מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פבוקסיל ורידזיןluisa25/05/2012
שלום אני בת 29.
נטולת פבוקסיל 250 מ"ג ולאחרונה במשך חצי שנה מודאל 50 מ"ג.
אני מאובחנת בדיכאון ,הפרעות חרדה ,ocd ,adhd.
המודאל העלה לי את רמת הפרולקטין לרמה גבוהה מאוד ועשה תופעות לוואי,לכן הרופא המליץ על הפסקה.
לפני יומיים נתן לי תרופה חדשה בשם רידזין 30 מ"ג(10 בבוקר ,בצהריים ובערב).
קשה לי יש לי הרגשת חנק במקומות סגורים,מפחדת לחזור לנהוג,כאבי ראש,מחשבות טורדניות,חוסר ביטחון לשמור על אחיינית שלי לבד וכו).
לקחתי את הרידזין היום לראשונה ואני מאוד עייפה ,חלשה ,מטושטשת ,מסוחררת וכו'.
שאלותיי הן כאלה:
1.האם רידזין משמין כמו מודאל?
2.האם זה עוזר למחשבות טורדניות?
3.האם העייפות והחולשה תעבורנה עד שאסתגל לתרופה?
4.האם היא ממכרת ?האם היא עוזרת לחרדות כמו שלי?
4.קראתי שהתרופה לסכיזופרניה ולי יש חרדות למה נתנו לי אם כך?
5.קראתי גם שזה עושה בעיות לראיית עיניים?האם זה מסוכן לי?
אודה לתשובתכם.שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פבוקסיל ורידזין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2012רידאזין ומודל תרופות מדור ראשון, חלשות כנוגדות פסיכוזה, מאופיינות בהשפעה מרגיעה , אך יש סכנה לבבית , ירידה בלחץ הדם , קצב לב , השמנה ועוד...
אני אישית לא ממליץ על רידאזין, בגלל תופעות לוואי מרובות.
ל OCD מקובל : טיפול סביב קו ראשון SSRI , לאחר מכן נוגדי דיכאון טריציקלים, SNRI , חוסמי מונו אמין אוקסידזה, נוגדי פסיכוזה דור שני( חדשים) , וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאפריסיונתן25/05/2012
לאחרונה נרשמה הסאפריס לטיפול, 10 מ"ג פעמיים בערב בהפרש של 4 שעות כל אחת.
ברגע שאני לוקח אותה היא מאוד מרדימה אותי עד כדי כך שאני מתקשה לקום אחרי 4שעות כדי לקחת את הכדור השני.
מה תוכל לספר על התרופה כדי להקל עליי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תופעת לוואי ידועה
שמוליק28/05/2012שלום יונתן.
אינני רופא. מנסיוני האישי, עייפות היא תופעת לוואי ידועה של התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל ושל סאפריס בפרט. לא קיבלתי את התרופה הזו, אבל קיבלתי מספיק תרופות אנטי-פסיכוטיות, כך שאינני מאמין שקיימת איזו תרופה אנטי-פסיכוטית שלא תרדים אותי. יש מטופלים אחרים שהתרופות האלה אינן מרדימות אותם כל כך, אבל ישנם הרבה מטופלים שסובלים מעייפות.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסאפריס - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי28/05/2012שלום יונתן.
סאפריס הינה תרופה חדישה יחסית לטיפול אנטי-פסיכוטי. כמו כל תרופה אנטי-פסיכוטית עלולה לגרום לת. לוואי של עייפות בתחילת טיפול.
ייתכן כי יש צורך למתן מינון בתחילת טיפול.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסאפריס
יונתן28/05/2012תוכל לספר לי עד כמה יעילה הסאפריס מבחינת מניעת הפסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשי25/05/2012
שלום האם זיפרקסה משפיעה על איכות הזרע, והאם זה יכול לפגוע בעובר? אני שואל כי תרופות נגד דיכאון בטוח משפיעות אולי לא על הזרע אבל על הייצור בטוח זה ממש מגביל את הייצור למזלי היום אני לא לוקח לוסטרל, וגם רספירידל במינונים די בינונים ומעלה עושים בהתחלה בעיות אולי גם אחר כך לא זוכר, האם תופעת הלוואי סוכרת מסוג 2 שעלולה להיווצר מזיפרקסה היא כתוצאה מהשמנת יתר או שזה לא קשור להשמנה אלא אלו שינויים אחרים בבלוטות למשל העלולים לפתח את המחלה, האם יש תרופה חדשה יעילה כמו הזיפרקסה אך ללא תופעות לוואי לא קשות אך מפריעות בהחלט כמו שינה מרובה ותאבון לא רע בכלל, מדינות רבות תופעות את יצרנית הזיפרקסה לילי (אם אני לא טועה זה השם- נגיד שזה השם הנכון לצורך העניין) האם מתארגנת או יש תביעה ייצוגית גם בישראל ולמה אם בשבדיה וחצי מדינות ארצות הברית תובעים את החברה בישראל עדיין ממשיכים לתת את התרופה למרות הנזק שהיא עושה, אני מסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה האם ירשו לי לעסוק כפסיכולוג קליני למרות הרקע הנפשי שלי? כי שמעתי שיש עובדים סוציאלים ופסיכיאטרים שהיו להם משברים והם בכל זאת עובדים קראתי אפילו על פסיכיאטר ידוע כזה שחשף את סיפורו בפומבי, סליחה על כמות השאלות מקווה שתעזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/05/2012שלום רב.
למיטב ידיעתי זיפרקסה אינה משפיעה על איכות הזרע או על סיכון למומים בגבר.
זיפרקסה אכן גורמת לעלייה בתיאבון ועלייה במשקל וקשורה לסיכון גבוה יותר להופעת סוכרת ורמת שומנים גבוהה בדם. עם זאת זיפרקסה עדיין נחשבת לתרופה אנטי-פסיכוטית ומייצבת מצב-רוח יעילה וחזקה ביותר.
כיום יש ארסנל שלם של תרופות אנטי-פסיכוטיות מדור חדש אשר קשורות פחות לגורמי סכון של השמנה ומחלות מטבוליות.
כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
אינני מכיר בודאות קריטריונים להכשרת פסיכולוגים קליניים כך שאין לי תשובה מסודרת בנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תפועת הלוואי של עייפות
שמוליק28/05/2012שלום שי.
גם אני קיבלתי תרופות אנטי-פסיכוטיות שהרדימו אותי. קיבלתי בין היתר גם זיפרקסה.
יש פה איזו צביעות מסויימת. מצד אחד אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה" ומצד שני עשו לי אין ספור פעמים החלפות של התרופה האנטי-פסיכוטית, עד שהתייאשתי מלמצוא תרופה אנטי-פסיכוטית שאינה מרדימה והחלטתי עד דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית. הרגשתי שזה כל כך מפריע לי, כך שאפילו אם המצב התדרדר ויהיה צורך באישפוז זה כבר לא כל כך משנה לי.
הודעתי על כך לפסיכיאטרית שעדיין מטפלת בי אבל רק בשיחות. היא התנגדה, אבל בדיעבד היא ראתה שזה היה צעד טוב, אע"פ שזה לא היה נכון מבחינת מה שמאמינים בפסיכיאטריה.
זה נכון שהרבה מטופלים שמפסיקים את התרופות - מצבם מתדרדר, אבל להפסיק את התרופות - זה מהלך שאפשר לנסות אותו אם הסבל מתופעות הלוואי קשה ובלתי נסבל.
הייתי שמח אם מישהו ינסה לחקור את הנושא שיגלה אולי למה אצלי זה הצליח.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מצבי רוח משתניםעומריקו24/05/2012
שלום רב,
שמי עומר. בעקרון אני סובל מהתקפי חרדה, אך עניין זה מטופל ותודה לאללל הכל בסדר גמור. אני מטופל בלמיקטל (200 מ"ג) ובלוסטרל (50 מ"ג).
במבט כללי - המצב רוח שלי די יציב, כלומר הוא נראה בערך אותו דבר במשך היום.
אך יש דבר אחד שאני מתקשה להבין ומאוד מעניין אותי.
מאז היותי ילד, ובכלל, לקראת הערב, ולקראת החשכה, מצב הרוח מתרומם קצת, לא משהו קיצוני או מדאיג יותר מדי, אבל כן יש איזשהו שינוי.
רציתי לשאול - מדוע זה קורה? האם זוהי תופעה ידועה? (כי שאלתי לא מעט אנשים והם השיבו לי שבאמת יש שינוי במצב הרוח בערב)
האם השיפור במצב הרוח ברמה קצת יותר גבוהה (בערב) יכולה להעיד על בעיה? בי-פולריות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי מצבי רוח משתנים - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/05/2012שלום רב.
תנודות במצב-רוח לאורך היום הם טבעיות ומוכרות ואין בהם בעיה.
הפרעה דו-קוטבית קשורה לתנודתיות חזקה ובולטת במצב-רוח לאורך ימים ושבועות ולא תוך כדי היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לתשובה דחופה הרבה תודותמירי24/05/2012
שלום.אני בן 20
לפני כשלשה חודשים הופנתי לפסיכיאטרית בעקבות כך שהרגשתי שיש לי תלות בחבר ובאופן כללי
היו לי הרבה הסתפקויות בנושא האמונה שלי באלוקים,נדודי שינה תקופה ארוכה ועוד.הפסיכיאטרית טענה שיש לי אובבסיות ורשמה לי פאקסט שאח"כ הוחלף לפבוקסיל-2 כדורים של 100 מ"ג.בפגישה אחרת היא טענה שהיא מבחינה בהתנהגות שמתאימה להיפו מאניה ורשמה גם ריספונד אחד שהחליף אחד מכדורי הפבוקסיל.לאחר כמה שבועות שהיה בסדר יחסית התחילה אצלי תחושה רעה שקשה לי להסביר,מן חוסר אונים חזק עם פחד ועצבות.עד שלילה אחד ממש הרגשתי שאני לא יכול לשאת את זה יותר התמלאתי בצער יותר ויותר עד שממש הרגשתי שאני עומד להתעלף מרוב הצער. לקחתי אסיוול שבמקרה נשאר אצלי ונרדמתי .לאחר מכן הייתי בדיכאון כמה ימים.בביקור אצל הפסיכיאטרית היא טענה שזה סוג של חרדתיות ואובססיה והעלתה את הפבוקסיל שוב לשניים והחליפה את הריספונד בסוליאן ,והביאה לי ווהבן למקרי חירום.יש לציין שאני משלב בטיפול אישי עם אדם לא מוסמך שנחשב למבין בתחום אך אני מרגיש שהוא לא עזר לי כלל.ולסיכום מאז אני קם כל בוקר עם תחושה נוראית ועכשיו שרוי בדיכאון שאני מאמין שהוא זה שמביא לחולשה כללית ועייפות. אפשר לומר בהחלט שמצבי גרוע בהרבה מלפני שהתחלתי בטיפול. השאלות הם: 1.האם מהתיאור שלי עולה בעיה שונה או שאכן היא צודקת באבחנה שלה?2. האם יש אפשרות להפסיק עם הכדורים או שכבר מאוחר מידי בשלב זה?3. מה הסיכוי שהכדורים לא נכונים? 4. שהם אלו שגרמו לי לתופעות החדשות? (חרדה ודיכאון ) 5.מה היעילות של התחליף הטיבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לתשובה דחופה הרבה תודות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2012יש קושי לתת תשובה רק על סמך התיאור הנ''ל, ממליץ לראות פסיכיאטר נוסף, חוות דעת נוספת, יש צורך בהערכה מסודרת ומקצועית.
לברר את המצב הנפשי הנוכחי, מטרות הטיפול , הערכה של תגובות לטיפול ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כל כך מבינה
נטלי29/05/2012אם אתה כתבת את ההודעה נראה לי שמצבך הרבה יותר טוב משנדמה לך אם הזיכרון שלך מכיל את כל הפרטים האלו תיגש דחוף לפסכיאטר מומחה לא מהסוג הזול לא שאני מזלזלת מניסיון שילמתי עבור בעלי לפסיכאטר 1400 ש"ח לפגישה ואם יש לך מושלם יש השתתפות והאבחנה וסוג הטיפול שקיבל זה משהו אחר אני אסביר לך יש פסיכאטרים שמקבלים ואני לא צוחקת מ 8 בבוקר כל חצי שעה שזה טירוף וגם סוג הטיפול בהתאם אתה צריך מישהו שיטפל בך כמו שצריך ולא שיחליפו לך כדורים כל שני וחמישי אני לא רופאה אני מדברת מהלב והניסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתאוהב24/05/2012
שלום, אני בת 25 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מחרדה חברתית. היו תקופות שהיו מאוד מוצלחות כמו הצבא ועבודה שאחרי הצבא שבהן הרגשתי מצויין. הייתי ב"היי" ללא חרדות וללא פחדים. עשיתי כל מה שנמנעתי כל חיי לעשות. ליצור קשרים עם אנשים חדשים, לדבר מול קבוצה וכו'.
היום אני בטיפול תרופתי ואימון אישי שמיועד לחרדה חברתית. ובתקופה האחרונה אני שמה לב לדבר שמצליח לבלבל אותי. יש ימים שאני לא מעוניינת לדבר עם 'זרים' ולא יוצאת החוצה על מנת לא להתמודד עם אנשים ויש ימים שאני מדברת, צוחקת ו'פתוחה' יותר עם אנשים שאני לא מכירה.
זה דבר שלא מובן לי בכלל. אם אני מסוגלת לעשות את זה פעם פעמיים שלוש...איך זה שאני לא יכולה להיות ככה כל הזמן?
יש הסבר פסיכולוגי לזה או שאני צריכה להתחיל לחשוש מפיצול אישיות? ;-)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי זה סימן חיובי
יואב27/05/2012התופעה של נסיגות היא תופעה מוכרת בטיפול קוגניטיבי.
זה אומר כנראה שכרגע יש שני מסלולים עצביים שפועלים אצלך במוח לפעמים זה פועל ולפעמים השני: הראשון ישן וחרדתי והשני מסלול חדש שאינו חרדתי.
בסופו של דבר מדובר בהרגלי חשיבה. את אמורה לחזק את הרגל החשיבה החיובי הלא חרדתי ולגרום לחשיבה החרדתית לדעוך ולהיעלם. אל תתני לנסיגה (המסלול החרדתי מרים את ראשו) להפריע לך או לייאש אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה חברתית - תגובה
ד``ר יעקב חרמון27/05/2012שלום לך
שום פיצול אישיות...
תמשיכי ב CBT...לא אימון אישי..
חוסר היציבות דורש התייחסות..אפשרי!
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס להתקפי פאניקהתומר24/05/2012
שלום רב,
אני סובל מחרדה כללית וOCD(מחשבות טורדניות) במשך כשנתיים,
שרדתי עד היום ללא תרופות פסיכיאטריות אך לאחרונה תקפו אותי מספר התקפי פאניקה קשים שנאמר לי ע"י מספר מומחים בתחום שסביר להניח שלא אצא מזה ללא טיפול תרופתי,
קראתי בפורומים בחלק מהתגובות של מטופלים שסיפרו שבתחילת הטיפול ההתקפי פאניקה עלולים להחמיר, דבר אשר מאוד מפחיד אותי להתחיל בטיפול תרופתי בגלל זה וגם שארגיש הטבה רק בעוד 3 שבועות שכרגע אני סובל מכך מאוד ובקושי מצליח לישון...
האם לרוב המטופלים מחמירות החרדות בשבוע-שבועיים הראשונים?איך שורדים מצב כזה אם גם ככה כל התקף חרדה פשוט סיוט בלתי יתואר עבורי.....
והאם יש עוד תרופות טובות שמתאימות למצב של הפרעות פאניקה וחרדה עם מיעוט תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס להתקפי פאניקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/05/2012התחלת טיפול במינון נמוך, לאחר אוכל, תוספת כדורי שינה וכדורי הרגעה באופן זמני, לאחר מס. שבועות מעלים מינון.( פחות סובלים ומרגישים תופעות לוואי)
תופעות לוואי זמניים וחולפים לרוב במהלך הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- saphrisRona23/05/2012
Please reply in Hebrew. Can you please explain when and what are the benefits vs risks in treating paranoic schizophrenia with the saphirs.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר saphris - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/05/2012שלום לך רונה
הספריס הינה תרופה אטיפית ארוכת טווח הניתנת בזריקה אחת לחודש לטיפול בסכיזופרניה.
אם חולי הסכיזופרניה היו מודעים למצבם ונוטלים תרופות בצורה מסודרת,הדבר היה מפחית בצורה משמעותית מאוד את עבודתם של הפסיכיאטרים ושל בתי החולים הפסיכיאטרים!
עם תרופה זו הניתנת אחת לחודש ניתן להקל מאוד על חולי הסכיזופרניה-מקבלים זריקה חדשנית וטובה אחת לחודש ואפשר לחזור לחיים הרגילים.
מאוד מומלץ למי שנוטה לשכוח לקחת כדורים יומיומיים.
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsaphris - תגובה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/05/2012שלום לך רונה
סורי,טעיתי... התכוונתי לקספליון...לעיל
הספריס דומה לזיפרקסה ונעדרת חלק מתופעות הלואי שלה..
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניהרותי23/05/2012
שלום,
החבר שלי סיפר לי שלפני 6 שנים קיבל התקף פסיכוטי פרנואידי חריף, אחרי שלקח חשיש. הוא היה סגור במשך חודשיים במחלקה סגורה. אח"כ הפסיק לקחת תרופות, ולא לקח תרופות מאז. לא היה לו התקפים חוזרים, והוא לא נגע מאז בסמים. בינתיים סיים תואר שני ומנהל חיים רגילים.אולי חשוב גם ציין ששבועיים לפני החשיש הוא לקח מריחואנה והיה במעין "היי" (כוחות אל טבעיים וכו'..) ורק באותו ערב שלקח חשיש חטף את ההתקף הפרנואידי.
האם יש סיכוי גבוה להתקף חוזר? האם התקף חוזר יכול להגיע בפתאומיות? האם אני מסכנת את המשפחה שלי אותי כשאני משאירה אותו בחיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון24/05/2012שלום לך רותי
לחולה שקיבל התקף בשל שימוש בסמים-דהיינו היה טריגר ברור להופעת ההתקף,יש סיכוי קטן יותר להופעת התקף לעומת זה שההתקף הגיע מתוך 'שמים כחולים'.
יחד עם זאת,למי שהיה התקף יש סיכוי גדול יותר לקבל התקף לעומת זה שלא קיבל התקף מעולם.
כך או כך,צריך לעטוף באהבה רבה את אלו שעברו משבר כזה קשה ולאפשר להם להתאושש ולחבור חזרה לקהילה לחיים רגילים!
שירגיש טוב!
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסרחלי23/05/2012
לוקחת חודשיים בטיפול 10מג ציפרלקס ללא הטבה הרופאה העלתה לי ל20מג לוקחת כבר 8 ימים ועדין חשה דיכאון ועיפות האם כדאי לתת עוד צאנס ? או שאפשר להגיד שהכדור לא טוב בשבילי חזרתי אליו אחרי הפסקה של שנה לקחתי אותו בכבר 4 שנים מה לדעתך להמשיך או להחליף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשןבה
רחלי26/05/2012למה לא קיבלתי תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשןבה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/05/2012דורית,סבלנות...תמשיכי!
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת רסיטלשרית23/05/2012
הייתי רוצה להיגמל מרסיטל בגלל תופעות לואי ידועות. אני מרגישה שאולי אוכל לחיות טוב עם כדור הרגעה רגיל שאקח רק במידת הצורך. האם זה ריאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת רסיטל - תגובה
ד``ר יעקב חרמון23/05/2012שלום לך סופי
טיפול 'אד הוק' בכדורי הרגעה בעת חרדה היה בעבר הטיפול אך היום הוא חלף מן העולם ואיננו מומלץ שכן הוא גורם להתמכרות לכדורי הרגעה,להתרגלות אליהם ולהסתבכות נוספת במצבים פסיכיאטרים נוספים.
תרגישי טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר חרמוןשאלה22/05/2012
דר חרמון שלום רב,
האם התרופה פרפנאן במינון 48 מג ליום יעילה למצב של מחשבות חודרניות intrusive thoughts'האם יש לה השפעה על מצב חרדתי בנוסף?
האם בגלל מחירה הנמוך היא בטוחה פחות מתרופה כמו אינווגה שעלותה פי יותר מ20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר חרמון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון23/05/2012שלום לך דניאל
עלות של תרופה איננו מדד ליעילותה.
תרופות בתחילת דרכן עולות הרבה יותר בשל הפטנט שמגן עליהן.אך זה לא בהכרח מעיד על יעילותן.
הטיפול שציינתי יכול להיות אפקטיבי לאבחנות שהעלית,יש לה יכולת הרגעתית טובה,
כמובן שיש צורך להתאימה למטופל כשהיא משולבת בדרך כלל בתרופות נוספות.
תרגיש טוב
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפין והרדמהחנה22/05/2012
האם יש התנגשות בין אולנזפין 10 מ"ג לבין זריקת הרדמה בניתוח חניכיים (דנטלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין והרדמה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/05/2012שלום לך חנה
לא אמורה להיות אינטרקציה שלילית בין החומרים,למרות שאינני יודע מה טיבו של חומר ההרדמה המדובר,חובה לדווח לרופא השינים את התרופות שאת נוטלת!
בהצלחה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה21/05/2012
האם מותר לערבב משככי כאב,מתאדון,פנטניל עם נוגד דיכאון מסוג רמרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון22/05/2012שלום עומר
למה לעשות כזה עירבוב?
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בצד שמאל הגוףמשה20/05/2012
מזה כ 10 שנים שאני סובל מחולשה כרונית בצד שמאל של הגוף ואני חושב שזה בעקבות משהו שקרה לי בילדות.
לא נמצא שום דבר בהמון בדיקות שעשיתי ואני מעוניין לדעת אילו רופאים פסיכיאטרים או פסיכוסומטים יכולים לעזור לי באזור צפון ואם לא אז מרכז.
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בצד שמאל הגוף - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי21/05/2012שלום רב.
חולשה כרונית בגפה בד"כ מהווה סימן להפרעה נוירולוגית או רפואית אחרת ועל כן יש צורך בבירור מקיף ואינטנסיבי לחיפוש אחר גורם רפואי אפשרי אשר עלול לגרום לכך.
במידה והבירור הרפואי הנוירולוגי יימצא תקין ייתכן כי מדובר בהפרעה קונברסיבית- פגיעה נוירולוגית מדומה על רקע קונפליקט נפשי פנימי.
במקרה זה כדאי לעבור הערכה פסיכיאטרית.
אתה יכול לפנות למרפאה של ד"ר יפתח בירן, נוירולוג ופסיכיאטר אשר הקים מרפה ייחודית להפרעות קונברסיביות במסגרת המרפאה הפסיכיאטרית בבי"ח שיבא תל השומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)