פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקה ויאפקס XR
    נ
    30/01/2012

שלום,
    לאחר תקופה ארוכה עם רסיטל (שעזרה, אך הפסקתי בגלל תופעות הלוואי), ו-וולבוטרין XR (שעזרה קצת, אבל פחות מהרסיטל) התחלתי לקחת, בהמלצת פסיכיאטר, ויאפקס XR. אני עם התרופה הזו כבר שנה וחצי, אבל בגלל כמה תופעות לוואי שממש מפריעות לי הורדתי במינון בהדרגה בכוונה להפסיק. ממינון של 300 מ"ג הורדתי בהדרגה ל-75 מ"ג. כרגע אני רוצה לנסות להפסיק עם התרופות בכלל או לעבור שוב לוולבוטרין (שהכי פחות הפריע לי מבחינת תופעות לוואי).
    כמו שוודאי ידוע לכם, יש בעיה רצינית עם גמילה מויאפקס XR , ואני חווה את זה אפילו כשאני מאחרת במספר שעות בנטילת התרופה. אם הייתי יודעת לאיזו תחושה נוראית זה יכול לגרום, לא הייתי מתחילה לקחת את התרופה הזאת לעולם.
    אין מינון נמוך יותר מ-75 מ"ג (ב-XR) כדי להוריד בהדרגה ולכן יש לי מס' שאלות -
    האם ניתן להשתמש בויאפקס הרגיל (לא XR) במינון של 37.5 מ"ג לצורך הדרגה בהורדת המינון עד כדי הפסקה?
    כשעברתי מוולבוטרין לויאפקס XR, אם אני זוכרת נכון, המעבר התבצע במכה - מוולבוטרין 150 מ"ג עברתי לויאפקס 75 מ"ג - האםבאופן עקרוני המעבר בכיוון ההפוך נעשה בצורה זהה ובאותם יחסים? האם הוולבוטרין צפוי להקל על תופעות הגמילה מויאפקס? אם לא, אילו תרופות דומות עשויות לטשטש את תופעות הגמילה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקה ויאפקס XR

הוספת תגובה

• הפסקה ויאפקס XR - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    31/01/2012

שלום רב.
    את יכולה לעבור להשתמש בוויפאקס רגיל ולחתוך ל-37.5 מ"ג במשך שבוע ואז להפסיק.
    תסמיני הגמילה עם הפסקת וויפאקס הינם בד"כ מינוריים וחולפים תוך זמן קצר, וולבוטרין לא יעזור לכך וראוי שיינטל רק בהתאם למצב הקליני.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין סמים להפרעות פסיכיאטריות
    אנונימי
    30/01/2012

שלום, רציתי לשאול האם נעשה אילו הם מחקרים ( שיש להם גישה ברשת) לגבי הקשר בין סמי הזייה-בעיקר אל אס די, ו MDMA' , לבין פגיעה פסיכיאטרית אחרי השימוש?
    ואם אכן יש קשר, האם הנזק הוא תמידי או טיפול פסיכיאטרי יכול להחזיר את האדם למצבו הקודם?

תודה רבה! אשמח ללינק עם מידע אם אפשר.

הוספת תגובה

• הקשר בין סמים להפרעות פסיכיאטריות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    31/01/2012

שלום רב.
    סמים מסוג LSD ו-MDMA קשורים להפרעות פסיכוטיות ורגשיות משמעותיות. בד"כ הפרעות אלו סמוכות לזמן נטילת הסמים וחולפות עם תום השפעת הסם אולם יש עדויות הקושרות שימוש בסמים אלו להופעת הפרעות פסיכיאטריות כרוניות כמו סכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלאתה
    יהודה
    30/01/2012

שלום בן 32
    אני לקח כ4 חודשים סימבלאתה 60 מ"ג פעם ביום בבוקר.
    בימים האחרונים אני סובל מבחילות חזקות, ולפעמים גם דופק מהיר.(בערך דופק של 90)
    האם יכול להיות זה תופעות לוואי מהסימבלתא?
    ראוי לציין שהתופעות לוואי שהיו לי מהסימבלתא בהתחלה היו פיהוקים רבים והזעה
    שעברו תוך כדיי הטיפול.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלאתה

הוספת תגובה

• סימבלאתה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    30/01/2012

שלום, יהודה.
    בחילה חזקה ודופק מהיר עלולים להיות ת. לוואי של טיפול בצימבלטה, בעיקר בתחילת טיפול, לא סביר בשלב זה.
    ממליץ לך להתיעץ ולהבדק ע"י רופא
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    מנשה
    30/01/2012

1אני נוטל רספירדל וריטלין כבר 3 שנים
    2אין לי בעיות מיוחדות עם השילוב הזה זה בדוק
    3אני לא יכול לשבת על התחת יותר מ15 דקות בלי הריטלין
    4 עם הריטלין אני יושב כמו גדול וגם בהרבה יותר רגוע
    השאלה שלי אליכם היא:השילוב הזה לא הכי בריא,אולי יש תרופה אחרת שיכולה לגרום לי לשבת על התחת הרבה שעות כמו הריטלין והיא גם מתאימה עם השילוב של הרספירדל?
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/01/2012

השאלה מה האבחנה הבסיסית והמשנית ?
    באם מדובר ב ADHD + הפרעה פסיכוטית, יש צורך בזהירות בשילוב הנ''ל.
    שילוב אדרונקס במקום ריטאלין שילוב יותר בטוח באם מדובר בקיומה של הפרעה פסיכוטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור נוירולוגי
    פיני
    29/01/2012

שלום רב

רציתי לשאול אם מחשבות פולשניות כמו פחד לחשוב דברים רעים בראש כאשר יש פסיקולציות וירידה בריכוז
    מצריכים בירור נוירולוגי בשביל לשלול גידול למשל או שמדובר בתסמינים קלאסיים של או.סי.די

לקביעת תור
    סגירה
    בירור נוירולוגי

הוספת תגובה

• בירור נוירולוגי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/01/2012

פסיקולציות - סימן לבעיה ניורולוגית ויש לשלול קיום בעיה.
    מומלץ לפנות לניורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    טוביה
    29/01/2012

אני משתמש באפקסור 150 מ"ג , קשה לי לגמור בסקס ולאחר מכן רק לאחר מאמץ מרובה,(כשאני בבית מאונן יש לי גם שפיכה יותץר מהירה אבל לא כמו בזמן הסקס) אני חייב לציין שלא תמיד זה קרה לי . האם זה קשור לדעתכם בתרופה? האם איקסל עם פחות תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• אפקסור - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    29/01/2012

שלום טוני.
    הארכת זמן עד לשפיכה וקושי בשפיכה ובהנאה המינית משפיכה בגברים הינה תופעת לוואי מוכרת בתרופות אנטי-דכאוניות ועלולה להתרחש גם בטיפול באפקסור.
    ייתכן כי מעבר לתרופות אחרות עמו איקסל יכול לעזור בפתרון הבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסמקה
    kiki
    28/01/2012

האם מישהוא יודע איך ניתן להיפתר מהסמקה או אם יש תרופה?
    טיפול פסיכולוגי לא עזר לי..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסמקה

הוספת תגובה

• הסמקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2012

הסמקה לגירוי סביבתי היינה הסימפטום של מצב נפשי, יש לברר את הנושא, לברר התרשמות אבחנתית ולאחר מכן להגדיר מטרות טיפול ותוכנית טיפול.
    הסמקה ללא פגיעה תיפקודית וסבל רב, לא מחייבת טיפול בכלל.
    לפי ויקטור פרנקל, לוגוטראפיה, במצבים דומים, שי לבצע כוונה פארדוקסלית, יש לחשוף בכוונה את נושא ההסמקה לכול ולדאוג שכולם יראו זאת, בצורה כזאת , החשש יורד, וכן נוכחים לדעת , שהסביבה או שלא שמה לב או שלא מתעניינת בהסמקה( או זיעה מוגברת וכו'..). בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהול ותרופות
    נועה
    28/01/2012

שלום רב,אני נוטלת 15מ"ג ציפרלקס ל,ו10 מ"ג ריטלין...
    כשהרופאה רשמה לי את התרופות היא אמרה לי שאני צריכה להמנע משתיית משקאות חריפים.
    רציתי לדעת מה יקרה אם פעם בכמה זמן אני אשתכר?האם זה יכול להיות מסוכן בשילוב עם תרופות אלו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהול ותרופות

הוספת תגובה

• אלכוהול ותרופות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/01/2012

שלום נועה.
    צריכת אלכוהול מאסיבית למצב שכרות עם נטילת תרופות פסיכיאטריות אינה מומלצת ואסורה.
    אלכוהול מתחרה עם תרופות פסיכיאטריות על פירוק בכבד ושכרות עלולה להעלות רמת התרופות בדם או רמת אלכוהול ולגרום למצבי הרעלה. כמו-כן אלכוהול מגביר ת. לוואי של דיכוי מוחי של תרופות מסוג זה ועלול במקרים מסוימים להוות סכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו תרופה עדיפה
    מיכל
    28/01/2012

שלום,

אני סובלת מהפרעת שינה שמתבטאת בשינה מאוד קלה ולא איכותית עם התעורריות.
    המצב נמשך כבר כמה שנים והוביל לעייפות מאוד קשה שלא מאפשרת לי לעבוד.
    מבחינת דיכאון דווקא לא הייתי בדיכאון, אך המצב הוביל אותי להיות בחרדה מהמצב הבריאותי ומהעייפות.
    ניסיתי לקחת ציפרלקס אבל לא בכלל שיפור.
    רופאת המשפחה אמרה שכדאי לעבור לתרופה ממשפחת ה SNRI
    איזו תרופה לפי דעתכם הכי עדיפה והכי תוכל להעלות את הנוראדרלנין
    וגם לשפר את איכות השינה?
    סימבלטה, וויפקס, איקסל או אפקסור?
    לא משנה גם אם התרופה יקרה ולא בסל.
    ניסיתי לקחת פרוביג'יל לעייפות ובהתחלה זה עזר, אבל עם הזמן הגוף התרגל וגם שמתי לב שנהיו לי טיקים שחזרו בעין שמאל(מצמוץ חזק).

ושאלה נוספת: האם ידוע לכם על מחקר שבוצע או על נתונים שמעידים על הצלחה של הפינוזה בטיפול בהפרעת שינה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    איזו תרופה עדיפה

הוספת תגובה

• איזו תרופה עדיפה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/01/2012

שלום, מיכל.
    אם מדובר בהפרעות-שינה בלבד ללא הפרעת חרדה ודיכאון כוללת כדאי להשתמש בתרופות שינה כאשר הדור החדש כיום נחשב לבטוח, פחות ת. לוואי ולא מרדים בבוקר. כדאי לנסות תרופות כמו נוקטורנו,זודורם או תרופה חדשה שנכנסה לשוק לישראל לאחרונה- אמביין XR בעלת פעולה כפולה של הירדמות ושמירת שינה.
    תרופות SNRI עצמן מיועדות לטיפול בהפרעות חרדה ודיכאון ולא כתרופות שינה.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצב עמוק
    שרית
    28/01/2012

לאחר כשבועיים של נטילת ויאפקס 75 במקביל לרסיטל ( עם הוראה להתחיל להפחית את הרסיטל אחרי שבועיים) אני מרגישה מאד מדוכאת באופן חריג , עצבנית ועצובה. האם זה מוכר שזה נובע מסוג תרופה שלא מתאימה? עם הרסיטל הייתי בסדר. מטרת המעבר היתה גלי חום שויאפקס אמור לטפל בהם.

לקביעת תור
    סגירה
    עצב עמוק

הוספת תגובה

• עצב עמוק - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/01/2012

שלום גילה.
    תקופה של שבועיים אינה מספיקה עדיין לקבוע יעילות תרופה אנטי-דכאונית. לוקח סדר גודל של שבועות עד לקבלת אפקט מירבי של תרופה.
    כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל ולשקול העלאת מנון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל מלחץ נוראי בתקופה האחרונה
    מיקי
    28/01/2012

שלום,
    אני סובל מלחץ נוראי בתקופה האחרונה.
    בעיות בעבודה,חתונה בפתח...
    רופא המשפחה המליץ על אלפרליד 0.25.
    1.מה המינון הנכון על מנת לא להתמכר לתרופה?
    2.לכמה זמן ניתן להשתמש בתרופה ללא יצירת תלות בה?
    3.האם קיימים תופעות לוואי?
    4.לכמה זמן היא משפיעה ברגע לקיחת התרופה?
    5.מתי רצוי לצרוך אותה? בוקר/ערב

תודה,
    מיקי

הוספת תגובה

• אלפרליד - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/01/2012

שלום מיקי.
    1. לאנשים נורמטיבים ללא רקע של התמכרויות הסיכון להתמכרות בטיפול בתרופות הרגעה הוא נמוך. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד שהשימוש בתרופה יהיה קצר-טווח ורק לתקופת שיא הלחץ ולא לשימוש ממושך. אין קשר בין מינון בתחילת טיפול לסכון להתמכרויות.
    2. באופן כללי מומלץ להשתמש בתרופות הרגעה לטווח זמן קצר לצורך טיפול בתקופת שיא החרדה- סדר גודל של ימים עד שבועות. אח"כ בכל מקרה התרופה נעשית בלתי-יעילה. התלות נוצרת כאשר המנון לא עונה על דרישות האדם להרגעה ואז מתחילה עלייה במנון- זה הזמן לנורה אדומה והפסקת טיפול
    3. תופעות לוואי של כל תרופות ההרגעה הן רדימות וירידה בעירנות. מומלץ לא ליטול לפני נהיגה או פעילויות דורשות רכוז עד שמתרגלים לתרופה.
    4. אלפרליד משפיע למשך מספר שעות. קיימת גרסת XR של שחרור מושהה המשפיעה לחצי-יום עד יום.
    5. ניתן ליטול אלפרליד ע"פ צורך בהתאם לרמת החרדה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי תרופתי מפלוטין לויפאקס XR
    AQE
    27/01/2012

שלום
    אני מטופל מזה כ-4 שנים בתרופה פלוטין במינון של 60 מ"ג לדיכאון, חרדה וOCD, ואחרי התייעצות עם הפסיכיאטרית היא הגיעה למסקנה שהתרופה כבר לא אפקטיבית(הרבה מצבי רוח לא טובים תקופה ארוכה, המון חרדות) והמליצה לעבור
    לויפקס XR. היא אמרה להתחיל במינון 75 מ"ג, ואחרי ארבעה ימים כבר לעלות ל150 מ"ג. רציתי לדעת אם זה לא מוגזם מדי לעלות את המינון כל כך מהר?(תוך ארבעה ימים)
    את ההדרגתיות עם הפלוטין כבר עשיתי כמו שהיא אמרה - 60 מ"ג 4 ימים, 40 מ"ג ימים, 20 מ"ג 4 ימים ואז להפסיק(יום למחורת להתחיל עם הויפאקס)

הוספת תגובה

• שינוי תרופתי מפלוטין לויפאקס XR - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    27/01/2012

שלום רב.
    מעבר מהיר תוך 4 ימים ל-150 מ"ג וויפאקס XR הוא אכן מהיר.
    ממליץ לבצע מעבר הדרגתי יותר, להמתין לפחות שבוע.
    בכל מקרה ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית

שלום ד"ר אני בן 28 מזה 3 שנים לקחתי ריסטל כדור אחד ליום עקב לפי טענת הרופא חרדה והתקפה פאניקה התחלתי לקחת את התרופה אשר עזרה לי במחינה תופעות גופניות אבל בחיים לא העלמה לי את תחושת הלחץ והחרדה ובוא נגיד שהיא הייתה בסדר ללא שום תופעות לווי עד שיום אחד התחלו הלחץ על העיניים שלי והתקפי פאניקה סמויים כאבי ראש והתקפה חרדה .הלכתי לרופא לפני 5 חודשים אשר הלחיף לי אותה לציפרלקס ואז התחיל הבעיות תופעות לוואי קשות מאוד החרדה נעלמה אכן אבל היא עשתה לי תחושת עוררות נפשית גבוה תנושת ניתוק מהעצמי מאוד קשה הכל זר סביבי כאילו שאני בכלל לא מכיר את עצמי על דעת עצמי ירדתי לחצי כדור היה יותר טוב אבל עדין השארה את החותם שלה לגבי תחושת ההתנתקות הזו ואני רק על חצי כדור ועדין יש התקפה תאניקה אבל הפעם הכל שונה ומרגיש שאני בכלל לא מכיר את עצמי כמו שהייתי ברסיטל ..אשמח מאוד לשמוע את דעתך 2 האם אני יכול לחזור לריסטל כלומר להפסיק את הצפרלקס כבר היום ומחר לקחת את הריסטל חצי ליום לשבוע ואז לעלות לכדור כי ממש אני לא סובל את עצמי כך ויש לציין שאני מקיים חיים נורמליים לגמרי עבודה חיי חברה הכל בסדר רק הקטע התקשורת שביני לבין עצמי כתוצאה מהציפרלקס הזה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    27/01/2012

שלום גיל.
    רסיטל וציפרלקס הן סה"כ תרופות מאוד דומות. ציפרלקס הינה נגזרת כימית של רסיטל ודומה לה מאוד בפעולה, ככל הנראה עם אפקט טיפולי יעיל יותר ופחות ת. לוואי.
    עליך לזכור כי טיפול תרופתי לא מהווה מרפא כולל ויחיד לבעיות חרדה.
    ממליץ לשקול אופציות של טיפול פסיכולוגי משלים במיוחד טיפול קוגניטיבי-התנהגותי שכיום נחשב כאופציה טיפולית להפרעות חרדה יעילה כמו טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה בהנקה
    ש.א
    26/01/2012

האם ניתן ליטול זיפרקסיה בזמן הנקה ואם כן ישנם תופעות לוואי שעוברות לתינוק היונק
    מה התופעות והתחושות במתלוות לנטילה עצמה והאם ישנה השפעה כאשר נוטלים חודשיים שלושה ומפסיקים

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה בהנקה

הוספת תגובה

• תרופה בהנקה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    27/01/2012

זיפרקסה עוברת מגוף האם לחלב האם. מכך שבהנקה זיפרקסה עוברת גם לתינוק היולד.
    רשות התרופות האמריקאית טוענת כי מדובר בנושא לא ברור ואין מידע מספק בנושא.
    יש מידע המצביע על תופעות לוואי בתינוק של רדימות ומקרים בודדים של פגיעה בתפקודי כבד וחולשה כללית.
    בד"כ קיימת המלצה להימנע מהנקה במתן תרופות אנטי-פסיכוטיות.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר ורופא ילדים מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אסטו 10 מ"ג
    Alon
    26/01/2012

הומלץ לי ע"י רופא משפחה לקחת אסטו10 מ"ג בגלל משבר הנובע מפיטורין. לאחר חודש ימים,יש הטבה בעקבות נטילת התרופה אך עם תופעת לוואי (קשה מבחינתי) של ירידה משמעותית בחשק ובכושר המיני. אני מתלבט אם להמשיך , אשמח לקבל המלצה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של אסטו 10 מ"ג

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אסטו 10 מ"ג - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    27/01/2012

שלום, אלון.
    ירידה משמעותית בחשק ובכושר המיני הינה תופעת לוואי מוכרת של תרופות נוגדות דכאון ובכללן אסטו.
    קיימות תרופות נוגדות דיכאון הנחשבות לפחות משפיעות על תפקוד מיני וייתכן כי החלפת תרופה יכולה לעזור. יש צורך בהערכת פסיכיאטר בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה