מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת טגרטולאייל09/12/2011
לקחתי טגרטול 150 מג ליום במשך חודשיים לעזרה מגמילה מלוריואן ונגמלתי מהלוריואן רציתי לדעת איך אני אמור לרדת מהטגרטול האם במכה או בהדרגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טגרטול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011באיטיות תחת מעקב רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבלבלת ביןיום ולילהיהודית09/12/2011
שלום אימי בת 83 מטופלת בgilex 6 כדורים ביום,ולוקחת כדורי שינה.בזמן האחרון יש ירידה בתפקוד ניסיתי להוריד מינון מהכדור שינה אבל אימי לא מוכנה להבין ולא רוצה.
יש ימים שהיא לא מבדילה בין יום ללילה ואני מאד מודאגת מה עלי לעשות ?עשתה בדיקה גאגנטיבית ושם "שיחקה"אותה שהכל בסדר .לא מוכנה עזרה ואני ממש מוטרדת ודואגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבלבלת ביןיום ולילה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011יש סכנה ממשית באם תקח גילקס ללא השגחה, יש צורך לסדר את הטיפול, לשאוף להשגחה וכן יעוץ עם רופא מטפל לגבי הטיפול והסכנה בלקיחה לא מבוקרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדלשואלת09/12/2011
האם תרופות כמו ויאגרה או סיאליס יכולות להועיל במקרה של בעיה בתפקוד מיני שנובעת מתרופה אנטי פסיכוטית ריספרדל?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011שווה לנסות , לפעמים אכן עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם פסיכופטבל09/12/2011
שלום,
אני די בטוחה שאני נמצאת כבר שנה בקשר עם גבר שסובל מהפרעת אישיות אנטי סוציאלית [או פסיכופט, עד עכשיו לא הצלחתי להפריד בדיוק]
בכל מקרה, אני לא יודעת מה לעשות. את יכולה להתחיל לדמיין מה זה אומר להיות בקשר כזה- בגידות, שקרים, טיולים לחו"ל, הלוואות ועוד.
אני לא יודעת מה לעשות.
אני בדכאון טוטאלי, הוא גם גורם לי לחשוב שאני חולה- ואני אכן מרגישה כך.
אני סטודנטית כך שאין לי אפשרות לממן טיפול פסיכו', וכדורים נגד דכאון אני חוששת לקחת שכן יש אופציה שאעבוד בעתיד בשירות המדינה, וכידוע הם מבקשים גישה לתיק הרפואי ושוללים על טיפול פסיכיאטרי.
אין לי עם מי לדבר, ואין לי איך להסביר.
אני יודעת מבחינה הגיונית שדבר לא ישתנה וכי רק אסבול, אך לא מצליחה לדמיין את חיי בלעדיו.
יש אולי עמותה ללא עלות שיכולה לסייע לי? או משו בסגנון
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכירה את התחושה
סול09/12/2011שלום לך,
רפרפתי בפורום במקרה ועצרתי על ההודעה שלך . התחושה מוכרת לי מאוד כי גם אני חוויתי קשר עם פסיכופט שהוריד מהערך שלי לאורך כל מערכת היחסים המעוותת שלנו.
אף אחד לא הבין איך מה קורה ושאני חווה התעללות בצורה מאוד אינטנסיבית ואני לא יכולה להפסיק כי מכורה אליו. אנחנו נוטות להאמין לגברים כאלה, כי הם מגלמים קול שיש לנו בתוכנו שאומר לנו שאנחנו לא שוות ולא מגיעה לנו אהבה בריאה.
אף אחד לא יכול לעצור אותך מלחזור אליו חוץ ממך. אבל, חשוב שתערבי עוד מישהו כדי שהתהליך יהיה פחות כואב וכדי לשמוע עוד קול שאומר לך שאת בסדר ושמגיע לך יותר טוב.
חשוב שתעזבי אותו את לפני שיעזוב אותך. כרגע הוא תופס מקום של מישהו ראוי. הייתי מציעה לך לחשוב על מה יגרום לך לעזוב אותו בחיוך, איזו מחשבה.אם הוא יעזוב אותך זה יכאב יותר.
אני מתנצלת על ההתערבות, פשוט חשתי הזדהות עמוקה. את לא לבד. יש המון נשים כמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לפנות לאנוש
שושנה12/12/2011לא הבנתי מה את רוצה תעודת אישור לכך שבן זוגך לא בסדר או אישור לכך שאת לא בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעזור
אליהב12/12/2011מה קורה לכם?????????אשמח לעזור תרשמי מייל ונשוחח בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' שניגאראן09/12/2011
האם בפורום הזה יש עוד מישהוא שנפגע מפרופ' מרדכי שני שיושב בועדות ערר תל-השומר של נמתן רישיונות נהיגה לנפגעי נפש?
מדובר בבן אדם מאוד קשה, עצבני, תוקפני ואנטיסטט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק11/12/2011שלום.
אינני רופא.
אני חושב שאנשים בפורום לא יוכלו לעזור, חוץ מאשר סתם להוציא עליו את העצבים. מה שנראה לי שאפשר לעשות - זה לעתור לבית המשפט הגבוה לצדק, אבל תתייעץ עם עורך דין לפני שאתה עושה את זה.
אם אין לך כסף, אז אפשר להיעזר באיזה גוף שאינני זוכר את שמו שהוא משהו שעובד כמו הסנגוריה הציבורית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפסיכיאטרים בבקשה שאלהעידו08/12/2011
אני לוקח היום אסיבל ודארלין בגלל חרדה חברתית מתח נפשי ולחץ יש לי שאלה לדעתכם מהו סוג הטיפול הכי אפשרי ועובד טוב " אדרונקס עם אפקסור" "אדרונקס עם זייבן" אפקסור עם ריטלין" זה לא משנה למה סוג הטיפול רק לדעת מה השילוב שהכי עובד טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפסיכיאטרים בבקשה שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011זה לא עובד כך, אין חוקים, יש להתאים טיפול אינדבידואלי , יש שיגיבו טוב ביותר בנוגד דיכאון וחרדה במינון גבוהה ( סרווקסט ) , יש שטיפול בזייבן או אדרונקס יכול לגרום להחמרה במתח, חרדות ובמצב הכללי. יש צורך בזהירות, תמיד לשאוף למינון הנמוך ביותר באופן של תרופה אחת ( מונו טראפיה ) רק לאחר אי הטבה מספקת ניתן לשקול שינוי ואוגמנטציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנקס.08/12/2011
שלום
קסנקס מאיזה מינון נמוך הוא קיים, ולכמה שעות פעולה הכדור משפיעה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/20110.25 מ''ג , זמן מחצית חיים כ 6 שעות בקירוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איךמריה08/12/2011
אחותי חזרה הביתה מתקופה מחוצה לו תקופה שהייתה קשה היא חזרה בטרם סיימה את אשר הלכה לעשות היינו מודעים לאשר עובר עליה אין בזה להסביר איך בין לילה רמת התפקוד שלה ירדה עד כדי בעיות מוטוריות יש לה הזיות נמנעה מקשר עין
במשך זמן לא מוסבר לא אכלה ישנה או דיברה
אם תוכלו לתת הנחיות לעזרה הראשונה לה היא זקוקה זה מרגיש זמן קריטי שבו אנחנו עלולים לאבד אותה
יש לי דודה סכיזופרנית להניח שיש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011יש צורך לנסות לברר את מצבה הנפשי, היכולת לשתף פעולה , הנטייה להתבודדות, עצבות, יכולת השיחה והביטוי, מחשבות ודיבורים לא ברורים ואולי מוזרים, והכי חשוב, הפרעות שינה , יש לערב רופא , משפחה, עו'ס מקופ'ח, גורמי רווחה וכו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים08/12/2011
דוקטור שלום,אני שואל לגבי פריזיום clobazam,הבנתי שמדובר בתרופה נוגדת פרכוסים,אני זקוק להרגעה,רציתי לדעת מה הקשר בין פרכוסים והרגעה?האם לאדם שהוא לא אפילפטי מסוכן להשתמש בתרופה זו?האם מדובר בתרופה מסוכנת<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011תרופות נוגדות פירסוכים רבות בשימוש בפסיכיאטריה שוטף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.08/12/2011
שלום
לוקח סרוקסט
קראתי מאמר שאומר שאין טעם להעלות את הסרוקסט מעל 20 מג
כי כול עלייה מעל מינון זה לא משפרת את המצב הנפשי.
מה הרפואה אומרת, האם ניתן בעזרת עלייה במינון, לשפר יותר את המצב
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011סרווקסט מינון של 60 מ''ג מאוד יעיל ב OCD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להוציא תרופות מקופ"ח או פרטי?טל08/12/2011
האם יש המלצה לא להוציא תרופות מקופ"ח כך שלא יהיה רשום בתיק הרפואי שהבנאדם נטל תרופות?
מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להוציא תרופות מקופ"ח או פרטי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/12/2011שאלה כלכלית , בד''כ , בקופ'ח יותר זול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,האם...
טל11/12/2011האם זה משנה בראיונות עבודה?במקומות עבודה?
האם אנשים יכולים להכנס לתיק רפואי של בנאדם ככל העולה על רוחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסגיל08/12/2011
שלום מה כדאי לעשות לאחר שבועיים 10 מג ושבוע 15 מג בלי השפעה ועדיין חרדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011לפנות לרופא מטפל ולברר זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביטוח לאומיסובל מאוד07/12/2011
כמה אחוזי נכות בביטוח לאומי אני יכול לקבל אם אובחנתי כסובל מ OCD קשה התקפי פאניקה דיכאון וחרדות. שנמשכו כ 7 שנים, אמנם האבחון היה רק לאחרונה, וכהיום אני נווטל אפקסור 150 מ"ג. וקלונקס לפי הצורך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ביטוח לאומי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011זה מאוד תלוי מה רמת התפקוד היומיומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי להתקפי זעםמורן07/12/2011
מהו הטיפול התרופתי המתאים להתקפי זעם קשים מאוד. מדובר בבחור צעיר הסובל מהתתקפי פאניקה והתקפי זעם. הוא סובל מגליומה. האם יש קשר בין המחלה ובין התופעות הנ"ל ומהו הטיפול המתאים בהתייחס לנתונים אלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי להתקפי זעם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011טיפול הטוב ביותר תרופות ממשפחת SSRI ואו מייצבי מצב רוח.
באם גליומה ממוקת באונה הקדמי, יכול לתרום לתסמונת : FRONTAL LOBE , אשר מלווה באיבוד שליטה ומעצורים , שיפוט פגום ואימפולסיביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ויקיצהima07/12/2011
שלום רב!
בני בן 19.5 מקבל ריספרדל במינון של 2 מ"ג (ירידה מ3) לאחר התקף פסיכוטי שעבר לפני כחצי שנה.
כיום הוא מתפקד באופן סביר , משפר בגרויות, חי באופן עצמאי אך מתקשה מאד בקימה בבוקר ובכלל בארגון שעות השינה.
הוא ער בלילות ונוטה לישון בימים , מתעורר מאוחר ומגיע מאוחר ללימודים או לתכניות היומיות.
הקושי להתעורר היה קיים אצלו מאז ומתמיד עוד לפני ההתקף הפסיכוטי.
שמעתי על מלטונין. האם יש בעיה בלקיחת ריספרדל ומלטונין?
האם במצבו יש סכנה בלקיחת מלטונין?
ואולי בכלל הבעיה בשעות השינה נובעת מהבעיה הנפשית?
ברור שנתיעץ עם הרופא המטפל , אך הסקרנות מובילה לשאול כבר בפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות חזקה - תופעת לוואי מוכרת
שמוליק07/12/2011שלום.
אינני רופא,. אני כותב את הדברים מתוך נסיון אישי.
אני התאשפזתי ארבע פעמים - שלוש מתוכן בגלל התקף פסיכוטי - והיום אני מתפקד תיפקוד תקין לחלוטין.
אם תשאלי את הרופא על העייפות, יכול להיות שיגידו לך שמדובר בסימפטום שלילי של המחלה. גם לי אמרו את זה...
ככל הנראה, זו תופעת לוואי של התרופה האנטי-פסיכוטיות (ריספרדאל זו אחת מהן), יכול להיות שיגידו שצריך לנסות להחליף לתרופה אחרת שמרדימה פחות.
אני מציע שלא לתלות יותר מדיי תקוות בהחלפת התרופה. עשו לי הרבה חילופים של תרופה אנטי-פסיכוטית; קיבלתי טרוקטיל, פרפנאן, זיפרקסה, סמאפ, ובסוף ריספרדל, וכל התרופות האלו גרמו לי לעייפות חזקה.
בסוף אחרי כמה שנים, הפסקתי את התרופה. אחרי כמה חודשים שהגוף השתחרר מהתרופות האלה התחלתי לקום בלי בעיות.
יכול להיות שהעייפות שהייתה לבנך לפני המשבר הייתה בגלל עצלות, אבל העייפות שנגרמת מהתרופות היא ממש לא עצלות! במסגרות השיקומיות ובמחלקה הפתוחה, ניסו להציג את זה כך, אבל זה ממש לא נכון.
כדאי לשקול להפסיק לקחת את הריספרדל (בהדרגה!! הפסקה פתאומית יכולה לגרום לתחושות קשות. ניתן להוריד חצי מ"ג כל שבוע).
הרופאים בפורום (אם יתנו תגובה לפני שיימחקו את התגובה הזו - משהו שקורה הרבה בפורום הזה...) בוודאי יצעקו שהפסקת התרופות עלולה להיות מסוכנת, ובאמת ישנו מחקר שמאשש את זה, ולפיו רוב המטופלים שמפסיקים לקחת תרופות חוזרים להתאשפז תוך זמן קצר. למען ההגינות אני כותב את זה.
עם זאת, זה לא בטוח שזה יקרה. תמיד צריך לשקול את הנזק מול התועלת, ואם את מאמינה שתבחיני בסימנים מקדימים של הדרדרות במצבו (אם זה יקרה חס ושלום), אז בהחלט אפשר לשקול להפסיק את התרופות.
אני כבר הרבה זמן אומר, שכדאי שמישהו ירים את הכפפה ויחקור בצורה מסודרת את ההשתקמות שלי שאולי תוביל למסקנה מה ניתן לעשות כדי להגיע למצב כזה שלא צריך יותר תרופות, ומתי ניתן להפסיק אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות חזקה - תופעת לוואי מוכרת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/12/2011לאחר התקף פסיכוטי - אסור להפסיק את הטיפול ללא פיקוח רפואי- פסיכיאטרי, יש סיכון של חזרה למצב פסיכוטי.
אכן שמוליק צודק לגבי תועלת מול סיכון, יש לברר נושאים רבים הקשורים לאיכות השינה : הייגינה של השינה, חומרים מעוררים ( קפה, מתוקים ועוד בערב), בעיה גופנית, מצב חרדתי ואף החמרה במצב הנפשי, תופעות וואי מתרופות ( אקטיזיה) ועוד..
מלטונין יכול לעזור בהחלט ושווה ניסיון, אין מניע בשילוב עם רספירדל.
לאחר הנ''ל, יש להתייעץ עם רופא מטפל ולברר את התלונות באופן יסודי.
ליזכור !
רמז ראשון להחמרה במצב הנפשי( במחלות כמו סכיזופרניה ובמיוחד מאניה דיפרסיה) ויציאה מאיזון הטיפול - זה הפרעות שינה , ופעילות יתר בלילה. מחייב פניה לרופא מטפל והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)