מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה דבר שכיח?אמנון17/10/2011
אני לוקח ציפרלקס כבר ארבע חודשים והאמת אני לא ממש בטוח אם התרופה משפיעה עליי או לא הפסיכיאטר שלי אומר לי להמשיך לקחת אותם ולא להחליף לכדורים אחרים כי אולי התרופה משפיע עליי בלי שאני יודע אז השאלה שלי האם זה קורה הרבה שלא יודעים בוודאות אם תרופה משפיעה? או שאני אמור להרגיש שינוי משמעותי ולדעת בוודאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דבר שכיח? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2011השאלה אם היה שינוי כל שהו ? מצב רוח, תיאבון, ריכוז, ערנות וכו''
אם היה שינוי חיובי כל שהוא, יש למצות , ואולי לעלות מינון.
אם לא היה שום שינוי קליני, יש צורך לשקול שינוי טיפול.
יש לזכור, יש להתייחס למרכיב גופני, פסיכולוגי וסביבתי על מנת להגיע לשיפור ואיזון נפשי , תרופות בלבד לא מספיק לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRIבני17/10/2011
שלום!
כמה זמן לוקח לתופעות לוואי, לתרופות מסוג SSRI כמו ציפרלקס, לצאת מהגוף..
אני אחרי הפסקה של חודש.. ועדיין התפקוד שלי מת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI
בני17/10/2011מדבר על תפקוד מיני (אין חשק,אין זקפה)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSSRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2011יש להבדיל תופעות לוואי מתרופה או פגיעה תפקודית משנית להפרעה נפשית או מרכיב אחר ( נזק של סמים, אלכוהול וכו..)
יש לברר תחילה את המצב הנפשי, האם מאוזן ? לשלול בעיה גופנית.
תופעות לוואי אחרי חודש ללא תרופה זה לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSSRI
בני20/10/2011לא שולל בעיה גופנית... המצב הנפשי בסדר גמור!
האם זה נזקים מהתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSSRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/10/2011בדר.כ לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון לוסטרל לטיפול בחרדה חברתיתד``ר יונתן דוידאור16/10/2011
אני לוקחת לוסטרל 50 מ"ג לטיפול בחרדה חברתית חודש ללא שיפור משמעותי ממש, הפסיכיאטר המליץ להעלות מינון ל100 , השאלה שלי היא האם באמת זה יראה שיפור גדול יותר ? אני לא רוצה סתם לקחת. ומה שמטריד אותי זה אם מעלים את המינון זה יגרום ליותר תופעות לוואי ויש סיכוי שגם להשמנה? יש הבדל בתופעות לוואי אם לוקחים 50 מ"ג או 100? אם מעלים את המינון הסיכוי להשמנה בעקבות הכדורים עולה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל
עדן מזור16/10/2011זו SSRI - תופעות לוואי נפוצות כמו יובש בפה, בחילות, כאבי ראש וכו'.
לוסטרל וציפרלקס הן שתי הSSRI המשמעותיות ביותר שתופעות הלוואי במערכת העיכול הנלוות לתרופה - עשויות מאוד להיות חלשות.
לוסטרל - SSRI כמו כל הרגילות: עשויה לגרום להגברת התיאבון ועלייה במשקל ואילו עשויה גם לדכא תיאבון ולהביא לירידה במשקל עקב צריכה מעטה של אוכל עקב כך.
ישנן עדויות נוספות שלוסטרל אינה גורמת להשמנה והיא אפילו יכולה לדכא תיאבון. בכל מקרה יש את ה ' סיכון ' של הגברת תיאבון ועלייה במשקל. זה עניין של ניסוי וטעייה.
איך את מרגישה עם ה50 מ"ג?
זו אכן תרופה טובה לחרדה החברתית. 100 מ"ג זה גם בסדר,
כעיקרון אם יש תופעת לוואי בתחילת הטיפול או שלא חלפה - אז ככל שהמינון גבוה יותר כך תופעת הלוואי תהיה בעצמה רבה יותר ואולי גם למשך זמן רב יותר.
מאחר והגוף שלך כבר מכיר את החומר הפעיל בלוסטרל - התופעות עשויות להיות חלשות יחסית או לעבור במהירות יחסית.
בכל מקרה התופעות לוואי אמורות לעבור תוך כמה ימים עד מס' שבועות.
אם תופעות לוואי קשות מידי או האפקט החיובי הרצוי לא טוב מספיק עבורך או שיש השמנה ניתן להחליף תרופה לSSRI אחרת שעשוייה לעזור לחרדה החברתית, למשל ציפרלקס, רסיטל וכולי. לפעמים יש תוספת מחזקת מאוד של אנטי פסיכוטי אטיפי (מהדור החדש, לא טיפוסי) כדי להעצים אפקט חיובי נגד חרדות, ואולי גם לחרדה חברתית למשל סרוקוואל או ריספרדל.
בנוסף ניתן להתגבר על ההשמנה באמצעות אורח חיים בריא ופעילות גופנית שמומלץ בין כה מבחינה נפשית.
תרגישי טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן תוסיף שאתה לא רופא!
אביתר16/10/2011כל הכבוד שאכפת לך אבל אתה חיב לציין בתחילת כל תגובה שאתה עונה על סמך קריאה (אני מתאר לעצמי) ואינך פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן תוסיף שאתה לא רופא! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011שיני מינון מתחייב, באם יש תגובה מסויימת, זה סימן שהתרופה יעילה, ויש צורך למצות,
50 מ''ג נחשב למינון נמוך יחסית ולא מספק, ממליץ להיצמד להמלצת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל וקונצרטה?דלית16/10/2011
שלום, בעלי מקבל מזה 5 שנים למיקטל 300, כדי לייצב מצב רוח ולמנוע התפרצויות זעם.
לאחרונה החל טיפול בקונצרטה 54 בשל ADHD האם השילוב מוצלח? האם אין סכנה בלקיחת למיקטל תקופה כה ממושכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל וקונצרטה
עדן מזור16/10/2011לא צפויות בעיות בשימוש בלמיקטל לטווח ארוך, גם לאחר 5 שנים ויותר.
בדקתי אינטראקציות באתר drugs.com ולא נמצאו אינטראקציות ידועות אולם רשומה שם אזהרה: אין זה אומר שלא קיימות אינטראקציות כלל, עליך תמיד להתייעץ עם הרופא.
בנוסף בדקתי ועוד הרבה אנשים לקחו ולוקחים את הקומבינציה הזו.
כיצד בעלך מרגיש עם התרופה הזו?
האם את רואה אצלו משהו חריג או שההתנהגות התייצבה?
מה בעלך מדווח לך?
האם יש ילדים משותפים לשניכם?
מתי ניתן לו הקונצרטה ומתי אובחנה הפרעת הקשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן אתה לא רופא
אביתר16/10/2011כל הכבוד שאכפת לך אבל אתה חיב לציין בכל תגובה שאתה עונה על סמך קריאה (אני מתאר לעצמי) ואינך פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיקה פעם אחת
עדן מזור16/10/2011הבנתי.
אני לא כחול בפורום וכמובן שאינני רופא.
בחלק מההודעות שלי אני כותב שאינני רופא ויש לחכות לדעה מקצועית באמת.
הכל בעירבון מוגבל חברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן היקר
אביתר17/10/2011עם כל ההערכה לרצון הטוב, אתה עושה פה תשאול מקיף לאנשים שמתרשמים שאתה רופא או מינימום סטודנט לרפואה!
חלק מההודעות פה בפורום נשאלות ע"י בני נוער או אנשים שלא סיימו תיכון, אין כזה דבר "בחלק מההודעות שלי אני כותב שאני לא רופא"
אתה חייב לציין שאתה לא רופא. כמו שכתבת באחת מההודעות פה - "אני עדן, בן 20, מהרצליה" - תכתוב בכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיקטל וקונצרטה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011השילוב אפשרי, בלקיחה בזמן ארוך, יש להיות במעקב רופא מסודר, כולל בדיקות דם תקופתיות לשלול שינוי ( ספירת דם, כבד, כליות וכו..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוראדרנאליןמיכל16/10/2011
שלום,
רציתי בבקשה לברר: איזו תרופה במינון מקסימלי או מינונים זהים עובדת הכי טוב והכי הרבה על הנוראדרנלין: סימבלטה, אפקסור, וייפקס או איקסל?
האם ישנו קשר בלי לקיחת תרופת אלה לבין קורטיזול ושינויים בו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל 3 התרופות שציינת הינן מSNRI
עדן מזור16/10/2011כולן משפיעות על הסרוטונין וגם על הנוראדרנלין.
אפקסור זה השם המקורי לוייאפקס (התחליף הגנרי) - עובד על הנוראדרנלין החל מ150-200 מ"ג.
סימבלטה גם מתחילה לעבוד על הנוראדרנלין במינונים גבוהים יותר.
טיפול בדיכאון קשה עם סימבלטה הוא 90 מ"ג ומעלה. כמובן תוך התחשבות בפרופיל תופעות הלוואי.
IXEL תרופה טובה, וסימבלטה גם כן מעולה - לא רק לדיכאון או חרדה, אלא גם למצבים של כאב נוירופטי\עצבי מסיבות שונות שבעיקרן הסוכרת.
לאפקסור או וייפאקס - סינדרום הגמילה הקשה ביותר מבחינת כאבי ראש ועוד ואפשרות לחזרת המחלה כמובן.
השיקול הוא לא רק איזה מינון של מה עובד חזק על הנוראדרנלין אלא איזון בין 3 הנוירוטרנסמיטורים בדיכאון וחרדה והפרעות אחרות: סרוטונין, דופאמין ונוראפינפרין.
בנוסף חשובה קומבינציה של תרופות והתייחסות רבה לתופעות הלוואי.
כמו כן - טיפול הדרגתי על מנת לקבל אפקט רצוי, להתרגל לתרופה גופנית ופסיכולוגית ולמנוע תופעות לוואי לא נעימות בעצמה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל 3 התרופות שציינת הינן מSNRI - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011ייתכן ו IXEL המנצח ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהג'ק16/10/2011
שלום רב,
האם תופעות נוירו וגטטיביות (אדמומיות בפנים בעת התרגשות) מצביע על קשר לאבחנה שקיבל אדם 30 שנים לאחר מכן על הפרעה דכאונית מאג'ורית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011התשובה : לא !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ג'ק17/10/2011לד"ר יונתן דוידאור שלום רב,
תודה רבה לך על תשובתך לשאלתי מתאריך 16.10.2011.
ברצוני לשאול האם את תשובתך לשאלתי ניתן למצוא בספרות מקצועית? במידה וכן, מהי הספרות המקצועית שבה ניתן למצוא זאת?
ושוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רוצה רשימה של מקורות?
דניאל17/10/2011אין סיכוי שהוא יענה לך לשאלה הזו, וזה גם לא רציני לשאול את זה.
הוא למד שבע שנים רפואה, הוא מין הסתם מבין את הקשר בין מערכות הגוף השונות ויודע מה קשור למה, ועל כך הוא מסתמך בתשובתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה רוצה רשימה של מקורות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011התגובה שתיארתה יכולה להיות נורמטיבית וללא קשר להפרעה נפשית ולא בהכרח רמז חד משמעי להפרעה.
לגבי לימודים 7 שנים רפואה + 7 שנים התמחות בפסיכיאטריה = הרבה
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - הבהרה
ג'ק17/10/2011לד"ר יונתן דוידאור שלום רב,
פנייתי בנושא "המשך שאלה" מהיום ה-17.10.2011, הופנתה אליך ולא אל "דניאל" שהשיב לי במקומך ואיני יודע מהו הידע המקצועי שלו ותחום עיסוקו המקצועי לצורך מתן תשובות!
בנוגע לתשובתך אלי מהיום ה-17.10.2011, לא ברור לי האם בתשובתך התייחסת שהתופעות הנוירו וגטטיביות (אדמומיות בפנים בעת התרגשות) היו 30 שנים לפני האבחנה על הפרעה דיכאונית מאג'ורית, או שהתייחסת שההבחנה על הפרעה דיכאונית מאג'ורית היתה 30 שנים לפני התופעות הנוירו וגטטיביות?
בשאלתי מתאריך 16.10.2011 כתבתי שהתופעות הנוירו וגטטיביות הן שהיו לפני 30 שנים
ונראה לי כי התייחסת להפך.
אודה לך על מענה לפנייתי זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - הבהרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/10/2011יש להבדיל, אבחנת דיכאון נעשת על פי קריטריונים ברורים, לפעמים יש הפרעות נלוות ,עם קשר או ללא קשר לדיכאון.
אדמומיות כתגובה לדחק יותר מכוון לתגובה חרדתית ולא דיכאונית וכן לא מחייב להיות פאתולגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך הסבר מפורט על סכיזופרניהBEN16/10/2011
שלום לכולם אני בן 19 בשלוותה אמרו לי שיש לי סכיזופניה
אני ממש לא מבין מה קורה איתי , לא יודע מה יש לי
אני מפחד ללכת ברחוב בגלל שעם יראו אותי יחשבו עלי שאני מכוער ועם אני מדבר עם אנשים אז אני נלחץ אני מפחד לשאול שאלה כי אני מפחד מהתגובה עם הם יפגעו בי מילולית ו גם יחשבו שאני מפגר ואני חושב שההליכה שלי לא טוב , הדיבור בקיצור אני לא יכול לסבול את עצמי יותר , לא יכול להסתכל במראה
בכל מקום שאני נמצא בחברה אני מרגיש שמסתכלים עלי על כל דבר בי וחושבים שאני מגעיל ומכוער אני כל כך חרד שזה פשוט סיוט
יש עוד אבל שכחתי.
כל מה שכתבתי זה קשור לסכיזופרניה או לדימוי עצמי או לחוסר ביטחון ?
ואני חייב הסבר על הסיזופרניה כי אני לא יכול יותר שאני לא יודע בדיוק מה יש לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך הסבר מפורט על סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011לפני קריאה ובירור, יש צורך לקבל הסבר אבחנתי מרופא מטפל, איזה סוג ? מה הסיכויים להחלים ? וכו'..
קריאה ניתן למצוא באינטרנט.
בקרוב !!
אני מפתח תוכנות חינם, לאייפון וכן אנדרואיד, הראשונה תיהיה לגבי סכיזופרניה, מבוא והסבר כללי, אבחנה, תרופות חדשות, מוח ואזורים הכלולים.
מי שמעוניין לקבל עידכון, מוזמן לפנות אלי דרך האתר שלי, טופס פניה כללית, לבקש להיות ברשימת עידכון לגבי חדשות ועידכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהאביב16/10/2011
בזמן האחרון יש לי תחושה של לחץ בחזה, עייפות, חוסר ריכוז. -התקף חרדה(אני חרדתית)
אם מתחילים טיפול תרופתי ומרגישים טוב יש מצב להפסיק את הטיפול או אהיה חייבת לקחת לכל החיים ?
מה דעתכם על טיפול אלטרנטיבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
שמוליק09/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערנו הרב
הידד לגראס09/08/2015תרופות פסיכיאטריות הן ממכרות!
וקשה נורא להפסיק איתן-אפשר לשקוע בדיכאון ענק יותר מז שהעה לך לפני שהתחלת את הטיפול התרופתי או משברים בלתי נסבלים או תופעות לוואי פיזיות לא נעימות. ואחוז גדול מאלה שלוקחים מעדיפים להפסיק בגלל תופעות לואי לא נעימות -רק שמאוחר להם כבר.
מקווה שלא תתני לאף אחד לעשות לך שטיפות מוח למה כן כדאי לקחת.
אני ממליצה לך מכל הלב לא להתחיל ולטפל בעצמך בצורה אחרת.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/08/2015תרופות בהחלט עוזרות להשיג הקלה. שילוב של תרופות + cbt +היפנוזה. מניסיון, יכול להוביל לשיפור מהיר יחסית ואף החלמה לעתים. תרופות ניתן להפסיק לאחר השגת הקלה ותובנות בטיפול בשיחות ואו שינוי בגורמי דחק סביבתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות אובססיביות שלא נותנות מנוחמתעניין16/10/2011
שלום רב,
מזה זמן רב אני חווה מחשבות אובססיביות על החלטה שלקחתי בעבר שמשפיעה על חיי כיום. אני לא מפסיק לשחזר את הסיטואציה אחורה ולהמשיך לדמיין את תהליך קבלה ההחלטה (השגוי) ואיך יכולתי למנוע את זה ו/או לקבל החלטה אחרת.
להגנתי, אני יכול לציין שאני מנסה בכל פעם להוכיח לעצמי שההחלטה שקיבלתי הייתה סבירה או אנושית בנסיבות הקיימות, ושאין לי למה לכעוס על עצמי כי עשיתי את מה שכל אדם סביר היה עושה. עדיין, זה לא מרפה ממני ואני שב וממשיך להריץ את התסריטים בראש. זה פוגע בי בכל תחומי החיים, משפיע על מצב רוחי ומקשה עליי לתפקד.
בעבר, נפגשתי עם פסיכיאטר שרשם לי רסיטל. לקחתי את התרופה במשך כמה חודשים, וזה אמנם הפחית את רמת החרדה (שעכשיו לא ממש קיימת), אבל לא הפחית את המחשבות האובססיביות.
אני מעוניין לשאול איזו תרופה יכולה לסייע לי. ברור לי שאני חייב לפנות לפסיכיאטר כדי לקבל מרשם, ואני לא מסתמך באופן בלעדי על הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובססיביות שלא נותנות מנוח - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011מינון גבוה של תרופות ממשפחת הרסיטל יכול לעזור. כדאי בנוסף לגשת לטיפול קוגנטיבי במחשבות טורדניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביר שהאובססיביות המנטלית
עדן מזור16/10/2011של מחשבות נובעת מחרדה. רצוי לגשת שוב לפסיכיאטר, לא חובה לאותו הפסיכיאטר על מנת לקבל אבחון והצעות לטיפול.
פורום זה לא יכול לספק לך אבחנה מעמיקה אלא תשובות מכסימום מפורטות ומקצועיות אולם אין זה תחליף לייעוץ רפואי , דהיינו פגישה עם רופא פסיכיאטר.
אם אתה נגד תרופות (מה שלא נראה כי לקחת בעבר רסיטל שעזר לך , לדברייך) אז אפשר לנסות רק CBT (טיפול קוגנטיבי התנהגותי) וטיפול פסיכודינאמי (קלאסי)
המטפל שלך יכול להיות עוס קליני, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר.
מומלץ לרכז את הטיפול אז פסיכיאטר שהוא גם פסיכותרפיסט או מטפל בCBT כפי שציינתי.
יכול להיות שתהיה חזרה לרסיטל במינון יותר גבוה, או מעבר לתרופה אחרת בהדרגתיות ואולי עם הזמן שילוב של תרופות - לא לפחד זה בסדר, ונועד לסייע לך בסך הכל.
זכור שמחשבות שהוצאנו לפועל ויישמנו היו , עברו ונגמרו. כעת אתה בראייה לעתיד וחי את ההווה - את העכשיו. אפשר ללמוד תמיד ממה שעשינו , יכול להיות שזו ההחלטה הנכונה אף על פי שלך זו נראית טעות פטאלית. נסה לחשוב שלא בהכרח היה טוב עם החלטה אחרת . ואולי ההחלטה הזו הייתה הרע במיעוטו? או האפשרות היחידה? לא תמיד הכל בכוחנו , אבל יש לנו שליטה רבה על החיים שלנו !
תרגיש טוב חמוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יכול להיות?מוטי15/10/2011
שני תרופות נגד דיכאון מאותה משפחה האם יכול להיות שתרופה אחת תשפיע עליי והשנייה לא נגיד פבוקסיל תשפיע עליי אבל ציפרלקס לא? גם אם לקחתי את שניהם במינון מספיק גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב של יותר מתרופה אחת
עדן מזור16/10/2011יש אנשים שמסיבות של חוסר יעילות או יעילות מועטה או תופעות לוואי קשות או הפרעות קשות ומחמירות או הפרעות שונות - נוטלים יותר מתרופה אחת.
חשוב להבין את הרקע: תרופות שונות עובדות על מנגנונים שונים בדרכים שונות וחוסמות רצפטורים (קולטנים) שונים. כמובן שזה גם אינדיבידואלי לכל אדם.
התרופה ציפרלקס למשל היא ממשפחת הSSRI, מעכבת ספיגה חוזרת של סרוטונין בלבד (סלקטיבית) - לא שמופרש יותר סרוטונין אלא הניצול מחדש שלו מתעכב וכך יש יותר איפה שצריך להיות.
גם רסיטל (ציפרמיל), פרוזאק\פלוטין (פלואוקסטין) ועוד הן ממשפחת הSSRI.
וייאפקס\אפקסור (ונלאפקסין) היא ממשפחת SNRI - מעכבת ספיגה חוזרת של סרוטונין וגם של נוראדרנלין. כמובן שזה לא שווה ביניהם. קודם כל היא מעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ובמינונים גבוהים יותר (מ150-200 מ"ג ואילך) גם על הנוראדרנלין.
וולבוטרין (בופרופיון) היא NDRI - מעכבת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין וגם של דופמין.
התרופה REMERON היא מקבוצה לא משוייכת אבל עובדת גם על המוליכים הללו.
וכו' וכו'.
על מנת לחזק את האפקט החיובי או על מנת לטפל בהפרעות עמידות כמו חרדה עמידה או דיכאון עמיד מעלים מינונים או מוסיפים תרופות בדרך כלל מקבוצות דומות או שונות. יש גם שימוש נרחב באנטי פסיכוטיים אטיפיים מהדור החדש, למשל ריספרדל, גאודון, סרוקוואל להפרעת אישיות גבולית, לדיכאון וחרדה עמידים, לסכיזופרניה. בנוסף לחלק מההפרעות יש מחלות משניות נלוות פסיכיאטריות. למשל אדם פרנואידי יכול ללקות בהתקף פסיכוטי ולסבול מחרדה ודכדוך מתמשכים. חשוב לזכור שרוב התרופות הן לטיפול סימפטומטי בלבד - מה שמקל מאוד להתמודד ולפתור וגם להתחיל טיפולים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי לך בשרשור אחר בטעות.
עדן מזור16/10/2011בנוסף, כן - מאוד יכול להיות מאחר וזה אישי לכל אדם.
יש אחד שציפרלקס SSRI במינון גבוה אפילו (מכסימאלי ומעבר) לא תעשה את העבודה או תהיה עם תופעות לוואי לצד אפקט חיובי כלשהו (מה שמרגיש לחלק מהאנשים שלא מכפר על התופעות האלו). ואילו פבוקסיל כן עשויה לעשות את העבודה או פרוזאק.
חשוב לזכור - לציפרלקס ולפרוזאק למשל מבחינת תופעות לוואי יש פחות סבירות להשמנה ותשישות. לעומת זאת מבחינת חשק מיני יש הבדל.
כנ"ל לגבי עניין של תיאבון ובקרת משקל - שונה מאדם לאדם.
בנוסף SSRI תחילה בשבועות הראשונים לטיפול גורמים לכאבי ראש אפילו נוראיים על גבול המיגרנות אצל חלק מהאנשים, אך עם הזמן מחסלים כאבי ראש אצל רובם.
בנוסף, יכול להיות שחזרה אפיזודה של המחלה כמו פסיכוזה או דיכאון או החמרה של חרדה ולכן יש תחושה שהכדור הבא מבחינה "כרונולוגית" לא עזר. אולי גם עם הכדור הקודם תהיה תחושה שלא סייע.
בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא, להתאים תרופות, מינונים וקוקטיילים בהתאם לגיל, למשקל, למחלה, להתקדמות, לתופעות הלוואי ולנסיבות החיים. וכמובן להיות קשוב לפסיכיאטר אולם לזכור שאיננו קדוש! למטופל יש חלק לא פחות חשוב מלמטפל, שהרי אנחנו העבודה שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה יכול להיות? - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011אין דרך לנבא איזו תרופה תעזור ואיזו לא. לעיתים קרובות רואים שגם בתרופות מאותה משפחה יש הבדלים אינדבידואלים . אחד יגיב לתרופה X והשני לתרופה Y מסיבה לא ידועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, האם באמת הסיבה אינה ידועה?
עדן מזור16/10/2011אני הבנתי את זה בצורה של רגישות לרצפטורים, כמויות של קולטנים, שינויים הורמונאליים ומטאבוליים, איזורים במוח שונים מעט בין בני אדם (למרות שאנטומית כולנו זהים) או אולי שימוש בתרופות אחרות בעבר וכו'.
מדוע הסיבה אינה ידועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופותמוטי15/10/2011
בטיפול נגד חרדה ודיכאון שמעתי שיש אנשים שלוקחים שני כדורים שונים ולא רק כדור אחד באילו מקרים זה קורה ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תרופות - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011לפעמים טיפול בתרופה אחד לא מספיק . אחד האפשריות הטיפוליות היא להוסיף כדור נוסף עדיף ממשפחה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטהירון15/10/2011
שלום,
אני לוקח סימבלטה 60 מג.
בחודשיים האחרונים אני לוקח יום כן יום לא.
רופאת המשפחה המליצה נגד בטענה שזה גורם לחוסר איזון בגוף ולתנודות חריפות.
האם כדאי לקחת כל יום או אפשר פעם ביומיים ?
בנוסף סובל מסחרורות אם אני מבצע אפילו פעולת סיבוב קצרה ומתונה? האם זה קשור לכדור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011סחרחורת היא תופעת לוואי אפשרית של סימבלטה. מומלץ לעבור למינון של 30 מ"ג/יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במצוקה קשה עד מאוד - זקוק לעזרהנ'15/10/2011
שלום לכולם,
אודה לכל עזרה...אין ביכולתי להתמודד יותר.
אני בחור בן 34 , בריא בסה"כ עד לפני שנה וחצי.
לפני כשנה וחצי עברתי טיפול שיניים, בעקבותיו נשארתי עם כאב רצוף בשיניים לסתות ומתפשט לכל הפנים שקשה לתאר.
מדובר בכאב רצוף , כל יום.. ולילה (אין הפסקה שבתות או חגים או ערבי חג) ... עם התקפות רבות של כאבי תופת , ואז "רגיעה" שגם בה הכאב הוא על גבול הבלתי אפשרי.
מדובר בתופעה של כאב נוירופטי בפנים (וגם - האבחון לא חד משמעי.. .זה מה שמתסכל. לא יודעים מה לעשוץ)...שגם אני לא ידעתי שיש דברים כאלה עד לפני שזה קרה. מדובר באחד הכאבים הקשים שיש.
מדובר בכאב כמו כאב שיניים, שבגינו אנשים רצים על הבוקר לעזרה ראשונה במרפאת שיניים... והכאב כאן רצוף כבר שנה וחצי יום יום.
לא אפרט פה את ההיסטוריה הרפואית, כדי לא להעמיס (וזה גם לא הפורום)-
אני שנה וחצי מתרוצץ מרופא לרופא , אצל עשרות רופאי שינים, כירורגי פה ולסת, רפואת הפה, אנדודנטים ,נוירולוגים, מרפאות כאב לשיניים ואחרות, הזרקות לפנים במרפאות כאב. ללא הקלה משמעותית)
מדובר בכאב בלתי נסבל, דמיינו כאב שיניים חודר לתוך השן כמו סכין ונמשך לפעמים ימים ויותר... וגם כשהוא נפסק - הוא לא נפסק אלא מעט יותר עמום.
אני כבר לא מסוגל יותר.
פשוט נגמר ,לא יודע איך עוד הולך לעבוד, מתרוצץ מרופא לרופא.
נטלתי מלא משככי כאבים - שגם לא עוזרים כבר וגם מזיקים, אבל גם להישאר עם כאב אי אפשר.
הותשתי , אין כוחות. לאט לאט זה גורף מחיר נפשי . וזה עוד "מילא" - לא יודע לאן לברוח מהכאבים. פשוט אי אפשר.
מדובר בכאב שלא ניתן לחיות איתו. אני מעוניין לחיות, אבל זה בלתי אפשרי. אני חושב שזה אחד המצבים שצריך בהם פשוט לאפשר לבן אדם לסיים את חייו.
שאלתי לפורום, אודה לכל כל עזרה,
א. המלצות לפסיכולוג/פסיכיאטר שממש מומחה לטפל בכאב. אני אובד עצות בזה. שילווה אותי בזה.
ב. קראתי שיש בתל השומר מרפאת אשפוז יום לכאב... ברגעים הקשים אני שוקל פשוט ללכת לשם ולצנוח שם שיאשפזו אותי. החשש שלי שלא יקבלו אותי. או כמו במיון - יתנו לי מורפיום (שלא משפיע) וישלחו הבייתה.
מישהו יודע על טיפולים כאלה , אשפוז בליווי במרפאות כאב, ובצורה דחופה ? (לא תורים לעוד שלושה חודשים)
כל עזרה תתקבל בברכה מדובר ממש בהצלת חיים
תודה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במצוקה קשה עד מאוד - זקוק לעזרה - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011לא מכיר טיפולים מעבר למה שקיבלת. תתייעץ בפורום כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי כדור ציפרלקסדנה15/10/2011
שלום רב
אבקש לדעת אם ליטול חצי כדור ציפרלקס זה אפקטיבי??
או שזה בעצם לא לקחת כלום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עניין של מינון ולא כמויות של כדו
עדן מזור16/10/2011רים.
יש ציפרלקס 20 מ"ג בכדור אחד - חצי כדור שלו = 10 מ"ג.
ויש ציפרלקס 10 מ"ג בכדור אחד - חצי כדור שלו = 5 מ"ג.
ישנן תרופות שמגיעות במינונים שונים וגם בגרסאות שונות כמו
צורה רגילה או צורה של שחרור מושהה (XR בקיצור)
למשל סרוקוואל, וייפאקס, וולבוטרין וכו'.
חלק מהתרופות אסור לחצות, לכתוש או לפורר או לחתוך! מהסיבה שזה פוגם בציפוי
שמעניק בדרך כלל את ההשהייה המושהית - פיזור בגוף לאורך זמן, ריכוז יציב בדם.
למשל לא לחצות וולבוטרין 300 XR לשני חצאים כי זה יתפקד כנראה כוולבוטרין 150 ו150 רגילים, יאבד חלק מהאפקט.
כנ"ל לגבי סרוקוואל XR לא לחתוך, אלא אם כן זהו סרוקוואל בצורה הרגילה - ניתן לחצות אף על פי שלא מומלץ ורוקחים יאמרו שלא.
בדרך כלל מינון של 5 מ"ג לא נפוץ בשימוש לאורך זמן בבעייה מסויימת, אלא יותר כמינון מעבר - עלייה ל10 והלאה או ירידה במינון והפסקה מוחלטת.
10 מ"ג כן מסייע, תלוי בסוג ובמהלך ההפרעה. תלוי בהשלכות על התפקוד וגם תלוי בתופעות הלוואי שכל ככל שהמינון גבוה יותר כך סבירות לתופעות לוואי גבוהה יותר אולם גם אפשרות לאפקט חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין להוריד לגמרי את הציפרלקס??
דנה16/10/2011תודה על התשובה המפורטת והמהירה.
מדובר בציפרלקס 10 מ"ג שאני נוטלת כבר כמה שנים....(הורדתי מכדור 1 )
אז איך אפשר להוריד מינון??לרדת לרבע כדור??זה אפשרי לחתוך??זה ממש ממש קטנטן לא..??או שלהוריד את החצי הזה בבת אחת??
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהוראת רופא פסיכיאטר בלבד
עדן מזור16/10/2011ולא על דעת עצמך מאחר ויש סיכונים או חסרונות שנובעים מהפסקת השימוש בתרופה.
הפסיכיאטר יאבחן או יעריך את מצבך מחדש ועל כן הוא ימליץ לך שינויים במינון עד כדי הפסקה מוחלטת (בתור אפשרות כמובן)
את יכולה לומר לו שאת מעוניינת להפסיק וכל זה כמובן בהתאם לאיך שאת מרגישה.
תני לשאול אותך מספר שאלות כלליות:
איך את מרגישה בזמן האחרון? (חודשים אחרונים)
האם התרחש מצב לחץ משמעותי בשבילך בחיים לאחרונה? (בשנה האחרונה כולה)
חשוב שתביני: גורם לחץ ודחק שהוא לא "בסדר" אובייקטיבית אלא איך שהוא מרגיש בשבילך. גם אם זה משהו שנראה לרוב האנשים מינורי יחסית.
האם את סובלת מתסמינים של הבעיה שבעקבותייה נטלת ציפרלקס?
האם את חושבת שזה מתאים להוריד את הציפרלקס?
אם את עושה זאת בהמלצת הרופא אז כמובן לרדת מ10 מ"ג ל5 מ"ג - להישאר במינון הזה במשך שלושה חודשים. לאחר שלושה חודשים אפשר להפסיק לגמרי.
המלצה של ד"ר קרני רובין, להישאר במינון כזה שלושה חודשים כדי לשמר איזון נפשי ומצב יציב וכדי לא לסבול מתופעות גמילה נלוות.
בהצלחה ותרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס כדוראבי15/10/2011
שלום יש לי בעיה של קצת תזזתיות וחוסר רוגע לפעמים קצת היפאר , הראש לפעמים טרוד הלכתי לרופאה והיא נתנתה לי מרשם של ציפרלקס , השאלה שלי היא האם שמפסיקים עם הכדור אני חוזר לעצמי כי מרגיש שזה פגע בי לא חושב שזה תרופה שמתאימה לי אני לא בדכאון וחרדה קצת היפאר תזוזתי לא רוגע מרגיש שזה פגע בי, אני אחזור לעצמי אחרי שאני מספיק ההשפעה חולפת? אני מרגיש עיפות כל הזמן ונדנודי שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס כדור - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011הפסקת טיפול תרופתי אנטידיכאוני עלולה לעיתים רחוקות לגרום להרעה זמנית שנמשכת כחודש ולאחריה המצב חוזר לקדמותו. הטיפול התרופתי לא גורם לנזק. כדאי להבדק שוב עי פסיכיאטר להערכה חוזרת. יש עוד טיפולים תרופתיים שיכולים לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)