פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    מישהי
    28/02/2012

בעקבות דכאונות שהייתי שרויה בהם זה יצא "שהתחמקתי" מלעשות את מטלות הבית אבל כשיכולתי כן הייתי שוטפת כלים בעיקר.
    בעקבות מקרה שעברתי בגיל 12, כשפגעתי בעין של הילדה של השכנה, אימי הכריחה אותי ללכת ולהבהיר מה קרה לאימא של הילדה, החוויה הייתה נורא טראומתית שבאותו בית הייתה משפחתה של הילדה שהאשימה אותי ואני זוכרת איך רעדתי ופחדתי עד אין סוף. לאחר חודש התחלתי לסבול מבעיות בבטן ומאז אותן בעיות ממשיכות. האם הכעס שלי על אימי לא מוצדק בזה שהיא הכריחה אותי ללכת לבית השכנה ולהבהיר את מה שקרה? הסברתי לה שזה נעשה בטעות ומעולם לא התכוונתי לפגוע בעין של הילדה אבל היא לחצה עליי ללכת. בעקבות הסימפטומים של IBS במהלך השנים התחלתי לפחד ללכת לשרותים, אימי תמיד הייתה צוחקת עליי ומקניטה אותי זה הגיע למצב כזה שלא הייתי הולכת לשרותים ובדיעבד אני מבינה איזה נזק עוד יותר גרמתי לבטן.
    אני בשנות העשרים לחיי, איני ילדה אבל כן זה נורא נורא מעליב ודורס כשזה בא ממישהו שבעצם אמור לתמוך ולגונן. כשהייתי הולכת לשרותים היא הייתה מנמיכה את הטלוויזיה וזה גרם לי להרגיש בפניקה ללכת לשרותים. סבלתי מעצירות קשה, התחלתי לעשות תרגילי התעמלות ובאחד התרגילים מהחשש שאני לא אצליח "להתרוקן" נפגעתי בצווארי מה שהחמיר את תופעות ה IBS. בטלפון כשהייתה מתקשרת אליי היא הייתה פוגעת בי ומעליבה אותי וזה היה אחר ביקור רפואי שהפיל אותי לקרשים תתארו לעצמכם שזה היה הרגע ששבר את גב הגמל. זאת אומרת כל עוד "שהייתי ביחסים טובים איתה" היא המשיכה להתעלל בי נפשית, היה לה תענוג מלהעליב אותי בבעיות בטן שאין באפשרותי לשלוט. ועכשיו היא -זאת- מלינה על היחס שלי אליה, אני לא רוצה שום קשר אליה, אני לא רוצה לדבר איתה, וגם לא עונה לה שהיא מדברת אליי ועוד היא כועסת. האם היא שכחה את ההעלבות הדורסניות שלה כלפיי? האם הכעס שלי לא מוצדק? האם הכעס שלי לא מוצדק אחרי זה שהביאה אותי לסבול מבעיות רפואיות? אשמח לדעת מה אתם חושבים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תגובה אבל לא מרופא

שמוליק
    29/02/2012

שלום לך.

אינני רופא.

לא ברור לי האם את גרה עם אימא שלך. אם כן, אז הייתי בהחלט מציע לך לעזוב אותה אם היא מתעללת בך. אני חושב שזה יעזור לך יותר מאשר אם תישארי איתה ותקבלי איזה טיפול נפשי.

אם שי צורך בסיוע כספי, אז נראה לי שאפשר לפנות לגורמי הרווחה.

אם ישנם בעיות בבטן, לא נראה לי שפסיכיאטר אמור לעזור. צריך לפנות לרופא המשפחה.

אם יהיה צורך, ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר.

בהצלחה וכל טוב.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבין למה לא מביאים לארץ יותר
    חסר שינה
    28/02/2012

רוהיפנול? (זה היפנודורם תוצרת שוויץ).
    זה פתר לי את כל נדודי השינה.
    אני עכשיו עם נדודי שינה כרוניים, כשנומבון ובונדורמין לא עוזרים לי!!!
    לא יודע מה לעשות. ממש מתענה לילה אחר לילה!!!

הוספת תגובה

• אני לא מבין למה לא מביאים לארץ יותר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/03/2012

תפנה לרופא מטפל- יש אפשרויות לא רעות כיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מציפרלקס לכדור אחר
    חסוי
    28/02/2012

שלום, לוקחת ציפרלקס לחרדות ודיכאון כ 4 חוד'.הכדור עוזר אך יש פגיעה בחשק המיני ומרגישה שמעורר תיאבון. מאוד לא רוצה לעלות במשקל וחוששת זה ישפיע. חשבנו לעביר אותי לויפאקס XR אך יש מחסור בתרופה (כך אמרו בכמה בתי מרקחת שבדקתי).האם האנדרולקס נטול תופעות לוואי כאלו? האם מומלץ כדור אחר כלשהו שיעזור אך ללא תופעות לוואי כגון עליה במשקל או פגיעה בחשק המיני..חשוב לי גם שזה יהיה כדור שניתן יהיה לקחת בהמשך הדרך בתקופת הריון. מאוד מתלבטת אם לא פשוט להישאר על הציפרלקס שעובד וזהו..צריכה עצה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מציפרלקס לכדור אחר

הוספת תגובה

• מעבר מציפרלקס לכדור אחר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/03/2012

אם המחשבה הריון ואולי הנקה - לישקול לוסטראל
    אם המחשבה פחות פגיעה מינית ופחות השמנה - אדרונקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• somting
    &
    28/02/2012

יש מצב שמאשפזים עוד פעם

מישהו שלא לוקח

טיפול ?

לקביעת תור
    סגירה
    somting

הוספת תגובה

• somting - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/03/2012

רק בתנאי :

1. מדובר במחלה נפשית
    2. קיים מצב פסיכוטי
    3. עדות למסוכנות עצמית או לסובבים
    4. פגיעה בשיגרת החיים של הסובבים, הזנחה עצמית קיצונית וכו...
    5. האדם מסרב לבדיקה פסיכיאטרית

האשפוז כפוף לחוק לטיפול בחולי הנפש משנת 1991
    לכל מטופל יש זכות ליצוג משפטי חינם- סיוע משפטי
    ניתן לערער על אשפוזים...
    יש לברר את הזכויות בכל סיטואציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל-רסיטל ואלכוהול
    רוני
    28/02/2012

שלום!!

רציתי לדעת כמה צריך לקחת ברצינות את נושא האלכוהול בזמן של השמוש בתרופה האם פעם-פעמיים בירה בשבוע זה בעיתי? כל פעם בקבוק בערך ,לא יותר מידי ברמת שכרות של ממש

ובכל מיקרה איך האלכוהול מתבטא ? החמרת תופעות לוואי ? האפקטביות של הטיפול?

תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל-רסיטל ואלכוהול

הוספת תגובה

• אגב אני שותה בירה 4.6 אחוז אלכוהול

רוני
    28/02/2012

נשמע לי מעט על פניו ושלא נוראי לשתות בקבוק פעם-פעמיים אבל אני מאוד רוצה לשמוע דעה של רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב אני שותה בירה 4.6 אחוז אלכוהול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/03/2012

שתיית אלכוהול, פוגעת בתיפקוד הכבד, מה שיכול להוביל לתופעות לוואי , כמו השפעה מזיקה למוח. צריכת של אלכוהול בו בזמן עם תרופות מרגיעות, ממשפחת בנזודיאזפינים, יכול להוביל להרעלת אלכוהול, דיקוי נשימה ואף מוות.
    ההמלצה היא חד משמעית : לא לאלכוהול !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין חרדה לרעד
    זיו
    27/02/2012

אמא שלי בת 65, לפני 4 וחצי שנים אבא שלי נפטר באופן לא צפוי והיא לקחה זאת קשה מאד.
    כשנתיים לאחר האירוע החלו להופיע אצלה בעיות בריאות שונות הקשורות ללחץ דם ולאי-סדירות בקצב הלב.
    בהמשך (לפני כשנה וחצי) החלה אצלה תופעה של רעד בידיים ולעיתים גם בכתף,
    במספר פעמים הדבר אירע בצורה של התקף רעד בלתי-פוסק ולקיחת כדור "ואבן" הפסיקה כמעט לחלוטין את הרעד.יש לציין כי באותה תקופה היא הייתה גם שרויה במתח נפשי גבוה מכיוון שהתגלו אצלה בעיות הבריאות שציינתי ובאותו זמן היא הייתה לבד בבית (כל הילדים עזבו).
    אני פונה בנוגע לתופעת הרעד:
    עד כה לא אובחן באופן ברור המקור - רופא אחד אמר פרקינסון, אחר אמר שזה קשור לתרופות שהיא מקבלת (ללחץ דם ולב), אחרים לא הצליחו לאבחן.
    אני שואל - האם יתכן שהדבר קשור (אפילו באופן חלקי) למצוקה הנפשית ולמתח שתיארתי?
    במידה ויש אפשרות לקשר, איזה סיוע ניתן לתת לה?
    אשמח לתשובתכם, תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין חרדה לרעד

הוספת תגובה

• קשר בין חרדה לרעד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/03/2012

ייתכן ומדובר ברעד משני למתח נפשי, יש צורך בבדיקה של רופא מקצועי, ניורולוג ראשית ופסיכיאטר לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!
    חיילת
    27/02/2012

שלום, אני בת 21 והסיפור שלי הוא כזה;
    באמצע דצמבר האחרון חוויתי מספר התקפים של לחץ דם גבוה (עד 175/115) יש לצין שלא מדובר בלחץ דם גבוה באופן כללי, אלא באמת התקפים שלחץ הדם היה עולה ללא סיבה ניכרת ויורד לאחר מס' שעות.
    בהמשך אשפזתי במשך 5 ימים על מנת לבצע בירור.
    (כל הבדיקות תקינות, כולל הולטר לב, אקו לב, תפקודי כליות ובלוטת התריס ובדיקות דם מקיפות)
    במהלך אשפוזי, התחלתי לחוות תחושות בלתי נעימות- זה התחיל כהרגשה של ניתוק מהמציאות, כאילו אני בתוך בועה, לא מפוקסת, לא "עירנית", לא "מעבדת" את הסביבה.(מאוחר יותר חקרתי והבנתי כי מדובר ב"דה ריאליזציה"), וכעבור יומיים הרגשתי חרדה של ממש- לא יכלתי להישאר לבד לו לרגע, פחדתי להתקלח, פחדתי ללכת לבד (וגם כשליוו אותי לדוגמא לטיול בחוץ הרגשתי מסוחררת, לא מחוברת,כאילו אני עומדת להתעלף, ובכללי רציתי רק לחזור למיטה.)
    שלושה ימים לאחר שחרורי מבית החולים החרדות חלפו.
    אך תחושת הניתוק נשארה- בערבים נחלשה מעט, אך לא חלפה לחלוטין.
    עד ליום ראשון לפני שבוע בדיוק.
    בלי שום סיבה נראית לעין- החרדה חזרה, ובעוצמה חזקה יותר.
    יש לציין כי לא מדובר ב"התקפי חרדה". לא היה "התקף" אלא פשוט ככה מצאתי את עצמי בחרדה.
    לא הייתי מסוגלת לצאת מהבית, להתקלח, לישון..
    ביום חמישי ראיתי פסיכיאטר- סיפרתי לו את סיפורי, וציינתי בפניו כי אמי סובלת מ"פאניק דיזורדר ואגורפוביה" מזה שנים.
    פה הרגשתי שהוא מתנער ממני, הוא אמר לי "אז מה את מתפלאת? זה בדיוק מה שיש לך.." ונתן לי פריזמה 20 מ"ג ליום.
    טרם התחלתי את הטיפול. ביומיים האחרונים אני מרגישה שהחרדה פוחתת, אני כבר לא מפחדת לצאת לבד מהבית, כבר פחות רועדות לי הרגליים ואני פחות מסוחררת..
    אך עדיין מרגישה דה ריאליזציה די חזקה, ובעיקר נורא מבולבלת!
    אני נורא פוחדת להתחיל את הטיפול התרופתי!!
    אני פוחדת מתופעות הלוואי, אני פוחדת להתמכר, אני פוחדת מתופעות גמילה כמו זרמים חשמליים בגוף,פוחדת משינויים באישיות,או שאצטרך לקחת עד סוף חיי כמו אמי, ובעיקר כי קשה לי להשלים עם דעת הפסיכיאטר, שאמר שאין לי סיכוי להתגבר על זה לבד! (למרות שפעם כבר התגברתי לגמרי לבד.)

יש לי מס' שאלות.
    1. האם הטיפול בפריזמה יעזור לי עם תחושת הניתוק- שהרי ידוע כי כדורים מסוג זה גורמים ל"קהות רגשית". (שזה כמעט אותו דבר?)
    2. האם אין טיפול אחר, שהוא לא טיפול ברופות סינתטיות שיוכל לעזור לי?" (תרופתי, תרפי.. כל דבר..)
    3. הלא רצוי להתחיל טיפול כזה בהדרגה, ולא ישר 20 מ"ג?? (רבע כדור..ואז חצי..ורק אז כדור שלם)?
    4. האם זהו הכדור היעיל ביותר עבורי?

מתנצלת על האורך של ההודעה,
    אני מיואשת ומבולבלת ואין לי למי לפנות!!
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!

הוספת תגובה

• עזרה!! - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

שלום רב.
    קודם כל ממליץ להשלים בירור רפואי כולל על מנת לשלול כל מחלה או הפרעה רפואית כללית שעלולה להביא לתסמינים אלו.
    במידה והבירור תקין, יש לחשוב על הפרעת פאניקה או הפרעת חרדה אחרת.
    במקרה זה טיפול בנוגדי דכאון וחרדה יכול מאוד לעזור לך. משובר בתרופות בטוחות לשימוש, יעילות אשר יכולות להקל על מצוקתך תוך מספר שבועות, בינתיים ניתן להיעזר בתרופות הרגעה.
    בד"כ יש סיכוי גבוה לריפוי ושיפור במצב.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בירור רפואי עליי לעשות??

חיילת21
    04/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד
    רינה
    27/02/2012

שלום רב לכם.שמי רינה.בת 50.
    מזה כחצי שנה אני סובלת ימים ולילות מכאבי גב צווארי ותחתון ורגל שמאל,תחושת זרמים וחשמל באזורים האינטימיים,כאבי ברך שמאל התכווצויות שרירים לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביב לקרסוליים וכפות רגליים תחושת שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד. הם מציקים מטרידים אותי ימים ולילות,בעמידה הליכה ישיבה שכיבה.
    לפי בדיקת רופה עור: אין שום מימצא מסביב לברכיים קרסוליים וכפות רגליים.
    לפי בדיקת נוירולוג: מבחינה נוירולוגית הכל בסדר,בדיקות emg+דופלר עורקי רגליים תקינות,כניראה מדובר על בעיה כאבים ותחושות שקשורים לאורתופדיה.
    אורתופד אתמול נתן לי הפניה ל mri של ע"ש צווארי גבי מותני וברכיים.
    באמצע חודש הבא אני אמורה לגשת לבצע בדיקות בנדון.
    לדעתכם הערכתם- מה גורם לכאבים ותחושות במקומות שציינתי? מה מקרין לאן?
    אני לא יכולה לישון בצד שמאל,כל בוקר כאבי רגל שמאל ברך שמאל מעירים אותי ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים,מציקים מטרידים אותי בכל שעות היממה.
    לדברי נוירולוג,לא קיימים בעולם שום טיפול ידני ו/או תרופתי ושום זריקה להוצאת נימולים מהרגליים ובכלל מהגוף,בנוגע לנימולים ברגליים ובמיוחד מסביב לקרסוליים וכפות רגליים בזאת הרפואה עדיין מוגבלת,כך לדבריו.

הוספת תגובה

• שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

שלום רינה.
    קודם כל יש צורך להשלים בירור נוירולוגי ואורטופדי על מנת לשלול כל פתולוגיה משמעותית בעניין.
    אם כל הבירור תקין יש לחשוב על אפשרויות של הפרעה פסיכוסומאטית נפשית כגון הפרעות-חרדה, פיברומיאלגיה.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מסרוקסט לויאפקס
    אייל
    27/02/2012

שלום
    אחרי שלקחתי במשך כ - 8 שנים (4 נפילות על רקע חרדה ודכאון) סרוקסט, התרופה כבר לא עוזרת כמו פעם (נפילה חמישית).
    בהמלצת הפסיכיאטר המטפל הפסקתי בהדרגה את הסרוקסט והוא הציע לי לעבור לויאפקס.
    1. האם הויאפקס תרופה טובה ויעילה לחרדות ודכאון נלווה?
    2. מהם תופעות הלוואי העיקריות של הויאפקס?
    3. איזה תופעות לוואי צפויות בתחילת הטיפול?
    4. הפסקתי את הסרוקסט לפני 4 ימים בערך ויש לי כאבי ראש סחרחורתיים כאלה שבאים והולכים. האם זה בעקבות ההפסקה של הסרוקסט?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מסרוקסט לויאפקס

הוספת תגובה

• מעבר מסרוקסט לויאפקס - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

שלום אייל.
    1. וויפאקס היא אכן תרופה יעילה וטובה לטיפול בהפרעות דכאון וחרדה.
    2. וויפאקס נחשבת לתרופה בטוחה לאורך זמן, בד"כ פחות תופעות לוואי הקשורות לירידה בתפקוד מיני ועלייה בתיאבון מאשר נוגדי דכאון SSRI כמו סרוקסט. ייתכן בתחילת טיפול כאבי ראש, הזעה מוגברת, תלונות גופניות שונות שאין להן חשיבות ובד"כ חולפות לאחר מספר ימים.
    3. בהפסקת סרוקסט ייתכן ת. לוואי של סיום טיפול כמו חולשה בחילה וסחרחורת. אין להם חשיבות מיוחדת. עוברות לאחר מספר ימיםץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית כפייתית
    ר'ייצל
    27/02/2012

שלום,
    אני בת 22 סובלת מחרדות ומטופלת ברמוטיב 250 מ"ג ובקלונקס 0.5 מ"ג בשעת התקפים אני גם מטופלת ע"י פסיכולוגית..חשוב לי לציין שמעולם לא נפגשתי עם פסיכאטר ואני מתנגדת לכך בכל תוקף!
    מאז שאני ילדה הייתה לי בעיה כשאני בתוך הבית היא לנעול את הדלתות אני לא הייתי מסוגלת לשבת/לישון/לאכול/להתקלח במחשבה שהדלת לא נעולה..לעומת האחיות שלי וההורים שלי שמאוד מפריע להם שאני נועלת את הבית כל הזמן...היום אני מוכרחה לומר שמצבי טוב יותר אבל עדין הידיעה שהדלת לא נעולה מפריעה לי אני בודקת בלילה שהכל נעול כולל חלונות ובצהריי היום כשאני בבית לבד הכל נעול כמו מבצר..
    רציתי להבין האם זה הפרעה טורדנית או שזה נורמלי..
    אשמח לתשובה.
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה טורדנית כפייתית

הוספת תגובה

• הפרעה טורדנית כפייתית - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

שלום רייצ'ל.
    הפרעת OCD מוגדרת כהפרעה של מחשבות טורדניות חוזרות אשר גורמות לחרדה מוגבר ובתגובה לפעילות כפייתית הנועדה להפחית את נטל החרדה.
    ייתכן כי החשיבה על הדלתות היא אכן אובססיבית, תלוי עד כמה זה מפריע לך בחיי היום יום.
    ממליץ להתיעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטלי
    26/02/2012

מבחינה יחסית איזה תרופה יותר חזקה 10 מג פריזיום או 10 מג אסיוול?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

אסיואל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ים
    26/02/2012

אילו בירורים גופניים מבצעים במצב של עמידות לטיפול תרופתי?.?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

שלום מאי.
    אין צורך בבירור מיוחד אלא בהתנסות במנון גבוה יותר או מעבר לתרופה אחרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרד
    ציון
    26/02/2012

שלום רב שאלה קצת מוזרה היום ההיתי אצל הספר ישהוא סיבב לי את הראש לספר ואחרי ה החזיר אותו קדימה קרה משהו מוזר ראיתי את עצמי במראה כאיול עם עיניים פתוחות למרות שזה לא היה ומאוד נבהלתי הרגשתי שהדפוק שלי עלה קצת מי התעשתתי בחודשים האחרונים אני עובר תקופה מאוד לחוצה עיפות וכאבי ראש קצת שוכח דברים רציתי לדעת עם מה שקרה אצל הספר זה הזיה ואם צריך לדאוג מזה רציתי לציין שאני לא צורך סמים תרופות עושה הרבה ספורט שומר על אורך חיים בריא עשיתי בדיקות דם ושתן כול הבדיקות תקינות אבל מרגיש עייפות ותשישות ולחצים בראש

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרד

הוספת תגובה

• מוטרד - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    28/02/2012

שלום ציון.
    ייתכן תגובה חרדתית.
    ממליץ לפנות לבירור אצל רופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאים ולמשתתפי הפורום-אמא מחרפנת
    חווה
    26/02/2012

שלום רב
    אני בשנות ה20 לחיי
    עברתי משבר שהוביל לדיכאון, היה גם התקף פסיכוטי בדרך
    כיום משתקמת מהדיכאון- רוצה לצאת עם חברים ולבלות, להשלים כל מה שחסר לי
    אני לוקחת אביליפיי ואדרונקס
    אמא שלי מגבילה אותי בשעות החזרה מהבילויים (וזה מחרפן לי ת'נשמה) בגלל שהיא אומרת שיש חשיבות לשעות שינה מסוימות, בשעות מסוימות
    מה יש לכם להגיד בנושא? מה דעת הרופא?
    חשוב לציין שהבילויים האלה הם עם אנשים טובים ועושים לי ממש טוב למצב רוח, ואילו כל פעם שאמא שלי מתקשרת אלי להגיד לי לחזור הביתה אני לא מצליחה לישון כל הליילה מרוב עצבים !!!!!!!!!!!!
    זה לא היה ככה לפני המצב שלי, פעם הייתי מבלה עד שעות מאוחרות מאוד של הליילה ללא כל בעיה מצד אימי
    האבחנה הסופית של מצבי היא פוסט פסיכוטי/מאניה דיפרסיה
    עכשיו בגלל כל מיני מאמרים מפגרים שהיא קראה היא לא נותנת לי להנות מהחיים וכתוצאה מכך בא לי להאבד ושוקעת עוד יותר בדיכאון
    אנא עיזרו לי

הוספת תגובה

• לרופאים ולמשתתפי הפורום-אמא מחרפנת - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    26/02/2012

שלום נינה.
    מצוקתך מובנת. את זכאית לחיי חברה ובילוי כמו כל אדם אחר. אין שום מניעה לחיי חברה ובילווים לאדם הסובל מפגיעה נפשית או הנוטל תרופות פסיכיאטריות.
    חשוב להקפיד לא לצרוך כמות משמעותית של אלכוהול בבילויים- לא הולך טוב עם תרופות אלו!
    כמו-כן ממליץ לשמור באופן כללי על שעות שינה סבירות, לא נורא אם ערב בשבוע תלכי לישון מאוחר.
    עם זאת, ניתן להבין את מצוקתה של אימך, הנתונה בחרדה טבעית ולגיטימית.
    ממליץ כי תפנו יחד לפסיכיאטר מטפל לצורך יעוץ ושיחה משותפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה שעה בדיוק אתה מתכוון

חווה
    26/02/2012

אתמול היא קראה לי ב1 בליילה, שעה שנחשבת מוקדמת מאוד לדעתי \
    כשאתה אומר שאני יכולה פעם בשבוע לחזור מאוחר, עד איזה שעה אתה מתכוון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר יונתן דוידאור
    מנשה
    25/02/2012

שלום לך אני פונה אלייך עם שאלה חשובה ומצפה לקבל ממךתשובה בתור הפסכיאטר הותיק פה באתר תשובה שתשכנע לי את המח.
    אני סובל מסכיזופרניה כבר 3 שנים ניסיתי את כול המינונים של הרספירדל כולל כדורי הרגעה
    אני חושב שיש לי בעיה פסיכולוגית והמחלת סכיזופרניה היא מחלה שקשורה הרבה לזה
    השאלה שלי אלייך היא:כול פעם שאני חושב שאני חולה סכיזופרניה אני שומע קולות רק שאני חושב שאני חולה סכיזופרניה אני שומע קולות
    הפחידו אותי עם המחלה הזאת
    אולי תתן לי עצה יותר טובה מפסיכולוג בתור פסכיאטר איך אני עוזב את זה שאני חולה סכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה
    לד''ר יונתן דוידאור

הוספת תגובה

• לא נראה לי שפנית לכתובת הנכונה

שמוליק
    26/02/2012

שלום שלום.

למען ההגינות - אינני רופא.

לא נראה לי שפנית לבן אדם הנכון.
    על פי הרופאה של היום, שכיזופרניה היא מחלה כרונית, ואם אובחנת בה, אז אין שום סיבה שאחד מהרופאים שמאמינים בזה, ישכנע אותך שאין לך סכיזופרניה, מפני שהוא בעצמו לא מאמין בזה...

אינני מסכים עם זה שמחלות נפש הן מחלות כרוניות. זו בכלל שאלה פילוסופית ואיננה שאלה רפואית.

בכל אופן, אומרים שהמחלות האלה נובעות מחוסר איזון כימי במח.

עם זאת, ישנם הרבה אנשים שיש להם חוסר איזון כימי במח, וההתנהגות שלהם תקינה והם אינם נחשבים לחולי נפש.

לדעתי, חוסר האיזון הכימי נובע ממצב נפשי קשה, וזו אינה בעיה שעומדת בפני עצמה.

אני מציע לך שפשוט תזלזל בכל מי שחושב שיש לך סכיזופרניה. שים עליהם פס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה