מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 300 מ"ג פבוקסיל OCD מינון בוקר וערבמסי22/04/2012
בלקיחת 300 מ"ג פבוקסיל כנגד OCD מה המינון המומלץ לבוקר ומה המינון המומלץ לערב? ולמה? תודה רבה על התיחסותך הרצינית לשאלותיי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 300 מ"ג פבוקסיל OCD מינון בוקר וערב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012מינון מקובל ל OCD 100 - 30 מ''ג
עד 100 מ''ג ניתן לקחת פעם אחת ביום.
מעל מומלץ לחלק לפעמים, בגלל נושא של סבילות ולהפחית תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסצחי21/04/2012
התחלתי לקחת ציפרלקס חצי כדור 10 מ"ג ואחרי כמה ימים יש לי לחץ בחזה לא כתוב בשום מקום שזה תופעת לוואי אפשרית לכדור. האם מוכרת לך תופעה כזאת? האם להמשיך לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/04/2012שלום צחי
לחץ בחזה צריך להבדק על ידי רופא.שיבדוק את המקור שלו.
תרגיש טוב
בברכה
ד"ר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- או סי די ופריזמהאלה21/04/2012
בני בן 17.5. וסובל מאו סי די .
הפסיכיאטר הציע לו לקחת כדור פריזמה .
בני ,ולמעשה גם אני, לא כל כך שלמים עם ההצעה הזאת, ולמעשה בני מוטרד מאוד מתופעות הלוואי
הקשורות בתרופה זאת ועלולות להגרם לו .
בני גם קרא על אנשים שהשתמשו בתרופות ממשפחת ה - SSRI , ולמעשה מצבם הנפשי התדרדר. האם יש אמת בהנחה זאת האם התרופות יכולות להזיק ולפגוע יותר באדם שנוטל אותן
מהם הן תופעות הלוואי המשמעותיות העלולות להגרם מהתרופה זאת ? האם המשמעות היא שהוא יצטרך להשתשמש בתרופה זאת כל ימי חייו ?
ממה יש להתסייג בנטילת תרופה זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או סי די ופריזמה - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/04/2012שלום רינת
פריזמה תרופה התאימה ל OCD
מאידך כל תרופה ובמיוחד פסיכיאטרית ניתנת תוך כדי מעקב.
המטרה היא שהתרופה תטיב עם המטופל אחרת למה לקחתה?
שירגיש טוב
בברכה
דר חרמון יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וקפיצות בעיןא'21/04/2012
שלום,
אני לוקחת מזה קצת יותר מחודשיים ציפרלקס 10 מ"ג וכן אלתרוקסין.
ביומיים האחרונים פתאום יש לי קצת קפיצות בעפעפף של העין... זה מהציפרלקס?
זה יעבור? ואם לא, מה עושים? זה מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס וקפיצות בעין - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/04/2012שלום לך
הקפיצות בעין נראה שנובעות ממתח ולא מהתרופה...
תתמידי ותעקבי שוב בהמשך
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שזה לי עכשיו לכל החיים? כמו
א'22/04/2012תיקים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא!
אבי24/04/2012גם אני בתקופה בעייתית מבחינה נפשית, לפני כחודש-חודשיים היה לי כמה שבועות שהיה לי תיק מוזר בעפעף שנשמע כמו מה שאת מתארת. נעלם לחלוטין אחרי כמה שבועות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני סובל מזה
אלי25/04/2012הדבר נוצר כתוצאה ממתח נפשי , לפעמים יש תקופות שזה חוזר לפעמים זה נעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שזה לי עכשיו לכל החיים? כמו - תגובה
ד``ר יעקב חרמון26/04/2012שלום לך
סיכוי טוב שזה יסתר עם השגת רגיעה בקרבך..
תרגיש טוב
בברכה
דר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ניסתי לתמצת...יעקוב20/04/2012
שלום וברכה ותודה מראש.
אני בן 20 בחור 'חרדי' שלא סגור על החיים... מצד אחד מאוד חברותי ומצד שני מרכל, מכניס בשיניים ומדבר דוגרי (דברים שיש וטו לא לדבר עליהם...) על כולם- וכמו שאומרים, שרוצים לפרסם משהו- מספרים לי בסוד... אני יוסיף כי אני
בשנתיים האחרונות אני חש ירידה ברצון לחיות,זה התחיל בהליכה להמון המון רופאים, משפחה, אף אוזן, לב וכו' והוריי שילמו עשרות אלפים על רופאים מהשורה הראשונה, מאחר וחשבתי ש'אני לא מרגיש טוב...'
אני לא מרגיש התקדמות בחיים- אני מייצר מריבות ויכוחים בעיקר סביב, אמונה (יש אלוקים/ האם ההלכות רלוונטיות?) השקפה על החיים וכן סביב מיניות. הגעתי למצב של מחשבות אובדניות- ואז שלחו אותי לפסיכולוג שעובד צמוד לפסיכיאטר שהחליטו שיש OCD למרות שטענתי שהתסמינים לא מתאימים לי בכלל, למשל אין לי טקסים שחוזרים על עצמם, אין לי חרדות, וכן אין לי נושא או מחשבה אחת קבועה שמטרידה אותי, אלא כמה נושאים שהם כאמור אמונה, השקפה מיניות החלטות בחיים, וכן או בעיקרה תלות בחברה, ויחסי הכוחות בחברה.1), מה התסמינים של OCD אם אין קומפלסיביות/ טקסים קבועים??
בכל זאת הקשבתי להם ולקחתי במשך שבועיים פאקסט 20 מ"ג שני כדורים ליום במשך שבועיים ואח"כ פבוקסיל 100 מ"ג גם כן שני כדורים ליום למשך שבועיים. בפגישה הבאה, טען הפסיכיאטר שזה לא אותו אדם שהיא הבינה בפעם קודמת ושזב לא OCD אלא היפומניה.,2) האם יש השפעה על לקיחת כדורים הנ"ל ללא צורך בהם? גם בהיפומאניה אני לא סגור שהתסמינים מתאימים לי כי אני מודע שיש לי משהו שאיננו בדיוק כשורה, (הבנתי שהסובל מהיפומאניה טוען שאין בעיה) מה גם שאין התקפי כעס אלא מידי פעם הרגשת בדידות ודיכאון (שבד"כ עובר מהר באותו יום. 3)האם היפו מאניה אפשרית גם במצב המוזכר??? הרופא אמר לי לשלב בנתיים כדור אחד של פבוקסיל וחד ריספונד. אני מרגיש עייפות נוראית וכאבי ראש מהריספונד. השאלה האם זאת תופעת לוואי מוכרת, וכן מה מומלץ ביותר עבור היפו מאניה?
וכן מה ההסבר לתלות חברתית???
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ניסתי לתמצת... - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/04/2012שלום יעקב.
OCD בד"כ מתבטא במחשבות אובססיביות טורדניות ובביצוע פעולות כפייתיות-טקסים חוזרים. OCD יכול להיות מאוד מגוון ולהתרחש בשטחי חיים רבים כמו נקיון וזיהום, סדר ובדיקות, מיניות, תוקפנות, ומחשבות כלליות. לעתים לא מופיע באופן קלאסי מחשבות אובססיביות וכפייתיות אלא רק אחד מהם.
היפומאניה פירושה מצב-רוח מרומם, פעילות-יתר, מיעוט שינה, שטף דיבור שיכולות לנבוע מהפרעות במצב-רוח כמו הפרעה דו-קוטבית וכן עקב השפעה תרופתית של נוגדי-דכאון.
לאור התיאור שלך ממליץ לשקול המשך מעקב פסיכיאטרי, יכול להיות שכדאי תחת פיקוח פסיכיאטר לנסות ל"להתנקות" מתרופות ולראות מה קורה, ייתכן כי מצוקתך נובעת גם מגורמים אחרים כמו תנאי סביבה, אישיות, משבר חריף. יש צורך בהערכה כוללת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לשקול טיפול בדיכאוןגיל20/04/2012
שלום כתבתי פה כבר ואני מרגיש שאין לי שמחת חיים
אני חושב שזה דיכאון , הייתי אצל רופא בעבר והוא אמר שזה דיכאון ויש לשקול המשך טיפול ברספרדל .
והפסיכאטרית הראשונה שלי גם אמרה את זה דיכאון .
אני מקבל רספונד 6 מיליגרם בעבר קיבלתי קונסטה 37.5
השאלה שלי זה האם יש לשקול טיפול בדיכאון ?
והאם ישד לשקול את המשך הטיפול ברספרדל ו\או להחליפו בטיפול לדיכאון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לשקול טיפול בדיכאון - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/04/2012שלום
לטיפול בריספרדל יש גם פעילות אנטידכאונית..
לפעמים צריך להוסיף בזהירות תוספת אנטידכאונית נוספת.
תרגיש טוב
בברכה ד"ר חרמון יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קלונקסאורח20/04/2012
לקחתי למשך שבועיים 0.25 מ"ג קלונקס בלילה. (זה 7 כדורים של 0.5 מ"ג)
וכשהפסקתי לקחת קלונקס נהייה לי רעד חזק שלא מפסיק. ממה נגרם הרעד שלא מפסיק? אני לא רוצה לחזור לקחת קלונקס.
יש לי רעידות חזקות בראש שלא מפסיקות.
האם הרעד הזה לא ייפסק לי בחיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת קלונקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון21/04/2012שלום
כדאי להפסיק בהדרגה..
התופעות הפיכות...
בברכה ד"ר חרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דוידאורגיל20/04/2012
שלום אני בחור בן 31 מטופל ברספונד 6 מג עובד
יש לי מחשבות דאגתניות שלא נותנות לי מנוח מה יהיה איתי בעתיד כמו לימודים בת זוג מתאימה לרדת במשקל להפסיק לעשן והמחשבות לא עוזבות אותי וגורמות לי לסבל נפשי וחוסר מצבי רוח וזה מאוד מאוד מפריע לי לתפקד יומ יומי ,
אבקש תשובה עזרה לא יודע מה לעשות אני מיואש
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה לדאוג יותר מדיי
שמוליק22/04/2012שלום גיל.
מנסיוני האישי (גם אני לקחתי ריספונד), נראה לי שהחששות שלך גדולות יותר מכפי שהן במציאות.
לגבי לימודים, לא צריכה להיות שום בעייה (פרט אולי ללימודי רפואה. אני זוכר שהיה על זה דיון בפורום הזה. ציינתי ששמעתי מהפסיכיאטרית שמטפלת בי שיש רופאים שמאובחנים במאניה-דיפרסיה, ועד כמה שידוע לי לא צריכה להיות עם זה בעייה).
לגבי הפסקת עישון, זה משימה שהיא בהחלט לא פשוטה, אבל לא נראה לי שיש קשר בין זה לבין לקיחת ריספונד.
מציאת בת זוג זו משימה שהיא קשה בכלל, ובפרט באמת צריך להתמודד עם הסטיגמה החברתית שיש על מי שלוקח תרופות פסיכיאטריות. בכל אופן, אני חושב שאתה צריך להסתכל על עצמך בצורה חיובית: התמודדת עם קושי, ובהחלט מגיע לך על זה קרדיט.
אני חושב שכדאי שתהיה מודע לכך שהיכולת שלך להתמודד היא מעלה גדולה, והיא מאפילה על חסרון כזה או אחר של לקיחת כדורים.
אני מאחל לך כל טוב והצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מה לדאוג יותר מדיי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012יש צורך לברר את מהות המחשבות, יש לברר גורמים פסיכולוגיים,סביבתיים, תהליך שיקוומי וכן תופעות לוואי. באם יש קושי להנות, ירידה במוטיבציה ורצייה , יש לברר תוספת כדור נוסף ( כגו אדרונקס) וכן מומלץ שיחות טיפוליות= טיפול תמיכתי בנוסף לתהליך שיקומי מסודר.( סל שיקום מגיע בנכות נפשית מעל 40% - מאפשר קורסים, תמיכה, אבחון מקצועי ועוד..)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא
גיל22/04/2012יש כמה שאלות נוספות :
איפה אפשר לקבל שיחות טיפוליות וטיפול תמיכתי ?
הייתי רוצה לדעת את האבחנה המדויקת לגבי אם אני סכיזופרני או לא או שזה חרדה ?
הייתי רוצה להגיע למצב של להפסיק אם כל הכדורים ולהיות רגיל ?
איפה אני יכול לברר את מהות המחשבות ולקבל טיפול נכון לסבל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/04/2012יש לברר במסגרת קופ'ח או מרפאת משרד הבריאות הקרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר דוידאורא'20/04/2012
שלום רב,
שאלתי אותך לא מזמן על חוסר השפעה מלאה של 10 מ"ג ציפרלקס לאחר חודש וחצי של שימוש. ודיברת על בדיקה של תזונה וגורמי דחק.
אשמח אם תוכל להרחיב על העניין... אני אישית לא שותה אלכוהול בכלל, לא מעשנת לא סיגרות ולא משתמשת בסמים ומעולם לא נגעתי בדברים הללו. כמו כן, כבר שנים שאינני שותה קפה או תה בכלל תחולת הקפאין. מה שכן, אני בחורה שאוהבת מתוק- ועל כן אני אוכלת לא מעט שוקולד(מריר וחלב), קורנפלקס ושוקו.... האם עליי להפסיק לאכול את הדברים הללו ? ואם כבר שוקולד, אז עדיף מריר או חלב?
ולגבי סוכרים, האם עליי להפחית משמעותית? כלומר גם פחמימות כמו לחם וכאלה?
ולגבי גורמי דחק.. מה למשל?
אני סטודנטית ולבלחץ מהצלחה שלי בלימודים וכאלה עקב החרדות... אז איך אפשר להתחמק מזה ? אני הרי לא אפסיק את לימודיי.
סבלתי בעבר מבעיית דופק גבוה בלב ( SVT WPW) ונותחתי בגיל 13. החרדות הללו מחזירות אותי לאותה בעיה... כלומר אני מקשרת בין הדופק הגבוה לבעיה שהייתי לי וזה מכניס אותי ללחץ..
עכשיו גם התחלתי לקחת יוטירוקס( תחליף של אלטרוקסין) מכיוון שיש לי תת פעילות בלוטת התריס קלה וחייבו אותי לייצב אותה בגלל הטיפול בציפרקלס למרות שרמות ה- TSH אינן גבוהות במיוחד... האם זה צעד נכון או שזה לא קריטי? כי הכדור יוטירוקס לא עושה לי הכי טוב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012גורמי דחק סביבתיים או פסיכולוגיים, יכולים לגרום לסבל ואפילו עמידות לטיפול.
הגישה הנכונה לאיזון נפשי היינה : התייחסות למרכיב ביווגי , פסיכולוגי וסביבתי.
לכן לפעמים נותנים תרופות, מוסיפים שיחות פסיכוטראפיה ולעתים אף צריך לשנות מרכיב סביבתי בעייתי ( עבודה, חברים, בן - בת זוג כו...)
מרכיב התזונה חשוב , במקרים של עמידות לטיפול ב SSRI , תוספות וויטאמינים, במיוחד מקבוצת B , יכולים לעזור.
פרטים בנדון , באתר שלי , תפריט מדיה , בחירה רדיו או טלוויזיה ( דיברתי בהרחבה בנדון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהאורח20/04/2012
לקחתי למשך 7 ימים 0.25 מ"ג קלונקס בלילה. וכשהפסקתי לקחת קלונקס תוך יומיים נהייה לי רעד חזק שלא מפסיק. האם זה תופעת גמילה של קלונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012בהחלט יכול להתאים, יש לברר מול רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן19/04/2012
אני רוצה להתחיל טיפול תכשיר ממשפחת הריטאלין.אני יודע שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז בלי היפראקטיביות ובהפרעות למידה שונות.מה התהליך שיש לעבור,דרך מי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי22/04/2012שלום, אורן.
ממליץ לך לעבור הערכה ע"י רופא מומחה, המכיר ומטפל בהפרעות קשב וריכוז- בעיקר מתחום פסיכיאטריה ונוירולוגיה. ייתכן כי יהיה גם צורך בבצוע מבחנים נוירופסיכולוגיים לקשב וריכוז כמו TOVA או BRC.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RELAXINEאורח18/04/2012
שלום.רציתי לשאול בבקשה האם התרופה ללא מירשם RELAXINE (שמכילה 500 מ"ג וולריאן רפואי) יעילה נגד חרדה? וכנגד שרירים תפוסים והתכווצויות של שרירים?
האם חשים בהשפעתה מורידת המתח והחרדה רק לאחר מספר שבועות של נטילה רציפה? והאם אין חשש להתמכרות בנטילה קבועה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RELAXINE - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/04/2012שלום ריקי
עדיף טיפול אחר.
המגמה בטיפול היום היא לרפא ולא להרגיע..
תרגשי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרפא ולא להרגיע"?
אורח19/04/2012מה הכוונה "לרפא ולא להרגיע"?
האם ההרגעה לא גורמת לריפוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסא'18/04/2012
שלום,
אני לוקחת 10 מ"ג ציפרלקס ביום כבר חודשיים ובמקביל התחלתי לקחת מזה שבוע יוטירוקס(תחליף של אלתרוקסין) עקב תת פעילות קלה של בלוטת התריס.
מההתחלה הציפרלקס עייף אותי מאוד, אבל תופעה החמירה יותר מאז שהתחלתי לקחת את היוטירקס משום מה...
האם שווה לקחת את הציפרלקס בערב? הפסיכולוג הקליני שלי הציע זאת.. ואם כן, אם למשל מחר אני אמורה לקחת בבוקר אז פשוט לקחת בערב במקום?
השאלה היא האם זה אמור לשבש משהו.. להחזיר תופעות לוואי שהיו וכאלה? ואם אני רואה שזה עושה לי לא טוב, אפשר לחזור בלי בעיה לקחת בבוקר? זה לא יישגע את הגוף ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/04/2012שלום
כדאי קודם לאזן את הבלוטה..
לפעמים כל הבעיה החרדתית הינה תת פעילות של הבלוטה..
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא ענית לי על השאלה...
א'19/04/2012לגבי האם לקחת בערב או לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל לא ענית לי על השאלה... - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/04/2012את יכולה לקחת הציפראלקס בערב..
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקסהילי18/04/2012
לוקחת את הכדור בשל גלי חום אלא שתופעות הלואי קשות לי. איזה כדור דומה לו ניתן לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס - תגובה
ד``ר יעקב חרמון19/04/2012ויפאק ואפקסור הם אחים תאומים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת הפסיכאטר שלי על או. סי.די ...shsh18/04/2012
החלטתי לפתוח דף חדש בחיים
הובחנתי לפני שנה כסובלת מ OCD מחשבות כפיתיות טורדניות ואובססיה
אני כל הזמן מנסה להסתיר את הרגליים שלי (ורידים וכתמים)
בפגישה עם הפסיכאטר אמרתי לו שאני מתכוונת לעשות ניתוח ברגליים
זה יעלה לי את הביטחון
ועוד כמה דברים בשביל חיים חדשים ונורמאליים
התגובה שלו הייתה מגעילה ביותר (בעיני)
זה לא יעזור לך מי שסובל מאובססיות ימצא נושא אחר להיתפס אליו
במדריך שקראתי על הסרת ורידים כתוב על ביטחון עצמי (פסיכולוגיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת הפסיכאטר שלי על או. סי.די ... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/04/2012הדבר היחיד, אם הדאגה כתוצאה מ OCD ויש מרכיב של הפרעה בתדמית הגוף ( BODY DYSMORPHIC ) , לא בטוח שהניתוח יפתור את הדאגות , אולי ישפר, כדאי להתייעץ שוב עם איש מקצוע, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)