פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר
    עזרא
    21/12/2011

שלום אני בחור בן 31 לפני 8 שנים עברתי התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמים .
    השאלה שלי היא פעם הייתי רזה עם פירסינג ואוהב מוזיקת רוק כבד , היום 8 שנים לאחר מכן אין פירסינג וקצת יותר שמן ואני יודע שזו המוזיקה שאני אוהב ( בדם ) .
    האם למרות שאני אוהב את המוזיקה הזו אז כאילו יש לי תסביכים לגבי הלהקה .
    כלומר האם מה שהייתי מזוהה איתו בעבר הוא כבר לא כמו היום 8 שנים הפרש ?
    את הפירסינג הורדתי בהודו ולהקות שאהבתי אחרכך כבר איבדו מההשפעה שהייתה להם עלי .

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

אם עדין אתה אוהב, אז כמובן זה ללא שינוי. מה שעבר עליך בשנים האחרונות לא אמור בהכרח "למחוק" את אישיותך , תחביבך ואהבותיך, נהפוכו, מומלץ לחפש ולהתמקד בדברים שגורמים לך סיפוק ומשמעות לחיים ( פרט לדברים מזיקים כמובן, כמו סמים, התנהגות מסוכנת וכו..).
    תנסה להמשיך לחיות, לא לוותר על חלומות והנאות ישנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ים
    21/12/2011

האם יש חומרי הרגעה פרט לאלו ממשפחת הבנזודיאזפינים?ואם כן מה הם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

תרופות רבות מכילות השפעה על קולטן היסטמין 1 , במידות שונות, אשר מרגיע.
    תרופות אחרות בעלות השפעה נוגדת היסטמין 1 ( כמעט בלעדית ללא השפעה נוספת על קולטנים אחרים) , חזק יותר, כגון פנרגן , יעילות להרגעה ולא ממכרות, אך מסוכנות יותר בהשפעה על הלב ולחץ הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריספרדל
    שואלת
    21/12/2011

שלום רב,
    בעלי היה מאושפז בשל פרנויה -הפרעה דלוזיונית,
    כעת כ3 חודשים וחצי מאז האישפוז נוטל ריספרדל במינון 3מ"ג ביום, שהיה יעיל ביותר.
    בשבועיים האחרונים החלו שוב לעלות מחשבות השווא בתוכן דומה אם כי בצורה הרבה פחות חמורה.
    לדברי הרופא אין צורך בשינוי במינון התרופה אלא יש להמתין ולראות אם המחשבות ממשיכות לחזור ובאיזו תדירות.
    אני מאוד חוששת שכן ברגע שהפרנויה מתפרצת " אין עם מי לדבר" ואין שום נכונות לטיפול ( דרך אגב האשפוז היה בכפיה).
    מה דעתך לגבי שיקול דעת זה של הרופא?
    יש לציין שבעלי מקפיד מאוד בנטילת התרופה, כלומר לא מדובר במחשבות שהופיעו בשל הפסקת הטיפול.
    המון תודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ריספרדל

הוספת תגובה

• מינון ריספרדל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

באם העוצמה נמוכה וקלה , ניתן להמתין, באם המצב מחמיר , כולל השפעה על התנהגות יש צורך להתערבות טיפולית מיידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקבלת סרוקוול לטיפול בדיכאון.
    מלכה
    21/12/2011

מזה 3 חודשים אני לוקחת 150 מ"ג סרווקול לטיפול בדיכאון אולי קצת יותר מחודש והפסקתי ,וחזרתי אחרי מספר שבועות מאז שהתחלתי אני לא מסוגלת לעבוד ,מתקלחת כפעם בחודש. מצד שני אני פחות עצבנית ועבר לי הרצון למות .במשך שנים , עם השכמתי אני לוקחת אדרונקס ורסיטל ולשינה בונדרמין וואבן או נוקטורנו ולוריוון."העלו" אותי על סרוקוול כשאישפזתי את עצמי בשל העובדה שמאוד רציתי למות וכמעט כל ליילה שתיתי אלכוהול עם כדורי הרגעה ושינה. אני עבדתי בדוכנים של " יוצרים הזדמנות " במשך כשנה וחצי ורע לי שם . (לפני כן שנים רבות עסקתי בהוראה בעיקר פרטית, וגם לא נהנתי ללמד ).אני גם מנסה להיגמל ,בכוחות עצמי ואל דעת עצמי ,מהלוריוון ומהנוקטורנו.
    אנא , אימרו לי עם להפסיק לגמרי את נטילת הסרוקוול?
    כדי שאוכל לחזור ולתפקד, ולחפש עבודה אחרת.
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• אני מקבלת סרוקוול לטיפול בדיכאון. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

את מציגה מספר בעיות, בעיה במצב רוח, בעיית התמכרות, מרכיב אישיותי, וכן מרכיב של משמעות לחיים וחיפוש מטרה. יש להתחיל בבדיקה מסודרת, לברר כל מרכיב באופן יסודי, לבנות תוכנית טיפול, להגדיר את הבעיה הנוכחית הדחופה, לתת מענה גם לבעיית הדיכאון, גם להתמכרות וכן למרכיבים האחרים.
    לפעמים עדיף לפנות לטיפול במרפאות לתחלואה כפולה ( בי''ח לב השרון, מחלקה ג' , ד''ר לרנר, לדוגמה ) , פניה לטיפול קבוצתי אנונימי ( 12 צעדים) , תהליך גמילה במרכזים אחרים, כל זאת תוך מעקב פסיכיאטרי מסודר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור דויד אור.תודה על תשובתך.

מלכה
    28/12/2011

דוקטור דוידאור היקר,
    אודה לך אם תואיל בטובך לפרט יותר ללימנית/ בורה כמוני . פסיכאטרית שפגשה אותי בערך לדקה במרפאה שלה שבקופת חולים אמרה לי שאני בעלת הפרעת אישיות נרקסיסטית . זאת אחרי שהייתי 8-9 שנים בטיפול פסיכואנליטי או קליני פרטי אצל דוקטור ניצה ירום.אצל פסיכולוגית שרק ניצלה אותי ולמעשה הרסה את חיי בריאותית ואת לימודיי האוניברסיטאיים. וכמובן גם גמרה את כל כספי . ואחרי מספר שנים שהייתי אצל פסיכולוגית של קופת חולים ו שהיתה חברה של הפסיכולוגית ניצה ירום . בסופו של דבר זרקה אותי הפסיכולוגית השניה- זו של קופ"ח
    מטיפול קבוצתי שהיא אילצה אותי לעבור אליו למרות שהרגשתי לא מוכנה לכך בכלל.מספר רב של שנים לאחר מכן לאחר מספר נסיונות התאבדויות שאף אחד לא ידע עליהם מצבי הנפשי המשיך להתדרדר וזו היתה הפעם הראשונה שהעלו אותי על כדורים נגד דיכאון ציפראלקס ובהמשך אדרונקס ובגלל שכ 18 שנה לא ישנתי כמעט בליילות בשל סיוטי ליילה העלו אותי גם על כדורי שינה וגם על כדורי הרגעה. באשפוז הראשון בגאה כשנה מפגישתי בת הדקה עם הפסיכיאטרית שטענה שיש הפרעת אישיות נרקסיסטית .הפרופסור מנהל המחלקה במכתב שחרור לאחר שבועיים של אובזרבציה בי ציין שאני סובלת מהפרעת אישיות גבולית.השתחררתי לפני כ 2.5-3 שנים ואני עדיין לוקחת כדורים נגד דיכאון ציפרמיל או ציפרלקס ואדרונקס וכמובן כדורי שינה והרגעה. וכמו שצינתי בחודשים האחרונים התחלתי לשתות אלכוהול בליילה עם נוקוטורנו ולוריאון או בונדרמין וואבן.לאחר מן באיזהו שלב החלטתי שוב לאשפז את עצמי ואז העלו על סרוקוול שמצד אחדחיסל לי את המחשבות על המוות ומצד לא הייתי מסוגלת לזוז שלושה חודשיםולו אפילו לביצוע פעולות הכי בסיסיות כמו להתקלח או להכין לעצמי משהו לאוכל או להדיח כלים. אודה לך מאוד על התיחסותך .בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרוקוול חיסל את רצוני למות

מלכה
    28/12/2011

שמוליק ,הסרוקוול חיסל את רצוני למות מחד ומאידך הכניס אותי למצב שלא הייתי מסוגלת כמעט לזוז כ 3 חודשים. באישפוז הראשון שלי בבי"ח פסיכאטרי נמצאתי על ידי מנהל המחלקה כבעלת הפרעת אישיות גבולית .אולם ,לפני האישפוז הראשון שלי בקופת חולים פסיכאטרית שפגשה אותי בערך לדקה אמרה לי שאני בעלת הפרעת אישיות נרקסיסטית. באישפוז האחרון שלי נאמר לי שאני בעלת הפרעת מצב רוח. הבעיה שלי היא דיכאון וחוסר יכולת לישון בליילה בשל 18 שנים של סיוטי-ליילה . אני בת של הורים ניצולי שואה שכמעט כל משפחתם הושמדה בשואה . הוריי עברו את השואה באופן מחריד כילדים קטנים. אימי הייתה ממש חולת עצבים ותמיד צרחה עלינו או הרביצה לנו. בקיצור בגיל 27 התחלתי טיפול פסיכולוגי פרטי גרוע ביותר של כ 8 שנים . טיפול כושל שבו הפסיכולוגית ממש הרסה לי את החיים והבריאות עזבתיה ועברתי לטיפול פסיכולוגי של מספר רב של שנים בקופת חולים. טיפול לא רע באופן מיוחד אבל גם לא טוב . את הטיפול התרופתי בכדורים נגד דיכאון התחלתי כשהייתי כבר בדיכאון עמוק עם רצון גדול מאוד להתאבד אחרי מספר שנים שעזבתי את 2 הפסיכולוגיות שהייתי אצלן בטיפול. את הסרוקוול לקחתי בגיל 54 שזה לפני כ 3 חודשים ל3 חודשים והפסקתי לקחתו ממש בימים אלו. תודה מראש על עזרתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק..

ענת
    28/12/2011

אתה כזה חפרן...
    אתה כל הזמן מקשקש על אותו הדבר...
    סבבה התאשפזת,הכדורים גרמו לך לעייפות...לאף אחד לא אכפת.
    סתום כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה מבדלת בין דיכאון לחרדות
    רונן
    21/12/2011

שלום רב,

אני בחור בן 26,הסובל כבר מספר שנים בתופעות של מחשבות טורדניות לגבי החיים,לגבי העתיד,פחד מקשיים כלכליים,לימודים וכדומה.זה מתבטא במחשבות אשר מציפות את ראשי במהלך כמעט כל היום בפחדים,וממש בתחושה שאני לא חופשי וכלוא בפחד מכל מה שצופן העתיד,יחד עם זאת אני נוטה להיות מדוכדך מדי פעם ומדוכא ובעל קושי חברתי.לא ברור לי אם מדובר בחרדות המלוות בדיכאון או ההיפך כהפרעה משנית....האם זה משהו שיכול להעלם לבד פתאום עם סיום לימודיי ותחילת הקריירה(אני כבר שנים מרגיש ככה)...כמו כן אני סובל מעייפות קשה במהלך היום (ייתכן שזה נובע מעצם היותי כבול במחשבות הטורדניות שגוזלות ממני את האנרגיות).
    האם יש תרופות שיכולות לעזור ללא תסמינים של עייפות או פגיעה בריכוז ובזיכרון שזה ממש דברים שחשובים לי ללימודים ולעבודתי?
    כיוון שקראתי שלהרבה תרופות כאלו יש תסמינים של עייפות ופגיעה בזכרון ומוח ובחשיבה...

תודה

הוספת תגובה

• אבחנה מבדלת בין דיכאון לחרדות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

כמובן שיש תרופה , הייתי ממליץ להגיע לבדיקה, לזהות ולברר את המרכיב הביולוגי, פסיכולוגי וסביבתי.
    לבנות תוכנית טיפול, הכוללת : תרופות, שינוי ואו תוספות מזון - וויטאמינים, מענה פסיכולוגי וסביבתי .
    הפיתרון הטוב ביותר היינו תרופות וטיפול פסיכותרפיה.
    מידע לגבי חרדה , דיכאון והתמודדות, אתה מוזמן ליקרוא באתר שלי , תפריט מטופלים, קריאה, כמו כן יש הרצאות ושידורי רדיו אשר השתתפתי, בתפריט מדיה, אשר יכולות לתת מידע נוסף. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלופיקסול אקיופייז"ל
    סשה
    20/12/2011

שלום ,

אשתי סובלת מהתקף המאובחן כמניה דפרסיה והייתה שבועיים ב HIGH , חוסר שינה לילות , הכאות , בזבוזי כספים, ואגרסיביות.

אמש רופא פס' המטפל של אשתי נתן לה זריקה הנ"ל בפעם ראשונה
    במינון 50 מל והיא חזרה לבית.

כבר יום השני מאז הזריקה ,שהיא עיייפה מאוד ומרגישה לפי דבריה כמו "זומבי" אולם בבקר תפקדה ואפילו נהגה ברכב בניגוד להנחיות.

ישנה כבר 9 שעות ברציפות , התעוררה ל15 דקות להתקלח ושוב חזרה לישון.

השאלה: האם תרופה זו ממכרת,
    מהם תופעות לוואי לתווך ארוך ומתי היא תפוג ( נאמר 3 ימים)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלופיקסול אקיופייז"ל

הוספת תגובה

• קלופיקסול אקיופייז"ל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

התרופה היינה נוגדת נוגדת פסיכוזה , דור ראשון, מאוד מרגיעה , ניתן לתת עד 3 זריקות, בהפרש של 3 ימים. למאניה , לא הייתי ממליץ כתרופה קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של קלופיקסול

שמוליק
    21/12/2011

שלום סשה.

אינני רופא, אני כותב על סמך נסיון אישי.

עייפות חזקה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטית (קלופיקסול היא אחת מהן).

אם האיבחון של אשתך הוא מאניה-דיפרסיה, אז בעיקרון הטיפול התרופתי שניתן לכך הוא מייצבי מצב רוח (דפלפט, טגרטול, ליתיום וכיו"ב).

תרופה אנטי-פסיכוטית ניתנת רק אם מייצב מצב הרוח אינו יעיל מספיק לפאזה המאנית.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורמונטיל
    ליאת
    19/12/2011

שלום,

אני מקבלת סורמוניטל 75 מ"ג (ואולי עוד היד נטיה בעליית המינון),. שאלתי היא במה הכדור מטפל? האם הוא עוזר גם לחרדה באותה מידה כמו שהוא אמור לעזור לדיכאון, או הפוך?

מהו המיניון המירבי שניתן לתת ללא סיכונים של הכדור? (הבנתי כי הוא מסוכן מאוד).

למעשה, מדוע בוחרים בו ולו בכדורים מקבוצת ssri או snri?
    אני גם סובלת מקשיי הירדמות חריפים, ייתכן וזהו היה השיקול כיוון ששאר הקבוצות מעוררות יותר.

תודה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    סורמונטיל

הוספת תגובה

• סורמונטיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

הטיפול בעל השפעה מרגיעה יותר, אך בו בזמן יש סיכוי לתופעות לוואי כגון: שינוי לחץ דם והפרעות קצב לב.
    ההשפעה ותופעות לוואי תלויות מינון ומאוד אינדיבידואלי, אין חוקים או כללים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית ואנורקסיה
    משה
    19/12/2011

שלום, לאחותי (בת 30) יש היסטוריה של הפרעות אכילה, האפיזודה הראשונה היתה בנעורים ונמשכה כ-7 שנים. כרגע יש התפרצות חדשה של ההפרעה ואני ומשפחתי מאוד מודאגים. אחותי היתה במעקב וטיפול אצל פסיכוטרפיסט בבית חולים לבריאות הנפש, אבל עכשיו היא מסרבת לפנות לשם בגלל שעצם העובדה שהיא הולכת לבית חולים פסיכיאטרי מורידה לה את ההערכה העצמית. הפתרון היחיד שאני רואה הוא לפנות לאיש מקצוע באופן פרטני. ידוע לי שהטיפול היעיל ביותר במקרה הזה הוא CBT. האם תוכלו בבקשה להמליץ על פסיכוטרפיסט טוב בנתניה שמטפל בCBT? תודה.

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית ואנורקסיה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

ניתן לנסות לפנות למנשה , אשר עובד במרפאת ברה''ן בנתניה ברח' פרומקין..
    לא זוכר שם משפחה, ניתן לברר שם. ( מנשה - עו'ס , מטפל קוגנטיבי אחד הטובים בארץ)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    עודד
    19/12/2011

שלום. אני שותה רסיטל. 40. 3. חודשים. שעוזר. לי במתח. וחרדה. יש מצבים. מסיומים. שאני בלחץ. אם. זה בבית בערב. בקניון. שחוזרים. על. עצמים האם. לעלות. מינון. אם. כן. לכמה. ואהם. יכול. להיות. שהעלאת. מינון. לא. יעזור. וצריך. טיפול. קוגניטבי. התנהגותי. תודה. מה. לעשות. מפריע. במצבים. מסיומים. יש. לחץ

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/12/2011

לעלות רק כאופציה אחרונה.
    היה עדיף טיפול CBT , שילוב טכניקות הרפייה ונשימות.
    ניתן לנסות טיפול הרגעתי טבעי ( רגיעון וכו...)
    ליזכור שהפיתרון הטוב ביותר לחרדה : חשיפה , עדיף הדרגתית..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD ובעיות שינה
    אנונימי
    19/12/2011

מזה כבר כמה זמן אני סובל מבעיות שינה שמבטאות ב:
    לילה שלם עם שינה לא עמוקה
    יקיצה אחרי 6-7 שעות למרות שאני רגיל ואוהב לישון 8-9-10 שעות
    ניסיון להירדם אחרי הצהריים למרות שאני עייף נורא אך ללא הצלחה (יש לציין שבעבר ישנתי טוב מאוד אחרי הצהריים, וגם ישנתי טוב בלילה 8-9 שעות)
    בנוסף לכך יש לי OCD עם חרדות וטקסים שמטריד אותי מאוד במהלך היום, וגם לפני השינה, אך לא תמיד.
    האם הבעיות הללו בשינה קשורות בOCD? ואם הבעיות האלה בשינה הן קשורות לOCD, ואני אקח כדורים, הכדורים גם יעזרו לי בבעיות שינה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD ובעיות שינה

הוספת תגובה

• OCD ובעיות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/12/2011

בהחלט יכול להיות קשר בין OCD והפרעות שינה.
    טיפול: שילוב תרופות ממשפחת SSRI ( בדר'כ במינון גבוהה) וכן CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
    לגבי CBT וטיפול פסיכולוגי, אתה מוזמן לבדוק באתר שלי, תפריט מדיה - ובחירת רדיו, ואו מטופלים - קריאה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - כאבי בטן
    נחום
    19/12/2011

שלום, התחלתי לקחת ציפרלקס (3/4 כדור של 10 מ"ג) לפני 3 שבועות וכעת התחילו לי בעיות בטן. בדיוק בגלל תחושות כאלו הפסקתי עם סרוקסט לאחר 3 שבועות. האם יש משהו שיכול לבטל את כאבי הבטן? חשוב לומר שהם משפיעים על התחושה הכללית כולל הרגשה לא נעימה בראש. אולי מיצי קיבה שעולים? אולי סוג של צרבת שניתנת לטיפול? אני זקוק לטיפול נוגד דיכאון ולא רוצה להישבר. תודה מראש, נחום.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס - כאבי בטן

הוספת תגובה

• ציפרלקס - כאבי בטן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/12/2011

על מנת למנוע ככל שניתן תופעות לוואי, מומלץ :
    להתחיל חצי כדור, לקחת לאחר אוכל
    בשעות קבועות.
    אסור לקחת על בטן ריקה.
    תנסה להפחית לחצי כדור, לעוד שבוע,
    לקחת אחר אוכל, בשעות קבועות,
    באם יהיה שיפור בתופעות לואי, ניתן לשקול לעלות מינון בעוד שבוע.
    רוב תופעות הלוואי זמניות וחולפות במהלך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי חומציות?

נחום
    19/12/2011

תודה על התגובה. האם ההימור של אשתי שמדובר בחומציות שווה בדיקה. אולי תכשיר נגד חומציות יעזור? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי חומציות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/12/2011

בהחלט שווה לנסות.
    אך קודם מומלץ להתיחס לתופעות לוואי של עליה בסרוטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה
    אייל
    18/12/2011

שלום ד"ר,

אנחנו מתלבטים אם לפנות לרופא המטפל ולבקש להחליף תרופה - נשמח לשמוע את דעתך.

הטיפול הנוכחי הוא בזריקות המכילות הלידול, בתדירות חודשית, מינון של 100 מ"ג.

תופעות הלוואי הנוכחיות והעיקריות הן:

* חוסר יכולת לשבת (צורך תמידי ללכת ולהיות בתנועה)
    * גירוד בעור
    * שינה מרובה (10 שעות)
    * חולשה כללית של הגוף

כיוון שמדובר בתרופה מהדור הראשון, ומחשש לתופעות לוואי נוספות שחלילה יכולות להיות, אנו נוטים לחשוב כי עדיפה תרופה מהדור החדש (גם אם עלינו לשאת בעלויות באופן פרטי) שלמיטב ידיעתנו מאופיינות בתופעות לוואי מעטות יותר ופחות חמורות.
    (פחות חמורות מאלו שעלולות חלילה להתווסף לתופעות הנוכחיות)

נשמח לשמוע את דעתך בנושא.

תודה מראש
    ובברכת שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה

הוספת תגובה

• לגבי העייפות

שמוליק
    18/12/2011

שלום אייל.

אינני רופא. אני כותב את התגובה הזו על סמך נסיון אישי.

העייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות האנטי-פסיכוטיות. גם אני סבלתי מזה בשמן שנטלתי תרופות כאלה.

אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה", ולמרות זאת עשו לי אין ספור פעמים החלפה תרופתית, ושם דבר לא עזר.

קיבלתי טרוקטיל, פרפנאן, זיפרקסה, סמאפ, וריספרדל, וכל התרופות האלה מרדימות.

בסוף החלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופות האלה, וכמה חודשים אחרי זה היה שיפור ניכר במצב...

אני מודע לכך שזה עלול להיות מסוכן. הרופאים בוודאי יעידו שרב מוחלט של המטופלים שמפסיקים לקחת תרופות חוזרים לאישפוז תוך זמן קצר וכו'...

אני מאמין שצריך ליידע על האפשרות הזו. גם חוסר יכולת לתפקד עלולה להיות מסוכנת. זה מסתכל ועלול לגרום לרצון לסיים את החיים. האישפוז האחרון שלי היה בגלל שפשוט לא רציתי יותר לחיות בגלל בעיות התיפקוד, ואמנם אחד משבע חולי סכיזופרניה מתאבד...

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי העייפות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/12/2011

בהחלט יש מקום לשקול שינוי לתרופות מדור חדש, יש להתייעץ עם רופא מטפל בדבר השיקולים הקליניים, לעתים תרופות מדור ישן יותר בטוחות , במיוחד בקרב קשישים עם שיטיון מלווה בפסיכוזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    שלי
    18/12/2011

שלום לכם,

האם פריזמה עלול לגרום להשמנה או להיפך??

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/12/2011

יחסית פריזמה ולוסטראל, נחשבות כתרופות הכי פחות משמינות, לעתים אף גורמות לירידה במשקל בקרב בודדים( לא שכיח .. ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה קורה?
    דוד
    17/12/2011

מאז שהתחלתי לקחת אפקסור התחילה אצלי תופעת לוואי מוזרה! אני מזיע הרבה יותר מבעבר במיוחד בזמן פעילות גופנית אבל לא רק. אני ממש מרטיב את החולצה ואני לא מבין למה לא ציינו את זה באלון של התופעות לוואי האם זה בגלל שזה דבר נדיר? האם אני צריך ללכת לרופא לבדוק את זה? למה לדעתכם זה קורה מה יש בתרופה שגורם לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה קורה?

הוספת תגובה

• למה זה קורה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/12/2011

המרכיב הסרוטונרגי בתרופה ( עליה של סרוטונין במוח) משפיע על התגובה.
    יש להמתין, לפעמים התגובה יורדת, באם קיצוני ובלתי נסבל לאורך זמן, ניתן לשנות לתרופה אחרת, עם השפעה מופחתת לסרוטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן
    אליאנה
    17/12/2011

האם ידוע לכם מה השימוש בסוליאן במינון נמוך 100 מג או 50 מג
    אני הורדתי מינון באופן עצמאי ל100 מג אני מרגישה מצויין מלבד חוסר חשק מיני
    אני במינון הנמוך כבר כ 10 שבועות אובחנתי בהפרעה דלוזיונית ועכשיו אני תוהה אולי בכלל יש לי דיכאון פסיכוטי ? מה ההבדלים?

לקביעת תור
    סגירה
    סוליאן

הוספת תגובה

• סוליאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/12/2011

במינונים נמוכים סוליאן יעיל בטיפול בסימנים שליליים ודיכאון קל ( דיסטימיה)
    מתחת ל 300 מ''ג הטיפול פחות יעיל כנוגד פסיכוזה. יש להיזהר להוריד מינון ללא ידיעת רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה