מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ת. לואישרית26/01/2012
התחלתי לקחת ויאפקס. במקרה עשיתי בדיקות דם ופתאום הכולסטרול שלי עלה ל 220 ללא כל סיבה. תמיד יש לי מתחת ל200. קראתי שבתופעות הלואי יש שינוי ברמות הכולסטרול. האם העליה הזאת שנובעת מהויאקס מצריכה טיפול תרופתי או שזה מקרה שונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת. לואי - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי27/01/2012שלום, גילה.
במקרה זה עליך להתיעץ עם רופא המשפחה. ייתכן כי וויפאקס גרם לעלייה ברמת כולסטרול אך היא תלויה בהרבה משתנים ומצריכה בירור וטיפול בפני עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסוררחלי26/01/2012
אני לוקחת ויפאקס xr ויש לי תופעות לוואי הרופאה המליצה להחליף לאפקסור xr האם זה לא אותו כדור מה ההבדל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/01/2012XR זה פורמולציה ארוכת טווח, ז''א, לוקחים פעם אחת ביום, הפיזור, ריכוז בגוף שומר על רמה קבועה, מה שמוריד את השינויים בתגובה ותופעות לוואי.
XR בדר'כ נסבל הרבה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור
רחלי26/01/2012תודה על התשובה אבל גם האפקסור וגם הןיפאקס הם XR אז יכול להיות שאם אני יליך לאפקסור יהיו לי פחות תופעות לןןאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסתימיהעומר26/01/2012
שלום,
יש לי חבר, בן 22, שסובל בשנים האחרונות מדיכאון/עצבות. זה התחיל מאז שהתגייס לצה"ל, והיום הוא כבר אחרי השירות אבל זה נמשך.
הוא מטופל כבר מזה זמן על-ידי פסיכיאטר ואובחנה אצלו דיסתימיה.
עם זאת, לצערי הרב בינתיים הטיפול לא עוזר. הדיכאון שולט בחייו. הוא מרגיש שאין תקווה בחיים.
בשלב זה אלו התרופות שהוא לוקח: 5 מ"ג ציפרלקס (חצי כדור) פעם ביום; 75 מ"ג נורטילין פעמיים ביום (כדור וחצי בבוקר וכדור וחצי בערב); ו-5 מ"ג אביליפיי (כדור אחד. נאמר לו שלמרות שאין לו סכיזופרניה זה יכול לעזור לו) פעם ביום (בערב). הוא אומר שהפסיכיאטר שיחק לו עם המינון בתקופה האחרונה והיתה תקופה שבה הוא לקח - הוא לא זוכר בדיוק - או כדור (10 מ"ג) או כדור וחצי (15 מ"ג) של ציפרלקס ביום. הוא גם היה על 4 כדורים של נורטילין ביום וירד רק לאחרונה ל-3. בכל אופן, התרופות לא עזרו לו בכלל. למען האמת, להיפך: הן גרמו לו להעלות 8 ק"ג (אם כי הוא עדיין רזה בהחלט) וגרמו אצלו לירידה בחשק המיני.
שאלותיי הן אלה:
1) ממה שאני מכיר (לי יש פיברומיאלגיה ולכן אני מקבל תרופות שהן במקור נגד דיכאון אבל אצלי מיועדות נגד הכאב - ובעבר היתה תקופה קצרה שלקחתי ציפרלקס) - 5 מ"ג של ציפרלקס הם מינון מאוד נמוך, וגם 10 מ"ג זה לא מינון גבוה. האם אין מקום להגדיל משמעותית את המינון? אם כן - לאיזה מינונים הגיוני להגדיל? צריך לומר שהבחור הוא בגובה טיפונת גבוה מהממוצע, אני חושב, ורזה.
2) האם יש מקום לנסות טיפול בתרופות מקבוצת ה-SNRIs? האם יש מקום לנסות טיפול בתרופות שמכוונות לדופאמין כמו וולבוטרין?
3) האם טיפול פסיכותרפי או טיפול קוגנטיבי-התנהגותי (או טיפול אחר) יכולים לשפר את המצב בצורה משמעותית? ובהקשר זה - אם מדובר במצב שהוא אורגני, מחסור בדברים במוח או משהו דומה (ואני משער שכן - אחרת אף תרופה לא היתה יכולה בכלל לעזור), האם טיפול שכזה יכול לשנות את הבעיה האורגנית?
4) כל עצה נוספת תתקבל בברכה.
דבר אחרון: אני יודע, הוא מטופל על-ידי פסיכיאטר. ואין לי מושג אם הפסיכיאטר הזה הוא פסיכיאטר מעולה או לא. אבל אני חושב שתמיד טוב לשמוע חוות דעת נוספת, גם אם הרופא לא מכיר את המטופל, ואפשר לנסות להאיר את עיניו של הפסיכיאטר המטפל עם אופציה שהעלה רופא אחר ככזו ששווה לשקול אותה. זו הסיבה לכך שאני שואל את השאלה כאן - כי, למען האמת, אין הרבה מה להפסיד: מדובר בבחור צעיר שפשוט לא נהנה מהחיים, ובינתיים הטיפול לא עוזר בכלל והוא רק נעשה יותר ויותר מיואש.
תודה מראש!
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסתימיה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי27/01/2012שלום, עומר.
דיסתימיה הינה הפרעה דכאונית כרונית "על אש קטנה", היא אכן נחשבת ליותר עמידה לטיפול מאשר אפיזודה דכאונית רגילה ובד"כ הטיפול היעיל בה הוא משולב- טיפול תרופתי יחד עם טיפול פסיכולוגי.
לשאלותיך:
1. ניתן להגדיל מנון צפרלקס ל-20 מ"ג ע"פ יעוץ פסיכיאטרי ובהתאם למצב הקליני.
2.ניתן בהחלט לשקול טיפול בתרופות SNRI כמו וויפאקס, או צימבלטה או תוספת וולבוטרין בהתאם למצב הקליני.
3. ממליץ מאוד לשלב טיפול פסיכולוגי כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי או פסיכותראפיה דינאמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר27/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות חרדה כוללניות GADרן25/01/2012
איזו תרופה נחשבת להכי יעילה ועם הכי מעט תופעות לוואי לבעלי הפרעת חרדה כוללנית המלווה בעייפות קשה והפרעות קשב וריכוז?
אני מרגיש שפשוט אני כל החיים שלי מודאג ויש לי אבן כבדה על הלב והחזה ופשוט לא מרגיש חופשי,כמו במעיין כלא של החיים,
אני מת להשתחרר מהתחושות האלה ,כי פשוט אני מרגיש שחיי מתבזבזים בתחושות שרק מביאות לי רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות חרדה כוללניות GAD - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום רן.
הפרעת GAD נפוצה באוכלוסיה, הטיפול בה הוא כוללני וצריך להעשות בשילוב של התערבות פסיכולוגית- בעיקר טיפול קוגניטיב-התנהגותי וטיפול בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה.
בד"כ תרופות מסוג SSRI נוגדות דיכאון כמו ציפרלקס או מסוג SNRI כמו וויפאקס, צימבלטה יעשו את העבודה והן נחשבות לתרופות בטוחות יחסית עם מיעוט תופעות לוואי.
ממליץ להתיעץ כמובן עם איש מקצוע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי התרופה רמוטיב?
רן27/01/2012היא לא יעילה לחרדות?
והאם SNRI עדיפה על SSRI לחרדות המלוות בעייפות?
ניסיתי בעבר וולבוטרין אך התרופה גרמה לי לחרדות קשות יותר בהתחלה ולחוסר שינה ,ודפיקות לב....
ידוע לי שתופעת לוואי ידועה של SSRI היא עייפות ופגיעה בחשיבה לכן אני חושש לנטול אותה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי התרופה רמוטיב? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי27/01/2012שלום רן.
רמוטב הינה תרופה המבוססת על החומר הטבעי היפריקום המופק מצמח המרפא ST JOHN WORT.
רמוטיב הינה תרופה נפוצה באירופה ומקובלת לטיפול בדיכאון וחרדה. עם זאת נראה כי היא יעילה למקרים קלים של הפרעות דיכאון וחרדה ופחות למקרים קשים יותר. יחד עם זאת, בד"כ יש בשימוש בה פחות תופעות לוואי מאשר אנטי-דכאוניים SSRI ואחרים.
וולבוטרין עלולה לגרום בתחילת הטיפול לעלייה בחרדה, חוסר-שינה ודפיקות לב אולם בד"כ ת. הלוואי זמניות וחולפות ולטווח ארוך מדובר בתרופה יעילה להפרעות דיכאון, פחות להפרעות חרדה. נראה כי יתרונה הבולט הוא פחות ת. לוואי של פגיעה בתפקוד מיני כפי שקיימים באנטי-דכאוניים אחרים.
אם וולבוטרין גרם לתופעות לוואי בלתי נסבלות ניתן לשקול טיפול בצימבלטה או איקסל.
SSRI עלולים לגרום לתופעות לוואי של פגיעה בחשיבה ועייפות בתחילת טיפול, בד"כ זה מסתדר עם הזמן.
בכל מקרה ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תרופה שעושה חשק לדבר?שלומי25/01/2012
אני מרגיש הרבה פעמים שאין לי "כוח" להפוך את המחשבות שלי למילים
כשאני מדבר עם אנשים, יש לי הרבה דברים להגיד, אבל אני מרגיש שקשה לי להפוך את מה שאני חושב למילים,ואז אני רק מדבר מינימום, למרות שמאוד הייתי רוצה לדבר הרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תרופה שעושה חשק לדבר? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום שלומי.
התופעה שאתה מתאר שכיחה מאוד בציבור וקרויה חרדה חרדתית.
הטיפול המועדף לא בהכרח תרופתי וכיום הטיפול המוביל הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
ממליץ לך להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קשור לחרדה חברתית?
שלומי26/01/2012או שזה משהו אחר?
ותודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי בגוגל כששאני מחפש, הוא מוצא לי
שלומי26/01/2012חרדה חבתית,
ולא מצאי חומר על 'חרדה חרדתית'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתgolda25/01/2012
שלום רב,
הנני פונה אליכם בנוגע לבתי בת ה14. אני אמא יחידנית ובתי אומצה בגיל שנתיים וחצי מרומניה. לאחרונה בתי החלה לשקר לחברותייה (לטענתה על-מנת לקשור אותן עליה) שהיא סובלת ממחלות נדירות, שהיא חייבת לעבור ניתוחים אותם מממנים הורים של חבר דמיוני. אתמול קיבלתי הודעה טלפונית מיועצת בית הספר שהבנות התלוננו על בתי שהמחלות שהמציאה גרמו להן נזק נפשי ושהיא סוחטת אותן רגשית.
מה עושים במקרה כזה? התחלנו טיפול פסיכולוגי לפני כשבועיים - האם זה מספיק? איך אני יכולה לעזור לה? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום רב.
דאגתך כנה והעדויות אכן מטרידות.
ממליץ להיכנס ליעוץ פסיכולוגי שיכלול טיפול פרטני לבת וטיפול משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כדור יותר מרדים?אייל25/01/2012
היי
רציתי לדעת איזה כדור יותר חזק מבחינת הירדמות/שינה ולמי יש פחות עייפות ביום למחרת?
בונסרין
סרוקוואל
איטומין
נוזידן
פנרגן
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה כדור יותר מרדים? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום, יגאל.
כל התרופות מלבד בונסרין הן בעלות יכולת סדאציה- הרדמה טובה ועלולות לגרום לעייפות ביום למחרת, ניתן להתאים מנון תרופתי ע"פ ת. לוואי ואפקט טיפולי.
ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיוון אחר
שמוליק25/01/2012שלום יגאל.
נראה לי מהשאלה שלך שאתה כנראה סובל מהעייפות של התרופות האלה שכולן תרופות נוגדות פסיכוזה.
אני שמח שלפחות הרופאים לא ניסו להסתיר ממך את העובדה שהעייפות היא תופעת לוואי של התרופות האלו, לי אמרו שהעייפות היא סימפטום שלילי של המחלה.
אני החלטתי להפסיק את התרופות (כמובן בהדרגה), ואחרי כמה חודשים העייפות נעלמה.
אני אגיד לך שהרופא שמטפל בך לא ימליץ כל כך מהר על הפסקת התרופות. סטטיסטית רוב מי שמפסיק, מגיע שוב למצב פסיכוטי שדורש שוב פעם אישפוז.
הצעתי כבר שמישהו ינסה לפתור את החידה ויחקור מדוע לי לא קרה כלום אחרי שהפסקתי את התרופות, כדי שמטופלים אחרים שסובלים מעייפות יוכלו לדעת יותר טוב האם ומתי ניתן להפסיק.
אם העייפות מפריעה לך, אז אתה יכול לחשוב על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מאוד מודאגתאדווה24/01/2012
שלום,
האם מינון 200 מ"ג של סוליאן לטיפול בחרדות ודיכאון זה מינון גבוה שיכול להיות לי שינוי בפרולקטין או שזה מאוד נדיר במינון כזה?
אשמח אם תענו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה מאוד מודאגת - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום אדווה.
מנון של 200 מ"ג סוליאן הוא מנון נמוך עבור האפקט האנטי-פסיכוטי אך מהווה מנון מקובל לטיפול משלים בהפרעות דיכאון וחרדה.
עלייה ברמת הפרולקטין היא תופעת לוואי נדירה יחסית בטיפול בסוליאן אך עלולה לקרות.
אם את מרגישה ת. לוואי של עלייה ברמת הפרולקטין- הפרעות מחזור,גודש בחזה, ירידה בחשק מיני ניתן לבצע בדיקה של רמת הפרולקטין בדם.
בכל מקרה, כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ?עידן24/01/2012
שלום
האם השימוש בתרופות כמו ציפרלקס ליתיום או רספרידל יכולים להוביל לנשירת שיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער ? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום עידן.
לא ידוע על תופעות לוואי של נשירת שיער בציפרלקס או ריספרידאל.
ידוע על נשירת שיער במקרים בודדים בנטילת ליתיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים24/01/2012
האם זה נכון שהפרעה פסיכיאטרית עמידה לטיפול תרופתי נהוג לתת תרופה מייצבת רוח ממשפחת דפלפט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי25/01/2012שלום יולי.
דפלפט הינה תרופה לטיפול באפילפסיה המשמשת גם כתרופה מייצבת מצב-רוח.
בפסיכיאטריה היא נמצאת בעיקר בשימוש בטיפול בהפרעה דו-קוטבית, אך ידועה כטיפול משני גם בהפרעות אחרות.
אין קשר בין דפלפט לעמידות לטיפול תרופתי באופן כללי בפסיכיאטריה.
לכל הפרעה פסיכיאטרית יש בד"כ אלגוריתם טיפולי ספציפי המכוון לאפשרויות הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילןברחלי24/01/2012
אני נוטלת ויפאקס 150מג חצי שנה ן50מג טרזודיל עקב תופעות לוואי הרופאה החליפה לי לאפקסור בבית מרקחת אמרו לי שיש אזהרה חמורה לגבי השילוב הזה אני מבולבלת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילןב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/01/2012טראזודיל שייך לקבוצת נוגדי דיכאון לא טיפוסיים ( לא SSRI ) שייך לקבומת SARI -
(serotonin 2 antagonist/reuptake
inhibitor)
חוסם קולטן סרוטונין 2A באופן פוטנטי
חסימה חלשה יחסית של ספיגה חוזרת של סרוטונין ( כמו SSRI אך חלש יותר )
יעיל כטיפול נוסף בשינה עד במינון 50 - 25 מ''ג , מקס. - 100 מ''ג
לדיכאון מתחילים במינון 150 מ''ג - מקס. 400 מ''ג. ( מחולק ל 2 ביום)
הסכנה במינונים גבוהים כמובן, סינדרום סרוטונין, Serotonin syndrome , מצב חירום היכול לסכן חיים.
מומלץ לבקש הסברים והדרכה מרופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלאתהיהודה24/01/2012
שלום בן 32
אני לוקח סימבלאתה 60 מ"ג כול בוקר עקב חרדת בריאות חזקה.
האם סימבלאתה מעלה את הערכים של שומנים וכולסטרול בדם?
יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלאתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/01/2012לא שכיח.
יש להיזהר מעליה בלחץ דם, דורש ניטור ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסשרית23/01/2012
האם זה כדור נוגד דכאון וחרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/01/2012בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD איבחון וטיפולעלמה23/01/2012
שלום,
אני בת 18 ולא מזמן אובחנתי בהפרעה כפייתית טורדנית.
הפסיכיאטר רשם לי CITALOPRAM במינון עולה וזימן אותי לביקורת בעוד שלושה שבועות.
רציתי לדעת קצת מידע על התרופה..תוך כמה זמן היא משפיע?האם יש תופעות לוואי מסוכנות?האם היא מסוכנת?האם אפשר להרפא לגמרי מן המחלה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD איבחון וטיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/01/2012השפעה מרבית, במינון מיטבי ולאחר כחודש - חודשיים תחת מינון זה.
ב OCD , בדר'כ - יש צורך במינון גבוהה ( ציפראלקס 20 מ''ג)
הטיפול הכי טוב זה שילוב תרופות + CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי).
הפסקת התרופות אפשרית במהלך הזמן, לאחר שיפור בטיפול ב CBT ותרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרהשרון23/01/2012
שלום רב,אני בת 34 מאיזור המרכז.לפני כ12 שנה אובחנתי,לדעתי אבחנה שגויה,בסכיזופרניה.(לפני אבחנה זו הייתי מאובחנת בדיכאון כרוני)
במהלך12 שנה אלה אני נוטלת:רספרידל ואנפרניל. מאז ועד היום עליתי במשקל כ40 קג בעקבות הכדורים.ובנוסף אני לא מרגישה טוב בכלל מבחינה נפשית.לפני כחודש הפסיכאטר בבריאות הנפש שינה לי את הרספרידל,לסוליאן,בטענה שכדור זה לא גורם לעליה במשקל.לקחתי אותו מספר ימים,ולא הרגשתי שיפור,בנוסף קראתי את העלון של הסוליאן כתוב שם ,שבתופעות לוואי יכולה להיות עליה במשקל ועוד כל מיני תופעות לוואי מפחידות!! (כמו תנועות לא תקינות של שרירי העיניים,תנועות בלתי רצוניות וכו)בגלל הבהלה,הפסקתי על דעת עצמי את הכדור(סוליאן)
שאלותיי הם:
1)ישנם גם כדורים בשם גאודון ואביליפי.האם הם עדיפים על הסוליאן? (מבחינת תופעות לוואי ועליה במשקל?) ואם לא על איזה כדור אתם ממליצים לי?
2)לפי דעתי וממה שקראתי בנושא ואני מרגישה שמתופעות אלה אני סובלת זה: חרדה חברתית,ocd,ודיכאון.יש לי גם מצבים תמידיים של מחשבות טורדניות,חרדות ,לחצים,ודפיקות לב מואצות. שאלתי היא: האם הוספה של הכדור פרוטין יכול לעזור לי? אני אובדת עצות בבקשה עיזרו לי,מצבי הסוציואקונומי בקרשים.אני סחוטה ומותשת נפשית ופיזית(בנוסף לבעיות בריאות שיש לי: ריפלוקס,אסטמה,בעיות גב, ובעיות נוספות שנוספו לי בעקבות העליה המשמעותית במשקל.אני אודה לכם מאוד אם תעזרו לי,ותייעצו לי מה עליי לעשות מבחינת שינוי הכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/01/2012אכן גאודון או אביליפי עדיפים.
ל OCD יש צורך בטיפול ב SSRI .
אנאפרניל שייך למשפחת תרופות טריציקלים, נוגדות דיכאון ישנים, עדיף לשנות ל SSRI , יותר בטוח פחות תופעות לוואי, במיוחד קארדיווואסקולריות( לחץ דם, הפרעות קצב לב).
התרופות החדשות מאוד בטוחות, תופעות לוואי נדירות ותחת מעקב רפואי מסודר אין סכנה ממשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)