פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת למיקטל והסרת שיער בלייזר
    לילה
    31/10/2011

שלום,
    הייתי רוצה לדעת האם יש בעיה כלשהי לעשות הסרת שיער בלייזר מבית השחי והמפשעות בעוד נוטלים למיקטל 75 מ''ג ליום?

תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נטילת למיקטל והסרת שיער בלייזר - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    03/11/2011

אין בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישיות סגורה
    אייל
    31/10/2011

שלום רב
    אתאר תופעה, ואשמח לדעת האם יש לה אבחנה מוכרת בעולם הפסיכיאטריה.

"
    אדם מסוגר/מופנם, הנוטה לחיות בתוך עולם משל עצמו.
    יש לו עולם פנימי משלו, שהוא יכול לחיות בו עם עצמו והמחשבות שלו שעות רבות.
    נמצא רוב הזמן בחשיבה.
    יוצר קשר עם הסביבה, אבל לא מרבה בדיבור.
    שפת גוף דיי סגורה, לא מביע הרבה רגשות.
    טיפוס שקט. מתקשה ליצור כימיה עם חברים, ולנהל קשר תקין עם בת זוג.

*היה רוצה שהדבר ישתנה ושיהיו לו יותר קשרים וזוגיות (בניגוד לבעל הפרעת אישיות מופנמת)
    "

האם יש לתופעה הזאת שם מוכר במדע המודרני?

לקביעת תור
    סגירה
    אישיות סגורה

הוספת תגובה

• אישיות סגורה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/11/2011

באם האדם צמא לקשר ורוצה בחברה ובקשר אנטימי, אז הכיוון לקלאסטר C , אישיות חרדתית , בישנית, יש לברר באם מדובר בחרדה מביקורת של הסביבה והימנעות מארועים חברתים. פחות חשוב האבחנה המדויקת, יותר חשוב להיות בטיפול ושיפור המצב, ניתן לעזור מאוד כיום, מניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - האם יעיל במצבי חרדה?
    ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

שלום,
    אני סטודנטית בת 22 ומטופלת אצל פסיכותרפיסט עקב חרדות.. תחושת חרדה כללית , וכל מני התקפי חרדה כאלו ועלייה משמעותית בדופק בסיטואציות של לחץ והתרגשות.
    הטיפול עוזר.. אך הדופק עדייו גבוה ואני נלחצת בקלות ויש לי מועקות ולחץ בחזה, ואני חוששת שעכשיו כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה זה ייפגע בי בלימודים.. שלא נדבר במבחנים.
    אני מעוניינת לשלב את הטיפול עם תרופות אך חוששת נורא מהעניין ובמיוחד מתופעות הלוואי, שיפריעו לי או לחילופין שיראו לעין ויביכו אותי.
    שמעתי על ציפרלקס שיחסית משפיע מהר ואי תופעות לוואי...האם הוא כדור יעיל במצבי חרדה? האם הוא ירגיע אותי ואת תחושת החרדה הכללית? האם זה יוריד לי את הדופק הגבוה? מה התופעות לוואי שיש לכדור הזה? האם הוא כדור בטוח למי שבעבר סבל מ- SVT WPW (מסלול חשמלי נוסף בלב הגורם לדופק מהיר).
    כמו כן, אשמח אם תוכל למנות רשימה של כדורים שיעילים נגד חרדה ועם מינימום תופעות לוואי... אני פשוט רוצה לדעת לפני שאני הולכת לפסיכיאטר.

תודה.

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

אכן ציפרלקס יעיל, אך מאוד אינבידואלי בהשפעתו.
    שווה לנסות לפני רגע האמת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל למנות את ההשפעות?

ח'
    31/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראי אני לא מומחית אבל

תוהה
    02/11/2011

מנסיון אישי שלי, יש דבר קסום שנקרא "חוצה כדורים".

זה מאפשר לחצות כל כדור לחצי, לרבע, לשמינית וכדומה.

כך שלמעשה זה מאפשר לך לקחת נסיון עם כל כדור מבלי באמת להסתכן.

טרם התחלתי ליטול ריטלין שמעתי המון הפחדות. וכנ"ל על ציפרלקס.

מה שכתוב בעלונים זה בעיקר בכדי שחברות התרופות תהנה מכוסות.

בעלון כתוב את הדברים הכי מופרזים.

בגדול, יש אנשים שתרופות עושות להן פלאים. כלומר למעשה שווה לנסות כי אולי את מסוג האנשים שהתרופה תעשה לה ממה טוב.

בגדול תרופה פותרת לך את הבעיה באופן מיידי, גם אם מלאכותי, ואז זה מאפשר לך פרק זמן לעבוד בטיפול כמה שצריך.

אני לא מומחית, רק משתמשת בעצמי, ומכירה לא מעט אנשים שמשתמשים, אבל יודעת שהדרך לנטרל סיכון של כל תרופה היא פשוט להשתמש בחוצה כדורים, להתחיל במינונים של ציפור, ולהעלות בהדרגה. כי נניח שהתרופה מזיקה, היא לא תזיק ברבע כדור.

יש לי חברה שפחדה מאד להשמין מסרוקסט, בסוף הסרוקסט סתם לה את התאבון. בניגוד לאנשים שזה מעצים את התאבון שלהם.

כל אחד מגיב שונה.

לעניות דעתי, שום דבר שפסיכיאטר יאמר לא באמת יעזור, כי אנשים שונים מגיבים לתרופות שונות באופן שונה. הנסיון הקליני של 95% מן האנשים (שפסיכיאטר מכיר) לא רלוונטי עבורך. גם פסיכיאטר יתן לך לנסות ואז לדווח לו על ההשפעה לטוב ולרע.

אני באופן אישי ניסיתי רבע כדור ציפרלקס - וזה גרם לי לתופעות לוואי איומות. אז חתכתי את הכדור ל 1/8, ושם יחסית הסתדרתי. ואז העלתי לרבע, וכבר המוח הסתגל.

בגדול לא יודעים כלום עד שלא מנסים. חוצה כדורים הוא דרך המלך לחצות את הכדור למנה מזערית שאין בה סיכון. ואז להעלות בהדרגה.

מה שכן, אם יש לך בעיה בלב, את חייבת להוועץ ברופא. כי אולי ציפרלקס לא יתאים לך אלא משהו מסוג אחר. ואולי תצטרכי להיות במעקב רפואי בנושא הלב.

מה שאני אומרת - לגבי החוצה כדורים, הוא שאם נועצת ברופא וקיבלת מרשם, הדרך לא לחוות תופעות לוואי מביכות או נראות לעין זה להשתמש בחוצה כדורים, ולהתחיל ממש בקטן. אפילו רבע. או פחות. כמובן בכפוף לאישור רופא כי יש כדורים שניתנים לחציה ואחרים לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מעולה

אורה
    02/11/2011

יופי של תגובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת להכיר אנשים עם מאניה דיפרס
    שרון
    31/10/2011

היי אני אגם ואני בת 20 מעוניינת להכיר אנשים עם מאניה דיפרסיה או שמתמודדים עם דיכאון
    זה המסנג'ר שלי:
    [email protected]

הוספת תגובה

• מקפיצה

שרון
    31/10/2011

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות נפשיות
    דור
    31/10/2011

בן 25,בריא,לא נוטל תרופות.
    את שאומר עכשיו אמרתי גם לנוירולוג מוסמך,אשמח לדעה שניה.
    בחודש האחרון קורה לי תופעה מוזרה בשינה או לקראת שינה של חוסר שקט מוחי\נפשי,מחשבות שוא(סטמיות)וחרדה(אולי סכיזופרניה קלה)למשך מספר דקות עד שאני מתעורר מסיוטים אלו ומתאפס על עצמי.אציין שעברתי תקופה לא קלה לפני חודשיים שהסתיימה לפני שבוע אך עדיין מעט בלחץ,אציין גם שאני מרגיש שזה קורה לי כל פעם שאני שותה אלכוהל או\וגם עייף מאוד ושהשינה שלי לא סדירה עקב עבודה(פעם ביום ופעם בלילה).אציין שאנני טיפוס מעשן סמים אך פעם אחת עישנתי גראס לפני חצי שנה והיה לזה השפעה חזקה עד כדי כך שנשארתי במיטה שלושה ימים.
    ושיש לי תופעות לוואי אחרות כגון לעיתים דקירות בקצות האצבעות ובחזה למספר שניות ,לעיתים רחוקות רואה נקודה שחורה שבאה ונעלמת למספר שניות,ותחושה כאילו מישהו לוחץ לי בתוך הראש.
    אשמח לתשובתכם לגבי האבחון,יכול להיות שהכימיקלים בראש שלי קצת לא באיזון עקב משהו מסויים,?האם אפשר לבדוק את זה איכשהו,ומה הטיפול המומלץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות נפשיות

הוספת תגובה

• הפרעות נפשיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

ייתכן שהכל קשור לתסמונת חרדה, אך תשובה מקצועית תוכל לקבל רק לאחר בדיקה יסודית ומקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה
    ריקי
    30/10/2011

אם אני משמינה במהלך לקיחת תרופה פסיכיאטרית, כאשר אני אפסיק לקחת אותה אני אחזור למשקל המקורי שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• השמנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

באופן תיאורתי כן, מעשית תלוי גם בשינוי הרגלי אכילה ופעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק הזיות
    יונית
    30/10/2011

שלום רב ותודה על הפורום .

האם אדם שמתפקד מצויין מבחינה מוטורית, התנהגותית, קוגנטיבית ,חברתית וכ"ו נחשב לסובל מסכיזופרניה רק בגלל הזיות שמיעה ?

האם לא נדרשים מספר סממנים לצורך קביעת המחלה או שמספיק רק אחד?

אני רוצה לציין שההזיות מגיעות כתוצאה מפחדים נוראיים לאבד ילד אבא חבר ..לעשות תאונה וכ"ו מסיוטים בלילות וממחשבות קשות אך בשום פנים ואופן האדם לא משוכנע שהקול שמדבר אליו הוא אמיתי וצריך לענות לו כלומר הוא יודע שזה לא תקין ולא משוכנע באמיתות הדברים .

האם הזיות שמיעה מחייבות טיפול תרופתי ? (בהנחה וזאת הבעיה היחידה כאמור )

לקביעת תור
    סגירה
    רק הזיות

הוספת תגובה

• רק הזיות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

באם משוכנעים שהקול לא אמיתי והחוויה לא פוגעת בשום צורה בתיפקוד הכללי, לא מדובר במצב פסיכוטי.
    יש להתייחס ולברר חרדה , דיכאון וכו'..
    לטפל לפי הממצאים.
    כמובן שמומלץ במצב הנ''ל, להפחית קפה, להימנע מאלכוהול וסמים, פעילות גופנית ומציאת דרכים לשם הפגת מתחים ורגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    מיכל12
    30/10/2011

שלום, בעלי במצב לא נפשי לא פשוט. הוא עבר תקופה מאוד קשה בשנה האחרונה. הוא עבד והתאמץ להתקבל לעבודה ובעבודה זו הוא נכנס למצב נפשי קשה, העבודה לא התאימה לו, היה לו קשה עם סוג האנשים איתם עבד, היה לו קשה עם העמיתים לעבודה ועם סגנון העבודה שהנו סטטי ולא דינמי.כל הסביבה הקרובה תמכו ועשו מאמצים למנוע ממנו להתפטר אך הוא לא יכל לשאת זאת והתפטר. הדבר מאוד השפיע עליו וההערכה העצמית שלו מאוד נפגעה ומאז מזה מס' חודשים מעטים הוא עובד בעבודה זמנית באבטחה בתקווה שימצא עבודה יותר רצינית ולטווח הארוך. בינתיים חיינו השתנו, הוא כבר לא נהנה לעשות את אותם הדברים שנהגנו לעשות, הוא מנסה להימנע מחברת אנשים כמו המשפחה שלי והמשפחה המורחבת ומעדיף להיות רק בסביבה המאוד קרובה שלו,הוא מרגיש שהאנשים מזלזלים בו, יש מצבים שבהם נכנס לדיכאון וכל העולם נראה לו שחור, הוא חסר סבלנות ויש לו התפרצויות. מה עלינו לעשות?? אני הצעתי לו לפנות לקבלת טיפול, הוא הסכים ללכת לרופא משפחה לקבלת טיפול תרופתי אך כרגע הוא נמצא בתהליכי גיוס למשטרה והוא לא רוצה שהדבר יירשם בתיק הרפואי שלו וימנע ממנו להתגייס לכן מישהו המליץ לפנות לפסכיאטר פרטי לאבחן ולבדוק מה ניתן לעשות. בימים האחרונים הוא לקח צעד אחורה בכל נושא הפנייה לקבלת טיפול והחל להגיד שכרגע לא טוב לו בעבודה עם האנשים שעובד איתם וזה הדבר שמלחיץ אותו ומכניס אותו לדיכאון לכן חושב לעזוב את העבודה וטוען שהבעיה לא אצלו אלא בעבודה הנוכחית. אני מרגישה שיש לו בעיה ושהוא זקוק לטיפול, הבעיות שלו בעבודה שלא מסתדר עם אנשים ושלא טוב לו הם לא חדשים וזה חוזר על עצמו במהלך שלושת השנים האחרונות ולדעתי החלפת מקום עבודה אולי תקל עליו לתקופה מאוד קצרה אך לדעתי הוא יחזור להיות באותו מצב.מה עלינו לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

שאלה לא פשוטה, התשובה חייבת להתייחס לנושא הביולוגי(תרופות, מזון) , פסיכולוגי ( ערך עצמי, משמעות לחיים, מוטיבציה) וכן נושא סביבתי ( משפחה, עבודה, חברים..).
    לדעתי יש להגדיר כעת שהמטרה הראשונה לשפר ולטפל בנושא הפשי, יעוץ מסודר עם איש מקצוע ( פרטי או קופ'ח), לישקול תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, לישקול טיפול בשיחות, במיוחד CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי) וכן גיוס של המשפחה וחברים לשם תמיכה( אך לא קיצוני ולא להעביר מסר של נכות ומסכנות).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה ומשככי כאבים
    רא
    30/10/2011

שלום רב,
    לפני כשבוע התחלתי להשתמש בפריזמה.
    הרוקח הסביר על כל מיני הגבלות לגבי השימוש במשככי כאבים ופריזמה. הרופא שרשם לי את הכדור לא הזכיר דבר בנושא.
    האם ניתן להשתמש באדוויל? באקמול? כרגיל או עם מגבלות כלשהן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה ומשככי כאבים

הוספת תגובה

• פריזמה ומשככי כאבים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

באופן כללי לא אמורה להיות בעיה.
    בעיה יכולה להתעורר, כאשר השימוש מופרז ואו קיימת בעיה גופנית, כגון תיפקוד הכבד ( אפשר לברר בבדיקת דם פשוטה), לכן יש להתייעץ עם רופא המשפחה כאשר מתעורר ספק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה
    ריקי
    29/10/2011

אני התחלתי לקחת 20 מ"ג פריזמה ולאט לאט עברתי ל80.
    השאלה היא: אם לא משמינים מ20 מ"ג, אז מ80 מ"ג כן אפשר להשמין או שהכמות אינה משנה?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה

הוספת תגובה

• פריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

הנושא מאוד אינדיבידואלי, לא ניתן לענות באופן חד משמעי.
    באם לא היה עליה במשקל לאחר מס. חודשים, הסיכוי לעלות בהמשך באופן ניכר מיזערי, אך קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיד מדלגים עלייי בבקשה יחססס???
    מתה מפחדדדד
    29/10/2011

שלום.בעברי אובחנתי כאישיות בלתי בשלה במשבר דכאוני,+אוסידי קל, לאחר 14 שנה שקטים ומאושרים עם רסיטל אנטי דכאוני
    ,לפני כשנה קבלתי התקפי חרדה חזקים... ונורא נלחצתי וחשבתי שאני מתחליה להשתגע.ואז במשך תקופה ארוכה החרדות לא הפסיקו וכול היום היתי בודקת את עצמי שלא השתגעתי,,היתי פוחדת לשמוע קולות או שיקראו לי וכו..ויום אחד באמת התחלתי לשמוע כאילו קוראים לי בשמי. וכול היום כול שניה..זה היה לא מפסיק ואני היתי בוודאות יודעת שזה לא קיים ולא קוראים לי ..אחר כך עלתה חשיבה של ממש שניה שאמא שמה רעל באוכל..אבל באותו רגע גם נבהלתי מהחשיבה הלא הגיונית הזו והתפרצתי בבכי..מעצם המחשבה ..עכשיו אני בדכאון כבר חודשיים ...וזה בעיקרון הלך ונעלם אבל מידיי פעם זה חוזר..רק לא בתדירות גבוהה...אני מודאגת מאוד מאוד מאוד...לציין אני בת 33 ואבא שלי מאובחן כסכיזופרן..אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• תמיד מדלגים עלייי בבקשה יחססס??? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

ממליץ על בדיקה מסודרת אצל פסיכיאטר, אין טעם לספקולציות אבחנתיות בפורום, מדובר בנושא רציני שחייבים לשלול באופן יסודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נוירלפטיות הכי חדשות
    לירוח
    29/10/2011

אני סובל מהפרעות קשב וריכוז
    TEMOR
    CHRONIC MIGRANE
    DIPRESSIVE BECAUSE A REALTY
    --------------------------------------------------
    ניסו עלי את כל הנוירלופטיקה ולא עזר
    כרגע אני עם LEFONEX
    אמרו לי שיש תרופות נווירלפטיות שהם לא בסל
    האם יש תרופות נוירלפטיות חדשות 2011
    בלי תסמינים של רעב שלא מכילות הורמונים
    א יש תרופה חדשה במחקר?
    אם כן שלח לי את הטובה ביותר
    והאם הקופה ממנת את התרופה
    אם כן תן לי את הכי טובה
    ומה הפרוצדורנ
    ניירות וכוולי
    כמו כן אבקש ממך רשימת תרופות שיצאו ב 20011

נוירלפטיות הכי חדשות בלי תופעות לוואי

בתודה
    לירוי

הוספת תגובה

• תרופות נוירלפטיות הכי חדשות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

תהליך בחירת תרופה מורכב מפרמטרים רבים, לא בהכרח שתרופה חדשה טובה יותר, יש מצבים שדווקא תרופות ישנות הרבה יותר יעילות. ממליץ להיצמד להמלצת רופא מטפל ואו לפנות לחוות דעת שניה, באם יש ספק.
    התעסקות עם תרופות וניסיון לבחור תרופות חדשות יכול להוביל לבלבול, החלפה מיותרת, תופעות לוואי מיותרות והכי גרוע, החמרה במצב עד לצורך באשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    ishay
    29/10/2011

אשפוז יום בשלוותה יכול לעזור?
    והציעו לי איזה שהוא מחקר ששמים לך מכשיר על הראש וזה עושה כל כמה שניות זרם כזה חמש פעמים בשבוע במשך חודשיים
    אמרו לי שהמטרה של זה שזה מוציא אותך מהייאוש , נותן לך זריקת אנרגיה
    מה אתה חושב על זה זה יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שאלה... - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    29/10/2011

זה בהחלט יכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה קשה
    רוני
    28/10/2011

שלום

מזה כארבע שנים אני סובל מקוצר נשימה קשה לאחר שני טיפולים ארוכי תווך של כשלושה חודשים כל אחד ,הראשון באלפרליד וסרנדה והשני בציפרלקס ,לא היה שום שיפור והמצב רק החמיר,האם אתה ייכול להמליץ על כדור או טיפול שיכול לעזור.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה קשה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה קשה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    29/10/2011

ישנם מוגדי חרדה רבים . יש להפגש עם פסיכיאטר שיאבחן וימליץ על טיפול מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלתרוקסין ן- SSRI
    ח'
    28/10/2011

שלום,
    גילו אצלי תת פעילות בבלוטת התריס ואני אמורה להתחיל טיפול באלתרוקסין 50 מ"ג 4 פעמים בשבוע. במקביל בעקבות חרדות המליצו לי לקחת כדורים ממשפחת SSRI. ופתאום בעלון של האלתרוקסין ראיתי כי אסור לקחת אלתרוקסין ביחד עם תרופות נוגדות דיכאון . האם זה נכון ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלתרוקסין ן- SSRI

הוספת תגובה

• אלתרוקסין ן- SSRI - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    29/10/2011

אין מניעה בנטילת אל תרוקסין ותרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה SSRI

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה