מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלוטיןשיפרה09/11/2011
איזו תרופה יותר יעילה לOCD חרדות ודיכאון, פלוטין או ויפאקס?, וכמה זמן אני צריכה בישביל להתחיל פלוטין כי היום סיימתי עשרה כדורים של נוגדי דלקת וכאבים (אטופן) או שאני לא צריכה לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוטין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011התשובה: אינדיבידואלי, אין תשובה חד משמעית וגורפת בנדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מרמוטיב ללוסטרלאלמוג09/11/2011
ני לוקחת מס' חדשים רמוטיב עקב דיכאון שחויתי בגלל עומס בעבודה.
הרמוטיב עזר לי אך לא מספיק, הרופא המליץ לי לקחת לוסטרל 50 מ"ג אך במקסיל לרמוטיב 500 מ"ג ליום . שאלתי היא האם מותר לקחת רמוטיב ולוסטרל יחד (כמובן בשעות שונות במהלך היום). הרוקחת אמרה שזה עובד ששתי התרופות עובדות על סרוטונין ולא כדאי. אינני רוצה להפסיק את רמוטיב אלא עד להשפעת הלוסטרל - בערך חודש. שאלתי: האם יש בעיה לקחת יחד?
תודה מראש,
אלמוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מרמוטיב ללוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011יש סיכוי לתופעת לוואי , תסמונת סרוטונין, לא מומלץ לשלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיטרר דובר ספרדיתדניאל09/11/2011
שלום רב,
אני מחפש דחוף פסיכיטר/ית דובר/ת ספרדית באיזור הדרום בין אשדוד לאשקלון, דחוף לי ביותר. תודה דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיטרר דובר ספרדית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011תנסה גוגל, דפי זהב, לנסות לברר במרכז ברה''ן באזור וכו'....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינוןראובן09/11/2011
שלום! אני מטופלת שנתיים בציפרלקס 10 מ"ג ליום בעקבות התקפי חרדה. לפני שבועיים הייתה לי ירידה עם החזרת הסימפטומים והפסיכיאטר שלי הוסיף לי עוד 5 מ"ג של ציפרלקס וקסנקס כ SOS, פעם אחד לקחתי קסנקס ועוד כמה פעמים וואבנים ועכשיו אני מרגישה שחזרתי לעצמי מלבד התעררות מקודמת מאוד בבוקר וכל זאת בעזרת כלים שרכשתי בעבר (טיפול התנהגותי קוגנטיבי , NLP, ביופידבק) ונראה לי שהוספת חצי כדור מיותרת , האם אני יכולה להוריד אותו ולחזור ל -10 מ"ג הרגיל שלי כבר לאחר 8- 10 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011יש לבדוק מה המצב הקליני , למה חשב הרופא לעלות מינון ? האם יש שינוי ? יש לברר מול הרופא המטפל, מה השיקולים לעלות מינון , והאם נכון להוריד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרגטול- הכדור הראשון - שאלהירקנית09/11/2011
בהמלצת הפסיכאטר ולאחר אבחון של הפרעות בהתנהגות התחלתי ליטול אתמול את התרופה היום הלשון שלי רדומה ומעקצצת ואני ממש מתגרדת בנתיים חלף עוד יום ואני פשוט לא מפסיקה להתגרד האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אותה שאלה לגביי טרגטול
ירקנית09/11/2011האם הגיוני שמאז שאני לוקחת את הכדור (יומיים ) אני כל הזמן מתגרדת האם זה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אותה שאלה לגביי טרגטול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011בהחלט יכול להיות קשור, מומלץ לפנות לרופא משפחה ולשלול תגובה אלרגית לתרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש הבדל בין ציפרלקס לציפרמיל?אריק09/11/2011
איזו תרופה טובה יותר לOCD מובהק,חרדות,ודכאון?
לאיזו תרופה יש נטייה ליותר תופעות לוואי?
אשמח לתשובה,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש הבדל בין ציפרלקס לציפרמיל? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011לא חד משמעי, אך ציפראלקס יותר בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסיואב08/11/2011
האם ציפרלקס יעיל גם לטיפול בחרדות
כשהדיכאון קל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרידל וריטלין ביחדשרון08/11/2011
האם רספרידל מנטרלת את ההשפעה של הריטלין?
אם כן באיזה מינונים של הרספרידל הוא לא ינטרל את הריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספרידל וריטלין ביחד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011תיאורתית יש פה ניגוד, לא שילוב מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מתחילים טיפול דווקא מקבוצה זו?sus08/11/2011
התחלתי טיפול תרופתי בגלל דיכאון וחרדה בתרופות מקבוצת ה ssri ואני שואל למה לא מתחילים טיפול דווקא מקבוצת ה snri האם יש בהם תופעות לוואי חזקות יותר? האם הם גורמות איזה נזק? מה הסיבה שבגללה מתחילים דווקא עם קבוצה אחת ולא אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מתחילים טיפול דווקא מקבוצה זו? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011SSRI מהווה קבוצה של תרופות, אשר הוכיחו את יעילותם ובטיחותם בקרב מיליונים רבים ברחבי העולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה דכאון אובססיות.גיא08/11/2011
שלום
אני אובחנתי אצל פסיכולוג ופסיכיאטר כסובל מאובססיות חרדה ודיכאון. אני סובל מחשיבה אובססיביות כלפי תחושת תחרות, במשפחה. היו לי התקפי פאניקה, ודיכאון חריף. חוסר שינה התפרצויות בכי. וכמו כן יש לי כל הזמן פלשבקים סביב הנושא הזה ומחשבות פולשניות כל הזמן.
אמא שלי סובלת מהפרעה סכיזו אפקטיבית.
הפסיכטאר נתן לי בהתחלה זיפרקסה לכמה ימים, וכעת אני עם סרוקסט 20 מ"ג כל לילה, בתחילה שבוע וחצי זה פתר לי את הבעיה לגמרי. אך באחת הכל חזר אלי למשך שבועיים, הפסיכאטר רשם לי אפקסור 75 מ"ג ובינתיים אני משלב את שני התרופות כבר 6 ימים, סרוקסט בלילה ואפקסור ביום, אני חש די נינוח ורגוע .
אבל עדיין יש לי מחשבות פולשניות ואובססיות סביב הנושא הזה, וגם תחושת ניתוק מתמשכת כאילו אני חי בחלום. זה ממש מעיק.
הפסיכיאטר שוקל להחליף את הסרוקסט באפקסור כי סרוקסט עושה בעיות בגמירה ואפקסור עזר לסכיזואפקטיב של אמא שלי.
מה אתם ממליצים לעשות ? כי אני נורא סובל.
ועוד שאלה, האם לשלב טיפול פסיכולוגי גם ? או להחכות להשפעה התרופתית ? ואם כן איזה טיפול פסיכולוגי ?
וגם מה אחוזי ההחלמה מהתקף זה, ביחס לרקע הגנטי של אמא שלי.
וביחס לכך שסבלתי בעבר מחרדות ממושכות ודכאונות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/11/2011שלום גיא.
אינני רופא, ואני משיב מנסיון אישי שלי.
לדעתי, טיפול פסיכולוגי הוא זה שמועיל הרבה יותר מתרופות. זה ידוע שהתרופות אינן מרפאות את המחלה, אלא רק מקלות על התסמינים. טיפול פסיכולוגי יכול לפתור את שורש הבעיה, ואז יכול להיות שבכלל לא יהיה צורך בתרופות.
אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות - בעיקר האנטי-פסיכוטיות - שהקשה שבהן הייתה עייפות חזקה. גם ע"י שיחות, אני חושב ששורש הבעיה נפתר, ובסופו של דבר הייתי צריך להפסיק את התרופות כדי שאוכל לתפקד תיפקוד תקין.
אבל צריך לדעת שהפסקת התרופות יכולה לגרום להתפרציות חוזרות שמצריכות שוב אישפוז, ולרוב המטופלים זה באמת קורה, אבל אם ממש סובלים מתופעות הלוואי, אז אפשר לחשוב על זה.
לגבי תורשה, אם רק אחד מההורים חולה, אז הסיכוי שהילד יחלה עומד על בין 5%-15%, ואם שני ההורים חולים אז הסיכוי עומד על 55%. אבל זה יכול להיות שיקול כלפי הורים שרוצים להביא ילד, אבל אין לזה שום משמעות אחרי שכבר הילד בא לעולם...
עם זאת, חשוב לדעת, שהשפעה סביבתית יכולה להשפיע על התפרצות המחלה. על הנקודה הזו הרופא הסכים איתי בדיון שהיה בעבר על תורשה של מחלות נפש.
בסופו של דבר, אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי, שלדעתי, יכול לעזור הרבה יותר מהתרופות, ותאמין בעצמך, ואולי בסוף תצא מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה דכאון אובססיות. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011יש להיצמד להמלצת הרופא המטפל, אשר בדק, ויש בידיו מידע רב שלא זמין כאן.
באם יש ספק, תמיד ניתן לישקול בדיקה ויעוץ פסיכיאטרי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלתהמתוסכל08/11/2011
בהמשך לשאלתי אים לאחר חודשיים וחצי של נטילת סימבלתה תופעות לוואי של קושי מיחסי מין ופגיעה ביכולת ההנאה נשאלתי אים הסימבלתה עושה את העבודה ואכן כן היא פתרה לי את החרדות והדכאון אבל מצד שני מתסכלת אותי בחיי המין האים לשנות כדור דרך הרופא או לחכות שזה יעבור לאחר תקופה מסויימת להזכיר אני כבר בחפיסה השלישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011צריך להתייעץ עם רופא מטפל, לנסות למנוע הפסקה באופן מיידי , באם התרופה עוזרת, יש לחפש פתרונות אחרים לפני, הוספה של תרופות וכו'..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אסטו 10 מ"גקרן08/11/2011
שלום רב, מזה כשנה אני נוטלת אסטו 10 מ"ג עקב התקפי חרדה שהחלו לי לאחר הלידה, תקופה ארוכה אני דיי בסדר והחלטתי על דעת עצמי להפסיק. כשבוע לקחתי חצי כדור וכיומיים לוקחת רבע כדור - שאלותיי הן : כמה זמן לקחת רבע כדור עד להפסקה מלאה? האם יכולות להופיע לי תופעות כגון לחץ (אתמול היה לי התקף לחץ) תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אסטו 10 מ"ג - תגובה
ד''ר אלון אשמן09/11/2011כדאי להספיק תרופות ממשפחת ה SSRI כמו אסטו בהדרגה מחשש לתופעות גמילה כמו כאבי ראש סחרחורות ועוד. כדאי לקחת רבע כדור שבוע ואז רבע כדור יום כן יום לא שבוע ואז להפסיק. אם יש הרעה במצב הנפשי או הפיזי כדאי להאט עוד יותר את ההפסקה (שבועים רבע ואז שבועיים יום כן יום לא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלעת מינון ציפרלקסראובן08/11/2011
שלום! אני שנתיים מטופלת בציפרלקס 10 מ"ג עקב התקפי חרדה. שניים אני הרגשתי מעולה ואף יותר מזה - יותר בטחון עצמי , יותר אקטיבית, מוצלחת ופתאום בגלל כמה טריגרים הסימפטומים חזרו (בכי , פחדים, חרדות , חוסר תאבון , נידודי שינה)
לאחר שבוע ללא שינוי הלכתי לפסיכיאטר שלי והוא המליץ לי על תוספת של חדי כדור של ציפקלרס ועכשיו אני כבר 6 ימים עם 15 מ"ג של ציפלקס - מרגישה הרבה יותר טוב , תאבון חזר, שינה מסתדרת ואני עושה המון עבודה עצמית , פעילות גופנית ו מחשבות חיוביות
ויחד עם זאת יש לי עכשיו פחד אחד שבעקבות הלעת מינון יהיה לי יותר מדי סרוטונין
ואם יכול להיות מצב של סנדרום סרוטונין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שכל זה קרה לאחר מחלת ח
ראובן08/11/2011מחלת חום של כמה ימים וטריגירים אישיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלעת מינון ציפרלקס - תגובה
ד''ר אלון אשמן09/11/2011סינדרום סרוטונין הוא נדיר למדי והוא קשור למינונים גבוהים בהרבה מהמינון שאת נוטלת כך שאין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתרופות נגד חרדה ולחץחושש להתחיל07/11/2011
האם קיימת בשוק תרופה נגד חרדה\לחץ אשר בוודאות אין לה כל סיכוי של השפעה על התפקוד המיני ולא גורמת להשמנה?
חיפשתי המון באינטרנט ולכל התרופות שמצאתי (אפילו SNRI) יש סיכוי להפרעה בתפקוד המיני והשמנה.
הלכתי באופן פרטי לפסיכיאטר ואמרתי לו שאני בחרדה ולחץ אך מאוד מאוד חשוב לי שירשום לי תרופה אשר אינה משפיעה על התפקוד המיני באופן ודאי ולא גורמת להשמנה...הוא רשם לי viepax ואמר לי שאני גם יכול לקחת cymbalta במקום כי יש לה פחות תופעות לוואי אך קראתי באינטרנט שגם עבור התרפות האלו יש סיכוי להפרעות בתפקוד המיני והשמנה....
אשמח לעזרה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/11/2011שלום.
אינני רופא, אבל אני בטוח שהתשובה שתקבל תהיה פחות או יותר מה שאכתוב:
עד כמה שידוע לי, אכן לתרופות האלה יתכנו תופעות לוואי של השמנה וירידה בתפקוד המיני, גם לויאפקס יתכנו תופעות לוואי כאלה...
עם זאת, אין זה אומר שתופעות הלוואי האלה הן ודאיות. בעלון המצורף לתרופות כותבים את כל תופעות הלוואי האפשריות; גם את התופעות הנדירות ביותר. לא בטוח שיהיו לך תופעות לוואי כאלה שאתה חושש מהן בעקבות לקיחת ויאפקס, אבל מדובר בתופעות לוואי שכיחות.
השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. אם התועלת מהתרופות מרובה על הנזק מתופעות הלוואי - אז תיקח את התרופות, ואם לא אז אל תיקח. (ואת המשפט הזה אולי לא תישמע מהרופא...)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה,האם תרופות על בסיס
חושש להתחיל08/11/2011צמחי ללא תופעות לוואי יכולות גם הן לעזור או שאין משתווה לתרופות "אמיתיות" שהפסיכיאטר רושם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת זה אני כבר לא יודע...
שמוליק08/11/2011אבל אם כבר שאלת, אז הרבה פעמים גם "שום דבר" יכול לעזור.
בכל ניסוי שעושים על תרופה חדשה, ישנה קבוצת ביקורת שנותנים לה פלסבו (כדור שאין לו שום השפעה רפואית), והרבה פעמים יש שיפור במצבם של הנבדקים שקיבלו פלסבו.
אני לא חושב שזה נכון לומר על התרופות שפסיכיאטר נותן שהן "אמיתיות", גם תרופות אלטרנטיביות יכולות לעזור.
לגבי טיפולים אלטרנטיביים - לא נראה לי שהרופאים יענו לך, כי זה ממש לא התחום שלהם. אולי מישהו אחר ממשתתפי הפורום שמבין בזה ייתן לך תשובה.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אני בטיפול פסיכולוגי אבל
חושש להתחיל08/11/2011לא ממש מרגיש שזה עוזר מעבר לכמה תובנות שאח"כ נשכחות....
והאירוניה היא שאני רוצה להתחיל טיפול תרופתי בגלל לחץ וחרדה סביב נושאים שפחד מהשמנה והפרעה בתפקוד המיני הם חלק גדול מהלחץ והחרדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לתרופות נגד חרדה ולחץ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/11/2011אכן יש בעייתיות, תרופה שמרגיעה גם גורמת להשמנה.
יש אפשרות לתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים - אשר גורמים להתמכרות ותופעות לוואי.
אופציה נוספת, סורבון, פחות תופעות לוואי, לוקח זמן עד תגובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בגריה בעקבות שימוש בפריזמהאביגיל07/11/2011
שלום,
אני בת שמונה עשרה ונוטלת פריזמה מזה שלוש וחצי שנים (20 מ"ג ליום) בשילוב עם רספרדל (1 מ"ג ליום). מאז חלה ירידה ביכולת שלי להתגרות, אם כי החשק לא השתנה.
לאחרונה ביקשתי מהפסיכיאטרית שלי שתשנה משהו בהרכב התרופות שלי על מנת להתגבר על הבעיה, והיא המליצה לי להחליף בהדרגה לציפרלקס, 10 מ"ג ביום. האם אכן ציפרלקס פחות מעכב גריה?
תודה רבה,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב בגריה בעקבות שימוש בפריזמה - תגובה
ד''ר אלון אשמן09/11/2011ציפרלקס פוגע פחות בחשק המיני ובתפקוד המיני מאשר פריזמה אם כי יתכן וגם עם ציפרלקס תהיה פגיעה בחשק המיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביגיל09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)