פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות כתופעת לוואי של רסיטל?
    אמא
    12/10/2011

שלום רב,
    לפני יומיים התחלתי ליטול רסיטל, ומאז אני חשה בבחילות עד כדי קושי להירדם והתעוררויות בלילה. אני בוודאות לא בהריון.
    האם זו תופעת לוואי של התרופה? האם עליי להמשיך ליטול אותה תוך תקווה שזה יחלוף או להפסיק?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לך

אמא
    13/10/2011

את הרסיטל קיבלתי כטיפול נגד חרדות, במינון של כדור ליום.
    אני לוקחת את הכדור בבוקר אחרי ארוחה מלאה, ואף על פי כן הבחילות קשות מאוד ומלוות אותי במשך כל היום והלילה.
    אגב, לפני כחמש שנים נטלתי את התרופה הזו לתקופה של מספר חודשים, ולא סבלתי מאף תופעת לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יקרה - שלום שוב

עדן מזור
    13/10/2011

אני אחלק את זה לכמה אפשרויות ואדון בכל נושא:

- אני מציין שוב שבחילות זה אופייני לSSRI גם אם בעבר השתמשת ולא חווית זאת

- כמה מ"ג נטלת בעבר? וכמה כיום? האם היה שיפור בחרדות בעבר?
    כמה זמן לקחת? האם היו עליות ו\או ירידות במינון במשך הזמן הזה? (הכל מתייחס כמובן לעבר) מדוע הפסקת?

- ייתכן שתרופה שנטלת בעבר ולא גרמה לתופעות לוואי - לאחר הפסקה ונטילה מחודשת תגרום לתופעות לוואי בעצמה גבוהה משהיו או יופיעו למרות שבעבר לא הופיעו כלל וייתכנו מספר סיבות לעניין:
    1. הגורם הביולוגי - יש אנשים שהרצפטורים (קולטנים) שאליהם נקשרים הנוירוטרנסמיטורים (מוליכים עצביים כמו סרוטונין כשמדובר בSSRI) רגישים או נעשו רגישים עם הזמן ועל כן זה " משחק מזל " בנוגע לתופעות הלוואי.
    2. תרופות נוספות שנלקחות ייתכן ומשפיעות (?)
    3. מחלה או פתולוגיה חדשה שנמצאה שגורמת לרגישות יתר או לבחילות בלי קשר לתרופה הנוכחית (אף על פי שקשה לי להאמין מאחר והבחילות החלו עם נטילת הרסיטל)

דווחי לפסיכיאטר ולרופא המשפחה שלך על הבחילות אם אין ברצונך לחכות, תוכלי לקבל בינתיים מרשם לאומפרדקס או תרופה אחרת נגד הבחילות.

SSRI מקושר מאוד לתופעות לוואי הקשורות במערכת העיכול. ויש לכך סיבה פיזיולוגית מעבר לסרוטונין עצמו - כל כדור עובר דרך הקיבה לפני הפירוק שלו בכבד משום שהנטילה היא אוראלית (דרך הפה) ולא דרך פי הטבעת (כמו נרות לשימוש רפואי) או חוקן ועל כן סביר שיהיו תופעות.

המשיכי לאכול ארוחות מלאות ומסודרות וליטול את הרסיטל בשעה קבועה פחות או יותר ולאחר ארוחה טובה. אם תקחי את הכדור בימים השונים בהפרשים של 1-3 שעות: סביר ביותר ולא נורא בכלל. הקפידי על שעות וגם על שתיית מים, זה מאוד חשוב באופן כללי.

- שאלה: כמה מ"ג את לוקחת כיום? (של הרסיטל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא משפחה ויאפקס
    ים
    11/10/2011

האם רופא משפחה או רופא פנימי יכול לרשום ויאפקס?

לקביעת תור
    סגירה
    רופא משפחה ויאפקס

הוספת תגובה

• רופא משפחה ויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה והטיפול המומלץ?
    שירן
    11/10/2011

שלום רב.
    אימי סובלת מהתקפי חרדה,ומאז פטירתו של אחי,זה רק הלך והתחזק.
    המליצו לה על טיפול תרופתי בשילוב עם טיפול פסיכולוגי,אך היא מסרת לקחת כדורים עם תופעות לוואי חמורות (השמנה וכו'..).
    הציעו לה תרופה בשם סרוקסאט,האם היא מומלצת?
    אשמל לתשובתכם
    תודה מראש

הוספת תגובה

• התקפי חרדה והטיפול המומלץ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

סרוקסט תרופה מעולה, מאוד מרגיעה אך גם משמינה.
    כמעט כל תרופה ממשפחת SSRI יכולה לתרום במיוחד באם משלבים טיפול פסיכולוגי - CBT .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות הרגעה
    מתן
    11/10/2011

מה ההבדל בין לוריוון לאסיוול להרגעה נקודתית של התקף חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות הרגעה

הוספת תגובה

• תרופות הרגעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

ההבדל משך זמן ההשפעה, אסיוול משפיע זמן רב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מבעיות במערכת העיכול
    רינת
    11/10/2011

שלום רב,
    אני נוטלת רמוטיב כבר כמה חודשים (כדור בבוקר וכדור בערב). בזמן האחרון אני סובלת מבעיות במערכת העיכול (שלשולים וכאבים). הבנתי שרמוטיב יכול לגרום לתופעת לוואי אלה. האם אני יכולה להפסיק ליטול את הרמוטיב בבת אחת או לרדת תחילה למצב של כדור ליום? (יש לי תור לסוף החודש לפסיכיאטרית אבל אם ניתן, הייתי רוצה להפסיק לפני משום שתופעות הלוואי הנ"ל כבר ממש קשות). תודה!

הוספת תגובה

• הפסקת רמוטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

לא מומלץ להפסיק באופן חד, עדיף לעשות זאת באופן מדורג ואיטי, תחת מעקב רופא.
    יש לשלול בעיה גופנית כגורם לתלונות הנ''ל, תופעות לוואי שכיחות בימים - שבועות ראשונים ולא לאחר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מלוריואן בעזרת אסיבל
    אילן
    11/10/2011

היי אני בחור בן 30 עובר גמילה מ2 כדורי לוריואן ביום ל10-15 מ"ג אסיבל ולאט לאט מתכוון להוריד במינונים.
    אני מבין ש 2 הכדורים עובדים על קולטני הגאבא אבל לא בדיוק אותו דבר וכבר ביומיים הראשונים אני מרגיש תסמיני גמילה כמו דיכאון עמוק עצבות כזאת כאילו חסר לי במוח משהו.
    תוך כמה זמן מרגע מעבר לכדור אסיבאל המוח מתחיל לחזור לעצמו ו"לשכוח" את הלוריבן?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• גמילה מלוריואן בעזרת אסיבל - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

תוך מספר ימים אך גם מהאסיוול צריך להיגמל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס, אומפרדקס ואקמול פוקוס
    שני
    10/10/2011

שלום. קיבלתי מהפסיכיאטרית שלי לקחת ציפרלקם חצי כדור ביום, בתגובות בין תרופתיות בדף התרופה רשום שאסור לקחת עם אספירין (רכיב הנמצא באקמול פוקוס) ואומפרזול הנמצא בתרופה שאני לוקחת "אומפרדקס" על בסיס יומי. אני סובלת ממיגרנות ולכן לוקחת כמעט מידי יום אקמול פוקוס. האם השילוב בין שלושת התרופות הוא מסוכן? עוד לא התחלתי לקחת את הציפרלקס מכיוון ואני מפחדת מתגובות בין תרופתיות, האם זה בטוח ליטול את התרופות הנ"ל?

הוספת תגובה

• ציפרלקס, אומפרדקס ואקמול פוקוס - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

אפשר לטול ציפרלקס עם אספירין או אומפרדקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויאפקס
    ים
    10/10/2011

האם ויאפקס יעיל לטורדנות כפייתית ואם כן מאיזה מינון?האם מותר לשלב ויאפקס עם פבוקסיל?שאלה נוספת האם רופא משפחה או פנימאי רשאי לרשום תרופה ריבוטריל להרגעה??

לקביעת תור
    סגירה
    ויאפקס

הוספת תגובה

• ויאפקס - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

1. ויאפקס יעיל ל OCD בד"כ במינונים גבוהים (300 מ"ג)
    2. אפשר לשלב עם פבוקסיל במידה ואין תופעות לוואי בלתי נסבלות ותועלת ברורה
    3. ריבוטריל זה קלונקס בטיפות וכל רופא יכול לתת מרשם לתרופה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מפוקסת אחרי נטילת ויפאקס
    דורית
    10/10/2011

שלום

אני נוטלת ויפאקס (112.5) מזה שנתיים

בחודשיים האחרונים כשעה לאחר לקיחת הכדור מתחילות לי סחרחורות, אני לא הכי מפוקסת, הדופק עולה לי ואני מתחילה להרגיש חום בגוף ועיתים גם יובש בפה.
    זה נמשך לכשעה וחולף.

ניסיתי כדורים שונים בעבר וויפאקס הוא הכדור היחידי שבאמת השפיע עלי ושיפר מאוד את איכות החיים שלי.

חוץ מהתופעות שציינתי למעלה, שנמשכות לשעה בערך, אין תופעות אחרות.

האם מדובר בתופעות לוואי תקופתיות? (הבנתי שהתופעות יכולות להופיע גם האמצע טיפול).
    האם עלי להתייעץ לגבי החלפת כדור?

יש עוד לציין שמינון נמוך יותר לא משפיע עלי כלל, כך ניסיתי בעבר.(כמובן שלא על דעת עצמי)

אשמח לתגובה בעניין

תודה רבה

הוספת תגובה

• ויפאקס - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

ויאפקס עלול לגרום ליובש בפה וסחרחורת. אם התופעות קצרות מועד גדאי לחכות ולקוות שהו יחלפו. אם המצב מחמיר או לא חולף כדאי נסות אפקסור מקורי ולא גנרי כמו הויאפקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מדיסתמיה לדיכאון קשה
    מדוכא
    10/10/2011

שלום רב,
    סבלתי במשך שנים מדיכאון קל-בינוני,ניסיתי מספר אנטי דיכאוניים כדי להפטר מהדיכאון אשר גרמו לי לתופעות לוואי והפסקתי את הטיפול בהם.
    אני גם נוטל ריטלין בתקופות מבחנים,לאחרונה נכנסתי לאפיזודות של דיכאון קשה שאני לא מצליח לצאת ממנו,אני בקושי מסוגל לתפקד ולא יכול לאסוף את עצמי בידיים,זה ממש מדאיג אותי לאור העובדה שכל האנטי דיכאוניים גרמו לי לתופעות לוואי,
    האם ייתכן שהריטלין מחמיר את הדיכאון למצב אקוטי?האם עצם ההתחלה של הטיפול באנטי דיכאוני והפסקתו החמירה לי את הדיכאון למצב קשה?
    מה עליי לעשות במצב כזה?אני מרגיש כבר אבוד ואני בתקופה חשובה ולחוצה בחיי ואני מרגיש שאני לא מסוגל להרים את עצמי ולתפקד כבר....

הוספת תגובה

• מעבר מדיסתמיה לדיכאון קשה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

ריטלין עלול להחמיר דיכאון על כן יש להפסיקו ולהתחיל טיפול אנטי דיכאוני מקבוצה שלא התנסת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איך עלי להתמודד במבחנים?

מדוכא
    11/10/2011

אני לא מסוגל ללמוד בלי הריטלין,פיתחתי תלות בכדור ואני לא מסוגל ללמוד בלי זה למרות שהוא מפיל אותו לדיכאונות קשים אבל זה מלית ברירה...מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובה להפסיק ריטלין! ובהדרגה.

עדן מזור
    11/10/2011

ריטלין מחמיר דיכאון ויכול גם לגרום לדיכאון. אתה לא הראשון או האחרון לצערינו שמרגיש ככה.
    אם הייתה תרופה שהייתה הטבה יחסית משמעותית או ניכרת עימה- אפשר לחזור אלייה לאחר ירידה מריטלין. אפשר להגביר מינון. לכל תרופה הטווח שלה. למשל אם ציפרלקס 10 לא סייע אפשר לעבור ל20 ואפילו יותר.
    בנוסף עוד תרופות שעשויות להקל מאוד:
    רמרון Remeron מהקבוצה אנטי דיכאוני לא משוייך
    אפשר גם אדרונקס במינון גבוה שתגיע אליו בהדרגה. למשל 6-8 מג
    שגם עוזר בקשב וריכוז כך תשיג שני ציפורים במכה.
    סימבלטה של לילי היא SNRI מעולה גם לכאבים ממקור עצבי ושרירים כנראה וגם לדיכאון.
    אם הדיכאון עמיד אפשר לתחזק ssri בסרוקוואל או ריספרדל (ריספרידון)
    לא להתייאש. אולי יש בעיה גם עם הדופאמין חוץ מהנוראדרנלין?
    גם וולבוטרין עשוי לעזור לדיכאון וגם קשב וריכוז.

מאיזו סיבה הינך נוטל ריטלין?
    אפשר לשאול את הפסיכיאטר לגבי מעבר לקונצרטה xr
    שזהו מושהה.

חובה לרדת מריטלין בהדרגה כי לכל תרופה נוירולוגית
    ופסיכיאטרית יש השפעה על מערכת עצבים.

שיטות נוספות להצליח במבחנים ללא ריטלין:
    תכנון למידה
    למידה עם מורה
    ניסיון להעלות מוטיבציה ולשבת וללמוד
    ריטלין הוא לקשב וריכוז וגם היפראקטיביות
    והוא לא נועד לנגוג לחץ לפני ובעת מבחן ולכן
    הבנתי שאין לך בעיה מהבחינה הזו.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופההההההההה
    נ'
    10/10/2011

הנה מתחיל עוד התקף......
    אני מטופלת בין היתר גם בסרוקוול XR, אתמול הפסיכיאטר אמר לי לקחת בערב לפני השינה 200 במקום 150, וזה סימם אותי....
    זה בסדר שאקח עכשיו גם 200 חוץ מהערב כדי שארגיש טוב יותר??????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופההההההההה

הוספת תגובה

• שאלה דחופההההההההה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לפני שינוי במינון התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טגרטול
    אילן
    10/10/2011

נתנו לי לקחת טגרטול כתמיכה לגמילה מלוריואן רציתי לדעת מתיי עדיף לקחת אותו בבוקר או בלילה ?

לקביעת תור
    סגירה
    טגרטול

הוספת תגובה

• טגרטול - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

בלילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזורפרניה
    יוסי
    10/10/2011

איך אפשר לדעת אם אם שעבר התקף אחד בלבד של מחשבות שוא
    שהוא שליח של אלוקים, ואושפז אז למשך כחודש וחצי- ואחר כך טופל
    בתרופות נוגדי פסיכוזה, נרפה עם הזמן והתחיל לעבוד רגיל ואף התחתן
    והביא ילדים. את התרופות הפסיקו לחולה כשנה וחצי אחרי האשפוז.

השאלה האם אותו אדם הוא חולה סכיזופרניה?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזורפרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - מחלה כרונית או לא?

שמוליק
    11/10/2011

שלום יוסי.

השאלה שלך היא שאלה פילוסופית הרבה יותר מאשר רפואית. בעקרון, אפשר לומר שאפילו שפעת היא מחלה כרונית. עובדה שכל שנה מחדש אנשים חולים בה, ומתי שישנה הרגשה טובה אז אפשר לומר שהיא נמצאת ב"תרדמת".

בעיקרון, הפסיכיאטריה מאמינה שסכיזופרניה היא מחלה כרונית, שנגרמת בשל חוסר איזון כימי של המח (עודף בדופמין).

כשהייתי באישפוז פחתתי דיון באחת הקבוצות בשאלה שלא הצלחתי לקבל עליה תשובה טובה; אם מחלות הנפש הן בעיות של חוסר איזון כימי במח אז מדוע הן מיוסות לנפש ולא למח, ושתהיינה מטופלות ע"י נוירולוגים ולא ע"י פסיכיאטרים.

חוץ מזה, ישנם אנשים שיש להם חוסר איזון כימי במח (ניתן לבדוק את זה במעבדה), וההתנהגות שלהם בסדר ולא מייחסים אליהם שום בעיות נפשיות.

אינני מקבל את התיאוריה של הפסיכיאטריה של חוסר איזון כימי; אני מאמין שחוסר האיזון הכימי נוצר כתוצאה ממצבים קשים, וזו אינה בעייה שעומדת בפני עצמה.

אישית, התאשפזתי כמה פעמים, חלקם בכפיה, השתקמתי ואינני לוקח יותר כדורים. מבחינתי, אינני מייחס לעצמי שום בעיה נפשית, וזה ממש לא מעניין אותי מה הפסיכיאטרים או העולם חושב...

בכל אופן, השאלה שלך היא בהחלט פילוסופית ואיננה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

דני האוריגינל
    13/10/2011

אתה פשוט מכור לפורום הזה.
    בטוח עברת טרואמה מהאישפוזים ומכל מה שעברת..
    אך אתה לא מפסיק לחזור על עצמך בלומר.."מבחינתי אין לי מחלה נפשית"
    "הכדורים גרמו לרצות לישון כל הזמן".
    אחי חלאס תמשיך הלאה אני בטוח שלפני כל מה שעברת לא היה לך בראש אפילו להתעמק בעניין הזה של הפסיכיאטריה,כדורים,מחלות וכו'.
    אם אתה בריא וחזרת לעצמך תעשה את מה שתמיד עשית ותנטוש כבר הפורום הזה.
    גם ככה שמתי לב שאף אחד אינו מקשיב לך ממש.
    לטובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזורפרניה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

לא תמיד קל לבצע אבחנה של סכיזופרניה. לרב מהלך המחלה לאורך שנים יקבע האם מדובר בסכיזופרניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    לי
    09/10/2011

שלום, בן זוגי נוטל תרופת נ' חרדות ודכאון- קלונקס ופקסט, ברצוני לדעת האם בקיום יחסי מין חומרי התרופות הנ"ל עלולים לעבור אליי ולהשפיע עליי כמו שחל איסור לאם המניקה לא ליטול תרופות בעת ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

התרופות הפסיכיאטריות לא עוברות במגע מיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות!
    טניה
    09/10/2011

שלום,

אמי היתה מאושפזת במשך כחודש ביולי בביה"ח עקב התמוטטות עצבים, רופאים אומרים שהיתה לה גם פסיכוזה ואז היא שתתה לוריוון שלוש פעמים ביום וחצי כדור רספרדל.

אחרי השחרור רשמו לה כדור שלם רספרדל בבוקר וחצי לוריוון בצהריים וחצי לוריוון בערב. היא היתה לפני כמה ימים אצל רופא והתלוננה על דכאון חזק שהתפתח אצלה(אחרי ביה"ח היא היתה במצב טוב יחסית), היא לא מסוגלת לקום להכין אוכל או לצאת לבד מהבית, כמו כן היא רוב הזמן לבד בבית כי כולנו עובדים ופסיכולוג לא ממהרים לתת לה.

הרופא אמר לה לשתות כדור רספרדל בערב עם כדור לוריוון ביחד ובבוקר רשמו לה רסיטל במינון נמוך.

שאלתי היא, מהיום הראשון שהיא שתתה רספרדל ולוריוון היא טוענת שיש לה שריפות קשות בבטן. האם זה הגיוני? האם רספרדל ולוריוון ביחד זה שילוב נורמלי? האם רסיטל יוציא אותה מדיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות!

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    11/10/2011

שלום טניה.

הבנתי שלאימך קשה לתפקד. זו כנראה תופעת לוואי של הריספדרל. גם לי היה קשה לתפקד כאשר לקחתי את התרופה הזו שאף היא ניתנה לאחר אישפוז כפוי. ההסבר שקיבלתי מהרופאים על בעיות התיפקוד היה "סימפטומים שליליים של המחלה", ואין שום הסבר שמניח את הדעת לשקר הגס הזה...

בשל חוסר היכולת לתפקד בגלל תופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות (ריספרדל היא אחת מהן), נכנסתי לדיכאון, ולא לדאוג, גם לזה יש הסבר: "דיכאון פוסט פסיכוטי". יכול להיות שהדיכאון שיש לאימך נובע מחוסר היכולת לתפקד.

אחרי שלוש שנים שסבלתי מהתרופות האלה, הפסקתי אותן (כמובן בהדרגה) על דעת עצמי והדיכאון והבעייות התיפקודיות חלפו.

יכול להיות שעכשיו זה מוקדם מדיי להפסיק את התרופות; במיוחד אם המצב שלה לא יציב (לא כתבת על זה כלום).

אני מודע לכך שהרבה אנשים שהפסיקו את התרופות, המצב שלהם התדרדר והם התאשפזו שוב, אבל עם זאת, אני חושב שכדאי שהציבור ידע על האפשרות הזו.

במיוחד אם מדובר במטופלים מספיק אחראים שנמצאים תחת מעקב ומוכנים לקחת תרופות אם תהיה החמרה במצב.

השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת, והיא שאלה פרטנית שגם אם נגיד ש 99% מאלה שהספיקו את התרופות חזרו והתאשפזו, אין זה אומר על אף אחד שהוא לא שייך לאחוז הבודד שלהם זה לא יקרה. מה גם שאולי כדאי פעם לנסות לחקור לעומק את הסיבות שבזכותן אותם מטופלים לא התאשפזו שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות! - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

אפשר לקחת רספרדל לוריוון ורסיטל ביחד. הטיפול יכול לעזור אך לפעמים יש תופעות לוואי. במידה והן בלתי נסבלות אפשר לשקול שינוי במינונים או בתכשירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב תרופות!

טניה
    11/10/2011

תודה על התגובות. כן, אמא שלי מדוכאת בגלל חוסר היכולת שלה לתפקד, היא כל הזמן הולכת ואומרת שזאת לא היא, היא לא רוצה בכדורים האלה, היא מרגישה חסרת אונים מחוסר היכולת לתפקד כבן אדם רגיל. הרופאים לא מציאים שום אופציה לשינוי מינון או תרופה אך מצב הולך ומתדרדר, כך אני מרגישה...וכל זה עקב התרופה. נתנו לה עכשיו רסיטל, אני מקווה שזה יעזור אבל למה לא נתנו קודם לכן תרופה נוגדת דיכאון אם יודעים שרספרדל היא תרופה כל כך קשה. האם כל התופעות לוואי האלה לא מספיקות על מנת להחליף כדור או מינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה