מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן זוג שסובל מהפרעה כלשהישני24/04/2012
היי שמי שני יש לי בן זוג כבר קרוב לשנתיים אך אני מכירה אותו מאז ומעולם מגיל מאד צעיר...הוא אובחן בתור נער ועד היום זה מלווה אותו כעורך טקסים כפייתים אך לדעתי זה הרע במיעוטו, הוא בשנה האחרונה מאד מנותק כלומר בא מהעבודה יושב מול הטלויזיה ולא זז,לא מראה חיבה או אהבה בכלל רק כשהוא דורש סקס אז יש לו כוונות נכונות,הוא דאגן בצורה שמאד מעמיסה על הקשר בינינו והוא מודה ויודע שמשהו אצלו לא כשורה אך אנחנו לא מוצאים פתרונות היינו אצל פסיכולוגית ששלחה אותו למעבדה של גלים במוח לבדוק תנודות של המוח אין לי מושג מה זה אומר ולמה..?? אנחנו חודשיים לפניי חתונה ואני מתחילה לחשוש שאם הדברים ההלו כיום חמורים ולא מוסיפים ארז אולי כדאי לבטל את החתונה אנחנו פשוט אובדי עצות אין לנו מושג למה הוא ככה אולי דכאון אולי חרדות אין לנו שמץ של מושג אם יש לך מושג או אולי לאן צריך לפנות אני יותר מאשמח כי זה ממש מתחיל להיות עול על הזוגיות שלנו,תודה רבה ויום מדהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן זוג שסובל מהפרעה כלשהי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012נושא של חומרת הפרעה נפשית נמדדת בעיקר במרכיב הפונקציונלי, היכולת להתמודד בעבודה, זוגיות ולימודים וכן יש לברר את החומרה על ציר של זמן.
את יכולה לחשוב ולברר את העבר עד כה , החמרה ביכולת התיפקודית באופן מהותי במהלך הזמן מעידה על פרוגנוזה לא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזיותמיטל24/04/2012
שלום,
לאחר זמן רב שלא ראיתי את אחי הקטן חזרנו לקשר לאחרונה. אני חושש שיש לו מחלת נפש כלשהי - הוא כל הזמן מדמיין דברים, ממש הזיות.. הוא בטוח שהוא רואה דברים שלא קיימים במציאות, והוא משוכנע שהוא בסדר וכל שאר האנשים לא!
בנוסף, ישנה תחושה שהוא לא בוטח בי, וכל הזמן מחפש אישורים לכך שאני דואג לו, שאכפת לי ממנו.
האם ייתכן שאחי חולה נפש? מה יכולה להיות ההפרעה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012מומלץ על בדיקת איש מקצוע בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CBTיונתן24/04/2012
האם חולה סכיזופרניה מתפקד מאוזן בדר"כ, טיפול ב - CBT יכול לתת מענה ללחץ?
איך ניתנים השיעורים האלו של CBT? מה זה בעצם CBT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CBT - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012CBT - טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
בחולי סכיזופרניה השיפור מצומצם לעומת חולה נוירוטי, אך טיפול יכול לשנות לפעמים עוצמה של מחשבות שווא וכן עבודה על ערך עצמי וקשי ביצירת קשרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות של נער לפני גיוסמיכל24/04/2012
ערב טוב
ברצוני להתייעץ עמכם בקשר לנער עם חרדות לישון מחוץ לבית [לא בסביבה המוכרת לו] לפני הגיוס ביקר אצל פסיכיאטר וקיבל מכתב העוסק בחרדותיו של אותו נער. בעקבות ביקור אצל קבן הורד הפרופיל ל64.הגיוס נדחה. כאשר התקרב תאריך הגיוס, הצבא ,משיקוליו, דחה את הגיוס.
בעוד כמה ימים אמור הנער להתגייס. נמצא בחרדות נוראיות.יחד עם זה לא מוכן לשתף פעולה: לא לוקח את הכדורים שניתנו לו- לעמדתו , לאחר נטילה של 3 כדורים המצב לא השתנה; לא מוכן בשום פנים ואופן לחזור אל הפסיכיאטר או ללכת לאחר. מאיים על התאבדות, חוסר עניין בחיים, הכל שחור...
מה ניתן לעשות במקרה שכזה?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה - לא מרופא
שמוליק24/04/2012שלום מיכל.
על פי מה שתיארת שהבעייה היא חרדה מפני שינה שלא בבית, אם זו הבעייה היחידה, הרי שהיא הייתה אמרוה להיפטר אם הצבא יהיה מוכן שבנך ישרת קרוב לבית ולא יצטרך לישון מחוץ לבית.
אינני יודע אם יש קשר בין החרדה לבין הגיוס.
בכל אופן, אם השירות בצבא יכול לגרום לנזק - אז אפשר בהחלט לוותר עליו. זה לא אמור לעשות שום נזק ממשי בעתיד.
אני לא רק שקיבלתי פטור על סעיף נפשי, אני גם התאשפזתי ארבע פעמים (חלקם בכפייה). הוצאתי רשיון נהיגה אחרי אישפוז, ואני עובד היום בהיי טק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - לא מרופא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012חובה לפנות לאיש מקצוע במיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת פאקסט וקלונקסיאיר23/04/2012
שלום.אני בן 30 סובל מהפרעת חרדה כרונית שהחמירה בשנתיים האחרונות להתקפי פאניקה מלווה בקפיצות שרירים לא רצוניות.
מזה חודש וחצי נוטל פאקסט 20 מ"ג עם שיפור ברמת האנרגיה ומצב הרוח, הטבה מסוימת בהתקפי הפאניקה אבל ללא הטבה משמעותית בהפרעת החרדה.
מצד שני תופעות לוואי של "כבדות" בעיניים ובראש.
האם עליית מינון ל-30 מ"ג יכולה להטיב משמעותית את ההשפעה על הפרעת החרדה?
היות ואין הטבה בקפיצות השרירים,מציע הנוירולוג בנוסף לפאקסט להוסיף קבוע גם חצי כדור קלונקס 0.5 מ"ג הוא אמר שאין לי מה לדאוג בקשר להתמכרות במינון זה.
אשמח לשמוע את דעת הרופא על העצה להוסיף קלונקס ועל העלאת הפאקסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת פאקסט וקלונקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון23/04/2012שלום יאיר
הייתי מציע לטפל בחרדה ורק אחכ לטפל בקפיצות השרירים.יתכן שהן תחלופנה עם הטיפול בחרדה.
במקום להעלות מינון שגם זוהי אפשרות טובה ,ניתן לשלב תרופה נוספת כמגבירה
תרגישי טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם-או סי דיאלה23/04/2012
א. אלו בדיקות דם לבדיקת ערכים שונים רצוי לערוך לנער בן 18 שאובחן כ או סי די .
האם חסרים מסויימים בגוף עלולים להגביר את החרדה, ולפיכך אלו ערכים יש לבדוק ?
ב. צמה ידועלכםעלהתרופה רמוטיב לטיפול בחרדות?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם-או סי די - תגובה
ד``ר יעקב חרמון23/04/2012שלום טליה
כדאי לבדוק תיפקודי תריס b12 וכן פולט בכל מקרה של חרדה כלשהיא.
רמוטיב איננו מתאים לטיפול בהפרעה זו
בברכה דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה מוכן להסביר לי למה היא לא
אלה24/04/2012מתאימה ?
כי קראתי שהיא מיועדת גם לחרדות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב23/04/2012
קראתי בפורום שנרשם שאם מדובר בנטילת קסנקס מידי פעם (לא באופן קבוע) כנגד חרדה אז מומלץ על הקסנקס של ה- 6 שעות ולא של ה- 24 שעות.
רציתי לדעת מדוע?
והאם קסנקס של ה- 6 שעות זה הקסנקס הרגיל של 0.5 מ"ג? או חצי ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה
ענת25/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012קסאנקס רגיל - (לא משנה שלם או חצי ) - זמן מחצית חיים כ 6 שעות
קסאנקס XR - ארוך טווח , 24 שעות.
עדיף קצר טווח , לימנוע השפעה שלילית מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות או מציאותחן23/04/2012
הבן של בן 17 כבר יותר משנה מספר לי כשהוא נירדם הוא מרגיש שמישהו או משהו שואב אותו למאטה ולא נותן לו להתעורר הוא אפילו שומע אותנו ולא מצליח לקום כמו משותק הוא נורא מתוסכל ולכן לפעמים לא הולך לישון רק בשעות מוקדמות של הבוקר וזה מקשה עליו בלימודים ובכלל במצב רוח שלו אשמח לישמוע תשובה של פסיכיאטר תודה מראש האמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות או מציאות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012הפרעה סביב שינה לפעמים נחשבת בגדר הנורמה, באם החוויות משפיעות במהלך היום ויש קושי להפריד בין המציאות וחולומות אז מדובר בפאתולוגיה ויש צורך דחוף ליעוץ פסיכיאטרי.
התיאור יכול להתאים להפרעת שינה ראשונית, יש לברר באופן מסודר.( רופא משפחה, מיעבדת שינה לפי הצורך, פסיכיאטר ...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הזריקה XEPLIONלחולה בסכיזופרניהגיל23/04/2012
איך הזריקה XEPLION (פעם בחודש) ללא צורך באישפוז !!!לחולה בסכיזופרניה בן 52
בעל היסטוריה של אישפוזים (עם ניסיון של לקיחת כדורים פסיכאטרים שונים בעבר ובהווה) שקשה לו לתפקד ביום יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך הזריקה XEPLIONלחולה בסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012מדובר בנגזרת של רספירדל ( אינווגה), היתרון במתן רציף במהלך חודש ללא בעיה סביב נטילת התרופה וספקות לפספוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
גיל29/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הזריקה XEPLIONלחולה בסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון29/04/2012שלום גיל
הזריקה מצוינת ועוזרת לחולה כפי שציינת.
היא מסוגלת למנוע אישפוזים כי מייתרת לקיחת כדורים יומיומית.
שירגיש טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור !
גיל29/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך הכדור סרקוואל לחולה בסכיזופרניהגיל22/04/2012
איך הכדור סרקוואל לחולה בסכיזופרניה בן 52
בעל היסטוריה של אישפוזים (עם ניסיון של לקיחת כדורים פסיכאטרים שונים בעבר ובהווה) שקשה לו לתפקד ביום יום ?
ואיך מחליפים כדור פסיכאטרי ? (חייבים אישפוז פסיכאטרי בבית חולים פסיכאטרי ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך הכדור סרקוואל לחולה בסכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012תרופה מעולה, מאוד בטוחה , לפעמים מעט חלשה במצבים פסיכוטיים קשים, דורש תוספת תרופה מדור ראשון. ניתן לבצע שינוי במרפאה , לא חובה אשפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור !
גיל29/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהחסוי22/04/2012
שלום יש לי מאניה דיפרסיה וקשה לי לקום בבוקר לכן אני עובד לפעמים בלילה כל פעם שאני עובד בלילה אני מרגיש לא טוב ומתעצבן מכל דבר האם אי שינה בלילה יכולה להסב נזק לטווח ארוך בנוסף אם למשל אני לא יושן מחצות עד עלות השחר עדיף לי לחכות ולא לישון בערב אלא ללכת בסביבות 2-3 עד 10-11 כלומר לפחות את שעות הערב להרוויח או שזה כבר לא משנה כי את השעות החשובות ביותר פיספסתי, תודה דרך אגב בארצות הברית שבאתי לתקופה לא היתה לי את הבעיה הזאת, 17 שנים אני כבר לא יושן באופן רציף בלילה ואני חושב גם שחליתי שלא יכלתי להירדם וממילא הייתי צריך להשלים שעות ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?????
חסוי24/04/2012????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים????? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012בעיה בשינה מאוד קריטית בהפרעות כרוניות. יש צורך באיזון תרופתי.
יש לשקול להוסיף סירקאדין
להקפיד על הייגינה של השינה ( שינוי התנהגותי)
יש לשקול להוסיף תרופות עזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאגיל22/04/2012
יש כמה שאלות נוספות :
איפה אפשר לקבל שיחות טיפוליות וטיפול תמיכתי ?
הייתי רוצה לדעת את האבחנה המדויקת לגבי אם אני סכיזופרני או לא או שזה חרדה ?
הייתי רוצה להגיע למצב של להפסיק אם כל הכדורים ולהיות רגיל ?
איפה אני יכול לברר את מהות המחשבות ולקבל טיפול נכון לסבל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012יש צורך להיות במעקב מסודר, במסגרת קופ'ח ואו מרפאת משרד הבריאות ( חינם) ניתן להשיג שיחות טיפוליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה22/04/2012
האם מינון 9 מג אינווגה ו12 מג ריספרדל מקובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012רספירדל 12 מ''ג לא מקובל ואף מוגזם
( עד 6 מ''ג סביר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 300 מ"ג חלוקה ל 3 פעמים ביום?!מסי22/04/2012
קראתי באתר אחר שעדיף לחלק את המינון של 300 מ"ג פבוקסיל ל: 100 בוקר 100 צהריים 100 ערב על פני פעמיים ביום בוקר ערב מה דעתך? תודה רבה מאוד אתה ממש עוזר לי! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 300 מ"ג חלוקה ל 3 פעמים ביום?! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012פעמים ביום אמור להיות מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת שאלתי :)מסי22/04/2012
התכוונתי בשאלתי : "בלקיחת 300 מ"ג פבוקסיל כנגד OCD מה המינון המומלץ לבוקר ומה המינון המומלץ לערב? ולמה? תודה רבה על התיחסותך הרצינית לשאלותיי :)" האם כדאי לי לקחת 150 בבוקר 150 בערב, 200 בבוקר 100 ערב או הפוך, 50 בבוקר 250 בערב או הפוך? ואם תוכל להסביר לי למה עדיף לקחת את הכמות הגדולה יותר בערב כפי שקראתי באתר אחר? ושכתבת שעדיף לחלק את המינון בגלל סבילות, מה הכוונה סבילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת שאלתי :) - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012150 פעמים ביום במטרה להפחית תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)