פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין ופסיכוזה - המשך
    אלי
    10/01/2012

שלום רב,

בהמשך לשאלתי הקודמת על תופעות פסיכוטיות וריטלין.

האם כפסיכיאטרים נתקלתם פעם במקרה מוכח של אדם שנטל ריטלין במינון תקין וסביר, לא היה לו רקע קודם של הפרעות פסיכוטיות או מחלות נפש במשפחה, והריטלין במינון הסביר גרם לו לתופעות פסיכוטיות חמורות בהן הוא איבד את שפיותו ולא ידע כלל להבחין בין מציאות לדמיון?

כלומר 3 תנאים:
    1.נטל מינון תקין על פי משקלו, באופן אחראי ובלי לחרוג מהמרשם רופא.
    2.ללא שום רקע ידוע של פסיכוזה או מחלות נפש אצלו או במשפחה הקרובה.
    3.הריטלין גרם לו לתופעה פסיכוטית ומסוג חמור, לא רק תחושת נמלול ברגליים אלא מצב בו הוא איבד את שפיותו ולא ידע להבחין בין מציאות לדמיון. עד כדי ראית אנשים שלא קיימים, חושב שהוא ציפור וקפץ מהחלון וכו'

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ופסיכוזה - המשך

הוספת תגובה

• ריטלין ופסיכוזה - המשך - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    10/01/2012

שלום אלי.
    הפרעה פסיכוטית הינה ת. לוואי נדירה של טיפול במשפחת התרופות, אליה משתיך ריטאלין כאשר הוא ניתן במנון סביר לאדם בריא ללא תחלואה פסיכיאטרית או גורמי סיכון אחרים כגון תורשה, שימוש בסמים.
    יותר חשוב להתאים ציפיות לטיפול בריטאלין. הטיפול יעזור רק למטופלים עם הפרעת קשב וריכוז מובהקת ומשמעותית. לאנשים אחרים הוא בעיקר יגרום ת. לוואי או אפקט מעורר שיחלוף בהמשך הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל..

אלי
    10/01/2012

השאלה שלי היתה האם בתור פסיכיאטרים מישהו מכם נתקל באופן אישי במקרה שעונה על כל 3 הקריטריונים שציינתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל.. - תגובה

ד''ר אהוד רוזיצקי
    10/01/2012

לא נתקלתי במקרה כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדווה
    אדווה
    10/01/2012

שלום, אני לוקחת פרימוניל 25 מ"ג וסוליאן 100 מ"ג בערב, לקחתי 2 כדורים ועכשיו אני צריכה לעלות את המינון לשלושה ובהמשך לארבעה וחמישה ולהגיע למינון של 6 כדורים ביום

ניתן לקחת פרימוניל 25 מ"ג שלוש כדורים במכה? אני צריכה לקחת כל 6 ימים לעלות בכדור עכשיו אני על שלושה כדורים ואני לא יודעת איך אמורים לחלק את זה. הרופא שלי בחופשה ואין לי איך לשאול אותו
    אשמח אם תענו לי תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אדווה

הוספת תגובה

• אדווה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2012

ממליץ להתיעץ עם רופאה מטפלת, יש לעקוב אחר לחץ דם, בדיקות דם, אקג במסגרת רופא משפחה, לאחר מכן לישקול העלאת מינון וחלוקה, יש להתייחס לתופעות לוואי ותגובה עד כה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ותופעות פסיכוטיות
    אלי
    09/01/2012

שלום רב,

קראתי בעלון של ריטלין שריטלין עלול לגרום לתופעות פסיכוטיות, במיוחד בשימוש ממושך.

השאלה שלי היא:
    1.באיזה דרגת חומרה התופעות הפסיכוטיות עליהם מדובר?
    האם מדובר על דברים קלים כמו תחושות נמלול, ראיית צבעים קלים וכו' שבהם האדם עוד מסוגל להבין שהוא חווה תופעה פסיכוטית, או חלילה על דברים חמורים בהם האדם רואה אנשים שלא קיימים, מדבר עם דמויות,חושב שהוא ציפור וקופץ מהחלון וכו' ?

השאלה העיקרית היא האם נתקלתם במקרה בו אדם נכנס למצב פסיכוטי *חמור* כתוצאה משימוש בריטלין?
    ואני לא מדבר על אדם שהיה לו קודם רקע פסיכוטי.
    וכן אני מתכוון למקרים של שימוש במינון סביר ולא שימוש לא אחראי בתרופה.

2.האם המצב הפסיכוטי חולף כשחולפת השפעת התרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ותופעות פסיכוטיות

הוספת תגובה

• ריטלין ותופעות פסיכוטיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2012

מצב פסיכוטי משני לריטאלין מאוד אינבידואלי, אין כללים. יכול להיות חמור מאוד, כמובן זה תלוי מינון בדר'כ.
    באם יש רגישות נפשיות, שימוש בריטאלין אף יכול להוות טריגר למצב מאני פסיכוטי ואף עלול להימשך זמן רב.
    באם אין רגישות, המצב הפסיכוטי אמור לחלוף במהלך כשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה קשה
    אמיר
    09/01/2012

שלום
    בן 42 לפני חצי שנה עברתי פרידה מקשר של שנתיים
    שבו הייתי בפריחה והפרידה נעשתה מהצד השני.
    הייתי בחרדות קשות בטיפול קלונקס וציפרלקס שלושה חודשים
    הרגעה הייתה רק עם קלונקס.
    בחודשיים האחרונים הפסקתי ציפרלקס וקלונקס רק לפי צורך
    ומאז חלה הטבה במצב והיום אני כבר חזרתי לעצמי
    השאלה:
    יש לי פעם בכמה ימים של בוקר עם 3-4 שעות בדיכאון
    ואם אני לוקח רבע קלונקס זה עוזר לי.
    האם אם אמשיך לקחת רבע או חצי קלונקס 0.25 מ"ג פעם בכמה ימים
    בשעות של דיכאון זה יכול להזיק לי מבחינה בריאותית ואו התמכרות?
    פוחד להכנס להתמכרות הזאת שוב לא מעוניין לחזור שוב לתרופות.
    אשמח לתשובה
    תודה אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה קשה

הוספת תגובה

• פרידה קשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/01/2012

אופן הלקיחה לא נכון, נוגד דיכאון וחרדה , לאח השגת הטבה , יש צורך ליטול לפחות עוד חצי שנה. נטילה של קלונקס 0.25 מ''ג פעם עד פעמיים בשבוע , לא סביר שיגרום להתמכרות, אך מלווה בתופעות לוואי שיש צורך להיות מודע לכך.
    הטיפול המומלץ , SSRI לתקופה של לפחות שנה ובו בזמן טיפול פסיכותרפיה , להשגת תובנות ובירור החרדה והקושי ההסתגלותי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' יונתן דוידאור
    גאראן
    06/01/2012

בעבר כתבתה לי תשובה שניתן להפסיק טיפול תרופתי אחרי שעברו 5 שנים מאז שהייתי מאושפז בפעם האחרונה.
    הנני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידית. ובעבר כל פעם כשאני מפסיק את התרופות -זיפרקסה -הרגשתי לא טוב -גם לאורך תקופה של שבועיים.(הייתי כל הזמן חושב, מאוד כועס ומדבר עם אצמי).-יש לי חוות דעת מרופא פרטי שאין לי שום מחלה -אבל אולי הוא לא מכיר אותי מספיק טוב...
    שאלה-איך להפסיק את התרופות -אם אפשר בכלל??

לקביעת תור
    סגירה
    לדר' יונתן דוידאור

הוספת תגובה

• לדר' יונתן דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/01/2012

הפסקת טיפול כניסיון מקובל בקרב חולים כרונים, במיוחד לאחר אשפוז יחיד, ככל שיש יותר אשפוזים אסור להפסיק והטיפול חייב להיות כרוני. הפסקת הטיפול תלוי מאוד מסוג הטיפול, בכל מקרה זה חייב להיות לאט לאי ובהדרגה תוך כדי מעקב רופא, מומלץ מעקב רופא מטפל גם לאחר הפסקת הטיפול לשם ניטור ומעקב המצב הנפשי,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרונקס לעייפות כרונית
    ליאת
    06/01/2012

שלום,אובחנתי בבדיקות כסובלת מעייפות כרונית ללא סיבה ידועה אך קיים חשד לנרקולפסיה(לא ברור לי למה זה "חשד"),אני בת 28 ובנוסף גם סובלת מקשיי הרדמות בלילה דווקא כנראה בגלל שהפרעת העייפות היומית גורמת לי למתח רב.אני כבר נוטלת ריטלין אך מסתגלת אליו במהירות.ביקשתי מהנוירולוג מרשם לפרוביג'יל אך קופ"ח לא אישרה לי את התרופה! נאמר לי שיש לנסות אדרונקס קודם.מה מנגנון הפעולה של אדרונקס וכיצד תרופה זו יכולה להועיל במצב זה? בנוסף,האם קיימת תרופה שיכולה לפתור גם את בעיית השינה וגם את העייפות? בתודה...

לקביעת תור
    סגירה
    אדרונקס לעייפות כרונית

הוספת תגובה

• אדרונקס לעייפות כרונית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/01/2012

אדרונקס nri חוסם ספיגה חוזרת של נוראדרנלין ועל ידי כך מעלה ריכוז נוראדרנלין וכן דופאמין במוח, אכן יכול לעזור לשיפור הריכוז והערנות.
    כמובן לנרקולפסיה פרוביג״יל עדיף, יש לפנות למעבדת שינה לאחר אישור על נרקולפסיה יש לבקש מרופא משפה להגיש בקשה לאישור, התוויה לנרקולפסיה כלולה בסל התרופות והמחיר יהיה עד 80 ש״ח בחודש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

מיכל
    10/01/2012

היי,

אני בדיוק בגילך באותו מצב.
    אני קיבלתי את הפרוביג'יל לא במחיר רגיל ולא בסל התרופות, אך לצערי
    200 מ"ג ביום (2 כדורים) עשו שינוי ממש קטן.
    אם תרצי לדבר על הנושא, אשמח אם תתכתי לי את האי מייל שלך.
    אגב, בקופת חולים מכבי בהחלט ישנה אפשרות לקבל את הפרוביג'יל במסגרת הסל
    אם ישנם מסמכים ממעבדת שינה שמראים על הפרעת שינה.

הרבה בריאות :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/01/2012

פרוביגיל מאושר בארה''ב להפרעות שינה עד מינון 600 מ''ג.
    יש לברר בעיות אורגניות ומצב נפשי.
    יש להקפיד על הייגינה של השינה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבחנה מבדלת
    עזרא
    05/01/2012

מה ההבדל בין רופאים רגילים , קרדיולודים , ניורולוגים וכו' לפסיכאטרים ?
    הרפואה הרגילה קרדיולוגים וכו' ו>>>>>>>>>> בריאות הנפש . זה ההבדל .
    כשבחורה באה לרופא ואומרת שהיא מקבלת כדורים נגד דיכאון והיא רוצה להכנס להריון הרופא משפחה אומר שצריך להפסיק , והפסיכאטר אומר שזה בסדר .
    למי לשמוע ? .....
    הרופא משפחה הוא של הגוף והפסיכאטר הוא של בריאות הנפש .
    אז תחליטו בעצמכם .
    שניהם לומדים רפואה אבל זה מתמחה ברפואה פנימית וזה בבריאות הנפש .
    לא לזה ולא לשני יש מושג בתחום של האחר .
    אז מי רופא ? ומי רוצא ללכת בכלל לבריאות הנפש . זה נהייה מיינסרים להיות משוגע .
    זה מה שאני חושב ולדעתי צריך לפתוח איזה קבוצה שאומרת כמה הפסיכאטריה חרא ולא כאילו מתמודדים חולי סכיזופרניה . בחייכם .

לקביעת תור
    סגירה
    הבחנה מבדלת

הוספת תגובה

• הבחנה מבדלת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/01/2012

פסיכיאטר קודם כל רופא, זאת אומרת שמושג חייב להיות לו ברוב הנושאים ברפואה. אכן לפעמים יש מצב שיכול לבלבל, כי לרופאים יש ניסיון שונה וידע שונה לפעמים, לכן מומלץ לבקש חוות דעת נוספת כאשר יש ספק לגבי הטיפול וההמלצות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיפות קשה
    עזרא
    05/01/2012

שלום אני בן 31 ומטופל ברספרדל קונסטה 37.5
    אני פשוט עייף כל היום בעבודה. אחרי העבודה .בערב .
    אני לא יודע מה לעשות או ממה זה נובע ?
    בכל מקרה אני הולך להגיד לרופאה שאני לא מוכן לקבל יותר זריקות 3 שנים וחצי זה די והותר .
    אני רוצה להחליף לכדורים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עיפות קשה

הוספת תגובה

• עיפות קשה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/01/2012

יכול להיות סיבות רבות, תופעות לוואי לתרופות, שינה לא מספקת ואו טובה, משני לדיכאון ובעיה נפשית, זיהומים ועוד, לכן יש לברר זאת באופן מסודר אצל רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות - תופעת לוואי מוכרת.

שמוליק
    07/01/2012

שלום עזרא.

אני מניח שאתה גם זה שכתב את השאלה "אבחנה מבדלת", אבל זה ממש לא משנה לגופו של עניין.

אני מאמין שהעייפות נובעת מהריספדרל. זו תופעת לוואי נמוכרת של התרופות האנטי-פסיכוטיות בכלל ושל ריספרדל בפרט.

מעניין אם גם לך אמרו שזה "סימפטום שלילי של המחלה", או שאמרו לך את האמת.

בכל אופן, אני לא ממליץ לך לתלות הרבה תקווה בכדורים. גם הם מרדימים.

אני חושב שכדאי שתדע שיכול להיות שאם תפסיק את התרופה, אז זה מה שיעזור לך.

מה שהרופאים מזהירים שלא להפסיק את התרופות, וכי מי שמפסיק עלול להתאשפז שוב - זה אולי נכון סטטיסטית, אבל יש כאלה שלא חזרו לאישפוז, והפסקת התרופה אכן פתרה את בעיית העייפות.

הרבה פעמים אמרתי שהייתי מאד שמח שמישהו ינסה לחקור את העניין לעומק וינסה להבין מדוע לי זה לא קרה, ואולי יגיע למסקנות ברורת יותר מתי ניתן להפסיק את הטיפול התרופתי, ואולי ישנו איזה תהליך שאני עברתי, ושיכול להועיל גם לאחרים.

בכל אופן, אני חושב שזו זכותך לדעת על האפשרות הזו.

לא מומלץ להפסיק באופן מיידי. צריך לעשות את זה בהדרגה. אינני יודע איך בדיוק אפשר להוריד בהדרגה מינון של זריקה; יכול להיות שצריך לעבור לכדורים ואז להוריד בהדרגה.

בכל אופן, הרעיון שלך לעבור לכדורים הוא בהחלט בכיוון.

שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לי כי הדכאון נמשך יחסית זמן רב-
    דליה_ק
    05/01/2012

בהמשך לשאלה ששאלתי לפני כ-10 ימים.

אני אצל פסכיאטרית חדשה ונחמדה . לפי עצתך בגלל קשיי הסתגלות לציפרלקס

הורדתי לחצי ביום(5 מ"ג) וגם זה היה לי קשה כי הגביר מדי פעם חרדות.

שאלותי (שאני מתלבטת עם הפסיאטרית). רב הימים אני במצב תשישיות ומצב רוח ירוד וגם חרדות. האם אני חייבת להעלות לפחות ל-10 מ"ג כדי שיכול שיפור?
    אני נוטלת כך כבר 12 ימים וגם נוטלת לפי הרגשתי קלונקס.

משתדלת לעשות ספורט למרות שקשה וגם לא עובדת ונמצאת הרבה לבד מה שמאד מכביד.

בסה"כ אני כבר כחודש וחצי בלי הרבה שיפור קודם לקחתי סרוקסט שגם אתו היה לי קשה.

אני יודעת שיש לי גם דאגות ממשהו משפחתי ואישי וגם סתם מחשבות שווא.

הכל כל כך השתנה ולאנשים סביבי גם מאד קשה חלק מנסים לעודד וחלק התנתקו בגלל הקושי. האם לדעתך כדאי שוב לשקול שינוי תרופה או לתת צאנ ס לציפרלקס?

אני לא רואה את האור בקצה המנהרה כי יחסית זה הרבה זמן.

מה הצעתך? איך אפשר עוד לעזור לי. אני פוחדת מאשפוז ויודעת כמה זה יגרום לתגובה קשה במשפחה וגם בתי בהריון ועוד בת חיילת בן בעל וכלב.

הפסיכיאטרית נחמדה ומנסה לעודד אך השאלה מה עוד ניתן? בתודה מראש דליה.

הוספת תגובה

• קשה לי כי הדכאון נמשך יחסית זמן רב- - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2012

בהחלט, המטרה להגיע לפחות ל 10 מ״ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות אם קשה לי עם הציפרלקס

דליה_ק
    07/01/2012

בהמשך . אתמול העלתי ל-7 מ"ג וגם זה היה לי קשה.

נדמה לי שאולי עם הסרוקסט כבר היו ימים יותר טובים אבל לא בטוחה.

במשך היום אני בחוסר מנוחה וצריכה לנוע. מתקשה לדבר על דברים רגילים מלבד בעיתי. חושבת על הבת בהריון ואולי חלק מהלחץ זה שזה מחזיר אותי לדכאון לידה שהיה לי אתה ולפחדים. אסור לי לדבר אתה על זה.

האם לדעתך כדאי לעשות מאמץ נוסף עפ הציפרלקס או שוב לשנות ואולי משהו אחר יעזור יותר?

אתמול נסענו לחברים בערב כי בעלי רצה להפגש וגם אני אך כל הדרך נרדמתי גם באוטו וגם אצלם רב הזמן ובדרך חזרה. אני מיואשת מהמצב.

מה עוד ניתן לעשות? האם אשפוז יכול לעזור? אחרי חודש וחצי שהמצב רק מורע אני פוחדת ולא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ניתן לעשות אם קשה לי עם הציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/01/2012

אני ממליץ להגיע ל 10 מ״ג בהדרגה ולמצות את הטיפול, לפחות חודש ב 10 מ״ג, יש לשלב שיחות טיפוליות. על חשיבות השיחות בטיפול נפשי. את מוזמנת לישמוע תוכנית רדיו שדיברתי על כך באופן מקיף, ראי באתר שלי, תפריט מדיה, בחירה ברדיו, השידור התחתון ביותר,,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    רונית
    05/01/2012

היי
    אני לוקחת סימבלטה60 מ"ג מזה 3 שבועות, והתרופה גורמת לי לעצירות (כפי שהזהירה הפכיאטרית).
    אני מנסה לשתות ולאכול סיבים אך הבעיה עדיין קיימת. הבעיה היא שסבלתי מטחורים ופיסורה מס' פעמים, והמצב הוטב בעזרת משחה וטיפול יומיומי. עתה- שוב אני מדממת וכנראה חזרה לי הפיסורה.
    האם תופעת העצירות עוברת עם הזמן או שזה מצב ממושך עם התרופה הזו? (אם כן- אני חייבת להפסיק אותה, המצב מחמיר במהירות)תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2012

בדרך כלל התופעות נחלשות ואף חולפות במהלך הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה
    מיה
    05/01/2012

בת 49 גרושה +2נימצאת בטיפול בתחנה לבריאות הנפש כשנה לאחרונה אובחנתי ורק על ידי שיחות וקבוצות שם .
    אני אכתוב אותה באנגלית ואם תוכלו לסייע לי מה הפרוש ? שנאמר לי שזאת אבחנה חדשה אבל שתיכתב כסכיזופרניה.
    integrity dysregulation disorder
    אשמח לתגובה בעניין
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה

הוספת תגובה

• אבחנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2012

אין אבחנה כזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון טרזודיל
    אורי
    04/01/2012

אמי בת 83, ומקבלת טיפול להתקפי חרדה בקסנקס- 3 פעמים ביום והחלה טיפול לפני כחודש בטרזודיל - הגיעה עד היום ל: 50 מ"ג . רופאת המשפחה העלתה ל- 100 מ"ג טרזודיל. היום לאחר נטילת 100 מ"ג , התקשתה ללכת, ישנה מרבית שעות היום והייתה מבולבלת. האם המינון שהועלה מ-50 ל-100, הוא מתאים או שיש צורך להעלות בהדרגתיות?

תודה,

אורי

לקביעת תור
    סגירה
    מינון טרזודיל

הוספת תגובה

• מינון טרזודיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/01/2012

לשיפור שינה- מקובל 25 מ''ג - 50 מ''ג
    חובה לעלות במינון לאט לאט ובזהירות במיוחד אצל קשישים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות אינטרה וורטית
    ר
    04/01/2012

מישהו יודע מה זה אומר?
    תודה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות אינטרה וורטית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/01/2012

הפרעות אישיות עם מאפיינים אינטרוברטיים , קלאסטר C , האנשים היותר סגורים, בישנים ותלותיים.
    לעומת אקסטרוברטיים, קלאסטר B , היותר מוחצנים ודראמטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 20 מ"ג ציפרלקס לא עוזרים אחרי
    שלומי
    03/01/2012

כחודשיים

כדאי להעלות ל40 מ"ג? (אני לוקח נגד חרדות)

הוספת תגובה

• 20 מ"ג ציפרלקס לא עוזרים אחרי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/01/2012

ציפרלקס מינון 20 מ''ג נחשב מינון מאקסימלי.
    לא מומלץ להעלות מעבר למינון זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    מיכל
    03/01/2012

שלום,

עקב דיכאון לפני התחלת טיפול תרופתי ניסיתי טיפול טיבעי אצל נטורופתית.
    במשך חצי שנה אני לוקחת sam-e אל טריפוטאן ואומגה 3 במינוון גבוה, אך אין שיפור במצב הדיכאון.
    רופאת המשפחה רשמה לי לקחת את התרופה סימבלטה, ורציתי בבקשה לברר:
    מהרגע שהפסקתי עם חומצות האמינו, כמה ימים אני צריכה לחכות עד שאוכל לקחת את הסימבלטה?

ושאלה נוספת: אם לוקחים ריטלין לתקופה של חודשיים שלושה ומפסיקים,
    זה אומר שרוב הסיכויים שרמת הדופמין במוח תהיה יותר גבוהה אחרי 3 חודשים מאשר היתה לפני 3 חודשים ולפני הריטלין?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/01/2012

לגבי תוספי מזון - חומצת אמינו , מומלץ להפסיק כשבוע לפני שמתחילים טיפול.
    לגבי ריטאלין, משפיע על זמן מחצית החיים.
    לאחר כשבוע , רוב סוגי הריטאלין כבר ללא שום השפעה על המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה