פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלוטין והפרעות שינה
    הודיה
    03/01/2012

שלום רב,
    התחלתי לפני 6 ימים לקבל פלוטין לדיכאון ובולימיה.

ביומיים הראשונים לא סבלתי מתופעות לוואי, אך בשלושת הלילות האחרונים אני מאוד מתקשה להירדם (כשעתיים) וגם במהלך השינה מתעוררת כ-6 פעמים ומתקשה להמשיך לישון.
    חוסר השינה גורם לי לכאב ראש חזק שלא נחלש בעקבות משככי כאבים ואני כבר אובדת עצות.

האם יש קשר בין התרופה לבין נדודי השינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלוטין והפרעות שינה

הוספת תגובה

• פלוטין והפרעות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/01/2012

בהחלט !
    לכן חשוב להתחיל חצי כדור, ניתן לקחת בבוקר , מומלץ לאחר אוכל.
    תופעות לוואי הן זמניות וחולפות לאחר מס. שבועות, בתקופה זו ניתן להוסיף באופן זמני טיפול הרגעתי וכדורי שינה.
    בהצלחה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

הודיה
    04/01/2012

תודה על התייחסותך.
    האמת שגם ככה אני לוקחת את הכדור בבוקר,כארבע עשרה שעות לפני שאני הולכת לישון.
    האם הגיוני שעדיין ישנה השפעה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/01/2012

בהחלט הגיוני, השפעת התרופה למשך 24 שעות.
    חשוב להתחיל מינון נמוך, חצי כדור, תוספת טיפול זמני כנ''ל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי בהקדם
    אדווה
    02/01/2012

שלום, רציתי לדעת האם התרופה פרומינילPrimonil (Imipramine במינון של 150 וסוליאן 100 מ"ג הן ניתנות לטיפול גם בחרדות ואובססיביות או רק להתקפי פניקה?
    בהקשר לתופעות שציינתי רציתי לדעת האם הטיפול שקיבלתי הוא נכון לטפל בבעיות שלי?
    אשמח אם תענו לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תענו לי בהקדם

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי בהקדם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

ל OCD , אובסיסיות וקומפלסויות :
    טיפול ב SSRI מינון גבוה ( ציפרלקס 20 מ''ג לדוגמה )
    טיפול ב TCA , כגון קלומיפראמין ( אנאפרניל).

סוליאן נוגד פסיכוזה , מינון 100 מ''ג יכול לשפר מצב רוח מעט, בדרך עקיפה וכן פרימוניל , TCA , טיפול ישן, מרגיע ונוגד דיכאון ישן, אך עם תופעות לוואי.

לחרדות ואובססיות - לא הייתי ממליץ על שילוב סוליאן ופרימוניל, אולי באותו הראש:\הייתי בוחר מודל 50 מ''ג ( בן דוד ישן של סוליאן) ושילוב תרופה נוגדת חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI , במינון יעיל.

בכל מקרה טיפול הבחירה : SSRI . (ממליץ על סרווקסט - SEROXAT )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה- בבקשה עוד שאלה אחת

אדווה
    02/01/2012

זה מסוכן הסוליאן והפרומינול?
    הבעיה שכבר ניסיתי את כל סוגי ה- SSRI ואפילו אפקסור וכלום לא עזר, בגלל זה נתנו לי את הכדורים האלה
    אבל זה יכול לגרום לי לנזק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה- בבקשה עוד שאלה אחת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

לכל תרופה יש תופעות לוואי.
    תרופות נוגדות דיכאון מדור ישן פחות בטוחות, השפעה לבבית, ירידה בלחץ דם, ועוד. גם לסוליאן , תרופה נוגדת פסיכוזה ייתכן תופעות לוואי, שינוי בפרולקטין והפרשת חלב, תופעות ניורולוגיות, ועוד, במינון 100 מ..ג, נחשב מאוד בטוח לשימוש ולא מסוכן. יש לברר את הנ״ל מול רופא מטפל ולעקוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה בבקשה

אדווה
    03/01/2012

לא הבנתי אם המינון 100 מ"ג בסוליאן נחשב בטוח או לא? אני מפחדת מתופעת לווואי שאמרת שינוי פרולקטין , שלא יהיה לי בעיות עקב זה
    אני מאוד חוששת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה בבקשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/01/2012

אכן 100 מ''ג נחשב בטוח יחסית ( מינון נמוך).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול ועלייה במשקל
    מישהי
    02/01/2012

שלום, אני בת 24 ולוקחת נוגדי דיכאון מגיל 17
    אני תמיד הייתי מאוד רזה ולא משנה מה אכלתי... אני סובלת מדיכאון, חרדות והפרעת אישיות, בערך לפני שנתיים הוסיפו לי באשפוז יום סרוקוול, בשנתיים האחרונות התחלתי לעלות במשקל, הייתי צריכה לעלות קצת כי הייתי קצת בתת (44 קילו, 1.62), אבל הבעיה שאני משיכה ועולה... קודם עליתי 4 קילו שזה לא נורא וזה היה עוד שהייתי באשפוז יום וגרתי אצל ההורים (שם בקושי אכלתי), לקחתי אז מינון של 200 סרוקוול, לאחר מכן נכנסתי למסגרת שיקומית, אני פה שנה ובשנה הזאת עליתי 7 קילו וגם העלנו את המינון של הסרוקוול ל - 325 מ"ג, אני לא יודעת מה קרה, אבל התחלתי לדפוק משקל, אני עולה עוד קילו ועוד קילו... וחשוב לי המראה והמשקל שלי... עכשיו אני שוקלת 56 ק"ג שזה השיא שלי, חלק בגדים מתפוצצים עלי וזה מבאס... אני רוצה לעצור את העלייה במשקל לפחות ואפילו לרדת ל-51 ק"ג... אבל זה לא הולך, אני הולכת פעם בשבוע לחדר כושר ומנסה לשמור... קבעתי עכשיו תור לתזונאית שוב ואני מקווה שזה יעזור...
    יש לי הרגשה שבמינון הנוכחי פתאום אני עולה ועולה במשקל (325) לעומת מינון 200 שבו עליתי פחות, האם זה יתכן? או שזה סתם נראה לי? האם יתכן שהורדת מינון ל-200 - 250, תגרום לפחות עלייה במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוול ועלייה במשקל

הוספת תגובה

• סרוקוול ועלייה במשקל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

סרווקאל אכן קשור לעילה בתיאבון ובמשקל, דורש מעקב משקל, חישוב BMI , מעקב רמת שומנים וסוכר בדם ועוד..

מומלץ : דיאטה ופעילות גופנית.
    שינוי חתרופה אחרת אכן אופציה, אבל אחרונה, עדין סרווקאל נחשב אחד התרופות הבטוחות ביותר מבחינת תופעות לוואי ניורולוגיות קשות.

באם אין ברירה, ניתן לשקול שינוי לטיפול אחר, כגון: גאודון, אביליפי...

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל.

שמוליק
    02/01/2012

שלום.

חמען ההגינות, אינני רופא.

עליה במשקל היא תופעת לוואי מוכרת של סרוקוול. אני חושב שכדאי שתבדקי למה בכלל נתנו לך את התרופה הזו. זו תרופה אנטי-פסיכוטית שאיננה אמורה לטפל בדיכאון.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

טיפול נוגד פסיכוזה מקובל לא רק במצבים פסיכוטיים.
    לפרטים מצורף סרט מהתוכנית של פרופ' קראסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ונשירת שיער
    בן 25
    02/01/2012

שלום,

התחלתי לקחת ציפרלקס (10 מ"ג) לפני כמעט שלושה חודשים, שבחודש וחצי האחרונים החל אצלי דילול שיער בצד ימין, קרוב לקו השיער וכמעט יצר קרחת קטנה. קו השיער עצמו נשאר במקומו. האם דילול שיער עשוי להיות כתוצאה מהציפרלקס? אם כן, האם תופעה זו הפיכה?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ונשירת שיער

הוספת תגובה

• ציפרלקס ונשירת שיער - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

נשירת שיער ( ALOPECIA ) לא תופעת לוואי שכיחה מציפרלקס.
    ניתן להוסיף תוסף מזון אבץ ZINC וכן יעוץ רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין וקונצרטה.
    א
    02/01/2012

שלום.
    אני נוטלת כל בוקר כדור אחד של 150 מ,ג של וולבוטרין וכדור אחד של קונצרטה 36. ההרגשה הכללית נהדרת. טוב לי. אני מרגישה בהרבה שינויים מאוד חיוביים.
    הבעיה שאני לא ישנה בכלל. לצורך העניין זהו לילה 3 לבן ברציפות ולפניו הלילות רובם גם היו ללא שינה. לעיתים אני גם מרגישה את הלסת מין ננעלת.
    רציתי לדעת אם זה בסדר. ואם השילוב המנצח הזה, אכן מתאים.?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין וקונצרטה.

הוספת תגובה

• וולבוטרין וקונצרטה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

השילוב הזה אסור !!!
    לפנות לרופא מטפל ולשנות זאת בהקדם.
    סכנה משמעותית לסיבוך פסיכיאטרי , נפשי וגם גופני קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאסטו
    משה
    02/01/2012

בשל דכדוך וחוסר בטחון במיוחד בחברה , הומלץ לי לקחת ציפרלקס, אך בקופ"ח אישרו לי רק את ה"אסטו" לקחתי במשך חודש וחצי בהדרגה עד לכדור שלם של 10 מ"ג. והרגשתי השתפרה, יש לי יותר מוטיבציה לעשות דברים, מחייך יותר, אך ישן שעה יותר בלילה. לאחרונה לאחר כאב גרון (כשריטות בגרון) במשך שבוע, תקף אותי שיעול חזק במשך כל הלילה, שעול יבש (כמעט מחנק) כמו שעול אלרגי. יום אחד החל השיעול ממש חצי שעה לאחר שלקחתי את האסטו. למחרת הפסקתי ליומיים את נטילת הכדור ואכן השעול בלילות אלה פסק, או נחלש. האם אכן השיעול נובע מהכדור . ומה עושים עכשיו לאחר 3 ימים ללא הכדור האם אפשר להפסיק בבת אחת או לקבל תחליף אחר. האם כדור זה באמת יכול לגרום לתופעות אלה? , מה עושים? תשובה בהקדם, בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לאסטו

הוספת תגובה

• מצטער, בעיה במחשב.

משה
    02/01/2012

סליחה על הכפילות בהודעה, בשל תקיעות העכבר במחשב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטער, בעיה במחשב. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/01/2012

תופעת לוואי של שיעול לא שכיחה, ואם קיימת נחשבת בגדר נדירה.
    תופעת לוואי יותר שכיחה , במיוחד תחילת טיפול , בחילה ויובש בגרון.
    תנסה לקחת את הכדור לאחר אוכל, יש לשלול בעיה של רפלוקס מהקיבה , ואול צורך בנוגד חומציות ( יש צורך לברר מול רופא משפחה).
    תנסה להפחית קפה סביב הלקיחה.
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אסטו

משה
    03/01/2012

האם להתחיל לקחת שוב את ה"אסטו" אחרי הפסקה של 3 ימים. האם השיעול לא יחזור? או אולי להתעקש לבקש את הציפרלקס המקורי. ולחכות עד האישור ולקיחת התרופה זמן רב. ואז ,אם כן להתחיל שוב מחצי כדור מספר ימים ולהעלות לכדור שלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אסטו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/01/2012

ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל, יש פה מספר משתנים בהחלטה, כגון: מחלות רקע, מצב נוכחי, קופ״ח, היסטוריה תרופתית. מצב קליני כעת ובעבר ועוד,,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה !
    לילך
    01/01/2012

שלום ד"ר,

אני יודעת שפסיכיאטר יכול לשלוח מטופל לאישפוז בכפייה וגם לא בכפייה..
    עכשיו לשאלתי, אני בת 19 ואני נפגשת עם פסיכיאטר צבאי לגבי פטור (אני לא חיילת) ואני רוצה לדעת האם פסיכאטר צבאי מסיבה שהיא יכול לשלוח לאשפוז בכפייה?
    ישלו את הסמכות הזו? למרות שאני לא נחשבת חיילת כי לא התגייסתי.?
    אני ממש חייבת תשובה !

תודה מראש, לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה !

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/01/2012

אין לאף אחד סמכות לאשפז בכפייה פרט לבית משפט או הנציגים שלו, פסיכיאטר מחוזי.
    באשפוז כפוי חייב להיות הוכחה מעל כל ספק סביר, שהמטופל חולה נפש, במובן המשפטי, ז''א , מצב פסיכוטי, והוא בו בזמן מהווה מסוכנות לעצמו או לסובבים משני למחלה.
    פסיכיאטר בצבא, לא יכול לאשפז בכפייה, הוא יכול לנסות לפנות לפסיכיאטר מחוזי ולנסות לשכנע אותו בדבר , בדיקב כפויה , או אשפוז כפוי. חייב להיות הוכחה חד משמעית , אחרת פסיכיאטר מחוזי לא מאשר זאת.
    לא ברור לי למה שפסיכיאטר צבאי ירצה להתעסק בבעיה אזרחית.
    לפרטים לגבי החוק לטיפול בחולי הנפש
    ראי באתר שלי, תפריט מידע, בחירה חוות דעת משפטית.
    בדר'כ, באוכלוסיה יש דעה קדומה , על כח בלתי נידלה של הפסיכיאטר, אשר הוא כל יכול , יכול לאשפז את מי שרוצה , לטפל , לקשור, לחשמל ועוד.. . זה שטויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רוצה לדעת על כל האופציות..

לילך
    01/01/2012

שלום ד"ר,

אני פסיכוטית והפסיכיאטר מקופת חולים שאני בטיפול אצלו כל פגישה הוא מנסה לשכנע אותי להתאשפז כי הכדורים שהביא לי לא משפיעים עלי ואפילו הזיקו קצת לתקופה קצרה.
    עכשיו אני חייבת לדעת , האם הפסיכיאטר הצבאי יכול לדבר עם הפסיכיאטר שלי
    מבלי שאדע?
    זה מבלבל.. אבל הפסיכיטאר הצבאי הוא מזלזל במה שאני אומרת ולעומתו הפסיכיאטר של קופת חולים רק לוחץ עלי להתאשפז.. אני כבר כמה זמן שלא הלכתי לפסיכיאטר שלי מאחר ואני לא רוצה להתאשפז אני מפחדת שיישלח אותי בכפייה.. כי אני שמתי לב שהוא מנסה עם כל מני שאלות מרגיזות על מסוכנות כלפי עצמי וכפלי אחרים בכל פגישה מלא פעמים ובצורה מוגזמת, ולמרות שאני עונה בשלילה הוא ממשיך להמליץ לי על אשפוז ואומר שאשפוז בכפייה הוא לא יכול, וזה נשמע כאילו הוא מחפש.. כי שוב הכדורים לא עוזרים, והוא אומר שהעזרה היחידה היא אישפוז..(אני לא יוצאת מהבית ולא מתפקדת ואין סיכוי שאלך לאישפוז)
    עכשיו אם ולפסיכיאטר הצבאי תהייה סיבה כלשהי, ואם הוא יפנה או כבר פנה לפסיכיאטר שלי שזה בטוח ימליץ לו על אישפוז אז זה יכול להיות?
    אני יודעת שזה נשמע מסובך אבל זה בנגיד ולפסיכיאטר הצבאי ידע לגבי אובדנות ממשית או משהו בסגנון... אז ז"א שבשורה התחתונה יש אפשרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רוצה לדעת על כל האופציות.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/01/2012

לילך, כמו שכתבתי , בכל מצב, יהיה צורך לשכנע את הפסיכיאטר המחוזי
    לאחר מכן יהיה בדיקה בחדר מיון, ששם יהיה צורך לוואדות את המידע, וגם אם יש אשפוז, יש ייצוג משפטי חינם, כך שהמטופל היום זכאי להגנה ויצוג משפטי.

באם פסיכיאטר , צבאי או אזרחי, בודק מטופל, מתרשם ממצב פסיכוטי ומסוכנות ממשית ולא עושה כלום, ולאחר מכן , המטופל פוגע בעצמו או באחרים, אותו פסיכיאטר הולך לכלא ויכול לאבד את הרישיון לעסוק ברפואה.

לפסיכיאטר אין שום אינטרסט לאשפז מטופל, אין בונוסים או הטבות לפסיכיאטרים שמאשפזים בכפייה, הדבר היחיד זה כאב ראש וסיבוך משפטי. אז למה לדעתך פסיכיאטר ינסה לאשפז ללא צורך.
    שוב , אם יש אינדקיציה לאשפוז, חובה על הרופא להציע אשפוז !!!!

מציע שתדברי עם הסיוע המשפטי במקום מגוריך, תוכלי לקבל יעוץ משפטי חינם שאולי יעזור להרגיע אותך לגבי אשפוז פסיכיאטרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה והזעה
    אלה
    31/12/2011

הי, אני בת 17 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מהזעה מוגברת במקומות ציבוריים במצבים שונים. פעם זה היה קורה במצבים נדירים אבל עכשיו זה קורה בתכיפות יותר גדולה באופן יומיומי. כשאני מגיעה הביתה או נמצאת עם המשפחה זה לא קורה.ולכן קישרתי את זה לחרדה. אבל אני לא מרגישה סימפטומים נוספים או לא עוברים לי דברים קיצוניים בראש. אבל ממש טיפות נוזלות לי מבית השחי. האם זה הגיוני לקשר את זה לחרדה? האם עדיף לפנות לטיפול פסיכולוגי או לפסיכיאטר על מנת לנסות ולקבל תרופות נוגדות חרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה והזעה

הוספת תגובה

• חרדה והזעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/01/2012

הזעה מוגברת - יכולה בהחלט להיות קשורה לחרדה, אך יש לשלול בעיה אורגנית, כגון יתר פעילות מערכת אוטוניומית סימפטטית, ניתוח כירוגי ( סימפאטקטומי) לפעמים פותר הכל.
    יש לברר את מצב הנפשי לאחר מכן.
    לפעמים טיפול פסיכולוגי התנהגותי פותר.
    מקרה טיפול של ויקטור פרנקל הגדול, על פי הגישה הקיומית - לוגוטראפיה, פיתח שיטה יחודי שקרא לה : כוונה פאראדוקסלית: הוא מספר על רופא שבא אליו לטיפול, התלונן על זיעה מוגברת שממש שיתקה אותו בציבור, הפיתרון, פרנקל המליץ לו, בהדרגה להזיע בכוונה ככל שיותר ואף להקפיד שכולם ייראו זאת, בהדרגה הרופא שם לב שלא כולם מתייחסים לזיעה ובהדרגה החרדה סביב זיעת היתר חלפה....
    ( מתוך "האדם מחפש משמעות" - ויקטור פרנקל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונסרין כעזרה לגמילה מכדורי שינה
    אייל
    30/12/2011

פסיכאטר נתן לי כדור בונסרין 30 מ"ג כעזרה לגמילה מכדורי שינה נוקטורנו ולאט לאט להוריד את הכדורים.
    רציתי לדעת האם מלבד ההשפעה המרדימה 30 מ"ג של בונסרין יכול להשפיע גם על הדברים שהוא נועד לדיכאון וחרדות?

הוספת תגובה

• בונסרין כעזרה לגמילה מכדורי שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

בהחלט. כן , כמובן. זה. מאוד. אינבידואלי ודורש. המתנה של. מס. שבועות, אבל. תיאוריית. בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שיש קשר בין חרדה חברתית
    שלומי
    30/12/2011

לבין הפרעת קשב וריכוז?

תודה מראש

הוספת תגובה

• יכול להיות שיש קשר בין חרדה חברתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

הפרעת. קשב. וריכוז. זו. הפרעה. ניורו. התפתחותית. אשר. מתחילה. מאז. גיל. הילדות. הפרעת. חרדה. יכולה. להיות. נלוות. או. לא להפרעות. אחרות. ולא. בהכרח. יש. קשר. לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, לא ניסחתי את עצמי נכון,

שלומי
    31/12/2011

שאלתי היא, האם ריטלין יכול להפחית חרדה חברתית? (נשמע קצת הזוי, אבל הכל יכול להיות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, לא ניסחתי את עצמי נכון, - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    01/01/2012

תיאורתית לא !!
    התיאוריה סביב חרדה זה רגישות יתר לסרוטונין ( חוסר סרוטנין, ביטוי יתר של קולטנים, לכן הטיפול מתן SSRI ואו אגוניסטים חלקיים , כגון סורבון) ומריכיבים פסיכולוגים ( תת מודע)

לידע כללי !!!

פחד = תחושה פנימית מוגדרת, גורם ידוע ולא קונפילקטואלי.( אני מפחד מהמנהל )
    חרדה = תחושה פנימית לא מוגדרת וקונפליקטואלית.( אני חושש לקראת המפגש, לא יודע מה יהיה.. מי ומה ? )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    איילת
    30/12/2011

היי,
    אני לוקחת ציפרלקס של 10 מ"ג, פעם ביום במשך 3 חודשים כבר... לטיפול בדכדוך קל. שאלתי היא עם מותר לי ליטול עם זה ריטלין של 10 מ"ג בתדירות של ריטלין אחד בשבוע לכמה שבועות רק לתקופת הבחינות (אני סטודנטית) ? או שיש איזשהי תגובה בין תרופתית שיכולה להזיק לי?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

יש המלצה להימנע, ריטאלין עלול להוביל לעליה בריכוז SSRI ותופעות לוואי משניות לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת שינה
    מיכל
    30/12/2011

שלום,

אני סובלת מגיל 19 ועד לגיל 32 מהפרעת שינה קשה.
    להרדם אני מצליחה אחרי חצי שעה, אבל בעצם השינה מאוד לא איכותית ויש התעוררויות,
    מה שגורם לעייפות קשה וחוסר תפקוד במהלך היום(השינה היה גם מאוד קלה כשהייתי ילדה קטנה).
    אני מקפידה על הגיינת שינה טובה, ניסיתי את כל תרופות הדיכאון האפשריות,
    ניסיתי לקחת פרוביג'יל לעייפות... אבל בעצם שום תרופה לא עזרה למקור הבעיה
    ולשינה עם ההתעורריות הרבות והלא איכותית. (ניסיתי גם טיפול פסיכולוגי).

רציתי לברר בבקשה: האם ישנם מחקרים שמראים שמריחואנה רפואית יכולה לשפר
    את איכות השינה?
    ואם כן, האם ניתן לקבל אותה בהטויה להפרעת שינה כמו שלי לאחר שכל שאר הדברים נוסו?
    יש לציין שכל בדיקות הדם, לב וכו' תקינות

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שינה

הוספת תגובה

• הפרעת שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

לא ידוע לי על קשר למרחיאונה ושינה.
    יש לברר נושא גופני, נשימה , הפרעות ניורולוגיות, לישקול מעבדת שינה ולאחר בירור מסודר יש לבנות טיפול טיפולי.
    ממליץ לפנות למעבדת שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל -סרנדה
    צחי
    28/12/2011

קיבלתי היום מפסיכיאטר לוסטרל/סרנדה לטיפול בחרדות שנמשכות שנים
    ואשר ביומיום מטופלות באלפראליד 0.50 לפי הצורך..
    רציתי לדעת מה היעילות הידועה לטיפול בחרדות ( ללא דיכאון)
    לעומת תרופות אחרות מהמשפחה הזאת.
    (לפני שנים קיבלתי ציפרלקס המקורי ועכשיו לא מאשרים.)
    כמו כן האם יש הבדל בין הלוסטרל לסרנדה מבחינת תופעות לוואי ומה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל -סרנדה

הוספת תגובה

• לוסטרל -סרנדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

אין הבדלים, נחשבת תרופה מעולה לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות קשה לאחר נטילת ריטלין
    מתוסכל
    28/12/2011

לאחר תקופת בחינות בה אובחנתי כבעל הפרעות קשב התחלתי ליטול ריטלין לתקופה של חודשיים וחצי בערך בבחינות,
    הפסקתי עם התרופה לאחר הבחינות ואני מרגיש עייפות קשה מאוד עד חוסר יכולת לתפקד,עם הריטלין ישנתי 6-7 שעות גג והייתי לוקח אותו ויכול לשרוד יום ללא עייפות,עכשיו אני ישן 8-9 שעות בלילה ומרגיש עייפות ושהמוח כבד ושאני חייב לישון כל הזמן....
    מה עליי לעשות בכזה מצב?לא תכננתי להמשיך לקחת את זה גם בתקופות שאני לא לומד לבחינות ואני מרגיש חוסר יכולת לתפקד ביום יום עכשיו ופשוט גמור....
    אני לפעמים מרגיש צורך פשוט לקחת את הכדור רק כדי לעבור את היום ולא כדי להרגיש גמור מעייפות ומרגיש צורך לישון כל הזמן ....

הוספת תגובה

• עייפות קשה לאחר נטילת ריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

אכן התיאור מתאים לתופעת גמילה מריטאלין, יש להתייעץ עם רופא מטפל ולתכנן טיפטל בתופעות הגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי עקב שימוש בסמים
    רונית
    27/12/2011

שלום
    לפני כשבועיים אובחן אחי כסובל מהתקף פסיכוטי עקב שימוש סמים (חשיש מריחואנה לפי בירור שערכנו אך ייתכן גם דברים נוספים לא ידועים)
    סבל מהזיות מטורפות. נשלח הביתה עם פראפנאן שני כדורים ליום.
    בטענה כי בבית יחלים הכי טוב.
    לאחר מספר ימים החל להיות אלים ולכן החלטנו לקחת אותו לבית חולים פסיכיאטרי שם אושפז במחלקה סגורה. מקבל מינון משולש של הכדורים+וליום להרגעה (גם בבי"ח עשה נזקים)
    לאחר כבוע בבי"ח מצבו טוב הרבה יותר.
    מבקש מאיתנו שנעזור לו ונוציא אותו מהמקום , נראה כי הוא מתחיל להבין את מצבו ומתחיל לחזור לעצמו.
    הוא אושפז בכפייה ולכן אנחנו לא יכולים להוציא אותו.
    מה הכי נכון לו? מהם השלבים ? אף אחד לא מוסר לנו פרטים. הוא נמצא במחלקה עם אנים הסובלים מפיגור וזה בהחלט לא נראה מקומו.
    מה ניתן לעשות ומהי דרך ההחלמה המומלצת ביותר.

תודה רבה

הוספת תגובה

• מקווה שזה יעזור...

שמוליק
    28/12/2011

שלום רונית.

כמי שעבר ארבעה אישפוזים, אנסה להשיב את שאלותייך:

ברגע שהמצב של אחיך יהיה מספיק "יציב", אז על פי החוק, לא ניתן יותר להחזיק אותו באישפוז כפוי.

ניתן להחזיק אדם באישפוז כפוי, כל עוד הוא נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו. ברגע שאחד מהתנאים האלה אינו מתקיים, לא ניתן יותר להחזיק אותו בכפיה, ברגע שאחד מהתנאים האלה אינו מתקיים, בית החולים מיוזמתו אמור להציע לו לחתום על אישפוז בהסכמה, שפירשו שהוא מעוניין להמשיך לקבל טיפול כדי להשתקם, אף על פי שמצבו אינו מצדיק המשך אישפוז כפוי.

בהעייה היא, שלפעמים לוקח לזה זמן לקרות. צריך להגיש בקשה רשמית לבית החולים. במקרה שהבקשה נדחית - יש אשפרות לערער, אבל אינני זוכר למי בדיוק ואיך.

בכל אופן, אני חושב שצריך לעודד אותו. גם אם מצליחים לקום על הרגליים, עדיין צריך כוחות כדי להתמודד עם הסטיגמה.

אני מקווה שעזרתי.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/12/2011

אשפוז בכפייה מוגן בחוק לטיפול בחולי נפש משנת 1991
    כיום יש זכות לכל מטופל יצוג משפטי חינם.
    סיוע משפטי במסלול האזרחי
    סניגוריה ציבורית במסלול בפלילי.
    אליכם ליצור קשר עם אחות אחראית, לבקש סיור והסבר נהלים של המלקה, כמקובל.
    יש לכם את הזכות לבקש שיחה עם העו''ד שמייצג.
    במקרה חריג, תמיד יש אפשרות לפנות לפניות הציבור.
    היום האשפוזים אמורים להיות מסודרים, אנושיים ומוגנים בחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת סם פיצוציות

אמיר
    08/10/2012

שלום לקחתי סם שנתנו לי בפיצוציה, זה השימוש הראשון שלי מעולם לא נגעתי בדברים האלה מלבד אלכוהול מידי פעם, הדבר הכינס אותי לטראומה וולחץ דם גבוהה לדפיקות לב מואוצות, היתי בבית חולים קיבלתי טיפול , המצב יותר טוב חוזר לעצמי , הביעה שלי שעכשיו אני מרגיש שיש לי הזיות כלומר אני קם באמצא הלילה ב4 וחצי ומרגיש לחץ לא יודע מה קורה לי , ממש מפחד זה סיוט , רציתי לדעת הם זה יעבור לי ואחזור לשינה תקינה, והם שימוש חד פעמי בעישון עשיתי סם מהפיצוציות שאיזה בחור נתן לי , האם זה יכול לעשות נזק לכל החיים במוח אני מרגיש שעדין לא חזרתי לעצמי במאת האחוזים וממש לחווץ לא רוצה לגעת בשום דבר רק רוצה לחזור ולתפקד כמו שצריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה