פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס וכאב ראש?
    עדן מזור
    25/02/2012

התחלתי לקחת קלונקס ברביעי בערב (לפני שלושה ימים) 0.5 מ"ג בלילה
    היום אעלה בהמלצת הפסיכיאטר פרופ' ברוך ספיבק (ראשלצ) ל 1 מ"ג בלילה
    אני חווה כאבי ראש במהלך הבקרים האחרונים \ הצהריים יותר נכון, לאחר שאני לא נרדם במשך עד 2-5 לפנות בוקר ואז ישן עד הבוקר\הצהריים קם עם כאב ראש מסוג TENSION HEADACHE נוראיים וזה החמיר מאז לפני כמה ימים שהתחלתי לקחת קלונקס.

האם יש קשר?
    המינון ככ נמוך - רק 0.5 מ"ג לא מספיק לחרדות ולכאבי השרירים התפוסים והדואבים, אז בטח שהתופעות לוואי לא אמורות להיות חמורות, האמנם?
    והאם זה יעלם? מתי?
    האם יש אפשרות שלא?

כמו כן חשוב לציין שאני סובל מכאבי ראש עוד לפני נטילת הקלונקס
    אני אמור לקחת אותו בצורה כרונית

כמו כן אני גם נוטל במשך כשנה וולבוטרין XR 300 מ"ג
    וציפרלקס 30 מ"ג (לאחרונה החלפתי לאסטו- גנרי אותו חומר) ואת שניהם ולבוט' וציפר' בבוקר אחרי השינה.

תודה רבה
    עדן מ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס וכאב ראש?

הוספת תגובה

• קלונקס וכאב ראש? - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום עדן.
    אין קשר בין בנזודיאזפינים לבין הופעת כאבי ראש TENSION, אם כבר בנזודיאזפינים משמשים גם לטיפול בכאבי ראש אלו.
    ייתכן כי וולבוטרין עלול לגרום להחמרת כאבי ראש כאלה.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר ונויורלוג מטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

עדן מזור
    27/02/2012

מאז הקלונקס ביום רביעי שלקחתי 0.5 מג ואתמול התחלתי 1 מג וגם היום אני מרגיש יותר טוב מבחינת חרדה אבל עייף ומסוחרר. לגבי כאבי הראש עוד נראה... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והתעטשות
    לא ברור
    25/02/2012

שלום,
    יש לי שאלה קצת מוזרה...
    מיום למחרת שלקחתי ציפרלקס בפעם הראשונה (אני לוקחת כבר שבוע וקצת) אני לא מצליחה להתעטש.... האפצ'י כל הזמן מגיע וכבר כמעט יוצא ולא יוצא בסוף.... זה משגע אותי... ניסיתי הכל והוא לא יוצא. יכול להיות שהציפרלקס גורם לזה ? זה מסוכן שזה לא יוצא?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והתעטשות

הוספת תגובה

• ציפרלקס והתעטשות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום רב.
    לא מוכרת תופעה כזו.
    בכל מקרה כדאי לערוך בירור ע"י רופא משפחה.
    במידה ולא יימצא הסבר רפואי אחר מניח את הדעת כדאי להפסיק טיפול בציפרלקס ולנסות תרופה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd כתוצאה מכדורי שינה והרגעה
    אייל
    25/02/2012

היי
    האם יכול להפתח מצב של OCD מלקיחת כדורי שינה וכדורי הרגעה במשך כמה שנים?
    והאם גמילה מכדורים אלה יכול להעלים את הOCD ?

הוספת תגובה

• ocd כתוצאה מכדורי שינה והרגעה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום גידי.
    אין קשר בין הופעת OCD לבין צריכת כדורי שינה וכדורי הרגעה.
    גמילה מטיפול ארוך טווח מכדורי שינה והרגעה הינה מבורכת וחשובה בפני עצמה ואינה קשורה למהלך טיפול ב-OCD.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות.
    לינוי
    24/02/2012

אהלן, אני חיילת בת 19 וחצי. טופלתי פעמיים בחיי על יד שתי פסיכולוגיות. בפעם הראשונה טופלתי כי רציתי לדבר על טראומות שחוויתי כשהייתי קטנה, תוך כדי הטיפול הייתי נוהגת לחתוך את עצמי, כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי . הטיפול הראשון היה מגיל 16 עד 18{לא סיימתי את לימודיי בתיכון בגלל הטיפול הזה}. הטיפול השני התחיל חצי שנה אחרי הראשון בעקבות הפרעות אכילה {בולמיה ואכילת יתר} ונמשך רק חצי שנה.
    כמו שאמרתי, אני חיילת. ואני חווה בעיות הסתגלות נורא קשות בבסיס ששובצתי לפני כ-5 חודשים. אלו בעיות שהיו בי גם בעבר אך מאז ששובצתי לבסיס ההוא הן קיצוניות יותר. אני חשה לרב ריקנות, אני רגישה ופגיעה יותר מבד"כ, ביטחון ודימוי עצמי שואף לאפס, לא מבינה מה הטעם בדברים שאני עושה ואם יצא מהם משהו. הרבה פעמים מפרידה בין זכרונות או דברים שאני חווה לבין רגשות. ובכלל, המצבי רוח שלי משתנים מדקה לדקה ואני עצבנית לעיתים קרובות יותר{למרות שאני משתדלת לרסן את עצמי}. הרבה פעמים אני חושבת לעצמי מה הטעם בחיים של ואם אני מתקדמת בהם לאנשהו.
    בזמן האחרון אני מתחילה לחשוב שבאמת יש בי איזושהי בעייתיות נפשית, כי לא הגיוני שאני חווה דברים כאלה סתם במשך שנים. ביררתי קצת באינטרנט לגבי הפרעות אישיות ואני חושבת שיש לי הפרעת אישיות גבולית משום שאני חווה הרבה מהתסמינים המצוייים בהפרעה זו.
    אין לי מי לפנות, כי אני יודעת שאם אפנה לקב"ן או לפסיכולוג/ פסיכאטר צבאי אני מסתכנת בכך שיעיפו אותי מהצבא על הבעיות שלי ואני ממש לא רוצה כתם כזה בחיים שלי. כמו כן, אין לי איך לממן פסיכיאטר פרטי.
    בבקשה תעזרו לי, מאוד קשה לי נפשית ואני מרגישה שאין פתרון לכלום.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בדחיפות.

הוספת תגובה

• כיוון חשיבה

שמוליק
    26/02/2012

שלום לינוי.

רציתי לתת לך כיוון מחשבה שכפי שהבנתי מדברייך, לא בא בחשבון, אלא שנראה לי שהסיבה שבגגלה זה לא בא בחשבון היא מוטעית.

הבנתי מדברייך שאת חוששת שיעיפו אותך מהצבא, ושזה"ידפוק" לך את החיים.

אינני יודע למה בדיוק את מתכוונת, אבל אם את חוששת שיהיה לך קשה אחרי זה למצוא עבודה, אז אני יכול להרגיע אותך שזה ממש לא נכון.

אותי העיפו מהצבא, כבר על ההתחלה. בכלל לא הייתי בבקו"ם.

אם לא די בזה, אז התאשפזתי ארבעה פעמים. אני עובד היום בהיי-טק.

אמרתי בראיון שעשו לי שלא הייתי בצבא, אבל תירצתי את זה בכך שביקשתי פטור בשל המצב המשפחתי שלי (את הפרט הזה אף אחד לא יבדוק).

בכל אופן, כפי שציינתי, אינני יודע למה בדיוק התכוונת שכשתבת שאת חושבת שזה ידפוק לך את המשך החיים, ואולי מה שאמרתי לא יעזור כלום...

בכל אופן, אני מאחל לך הצלחה וכל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות. - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום לינוי.
    להערכתי את פזיזה במסקנותיך לגבי אפשרות סיכון יציאה מהצבא.
    לצה"ל יש מערך מקיף ומסודר של בריאות הנפש המאפשר בניגוד למצב באזרחות טיפול מקיף וחינמי של פסיכולוג ופסיכיאטר. לא כל מי שפונה לקב"ן נזרק מהצבא והדרך לפרופיל 21 נפשי במקרים כמו שלך ארוכה מאוד. הרבה אנדים במצבים כמו שלך נהנו מעזרת בריאות הנפש בצבא וזכו לשירות צבאי מיטיב שהעניק להם אפשרות למרפא וצמיחה נפשית.
    אני ממליץ לך בחום ובדחיפות לפנות לקב"ן היחידה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי...

לינוי
    27/02/2012

הבעיה היא שהצבא לא מודע לבעיות שהיו לי לפני הצבא. הפסיכולוגיות שלי הלכו לקראתי ולא דיווחו עלי למי שהיה צריך לדווח.
    אני לא רוצה להיות שונה מכולם וללכת לקב"ן, ולהסתכן בכך שאני לא אהיה יותר בצבא.
    חשבתי שהצבא יהיה תקופה טובה בחיים והנה אני רואה את עצמי חוזרת תקופות הרעות שהיו לי. לרגישות, לשנאה העצמית, לשקרים, לתשומת לב.
    אני ממש לא רוצה ללכת לקב"ן ובמיוחד שלא יתחילו לדבר עלי מאחורי הגב בגלל זה. כך שזאת לא אופציה מבחינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראי תגובה לשאלה "יש טיפול מסובסד?"

שמוליק
    28/02/2012

אולי זה יעזור.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה שאלה חשובה
    אדווה
    23/02/2012

שלום אני בת 26 וחצי, לוקחת כדור של סוליאן 200 מ"ג ולוקחת 30 מ"ג סרוקסט, רציתי לדעת עם מותר לקחת גלולות בזמן השימוש בכדורים האלה את הגלולה מליאן???
    אם זה לא משבש את ההשפעה של הכדורים
    אשמח אם תענו לי בהקדם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה שאלה חשובה

הוספת תגובה

• בבקשה שאלה חשובה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום אדווה.
    עקרונית אין מניעה לקחת גלולות עם תרופות אנטי-פסיכוטיות ואנטי-דכאוניות כמו סוליאן וסרוקסט.
    עם זאת, תיאורטית יכול להיות אינטראקציה מגבילה בין סוליאן לבין מליאן.
    ממליץ להתיעץ עם גניקולוג מטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוראדרנלין
    מיכל
    22/02/2012

שלום,

רציתי בבקשה לברר: האם מחסור בנורדרנאלין כאשר אין מחסור בסרוטונין
    או דופמין וכל הבדיקות תקינות ואין דיכאון, יכול לגרום לעייפות מאוד קשה שגורמת למצב של אי יכולת לעבוד?

או שזה לא סביר שזה יקרה ויהיה חמור ככה אם אם יש מחסור בנורדרנאלין?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נוראדרנלין

הוספת תגובה

• נוראדרנלין - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום מיכל.
    החלוקה להשפעה של חומרים נוירוטרנסמיטורים שונים על עולם הנפש הינה מלאכותית. למעשה חומרים אלה עובדים ככל הנראה במשולב ובדרכים שונות באזורי מח שונים.
    לאור זאת אין "חסר" ספציפי בחומר מסוים הגורם להפרעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עלי לעשות
    דורון
    22/02/2012

אני סובל מהזיות קשות ומידימיונות וחרדות אני נוטל ציפרלקסה ופרפן וזה לא עוזר לי חיי הם מיתנדנדים

לקביעת תור
    סגירה
    מה עלי לעשות

הוספת תגובה

• מה עלי לעשות - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום דורון.
    מצבך לא טוב ומעורר דאגה.
    ממליץ לפנות בדחיפות לפסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ציפרלקס
    אלרגיה
    22/02/2012

שלום רב, אני לוקחת מזה שבוע חצי כדור של ציפרקלס, כלומר 5 מ"ג ויש לי כאבי ראש וסחרחורות כתוצאה מכך,קצת עליה בחרדה ומעט הפרעות בשינה(קיצות בבהלה).. הבנתי שבמצב כזה אפשר להוריד את המינון לרבע כדור לשבוע ואז לחזור לחצי. האם זה חובה לעשות זאת(המצב הזה מסוכן?) או שאם אמשיך בחצי כדור, אסבול קצת ואז הגוף יתרגל לאט לאט ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ציפרלקס

הוספת תגובה

• מינון ציפרלקס - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום לך.
    תופעות לוואי של כאבי ראש, תחושת חולשה, התגברות חרדה וכאבי ראש אופייניות להתחלת טיפול בציפרלקס. בד"כ הן חולפות תוך מספר ימים עד שבוע. לא מדובר בתופעות לוואי מסוכנות.
    אני ממליץ לך לשקול הורדה זמנית של המנון לרבע כדור, לקחת בשעות הערב ולעבור לחצי כדור רק כעבור שבועיים.
    מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר מטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מ - CYMBALTA
    מישהי
    22/02/2012

שלום ד"ר,
    אני סובל מדכדוך ומהתקפי פאניקה קשים ומטופל במינונים משתנים של CYMBALTA מזה כ - 6 שנים.
    לאחר תקופה ארוכה עם CYMBALTA 90MG/D התחלתי להרגיש לא טוב - בחילות, תאבון ירוד וירידה במשקל (10 ק"ג ל - 4 חודשים).
    בדיקות כימות של הדם + ספירה ושקיעת דם תקינות.
    הרופא המטפל המליץ על ירידה ל - 60MG/D. מאז, שיפור זניח.
    מלבד זאת, כבר כמה שנים אני סובל מתופעות מציקות נוספות (אך פחות מפחידות) שאני נוטה לשייך לסימבלטה והן ירידה בתפקוד ובחשק המיני ו - DELAYED SLEEP PHASE SYNDROME.
    האם מומלץ לשקול (עם הרופא) החלפה של ה - CYMBALTA ואם כן לאיזה סוג של תכשירים למשל?
    אני די פוחד מליפול חזרה להתקפים פאניקה קשים, אך מאידך העזרה מCYMBALTA גם היא אינה מושלמת. ניסיתי את כל ה - SSRI שלא עזרו במיוחד.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי מ - CYMBALTA

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מ - CYMBALTA - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום לך.
    לאור תלונותיך ממליץ לעבור בירור רפואי מקיף אולם ייתכן כי צימבלטה גורמת לת. לוואי.
    במקרה כזה אני ממליץ לשקול הפסקת טיפול בצימבלטה ולשקול תרופות SNRI אחרות כגון איקסל או וויפאקס.
    כמו-כן ממליץ מאוד על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי לטיפול בהפרעת החרדה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי יחיד
    יונת
    22/02/2012

האם אדם שעבר התקף פסיכוטי יחיד מסיבות לא ברורות ומקבל תרופות כבר כמה שנים עם הטבה משמעותית בחייו ואיכות חיים שהשתפרה פלאים, יכול לחוות שוב התקף אם הוריד במינון התרופםה האנטי פסיכוטית בצורה מבוקרת ואיטית עד למינון של 10 מ"ג כיום ? יש לציין שאותו אדם לוקח גם ססריי במינון נמוך ומרגיש נפלא. האם יש לקחת תרופה אנטי פסיכוטית מינימום חמש שנים? ומה הסכוי להתקף נוסף כשהאדם מוקף בסביבה חמה ותומכת ועל פניו אין שום טריגר לפסיכוזה נוספת? הפסיכיאטר שלו מודע לכך שהוא מרגיש נפלא ומתפקד ובכל זאת מאיים עליו שפסיכוזה תחזור באופן בטוח. מה עליו לעשות? האם כדאי חוות דעת נוספת?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פסיכוטי יחיד

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי יחיד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/02/2012

לאחר התקף פסיכוטי יחיד, מקובל לנסות להוריד ולהפסיק את התרופה לניסיון לאחר שנה , כמובן תחת מעקב פסיכיאטר ושיקול דעתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך לפחד

שמוליק
    22/02/2012

שלום יונת.

אני חוויתי התקף פסיכוטי בגיל שמונה עשרה.
    כשלושה חודשים אחרי תחילת האישפוז החלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמי מפני שהתרופה האנטי-פסיכוטית (אז זה היה טרוקטיל) גרמה לי לעייפות חזקה.

במשך עשר שנים התיפקוד שלי היה תקין עד להתקף הפסיכוטי הבא.

אז בהחלט אפשר לומר שהתקף פסיכוטי יכול לבוא שוב, אבל המשיכי לקרוא את המשך הסיפור...

אושפזתי בכפייה, והשתחררתי כעבור שבועיים. זכרתי את ההשפעה המרדימה של התרופות והפסקתי אותם על דעת עצמי.

עברו שבועיים והמצב שלי התדרדר שוב ושוב פעם מצאתי את עצמי באישפוז בכפיה.

במשך הרבה מאד זמן הפחידו אותי מהפסקת תרופות, ואמרו לי שאם לא הייתי מפסיק את התרופות אחרי האישפוז הראשון, האישפוז השני לא היה קורה.

כעבור כשלוש שנים מאז האישפוז השני החלטתי שוב פעם להפסיק את התרופות על דעת עצמי. הייתי בדיור מוגן, והיה לי ברור שאם אני אפסיק, אז אצטרך לעזוב בשל הפרת תנאי החוזה.

הודעתי על כך לפסיכיאטרית. היא הזהירה אותי שזה עלול להיות מסוכן, אך עם זאת, כיבדה את החלטתי.

היום, לאחר שנתיים, היא הבינה שזה היה צעד נכון.

אם סובלים מעייפות, או מכל תופעת לוואי אחרת של התרופות, אז בהחלט ניתן להפסיק אותם.

אני רוצה לשאול. נניח שלא הייתי מספיק את התרופות אחרי האישפוז הראשון. איך היו נראים החיים שלי במשך אותם עשר שנים שלא הייתי מסוגל לעשות שום דבר?

חוץ מזה, היה לי עוד אישפוז בהסכמה לפני כשנתיים וחצי. לא יכולתי לסבול את המצב של חוסר תיפקוד הנובע מהעייפות. רציתי להתאבד. אם הייתי מתאבד זה היה יותר טוב??

ועוד משהו חשוב. הרופאים אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה". אינני יודע לומר מדוע שיקרו לי, ולא אמרו שזו תופעת לוואי של התרופות.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העאלת מינון
    שירן
    21/02/2012

שלום רב
    אני בשנות החמישים לחיי ןמטופלת בויפאקס 75 xr כבר שנתיים , בדרך כלל אני מרגישה טוב רק מידי חודש, למשך כמה ימים אני מרגישה נפילה במצב הרוח, ודפיקות לב,וחרדות. ואני לוקחת לוריואן מידי זמן לפי הצורך, עד שזה עובר. השאלה שלי היא להמשיך כך, או להעלות מינון של הויפאקס?הפחד שלי היא גם מינון כפול לא יספיק אחרי זמן מה.
    מתנצלת על אורך המכתב והמון תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    העאלת מינון

הוספת תגובה

• העאלת מינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/02/2012

בהחלט יש מקום למצות את התרופה, ניתן לעלות לאחר התייעצות עם הרופא המטפל בנדון.
    להשגת תוצאה מירבית , יש לשלב טיפול בשיחות עם תרופות.
    לפרטים אודות שיחות טיפוליות, ניתן למצוא באתר שלי , חומר רב להורדה חינם, שידור הסבר ברשת א ועוד..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שקט נפשי
    מנשה
    21/02/2012

שלום לכם יש תרופה לבן אדם שתמיד מוטרד ממה שיהיה?יותר מהנורמה בהרבה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שקט נפשי

הוספת תגובה

• חוסר שקט נפשי - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    21/02/2012

שלום לך
    אני ממליץ לך לעבור הערכה ע"י איש מקצוע בבריאות הנפש.
    במידה ומדובר בהפרעת דכאון וחרדה יש מגוון רחב של תרופות יעילות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש טיפול מסובסד?
    גדעון
    21/02/2012

רציתי לדעת במידה שיש לי הפרעה נפשית שמצריכה טיפול פסיכולוגי של כמה שנים טובות ובמידה שאני מקבל קצבת נכון מביטוח לאומי האם יש איזה דרך להשיג טיפול אינטנסיבי של פעמיים שלוש בשבוע בצורה מסובסדת.? מלבד מרפאה לבריאות הנפש שנותנת פגישה רק פעם בשבוע. האם משרד הבריאות או איזה גוף נותן תמיכה מסובסדת? פשוט אין לי כסף לממן טיפול של כמה שנים אבל אני באמת צריך טיפול

לקביעת תור
    סגירה
    יש טיפול מסובסד?

הוספת תגובה

• יש טיפול מסובסד? - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    21/02/2012

שלום גדעון.
    אין סבסוד כפי שאתה מתאר, אולם..
    1. אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי חינמי במרפאות בריאות-הנפש הציבוריות.
    2. אתה יכול לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד דרך קופת החולים בשירות המשלים לסל הבריאות.
    3. אתה יכול לקבל טיפול חנימי בקליניקות אקדמיות של בת-ספר שונים לפסיכולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    ארתור
    21/02/2012

שלום יש לי שאלה קצת שונה לגבי עתיד הכדורים האנטי דיכאוניים/חרדתיים.
    ידוע שהדכאון והחרדה הם המחלה של המאה ה21 .
    השאלה שלי היא האם אתם יודעים אם חברות התרופות מייצרות או עתידות לפתח תרופות חדשות ויותר יעילות ? ואם כן מה השוני שהן אמורות לעשות? ומה שמם ?
    אם תוכלו לפרט לי כמה שיותר ממחקרים שאתם יודעים אני אשמח , כי אני שומע על תרופות וסוגים שונים של מחלות, ולחרדה ודיכאון עדיין לא שמעתי על משהו חדש. והאם הן הולכות להיכנס אל השוק הישראלי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• ixel
    ארתור
    20/02/2012

שלום אני משתמש שלושה שבועות בדיוק בixel מתוכם 50 מג בשבוע הראשון ו100 בשבועיים האחרונים . אני חש במצב רוח טוב יותר בהרבה , אבל יש לי עדיין תחושה קלה של דאגנות יתר וסטרס קל, .
    השאלה שלי האם זה הזמן למדוד את השפעת התרופה? או שמא יש לה עוד זמן בכדי להוכיח את עצמה?
    תודה רבה , מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    ixel

הוספת תגובה

• ixel - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

יש להמתין לפחות עוד מס. שבועות ( השפעה מקס. בדר'כ במינון יעיל - ולאחר חודש - חודשיים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה