מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- SSRI שלא גורם אפיזודה מאניתתום17/01/2012
עבור אדם שאינו מאובחן כחולה בהפרעה דו קוטבית (מאניה דיפרסיה), שתי תרופות SSRI שנטל, ציפרלקס ולוסטרל, גרמו לו לאפיזודות מאניות די חמורות, שנעצרו רק לאחר מספר שבועות בעזרת ליתיום פעם אחת, וריספרידון בפעם השניה. המאניה התחילה כל פעם ממש יום אחד לאחר תחילת נטילת הSSRI, פעם עם ציפרלקס, ופעם עם לוסטרל.
כעת שהאפיזודות המאניות עברו, איזה SSRI ידוע כבעל הסיכוי הנמוך ביותר לגרום לאפיזודות מאניות? אני חוזר, הבן אדם אובחן ע"י מספר רופאים ונקבע בוודאות כי הוא אינו סובל מהפרעה דו קוטבית. לכן איזה SSRI הכי מומלץ לנסות כעת? קראתי שאולי לרסיטל יש סיכוי נמוך לגרום לתופעות לוואי מאניות..
קראתי גם באינטרנט על תרופה נגד דיכאון קצת יותר מיושנת שהיא לא SSRI ושמה וולבוטרין, שהוא ידועה בכך שהסיכוי שלה לגרום תופעות לוואי מאניות הוא הכי נמוך מבין כל התרופות נגד דיכאון. האם כדאי לנסות אותה? או שיש SSRI אחר שלא אמור לגרום למאניה?
תודה רבה, תום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI שלא גורם אפיזודה מאנית - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי17/01/2012שלום, תום.
כל התרופות נוגדות דיכאון בעלות סיכון מסוים לתגובה מאנית.
ישנם עדויות כי וולבוטרין גורם פחות לתגובה מאנית, אך ידע על מקרים בהם וולבוטרין גרם בעצמו למאניה.
ע"פ תיאורך, יש עדות להופעת אפיזודות מאניות משמעותיות תחת טיפול אנטי-דכאוני. במצב זה קיים סיכון מוגבר לתגובה מאנית לאחר שימוש בכל תרופה אנטי-דכאונית.
ייתכן כי מדובר בסוג מסוים של הפרעה דו-קוטבית בה אפיזודה מאנית מופיעה רק לאחר צריכת תרופות אנטי-דכאוניות.
במקרה כזה אני ממליץ על יעוץ ומעקב פסיכיאטרי ושימוש בתרופות מייצבות מצב-רוח כגון ליתיום או למיקטאל ו/או טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מדור חדש כגון סרוקוול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא סכיזופרניהשירה17/01/2012
שלום,
רציתי לשאול אם קיימת בדיקה ע"מ לאבחן אם אדם חווה פסיכוזות כתוצאה מסכיזופרניה או כתוצאה מהפרעה זמנית כתוצאה מלקיחת סמים (מריחואנה וחשיש). לפי הבנתי, הפרעה זמנית אחרי טיפול של שלושה חודשים לא אמורה לחזור, ואילו סכיזופרניה יכולה לחזור בשנות הארבעים..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנושא סכיזופרניה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי17/01/2012שלום שירה.
למרבה הצער אין כיום בדיקת-דם או בדיקת הדמייה מוחית הבודקת קיום הפרעה פסיכוטית.
הפרעה פסיכוטית ניתנת לאבחון רק בבדיקה קלינית, רצוי ע"י איש מקצוע בתחום בריאות הנפש כמו פסיכולוג או פסיכיאטר.
קיימות הפרעות פסיכוטיות בעקבות שימוש בסמים או באלכוכול, בד"כ הן זמניות ומוגבלות לתקופת השימוש.
סכיזופרניה מוגדרת כמקבץ של תסמינים וקיום של הפרעה פסיכוטית במשך לפחות 6 חודשים ובד"כ מופיעה בגיל צעיר בין גילאי 15-30.
עם זאת קיימת גם הופעה מאוחרת של סכיזופרניה גם בשנות 40 לחיים, יותר אצל נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ותרופות נגד חרדהרפי16/01/2012
שלום רב,
1.האם אפשר ליטול קסאנקס בזמן שימוש בריטלין?
2.האם אפשר במצבי חרדה ליטול אסיוול 5-10 מ"ג ביחד עם ריטלין?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ותרופות נגד חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2012קצת מוזר, להשתמש בממריץ ( שיכול להחמיר חרדה) ובו בזמן להשתמש בכדור נוגד הרגעה ( אשר פוגע בריכוז ומוביל לעייפות). במקרים שונים זה ניתן, אך לפני עדיף לברר את הסיבה , והאם ניתן להוריד את הריטאלין או להפסיק זמנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיתי כל כך הרבה כדוריםאירית15/01/2012
הי
אני כבר מיואשת .בת 40 אמא לשלושה.ניסיתי כבר רסיטל,סרנדה,וויפקס ולאחרונה וולבוטרין 150 מ"ג.באף אחת מהראשונות למעט וולבוטרין לא הרגשתי שיפור במידת העייפות...השאיר אותי צפה מבחינת מצב רוח אבל לא יותר מזה.וולבוטרין עזר לי מבחינת הערנות אבל לא מבחינת העצבות.כ"כ עשה אותי עצבנית ומידי פעם בחילות .
הפסיכיאטרית שלי בקשה שאוסיף רסיטל ...הגבתי לא טוב לזה והנחתה אותי להפסיק ולקבוע תור חדש.
אני מיואשת...מה יהיה ? כמה אפשר לנסות? האם אין משהו שיכול לעזור לי ללא תופעות לוואי?
התחלתי לשתות כדורים אנטי דכאוניים בשל דכאון לאחר מות אבי .אח"כ הפסקתי וחזרתי לזה בשל עייפות כרונית שגרמה לי למצב רוח ירוד...
די...זה מייאש אותי.
האם יש לכם עצה? אולי להחליף פסיכיאטר?אולי יש לי פיברו מיאלגיה?
אני עם מיגרנות ובחילות ומתקשה לתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אכפת לי מבחינה כספית...
אירית16/01/2012העיקר להיות נמרצת -זה מייאש אותי שאני חסרת אנרגיה.
אני מקווה שהפסיכיאטר שלי יקבל את ההמלצה שלך.
תודה מקרב לב.
עכשיו אני מנסה להוריד את המינון של הוולבוטרין-הורדתי לחצי כדור מכדור של 150 מ"ג.האם זו הדרך הנכונה? זה עושה לי רע עם ובלי הכדור.נמאס לי כבר...
מחר אתקשר לפסיכאטר לתאם פגישה אבל עד הפגישה אודה לתשובתך כיצד להוריד מינון ....יש לי בחילות וכאבי ראש באופן תדיר מה שהיה לי לסרוגין.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לכדורי שינהאייל15/01/2012
אם אדם מכור לכדורי שינה בצורה קשה והוא מפסיק לקחת אותם במכה אחת כמה זמן יקח עד שהוא יצליח להירדם אפילו קצת בצורה טבעית?
האם כמה ימים? האם זה מסוכן? האם יכול לקרות לו נזק או אפילו מוות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לכדורי שינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2012השאלה כמה ומתי ? אם מכור באופן שנוטל כל היום, הפסקה פתאומית תוביל למצב חרדתי קיצוני, לא מוות. גמילה מאוד אידיבידואלית, יש צורך בשלב ראשון לעבור לכדור ממשפחת בנזודיאזפינים ארוך טווח, אסיוול, בהדרגה לרדת, לאחר מכן לסים ולתת פנרגן או אטומין לעוד חודש חודשיים...
חובה מעקב רופא לאורך התהליך, לזכור , ערבוב אלכוהול עם כדורי שינה או תרופות בנזודיאזיפינים, יכול להוביל להרעלת אלכוהול ואף מוות !!!!!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסלטוביה15/01/2012
מדוע צריך לקחת איקסל 50 מ"ג פעמיים ביום? ולא בלגימה אחת? ומה קורה אם לוקחים את שני הכדורים ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקסל - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/01/2012שלום, יורי.
זמן מחצית החיים- זאת אומרת זמן לפירוק הכמות הפעילה של התרופה בגוף, של איקסל הוא כ-8 שעות.
לכן , על מנת להשיג כיסוי יעיל של רמת תרופה בדם והשפעה מיטבית יש צורך בנטילה דו-יומית של איקסל.
אני ממליץ לך ליטול איסל 50 מ"ג פעמיים ביום, שכן נטילה בודדת של 100 מ"ג עלולה להביא לעלייה בתופעות לוואי ללא אפקט יעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בייעוץ!שירה15/01/2012
מה עושים עם אישה בת 60 גרושה מזה שנים רבות ושהפסיקה לעבוד ברגע שנולדו לה הילדים כיום הילדים כבר גדולים ונשואים. כל דבר קשה לה לעשות והיא נכנסת ללחץ מזה, היא מסרבת להתקלח במשך כמה ימים וגם לצחצח שיניים וכל היום היא עייפה. בנוסף היא יכולה לשטוף ידיים עם סבון כלים בכיור במשך יותר משעה תוך כדי שהיא משפשפת את כפות ידיה בסקוטש של הכלים והמים זורמים. כל הצעקות והדיבורים פשוט לא עושים זה מעין טקס שהיא לא יכולה להיגמל ממנו. גם בשיחות כשמציעים לה ללכת לטיפול פסיכולוגי היא מתפרצת וטוענת שהמשפחה שלה הופכת אותה למשוגעת. בחוץ לפני אנשים היא בנאדם אחר לגמרי אבל בבית זה שונה. בנוסף גם הרגלי האכילה שלה לא נורמליים, היא תמיד מכינה את האוכל אף פעם לא יושבת עם המשפחה לאכול וכשהיא אוכלת היא אוכלת כל כך מהר ולא נהנית מהאוכל, אחרי כל ביס היא זורקת את היד במעין תנועה כאילו חבל על זה שהיא אכלה. יש לה רגשי נחיתות וכל הזמן היא חושבת שמדברים עליה ורוצים ברעתה.
האמת שזהו מצב שמעמיד את בני הבית מיואשים כי מצד אחד יש ימים שהכל בסדר וימים פשוט דיכאוניים, מנסים לשתוק עד כמה שאפשר אבל לפעמים יש דברים שאי אפשר לעבור עליהם בשתיקה ואז נוצר ריב שיכול להימשך שעות שהיא יכולה לעמוד ולצעוק במשך שעות עד שהיא אומרת שהיא לא מרגישה טוב.
קשה מאוד לזרוק את האשמה על אדם אחד כי אין ספק שלמטבע תמיד יש שני צדדים אבל המריבות האלה הן כתוצאה מכך שממש קשה לראות אותה במצב הזה, זה מתסכל!
מה אפשר לעשות?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בייעוץ! - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי15/01/2012שלום, שירה.
הסיפור שאת מציגה בהמלט מטריד ומעורר דאגה.
ייתכן כי מדובר בתגובה דכאונית למשבר משפחתי- מצב שכיח בגיל זה.
ייתכן גם כי מדובר בהפרעה אובססיבית קומפולסיבית עם כפייתיות וטקסים בנושאי נקיון.
אני ממליץ להפנותה ליעוץ פסיכיאטרי להערכה.
במקרים בהם האדם מסרב להגיע לבדיקה פסיכיאטרית ניתן לשקול ביקור-בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בייעוץ המשך!
שירה15/01/2012אני מודה לך מאוד ד"ר רוזיצקי על תשובתך!
האם זה יתכן שלבנאדם יש טקסי ניקיון קומפולוסיבים ומצד שני הוא מסרב להתקלח ומזניח את עצמו?
איך אפשר להזמין ביקור בית אם האדם לא משתף פעולה ולא מוכן להכיר בבעיה?
המון תודה!
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ואסיוולרפי15/01/2012
שלום רב,
האם ניתן לקחת אסיוול בזמן השפעת ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ואסיוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2012מוזר, למה לקחת תרופה אחת שמעוררת ובו בזמן תרופה שמרדימה.. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשהאדווה13/01/2012
האם מינון של 200 מ"ג סוליאן, יכול לגרום לי לשינוי בפרולקטין? או שזה מאוד נדיר במינון כזה? זה נחשב מינון נמוך?
אני במקביל לוקחת 150 מ"ג פרומינול לחרדות פאניקה ואובססיה, זה טיפול שיכול לעזור בכלל? קראתי שזה להרטבת לילה נותנים את זה, זה טיפול שיכול לעזור שילוב בין השניים או שאני פוגעת בגוף שלי? והאם המינון 200 זה מינון גבוה שיכול לגרום לי נזק לפרולקטין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2012מינון 200 מ''ג - נדיר שיהיה תופעות לוואי, אך תיאורתית יש סיכוי.
פרומינול - בהחלט יכול לעזור בחרדה ודיכאון, למרות שאישית הייתי ממליץ תרופה מדור חדש יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד שאלה אחת בבקשה
אדווה16/01/2012ועוד שאלה אחת.. מותר לשתות יין כוס אחת עם הכדורים סוליאן מינון 200 מ"ג ופרומינול 150 מ"ג???
האם זה מסוכן? יכול לגרום לנזק או מותר מדי פעם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד שאלה אחת בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2012באופן כללי, לא מומלץ לצרוך אלכוהול בתקופת נטילת תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה
אדווה16/01/2012גם לא באופן חד פעמי? זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לפסיכיאטר לפני הצבאטיילר12/01/2012
אני בן 18, אחריי בי"ס ולפני צבא.
בגדול, עדיין אין לי פרופיל צבאי כי אני צריך להשלים בדיקות רפואיות בבית חולים ברזילאי (בעיות רפואיות).
אני סובל ממיגרנות מגיל 6 בערך, הן תוקפות אותי פעמיים-3 בשבוע ואינ לוקח כדורים מרשם נגדן.
אינ גם סובל מדכאון וניסיתי להתאבד 3 פעמים שנה שעברה, הייתי לוקח כדורי קלונקס נגד דכאון אבל הפסקתי בגלל תופעות הלוואי.
המחשבה על הגיוס פשוט מדכאת אותי כל פעם מחדש ואני מאמין שלא אצליח להתמודד עם המערכת הצבאית, בנוסף לכך אני כל הזמן רב עם אמא שלי (אבא שלי לא בארץ, אנחנו לא בקשר) וכל כמה זמן מסלקים אותי מהבית, בגלל זה אני צריך לפרנס את עצמי.
רציתי שאולי תכוונו אותי לפסיכיאטר שאוכל לדבר איתו לפני הגיוס.
גם רציתי לשאול על זה:
זה פסיכיאטר רגיל? או שזה פסיכיאטר מיוחד שהולכים אליו לפני הצבא?
זה עולה כסף? כי לפי מה שידוע לי ללכת לפסיכיאטר זה דבר יקר.
ואיך הוא יוכל לעזור לי בנושא?
אשמח לתשובה במהרה.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לפסיכיאטר לפני הצבא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2012פסיכיאטר לפני צבא - פרטי בתשלום או דרך קופ'ח.
לפני הגיוס תתדרוש בדיקה פסיכיאטרית ותצרף מסמכים רלוונטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו.....יהודה יהודה12/01/2012
יש לי ילדה בת 12 שעברה טראומה של שלשולים והקאות ומאז לא רוצה ללבוש את זה לא רוצה לאכול את זה לא רוצה להיפגש עם החברות ממציאה לה כל מיני חוקים משליטה טרור בבית הינו אצל פסיכיאטר נתן כדורים והילדה לא רוצה לקחת כדורי הרגעה מה עושים ? יש בבית טרור עם החוקים שלה רוצה לקבוע לכולם לאחים שלה מצב קשה מאוד אבל לא רוצה לקחת כדורים מה עושים אנחנו כבר יוצאים מדעתנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו..... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2012הפתרון - יעוץ וטיפול פסיכולוגי - התנהגותי, תוך שיתוף המשפחה בתהליך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין וצרבתעידן12/01/2012
שלום אני נוטל וולבוטרין 300 מ"ג. עם המעבר ל300 החלה צרבת קלה בבקרים. לאחרונה זה החמיר והתחלתי ליטול תרופה נגד צרבת בבוקר שאכן עוזרת
האם יכול להיות קשר בין הוולבוטרין לצרבת ? ואם כן, האם כדאי להמשיך לקחת תרופה נוגדת צרבת עם הוולבטורין או להפסיק. הוולבוטרין די עוזרת לי למצב הרוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבטרין
מיכל12/01/2012עידן, רציתי בבקשה לשאול אותך: הוולבטרין לא גורמת לך לנדודי שינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבוטרין וצרבת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2012מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה בנדון, יש לברר מצב קודם של רגישות בקיבה, תופעות לוואי של וולבוטרין אולי בשלב התחלתי או שינוי מינון התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים11/01/2012
שני שאלות?
האם יש מתאם בין עמידות לטיפול תרופתי ולבין הפרעת קשב וריכוז?
במינון תרופיוטי מלא תוך כמה זמן צפויה השפעה של תרופת אינווגה מיום הנטילה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2012אין קשר חד משמעי, בין עמידות לטיפול והפרעת קשב וריכוז.
הפרעת קשב וריכזו- הפרעה ניורו התפתחותית, עמידות לטיפול מושפעת מתיפקוד הכבד ( SLOW OR FAST METABOLISED ) , טיפול תרופתי בעבר אשר כולל הפסקות מרובות ושינוי מבנה המח כתוצאה.
השפעת אינווגה , מאוד אינבידאולי, תלוי במינון אפקטיבי, מחלות רקע, חומרת הבעיה ועוד... ( לדוגמה , עישון סיגריות מוגזם מוריד ריכוז נוגדי פסיכוזה, מפחית תועות לוואי אך מוריד את ההשפעה נוגדת הפסיכוזה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות ומתן הכוונה?יואב11/01/2012
איבחונים: שדרה שסועהS1 מצב מעבר לומבוסקרלי ליפומה בגוף חוליה L5 ליקוי היגוי קל האם האבחנות הנ"ל מצביעות על פגיעה נורולוגית? האם האבחנות הנ"ל מצביעות על הפרעות קוגניטיביות? תודה מראש יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות ומתן הכוונה? - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי11/01/2012שלום, יואב.
הממצאים שהבאת קשורים לחוליות עמוד שדרה מותני, אין קשר להפרעות פסיכיאטריות או קוגניטיביות.
לקבלת יעוץ עליך לפנות לנוירולוג או אורטופד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוואלמיה10/01/2012
אני לוקחת ציפרלקס ועכשיו הרופא שלי העלה לי את המינון של הסרקוואל ל 100 מ"ג. עכשיו אני עושה את המעבר ואני לעיתים מרגישה חוסר שקט.האם זה יכול לנבוע מהתרופה?
האם סרקוואל יכול לגרום לגוף לצרוך כל הזמן יותר ויותר כך שצריך לעלות כל הזמן במינון התרופה?
מה המינון הרגיל שנותנים בדר"כ סרווקאל לדיכאון וחרדה? אני פשוט יודעת שזה ניתן לסכיזופרניה וזה קצת מלחיץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן שאלה טובה.
שמוליק11/01/2012למען ההגינות אציין שאינני רופא.
שאלתך לגבי הסרוקוול אכן במקומה. זו תרופה נוגדת פסיכוזה ובאמת לא ברור מדוע נותנים אותה נגד דיכאון.
בסרטון הרצ"ב ד"ר דוידאור ניסה לטעון שיכול להיות שכאשר מטופל מתלונן על דיכאון, אז נותנים את התרופה הזו בשל חשש שמדובר בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.
ניסיתי לשאול על סמך מה ניתן לדעת אם מדובר בדיכאון או בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.
וחוץ מזה, הטיפול במאניה-דיפרסיה נעשה ע"י מייצבי מצב רוח והתרופה האנטי-פסיכוטית ניתנת רק אם מייצב מצב הרוח אינו מספיק יעיל לפאזה המאנית (כך הסבירו לי בקבוצת תרופות בזמן שהייתי מאושפז). לצערי, לא קיבלתי תשובה.
אינני יודע אם אובחנת במאניה-דיפרסיה וזו הסיבה לכך שנתנו לך סרוקוול, כדאי לך לברר את העניין עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקוואל - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי11/01/2012שלום, מיה.
סרוקוול במקורה אכן היתה תרופה אנטי-פסיכוטית אך בשנים האחרונות התגלה כי קיים גם אפקט אנטי-דכאוני ואנטי-חרדתי.
מחקרים רבים אישרו כי לסרוקוול יעילות בטיפול בדיכאון וחרדה.
FDA מנהל התרופות האמריקאי אישר טיפול בסרווקאל לדיכאון קליני חד-קוטבי.
אין עמידות והתרגלות לסרוקוול ולכן אין צורך בהעלאת מינון מתמדת אלא ע"פ שיקולים קליניים.
המינון המקובל לטיפול בסרוקוול בהפרעות דיכאון וחרדה הוא עד 200-300 מ"ג בהתאם למצב המטופל ושיקולים קליניים.
עליך להתיעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי התאמת מנון ות. לוואי.
סרווקוול בד"כ לא גורם לאי-שקט ובד"כ גורם יותר לתחושת רדימות.כת. לוואי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה
שמוליק11/01/2012שלום ד"ר.
באמת שלא ידעתי שישנן תרופות אנטי-פסיכוטיות שיעילות נגד דיכאון.
מהסרטון המוזכר של ד"ר דוידאור נראה שנותנים תרופה אנטי-פסיכוטית לדיכאון במקרה שהדיכאון מאובחן כפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה (ואז התרופה ניתנת כנגד הפאזה המאנית).
האם ישנן תרופות אנטי-פסיכוטיות נוספות שנתגלו כיעילות נגד דיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו הפעם הראשונה שאני שומע על זה - תגובה
ד''ר אהוד רוזיצקי11/01/2012שלום שמוליק.
כיום סרוקוול מאושרת בהתווית FDA לטיפול בדיכאון מאג'ורי.
יש מחקרים רבים התומכים בשילוב תרופות אנטי-פסיכוטיות בהפרעות דיכאון, תלוי בנסיבות הקליניות, במיוחד בדיכאון המלווה עצבנות, אי-שקט וכן בדיכאון עם מרכיבים פסיכוטיים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)