מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת סרוטניןריטה06/05/2012
האם נטילת 60 מ"ג סימבלתה ו1 מ"ג קלונקס )0.5 כדור בבוקר ו-0.5 כדור בערב) ליום וריספרדל 1 מג בערב יכול לגרום לי לתסמונת סרוטנין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת סרוטנין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון07/05/2012שלום ריטה
המינונים שציינת הינם מינונים טרפאותיים רגילים.
אין לצפות להתפתחות תסמונת סרוטונרגית במינונים הללו.
תרגישי טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה מציפרלקסנטלי06/05/2012
לקחתי ציפרלקס כ4 שנים והיה לי מצויין. מסיבות שלא אפרט, הפסיכיאטרית המליצה לי לנסות וייפקס. לקחתי כמעט שנה, היה בסדר, אבל לא מוצלח כמו הציפראלקס. לפני כחודש וחצי חזרתי לציפרללקס בצורה הדרגתית ומפוקחת, ומאז אני עליתי במשקל בצורה לא רגילה. אני ממש מתוסכלת.אין שינוי בתיאבון אבל אני נפוחה מאוד בבטן ובפנים. האם ייתכן כי עכשיו הציפרלקס כבר לא מתאים לי? השמנה זה משהו שהוא בלתי נסבל מבחינתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה מציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון06/05/2012שלום נטלי
ההשמנה מגיעה מאכילה.
התרופה גורמת לעליה בתאבון והאכילה גורמת לעליה במשקל..
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה - ציפרלקס והשמנה
נטלי07/05/2012תודה על התשובה המהירה. אני במודעות מאוד גבוהה בכל מה שקשור לאכילה. אין שינוי בתיאבון, ואני לא אוכלת יותר. תוך כדי שינוי מוויפאקס לציפרלקס, חזר לי המחזור (אחרי שבוע שהוא הסתיים) ונמשך עוד שבוע. יכול להיות שיש שיבוש הורמונלי? אני לא יודעת מה לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעול לא רצוניתשי06/05/2012
יש לי בעיה, כשאני מדבר עם נשי העיניים שלי באופן לא רצוני בורחות לכיוון החזה שלהן. אני לא מצליח לשלוט בזה וזה מביך אותי מאוד. יש לזה טיפול? פסיכולוגי פסיכיאטרי?
זה מאוד מטריד אותי ומביך אותי. אני לא מסוגל לנהל שיחה נורמלית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעול לא רצונית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון06/05/2012שלום שי
פעולה כפי שציינת,עשויה להיות שייכת לספקטרום של oc.
כדאי להבדק...
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן להבדק? לממי לפנות?
שי09/05/2012האם לפנות לסיכיאטר? לפסיכולוג? אפשר המלצה לרופא בת"א?
תודה.
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן להבדק? לממי לפנות? - תגובה
ד``ר יעקב חרמון10/05/2012שלב ראשון לפסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול לא משפיעעמית06/05/2012
שלום
אני נוטל ציפרלקס 20 מג.
אני פה ושם שותה אלכוהול - רק משקאות קלים כמו בירה ושמפניה.
רציתי לשאול למה מאז הציפרלקס אלכוהול לא משפיע עליי כלל וכלל?
מה ההסבר הביולוגי לזה?
מאז שהתחלתי אני לא מסוגל להנות אפילו מסטלה קלה.
אני יודע שאסור לצרוך אלכוהול אך מדובר ברמות קטנות מאוד שפעם היו עושות לי טוב
אבל כעת אני חסום.
תוכלו להסביר למה זה בעצם?
משהו במוח? בכבד? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול לא משפיע - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי07/05/2012שלום עמית.
התשובה נעוצה בכך שאלכוהול וציפרלקס מתפרקים באותה מערכת בכבד ולעתים חומר אחד משפיע על פירוק חומר אחר.
ככלל מומלץ להמנע מצריכת אלכוהול יחד עם תרופות נוגדות דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לוקה בדיכאוןשיר05/05/2012
שלום, בני לוקח פלוטין כבר קרוב לחודשיים בהתחלה כדור אחד של 20 מ"ג ליום וכבר קרוב לשבועיים 40 מ"ג ליום. הוא עדיין בדיכאון עמוק חושב על המוות, רע לו הוא לא נהנה מהחיים ורוצה למות. הוא מאיים שיחרוט על היד בסכין את המילה כאב. התור הקרוב לפסיכיאטרית (זה יהיה התור הראשון אצלה כי אני מחליפה לו את הפסיכיאטר מקופת חולים ומעבירה את בני אליה) יהיה רק בעוד חודש, אני לא יכולה לחכות עד אז. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני לוקה בדיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012אם מדובר במצב דיכאון קשה ואולי מסוכנות לפגיעה עצמית, פניה במיידי לחדר מיון ( גם כללי) ולשקול אשפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיכאון חזר ואיתו בעיות השינה צריךאלי05/05/2012
לאחר שנתיים של טיפול בוויפאקס 150 ו 75 מ"ג הפסקתי ל 4 חודשים בכלל ,הרגשתי טוב והכל היה בסדר לאחר הפרידה הכואבת מבת הזוג וכרגע אני עובד בעבודה זמנית אומנם היא 8 שעות אבל לפחות מפרנסת ומעבירה לי את הזמן,אני לא נירדם בלי עזרה של זדורם וגם במשך היום אני לוקח קלונקס אני כבר 10 ימים נוטל בחזרה את הוויפאקס 150 ולא מרגיש השפעה הגיוני האם אני יחזור לעמצי אני מתבודד מבלי שאני רוצה בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדיכאון חזר ואיתו בעיות השינה צריך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012לפעמים לאחר טיפול ממושך והפסקה, יש סיכוי שהגוף יגיב שונה.
יש לברר גורמי דחק פסיכולוגיים וסביבתיים, לתת מענה בשיחות ולשקול איזון - או שינוי תרופתי לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD ובעיות שינהחיים03/05/2012
שלום רב.
אני בן 17 וחצי ואני אובחנתי על ידי פסיכיאטר שיש לי OCD והפרעת חרדה.
אחת החרדות שלי היא שאני לא אגבה ושאני אהיה נמוך (כיום אני 175 בערך) ואיכשהו קישרתי בין השינה לבין הגובה.
לפעמים יוצא לי לישון לא הרבה בלילה, אז אני רוצה לישון בצהריים.
עכשיו הבעיה שלי, היא שכשאני הולך לישון אחרי הצהריים אז ברגע שאני מתחיל להירדם טיפה להירדם אבל יחד עם זאת עדיין ער, אני מתחיל לחשוב על התהליך הזה שאני נרדם ואז אני לא מצליח להירדם.
אתה חושב שזה OCD?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD ובעיות שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012ממליץ על בדיקה מסודרת ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כבר אובחנתי כסובל מOCD
חיים06/05/2012אבל זה היה לפני חצי שנה בערך ואז לא כל כך היה לי את המחשבות על השינה וכל זה..
ממה שזה נשמע לך, זה נשמע כמו OCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המינון הנכון?רון02/05/2012
הבנתי שבאפקסור יש כמה חומרים פעילים נגד דיכאון וחרדה ושאם משנים את המינון אז כל חומר מקבל השפעה חזקה או חלשה יותר. אז האם יכול להיות שדווקא במינון גבוה יחסית (נגיד 300 מ''ג) התרופה תשפיע פחות טוב על בן אדם אם הוא ייקח מינון נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המינון הנכון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012במינון גבוהה צפוי לתופעות לוואי מסרוטונין וכן סיכון לכאבי ראש ויתר לחץ דם משני לעליה ב נוראדרנלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה וחרדותדליה02/05/2012
שלום רב, רציתי לדעת האם דאגות וחרדות יכולות לגרום להתקפי נתקים (אני חולת אפילפסיה מזה 16 שנה. רק ב-6 השנים האחרונות נזקקתי לטיפול תרופתי, לאחר שהתגלתה אצלי זאבת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה וחרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012אם הכוונה לנתק ( מצב דיסוציאטיבי) התשובה כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת למיקטלדניאל02/05/2012
שלום רב,
אני נוטלת מזה 6 שנים פבוקסיל ולמיקטל,פבוקסיל200 MG ליום ולמיקטל 50MG
ואני יציבה,לרחרונה החלטתי להפסיק לקחת את הלמיקטל,הורדתי את המינון ע"י נטילת חצי מהכמות למשך שבועיים,ואז לעוד שבועיים יום כן ויום לא.מזה שבוע אני סובלת מלחץ בחזה וכאבי שרירים,ועייפות כאילו כל יום רצתי מרתון.עשיתי בדיקות דם והן תקינות.שללו מחלת נשיקה גם
רציתי לדעת האם זה יכול להיות סימפטום של הפסקת נטילת התרופה?
אני בת 32
אשמח לתשובה עד מאוד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת למיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012לא תופעה שכיחה, אך קשה לענות באופן חד משמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי אפקסור מקבוצת SNRIנטלי02/05/2012
שלום. אני כבר פרק זמן רב מתלבטת האם לקחת תרופות ואילו לקחת. עד כה ניסיתי ssri קשה לי לומר אם הם עזרו או לא (חרדה חברתית-כללית ודיכאון) אבל הפרדוקס הוא שתמיד הרגשתי הרבה יותר טוב כשהפסקתי את השימוש בהם. אני לא יודעת אם זה התיזמון או הכימיכלים במוח שעובדים בצורה שונה(?).
אני אהיה עינייית. השאלות הם כאלא:
1. האם EFEXOR גורם להשמנה בגלל הגברת התאבון וכתוצאה מאכילה מופרזת או שמשתבש משהו בחילוף חומרים ולא עיניין של קשר ישיר למינון האוכל.
והאם זה משהו שממשיך להשפיע גם כשמסיימים לנטול את התרופות?
2. אני סובלת מעצירות. זה לחלוטין על בסיס נפשי, עצירות רגשית. בתופעות לוואי של הEFEXOR קראתי שזה גורם לעצירות. לעומת תרופות מקבוצת ה ssri שהרבה מהם "משחררות".. האם זה סימן שזאת לא התרופה הנכונה עבורי?
(לאחרונה קיבלתי את המרשם לאפקסור, רציתי תרופה מקבוצת הSNRI אבל פתאום זה נשמע לי כמו "סם כבד" ואני לא בטוחה שהמצב שלי כ"כ גרוע והאם כדי לי ללכת על זה לפני שאני נותת צ'אנס לכמה תרופות נוספות מקבוצת ה SSRI. אשמח גם לחוות דעת כללית על התרופה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות לגבי אפקסור מקבוצת SNRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012לאפקסור יש תופעות לואי, כמו גם לתרופות אחרות, יש להתיעץ עם רופא מטפל בדבר תועלת מול סיכון וכן לשקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשהדנה01/05/2012
אני בת 25 ואני 1.30 ואני לא יכולה לחיות עם הגובה הזה בגלל זה אני לא יוצאת מהבית... אני בחרדה גדולה כי אני בגובה של ילדה בת 5 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה קשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012אכן את מתארת מצב לא פשוט וקשה , ממליץ על בירור שיחות טיפוליות ובניית תוכנית טיפול לשיפור הערך העצמי והתפקוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Treating SchizophreniaRona01/05/2012
Please reply in Hebrew. My 22 years old symptoms were social withdrawal, looking suspicious, (he looked out of his room to see that there was no one around and only then got out the room) talking and laughing with himself, somewhat aggressiveness only towards us, his parents. He had no visual or audio hallucinations. Did not express verbally any ideas about being persecuted or spied on. He has been treated for about 6 months with respiradol injection, 12.5mg and 25.5 and for the last 4 months also with abilify 10mg. The suspicious behavior is gone, but he sleeps most of the day, gained a lot of weight, his movements are slow and kind of clumsy and suffers from increased salivation. It seems that he does not go back to the way he used to be. The anti psychotic medication, be it the one he is taking or other ones, all cause some health problems currently or in the long run. Isn’t a reasonable approach to ask the doctor to give him the minimal dosage that keeps him calm even if there is some symptoms such as social avoidance, but he is more “alive” and doesn’t sleep most of the day.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Treating Schizophrenia - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012יש צורך לברר את הסימנים השליילים , ולבדוק שינוי תרופתי בהתאם, כמו כן יש צורך בטיפול תמיכתי ועבודה על כישורי חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOne More Question
Rona07/05/2012Is there medication for the negative symptoms? My understanding is that the anti psychotic medication deals only with the positive ones. Is it right
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות - תופעת לוואי מוכרת
שמוליק06/05/2012כמי שניסה הרבה תרופות אנטי-פסיכוטיות, אני יכו לומר שכולן הרדימו אותי ואפילו במינונים נמוכים.
אפשר לשקול את הפסקת התרופה בכלל. לא בטוח שההתקפים יחזרו, ובמיוחד אם הבן יהיה מוכן ליטול תרופות באם תהיה החמרה במצב, אין יותר מדיי מה לחשוש. הפסיכיאטרית שטיפלה בי התנגדה להפסקת התרופות, אבל בדיעבד, אחרי שנתיים מההפסקה, היא מודה שזה היה צעד נכון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTo Shmulik
Rona07/05/2012Can you give more details about your story., if possible.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
שמוליק07/05/2012שלום רונה.
האישפוז הראשון שלי היה בגיל 18.
הצבא דפק לי סעיף נפשי ללא שום הצדקה. אפשר להסתכל בצורה שיטחית ולנסות לטעון שבצבא כביכול גילו איזו בעיה והיא זו שגרמה לאישפוז, אבל זה ממש לא נכון.
השתחררתי מהישפוז כעבור שלושה חודשים.
קיבלתי טרוקטיל.
התרופות הרדימו אותי. החלטתי להפסיק על דעת עצמי. כעבור כחצי שנה חזרתי לתיפקוד תקין.
עברו עשר שנים שבהם התיפקוד היה תקין.
בשל קשיים למצוא בת זוג ולמצוא עבודה שנבעו מסטיגמה חברתית, איבדתי את השליטה והתאשפזתי בכפיה.
אובחנתי במאניה-דיפרסיה וקיבלתי דפלפט וקלונקס. הדפלפט אינו מרדים כל כך כמו התרופות האנטי-פסיכוטיות.
השתחררתי כעבור שבועיים. שוב זרקתי את התרופות. שבועיים אחר כך שוב מצאתי את עצמי באישפוז כפוי.
טענו שזה קרה בגלל הפסקת התרופות (ויש לציין שעדיין לא קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית). שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב והתחילו לתת לי גם תרופה אנטי-פסיכוטית.
הפחידו אותי שאם אפסיק את התרופות, אני עלול למצוא את עצמי שוב פעם במצב פסיכוטי, וחששתי להפסיק.
התרופות הרדימו אותי, וגם לי אמרו שמדובר בסימפטום שלילי של המחלה, אבל למרות זאת, החליפו לי כמה פעמים את התרופה האנטי-פסיכוטית בתקווה שתרופה אחרת תרדים פחות: בהתחלה קיבלתי פרפנאן, אח"כ זיפרקסה, אח"כ סמאפ, ובסוף ריספרדל.
מעניין שהיה לי דיכאון שברור לי שהוא נבע מהתיפקוד הלקוי שנבע מהעייפות, וגם לזה היה שם מפוצץ "דיכאון פוסט-פסיכוטי".
השתחררתי לדיור מוגן.
אחרי כשלוש שנים מתחילת האישפוז בן השבועיים, ואחרי שראיתי שכבר אין מה להפסיד, החלטתי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית. היה לי ברור שאם אעשה את זה, אצטרך לעזוב את הדיור המוגן. החלטתי ליידע את הפסיכיאטרית שטיפלה בי. היא מצידה אמרה שהיא תשמור על שתיקה.
בסוף עזבתי בגלל חיכוכים עם העובד הסוציאלי לדיור עצמאי.
כעבור כחצי שנה, חזרתי לתפקד. הפסיכיאטרית שטיפלה בי (ועדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות), מודה שאע"פ שהפסקת התרופות לא הייתה צעד נכון על פי מה שידוע ומקובל על פי ברפואה, שזה היה צעד נכון, והיא מאד מעריכה את ההתמודדות שלי.
את שאר התרופות הפסקתי יותר מאוחר.
העייפות היא תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, וממש לא ברור לי מדוע כל הזמן אומרים שמדובר בסיפטום שלילי של המחלה.
אני מאחל לך כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה-דיפרסיהאורנה01/05/2012
שלום,
כמספר חודשים אני סובלת מחרדות ואמורה להתחיל טיפול תרופתי נוגד דיכאון. בעקבותיו צצים כל מיני פחדים...
מה מינימום הזמן בו נמשך התקף של מאניה? במה הוא מתבטא? איפה נחצה הגבול שבין מצב רוח טוב למצב של מאניה? האם מצב רוחו של חולה במאניה-דיפרסיה משתנה בהתאם לאירועים סביבתיים, או ששינוי מצב הרוח הוא בלי קשר למציאות?
האם יש קשר בין חרדות להפרעה דו-קוטבית?
אני מפחדת!
אודה לכם אם תשיבו לי...
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק03/05/2012שלום אורנה.
אם את סובלת מחרדות, אז אין שום ודאות שזה מאניה-דיפרסיה, יכול להיות שמדובר בבעיה חד קוטבית. רק אם היה לך גם מצב רוח מרומם, אז יכול להיות שמדובר בבעיה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה).
קשה לדעת מתי בדיוק עובר הגבול בין מצב רוח טוב מאד למאניה. יכול להיות שמישהו יהיה במצב מאני ויתכחש ויגיד שהוא סתם במצב רוח טוב. ניתן להיעזר בסביבה הקרובה (משפחה, חברים וכיו"ב).
אני מציע פשוט לא לפחד, כיבאמת אין ממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה-דיפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012התקף ללא טיפול יכול להימשך חצי שנה , הסכנה במצב זה ללא טיפול, נזק בריאותי, סיבוך בפליליים, חובות ועוד..
מצב מאני - מצב חולי , פגיעה בתפקוד הכללי, סיכון עצמי , קושי להחליט באופן הגיוני ורגיל, שינוי משמעותי מהתנהגות נרגילה, שינוי קיצוני, נמשך מס. ימים, מעוט בשינה ואוכל, בזבוז כספים וכו...
גורמי דחק סביבתיים אכן יכולים להיות קשור לשינוי במצב הנפשי, פחות קריטי באם המטופל מאוזן ובמעקב מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי קלונקס חצי של 0.5 ההשפעהגליה01/05/2012
אני נעזרת בחצי קלונקס (חצי של 0.5 הכדור הכתום) למקרי לחץ חרדה או לפני שינה.
רציתי לדעת תוך כמה זמן הכדור יתחיל להשפיע ומתי תהיה ההשפעה המקסימלית שלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי קלונקס חצי של 0.5 ההשפעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/05/2012סביב השעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)