פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול בריספונד
    אילת
    20/02/2012

היי,
    אני בת 21 ומטופלת בריספונד כ-שנתיים וחצי.
    הטיפול החל בעקבות התקף פסיכוטי אקוטי חולף (על פי האבחנה)
    ומאז אני מטופלת בריספונד 1 מיליגרם ליום.
    בחודשים האחרונים הבעתי בפני הפסיכיאטרית שלי את רצוני להפסיק הטיפול בתרופה.
    מאחר שאני חשה מספיק בריאה ובזמן הטיפול לא חזר התקף כלשהוא או הסתמן שאני לוקה בסכיזופרניה.
    אך מאחר והוריי עוברים תהליך גרושין ממושך היא מסרבת על אף שביקשתי מספר פעמים והסברתי שהדבר לא יסכן את בריאותי לדעתי.
    בנוסף אני מרגישה שהשיחות איתה מאד קצרות ושטחיות אינן מתמקדות בהבראה ואין בהן כל כך פן פסיכולוגי.
    לכן אני שוקלת להחליף רופאה. שאלתי היא האם בשלב כזה ולאור הנסיבות זה כדאי ומומלץ?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול בריספונד

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול בריספונד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

שאלה לא פשוטה ואפילו מורכבת, מצד אחד יש רופאה שמכירה אותך וממליצה לך לא להפסיק , במיוחד על רקע גורמי דחק, מצד שני הצורך שלך להפסיק ולנסות להיפטר מהסטיגמה של מחלה נפשית.
    אני מבין אותך, בשלב הזה של גורמי דחק סביבתיים לא הייתי ממליץ לעבור ניסיון של הפסקה של טיפול שהוכיח את עצמו, לדעתי יש להיצמד להמלצות הרופאה המטפלת שבהחלט הגיוניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אחרת

שמוליק
    21/02/2012

שלום איילת.

אני בהחלט תומך גדול בהפסקת טיפול תרופתי, אולם הסיבה העיקרית לכך היא בגלל תופעות הלוואי הקשות שלהן. התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל וריספרדל בפרט מרדימות מאד, ומהסיבה הזו החלטתי להפסיק על דעת עצמי.

אני בטוח שהרופאה הזהירה אותך שהתסמינים עלולים לחזור וכו,...

אני רוצה לציין ששיתפתי את הרופאה שטיפלה בי בהחלטתי, והיא, כמובן, לא עודדה אותי להפסיק. בדיעבד, היא ראתה שזה היה צעד נכון, אע"פ שהוא אינו מומלץ על פי מה שמקובל.

אם תופעות הלוואי של מפריעות לך מאד, אז בהחלט ניתן להפסיק את התרופה.

ככלל, אני מאמין שטיפול בשיחות הרבה יותר יעיל מהתרופות, כך שאם את מרגישה שהשיחות עם הרופאה קצרות ואינן מועילות, אז תחליפי רופאה, ואולי את צריכה בכלל פסיכולוג.

אני מאחל לך כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאובחן בהיפומניה
    אלי
    20/02/2012

שלום לכולם,
    לפני כשבועיים אובחנתי ע"י פסיכאטר כבעל התקפי היפומניה. קודם כול שתדעו שזה הדבר הכי כיף בעולם. זו בעצם צורת חיים מוגברת שבה כל מה שהיה בך בעבר מופיע בצורה יותר רדיקלית. הייתי מעוניין לדעת מהיכן מגיע כל הסיפור הזה והאם אני יכול לשלוט בהופעת ההתקפים או במשך זמנם. בנתיים אני בהתקף היפומניה משהו כמו 4 חודשים, ולא נראה שהסוף באופק..

לקביעת תור
    סגירה
    מאובחן בהיפומניה

הוספת תגובה

• מאובחן בהיפומניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

היפומאניה , מצב מאני בעוצמה פחותה, שייך להפרעה דו קוטבית , סוג 2 .
    המצב עלול ליפגוע בתפקוד, פגיעה שיפוטית וכן סכנה למצבי דיכאון קשים ביותר.
    יש מרכיב גנטי תורשתי , יש מרכיב גופני ( תת פעילות בלוטת התריס ..) , סמים, נזק מוחי ועוד..
    באם המצב פוגע בתפקוד החברתי, תעסוקתי ואו אקדמי וכן סבל לסובבים ואו מעשיים חסרי שיפוט שלאחר מכן מצטערים, מדובר בהפרעה קשה, חובה טיפול תרופתי ומעקב פסיכיאטרי מסודר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה
    אלרגיה
    19/02/2012

שלום,
    לפני כשלושה ימים התחלתי לקחת ציפרלקס (5 מ"ג) והיום בצהריים התחילו לי קצת קשיי נשימה.... אין פריחה בעור או גירוד או משהו בסגנון , אלא רק קשיי נשימה... כאילו אני ממש צריכה להתאמץ להביא את האוויר מלמטה...
    יכול להיות שאני אלרגית לתרופה??? אני ממש בלחץ מזה... צריך לפנות לרופא משפחה או לפסיכיאטר כלשהו ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בנשימה

הוספת תגובה

• ואם אני אלרגית

אלרגיה
    20/02/2012

אז איך צריך להפסיק ? אפשר להפסיק בבת אחת? או להוריד לרבע כדור כמה ימים ואז להפסיק? זה בסה"כ היום הרביעי שאני לוקחת את הכדור (5 מ"ג כל פעם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם אני אלרגית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

יש לפנות מיידית לרופא משפחה, באם יש חשד סביר לתופעות לוואי יש להפסיק מיידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפראמיל
    ב
    19/02/2012

שלום רב,

אני בן 23, בחודשיים האחרונים אני סובל בדיכאון מסוים וממחשבות טורדניות. עברתי לאחרונה פרידה, ובמקביל גיליתי משהו מהעבר שמאוד מטריד אותי (גיליתי שהאדם הראשון איתו קיימתי מגע מיני הוא ערבי שהסתיר את זהותו, וזה משהו שמאוד מטריד אותי).

לפני כשבועיים נפגשתי עם פסיכיאטרית שהמליצה על טיפול פסיכולוגי ועל ציפראמיל, ואכן שלושה ימים לקחתי מנה של חצי כדור ביום. בשלב הזה החלטתי לנסות להתמקד בטיפול הפסיכולוגי ואולי לוותר על הטיפול התרופתי, ובאישור הפסיכיאטרית הפסקתי ליטול את התרופה. התחלתי טיפול פסיכולוגי. המצב השתפר מאשר שהיה לפני חודש, אבל עדיין אני נוטה למצבי רוח משתנים מאוד ומחשבות טורדניות.

אני מוצא עצמי מתחבט בשאלה האם לקחת את הציפראמיל. האם יש לתרופה הנ"ל השלכות שליליות מבחינת התמכרות? האם בעוד מספר חודשים, במידה ומצבי ישתפר בעזרת התרופה ובעזרת הטיפול הפסיכולוגי, אני אוכל להפסיק להשתמש בה ולא להרגיש את החסרון שלה אח"כ? האם בכל משבר עתידי אני שוב ארגיש צורך בה?
    הפסיכולוגית עצמה משתדלת להימנע מלתת המלצה ברורה לכאן או לכאן, אבל בגדול מאמינה שאני יכול להסתדר בלי התרופה.

בגדול, אני רוצה לדעת האם יש סיבה טובה להימנע מהתרופה. יכול מאוד להיות שאצליח לעבור את המשבר הזה בלי זה, אבל האם באמת יש סיבה טובה למנוע מעצמי את גלגלי העזר הללו?
    האם התרופה משנה אותך באיזשהו מובן? אם אתחיל טיפול ואפסיק בעוד מס' חודשים, האנשים שבסביבתי ירגישו בשינוי? יכול להיות שבמשך הטיפול אהיה יותר מאושר מאשר המצב ה"רגיל" (הלא-דכאוני) שלי?
    ושאלה אחרונה - אתמול (שבת) לקחתי בבוקר חצי כדור, לאחר שבשישי הייתי על הפנים, ו"החלטתי" לחזור עם הטיפול (כפי שכתבתי, אני נורא לא החלטי בעניין). האם זאת בעיה אם לא אמשיך לקחת? (אני יודע שלא אמורים לשחק עם זה, אבל אם כבר קרה...)

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפראמיל

הוספת תגובה

• ציפראמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

מומלץ לשלב תרופות ממשפחת SSRI + שיחות , במצבי חרדה ודיכאון, התוצאות הכי טובות.
    לגבי SSRI , זה לא ממכר, ניתן להפסיק מתי שרוצים ( חשוב בתיאום עם רופא ובהדרגה).
    אין בעיה לחדש את הטיפול כעת.
    לאחר חצי שנה ניתן לישקול הפסקת התרופה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרטרה
    מנשה
    19/02/2012

שלום לך הבנתי שסטרטרה היא תרופה שעובדת יותר על בעיות קשב וריכוז ולא ממשפחת הממריצים,אבל לא נמצאת בסל הבריאות,תתקן אותי אם אני טועה
    יש תרופה ממשפחת ה ssri שעובדת בדיוק כמו הסטרטרה וכן נמצאת בסל הבריאות?
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סטרטרה

הוספת תגובה

• סטרטרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/02/2012

סטרטרה אכן לא בסל, התרופה שייכת ל NRI .
    אדרונקס , אשר בסל עושה עבודה טובה לא פחות וגם שייך לאותה משפחה של NRI , חסימת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להתחיל מינון טיפולי
    אלרגיה
    18/02/2012

שלום,
    אני צריכה לקחת עכשיו במשך שבוע - שבוע וחצי צירפרלקס חצי כדור של 10 מ"ג ואז לעבור לכדור שלם.
    שאלתי היא, אם אני סובלת מתופעות לוואי של כאבי ראש (זה בסה"כ היום השני של הטיפול) ,מעט סחרחורות וקושי בשינה ובכלל בהירדמות וכמובן מעט עייפות... אז זה אומר שאסור לי לעלות לכדור שלם?
    אגב, מתי כל התופעות לוואי הללו עוברות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מתי להתחיל מינון טיפולי

הוספת תגובה

• מתי להתחיל מינון טיפולי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

יש להמתין לפחות שבועיים, ניתן להוסיף כדורי שינה ואו הרגעה. בכל ספק לגבי העלאת מינון יש להתייעץ עם רופא מטפל, לפעמים אפשר להמשיך חצי כדור למשך מס. שבועות נוספים ואז לישקול שוב.
    באם אדם תמיד מגיב לתרופות במינון קטן ויש מהן רגישות, יש סבירות שמדובר SLOW METABOLIZED , הכוונה פירוק איטי של הכבד, במטופלים הללו מטפלים במינונים קטנים יותר, להבדיל, יש מטופלים אשר מאופיינים RAPID METABOLIZED , אותם אנשים שצריכים מינון גבוהה יותר מאחרים להשגת השפעה, שלהם יש צורך לתת מינון גבוהה יותר לעומת הרוב.
    הנ''ל ממחיש את החשיבות למעקב רופא !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- המשך

אלרגיה
    19/02/2012

שלום,
    אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס... יש מצב שבגלל זה המטבוליזם שלי איטי וכתבת את מה שכתבת?
    אני לא לוקחת כעת אלתרוקסין שכן עקב החרדות קצב הלב שלי מאוד גבוה והעדיפו כרגע שעדיף בלי האלתרוקסין שבתחילת הטיפול עלול להחמיר תופעות אלא...
    אני כרגע במעקב של רופא משפחה בעניין הציפרלקס ורק בעוד שבועיים יש לי תור ראשון לפסיכיאטר... רופא משפחה יידע להתמודד עם שאלת המינונים בהתאם לתופעות הלוואי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל+דכאון
    לילך
    18/02/2012

שלום,

אני לילך, בעלי מטופל ברסיטל כבר שנתיים,
    בתקופה אחרונה כל דבר שמעצבן אותו הוא נכנס לדכאון ולא רוצה לצאת מהמיטה

היינו אצל הפסיכיאטר שאמר לו להוריד מינון אבל הורדת המינון משתקת אותו,

לא אמרתי שהסיבה שהוא התחיל לקחת רסיטל בגלל שהוא נכנס לחרדות קשים ולא יכל להשתחרר מהם.

בכל מקרה אני כבר לא יודעת מה לעשות לא יתכן שמכל דבר הוא יכנס לדכאון אי אפשר להמשיך ככה מה אני יכולה לעשות????????????..
    האם הוא צריך להחליף תרופה???????..

אשמח לאיזושהי הכוונה,

תודה ושבוע טוב,

לילך

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל+דכאון

הוספת תגובה

• רסיטל+דכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

לא בהכרח להחליף תרופה.
    יש לברר האם התרופה עזרה ויעילה ?
    לפעמים צריך לעלות מינון, לפעמים יש שינויי במצב הגופני ואו הפסיכולוגי ויש לתת מענה בהתאם.
    יש לברר שינויים במצב החברתי תעסוקתי, שינוי בעבודה, גורמי דחק נוספים וחדשים (כגון חובות, יחסים חברתיים בעייתים שמלחיצים ועוד..), יש לברר את המרכיב הפסיכולוגי, נושא הערך העצמי, תחושת וויתור עצמי מול מימוש עצמי, נושא המשמעות לחיים, האם יש סיבה שבגללה כיף לי לקום בבוקר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעת יתר
    מיכל
    18/02/2012

אני בת 55. מקבלת מידי פעם מחזור, לא באופן סדיר. אני נוטלת כדור WELLBUTRIN 300 + VIPAX 150 מזה כמה ימים תוקפת אותי הזעהת כללית בכל הגוף למשך כחצי שעה. כמו כן אני מרגישה חולשה, ולאחר כמה מטרים הליכה כואבות לי הרגלים. כמו כן יש לי כאב מתחת לשד,כאשר אני נוגעת במקום כגואב לי חזק יותר. האם יש קשר לתרופות שאני לוקחת רק המחשבה על ההזעה מכניסה אותי לחרדה כמו כן אני עוברת משבר נוראי: אובדן שני ההורים בזמן קצר. האם יש קשר?. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הזעת יתר

הוספת תגובה

• הזעת יתר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

ייתכן ויש קשר לכל הנ''ל, לא ניתן לנחש, יש חשיבות הערכה של רופא מטפל, ההיסטוריה הרפואית, בדיקוח דם, לחץ דם ודופק, אקג ורק לאחר מכן ניתן לשקול האם מדובר בתופעות לוואי ואולי בעיות קיימות שהחמירו.
    מומלץ בדיקה מסודרת ומעקב רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ושינה
    אלרגיה
    18/02/2012

שלום,
    התחלתי אתמול לקחת ציפרלקס פעם ראשונה בחיי עקב חרדה כללית והתקפי חרדה. בהוראת רופא המשפחה התחלתי לקחת חצי כדור של 10 מ״ג ומהבוקר שלקחתי את הכדור יש לי כאבי ראש לסירוגין. הבנתי שזה נורמלי.
    מה שכן ניסיתי ללכת לישון, ויש לציין שאני גמורה מעייפות. בכל פעם נרדמתי לכמה שניות ואז כאב חד בתוך הראש ותחושת בהלה כזאת העירה אותי בבהלה ואני לא מצליחה להירדם בכלל בגלל הכאב החד הזה בראש שחוזר ומעיר אותי אחרי שניה של הירדמות. זה נורמלי?? מה עליי לעשות? אני מניחה שבסופו של דבר נרדמתי קצת.. אני כבר לא יודעת.
    יש לציין, שעד אתמול ישנתי מצויין!
    כמו כן, יש לי מאתמול הרגשה מוזרה כאילו אני שונה... לא יודעת אם זה פסיכולוגי. האם גם זה נורמלי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ושינה

הוספת תגובה

• תוספת

אלרגיה
    18/02/2012

גם יש לי קצת מתיחות בשרירים.. כמו שיש לפני שפעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

תופעות לוואי הנ''ל שכיחות בתחילת טיפול ובדר'כ חולפות.
    לפעמים יש צורך בתוספת כדורי שינה לזמן קצר וכן טיפול הרגעתי.
    יש לדווח לרופא מטפל בנושא תופעות הלוואי, יש לבצע בדיקות דם לביקורת וכן אקג, זאת לפי שיקול הרופא המטפל וההיסטוריה הרפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת נואש: נושא וולבטרין ותוקפנות
    אחד העם
    18/02/2012

שלום וברכה.
    אני בחור בן 25 בעל תואר ראשון, עובד. כל חיי היו בסדר גמור.
    משום מה לפני כשנתיים התפרץ בי משהו חרדתי שהתבטא בהיפוכונדריה בהתחלה, חרדות שונות, דיכאון קטן ומאז נכנסתי לעולם הכדורים הפסיכיאטרים.
    נסיתי SSRI (ציפרלקס ולוסטרל) לחרדה זה אכן עזר אבל לא לדיכאון (הייתה השמנה, חולשה, עייפות והרגשה שכל החיים כמו מבעד למסך זכוכית) ממש הרגשתי לא "אני".מאד אפאטי.
    לפני כ4 חודשים הרופא הציע לי לקחת "וולבטרין 300" (ללא SSRI) ופתאום אכן נעלמו תחושות "חולשה ועייפות" נהייתי נמרץ יותר, שומע מוזיקה. מרגיש דברים. שמח יותר לכמה שעות ביום. אבל יש בי לפתע המון מחשבות על התאבדות והתענינות בנושא. מסתכל על האקדח שלי לפעמים. גם תוקפנות פתאומית.
    אני הורס קשרים. לפעמים התפרציות של דיכאון חזק. טיפה פרנויה. (ואם אני לוקח ריטלין (פעם בשבוע בממוצע)- אז יש "היי" ל8 שעות אבל יומיים אח"כ אני בדאון נוראי.)
    אז נכון שזה "אני" הישן והטוב, אך אלים ותוקפני פי 10. חרדתי יותר. לפעמים אני מרגיש על סף פסיכוזה. מה עושים? ממה אני סובל? להמשיך לקחת וולבטרין? מה לגבי הריטלין?
    רוב תודות.

הוספת תגובה

• קצת נואש: נושא וולבטרין ותוקפנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2012

נשמע חוסר איזון מלווה בסכנה לפגיעה עצמית או בסובבים.
    יש לחזור מיד לפסיכיאטר מטפל.
    1. אסור לקחת ריטאלין עם וולבוטרין. חובה להפסיק מיידית ריטאלין ולא לקחת.
    2. יש להפחית קפה וממריצים אחרים.
    3. יש לשקול להפחית מינון וולבוטרין.
    4. יש לשקול תוספת SSRI , לטיפול בהפחתת אלימות ואימפולסיביות.
    5. יש לשקול טיפול פסיכולוגי למענה לגורמי דחק שעדין מובילים לחרדה ודיכאון.

באם תמשיך כך, אכן יש סיכוי למצב פסיכוטי ואף אישפוז כפוי , באם יהיה אלימות.

נא לפנות במיידי לפסיכיאטר מטפל !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה
    חווה
    17/02/2012

שלום רב
    מצבי הלא טוב התחיל לפני כשנתיים עם מצב של היי והתקף פסיכוטי זעיר, נגרר לדיכאון שנמשך כבר כמעט שנתיים (עם תקופת הפוגה קצרות ביותר) כרגע, אני 11 חודשים בדיכאון וביטחון עצמי ירוד כבר 11 חודשים..האם אני יכולה לעבור היפנוזה?

לקביעת תור
    סגירה
    היפנוזה

הוספת תגובה

• השאלה הנ"ל מופנית לד"ר אהוד..תודה

חווה
    17/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע הפנוזה

לירוי
    17/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    21/02/2012

שלום,נינה.
    היפנוזה אינה מומלצת לטיפול במצבי פסיכוזה ודיכאון משמעותי.
    אני ממליץ קודם כל לאזן את מצבך הנפשי ע"י טיפול תרופתי ומעקב קליני ובהמשך ע"פ מטרות ברורות של טיפול לשלב היפנוזה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתקעתי ללא למיקטל, האם ניתן
    עומריקו
    17/02/2012

לקחת את התרופה הגנרית במקום? ליום יומיים?
    כלומר אני לוקח למיקטל ולחבר יש למוג'ין שזאת התרופה הגנרית.

האם אפשר?

הוספת תגובה

• נתקעתי ללא למיקטל, האם ניתן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/02/2012

באם אין ברירה, כן.
    באופן כללי שינוי גנריקות יכול להוביל לתופעות לוואי ואף השפעה טיפולית שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליריקה
    דני
    16/02/2012

שלום רב

סובל מחרדה כללית. מטופל בלוסטרל 100 מ"ג ולאחרונה (מזה כחודשיים) נוטל בנוסף גם ליריקה 100 מ"ג ביום. (מחולק לבוקר וערב)

אני עדיין מרגיש חרדה ושאלתי היא האם יש סיכוי שהעלאת מינון הליריקה תשפיע יותר אם מינון של 100 מ"ג לא גרם לשיפור משמעותי? מה המינון המקובל של ליריקה כתוספת ל SSRI? האם כדאי לנסות ליטול ליריקה בלבד? ובאיזה מינון?

אני לא מעוניין להעלאות את מינון הלוסטרל כדי לא לפגוע בתפקוד המיני.

יש לציין שניסיתי לפני הלוסטרל מס' רב של תרופות - רובן ללא הצלחה גדולה מידי . או עם תופעות לוואי לא נסבלות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ליריקה

הוספת תגובה

• ליריקה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/02/2012

בהחלט ניתן למצות ליריקה ולעלות.
    אין הרבה מידע לגבי שימוש בליריקה בחרדה, לא בסל בהתוויה של חרדה .
    בכאב ניורופאטי ופירכוסים מינון מקובל 150 - 300 , מינון מקס. 600 מ..ג.
    יש לברר עם הרופא המטפל את מטרות הטיפול והתוכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור
    ים
    16/02/2012

תוכל בקשה לציין אלו תופעות לוואי בתחום הנפשי הפסיכיאטרי עלולים להתרחש במצב של צריכת מורפיום במינון 150 מג לעיתים תכופות ולא יום יום למטרת התמסטלות וללא צידוק רפואי או במילים אחרות אלו תופעות לוואי עלולות להתרחש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר דוידאור

הוספת תגובה

• שאלה לדר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/02/2012

בזמן שימוש . באם הרעלה יכול להגיע עד כדי דיכוי נשימה ואף מוות בשלב גמילה הפסקה . כאבי בטן שלשול נזלת ועוד. יש לזכור שיתכנו תופעות לוואי שונות ואו בעוצמות שונות בהתאם למצב הגופני של המשתמש, תרופות נוספות ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגייה
    ים
    15/02/2012

נניח סבלתי מסיפטומים שלילים של הפרעה פסיכיאטרית נטלתי תרופות והסיפטומים נעלמו אזי זה אומר שהיחלמתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    סוגייה

הוספת תגובה

• סוגייה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2012

אם מדובר בסימנים שליליים, והאבחנה סכיזופרניה , המשמעות שהיגבתה טוב לטיפול.
    לגבי החלמה זה פונקציה של מס. פארמטרים.( כגון: מס. אשפוזים, רמת התפקוד, קוגניציה...ועוד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה