מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו לא טובדינה07/03/2012
בת 65.. לא ילדונת.. יודעת שמתרחש בתוכי משהו רע מאד..איבדתי כל שמחת חיים.. מאלצת עצמי לצאת. לצחוק. לשוחח. אפילו לבלות.. ובתוכי לא נהנית מכלום!!! אני יודעת בהגיון את מקור הרוע.. יש בי מעין "אהבה ".. "אובססיה".. לאיזו שהוא גבר .. נאמר .. שממנו,כמעט ואין תגובה.. מדי פעם נזכר בקיומי..מגיע אליי.. פרט לכך.. מתעלם!!! ברור לי שמחזיק אותי קצר!! איני מצליחה בשום פנים ואופן.. לנתק מגע!!! איני יודעת כיצד נמענת ? הוא במחשבתי יומם וליל.. ונראה שעל פניו .. כל זה קרה מיד אחרי שהכרתי אותו.. בלי ספק אני חשה שיוצאת מדעתי מעט לכל יום שעובר.. מה עושים כדי לצאת ?מאותה אובססיה אהבה כביכול כביכול.. האם אני זקוקה לתרופת הרגעה כלשהיא? או אולי לעזרת הפסיכולוגיה? בברכה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו לא טוב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/03/2012מומלץ שילוב תרופות ושיחות.
מהניסיון שלי בקליניקה, טיפול בתרופות ושיחות מוביל לתוצאות הטובות ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מקביל של אסיבל לעומת לוריואןאייל07/03/2012
אני לוקח כדורי לוריואן ורוצה להיגמל מהם אמרו לי בעזרת כדורי אסיבל.
מה המינון המקביל של אסיבל ל1 מ"ג לוריואן?
יש כאלה אומרים לי 5 יש כאלה אומרים לי 10.
אז מה המינון המקביל המדוייק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מקביל של אסיבל לעומת לוריואן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/03/2012לוריוואן 1 מ''ג = אסיוול 10 מ''ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני06/03/2012
קבלתי כדורי רמוטיב מהרופא 500 מ"ג פעם ביום עקב חרדות מידי פעם ובעקבותם
דכדוך מידי פעם.
האם מומלץ לקחת בבוקר?
האם לפני או אחרי האוכל?
האם להתחיל יש עם כדור של 500 מג? או בהדרגה (להתחיל עם חצי כדור)?
האם הוא גם מטפל בחרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/03/2012בדר'כ מתחילים 250 מ''ג, אך לפעמים ניתן להתחיל ב 500 מ''ג ( תלוי במצב הגופני , לחץ דם, דופק..), הטיפול יעיל בדיכאון קל - בינוני וכן יכול לעזור בחרדות ( פחות יעיל מ SSRI ).
מומלץ בבוקר, למרות שיש דיווחים על כאלו שהכדור עזר להם לישון, אך מנגד יש כאלו שפגע בשינה , ניתן לבדוק, אם גורם לעייפות, ניתן לקחת בלילה וכו..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו 2$06/03/2012
ומה עושים אם בית חולים פסיכיאטרי רוצה לאשפז מישהו עוד פעם בגלל שהוא לא לוקח טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו 2 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/03/2012בית חולים לא רוצה לאשפז אף אחד.
מתאשפזים בבית חולים רק אלו שחייבים וצריכים, מי שנמצא במצב קשה ומסכן חיים,
מצב מסוכנות לסובבים וכו...
בדר'כ מי שרוצה לאשפז זה המשפחות או המטופלים.
רופאים יכולים להמליץ.
אשפוז בכפייה - צעד משפטי - רפואי, בהוראת פסיכיאטר מחוזי בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דלוזיוניתשואלת06/03/2012
שלום רב,
קראתי שבהפרעה דלוזיונית יש היבט תורשתי מאוד חזק, הרבה יותר מאשר בסכיזופרניה. האם הדבר נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דלוזיונית - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי06/03/2012המרכיב הגנטי-ביולוגי של הפרעה דלוזיונאלית אינו ברור וכיום יש נטייה לראות בה כחלק מספקטרום הפרעות סכיזופרניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור קסנאגיסאיתי06/03/2012
שלום
אני מפחד מטיסות, ורופא המשפחה שלי נתן לי כדור קסנאגיס.
אמרתי לו שאני רוצה לישון כל הטיסה.
שאלתי היא, האם הכדור ירדים אותי? או שלמעשה הוא רק יקטין לי את החרדה, ולא ארדם איתו.
מחכה בבקשה לתשובה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור קסנאגיס - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי06/03/2012שלום איתי.
קסאנאגיס משתייך למשפחת תרופות בנזודיאזפינים המשמשות כתרופות הרגעה אקוטיות.
קסאנגיס בחלט יכול לעזור לחרדת טיסות וכן יכול גם במנון משמעותי של 1 מ"ג גם להרדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפוטרופוס יכול לחייב את החסוי ?אריקו06/03/2012
שלום רב,
אחי בן 53 מאושפז למעלה משנה וחצי במח' הסגורה בבית חולים פסיכיאטרי תחת צו בית משפט.
במשך ה 20 שנה האחרונות הוא נכנס ויוצא מביה"ח הפסיכיאטרי, ותמיד תחת צו של בית משפט.
מוניתי ע"י בית משפט לאפוטרופוס שלו גם בגוף וגם ברכוש.
לאחרונה חלה הידרדרות במצבו והוא "הולך ונעלם לי". אני מרגיש שאני מאבד אותו לגמרי. אני מרגיש שהוא מסתגר בעולמו ומאבד קשר לסביבה. מנהל המחלקה אמר לי שהוא עמיד לטיפולים הרגילים. ניסו את כל התרופות הקיימות וכלום לא עוזר. לדבריו, הסיכוי היחיד שאולי יעזור : טיפול נזעי חשמל.
אחי מסרב לקבל טיפול בנזעי חשמל.
שאלתי : האם אני כאפוטרופוס יכול לחייב אותו לקבל טיפול בנזעי חשמל ?
ממני, האח הכואב והאוהב שרוצה מאד מאד לעזור ולא יודע איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפוטרופוס יכול לחייב את החסוי ? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי06/03/2012שלום רב.
הסיפור שלך מעורר אמפאטיה ולמרבה הצער גם נפוץ מאוד.
אפופטרופסות לעניני גוף הינה מכשיר משפטי לקבלת חזקה בהחלטות רפואיות אלם בפועל אינה יכולה להחליף הסכמה של המטופל לטיפולים רפואיים. אינני מכיר אפשרות של החתמת אפוטרופוס על טיפול בנזעי חשמל בהיעדר התוויה להוצאת הוראת-אשפוז כפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את משפטך האחרון
אריקו06/03/2012ד"ר דוזיצקי היקר,
א. תודה רבה.
ב. כתבת : "אינני מכיר אפשרות של החתמת אפוטרופוס על טיפול בנזעי חשמל בהיעדר התוויה להוצאת הוראת-אשפוז כפוי".
אחי מאושפז אשפוז כפוי ע"י צו של שופט.
האם במקרה זה אוכל לחתום ולהתחייב במקומו על טיפול בנזעי חשמל ?
שוב תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי ש...
שמוליק06/03/2012שלום אריקו.
אינני רופא.
למיטב הבנתי, ועד כמה שידוע לי, מי שנמצא באישפוז כפוי, אז ההחלטה על טיפול כפוי נתונה לבית החולים שבו הוא מאושפז.
נראה לי, שבית החולים (ולא ברור לי בדיוק מי), יכול להחליט על טיפול כפוי, אבל החלטה שכזו תינתן רק כאשר הטיפול הכרחי כדי למנוע מהמטופל סכנה לעצמו או לסביבתו. בדרך כלל, משתדלים לשכנע את המטופל לקבל טיפול בהסכמה.
בכל אופן, חכה לתשובה מדוייקת מהרופא.
כל טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אונותשואלת05/03/2012
בעקבות שימוש בריספרדל התפתחה תופעה של אין אונות. לכן הוחלפה התרופה לתרופה הפוגעת פחות בתיפקוד המיני. כמה זמן מהפסקת הריספרדל עד שיראה שוב שיפור בתפקוד המיני.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח שהתרופה החלופית
שמוליק06/03/2012לא תפגע בתפקוד המיני.
ולמען ההגינות, אינני רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אונות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי06/03/2012ריספרדאל עלולה לגרום גם לת. לוואי של אין-אונות.
ממליץ על התנסות בתרופות אנטי-פסיכוטיות מדור חדש.
בד"כ מדובר בת. לוואי הפיכה שעוברת תוך מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובש חמור בפהאורני05/03/2012
אני סובלת מיובש קיצוני תמידי בפה מזה כשנה.עד לפני חודש לקחתי באופן קבוע וולבוטריןץלפני כחודש הפסקתי אך היובש בפה לא השתנה.האם יתכן שהיובש בפה הוא עדיין מהשפעת הוולבוטרין?
האם יש טיפול בטוח ליובש בפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובש חמור בפה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012פחות סביר שזה מתופעות לוואי.
יש לברר מצב בלוטת הרוק ואו סיבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינאהעמוס04/03/2012
יש לי קינאה מאוד גדולה לפסיכולוג שלי שבגללה הפסקתי את הטיפול. זה מתבטא בכעס על כך שהוא בעצם מתפרנס רק מלדבר עם אנשים בעוד כולם קורעים את התחת כדי להתפרנס הפסיכולוגים בסך הכל יושבים ומדברים איתך. זה נכון שתקופת ההכשרה של פסיכולוגים ארוכה מאוד, אבל זה מאמץ שהיה בעבר ובהווה הפסיכולוג מתפרנס רק מלדבר איתך שזה כביכול הדבר הכיי בסיסי בעולם ''לדבר'' ועוד אסור לשכוח שפסיכולוגים פרטיים מתפרנסים יפה מה שמרגיז עוד יותר. מה אתם חושבים על הנושא הוא לא בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינאה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012עמוס - בחורה בירקון מרוויחה יותר בלי ללמוד.
יש הבדל בין פסיכולוג קליני ליועץ או מאמן אישי.
פסיכולוג מומחה - קליני - מטפל, תהליך לא פשוט, זה לא רק לשבת, זה עבודה מקצועית של שיקול דעת, מה להגיד מתי, לזכור את פרטי המפגשים, לדעת לחבר את האינפורמציה ולהוביל לשינוי נפשי והתנהגותי.
אנשים אשר לא מוסמכים לטיפול, אשר יושבים ומדברים , יכולים לעשות נזק נפשי, החמרה ואפילו להוביל למעשה קיצוני כמו פגיעה עצמית ומוות.
פסיכולוג קליני , עשה תואר ראשון ושני, תקופת התמחות+ מבחן מומחיות, רק לאחר מכן נחשב מומחה.
צריך לשאול כמה שווה לבין אדם להרגיש טוב , יותר שמח, פחות חרדות, קשרים טובים יותר עם המשפחה והסובבים, אם תשכלל את כל הנ''ל , הפסיכולוג לא מרוויח יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ומינוןאלרגיה04/03/2012
שלום,
עקב התקפי חרדה , חרדה כללית ועוררות יתר התחלתי לפני שבועיים חצי כדור של ציפרלקס במטרה לעלות לכדור שלם של 10 מ"ג עוד מעט. בשבוע הראשון תופעות הלוואי היו די קשות וכוללות כאבי ראש חזקים, סחרחורות, הגברת חרדה ואי יכולת לישון ללא בהלה וקימה מספר פעמים בלילה. אך בשבוע השני כבר הורגשה הטבה משמעותית.. אך עם זאת יש ימים שאני מרגישה פחות טובה ויש כאבי ראש וסחרחורת קצת בעת שינוי פוזיציה עם הראש... אני חוששת נורא לעלות לכדור שלם? יש לציין שאני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ולא מטופלת עדיין באלתרוקסין..
אני סטודנטית בתקופת מבחנים ורוצה מאוד שהשפעת התרופה תחל, אך חוששת מאוד שתופעות הלוואי יתגברו משמעותית בבאת אחת כשאעלה לכדור שלם. האם יש דרך בטוחה לעלות לכדור שלם מחצי מבלי יותר מדי סבל לתופעות הלוואי וכמה זמן בערך זה לוקח ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ומינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012לפעמים יש רגישות יתר ויש צורך בטיפול בחצי המינון לזמן ארוך יותר.
בדר'כ, לקחת בזמנים קבועים, לאחר אוכל, להשתמש בכדורי שינה או הרגעה באופן זמני, תוספות וויטאמינים, במיוחד B12 וחומצה פולית, תיקון חוסר פעילות בלוטת התריס קריטי אצלך וחשוב לתוצאות של שיפור במצב הנפשי, ממליץ לתקן בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ריספרדל וזיפרקסה- עכשיו פארפנאמטופל ותיק04/03/2012
שלום רב לד"ר ממש לא יודע מה לעשות. אני רק בן 20. בעקבות התקף פסיכוטי חריף- הלוזינציות, תחושה שאחרים קוראים לי מחשבות, שאחרים שולטים בי, התחלתי טיפול בריספרדל- 6 שבועות. לא עזר- העבירו אותי לזיפרקסה. לא עזר. עכשיו הוסיפו לי פארפאנן ופארן, ועוד חודש יורידו לי לגמרי את הזיפרקסה. אני מרגיש קצת יותר צלול, אבל "תקוע" ואיטי ולא רואה את סוף הסבל. מתי ההחלמה? אין איזה כדור מודרני, שאפשר לתת לי ולגמור עם כל הסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ריספרדל וזיפרקסה- עכשיו פארפנא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012אכן נשמע מצב מתסכל.
יש כיום תרופות טובות עם פחות תופעות לוואי.
ראשית יש צורך להגיע למצב של איזון תרופתי ואז לשקול שינוי.
ממליץ להמתין עד למצב של תרופה אחת במינון יעיל.
כמו כן לשים דגש על תופעות לוואי ולדווח, כיום לא מקובל שמטופל צריך
לסבול מתופעות לוואי ולסכן את עצמו, תבקש הסברים לגבי הטיפול, חלופות ומה מטרות הטיפול... בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה, אבל:
מטופל ותיק05/03/2012ד"ר הורידו אותי מזיפרקסה לתרופות דור ראשון, עם תופעות הלוואי שמטפלים בהם עם פארטן- כי התרופה שהיא דור שני לא הצליחה. לא ידעתי שיש עוד תרופות דור שני או שלישי רלוונטיות, למה הורידו אותי לדור ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהחיילת2104/03/2012
לפני כשנתיים חוויתי את התקף החרדה היחיד בחיי.
השבועיים הראשונים לאחר ההתקף היו בלתי נסבלים.
לא הייתי מסוגלת לתפקד. לא הייתי מסוגלת להישאר לבד, לצאת מהבית, פחדתי מהכ-ל כולל מללכת לישון.
לאט לאט החרדה פחתה וכעבור כ3 חודשים חלפה לגמרי. חזרתי לעצמי במלוא מובן המילה(ללא טיפול כלשהו).
לפני כחודש התחלתי להרגיש תחושה מוזרה, שלאחר בירורים למדתי לזהות כ"דה ריאליזציה".
כשבוע לאחר שהניתוק פקד אותי הצטרפו אליו גם החרדות.
ללא התקף, ללא סימן מקדים- פשוט כך. בוקר אחד הרגשתי שאני פשוט לא מסוגלת לצאת מהבית.
ושוב,לא הייתי מסוגלת להישאר לבד, לא הייתי מסוגלת לחשוב בצלילות, כשהכרחתי את עצמי לצאת הרגשתי שאני עומדת להתעלף- שאני לא מסולת ללכת את ה4 מטר עד למכולת וכו'...
5 ימים הייתי שרויה בחרדה הזו.
ואז היא חלפה מעצמה!!
נכון לעכשיו איני סובלת יותר מחרדה,
אך תחושת הדה ריאליזציה עדיין לא מרפה ממני!
יש לי מס שאלות
1. האם הדהריאליזציה היא תוצר לוואי של החרדה או ההפך??
2. מהו הטיפול היעיל ביותר בתופעה זו? (רצוי לא תרופתי...)
3. האם החרדות האלו זו תופעה חולפת או שמא נגזר עליי לחיות איתן כל חיי, ולצפות לאפיזודה הבאה?
יש לציין שאני מנסה להימנע ככל הניתן מטיפול תרופתי...ראיתי פסיכיאטר לפני כשבוע שהציע לי לקחת פריזמה.......לא לקחתי ובאמת הכל עבר מעצמו!!
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012דה רהליזציה מנגנון הגנה דיסוציאטיבי, דהיינו , נתק בין מחשבות, תחושות ומידע פרספטואלי( תחושתי).
מנגנון ההגנה שומר על שלמות הנפש והיכולת להתמודד, המקור לחרדות ולמנגנוני ההגנה טמון בתת מודע, חלק מהטיפול המשמעותי שאני עושה בקליניקה, עבודה דינמית, זיהוי מנגנונים, תובנות, וניסיון לשנות דרכי התנהגות וגמישות עם הסובבים ובכלל.
באם יש עבודה אמיתית, דינמית, "זיהוי שורש הבעיה " , שוב בדר'כ תכנים של תת מודע , בדר'כ יש הפחתה משמעותית של החרדה לרמות ניסבלות ולא מגבילות.
לפעמים יש צורך בתרופות להשגת רגיעה ומצב של "עבודה" ...
בהמשך ניתן להפסיק תרופות ולהתמיד בשיחות, שוב , במצבים יותר קשים של חרדה ודיכאון, עדיף פסיכיאטר אשר עוקב אחר המרכיב הגופני, תרופות לפי הצורך ועוד..
לפרטים לגבי טיפול פסיכולוגי ועוד.. את מוזמנת לבדוק באתר של , יש מידע רב לקריאה וכן הרצאה שדיברתי ברדיו, רשת א, לבחור תפריט מדיה --> רדיו, לחפש לפי הנושאים הזמינים להורדה בפורמט MP3 .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצבי הנפשי מתדרדר...שרון04/03/2012
שלום,בהמשך להודעתי מתאריך23.1.12 ,(אודה לכם אם תקראו אותה לפני כן שיהיה לכם מושג במה מדובר)עדיין לא נפגשתי עם הפסיכיאטר בבריאות הנפש,ולכן אני עדיין נוטלת רספרידל ואנפרניל.מצבי הנפשי בשבוע האחרון התדרדר,אני מרגישה מחנק,קשה לי לקחת אוויר,ולהוציא,יש לי דפיקות לב מואצות,מחשבות טורדניות,ואובססיביות.אני מרגישה כאילו הניחו 10קג בטון על כל איזור החזה הריאות והלב.מתחת לעיניים יש לי עיגולים שחורים.זה בעקבות המצב המשפחתי שאני נמצאת בו כיום.אני גרה אצל סבתא שלי,אני מטפלת בה.אין לי מקום אחר לגור.אני חסרת כל. הבעיה היא שדוד שלי חי איתנו, הוא אדם לא קל בכלל בלשון המעטה ועושה לי את המוות.בשבועיים האחרונים הוא התפרץ עלי ואיים עליי בצורה נוראית . שגרמה להתדרדרות במצבי . סבתא שלי מפחדת ממנו ולכן לא באה לעזרתי,אני לא מאשימה אותה היא קשישה ,חולה וחסרת אונים(לא אפרט מעבר לכך... בכדי לשמור על פרטיותי.)(כל פעולה שאני עושה לדוגמא קפה,סנביץ או כל דבר אחר אני חושבת שהוא שומע, ובוחן אותי (אני יודעת שזה אולי רק בראש שלי,אבל זה מלחיץ אותי וזה גורם לי לחרדה,לחץ וחוסר נוחות)לעומת זאת כשהוא לא בבית ואני עם סבתא לבד,או עם אנשים אחרים אין לי את ההרגשה הזאת(,של בוחנים אותי בכל פעולה,מקשיבים לכל מה שאני עושה או אומרת.) אני מרגישה גרוע מאוד! כאילו הלב עומד להעצר,ומחנק נפשי גופני נוראי.אני מבקשת בדחיפות את עצתכם מה לעשות איזה כדורים אני צריכה.האם גאודון או אביליפי יעזרו,והאם הכדור פרוטין יכול לעזור.מאוד חשוב לי שתמליצו לי על כדורים שלא גורמים לעליה במשקל,כי40 קג כבר עליתי כתוצאה מהרספרידל והאנפרניל .והמשקל העודף גורם לי לסבל רב ,דורבן ברגל,כאבי גב ,בטחון עצמי נמוך ועוד...)אני מקווה שתענו לי בהקדם האפשרי,ואני מאוד מקווה שאצליח לתפוס את הרופא שלי השארתי לו מספר הודעות אך עדיין לא חזר אליי.דבר נוסף אודה לכם אם תתנו לי שם רפואי למה שאני עוברת כרגע.כי לדעתי זה לא סכיזופרניה.מה שקבעו לי לפני 12 שנה מוטעה לגמרי.היתה לי התמוטטות נפשית חד פעמית,ואני עם הרבה עבודה עצמית על ראשי ומחשבותיי הצלחתי להתגבר. לדעתי כדורים אלה הרספרידל והאנפרניל לא מטפלים לי בשורש הבעיה האמיתית שממנה אני סובלת.אין לי כסף לפסיכיאטר פרטי,וגם ששאלתי את רופאת המשפחה בקופת חולים כללית היא לא ידעה להמליץ לי.אני מרגישה נואשת ומותשת לגמרי.בבקשה עיזרו לי בדחיפות.תודה מראש, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי הנפשי מתדרדר... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012שרון , אם את טוענת שאין לך סכיזופרניה - אז למה לקחת נוגדי פסיכוזה ?
יש לברר מה הסיבה לטיפול. באם יש חשד למחלה קשה חובה ליטול תרופות ולהתמיד.
תרופות לא משמינות : סרדולקט, גאודון, אביליפי.
הבעיה האמיתית שלך נמצאת במשפחה, גורם סביבתי ופסיכולוגי.
מומלץ לשלב טיפול פסיכולוגי בשיחות, היום ניתן לקבל שיחות פסיכולוגיות בקופ'ח בלי בעיה ניוחדת, למי שצריך ולא לכל אחד כמובן. במאוחדת אני מפנה די הרבה לטיפול פסיכולוגי, בנוסף לטיפול תרופתי. לפעמים טיפול פסיכולוגי לא פחות חשוב מתרופות.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרונקס מול ריטליןמנשה04/03/2012
שלום לכם אני הבנתי שהאדרונקס שונה מהריטלין דבר ראשון שלאדרונקס לוקח כמה שבועות עד שיש השפעה ולעומת הריטלין שהוא עובד על טיפול מידי שנגמרת ההשפעה המידית של הכדור חוזרים לאותו מצב
השאלה האם האדרונקס יכול להשפיע על בן אדם שלוקח ריטלין והתרגל לתרופה,במקום הריטלין אותו דבר כמו הריטלין אחרי כמה שבועות של טיפול באדרונקס?
האם לאדרונקס יש השפעה מרגיעה כמו הריטלין?
אם בן אדם שלא נוח לא לשבת יכול לשבת כמו עם הרטלין עם האדרונקס?האם היא מסייעת גם לזה?תודה על התשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס מול ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/03/2012ראשית אסור לקחת אדרונקס ביחד ען ריטאלין.
אדרונקס , NRI , חוסם ספיגה חוזרת של NE , נור אדרנלין, מעלה ריכוז NE במח ובאופן עקיף גם דופאמין באונה הקדמית של המח( ספיגה חוזרת של דופאמין באונה הקדמית נעשה עי'י הקולטן של NE , לכן חסימה של ספיגה חוזרת של NE , מעלה ריכוז NE וכן דופאמין באונה הקדמית אך למזלנו לא באזור המזולימבי , NA , בגרעין אקומבנס , מרכז ההנאה וההתמכרות).
בהפרעות קשב וריכוז, אדרונקס יכול לתרום להטבה בדומה לריטאלין, אך דורש יותר זמן וכן פחות פוטנטי.
בחו'ל , סטראטרה, תרופה מאושרת לטיפול ב ADHD , אשר יעילה לפעמים לפחות כמו ריטאלין , עובדת במנגנון הדומה ל אדרונקס, NRI .
יש להיזהר , כמו בריטאלין, מעליה בלחץ דם ודופק, רגזנות ולפעמים תופעות לוואי ( חולפות לאחר זמן) של קושי במתן שתן ....
אדרונקס , יעיל לשיפור תפקוד מיני, שיפור ריכוז ומוטיבציה, מצב רוח ועוד..
אך יש גם תופעות לוואי, חלקם כנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)