פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי סגורה בחדר ומדברת לעצמה.
    אלמוני
    27/12/2011

אחותי השתחררה לפני שנה מהצבא, בצבא היו לה קשיי הסתגלות אך היא הצליחה לסיים את השירות שלה. לאחר השירות היא עבדה בחנות בגדים והתפטרה ממנה בעקבות דלקות גרון חוזרות ונשנות. לאחר שהיא התפטרה, היא טענה שהיא צריכה חופש ועל כן היא לא מחפשת מקום עבודה או מסגרת חדשה.

מזה שמונה חודשים רוב הזמן היא בחדרה ללא כל תעסוקה. לפני חצי שנה היא התפרצה בבכי וסגרה את עצמה בחדרה. כשהצלחנו להכנס לחרה ראינו אותה יושבת על החלון (המסורג) ומעשנת ללא הפסקה. ביקשנו ממנה שהיא תרד, אך היא לא הסכימה ואמרה שהיא יודעת מה שהיא עושה ושנסמוך עליה. בקשתינו לא עזרו והיא נשארה על החלון למשך כל הלילה, כשהיא רק מעשנת. למחרת בבוקר היא ירדה מהחלון וחזרה לישון. מספר ימים לאחר מכן, היא חזרה לתקשר איתנו ולהתנהג בצורה נורמלית ואף ניגמלה מסיגריות. היא בחרה לעשות קורס פסיכומטרי אך עקב קשיים פרשה ממנו. מאז הפרישה, היא רוב הזמן בחדר עד שביום חמישי האחרון היא שוב התפרצה בבכי והתחילו אצלה עזיות שקשורות בגלגול נשמות. היא שוב רוב הזמן מעשנת ולא מסכימה לתקשר איתנו ומבקשת מאיתנו שנניח לה ונסמוך עליה. היא בקושי אוכלת ויוצאת מהחדר רק לשירותים ולקנות סיגריות פעם ביום. אני שומע אותה גם מדברת עם עצמה על המצב שלה.

מהמ יכולה להיות הבעיה?

איך אני משכנע אותה לקבל טיפול? (היא לא מוכנה לדבר איתנו)

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/12/2011

שלום.

למען ההגינות, אינני רופא.

על פניו, נראה לי שהתיאור שחוסר ההצלחה בצבא ואחרי זה בעבודה ואחרי זה בקורס פסיכומטרי שבר את אחותך.

אני חושב שהרדיפה אחרי מצליחנות בחברה, בהחלט עלולה להוציא אנשים מדעתם.

לדעתי, צריך לנסות לחשוב מה היא כן מסוגלת לעשות בעצמה, במה היא כן טובה, ולעודד אותה למצות את כישוריה במה שהיא טובה בו. צריך לזכור, שמצליחנות ואושר, לא תמיד הולכים ביחד, ולפעמים אפילו סותרים אחד את השני.

לגבי טיפול תרופתי, אם המצב יהיה חמור, אז אין ברירה. על פניו, נראה שפסיכותרפיה יכולה לעזור יותר, אבל רק אחרי שמצבה ישתפר ואם היא תסכים לכך. צריך לזכור שהתרופות מטפלות בתסמינים בלבד, ויש להן תופעות לוואי, שלפעמים רק מרעות את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי סגורה בחדר ומדברת לעצמה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

יכול להיות הרבה הסברים וסיבות, לא ניתן לעשות אבחנה על סמך הנ''ל.
    י ש. לשכנע אותה לעבור בדיקה אצל איש מקצוע.
    בשלב ראשון לנסות לדבר בין בני המשפחה וחברים קרובים, לנסות לבנות תוכנית ומסר אחיד לגבי צורך בטיפול.
    שלב שני זה להעביר את המסר לגבי טיפול, עדיף שיחה עם בני משפחה ביחד, להעביר את המסר שיהיה ליווי ודאגה לא משנה לגבי התוצאה.
    יש לנסות לברר סיבות כגון סמים, אלכוהול, אהבות נכזבות ...
    באם יש עדות למסוכנות אמיתית , איום באובדנות ועמידה בחלון, פניה ל משטרה, מד''א במיידי.
    באם שי החמרה בכוללת הזנחה עצמית חמורה, ניתן לפנות לעו'ס מקופ'ח או שרותי רווחה.
    תמיד ניתן להזמין רופא כללי לביקור בית או רופא פסיכיאטר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון בקשר למצבה

אלמוני
    16/01/2012

לאחר מספר ימים אחדים, היא יצאה מהחדר והתחילה לתפקד בצורה נורמלית לבערך שובעיים.(לאכול,לתקשר וכו')

מאז היא מתלוננת על קושי ממשי בשינה, היא בקושי יושנת ומאוד קשה לה להרדם.

לפעמים היא נשארת אפילו יומיים ערה. אתמול בלילה שמעתי אותה שוב מדברת לעצמה, זה היה נשמע כאילו יש לה הזיות. היא דיברה לעצמה בהתאם לשיר שהיא שמעה בטלוויזיה, כאילו הי אמנהלת איתה דו שיח על מילות השיר. היא צוחקת בלי שום סיבה ובלילה יכולה לבכות בלי שום סיבה. רוב הזמן היא בחדר ואני שומע אותה דרך הדלת. היא מבינה שמשהו אצלה לא בסדר והיא חושבת שהיא מתנהגת ככה בגלל חוסר השינה. היא מאוד לא מרוכזת וכשמדברים איתה על איזה נושא, צריך לפעמים להזכיר לה באמצע השיחה על מה נושא השיחה.

ד.א אני לא שומע ממנה רצון לאובדנות או משהו בסגנון

הודה מאוד לעזרה ממך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנאת הזולת
    לולי
    26/12/2011

שלום
    אני בת 58 עובדת ומתפקדת בצורה נורמטיבית .במהלך כל חיי לא פעם ,אנשים קרובים כרחוקים בגדו בי ו/או "תקעו לי סכין בגב" :אנשים מהעבודה,שכנים ,משפחה ועוד .
    נתקלתי בחיי בהמון חוסר יושר,רוע ,גסות רוח ,כוחנות,דורסנות,אינטרסנטיות וכדו'
    עלרקע זה אני מסתכסכת עם אנשים מסביבי ומשפחה,עד כדי ניתוק קשרים וחוויית בדידות (אני גרושה ולי בן אחד שגם איתו אני מסוכסכת).

הגעתי למצב שאבדתי אימון באנשים .כל אדם בשבילי מצטייר כפוגען בפוטנציה .אי לכך אני משתדלת ליצור כמה שפחות מגע עם אנשים,על מנת לא להיפגע שוב ושוב.

ובנוסף,אני מרגישה די מדוכאת ,מעצם המחשבה ,שאנו חיים בעצם בעולם מלא רוע ואי צדק .ואיך ממשיכים לחיות ככה ? (התחלתי לקחת רמוטיב)

אני שואלת את עצמי " האם ראייתי את העולם היא מציאותית ,או שמא יש לי אישהו מסך מול העיניים ,ש"צובע " את הראייה שלי את העולם בצבעים כהים ?
    האם רמוטיב הוא הטיפול הנכון והמתאים להפחית את את איך שאני חווה את העולם שמסביבי ?
    טיפול פסיכולוגי - אינו בא בחשבון מבחינתי.

לקביעת תור
    סגירה
    שנאת הזולת

הוספת תגובה

• שנאת הזולת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

רמוטיב בהחלט אופציה טובה.
    את מתארת את מצבך יפה , שואלת וגם עונה , אכן הטיפול הכי טוב עבורך זה פסיכותרפיה, טיפול בשיחות.
    טיפלתי בהרבה מטופלים ומטופלות, בתרופות ושילוב של שיחות, התגובה הקיצונית שלנו בחיים נובעת ממבנה האישיות.
    לחלק מהאנשים מבנה אישיות נוקשה יותר, קווי אישיות של מושלמות, צורך בשליטה וסדר על מנת להפחית את החרדה היומיומית, כאשר יש שינוי ומצב ללא שליטה המצב גורם לזעזעוע נפשי ואף משבר.
    אני מאמין שנפגעת קשה בחייך, לפחות זה מה שהרגשת, חשוב להבין לפעמים למה נפגעתי , למה תמיד ניצלו זאת ? אולי יש צורך פשוט להגיד לא, ולדעת שמי שאוהב ימשיך לאהוב ולהיות איתנו גם אם אולי נאכזב אותו.
    אני בטוח יש גם אנשים טובים בחייך וגם זיכרונות טובים, יש צורך לפעמים להתייחס לחיים כאלבום תמונות, עברנו דברים טובים ורעים וחוזר, לא בהכרח שחייב להיות רק רע בעתיד, במיוחד אם לומדים להיות שלמים עם מעשינו , להרגיש חופשי להגיד לא לפעמים ולנסות להוציא דברים החוצה ולא לשמור בפנים, כך אולי נזכור שיש גם תמונות נעימות באלבום, ולא כולם נגדי ורעים.
    לא רצית טיפול בשיחות, לפחות כיוון לחשיבה ואולי עידוד, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

שמוליק
    27/12/2011

שלום לולי.

אינני רופא.

אני בהחלט מכיר את התחושה הזו...

עברתי ארבע אישפוזים, ואני יכול לומר שאנשים מפחדים ממי שהתאשפז, ולכן יש להם נטיה לזלזל ולפגוע ולעשות מעשים שלא ייעשו.

אני בהחלט חושב שמה שד"ר דוידאור כתב נכון, ושפסיכותרפיה תוכל לעזור לך.

כשפוגעים בך, זה בוודאי גורם לתחושות של חוסר אמון וחשדנות שעלולה להגיע לרצון להתבודד.

אני חושב, שצריך להבין שאי אפשר לחיות ככה. אני בטוח שיש אנשים טובים שרוצים את טובתך.

אני חושב שאת צריכה מדי פעם לקחת סיכונים ולתת אמון באנשים. אינני מתכוון לסיכונים לא מחושבים; אלא להיזהר לבדוק, אבל בסוף לנסות.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ועייפות
    טל
    26/12/2011

לרופאים שלום
    אני מטופל זה חודשיים בציפרלקס 10 מ"ג ואני מרגיש כי נטילת הכדור גורמת לי לעייפות גדולה.
    האם נטילת הכדור לפני השינה יכולה לעזור?או שפשוט צריכים להחליף את הכדור?
    אני גם די מעוניין לעלות את המינון עקב ההרגשה כי התרופה אכן קצת עוזרת אך לא באופן גורף אפשר לומר אפילו כי אני מרגיש 50% אחוז השפעה על אופן בו אני מרגיש את הדיכאון היום לעומת לפני חודשיים(אך הOCD החמיר בהתחלה והתמתן אך חזר להיות חי קיים ובועט לאחר שכבר הייתי בלעדיו עקב טיפול קוגנטיבי שעזר לי להיאבק בו כנדרש)
    בעבר הייתי מטופל במינון גבוה(פרוזאק) עקב OCD קשה.
    אודה לכם אם תוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ועייפות

הוספת תגובה

• ציפרלקס ועייפות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

תופעות לוואי של עייפות אכן אפשרית, בדר'כ י שסיכוי שהתגובה תפחת במהלך הזמן.
    נטילה לפני שינה בהחלט אופציה ששווה לנסות.
    באם התופעה תמשיך ותהיה בלתי נסבלת , יהיה רצוי להוסיף טיפול מעורר ( אדרונקס) ואו שינוי טיפול באם אין ברירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! האם...

טל
    27/12/2011

האם פריזמה יכולה להיות תחליף ראוי לציפרלקס במצב שכזה?(או שיש המלצה על תרופה אחרת?)
    האם פריזמה טובה מספיק בשביל לטפל בדיכאון?האם היא"בטוחה" כמו הציפרלקס מבחנת תופעות לוואי יותר חמורות?כמו פגיעה בתפקוד כבד למשל?
    מתנצל על השאלות הרבות ומודה לך מאד...המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! האם... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/12/2011

פריזמה אכן תרופה תרופה ושווה לנסות.
    לגבי פגיעה בכבד, מומלץ לגבי כל תרופה, מעקב תפקודי כבד, פעם בחצי שנה.
    ליזכור !
    לפעמים מטופלים רגישים לתרופות ומגיבים גם למינון נמוך, אלו , קבוצה השייכת ל SLOW METABOLIZED , פירוק איטי על ידי הכבד, השפעה ממושכת יותר של התרופה.
    יש קבוצה אחרת, שזקוקים למינון גבוהה יותר, FAST METABOLIZED , פירוק מהיר וסילוק מהגוף.
    תגובות בין תרופות , קשור לאנזים בכבד, בשם ציטוכרום פי 450 .
    מה שמראה על חשיבות הכבד והשפעת התרופות באופן כללי, לא רק תרופות פסיכיאטריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט - חרדה ודכאון
    אייל
    26/12/2011

אחרי 5 וחצי שבועות של נטילת סרוקסט בהדרגה עד למינון של 30 מ"ג, ה חלשיפור היהקי.
    המינון הועלה ל - 40 מ"ג ( כבר שבועיים)...בהתחלה לקחתי בערב כשבוע אבל זה עורר אותי אז עברתי לקחת ביום כשבוע אבל היו לי כאבי\לחץ בראש שהפריע לי מאד אז ביומיים האחרונים שוב חזרתי לערב ואז פתאום התחלתי להרגיש בבוקר הרגשה מגעילה בבטן כולל צריבה (בלילה כאב לי הראש אז שוב לא ישנתי טוב)
    האם כאבי הראש והבטן זו תופעת לוואי מוכרת?....מתי אמורה לחלוף?
    האם זה בגלל העלאת המינון?
    גם החרדה והדכאון עדיין לא עברו למרות שסרוקסט עזר לי בעבר 4 פעמים.
    האם יכול להיות שהוא כבר לא משפיע?
    אני מיואש

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט - חרדה ודכאון

הוספת תגובה

• המשך...

אייל
    26/12/2011

גם תופעת הלוואי של יובש בפה עדיין לא עברה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

תופעות לוואי בדר'כ חולפות במהלך הזמן.
    יש ליטול בזמנים קבועים, בבוקר, לאחר אוכל,
    תנסה להוריד ל 30 מ''ג לעוד שבועיים
    לאחר מכן לעלות ל 40 מ''ג.

אסור לשנות זמנים - בוקר - לילה
    יש לתכנן, לזכור זמן מחצית החיים 24 שעות, מה שאומר
    אם לקחתה בלילה ולמחרת תיקח מיד בבוקר, יש צפי לעליה בריכוז
    ותופעות לוואי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך...

אייל
    26/12/2011

למרות שהסרוקסט עזר לי 4 פעמים בעבר, יש לי הרגשה שהפעם התהליך הולך יותר לאט ויותר קשה.
    האם תקופה של 8 שבועות של נטילת הכדור כאשר בשבועיים האחרונים במינון של 40 מ"ג ועדיין זה לא זה. האם זה עדיין בגדר נורמלי? האם יכול להיות שהגוף כבר לא מגיב לכדור או שזה עדיין מוקדם לומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

ככלל אצבע : מיצוי תרופה, לאחר תגובה ראשונית, יש למצות מינון אפקטיבי מאקסימלי לפחות חודשיים.
    אז לפי הנ''ל, התשובה : כן ! ממליץ להמתין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אחרון...

אייל
    26/12/2011

חודשיים מהתחלת לקיחת התרופה או חודשיים מהמינון המקסימלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אחרון... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

מהמינון המקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    נועם
    25/12/2011

שלום אני בן 32 טופלתי בציפרלקס 4 שנים וקסנקס 0.25 ולאחר חזרה של החרדות ומחשבות טורדניות בעיקר במצבי לחץ הלכתי לפסיכאטרית שנתנה לי 90 מ"ג סימבלטה ומילגרם קסנקס .
    אני מטופל כבר חודש בסימבלטה, לצערי חלו לי תהפוכות בחודש זה ועזבתי את מקום עבודתי (תפקיד בכיר) ,כך שאני מאוד טרוד כרגע לגביי העתיד ומציאת עבודה.
    וזוהי קרקע מעולה לחרדות/מחשבות טורדניות ,ההתקפים חדלו לחלוטין ,אך עדיין אני לא חש במיטבי כלומר 70%-80% זה משתנה
    בנוסף התחלתי החודש גם טיפול פסיכולוגי דינאמי , למרות זאת אני חש כשעה לפניי לקיחת הקסנקס מין מתח עצבים בגוף ורצון לכדור .
    שאלותיי האם להמתין עוד ולתת עוד זמן כי יש שיפור אבל לא מלא או לעלות מינון/החלפת כדור
    נ.ב אני יודע כי סימבלטה עובדת מהר אז אני מופתע מדוע זה עדיין לא קרה לי ?

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

ממליץ להמתין.
    במצבך שווה לישקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי, הכולל טכניקות להפחתת חרדות.
    לפרטים ראה באתר שלי, מטופלים, בחירה בקריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    .
    25/12/2011

שלום דוקטור

הרופא העלה לי את הסרוקסט מ-20 ל-40 מג האם יש סיכוי שהעליה במינון תעזור לי בחרדות הקשות, ואם אני ארגיש יותר רגוע במשך כול היום והלילה,
    ומתיי אני אמור להרגיש את השינוי.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

יש סיכוי סביר לשיפור משביע רצון.
    השינוי אמור להתרחש תוך שבוע עד 4 שבועות.
    במצב של אובססיות קשות, מינון מומלץ 60 מ''ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שלום אני 6 שבועות אם ציפרלקס ושבועיים אחרונים 20 מג לא עוזר ובימים אלו חזרתי אם הרגשה ממש לימים הראשונים למה כדאי להחליף ואיך כי אני אצל רופא המשפחה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/12/2011

מצטער לא יודע !
    זה קצת יותר מורכב, כאשר אני בוחר תרופה, אני מברר את המצב הנפשי, גופני וסביבתי. כאשר תרופה לא עוזרת , יש לשלול בעיות נוספות וכן השפעה.
    ממליץ להמתין לפחות חודש על מיינון 20 מ''ג לפני שיקול שינוי.
    הגישה היום : TIME AS A DRUG .
    יש לאפשר לתרופה להשפיע ולעבוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב עזרה דחוף
    אנונימי
    25/12/2011

שלום ותודה לעוזרים מראש,אני נער בן 18 ,לפני כשבועיים ניסיתי סם פיצוציות תחת השפעת אלכוהול לאחר דקות ספורות נכנסתי לטריפ רע,לא ידעתי היכן אני נמצא הכל היה נראה לי כמו חלום ומעורפל,איבדתי תחושת זמן ובנוסף לכך חברים מספרים לי שהדופק שלי היה מהיר ביותר והייתי קרוב למצב של חנק,הייתי בטוח שאני הולך למות. השבועיים האחרונים קשים לי מאוד ,יש לי התקפי חרדות ,אני אובססיבי למצב לא מפסיק לקרוא חומר באינטרנט,קראתי שניסיון חד פעמי בסם יכול לגרום למחלת נפש להתעורר דבר שמלחיץ אותי מאוד [חושב על סכיזופרניה]. השינוי הגדול ביותר מאז לקיחת הסם זה החרדות ובעיקר הרגשה שאני לא נמצא בגוף שלי ,כאילו אני בחלום, איבדתי כל קשר למציאות הגוף והמוח לא פועלים יחד. אני ממש מרגיש שאני הולך להשתגע ,בבקשה תעזרו לי ,לא יודע כבר מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    חייב עזרה דחוף

הוספת תגובה

• חייב עזרה דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

מציע לך לפנות לעזרה מקצועית, בדיקה מסודרת תעשה סדר.
    אין טעם להיכנס לניחושים וספקולציות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור

אנונימי
    25/12/2011

אמא שלי רוצה לקבוע לי תור אך זה רק לעוד שבועיים, אני מרגיש שיהיה לי קשה לשאת את השבועיים הבאים ,כל יום שעובר אני בדיכאון ובמצוקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

תפנה לחדר מיון כללי, תקבע תור למרפאה של ברה''ן של משרד הבריארות ... תבקש דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וולבוטרין-שאלה לדוקטור
    תקווה
    25/12/2011

שלום רב
    אני בת 20
    לפני כשנתיים חוויתי התקף פסיכוטי והייתי במצב של היי, לאחר מכן בא דכאון רציני של כמה חודשים שכבר חלף
    ועכשיו אני כבר עוד פעם בדיכאון 9 חודשים שעמיד לתרופות
    אני מטופלת באביליפיי 10 מ"ג
    מה היעילות של התרופה וולבוטרין עבורי? ניסיתי כבר כמה תרופות שלא הועילו ושמעתי דברים טובים על הוולבוטרין
    האם אני יכולה לקבל את התרופה הזו?

הוספת תגובה

• וולבוטרין לדיכאון פוסט פסיכוטי

דורית
    25/12/2011

??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין לדיכאון פוסט פסיכוטי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

אביליפי יעיל למצב עמיד. לגבי וולבוטרין , יש להיזהר כאשר מדובר באפיזודה פסיכוטית.
    יש לאבחן במה מדובר, רק לאחר מכן לבנות תוכנית טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון פוסט פסיכוטי

שמוליק
    25/12/2011

שלום דורית.

אינני רופא, ואני כותב על סמך נסיון אישי.

אינני אוהב את המושג הזה "דיכאון פוסט פסיכוטי".

גם אני עברתי משבר. בגלל התרופות האנטי-פסיכוטיות סבלתי מעייפות חזקה שבגללה לא יכולתי לתפקד כמו שצריך. אמרו לי שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה".

בגלל חוסר ביכולת לתפקד נכנסתי לדיכאון, שאמרו לי שזה "דיכאון פוסט פסיכוטי"...

כמובן, שאף תרופה אנטי-דיכאונית לא עזרה לי, משום שהתרופות האלה אינן אמורות לפתור את הבעיה האמתית שהיא חוסר היכולת לתפקד.

אני תוהה האם גם הדיכאון שלך נובע מבעיות תיפקוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביליפי וריספרדל
    שואלת
    25/12/2011

שלום רב,
    קראתי כי מקובל לשלב טיפול של ריספרדל ואביליפי בו זמנית.
    האם נכון כי האביליפי מפחיתה רמות גבוהות של פרולקטין שנגרמות מהריספרדל ( בטיפול משולב של שתיהן)?
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    אביליפי וריספרדל

הוספת תגובה

• אביליפי וריספרדל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

תיאורתית כן.
    אביליפי תרופה מדור שלישי, עובד על מנגנון ייחודי, שומר על איזון כימי סביב קולטן הדופאמין, אם חסר מאפשר לשחרר חסימה מהקולטן, אם יש עודף פעלות , תורם לחסימה פוטנטית יותר.
    אך זה לא עובד תמיד, לא פשוט תמיד, לפעמים במצבים קשים הטיפול באביליפי יכול להחמיר מצב פסיכוטי, הדבר דורש ניסיון בטיפול.
    לסיכום: תרופה מעולה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מאפקסור
    יעל
    25/12/2011

שלום רב,

מזה מספר שנים אני נוטלת אפקסור, ולקראת הריון מתוכנן אני בתהליך של הפסקת התרופה.
    ירדתי בהדרגה מ-150 מ"ג והגעתי ל-37.5 מ"ג, אולם אני לא מצליחה לרדת מכמות זו. יש תופעות לוואי קשות של סחרחורות, הקאות וכאבי ראש.
    ניסיתי לפתוח את הקפסולה ולאט לאט להעלות את כמות הכדוריות שאני מוציאה ממנה, אולם מעל 30 כדוריות קשה מאוד לעקוב אחר הספירה.
    קראתי פורומים בנושא בארה"ב, וראיתי שמומלץ את הגמילה הסופית מאפקסור לעשות במקביל לנטילת 10 מ"ג פרוזאק במשך כשבוע-שבועיים, אולם רופא המשפחה סירב לתת לי מרשם לפרוזאק וטען כי "זה שטויות".
    האם זה נכון שפרוזאק יכול לסייע בגמילה הסופית מאפקסור?
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מאפקסור

הוספת תגובה

• גמילה מאפקסור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

בהחלט מתן פרוזאק יכול לעזור רבות.
    פרוזאק הינו התרופה ממשפחת SSRI בעל מחצית חיים מאוד ארוכה, עד 5 ימים בדם, לכן הפסקה קלה יותר עם פחות תופעות לוואי של גמילה מהטיפול.
    במצבך ממליץ על פרוזאק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    25/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באדם סכיזופרן שלא רוצה עזרה
    rg
    24/12/2011

בן דוד שלי חולה סכיזופרניה (אני חושבת שזאת ההגדרה למחלה שלו). לפני מספר חודשים הוא סיפר לי שהתחיל להוריד במינון התרופה שלו. ככל שהוריד במינון התרופה, כך חלה הדרדרות במצבו, ונוצרו אצלו הזיות/אשליות בנוגע למציאות. ניסיתי להתריע בפניו על הורדת המינון אך הוא טען שמצבו תקין וכי הוא נמצא במעקב אצל הפסיכיאטרית שלו. לפני כחודש בערך, כאשר לקח כרבע מהמינון של התרופה שהוא אמור לקחת, היה כבר ברור שהסדר הכרונולוגי של הדברים התבלגן לו במוח והוא קישר סיטואציות אמתיות שקרו למשמעויות לא קיימות. ניסיתי יחד עם קרובי משפחה לבצע "התערבות" ולהסביר לו שהוא לא רואה את המציאות כפי שהיא באמת, והיה נדמה שהבין את המסר וחזר לקחת את התרופה במינון הנכון. רק בימים האחרונים התברר כי הוא הפסיק לקחת לגמרי את התרופה, וכי הורדת המינון של התרופה לא היתה בפיקוח הפסיכיאטרית המטפלת שלו מלכתחילה, וכי מצבו החמיר מאוד. כיום הוא חושב שסוכנות הביון הבריטית עוקבת אחריו בגלל שהוא פיצח איזה צופן, שהם באמצע יום עבודה החליפו לו את האוטו באוטו אחר שנראה בדיוק אותו הדבר, כנ"ל עם הלפטופ, בכל החלונות שהוא עובר מולם יש מצלמות וידאו שנועדו לצלם אותו ולעקוב אחריו, ושאנשים נכנסים אליו לדירה באמצע הלילה ונוגעים לו בדברים ומשחיתים חפצים... הוא מודע היטב לעובדה שהוא אדם בוגר (בן 33) ולא ניתן להכריח אותו לקחת תרופות, כאשר לדעתו הפסיכיאטרית טעתה באבחון הראשוני של המחלה ולכן הוא לא סומך עליה יותר, ולא מוכן לפנות אליה שוב.
    תשובה ראשונית שקיבלתי היא שעובדות סוציאליות ופקידות סעד לא יכולות להתערב, או אפילו לפנות למטופל, כאשר הוא לא מבקש ולא רוצה את עזרתן, ולפי מה שהבנתי לא ניתן להכריח אשפוז אלא אם כן הוכח שהאדם מסוכן לעצמו ו/או לסביבתו.
    חשוב לציין, שלמרות ההזיות המשונות הוא לא מראה (לפחות בינתיים) סימני אלימות או רצון לפגוע בעצמו או בסובבים אותו, אך הוא סובל מאוד כיוון שהוא חש שהסביבה מתנכלת כלפיו ורודפת אחריו במטרות זדוניות. זה פוגע בהתנהלותו הכללית, ומצב רוחו ירוד מאוד.
    מהי המלצתכם לטיפול ?! כיצד ניתן לעזור לו ?!

הוספת תגובה

• טיפול באדם סכיזופרן שלא רוצה עזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

אכן דבקות לטיפול ושיתוף פעולה היינם האתגר הגדול ביותר.
    ראשית לנסות להשיג שיתוף פעולה, על ידי גיוס של משפחה וחברים, לנסות לבנות אחיד, ובטוב לשכנע ולהסביר את חשיבות הטיפול.
    יש לברר את נושא המסוגלות לבצע החלטות כלכליות, יש לברר את הצורך במינוי אפוטרופוס , לרכוש ואו גם לגוף.
    במקרה של מסוכנות ואו הזנחה עצמית , פגיעה בסובבים, ניתן לפנות בבקשה לבדיקה דחופה, ניתן לפנות לגורמי רווחה, רופא משפחה, עו'ס בקופ'ח ואו פניה לפסיכיאטר מחוזי באזור, בפקס או מכתב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס
    אולגה
    24/12/2011

שלום, אני בת 33 מקבלת ציפרלקס 10 מ"ג ליום יותר מ 3 שנים ( בגגל מתח נפשי, פעימות חדריות מוקדמות והתכווצויות בשרירים), כעת אני בהריון חודש 5 , החלטתי להפסיק ציפרלקס כדי למנוע תופעות גמילה אצל עובר אחרי לידה. הירידה במינון הייתה מאוד הדרגתית עד שהגעתי לחצי כדור פעם ביומיים, כעת אני יומיים ללא תרופה, יש לי מין תחושה שמזכירה סחרחורת וצמרמורת ביחד או סוג של זרמים - קשה להסביר בדיוק, באזור הראש שמופיעה כאשר אני מסתכלת לצדדים או מסובבת ראש שמופיעה לשניה וחולפת ( סוג של חוסר "פוקוס" זמני). האם זו תופעה מוכרת בגמילה מציפרלקס, האם זה חולף מהר, ממש בא לי כבר להפסיק טיפול, גם כך אני עם יסורי מצפון בגלל שלקחתי תרופה בזמן הריון , למרות שכאשר בדקתי במרכז לטטרטולוגיה אמרו לי שאין אם זה בעיה .

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ציפרלקס

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

אכן התיאור מתאיםל לגמילה מ SSRI .
    יש להתייעץ עם רופא מטפל שמכיר אותך, לאחר הלידה צפוי החמרה במצב הנפשי, יש צורך להיות במעקב ולשקול טיפול תרופתי לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור
    תקווה
    24/12/2011

שלום רב
    אני מעוניינת לבוא אליך לייעוץ
    רציתי לשאול עם איזה ביטוחים אתה עובד? האם גם עם מכבי זהב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

תודה על הפניה.
    חלק מהמטופלים מקבלים החזר מחשבוניות שאני נותן, מביטוחים.
    אך אני לא עובד עם קופ'ח , פרט למאוחדת פעם בשבוע בהרצליה כשכיר.

את מוזמנת להתקשר לפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    נטלי
    24/12/2011

אני רציתי לדעת כמה זמן לוקח לאבחן סיכזופרניה אצל אדם ולמה צריך לעבור ניסויים עם כל כך הרבה כדורים שמשבשים את המוח בסופו של דבר

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/12/2011

אבחנה ,מתבססת על שיחה, התבוננות, מידע מהסובבים.
    לפעמים יש צורך למעקב לאורך זמן לשם אבחנה חד משמעית.
    יש צורך להתאים טיפול אשר יעיל והכי פחות תופעות לוואי, לא תמיד פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה