מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהים17/12/2011
שלום
האם אני יכול להשתמש בפריזיום אם יש לי הפרעה דיכאונית?
אין הגבלה.??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/12/2011אין מניעה , הטיפול באפילפסיה לפני דיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מהאיזוןמודאת17/12/2011
בעלי בן 40 אב ל-4 ילדים מדהימים ומצב כלכלי טוב מאוד. נולד לנו ילד חמישי(הוא לא רצה בהתחלה שאכנס להריון וכשנכנסתי הוא לא התייחס לכך אך כשהחודשים עברו לקראת חודש חמישי הוא החל לומר שאולי כדאי הפלה כי הרגיש שהילד החמישי לא יעשה לנו טוב). מאז שהילד נולד בעלי סובל בוכה, רוצה להחזיר את הגלגל אחורה ואומר שהוא רוצה את המשפחה עם 4 הילדים ולא את הילד החמישי. אין לו טעם לחיים, הוא מעלה טענות עליי שעד עכשיו היה לנו טוב עם המשפחה ואולי אנחנו לא מתאימים וזה הקש ששבר את גב הגמל (הוא מתחיל לעשות חשבונות האם אני מתאימה לו ואומר שהמחשבות של הילד החמישי לא מרפות ממנו והוא לא יכול להשלים עם העובדה הזו והוא לא יכול לתפקד בעבודה. (כשאני מבקשת ממנו הוא מאכיל את הילד) בעלי משתדל לאכול אך אינו מצליח לישון גם עם כדור ואבן והוא לוקח רמוטיב כבר שבוע וחצי האם יש פיתרון לבעיה שלו? איזו תרופה הוא צריך לקחת במקום? כי הוא טוען ששום תרופה לא תעזור לו רק תסמם אותו ומצד שני הוא לא רואה פתרון לבעיה במציאות עם 5 ילדים. מה עושים? איך נקראת המחלה שלו?(חרדה/משבר גיל 40/דכאון/או משהו לא פתיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מהאיזון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2011לפני שממליצים על תרופות, יש לברר את המצב הקליני, האם מדובר בהפרעת הסתגלות ? האם יש מרכיב פסיכולוגי קודם ? האם שי בעיות גופניות ? האם יש גורמי דחק נוספים ? בעבודה ? חברים ? חובות ? הטיפול אמור להיות מכוון לחלק הביולוגי ( תרופות) פסיכולוגי ( שיחות , בירור חרדות, שאלות קיומיות , משמעות לחיים ? ) וכן מרכיב סביבתי ? ( חובות, קשיים בעבודה ועוד..) . רק אז ניתן להחליט על כיוון הטיפול, וקביעת תוכנית טיפול מסודרת. זה ועות של הרבה מטפלים אשר מתנפלים רק עם תרופות ללא התייחסות מספקת למרכיבים האחרים.
אני אישית מטפל כמעט תמיד : בתרופות, מענה פסיכולוגי וכן התייחסות גופנית ( שלילת מחלות, תזונה וכו.. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה מהאיזון
מודאת17/12/2011אין שום חובות אין בעיות פזיולוגיות קודמות ואין משברים קודמים או רקע היסטורי של מחלות. המשבר שלו בא בגלל שאינו יכול לקבל את המציאות שנולד לו ילד 5 (הוא בחור אשכנזי) וזה נראה לו המון. הוא כועס שלא שמעתי בקולו ועשיתי הפלה. הוא טוען במילים האלו "אינני יכול להכיל את הילד ה-5" הוא כאילו רווי ומלא כבר מ-4 הילדים שלנו וכל הזמן אומר שהיתה לנו משפחה פיקס (נהדרת) והילד ה-5 גמר אותו.
האם בחור כזה יכול לחזור לעצמו המשבר נמשך כבר שבועיים מאז הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה מהאיזון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2011באופן כללי אין סיבה שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חוזרתאייל16/12/2011
שלום
אני סובל מהפרעת חרדה ודיכאון על רקע היפוכונדריה.
במהלך ה - 8 שנים אחרונות חוויתי 4 נפילות שמהם יצאתי וחזרתי לחיים נורמליים ע"י טיפול בסרוקסט. הנפילה האחרונה הייתה לפני 3 שנים ומאז לקחתי כדור סרוקסט עד לפני 4-5 חודשים שבהם הורדתי את המינון לחצי כדור.
לפני 6 שבועות חזרו לי החרדות על אותו רקע של היפוכונדריה, והעליתי את מינון הסרוקסט לכדור אחד ביום.
לאחר 3 שבועות העליתי את המינון לכדור וחצי ליום ולאחר עוד שבועיים וחצי ל - 2 כדורים ליום.
כרגע אני 3 ימים נוטל 2 כדורים ליום.
עדיין אני סובל מחרדה ומתח בגוף במיוחד בחלק הראשון של היום.
האם המינון של 2 הכדורים ישפיע לבסוף?
האם יכול להיות שהגוף התרגל לסרוקסט והוא כבר לא משפיע?
או שעדיין מוקדם לקבוע זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה חוזרת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/12/2011לא בטוח שזה רק חוסר תגובה של התרופה , לא לשכוח שיש מרכיב נפשי - פסיכולוגי שיש לתת מענה . מחר בשעה 10 בבוקר ( יום א ) רשת א ברדיו, אני אדבר על טיפול בשיחות והחשיבות בכך, מומלץ להקשיב, לדעתי תמצא הרבה תשובות לשאלות שלך. נשתמע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ - אפקסור וטופמקסמוטרדת16/12/2011
שלום רב,
מבקשת מאוד את עזרתך.
אני מטופלת באפקסור (225 מ"ג ביום) וטופמקס (100 מ"ג) מזה כארבע שנים.
הטיפול ניתן לי עקב עבר של הפרעות אכילה (בולימיה) - והיה אפקטיבי ונפלא, וממש שינה את חיי מן הקצה אל הקצה. הרגשתי שסוף סוף הצלחתי להביא לידי ביטוי את האדם שאני באמת.
אך בשנה האחרונה אני מרגישה ירידה ברורה באפקטיביות של התרופות.
יותר מזה: אני מרגישה שאני שוקעת בדכאון. אני ישנה שעות רבות, שוקעת במחשבות קודרות, בוכה המון, מתקשה לבצע פעולות יומיומיות פשוטות בבית ואפילו למען עצמי - כגון להתקלח, לסדר, לצאת לסופר וכו'. אני נלחמת בכך, אך לעתים אינני מזהה את עצמי.
ביסודי אני אדם אנרגטי ואופטימי, אך כעת - אינני כזו כלל.
חשוב לציין כי במקביל - חלו שינויים גדולים בחיי. שיניתי מקום מגורים, אני נאבקת על פרנסתי ואף נאבקת בקשיים כלכליים.
ברור לי שלא ניתן להשליך הכל על התרופות בלבד, אך חשוב לי להבין:
האם ישנה ירידה בהשפעת התרופות עם השנים?
ואם כן - לאיזה תרופות אוכל לעבור?
חוויתי תהליך ארוך ולא פשוט של התאמת התרופות, עד שהגעתי לקומבינציה הזו.
נמצא, כי תרופות מזן ה-SNRI הן הרבה יותר אפקטיביות עבורי, כיוון שהן מעניקות לי הרבה מרץ וחיות, שעוזרים לי מאוד.
אשמח ואודה מאוד לעצתך המהירה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ - אפקסור וטופמקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011לא בהכרח שצריך לשנות, לפני הנ''ל יש גורמים סביבתיים, לעתים יש להתייחס לגורמים הסביבתיים ולטפל בכך, רבות על ידי שיחות וניסיון להשיג תובנות והפחתת גורם סטרסוגני.
לעתים יש לברר את הנושא התזונתי גופני וכן לפעמים יש לעשות שינוי במינון התרופה.
רק לאחר התייחסות לכל הנ''ל ניתן לשקול לשנות טיפול, כמובן שזה בעידיפות אחרונה , בגלל סיכוי לתופעות לוואי, חוסר התאמה ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץmaya16/12/2011
שלום, אני מקווה ששאלתי רלוונטית לפורום זה.
מבקשת להתייעץ לגבי בני בן ה-18, תלמיד תיכון שחווה תקופה ארוכה דיכאון קשה במסגרת ביה"ס ,ששיאו התבטא בבליעת 10 כדורים במטרה להפסיק את הכאב הנפשי (וחייו) לפני 3 חודשים בערך.בעקבות כך הגעתי אתו למיון פסיכיאטרי והוא אובחן כבעל קווי אישיות סכיזואידיים עם הפרעות יחס,ללא בעיות בריכוז או בתפיסה.הייתה המלצה לאשפוז אבל סוכם שהוא יוזמן בדחיפות לטיפול במרפאות בית החולים (עדיין לא קיבל זימון) גם לפני שנה הוא חווה קשיים נפשיים, ופסיכולוגית של ביה"ס המליצה לי לקחת אותו לבדיקה אצל פסיכיאטרית והיא המליצה לטפל ב"פלוטין", אותו הפסיק לקחת לאחר חודש.
בקיץ הוא אמור להתגייס לצה"ל, עם פרופיל גבוה, ונתונים אישיים גבוהים ,אבל התפקידים שבינתיים מציעים לו עומדים בסתירה מוחלטת לנתוניו האישיים, והוא מדווח על תחושת דיכאון קשה כאשר הוא חושב על הצבא, או שמזכירים בכלל את הצבא.
האם עפ"י הנתונים הנ"ל ,רצוי יהיה ליידע את הגורמים הרלוונטיים (הצבא) לגבי מה שעבר עליו? אני מאד חוששת שהמסגרת הצבאית תגרום להתדרדרות במצבו הנפשי שיכול להיות מסוכן עבורו. בניגוד למה שבימים אלו, מצבו הנפשי והאישי טוב מאד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011חובה לדווח לגורמי הצבא בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD ושאלות נילוות.סיגל (כינוי)16/12/2011
ערב טוב. 1.האם OCD כאבחנה, מבטיחה מתן אחוזי נכות? וכמה בערך? (או שהשאלה היא לא האבחנה, אלא היכולת התפקודית עם OCD?) 2. מי מורשה לתת את האבחנה הזו עבור ביטוחלאומי? רק פסיכיאטר?או גם פסיכולוג שמטפל בי? 3. האם תופעת האגרנות שהופיעה (ללא סימני OCD אחרים) מספיקה כדי להחליט על האבחנה של OCD? 4. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD ושאלות נילוות. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011אחוזי נכות - תלוי ברמת התפקוד.
אבחנה מפסיכיאטר.
לגבי האגרנות, אכן לפעמים מספיק, השם:
Compulsive hoarding* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני חרדתית?מאיה אריאל15/12/2011
שלום רב! לפני כ5 חודשים הייתי אצל פסיכאטר ואובחנתי כסובלת מחרדות שבאות וחולפות.קיבלתי טיפול קצר קלונקס רסיטל וזה קצת עזר לי לאחר מכן הפסיכאטר הפסיק לי את הטיפול הקצר לפני כמה ימים אחרי 4 חודשים של טיפול תרופתי.הרגשתי משהו מוזר במשך יומים אני מתעוררת מהשינה באותן שעות ב4 בבוקר עם דפיקות לב וזיעה ויובש בפה עקב חלום רע התעוררתי אני בת 26 ללא עבר פסיכאטרי זו פעם ראשונה בחיי שזה קרה לי . ביום יום אני עובדת ומתפקדת אך לעיתים יש לי מחשבות שליליות בראש . אני אישה דתיה אני רוצה לעבוד את השם על הצד הטוב ביותר .לפעמים אני חושבת שאני לא מתפללת נכון או שהשם כועס עליי או שמה שאני עושה לא טוב ואז אני נכנסת לפאניקה איך אני לא בסדר האמת שאין לי לפעמים תיאבון אני מפחדת להיחנק מהאוכל אני אוכלת לאט לאט ....... יש לי טראומה מאוכל לפני מספר חודשים נכויתי מפיצה חמה. והייתי במיון בסדרת בדיקות הרגשתי מאוד רע נפשית אני מנסה היום להילחם בזה ולהמשיך לאכול......רגיל בלי להיכנס לפאניקות מה עליי לעשות כעת ? האם אני עדיין נקראת חרדתית מה שכן הצלחתי במשך 4 חודשים בלי תרופות ובלי שיחות להתגבר על החרדות בתודה! מאיה אריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני חרדתית? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011צריך לברר עד כמה המחשבות טורדניות, משתלטות במהלך היום וגורמות לסבל, ממליץ בדיקה מסודרת, לברר את טיב בדאגות והמחשבות ולשקול טיפול תרופתי וכן לישקול טיפול פסיכולוגי CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לפתח מחלת נפשאמא מודאגת15/12/2011
ברצוני לשאול שאלה בנוגע לרמת הסיכון לפתח מחלת נפש.
במשפחתי שני אנשים הסובלים מהפרעות נפשיות. אחיין הסובל מסכיזופרניה ואמי שהיא O.C.D עם מחשבות פרנואידיות.
בני בן העשר, אובחן לאחרונה כסובל מהפרעת קשב. המליצו על מתן קונצרטה או תרופה נוגדת דכאון בשם PRIMONIL .
א. האם בני נמצא ברמת סיכון גבוהה יותר מילדים אחרים לפתח מחלת נפש?
ב. האם מתן אחת מהתרופות שהזכרתי עלול לעורר מחלת נפש "רדומה" שאולי עלולה להיות שם (לאור ההיסטוריה המשפחתית שלי).
אני מאוד מוטרדת ומאוד חוששת.
אודה מאוד לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לפתח מחלת נפש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011לגבי סיכון , התשובה : כן. ( לא בהרבה יותר מהאוכלוסיה הכללית - כי לא מדובר, בהורים, או אחים עם סכיזופרניה )
לא אמור להיות בעיה "בעוררות" מחלות הנ''ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.15/12/2011
שלום
מקצר האם העלייה במינון מ-20 ל- 40 מג סרוקסט באישור הרופא
יכול לעזור לי יותר מבחנת הדיכאון ובעיקר === החרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011בהחלט יכול לעזור , כמובן עליה הדרגתית, 10 --> 15 --> 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצבת נכותאלי15/12/2011
עברתי התקף פסיכוטי עקב שימוש באקסטזי ואובחנתי כסכיזופרן
הייתי מאושפז חצי שנה ואני משוחרר כבר 8 חודשים קיבלתי 100 אחוז נכות וקיצבה חודשית.
זימנו אותי לוועדה נוספת שבעקבותיה אמור להיקבע אם אני אמשיך לקבל קיצבה.
אני מרגיש מצויין ולא חולה יותר מקבל 800 מ"ג סוליאן האם אמשיך לקבל קיצבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבת נכות
שמוליק15/12/2011שלום אליהו.
אינני רופא. אני כותב תגובה על סמך התנסות אישית.
לי נקבעו 100% נכות זמניים למשך שנתיים (בעקבות אישפוז), ואח"כ נקבעה לי נכות יציבה בשיעור של 75%.
אחר כך חזרתי לאיתני והיום אני מרוויח מעל 10,000 ש"ח בחודש, ולכן אינני מקבל יותר קיצבת נכות. אבל נאמר לי שאחרי שנקבעה לי נכות יציבה - אין דבר כזה לבטל את האיבחון, והנכות תישאר לנצח. המשמעות של זה היא שאם בעתיד אחליט שלא מתחשק לי לעבוד, אז די בכך שאביא אישור על פיטורין כדי לקבל שוב את קיצבת הנכות.
אני מאמין שבמקרה שלך קיבלת נכות זמנית למשך שנה, ולכן יכול להיות שלא יחדשו לך אותה, אך אם נקבעה לך נכות יציבה, אז אי אפשר לבטל אותה, רק שאם תשתכר מעל לגובה מסויים, אז לא תוכל לקבל קיצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
אלי15/12/2011תודה על תשובתך שמוליק אכן קיבלתי נכות זמנית של 100אחוז ככה שייתכן שלא יחדשו לי את זה אם אני מבין נכון........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצבת נכות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011באם יהי ספק אבחנתי , תקופה ארוכה ללא אשפוז וללא תרופות
אז יהיה סיכוי שיורידו את אחוזי הנכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים14/12/2011
האם נהוג לתת קסנקס בתהליך פרה מדיקציה לפני ניתוח להפגת החרדה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/12/2011לא , אך נהוג לתת ממשפחתו, משפחת בנזודיאזפינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות בעקבות שימוש ברסיטלמוזיקאי14/12/2011
אני בן 26 ולוקח רסיטל כשנה (20 מ'ג) לטיפול בחרדה חברתית.
מאז שהתחלתי עם הרסיטל התחילו לי צעקות בלתי רצוניות, כשאני מנסה לישון וממש כשאני עומד להירדם יוצאת לי צעקה שמעירה אותי. כך זה ממשיך כמה פעמים עד שאני מצליח להירדם. הופנתי למכון שינה שלא מצא את הבעיה.כתוב בעלון המצורף עם הכדור שישנן תופעות לוואי של קפיצות והתכווצויות שרירים בלתי רצוניות והפרעות שינה.
עם הזמן הצעקות החריפו מאד, גם בעוצמה שלהן וגם בתדירות,
החליפו לי לפני כחודש את הכדור ל'אסטו' (escitalopram)
בתקווה שזה יפחית או יעלים את הצעקות, אבל קרה ההפך והן החמירו מאד
ועכשיו זה קורה גם לא בזמן שינה אלא במצבים רגילים במשך היום כמו אכילה ישיבה ודיבור. רק כשאני בתנועה מתמדת בעבודתי כמלצר זה לא קורה לי.
אני כבר צרוד וכואב לי הגרון מהצעקות וזה מפריע לי חיות ולתפקד, יש לציין שמבחינה נפשית וחברתית הכדור עזר לי מאד.
מה זה יכול להיות ומה הפיתרון? האם זה דומה לתסמונת טורט? אודה לתשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות בעקבות שימוש ברסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2011יש לשקול שינוי למשפחת תרופות אחרת. (לדוגמה WELLBUTRIN , איקסל ..)
לגבי טורט - בדר'כ משני לממריצים - עלייה בדופאמין.
תחת טיפול ב SSRI יש סיכוי לירידה בדופאמין ( במיוחד במינון גבוהה) מה שיכול להוביל להתכווציות וכאבי שריריים ועוד. ( עלייה ברמת הסרוטונין במוח , מובילה לאקטיבציה של קולטן סרוטונין 2A ויריד בריכוז הדופאמין הזמין).
ממליץ על יעוץ מסודר עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! ולגבי החלפת הכדור
מוזיקאי15/12/2011האם אני צריך להפחית בהדרגה את המינון של הכדור שאני לוקח כרגע (אסטו) עד להפסקה מוחלטת ורק אז לעבור לכדור ממשפחה אחרת?
או שאפשרי לעבור מייד לכדור מסוג אחר ( מהסוג שהמלצת) ?
שוב תודה , עזרת לי מאד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! ולגבי החלפת הכדור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/12/2011יש צורך להפסיק באופן הדרגתי ומוחלט, עדיף להמתין שבוע ללא טיפול, לפני תחילת טיפול חדש. בהצלחה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילה של ציפרלקס והשמנהשי14/12/2011
שלום רב,
אני בת18 וסובלת מזה כמה שנים(בערך מגיל 13) מ-OCD.
שתיתי במשך השנים האחרונות פריזמה במינונים שונים(בהתאם לעצמה המשתנה של הOCD)ובחצי השנה האחרונה הפסקתי עם הפריזמה לחלוטין.
כמובן שהכל נעשה תחת ידיעתה של הרופאה המטפלת...
לפני כחודש הOCD חזר ובגדול,מלווה במחשבות נגועות בפרנויה,פניתי לרופאה והיא רשמה לי הפעם ציפרלקס(להתחיל עם עשרה מ"ג).
באופןכללי שמעתי דברים חיוביים מאד על התרופה,אבל אני יודעת שרבים מתלוננים על השמנה ותיאבון מוגבר.
האם כך הדבר?
המחשבות הכפיתיות שלי הן בין היתר בנושאי השמנה ואני ממש לא מעוניינת להשמין,אני גם ככה לא רזה.
בנוסף רציתי לדעת האם התרופה ממכרת,ואיזה מינון בד"כ עוזר במקרים של OCD?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס והשמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2011נושא ההשמנה מאוד אינדבידואלי , לא שכיח כמשני לתרופה. עליה במשקל שכיחה לאחר שיפור במצב רוח. תיאבון לפעמים מדד לדיכאון.
אין התמכרות. יעילות ל OCD -
בדר'כ סביב ה 20 מ''ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטומיןטובי13/12/2011
שאלה ענקית וחייבת תשובה מהירה ונכונה
האים התרופה איטומין גורמת לבעיה בדיבור כאילו שהאדם שבלע את התרופה מדבר כאילו בלע את הלשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטומין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2011לעתים רחוקות : כן
במינון גבוהה ( מעל 120 מ''ג ) - יותר שכיח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מי שסובל מ PSTD , מוגדר כחולהמיכאל13/12/2011
נפש?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מי שסובל מ PSTD , מוגדר כחולה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/12/2011מדובר בהפרעה נפשית.
מי שמפסיד כסף בעסק ורוצה למות נחשב חולה נפש ?
מבחינת הגדרה משפטית , מחלת נפש - רק מצבים פסיכוטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)