מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפקטיביות התרופותעידן23/01/2012
שלום
האם זה נכון שתרופות פסיכיאטריות לדוגמא רספרידל מרגיעות או משכחות את הסימפטומים אבל לא מרפאות את המחלה
בעצם אתה חולה לכל החיים או שלאחר תקופה מסויימת של שנה שנתיים אפשר להפסיק את נטילת הכדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקטיביות התרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/01/2012כאשר מדברים על סכיזופרניה , לדוגמה, משברים על מחלה של המוח, והטיפול לכל החיים.
לאחר אשפוז ואפיזודה ראשונה, ניתן באופן מבוקר להפסיק לאחר כשנה לבדיקה.
כ 15 עד 20% פשוט מבריאים.
ככל שיש יותר אפיזודות או אשפוזים, כך הצורך לטיפול כרוני בלי הפסקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופותשרית23/01/2012
בת 60. מנסה להפסיק הורמונים ולמנוע גלי חום ע"י ויפאקס 75. כיום לוקחת רסיטל 20 והורמונים. נאמר לי לקחת את הויפאקס ואחרי שבועיים להתחיל לרדת ברסיטל ל חצי כדור. ולהמשיך בהדרגה. זה נשמע לי מוזר כי הגוף מתרגל בשבועות האלה לכמות גדולה של נוגדי דיכאון. אי אפשר רק להחליף ולא לקחת ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופות - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי23/01/2012שלום גילה.
בד"כ אין בעיה לקחת במקביל רסיטל ווויפאקס בעת החלפת תרופה. ניתן גם להפסיק רסיטל בהדרגה ולהתחיל וויפאקס ללא שילוב בינהם.
בכל מקרה ממליץ להתיעץ עם פסיכיאטר או רופא מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת מירו לטווח ארוךמיה22/01/2012
שלום רב,
רציתי לדעת האם ישנן סכנות/תופעות לוואי קשות בנטילת מירו במינון של חצי כדור ליום בטווח הארוך(מעל 6 חודשים).
תודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת מירו לטווח ארוך - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי23/01/2012שלום מיה.
לא ידוע על ת. לוואי או סכנות משמעותיות בעת נטילת טיפול ארוך-טווח של מירו.
בעת כניסה להריון יש להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל או יעוץ טרטולוגי.
מירו בד"כ נחשבת לתרופה בטוחה לשימוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים22/01/2012
כשאני אני קורא אני מרגיש שקשה לי לעבד את המידע הנלמד כלומר לקלוט פשוט לא נכנס לי לראש לא משנה כמה שאני משנן לא נכנס.רציתי לדעת האם זה מרמז על הפרעת קשב וריכוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי23/01/2012שלום, ים.
ייתכן ע"פ התיאור כי מדובר בסוג של הפרעת-למידה הקשורה ליכולת עיבוד והבנת קריאה.
ממליץ לפנות לאבחון מסודר של הפרעות למידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מויפאקס לזיבןמינה22/01/2012
שלום, אני מעוניינת לעבור לאחר שנתיים מויפאקס במינון 150 לזיבן גם בשביל הפסקת עישון,
רציתי לדעת אם המעבר מויפאקס לזיבן יכול להיות בלי הפסקה,
אשמח לדעת בכלל את ההשפעות שיכולות לצוץ כתוצאה מהמעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מויפאקס לזיבן - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי23/01/2012שלום רב.
בכל מקרה של החלפת טיפול תרופתי אני ממליץ להתיעץ עם פסיכאטר או רופא מטפל.
כדאי לבצע הפסקה הדרגתית בטיפול בוויפאקס ע"פ צורך. ניתן להשתמש בתרופה בשם וולבוטרין שהיא נוגדת דכאון ותרופה גנרית במנון שונה מזיבן.
עלולות להיות ת. לוואי כמו בכל החלפת טיפול- כאבי ראש, סחרחורת. יש להתיעץ עם רופא מטפל.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנקס ואסיבלרפי22/01/2012
שלום רב,
האם מותר בעת הצורך לקחת אסיבל תחת השפעת קסנקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנקס ואסיבל - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי23/01/2012שלום רב.
קסנקס ואסיבל משתייכות שניהן לאותה משפחה של תרופות הרגעה- בנזודיאזפינים. הם נבדלות בינהם בעיקר במשך זמן ההשפעה שלהם לאחר נטילת התרופה.
אני ממליץ להמנע משימוש מוגבר בבנזודיאזפינים כמו שימוש משולב בקסנקס ואסיבל על מנת להמנע מתופעות-לוואי של רדימות, ישונניות וירידה בעירנות.
בכל מקרה כדאי להתיעץ עם פסיכיאטר מטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט-תופעה מוזרהאייל22/01/2012
שלום
בעברי נטלתי סרוקסט 4 תקופות לחרדה ודכאון (20 מ"ג בד"כ),והתרופה הצילה אותי.
בחודשיים וחצי האחרונים אני "בנפילה" החמישית שקרתה תוך כדי שלקחתי 10 מ"ג (תקופה של הורדת מינון). עליתי ל20, 30 ו40 מ"ג ללא שיפור בחרדות אבל עם תופעות לוואי. הפסיכיאטר הורה לי להוריד ל20 מ"ג כי הוא רוצה להחליף תרופה. אני כבר שבועיים אחרי שהורדתי ל20 מ"ג והחרדות הולכות ונעלמות.
1. האם את מכירה תופעה כזאת?
2. כרגע אני ממשיך לקחת 20 מ"ג כדי לבדוק איך ממשיכה ההשפעה. האם זה נכון לעשות או בכל זאת להחליף תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט-תופעה מוזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2012בהחלט הגיוני המהלך של הפסיכיאטר המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתנעה21/01/2012
אובחנתי בהפרעת אישיות גבולית,קראתי בהמון מקורות,ואני פשוט לא מצליחה להבין מה זה אומר.חוץ מזה-יש לי גם דיכאון,ופוסט טראומה.
הסבירו לי שזה פשוט כל מיני תסמינים שלא ידעו לאן לשייך אותם אז שמו אותם ביחד.
אשמח לקבל הסבר מהימן,תודה.
חוץ מזה-רציתי לשאול לגבי קצבאות נכות נפשית,מי יכול לקבל קצבה כזו?מה התנאים?
אני קיבלתי פטור משירות צבאי על סעיף נפשי,והייתי מאושפזת במשך כחודש במחלקה פסיכיאטרית.
כרגע אני עובדת בצורה חלקית ומתפקדת,לא נראה לי שאפשר לראות עליי ביומיום את כל האבחנות הפסיכיאטריות,בגלל שאני לוקחת כדורים ומטופלת אצל פסיכולוגית,אבל זה כן מונע ממני דברים ביומיו-כמו להשתלב בצבא ובחברת העבודה הרגילה.
אז רציתי לדעת-האם אני יכולה לקבל קצבת נכות נפשית?ומעבר לזה-אם מקבלים קצבה כזו-מה ההשלכות של זה על העתיד?זה מונע ממני לעבוד?או השלכות אחרות?
תודה,נעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
שמוליק22/01/2012שלום נועה.
אני עברתי ארבעה אישוזים. קיבלתי קיצבת נכות, ועל סמך זה אני נותן לך תשובה חלקית.
לגבי כל האיבחונים שציינת, אני מציע לך שלא לחשוב על זה יותר מדיי. אנשים שהתאשפזו, יכולים לחזור לתיפקוד תקין, ויתרה מזאת, ההתמודדות תאפשר אחרי זה להתמודד עם קשיים הרבה יותר טוב. אל תנסי לחשוב מה "דפוק" אצלך.
לגבי קיצבת נכות:
כדי לקבל קיצבת נכות, צריך להגיש תביעה לביטוח הלאומי על פי טופס שניתן למצוא אותו באתר של הביטוח הלאומי. אם הביטוח הלאומי החליט לדחות את התביעה או קבע אחוזי נכות קטנים מדיי, ניתן להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה.
המשמעות של זה זה זכות לקבל קיצבה בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו, קבלת הנחה בתשלומי ארנונה, והנחה בנסיעות בתחבורה הציבורית.
אם תצליחי להגיע למצב טוב ותרגישי שאת יכולה לעבוד, אז תוכלי לעבוד, ואל תספרי שיש לך נכות, ומהבחינה הזו אין שום בעיה להתקבל לעבודה.
מה שכן, אם תקבלי משכורת מעל תקרה מסויימת, אז לא תוכלי לקבל קיצבה, כל עוד את מקבלת משכורת גבוהה, אבל ברגע שתרגישי חלילה בהרעה במצב, תוכלי לקבל באופן מיידי בחזרה את הקיצבה, על פי אישור מהמעסיק על הפסקת עבודה.
אני מקווה שעזרתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מקצועית אפשרי?
נעה23/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מקצועית אפשרי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/01/2012את מוזמנת לקרוא חומר זמין באתר שלי, תפריט מטופלים, קריאה ..
יש חומר על הפרעת אישיות גבולית, BORDERLINE PERSONALITY DISORDER .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה כתובת האתר שלך?
נעה24/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי שנשארו - CIPRALEXאורן21/01/2012
שלום
לקחתי לפני כשנה חד פעמית 5 מ"ג (חצי כדור) ציפרלקס
בשל תגובת גוף חריפה שכללה : עצבנות - אמוק, טשטוש ועייפות מיידים, אובדן ליבידו מיידי וחוסר צחושה באיבר המין החלטתי לא להמשיך ולקחת את התרופה
היום - שנה אחרי - הליבידו קצת חזר אבל חוסר התחושה בפין נישארה.
האם PSSD יכול להתרחש כתוצאה מכמות כה קטנה?
האם נזק בלתי הפיך?
האם למרות שכבר עברה שנה ובהתחשב שמדובר ב PSSD אולי תחזור ההרגשה לאיבר והנזק לא בלתי הפיך?
אני מבקש תשובה כנה שאיננה מושפעת מאסכולת הפסיכיאטריה התומכת במתן תרופות ומקווה לקבלה ממך.
בברכה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי שנשארו - CIPRALEX - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2012התופעה לא שכיחה, יש לברר בעיה אורגנית בנוסף, מומלץ לפנות לאורולוג לשם בירור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה על אדרונקסליאת21/01/2012
שלום אני בת 28 ונוטלת אדרונקס במינון 8 מ"ג פעמיים ביום.התחלתי מחצי כדור בבוקר לאחר שלשה ימים כדור שלם,אחרי עוד מס'ימים הוספתי חצי כדור בצהריים ואח"כ כדור שלם.תופעות לוואי כמו בחילה ויובש בפה נעלמו מהר מאוד,חוסר תאבון וחוסר שינה מתחילים להשתפר ואני מתחילה להרגיש השפעה חיובית על רמת אנרגיה יומית,מוטיבציה,בטחון עצמי וקשב וריכוז.מבחינת ההשפעה החיובית,כמה זמן יקח עד שהתרופה תהייה בשיא(מינון 8מ"ג אני לוקחת רק כמה ימים) ? ובנוסף,ישנה תופעה שאני מרגישה מהתחלה אך היא הולכת ומתעצמת כל יום-עודף חשק מיני והגברת המיניות הגברת התחושות.בנושא הזה דווקא לא הייתה לי בעיה בכלל בעבר והאמת שזה לא מפריע לי אישית אך הבנתי שזה די נדיר והאם זאת סיבה להפסיק תרופה ובכלל מה המשמעות הכימית שאדרונקס מגביר מיניות אצל אשה שלא סבלה מחוסר חשק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה על אדרונקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2012השפעה מקסימלית בדר'כ לאחר כחודש במינון מיטבי.
התרופה מעלה נוראדרנלין, אשר משפר ריכוז וכו'.. וגם תיפקוד מיני.
יש לעקוב אחר לחץ דם, להימנע מעודף קפה ואסור לערבב ממריצים למניעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנקסרפי20/01/2012
שלום רב,
האם אפשר לקחת קסנקס (1 מ"ג XR) רק כשצריכים, או שיש חובה לקחת את התרופה בקביעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2012באופן כללי עדיף לא לקחת.
באם הרופא ממליץ שימוש לפי הצורך, עדיף את הפורמולציה הרגילה ( משפיע 6 שעות) ולא XR ( השפעה 24 שעות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאורן19/01/2012
שלום אני סובל מדכאון עמיד קבוע שלא מגיב לתרופות ( ניסיתי הכל ( SSRI SNRI הישנות כמו אנפרניל גילקס כולל שילוב מיצב ,למיקטל, טגרטול )
קראתי שבמקרים כאלו מומלץ לקחת חומצה פולית 10 מג
1. האם במינון כזה של חומצה פולית זה לא מסוכן
2. בארץ קימים רק סוגים מסוימים של החומצה האם גם הם יעילים /מומלצים
3. יש כיון נוסף שמומלץ עליו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2012חומצה פולית ( שייכת לקבוצת וויטאמין B ) , מומלצת במצב דיכאון עמיד, במיוחד
תוסף בשם: LMETHYLFOLATE , שלא נימצא בארץ.
לפרטים לגבי השפעת התוסף על דיכאון, אתה מוזמן לשימוע ולראות, הרצאות שדיברתי בנדון, בערוץ 10 + רשת א , ראה באתר שלי , תפריט מדיה, בחר רדיו ואו טלווזיה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת דה-פרסונליזציה וטיפול בציפרלקסד``ר יונתן דוידאור18/01/2012
מה זה הפרעת דה-פרסונליזציה, בעלי קרא בויקפדיה והבין שזה מה שיש לו הוא מטופל בפרפנאן 4 מ"ג כבר 11 שנים ומה שיש לו לא עובר (הניתוקים) לא מזמן הוא קיבל מהרופא להשתמש בציפרלקס חצי כדור של 10 מ"ג וזה עשה לו כלכך טוב "החזיר אותו לעצמו" אבל לאחר שבוע הוא הרגיש שהוא משתגע מאז הוא בדיכאון ממש ויש לציין שיש לו 3 ילדים מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת דה-פרסונליזציה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי18/01/2012שלום, עדי.
דה-פרסונליזציה הינה תסמונת נפשית בה קיימת תחושה של ניתוק מחווית עצמי. לעתים מדובר בתחושה של ריחוף והתבוננות בעצמך מהצד.
מדובר בהפרעה דיסוציאטיבית הקיימת בהפרעות חרדה שונות כמו התקפי פאניקה, פוסט-טראומה.
הטיפול בהפרעה זו הוא כמו בכל הפרעת חרדה- טיפול תרופתי בתרופות נוגדות דיכאון כמו ציפרלקס וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
ניתן לבצע תרגיל פסיכולוגי של "הצמדות לעצמי"- GROUNDING בו יש התמקדות בחווית כאן ועכשיו והשרשת המציאות העכשווית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות ארוכות טווח של ציפרלקסרונה18/01/2012
שלום רב!
בהוראת הרופא המטפל נטלתי ציפרלקס במינון נמוך במשך שנה.
את הטיפול סיימתי לפני כשנה וחצי בהצלחה.
מאז ועד היום החשק המיני שלי נגוז כלא היה.
ניסיתי לחכות, לשנות, אבל כלום לא עוזר...חיי המין של עם בן זוגי אינם וגם ביני ובין עצמי אני לא מרגישה שום דחף או חשק מיני.
יכול להיות שהציפרלקס משפיע לטווח ארוך? ואם כן, מה אוכל לעשות עם זה?
יש לציין שלפני הטיפול בתרופה הכל מבחינה זו היה בסדר.
תודה מראש,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות ארוכות טווח של ציפרלקס - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי18/01/2012שלום, רונה.
ציפרלקס כמו כל התרופות נוגדות-דיכאון עלול לגרום לת. לוואי של ירידה בחשק מיני.
עם זאת לא ידוע על פגיעה בחשק ובתפקוד מיני לאחר סיום הטיפול.
אני ממליץ לשקול פנייה למטפל סקסולוג או מומחה לשיקום מיני לצורך הערכה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד אפשר להפסיק מירו?דני17/01/2012
אני נוטל רבע כדור מירו (7.5 mg), כבר חודשים.
אני נוטל רבע כדור כיוון שזה עושה לי טוב מבחינה רגשית וגם פותר את בעיית נדודי השינה שלי.
במידה ואני אצטרך להפסיק אותו, כיצד עליי לעשות זאת? האם בגלל המינון הנמוך, אוכל להפסיק וזהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי17/01/2012שלום,דני.
במידה ותרצה להפסיק אין בעייה להפסיק באופן חד במנון כזה, לא צפויים תסמיני גמילה משמעותיים.
בכל מקרה ממליץ על ביצוע שינויים תרופתיים בהתיעצות עם פסיכיאטר מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)