פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• depression
    Lali
    23/10/2011

Shalom,
    I have a fibromyalgia and take two tablets of Elatrol(50 mgs
    ? May I combine this medicine with SSRI Antidepressants
    Thanks in advance

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    depression

הוספת תגובה

• depression - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

NO - FOR COMBINE
    CONSIDER:

CYMBALTA
    LYRICA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפיג חרדה מיידי
    אהוד
    23/10/2011

שלום,

ברצוני לדעת אם קיימת תרופה המפיגה חרדה (כמו זאת המתפתחת לקראת התקף פאניקה) בזמן קצר (ואף מיידי) של כמה דקות. הכוונה לתרופה בצורת כדור כמובן.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מפיג חרדה מיידי

הוספת תגובה

• מפיג חרדה מיידי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

התרופות:
    חוסמי בטא ( בדר'כ להורדת לחץ הדם)
    בנזודיאזפינים - מרגיענים , אשר מלווים תופעות לוואי.

יש להתייעץ לגבי הנ''ל עם רופא מטפל.
    יש לשקול CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי במקום תרופות ואו תוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת השפעה של רמוטיב
    מור
    23/10/2011

שלום,
    אני בת 40, בעקבות משבר אישי הומלץ לי ע"י רופא להתחיל שימוש ברמוטיב. התחלתי את הטיפול ב- 4.10. במשך 8 ימים נטלתי 250 מ"ג ואח"כ עברתי ל- 500 מ"ג. עד כה אני לא מרגישה הקלה או שיפור במצב הדכאון והמתח הנפשי.
    האם יש טעם להמשיך או לבקש כדור אחר? (משתמשת קרוב ל- 3 שבועות).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת השפעה של רמוטיב

הוספת תגובה

• התחלת השפעה של רמוטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

ממליץ להמתין עוד מספר שבועות.
    יש לברר עם רופא מטפל, האם יש שינוי כל שהוא ?
    תיאבון? שינה ? רגיעה? מצב רוח ?
    האם משהו זז או הכל תקוע ?
    אם אין שום שינוי לאחר חודש, אפילו מועט, יש מקום לשקול שינוי טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת השפעה של רמוטיב - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    23/10/2011

כדאי לחכות כחודש וחצי כדאי להעריך את יעילות הטיפול האנטידיכאוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש את הצורך לחזור שנית על השאלה:
    רועי
    23/10/2011

התחלתי טיפול בפריזמה לאחר תקופה ארוכה שבה לא נטלתי שום כדורים
    התחלתי את הטיפול ב 2 כדורים בערב כל יום ולקחתי כבר 4 פעמים או 5 ברצף, רציתי לדעת אם יש או אין אם כך בעיה..
    כי הרי ידוע לי עכשיו שבדרך כלל מתחילים במינון קטן יותר..
    ולצערי כאשר התחלתי את הטיפול שנית לפני מספר ימים התחלתי ב 2..
    אז.. להמשיך ככה או להוריד לאחד למשך פרק זמן של עוד שבועיים?

הוספת תגובה

• מרגיש את הצורך לחזור שנית על השאלה: - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    23/10/2011

אם התחלת עם 2 כדורים ואין תופעות לוואי משמעותיות תמשיך במינון זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרול
    צחי
    22/10/2011

קיבלתי אלטרול 25 מ"ג על ידי נוירולוג כטיפול למניעת מיגרנות . (אני לא בדיכאון )
    קודם כל רציתי לשאול אם תחושת העייפות הקשה לאחר נטילת הכדור
    היא מוכרת ? אם כן תוך כמה זמן זה עובר ?
    אני אמור לעבור לשני כדורים בערב לאחר שבועיים
    האם להמשיך ?
    בנוסף האם על הדרך זה יעזור לי גם לחרדות שאני סובל מהם זמן רב ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרול

הוספת תגובה

• אלטרול - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    23/10/2011

אלטרול עלול לגרום לעייפות. לעיתים קרובות היא עוברת בהדרגה אך לא תמיד. אני מציע לא לעלות את המינון לפני ההתרגלות לעייפות שהכדור גורם. אם העייפות לא חולפת והיא פוגעת בתפקוד אפשר לנסות מינון נמוך יותר (אלטרולט 10 מ"ג).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ ראשוני
    דני אחר
    22/10/2011

ערב טוב
    אני מוכר בביטוח לאומי ומקבל קיצבה בגין סכיזופרניה לא ספיציפית ממש ככה (אשמח לקבל גם על זה הסבר) אני גר בדיור מוגן ולומד באוניברסיטה ומטופל תרופתי אף לא הייתי מאושפז והבעייה שלי הייתה תמיד הייתה מובנת לי הייטב..

אבל לפני כשנה פרצה אצלי בעייה שונה לגמרי בלי טריגר מסויים אולי בזמן מעבר הדירה הייתה לי מחשבת שווא שנפגעתי קוגנטיבית האם נתקלת במחשבות שווא מסוג זה אשמח למידע. הגעתי למסקנה הזאת אחרי שלא הצלחתי לעשות פעולות פשוטות כמו חישובים לא הבנתי מה מדברים איתי מה הסביבה רוצה ממני החברים אנשים עם מישהו היה רוצה להגיד לי משפט או משהו הוא היה צריך להסביר לי כמה פעמיים עד שהצלחתי להבין דברים פשוטים מאוד הזיכרון לא עבד ולאכול לא זכרתי צמח מין טראומה עיניים ריקות עזרו לי הרבה בתקופה הזאת ויצאתי מזה אחרי 5 חודשים שאני לא זוכר בכלל .הגעתי למצב שנלחצתי מתי שמישהו היה פוצה את פיו בגלל שלא ידעתי מה הוא הולך להגיד דו שייח עם עצמי היה לי מאוד מצומצם בתקופה הזאת. עכשיו אני בסדר וחוזרתי לתפקד מה שלא עשיתי בתקופה של המשבר הראשון (אני כותב על השני) הכול לטובה כמובן שהשתנתי די הרבה אבל היום ברוך השם אני צלול ומבין עניין.
    אבל מאוד חרד שמה זה ייקרה שוב כי לא יצאתי מזה בגלל שינוי טיפול תרופתי הטיפול נשאר כפי שהוא מהמשבר ה-1 עד השני בקיצור עד עכשיו לא שיניתי טיפול תרופתי אין לי מושג למה זה קרה לי אולי טראומה איך אני יכול לוודא ששזה לא יקרה לי שוב? כדי למנוע. אני עדיין לא יודע מה זה. אשמח לקבוע פגישה. (לא נעים לי ואני נבוך ומבולבל מהדרך שיצאתי מהמשבר הזה פשוט אחותי נתנה לי לעשן משהו סיגריה מגולגלת אמרה לי שאולי זה יעזור לי כמובן שבמצב שלי לא ידעתי שזה סמים כמו שלא ידעתי מה היא רוצה ממני משהו אחרי 20 דקות הרגשתי שונה אחותי התחילה לבכות התחלתי להבין ולצחוק מאז בלי קשר לסיגריה הזאת התחיל תהליך של החלמה) הטיפול נשאר כפי שהוא.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ ראשוני

הוספת תגובה

• לא זה למטה נא להתייחס

דני אחר
    22/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני האחר :P

דני האוריגינל
    23/10/2011

היי מה שלומך איש?
    אז כדי להבין מהי סכיזופרניה לא ספציפית צריך להבין שישנן חמש סוגי סכיזופרניה בסיסיות. ולכל אחת מהן יש את מה שמאפיין אותה.
    הסכיזופרניה ש לך כביכול יש,לא מאפיינת את שאר הסכיזופרניות
    מבחינת..קטטוניה,פראנויה,חוסר ארגון וכו' אך יש לך סימפטומים פסיכוטיים כלשהם.
    ובגלל שהיא שונה משאר הסכיזופרניות היא לא ספציפית באפיון שלה.

לפי דעתי סכיזופרניה יש רק אחת והיא מלווה באלמנטים פסיכוטיים שונים וכל אחד עובר אותה שונה על גופו.(אבל זו רק דעתי)

אחי בפורום הזה לא יתנו לך תשובה איך שהדברים שחווית לא יחזרו..הם רק יגידו לך לפנות לרופא מטפל וזה גם באמת דיי ברור.

תשמע אם אתה לוקח תרופות ואתה חושב שהן עוזרות לך,נהדר!-באמת שמח בשבילך.
    אך זה גם אומר שיש לך רופא מטפל וכמו שאמרתי לשם יפנו אותך הפסיכיאטרים פה.
    אם אותו רופא לא מתאים לך נסה אחר. אבל רק שתדע שללכת מרופא פסיכיאטר לרופא פסיכיאטר אחר=כדורים.
    אני חושב שהבנת למה אני מתכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר לדעת אם זה יקרה שוב

שמוליק
    23/10/2011

בעיקרון אין ודאות שזה לא יקרה שוב. גם אני חשבתי אחרי המשבר הראשון שלי שזה לא יקרה שוב וזה קרה אחרי 10 שנים...

מה שאני יכול להמליץ לך זה שלא תפחד מזה שזה יקרה שוב; הפחד הזה עלול לשתק אותך. רוב האנשים אינם פוחדים מהמוות אע"פ שזה בוודאות מוחלטת יקרה, והשאלה היא רק מתי.

אני מציע שפשוט תהיה במודעות עצמית. התקף פסיכוטי אינו קורה בין לילה. זה תהליך של התדרדרות שניתן לעצור אותו בשלבים מוקדמים. אם אתה רואה שהמצב שלך מתדרדר, אז תבקש עזרה. אם צריך, אז תיעזר גם באנשים שאתה נותן בהם אמון (קרובי משפחה חברים וכיו"ב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ ראשוני - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

מומלץ להיבדק באם אפשר על ידי רופא שמכיר, שיוכל להשוות למידע הקיים. יש קושי לנבא את העתיד, לא ברור הסיבה לשינוי ועוד..
    יש לזכור שתרופות לפעמים לא מספיק, יש צורך בהתייחסות פסיכולוגית וסביבתת ( שיחות, תמיכה , חברים, סביבה , עבודה - כל גורם יכול לעזור)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו בהריון
    אולגה
    22/10/2011

שלום, אני לוקחת אסטו 10 מ"ג בסביבות 3 שנים, עקב תופעות שקשורות לרמת חרדה גבוהה ( פעימות מוקדמות, התכווצויות בשרירים), כעט אני בשבוע 13 להריון, הרופאים אומרים שלא כדאי להפסיק לקחת תרופה בהריון, אך כאשר חיפשתי באינטרנט ראיתי שיש מחקרים על סיכון מוגבר לאוטיזם, וגם יכולים להיות תסמיני גמילה לאחר לידה אצל תינוק, אני לא רוצה כמובן שתינוק יסבול לאחר לידה ולכן מעוניינת לרדת בהדרגה לקראת שליל השלישי , ואז להפסיק טיפול. מה אתה ממליץ לי לעשות בשביל שהפסקת תרופה תעבור בצורה אופטימלית עבורי ועבור העובר ? האם באמת יש סיכון מוגבר לאוטיזם בתינוקות שאם לקחה טיפול נגד דיכאון בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו בהריון

הוספת תגובה

• אסטו בהריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

מדובר בשיקול תועלת מול סיכון של רופא מטפל, תלוי במצב הקליני וחומרת ההפרעה .
    מומלץ להימנע מהנקה תחת טיפול ב SSRI .
    שוב זה לשיקול הרופא מטפל, יש כאלו שלא מפסיקים וממשיכים ויש הממליצים להפסיק לפני הנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור מירו- מרשם.
    שירלי
    22/10/2011

היי רציתי לדעת אם כל רופא רשאי לרשום רצפט לכדור מירו? והאם יקבלו את זה בבית מרקחת?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור מירו- מרשם.

הוספת תגובה

• כדור מירו- מרשם. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

אכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבייקס. תרופה משולבת

תותי
    13/10/2014

באלו מקרים נותנים תרופה זו ומדוע לא מציעים אותה במקום לקחת שתי תרופות שהן לחרדה ודיכאון והשנייה לפסיכוזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    מישהו
    21/10/2011

שלום!
    אני מטופל בציפרלקס כחצי שנה כבר..התפקוד המיני שלי מת..כמה חודשים כבר...
    מה לעשות?
    ואם אני יכול להפסיק את התרופה,כמה זמן זה יוצא מהגוף?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    23/10/2011

אפשר לנסות להוריד מינון לפני שמפסיקים . לאחר הפסקה מלאה המצב חוזר לקדמותו תוך חודש . בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שמפסיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וחשק מיני - מנסיוני האישי

קלונקס
    23/10/2011

אני גם לוקח אותו,אתה צודק התפקוד המיני כמעט ומת,במיוחד לבד,באקט עוד יש סוג של גירוי,מנסיוני אתה צריך לחשוב מה גורם לך יותר דכאון,הדכאון האמיתי או החשק המיני הירוד,כי אם אתה בדכאון ואתה תפסיק אז אמנם החשק המיני יחזור אבל הדכאון יגבר ואז לא עשית כלום בעצם,מקווה שזה יעבור לכולנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המצב דורש אישפוז?
    יפית
    21/10/2011

שלום,
    אני מטפלת בבחור שחולה בסכיזופרניה. הוא גר בדירה מוגנת עם שותפים נוספים.
    עד לפני 8 חודשים המטופל גר בהוסטל ( ששם יש צוות 24 שעות ביממה)
    התחלתי לטפל בו לפני כחודש וחצי. רוב הזמן הוא מרגיש רע: הוא מצוי באי-שקט,
    יש לו דחף לפגוע באחרים- הוא מתאפק שלא להשתולל, ומכה את הספה)
    לפני כשבועיים הוא התקשר אליי בערב, וסיפר לי שהוא הסתובב בחוץ לבדו, צעק ובכה במשך חצי שעה. אתמול המטופל שהה בבית אימו. הוא התקשר אליי ואמר שאימו וסבתו מעצבנות אותו, שהוא צעק עליהן וקילל אותן. הוא אמר שהוא רוצה לפגוע בעצמו. יש לציין שהוא מעולם לא ניסה להתאבד.כמו-כן, לפני כשבועיים הוא אמר לאחד משותפיו לדירה שלפעמים הוא חושב לפגוע בו (הוא מעולם לא פגע באף אחד). היום בבוקר המטופל הלך לשלוותה,נתנו לו כדור הרגעה ושיחררו אותו. יש לציין שלפני כחודש וחצי המטופל היה מאושפז בשלוותה במשך שבוע. יום למחרת שיחרורו, הוא בכה והרגיש ממש רע.
    המטופל לוקח כדורים, אך לא תמיד הוא אוכל עם הכדורים. כשאני או המדריכה שלו נמצאות בדירה, לפעמים אנו צריכות ממש להאיץ בו שיאכל לאחר נטילת הכדורים.
    מה לדעתך עליי לעשות לאור העובדות הנ"ל?
    האם לדעתך מצב זה דורש אישפוז ממושך? האם לדעתך יש להחזיר את המטופל להוסטל?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    האם המצב דורש אישפוז?

הוספת תגובה

• האם המצב דורש אישפוז? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

שאלה מורכבת, יש להתייחס לחלק הטיפולי ביולוגי, החלק הסביבתי - משפחה, חברים , עבודה ושיקום, יש לברר מה המטופל מעדיף ? האם יש עו''ס שמטפלת ? האם יש רופא קבוע במעקב ? , השאיפה שיהיה חשיבה משולבת במציאת פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה
    ליאור
    21/10/2011

שלום
    אני בת 33 וברקע יש לי לופוס, קרישיות יתר ולאחרונה נוסף גם לחץ תוך גולגלתי מוגבר שמטופל באורומוקס. אני מתמודדת עם הלופוס כבר 11 שנה ובעצם שנה אחרי האיבחון כבר התחלתי טיפול ומעקב פסיכאטרי בעקבות התקפי חרדה שלאחריהם הופיעו דיכאונות. במהלך כל השנים האלה נסיתי מגוון רחב של תרופות פסיכאטרית שהופסקו כי פשוט הפסיקו להשפיע אחרי תקופה מסוימת. אני לא זוכרת את כל התרופות אבל בינהם היה רסיטל, רספירדל,רמרון, פרוזק ועוד כל מני SSRI ואז התחלתי טיפול בזיפרקסה שעזר לי אבל אחרי תקופה אחרונה הפסקנו אותו כי הוא גרם לעלייה מסיבית מאוד במשקל והחמרת הסכרת ( שגם ככה הייתה לי כתוצאה מטיפול בסטרואידים במינונים גבוהים ללופוס). כיום אני כבר כמעט שנה על סרקוול XR 300 מ"ג ובעצם אני מאוזנת די טוב מבחינה נפשית ( כמובן שיש ימים שקשה יותר) אבל אני חושבת שהסרקוול גרם לי לעצירות כרונית קשה כי מהיום הראשון שהתחלתי אותו אני סובלת מעצירות ונאלצת להשתמש במשלשלים כמו לקסעדין ואני מפחדת שהמעיים שלי כבר נהיו "עצלות" לאחר תקופה כו ממושכת של שימוש במשלשלים. השאלה שלי היא האם אפשר להחליף את הסרקוול למשהו אחר? אין לי סכיזופרניה וגם התקפי הדיכאון שלי לא היו כחלק ממניה-דפרסייה. פשוט כל פעם שאני מפסיקה כדור יש לי תקופה של שבוע-שבועיים של הדרדרות במצב הנפשי- בכי, עצב, סטרס מצד שני לא רוצה לסבול מעצירות שכזו ( בהנחה שהסרקוול הוא הגורם). ועוד שאלה, אם הסרקוול גרם לעצירות האם אחרי שאפסיק אותו המצב יחזור לקדמתו או שמאוחר מדי?
    סליחה על ריבוי השאלות ותודה על התשובות
    נ.ב
    לא יודעת אם רלוונטי אך אני מטופלת בפלקווניל, פרדניזון, מטפורמין,אספרין, סימבלתה 60 מ"ג, אורומוקס, אומפרדקס

לקביעת תור
    סגירה
    מקפיצה את השאלה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

שאלה מורכבת, הרבה מרכיבים, יש להפנות זאת לרופא מטפל שמכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסאט במקום לוסטרל חד-פעמי
    חלי
    21/10/2011

שלום רב,

אני לוקחת באופן קבוע לוסטרל 100 מ"ג ולצערי נתקעתי היום ללא כדורים, רציתי לשאול האם אני יכולה רק להיום לקחת כדור סרוקסאט 20 מ"ג במקום לוסטרל עד שאקנה לוסטרל?
    (יש לי חפיסה של סרוקסאט לפני שהחליפו לי ללוסטרל.)

תודה מראש

חלי

הוספת תגובה

• סרוקסאט במקום לוסטרל חד-פעמי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/10/2011

לא מומלץ , לסרוקסט זמן מחצית חיים קצר, הפסקה ממנו יכולה להיות בתופעות לוואי, עדיף להשיג את אותו כדור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי באמצע טיפול- ויפאקס.
    דורית
    21/10/2011

שלום

אני נוטלת ויפאקס כבר שנתיים.
    בתחילת הטיפול סבלתי מתופעות לוואי קשות שעברו לאחר חודש (חשוב לציין- אני נורא רגישה לכל תרופה שהיא.. עם כל כדור שניסיתי בעבר סבלתי מתופעות לוואי כאלה ואף יותר).

בחודשיים האחרונים מתעוררת אצלי שוב תופעות מסויימות
    לאחר שאני לוקחת כדור, כשעה לאחר מכן, אני נעשת ממש "מסטולה", אני לא מרוכזת, אני מדברת ממש הרבה... לעיתים מרימה את הקול מבלי לשים לב.. לעיתים עצבנית יותר מהרגיל.
    אפשר לומר שאני חווה את אותן תופעות שהיו בהתחלה, אבל "בלייט".

כשהתופעות החלו לפני כחודשיים, חשבתי שזה דבר שיחלוף, כי ידעתי (גם מניסיון עבר) שלפעמים זה צץ באמצע טיפול לתקופה נורא קצרה.
    אבל חלף הזמן ואני שמה לב שזה ממשיך ואפילו מעט מתגבר.

קבעתי תור לפסיכיאטרית שלי, שמטפלת במרפאה ציבורית ולכן התור הוא רק לעוד כמעט חודש.
    האם עלי למצוא תחליף לפסיכיאטרית ולטפל בכך?
    במידה והמצב מבחינתי נסבל- להמשיך כרגיל עד לתור?
    האם יש סיכוי שהיא תחליף לי כדור לכדור אחר לגמרי (שוב- חוששת מהתופעות ההתחלתיות).

אשמח מאוד לתשובה
    ומצטערת מראש אם לא הייתי ברורה (תחת השפעת הכדור)

שבת שלום.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי באמצע טיפול- ויפאקס. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    23/10/2011

ממליץ לנסות לפסיכיאטרית שמכירה ואז להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במגנטים -האם יכול לגרום לנזק?
    יפית
    20/10/2011

שלום,
    אני מטפלת בנפגעי נפש. יש לי מטופל החולה בסכיזופרניה.
    ב-4 החודשים האחרונים מצבו הנפשי הדרדר באופן משמעותי.
    רוב הזמן הוא מרגיש ממש רע. לדבריו, לפני 4 חודשים הוא עבר
    טיפול במגנטים לדיכאון. המטופל חושב שאולי הטיפול הנ"ל גרם להדרדרות
    במצבו הנפשי. האם זה ייתכן? האם טיפול במגנטים יכול לגרום לנזק?
    תודה מראש על תשובתכם!

הוספת תגובה

• דילגתם עליי - אני מקפיצה את השאלה

יפית
    23/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי - אני מקפיצה את השאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    31/10/2011

לא ניתן לענות באופן חד משמעי.
    ככל שידוע עד כה, הטיפול נחשב בטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאקסט
    גיא
    20/10/2011

מה עושים אם זה גורם לחוסר יכולת לגמור ?
    אם אחליף ליצרן סרוקסט זה יעזור ? או שזה בול אותו דבר .
    מדובר ב 20 מ"ג נגד אובססיות חרדות ודיכאון.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פאקסט

הוספת תגובה

• פאקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/10/2011

עדיף לנסות תרופה ממשפחה אחרת ואולי תוספת : מירו או ווולבוטרין, כמובן לאחר יעוץ עם רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה