה מתכוון לעבור נובע מה BDD ואז זה חלק מהפתולוגיה וזה בעצם לא יקדם אותך או שהוא נכון לך לבצע.
    הלא בכל מקרה במוקדם או במאוחר הדבר יוודע אז עדיפה האמת..ובכל מקרה!
    האפוטרופוס שמור למצבים שהיכולות הקוגניטיביות אינןמספיקות לבצע החלטה מושכלת.
    תרגיש טוב
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה
    לוהם
    25/05/2012

בן 48 מעשן סיגריות 35 שנה שהתחלתי טיפול תרופתי במיוחד זיפרקסה לפני 12 שנה אני לא מרגיש דבר סתם אוויר סתם עשן יש לי את כל הסיבות שבעולם לעזוב את הסיגריות אבל אני לא יכול אני רוצה לשאול האים יש קשר בין הנאה ותגגמול או אינטראקציה שללית לבין טיפול תרופתי.אשמח מאוד לתשובתכם הנושא מאוד חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• זיפרקסה - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    26/05/2012

שלום
    אכן קיים קשר
    הזיפרקסה חוסמת קולטנים והעישון מקל על כך..
    בכל מקרה כדאי להפסיק לעשן ולהגמל..
    תרגיש טוב
    דר חרמון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה