פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עליי לעשות?
    טולי
    15/10/2011

אני בחורה בת 30 נשואה ואם לילדה בגיל 8 חוויתי התעללות מינית במשך תקופה ע"י אדם זר.
    הוריי לא ידעו על כך עד גיל 16 שבו סיפרתי להם....
    הדחקתי הרבה דברים בחיים יש לציין שאף פעם לא טופלתי ע"י אף גורם מקצועי...
    רע לי מאוד ...אני עצובה כל הזמן...לא מרוכזת ..לא ישנה טוב בלילות...מעבר לתגובות כמו דופק מהיר המון פעמים.. כאבי בטן...אני מרגישה ממש מצוקה נפשית... מאיפה אני מתחילה לטפל בעצמי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עליי לעשות?

הוספת תגובה

• מה עליי לעשות? - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    16/10/2011

יש לגשת לאבחון פסיכיאטרי שם תופני לטיפול המתאים שהוא בד"כ שילוב של טיפול בשיחות עם טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד
    ספיר
    14/10/2011

שלום רב, אני בגיל 12 חליתי באנורקסיה נרבוזה קשה, בעקבות זאת התחילו הרבה הפרעות כפיתיות ואובססיה במחשבותיי לגבי גופי ועיסוקיי,
    הייתי מאושפזת בתל השומר במחלקה להפרעות אכילה.סיפור די ארוך, בגדול בגיל 16 יצאתי מזה.
    כיום אני בת 19 ועדיין מטופלת אצל פסיכיאטר, ונוטלת כדורים:3 אנפרניל של 75 מ"ג ביום, 2 למיקטל של 50 מ"ג ביום ו3/4 ריספרדל של 1 מ"ג ביום.
    יש לומר שהיו במהלך טיפולי בכדורים הרבה משחקים איתם.פעם לקחתי , פעם לא, שעות לא שעות, לא תמיד באותו מינון, בקיצור משחקים.בעקבות המשחקים, היו לי המון התקפי זעם בלתי נשלטים, דיכאון, כפייתיות שקצת חזרה, והרגשה מאוד לא טובה .
    אני מבינה כי זה נגרם ממשחק.אך בהחלט הייתי רוצה להיות יציבה, מאוזנת ומאושרת בלי הכדורים בע"ה!
    אך הסיבה שאני כותבת כאן היא בגלל שהשמנתי, מפחדת לשקול את עצמי, מאמינה כי כ-12 קילו בערך. האם הכדורים שאני לוקחת במינונים אלו יכולים לגרום לכך?
    הרי שאז לקחתי את הכדורים הייתי אנוקסית והייתי עושה הרבה דיאטות ולא אוכלת כמעט,
    אך מגיל 16 שיצאתי מזה, התחלתי לאכול נורמלי .
    הייתה תקופה של התקפי אכילה מרעב גדול(יכול להיות גם מהכדורים)
    , אך אני די איזנתי את זה.
    בנאדם שאוכל בצורה נורמלית כמוני שומר על משקלו, אך אני גם מאז שאיזנתי את עניין האוכל ממשיכה להשמין.
    זה מאוד מפריע, חשוב לי לדעת האם זה בגלל הכדורים? אולי מאיטים את חילוף החמורים? או סופחים נוזלים..?
    ואם כן, אילו כדורים יכולים לעזור לי ליציבות נפשית ללא תופעות לוואי כאלה ואחרות?
    (יש לומר שאני סובלת מעוד תופעות לוואי: רעד, בעיית זיכרון לטווח קצר, עצירות, יובש בפה,ישנוניות,הזעה,נפיחות בשדיים, וגם האם הפרשות במשך כל החודש קשורות לתופעות לוואי?
    מובן שבהדרגה גם רוצה להוריד אותם ובסופו של דבר להיות בלי!
    אך האם זה אפשרי?
    ולמה אני תוהה אני צריכה כ"כ הרבה כדורים? הרי אני במקום הרבה יותר טוב מאיך שהייתי.
    יש לומר שאני לא יציבה נפשית בכלל כרגע.. ואני נופלת בין הכיסאות כי אני בצבא ונאבקת שיעזרו לי עם פסיכולוג ופסיכיאטר, עד שאשיג את זה פניתי לפה.
    בבקשה אני צריכה עזרה מקצועית וייעוץ .. אני אובדת עצות.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב מאוד

הוספת תגובה

• שלום ספיר

עדן מזור
    14/10/2011

ניכרת הרבה מצוקה מההודעה שלך, וחבל לי על כך וקשה לי לקרוא זאת.
    אני מרגיש שאני מכיר אותך מקרוב, שאם אקשיב לך אני אוכל להבין אותך.
    אני מרגיש שמגיע לך את הטיפול הנכון, מגיע לך יחס הולם ואוהב, מגיע לך
    שיחבקו אותך ויתנו לך. מגיע לך בשביל עצמך - לפחות לחבב אותך, להעניק לעצמך,
    לדעת לקבל, ולהשיג שליטה על החיים שלך ועל עצמך בחייך.

קודם כל אני שמח מזה שאת מעוניינת לקחת טיפול, גם אם הוא יכול לקחת זמן.
    המערכת הבירוקרטית והלא-מתחשבת של הצבא היא מכשול בפני אנשים כמונו
    שעסוקים בבעיות ובקשיים ברמה בינונית עד גבוהה מאוד, כמו אובססיביות, מחשבות מטרידות טו מאץ' על דברים לא הגיוניים או מינוריים או מפחידים, מפלים של רגשות ורכבות הרים מבחינה נפשית. בצבא יש קב"נים וגם פסיכיאטרים שיוכלו לטפל בך
    ודרושות התקווה והאופטימיות שלך וכמו כן גם שיתוף הפעולה שלך.

שיתוף פעולה זאת אומרת - המענה שלך לעניין. עד כמה את מודעת, רוצה ויכולה לקבל את הטיפול, עד כמה ואיך את מבינה אותו, האם את לוקחת את התרופות בזמן, האם את מקפידה לא לשנות או להוריד על דעת עצמך והאם אתה רוצה ויכולה לשתף על בסיס יחסי אמון וכנות - פסיכיאטר או פסיכולוג או עובד סוציאלי. כמובן שזה משתנה בין המטפלים, יכול להיות פסיכולוג גבר שנראה נוקשה ושתרגישי שאין לך נקודות חיבור איתו ואילו בניגוד אליו - פסיכיאטר מקסים ואדיב, בעל קול נעים וגישה טיפולית שמתאימה לך. עם הזמן את גם תוכלי למצוא את מה שמתאים ביותר עבורך.

אני מאמין שטיפול פסיכודינאמי וCBT (הטיפול ההתנהגותי-קוגנטיבי) מאוד יכול להקל ולפתור. את תרגישי הקלה משמעותית גם במהלך הטיפול בלי שתחשבי על סופו בכלל. וגם אם כן: זה בסדר. לכן אני כאן בשבילך כרגע כמו עוד, אני מניח.

את מודה ומודעת לכך שאת לא יציבה נפשית כרגע, כדברייך. קחי את זה כנקודה למינוף ולחשיבה אנוכית עלייך עצמך, עם מלוא האמפטיה והסובלנות וגם הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולעניין התרופתי שנגעת בו

עדן מזור
    14/10/2011

ריספרדל (ריספרידון) עשוי לגרום לעלייה בתיאבון ולעלייה במשקל.

למיקטל לא בעייתית בנושא של משקל, אולם כן בתופעות כמו פריחה, כאבי ראש, יובש בפה ועוד.

לאנפרניל יש פעילות אנטיכולינרגית ותופעות הלוואי האפשריות הן יובש בפה, טשטוש הראייה, נמנום, הזעה, הסמקה, קושי בהשתנה, עיכוב באורגזמה, דפיקות לב וכו'. לא נמצאה בעייה עם עלייה במשקל.

רוב אם לא כל התרופות הנוגדות דיכאון עובדות בשניים או בשלושה מימדים, מה שנקרא " האפקט המשולש " של התרופות -
    1. פגיעה במטבוליזם הבסיסי - חילוף החומרים בגוף. לרוב אם המינון נמוך וכמות התרופות אינה גדולה אזי הפגיעה לא משמעותית וזה מינורי ביותר. אפשרי להתגבר גם אם זה מורגש.
    2. תרופות שעשויות לעייף, לגרום לנמנום, לרצון לישון, לשינה ארוכה יותר בעוד מספר שעות (למשל ריספרדל לא רק שפוגעת בחילוף החומרים אלא גם מעייפת ומרדימה והרבה מטופלים מתלוננים שהם ישנים הרבה מידי איתה) - במצב של שינה קצב הלב והנשימה מואטים משמעותית וכך גם המטבוליזם.
    3. חלק מהתרופות גם מעלות את התיאבון וע"י צריכת מזון, בעיקר פחמימות - יש עלייה במשקל והשמנה (זה אלמנט עקיף)
    למשל, ציפרלקס יכולה לגרום לעלייה בתיאבון. כמו כן גם מירו (REMERON) וסרוקוואל (במינונים של 100-200 מ"ג ומעלה)

ניתן להתגבר כך:
    1. שתייה מספקת חשובה: א. מרווה וממלאת ב. מעניקה תחושה טובה של שליטה ובריאות (אולי לא אצל כולם) ב. במוח יש מרכז שובע-רעב שסמוך פיזית למרכז הצמא ויש נטייה " להתבלבל " בין צמא לרעב. אנשים שלא שותים מספיק על אף שלא מרגישים צמאים במיוחד - צריכים לשתות ומרגישים רעב במקום, והם אוכלים.
    2. אכילה של פחמימות מורכבות, מספיק ירקות ופירות מכל מיני צבעים, להפחית בשתייה מתוקה, להקפיד על חלבונים (0.8-1 גרם פר קילו ממשקל הגוף) וכמובן שומנים (להימנע משומן טראנס ומשומנים רוויים, הכי מומלץ שומן חד בלתי-רווי), לשמור על יחסי אומגה 3 : אומגה 6 (יש גם קפסולות. אגב יש טענות שעוזר לבריאות הנפשית בעיקר מצבי חרדה ודיכאון), להימנע מאלכוהול בייחוד באנטי-פסיכוטיים ובבנזודיאזפינים - משמין, "פחמימות ריקות", לא מועילות, ממכר, תופעות נוירולוגיות שעשויות להיות קשות.
    3. פעילות ספורטיבית למען הבריאות הנפשית ולמען איזון משקל גוף. לשיפור גמישות, צפיפות העצמות, סיבולת לב-ריאה, הנאה והפגת השיעמום. מאוד חשוב ומשחרר אנדרופינים ואדרנלין. רצוי פעילות שאת מחבבת. אפשר לחלק פעילות לכמה דקות כל פעם ולא חייב הכל במכה, גם בעצימות נמוכה זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספות

עדן מזור
    14/10/2011

4. שינה מסודרת, 7-8 שעות זה מספיק לך, את בת 19. לא פחות מידי ולא יותר מידי. מוכח ששינה של 10-17 שעות לא מועילה יותר ממה שאת צריכה: מה שרשמתי מקודם.

5. למצוא תעסוקה גם במסגרת הצבאית במילוי התפקיד וגם במסגרת האזרחית. מה שאת אוהבת. ידוע שהאוכל בצבא "משמין". מכיל כמויות אדירות של שמן בחלק מהמוצרים.

6. ולזכור - את רוצה לשבור את האובססיביות, המחשבות האנורקטיות והנטייה לרזון (שרידים נותרו-טבעי לגמרי) - לכן לא לאכול הוא פיתרון לא טוב. גם אם תימצאי בתוכו - תזכרי שזו לא הדרך. אני מבין את הכאב, את הקושי והתסכול, אני מבין את הייאוש וחוסר האונים, אנורקסיה -לאנשים שחלו בה ולאלו שיש נטיות להפרעות אכילה-
    מ - מ - כ - ר - ת. יש אפקט מאוד ממכר בתחושה של הרזון, של השליטה, של השגת הפרפקט, של השגת תשומת הלב החיובית או השלילית הזו. יש דרך לחיות! יש דרך לאכול! יש דרך וצריך ליהנות! ולא רק אחת...

תרגישי טוב מתוקה
    אני ארצה לדעת בוודאי מה שלומך

עדן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

ספיר
    15/10/2011

וואו עדן המון המון תודה לך! גרמת לי להבין פחות או יותר מה קורה איתי וזה עוזר לי.

רוצה רק לשאול:
    1. אתה רופא/ פסיכיאטר ? או פשוט גם סובל מאיזו בעיה נפשית...?

2. האם ריספרדל ב3/4 מ"ג ביום גם משפיע על העלייה במשקל?
    הבנתי שאצלו הבעיה היא שהוא סופח נוזלים..? זה די נראה ככה עליי , נוזלים

3.ובעצם לסיכום אתה אומר שהכדורים שאני לוקחת כן משפיעים על המטובוליזם?
    ועוד גם גורמים לרצות לישון מה שלא משפר את העניין..

וכעיקרון אני רקדנית, אני רק צריכה לקחת את הרגליים שלי לסטודיו ולא לפחד!
    כי זו הבעיה העיקרית שלי בגלל זה אני לא עושה . מפחדת לצאת עם חברים, מפחדת להתאהב, מפחדת לעשות כל דבר שיכול להשפיע לטובה על החיים..
    אני מאמינה שאני יכולה להתגבר על הכל עם מחשבות חיובות ועזרה שבע"ה אמצא במערכת הצבאית הזאת..

אשמח לעדכן אותך מה קורה איתי.. אבל פה זה קצת בעייתי.. יש לך פייסבוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..

עדן מזור
    15/10/2011

1. אתה רופא/ פסיכיאטר ? או פשוט גם סובל מאיזו בעיה נפשית...?
    - לא אני לא רופא. אני עדן בן 20 וקצת מהרצליה.
    איבחנו לי חרדות ודיכאון..אני לא אוהב את המילה דיכאון. לא סובל אותה האמת, היא מפחידה אותי כמו הדיכאון עצמו. נקרא לזה דיכדוך לפעמים.

2. האם ריספרדל ב3/4 מ"ג ביום גם משפיע על העלייה במשקל?
    הבנתי שאצלו הבעיה היא שהוא סופח נוזלים..? זה די נראה ככה עליי , נוזלים
    כל אחד מגיב אחרת. העלייה במשקל היא בעקבות חסימת קולטנים מסויימים למוליכים מסויימים ועקב כך יש עלייה במשקל ו\או עלייה בתיאבון. לא מצאתי עדויות לכך שריספרדל סופח נוזלים. זכרי שספיחת נוזלים בין כה וכה איננה עלייה ב% השומן או קילוגרמים של שומן, אלא נוזלים. אפשרויות נוספות: נתרן ופחמימות גורמים לספיחה של נוזלים.

3.ובעצם לסיכום אתה אומר שהכדורים שאני לוקחת כן משפיעים על המטובוליזם?
    ועוד גם גורמים לרצות לישון מה שלא משפר את העניין..
    - כל התרופות נוגדות הדיכאון (שחלקן גם נוגדות חרדה ואולי עוד) משפיעות על המטבוליזם וזה על פי ד"ר קרני רובין - פסיכיאטרית מומחית שמנהלת פורום מצויין ורגיש באתר ' אינפומד '. אם תרצי אני אתן לך את הכתובת.
    ריספרדל יכול לגרום לישנוניות ולרצון לישון יותר ואף לשינה יתרה - וכפי שהבנת: בשינה קורה ההיפך מלנצל המון אנרגיה (הגוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדן מזור
    15/10/2011

וכעיקרון אני רקדנית, אני רק צריכה לקחת את הרגליים שלי לסטודיו ולא לפחד!
    כי זו הבעיה העיקרית שלי בגלל זה אני לא עושה . מפחדת לצאת עם חברים, מפחדת להתאהב, מפחדת לעשות כל דבר שיכול להשפיע לטובה על החיים..
    אני מאמינה שאני יכולה להתגבר על הכל עם מחשבות חיובות ועזרה שבע"ה אמצא במערכת הצבאית הזאת..
    - אני יכול להבין. אני לא מבטיח לך שבמערכת הצבאית ישתדלו בשבילך או ימצאו לך את הפתרונות. לא כל הקב"נים חביבים ובטח שלא המפקדים והקצינים שלא מגיעים מתחום בריאות הנפש, או שההבנה שלהם בנושא היא מזערית. אולם זכרי שחייבת להיות חשיבה על הפרט, האינדיבידואל במערכת. שהרי בני אדם אנחנו ופרטים מרכיבים ארגונים וקבוצות. לשם כך יש דגש על החייל ויש הרבה זכויות וגם נקודות להבנה. אם לא לצאת על סעיף נפשי (שנקרא כיום ' בריאותי ' בצה"ל) אז ניתן גם פטורים משמירות, תורנויות מטבח, משימות קשות, ישנו פרופיל 45 שמצמצם תפקידים לרמה בסיסית והגיונית למצבך. חוץ מזה, אני מקווה שגם הדרישות שלך והטענות שלך כלפייך עצמך הן הגיוניות ולא יוצאות מכל פרופורציה. למשל המשפט: "אני צריכה לקחת את הרגליים לסטודיו ולא לפחד!" פחד זה טבעי וזה בסדר, ולרקוד זה כיף וזה טוב וזה מעולה. השאלה איפה עובר הגבול 0- עד כמה יש פחד ועד כמה הוא משפיע? נסי להבין גם בטיפול וגם עם עצמך (אם את מסוגלת לכך בתקופה הזו) לחשוב מה מביא אותך לא להנות? להימנע מאהבות תחביבים ודברים שעושים לך טוב? אני יכול לשער שאת חוששת מהצלחה, כשתגיע אולי תייחסי ל ' פוקס ' או לגורל ולמזל. או חשש מכישלון ונפילה לאחר הצלחה.

הפייסבוק שלי: eden mazor
    Eden Ma

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת המשך

ספיר
    16/10/2011

כן אז אשמח לכתובת של הפורום.. :)

ולגבי הצבא, אבא שלי עכשיו מתערב, מאמינה ומקווה מאוד שזה יתקדם קצת..

לגבי הפחד מההצלחה שתבוא אח"כ האכזבה . זה בדיוק זה !
    אבל אני חייבת לקפוץ למים, כי אלו החיים... רק שוב צריכה קצת אומץ..

ולגבי הפייסבוק , התמונת פרופיל שרואים לך חצי פנים? נראה לי שהוספתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן זה אני

עדן מזור
    16/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלחתי

ספיר
    16/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

לגבי תופעות לוואי, יש אפשרות מסויימת.
    יש צורך לברר את המרכיב הנפשי פסיכולוגי,
    ייתכן ויש לשקול איזון תרופתי מחודש וכן שילוב טיפול בשיחות, CBT.
    ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל בנושא המינון, תופעות לוואי והמשך הטיפול, תוכנית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים עם הכדורים
    דניאל
    14/10/2011

שלום לפני כשבוע התחלתי טיפול בכדור אסטו ובמקביל הפסיכיאטר נתן לי קלונקס לקחת בהדרגה עד להשפעת האסטו..לפתע החלו לי כאבי ראש חזקים מאד שממש מקשים עליי. האם זו תופעת לוואי ידועה וזה בסדר? האם ניתן לקחת משכחי כאבים? מה עליי לעשות כי כאבי הראש בלתי נסבלים

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש חזקים עם הכדורים

הוספת תגובה

• היי דניאל

עדן מזור
    14/10/2011

כאבי ראש חזקים עשויים להיות יחד עם בחילות, יובש בפה, כאבי בטן, עייפות, ירידה בחשק המיני, שינויים בתיאבון ושינויים במשקל - תופעת לוואי אפשרית ואף נפוצה של אסטו או ציפרלקס (אסציטלופראם). התופעה אמורה לפחות עד כדי להיכחד בתוך שבועיים עד חודש-חודש וחצי.
    ניתן להיעזר במשככי כאבים כמו אופטלגין, נורופן (איבופרופן), אקמול פוקוס (פרצטאמול), פראמול טרגט. מומלץ משכך כאבים שמכיל גם קופאין (גורם להרחבת כלי דם) וממריץ ומאוד מסייע בכאבי ראש.

בנוסף - האם אתה שותה לפחות ליטר וחצי ביום? הגוף שלך זקוק לנוזלים.
    האם אתה אוכל טוב ומספיק? רצוי ליטול את הכדורים לאחר ארוחה טובה. בכל מקרה לאחר האוכל למרות שלא חובה כלל.

תבדוק עוד גורמים כמו אם יש נטייה לכאבי ראש? מיגרנות מאובחנות? פעולות הרגליות שמונעות או מפחיתות את הכאבים? מדיטציה, יוגה, הימנעות מפעילות גופנית שבדרך כלל עשוייה להחמיר כאב ראש, שתיית או אי-שתיית קפה, רעשים וצלילים, ריחות, אורות.

באיזה מינון אתה?
    האם התחלת את המינון מינימאלי ועלית בצורה זהירה, איטית והדרגתית?
    למשל, לקחת 5 מ"ג ציפרלקס ולאחר יומיים 10 מ"ג וכן הלאה זה לא חכם כלל. נותן " שוק " לגוף והרגשת תופעות לוואי חמורות, ביניהן גם פסיכולוגיות ורגשיות.

יש לעשות כך - מטופל שלוקח 10 או 15 מ"ג,
    עליו לקחת תחילה 5 מ"ג ולאחר שבועיים להעלות ל10 מ"ג ולאחר שבועיים-שלושה ל15 מ"ג. בירידה גם כן, מומלץ אפילו יותר. אפילו חודש-חודשיים בין ירידה לירידה, יש פסיכיאטרית שממליצה על זה כדי לשמר אפקט חיובי של אנטי-דכאוני ואנטי-חרדתי.

בנוסף- כאבי ראש יכולים להיות סימפטום של חרדה ואולי גם של דיכאון.
    סביר להניח שזה מהכדור וזה יחלוף.
    תרגיש טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש חזקים עם הכדורים - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    16/10/2011

כאב ראש היא תופעת לוואי שכיחה יחסית של נוגדי הדיכאון. לרב היא עוברת עם הזמן. אפשר לקחת משככי כאבים בימים הראשונים של הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב ופריחה ברגליים
    דנה
    14/10/2011

קיבלתי רמוטיב מרופא המשפחה לטיפול בדכאון קל
    התחלתי בטיפול ויש לי פריחה ברגליים (כמו עקיצות של יתוש)
    וזה גם מגרד, האם להמשיך בטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב ופריחה ברגליים

הוספת תגובה

• רמוטיב ופריחה ברגליים - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    16/10/2011

יש לגשת לרופא המשפחה שיקבע האם מדובר בתגובה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה למות
    גל
    13/10/2011

אני בן 23 ואני לא מוצא סיבה אחת טובה ליחיות אני לא מרגיש כלום, אני לא אוהב אף אחד לא איכפת לי מי אף אחד כל העולם יכול להישרף ולא יהיה איכפת לי. שסבתא שלי מתה לא הרגשתי כלום, כולם בכו ואני לא הרגשתי דבר, בנאדם שמכל בחינה צריך ליהיות קרוב אלי קיבל אירוע מוחי ולא הרגשתי כלום אני מרגיש ריק, אין לי אהבה לאף אחד, אם אני יכול ליבחור רגש אחד שאני מרגיש זה כעס,שנאה אני רואה אנשים יוצאים ומבלים וכשאני יוצא איתם אני מרגיש לא נוח כמו שאני חייב לעשות הצגה. חברים, יש לי משהו כזה אבל עוד פעם אני לא מרגיש שום דבר אליהם, אני לא מרגיש אושר, הפעמים היחידים שאני מרגיש כמו עצמי זה שאני לבד, וזה ביגלל שאני לא צריך לעשות הצגה. אם אנשים היו יודעים מי אני באמת ולא הבנאדם שאני עושה את עצמי איתם, אני בטוח שהם לא ירצו שום קשר איתי, למעשה אני חושב שאף בנאדם לא ירצה קשר איתי.
    בקשר לאלוהים, אני מאמין שהוא קיים, אבל אני לא מקיים את כל המיצבות, אני שומר כשרות ועושה חגים, צם, אבל האמת אני לא רוצה להיתקרב לדת וכל מה שאומרים על רוחניות זה יותר טוב בעולם הבא לא אומר לי כלום.
    האמת אני שונא את אלוהים, שהביא לי ביכלל את החיים שלי אני סוג של בנאדם שאנשים שונאים ישר, בבית ספר לא היו לי חברים ביכלל, אפילו לא אחד, בצבא לא היו לי חברים, והחלפתי הרבה מקומות בצבא וכל פעם אנשים שנאו אותי עשו מימני צחוק, והגעתי למצב ששום דבר כבר לא יכול ליפגוע בי ריגשית.
    חשבתי להתאבד, הסיבה שאני לא עושה את זה זה ביגלל שאני מפחד, לא למות אלה ממה שיש אחרי.
    אם אני יתאבד אני הולך לגהינום, אבל אני כבר נימצא בגהינום.
    אני רק כועס כל הזמן, מקווה שמשהו ישתפר, אבל שום דבר לא מישתפר הדבר היחיד שאני רוצה זה שאלוהים יהרוג אותי, לא יודע באיזה תאונה או משהו ושזה יהיה בקרוב הדבר היחיד שאני מיתפלל זה שאלוהים יגרום לזה שאני לא יהיה קיים מההתחלה, כאילו בחיים לא הייתי קיים.
    אני מיסתכל על העולם ואני רואה אנשים רעים מקבלים הכל.
    יש אנשים שהייתי איתם בתיכון וכל מה שהם עשו זה ליצחוק על אנשים וליפגיע בהם גם פיזית וגם ריגשית והם קיבלו הכל (או יותר נכון משהו שאני רוצה ואף פעם לא היה לי) חברה.
    אז אפשר להגיד שהסיבה היחידה שאני לא הורג את עצמי זה הפחד ממה שיש אחרי, אין לי סיבה ליחיות כל יום זה סיוט חדש אני אפילו לא מרגיש צורך לישמור קשר עם משפחה, יש לי הרבה אחים שאני לא מדבר איתם (כבר כמה שנים) וגם עם ההורים, ואפשר להגיד שההורים שלי הביאו לי כל מה שרציתי שהייתי קטן מה אני צריך לעשות כדי לקבל קצת ממה שלא היה לי אף פעם בחיים (שמחה).
    כל מה שאני מרגיש לאלוהים זה שנאה, אין יום שאני לא אומר בלב לאלוהים תהרוג אותי

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה למות

הוספת תגובה

• אני רוצה למות - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    16/10/2011

כדאי לגשת לאבחון פסיכיאטרי. יש טיפול שיכול לעזור שווה לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוירולוגים לפסיכיאטרים ....
    אמיר
    13/10/2011

היי,
    קודם כל שנה טובה וחג שמח .
    שאלה לי וסליחה על אורך הפנייה , הפעם אני מפרט ממש את הכל .....

לפני כחודשיים בעקבות תחושה של נימול ברגל ויד שמאל ( בערך 5 דקות ) הגעתי למיון בבית חולים . נבדקו סימני נוירולוגים שכללו בדיקת סי.טי ראש שיצאה תקינה , בדיקות מעבדה שכללו בדיקות קרישה ( pt - aptt - inr ) והכל יצא תקין .
    למרות זאת החליטו לשלוח אותי הביתה ואמרו לי לעשות בדיקת MRI .
    בוצעה בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי. ( בלי ועם חומר ניגודי ) .
    התשובות היו שבראש הכל יצא תקין לחלוטין ללא ממצאים בכלל ואילו בעמוד שדרה הצווארי בלט בין C3 -C4 ובין C5-C6 שמדגים לחיצה קלה על השק. הבדיקות נבדקו גם על ידי נוירולוג בבית החולים , וגם על ידי נוירוכירורג בכיר בבית החולים רמבם ונאמר לי שאין שום עדות לבעייה מוחית .
    אמרו לי לפצוח בדיאטה מכיוון ששקלתי 150 קילו . תוך חודשיים נכון להיום הורדתי 17 קילו . בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין בכל הבדיקות כולל שומנים בדם ( 125 ) וכולסטרול ( 131 ) . הטיפול התרופתי שאני מקבל הוא 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 100 מ"ג אספירין ו 5 מ"ג רמיטנס . ולוקח 3 פעמים ביום אומגה 3.
    לחץ הדם שלי תקין בעזרת הכדורים ועומד רוב היום על ממוצא של 115 על 70 ודופק 75 . בסך הכל הכללי אני מרגיש טוב , נוהג , מטייל , ממשיך לעסוק במטלות הבית ולא מרגיש חולשה ביד או ברגל שמאל.וכמובן שאין שינוי בפנים או חולשה באחד משרירי הפנים בחיוך וכדומה. .
    למרות זאת , מידי פעם אני מרגיש כמו תחושת עיקצוצים ביד שמאל וברגל שמאל במיוחד באצבעות , ובזמן האחרון אפילו בלחי שמאל ( בלחי זה יכול להמשך אפילו מספר שעות 8-9 שעות )
    הלכתי שוב לנוירולוג באופן פרטי שאמר לי שהדבר נובע סביר להניח מחרדה שאני נמצא בא אבל למרות זאת ( ואולי כדי להצדיק את הביקור ) הוא שלח אותי לעשות דופלר של עורקי הצוואר כדי לשלול TIA לדבריו , למרות שבאישפוזים בבית החולים גם במחלקת קרדיולוגיה בגלל כאבים בחזה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין כולל אקו לב תקין וכולל סיטי קורנרי תקין .

ראוי לציין כי ירדתי דרסטית בנושא התזונה , מצריכה של כמעט 7000 קלוריות ביום לצריכה מבוקרת של 1000-1200 קלוריות ביום , ולפעילות גופנית עדיין לא חזרתי מתוך חשש שאולי זה יגרום לנזק כלשהוא ( למרות שכל הרופאים ממליצים לי לחזור לפעילות )

תאמת ? אני כבר חסר אונים. אם אכן הכל תקין והדברים נובעים מחרדה אני מוכן לקחת טיפול בחרדה לרבות תרופות ושיחות עם אנשי מקצוע אבל השאלה אם זה הכיוון כי כבר בוצעו עלי כל כך הרבה בדיקות וכולן תקינות .
    מה לעשות ???? האם באמת תופעות אלו יכולות להיות על רקע חרדתי לאחר שעברתי כמעט כל בדיקה אפשרית ?

הוספת תגובה

• להתכוונן מחדש

עדן מזור
    13/10/2011

* אני די בטוח שלא עשית את כל הבדיקות הרפואיות האפשריות למצב. באם כן ואין סיבה אורגנית (מקור גופני לבעיה) אז יש מצב שהסימפטום\ים - על רקע חרדתי.

* ממליץ על בדיקה פסיכיאטרית מקיפה (לא חייב לשלם כל כך הרבה כסף, באיזו קופח אתה? בכללית ובמכבי יש פסיכיאטרים טובים ואולי גם בלאומית, שמקבלים במוזל ממש. חבל על הכספים לפרטי.) - אם זה חשוב לך ועל מנת באמת לראות את המצב כמו שהוא ולשלול אפשרויות - ייתכן וכדאי לעשות. וייתכן וכדאי לחכות קצת זמן על מנת להשלים את הבירור.

* על רקע חרדתי יש אי שקט או חרדה או אימה (פחד) - המרכיב המרכזי, ייתכן והוא סמוי או גלוי וכאשר סמוי מידי ייתכן ומודחק. תסמינים אפשריים נלווים חוץ מרגליים קופצות, עקצוצים ונימול - גם עייפות, כאבי ראש , תחושת פחד ולחץ (האם זה מאובייקטים ספציפיים? האם ממשהו כללי? האם כרוני? מהעולם? יש מחשבות מציקות? אילו? התדירות? הכמות? אילו מחשבות נלוות? האם יש חשיבה אובדנית?)

* ייתכן ותקופה זו משמעותית ומרגשת ו\או מלחיצה אותך (דבר שאינו סותר כלל לדעתי) ועל כן מופיעים סימנים כלשהם. אולי מתפתח עניין חרדתי על רקע הירידה במשקל וכו'.

* חוסרים בויטמינים ומינרלים או אבות מזון מסויימים או צריכת יתר של קופאין עשויים לגרום באופן עקיף למצב רוח ירוד, לחוסר באנרגיה , לMOOD משתנה , לעייפות. מבחינת קופאין - הרחבת כלי דם, המרצת והאצת דופק הלב, הזעה, תחושה של אי שקט. יכול להתלוות לנמלול או העקצוץ שאתה מרגיש. שוב - זה הרבה פחות סביר אבל גם אפשרות שיש להעלות.

* במידה ויש עניין של חרדה אזי יש טיפול רגשי ואפשר לשלב עם תרופות. זה קורה בשעות מסויימות של היום ? באיזו מחזוריות (אם יש) ? מהי עצמת הנזק בבחינת מציק או מפחיד או מטריד או כואב מ1 ועד 10 כאשר 10 זה הכי מציק מטריד או כואב וכאשר 1 הוא כלל לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

עדן מזור
    13/10/2011

אפשרות נוספת היא שהקוקטייל המטורף של המינונים והתרופות שאתה נוטל עשוי לגרום להשפעה עצבית.

הסיבה לתחושה עצמה היא נוירולוגית-עצבית מן הסתם, אם המקור הוא אורגני או נפשי את זה יש לברר ולטפל בהתאם.

כמה זמן זה קורה לך ? אפשר לחכות קצת לפני בירור, יש מצב שזה פשוט עובר לבד ואם זה חד פעמי אז אין טעם לדאוג או להלחץ וכך שגם לא תהיה טעם בבדיקה. אם זה חוזר - גם בעצמה משתנה או פחותה - תחזור לרופאים לטפל.

אני יכול להדגים למשל על שהעפעף השמאלי שלי קפץ במשך 4 ימים כל הזמן, כל חצי דקה בערך וזה לא הפסיק. סיבות אפשריות: לחץ נפשי, חוסר שינה, מקור עיני וכו'.
    בדרך כלל זה חולף ואין סיבה לדאוג או לבדוק. אם זה חוזר או מופיע במשך שבוע-שבועיים ויותר כמובן שיש לטפל ולהתחיל בבירור.

זכור: עניין פסיכיאטרי חשוב מאוד והוא ככל עניין בריאותי - על מנת לנפץ הסטיגמה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוירולוגים לפסיכיאטרים .... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

באם נשלולו בעיות גופניות, בהחלט יש צורך לברר את המצב הנפשי ואת הקשר לחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנן כטיפול בהפרעת אישיות
    הדס
    13/10/2011

שלום.אני בת 28.סובלת מהפרעת אישיות גבולית מס שנים.מחרדות מאנשים ומחשבות טורדניות על אנשים.דיכאון ושינאה עצמית.ללא שמיעת קולות.
    הרופאה הפסיכיאטרית שלי המליצה לי על פרפנן 4 מג כטיפול בחרדות הלא הגיוניות מאנשים שיש לי.יש לציין כי לא אובחן לי סכיזופרניה.וכי אינני שומעת או שמעתי פעם קולות.אך אני סובלת מחרדות וממחשבות אובססיביות על אנשים.
    האם זה הגיוני לתת תרופה כמו פרפנן .שהיא בעצם לטיפול בסכיזופרניה.לטיפול בבעיות כמו שלי.האם הגיוני לתת אותה להפרעת אישיות?
    בנוסף.אני גם לוקחת ציפרלקס 10 מג.
    תודה.

הוספת תגובה

• פרפנן וסכיזופרניה

עדן מזור
    13/10/2011

פרפנן ניתנת לסכיזופרניה בהתוויה הרשמית. ייתכן שהפסיכיאטר רשם לך אותה לצורך לא מותווה. אין מה לדאוג באשר לעניין זה. לדוגמה - התרופה סרוקוואל היא אנטי-פסיכוטית אטיפית (לא טיפוסית. מהדור החדש) שניתנת לחולי סכיזופרניה וכולי בהתווייתה הרשמית אולם היא ניתנת גם למצבים של דיכאון עמיד לטיפול או חרדה ברמה גבוהה למרות טיפול (כמו מצב של חרידה עמידה)
    בנוסף היא משרה שינה מהפעילות שלה על מערכת העצבים ובהתאם למנגנונים שעליהם היא עובדת.

לאחר בדיקה קצרצרה מצאתי ש" פרפנן " היא תרופה מרגיעה ונגד הקאות (ניתנת בעיקר לחולי סרטן במהלך תקופת הכימותרפיה מאחר ויש סימפטום רב של הקאות)

עוד דבר.
    אין להשתמש בתרופה מבלי להיוועץ ברופא לפני התחלת הטיפול:
    בחולים הלוקים בתופעות האופיניות לתסמונת ריי, בחולים בדיכאון, אם הינך סובל/ת או סבלת בעבר מ:
    אלכוהליזם, פגיעה מוחית, מליקוי בתיפקוד: מערכת הנשימה (כגון אסטמה או דלקת ראות חריפה) או
    הכבד.
    האם את סובלת מאחד או יותר מהדברים שמצויינים כאן?

אזהרות:
    יש להזהר בזמן פעילות גופנית, מזג אויר חם ומקלחת חמה (מחשש לשבץ חום).
    בשימוש כרוני בתרופה זו יש לערוך בדיקות דם, תפקודי הכיליה והכבד.
    בזמן נטילת תרופה זו תתכן סחרחורת ,יש להזהר מקימה פתאומית ממצבי שכיבה או ישיבה לעמידה.

תופעות לוואי:
    בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע השפעות לוואי כגון: יובש בפה,
    עצירות, סחרחורת, ירידה בהזעה, בחילה, נמנום, גודש באף.

בנוסף, זה מה שד"ר יונתן דודאור רשם בעבר על התרופה:
    פרפנן - נוגד פסיכוזה דור ראשון, תופעות לוואי נוירולוגיות, נוקשות שרירים ועוד
    ש לבדוק בעלון המצורף לתרופות ולברר זאת מול הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנן לא ניתנת להפרעת אישיות גבולית

עדן מזור
    13/10/2011

מאחר והיא מרגיעה, ייתכן שהפסיכיאטרית שלך חשבה שזה גם ירגיע את אוטוסטרדת המחשבות הבלתי הגיוניות שלך, לדברייך.

בהפרעת אישיות גבולית ניכר חוסר תפקוד די משמעותי (כמובן תלוי ברמת ארגון האישיות באופן ספציפי להפרעה) בתחומים שונים - תעסוקתי, חברתי, משפחתי, מקצועי, אישי ובינאישי עקב ארגון אישיות לקוי ברמה נמוכה ועל כן מומלץ לשלב טיפולי CBT ו\או טיפול פסיכודינאמי. הבעיה היא - חוסר יציבות אצל חלק מהמטופלים.
    ישנו טיפול ייחודי מסוגו המיועד לבעלי BPD והוא DBT - חפשי באינטרנט קצת אם מעניין אותך וחשוב לך וקראי.
    חוסר יציבות גם מבחינה רגשית - מצבי רוח , הערכה עצמית , בטחון עצמי , דימוי , קשרים ויחסים עם אנשים , תוקפנות , זעם , כעס וכו' - השתנות מעין תחושה של "הפכפכות" כזאת = ביטויים של חוסר וויסות רגשי ברמה מסויימת.
    מסקנה: פרפנן אינה מטפלת בהפרעה זו ולא חייב שתרופה אחת תטפל בהכל גם אם היא מיועדת ליותר מהפרעה אחת שיש למטופל - לא קשה למצוא אנשים שהתרופה מסייעת ומקלה בעיקר בהפרעה אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול התרופתי בBPD הוא כדלהלן

עדן מזור
    13/10/2011

מייצבים: ליתיום, טגרטול, דפקוט או טופמקס יכולים לעזור בוויסות מצבי הרוח המשתנים.

תרופות ממשפחת הSSRI כמו פרוזאק, פאקסיל, ציפרלקס, סרוקסט, רסיטל וכולי עשויים לסייע בשליטה על אימפולסיביות ועל פתולוגיות נלוות של ההפרעה כמו חרדה ודיכאון.

אפקסור \ וייפאקס (ונלאפקסין) ממשפחת ה SNRI עשוי לסייע בשליטה בכעס ואי שקט מוגברים.

ריספרדל (ריספרידון) או ריספונד הינה תרופה נוגדת פסיכוזה, יכולה לעזור להפחית התפרצויות , לארגן מחשבות ולפעמים לראת את המציאות באופו אמיתי יותר. (ד"ר יונתן דודאור)

התרופה הטובה ביותר , מוכחת מחקרית , בהפרעת אישיות גבולית, SEROQUEL XR , במינון של 300 מ''ג בקירוב. נחשב מאוד יעיל במקרים עמידים. (כנ"ל)

אפשרות גם למעכבי MAO - מעכבי מונואמין אוקסידז , או ממשפחת הטריציקליים.

ואני חושב שבמצבים חמורים ביותר כאשר יש התפרצויות זעם או מצבי לחץ משמעותיים שעשויים לעורר אימפולסיביות, פגיעה עצמית, נסיון אובדני כלשהו וזעם רב - אפשר זמנית להשתמש בבנזודיאזפינים על מנת להרגיע. משפחה זו גם יעילה בהפחתת חרדה (בעיקר התקפי פאניקה PANIC ATTACKS) שעשויים להיות נלווים לBPD.

הטיפול הינו אישי לחלוטין ואלו הן אפשרויות תרופתיות טובות.

כמובן שהמלצתי גם על טיפול פסיכותרפי בגישה הדינאמית וגם DBT לשיפור יכולות דיאלקטיות ומיומנויות חברתיות ורגשיות שמקלות ועוזרות לבעלי ההפרעה תוך גילוי אמפטיה והבנת המערכות והמנגנונים הרגשיים של המטופל.

זו הכוונה בטיפול פסיכו-פרמקולוגי (נפשי ותרופתי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנן כטיפול בהפרעת אישיות - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    16/10/2011

פרפנן שייכת לתרוםות האנטיפסיכוטיות. במינון נמוך הן לעיתים יעילות גם לחרדה לעצבנות ולנדודי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מממ
    13/10/2011

שלום רב, אני נוטלת "אסטו" מזה כחצי שנה. רציתי לדעת האם ייתכן כי יש קשר בין נטילת הכדורים לבין חוסר חשק מיני ואם כן האם זוהי עילה הגיונית להחלפת הכדורים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום שלום

עדן מזור
    13/10/2011

אחת התופעות הידועות והנפוצות ביותר שפוגעת לפחות ב10%-15% אם לא יותר מהנוטלים SSRI היא פגיעה בחשק המיני ואובדן הליבידו. THE SAME SAME

בכל מקרה: יש להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך. לא על דעת עצמך.

בנוסף אנו נחכה לדעתו המקצועית של הרופא כאן בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה ותרופות
    עומר
    13/10/2011

האם ויאפקס XR במינון 150 מ"ג יעיל לטיפול בהפרעת חרדה חברתית וחרדה כללית?
    האם כאשר ציפרלקס עד מינון מקסימלי לא עזר להפרעת חרדה,אז הסיכוי שסרוקסט יעזור הוא קלוש ביותר?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה ותרופות

הוספת תגובה

• סליחה, טעות שלי

עדן מזור
    13/10/2011

ותוספת קטנה: התחלה עם וייפקאס או ירידה במינון - הדרגתי על מנת "לסבול את התרופה טובה יותר" ולשמור על האפקט - להתחיל עם מינון קטן או להוריד בקטן.
    למשל 37.5 מ"ג לשבוע-שבועיים ואז 75 מ"ג ואז עוד תוספת של 37.5 מ"ג וכן הלאה.
    כנ"ל לגבי ירידה - בקפיצות של 37.5 מ"ג, הכי בטוח.
    אם יש דיכאון ברקע ווייפאקס מטפל בדיכאון אז כשרוצים לרדת במינון - לעשות את זה לאט במיוחד על מנת לשמר את האפקט האנטי-דיכאוני.

אני לא רופא או משהו כזה. חכה לדעה מקצועית ומלאה של הרופא כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור ridazin 100 mg tab 100mg
    גריברג משה
    13/10/2011

א.ג.נ. הרופא המטפל במירשם הראשוני במרשם רשם את הכדור הנל במינון של 10 מ"ג ורופאת המשפחה רשמה 100 מ"ג האם התרופה מופיעה במינון של 10 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור ridazin 100 mg tab 100mg

הוספת תגובה

• רידזין

עדן מזור
    13/10/2011

התרופה באה בכדורים של 10 מ"ג, 25 מ"ג ו100 מ"ג.

מה שהפסיכיאטר רשם זה כנראה מה שקובע, חזרי לרופאת המשפחה כדי לוודא את העניין.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כימית...
    ליאת
    13/10/2011

שלום אני בת 28 ואובחנתי לאחרונה כסובלת מrls(תסמונת הרגל העצבית) במסגרת מעבדת שינה.הסינדרום לא מתבטא אצלי בכאב אלא סוג של חוסר נוחות במצב מנוחה וצורך לשנות תנוחה או לנער את הרגל לכן לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת ולא הייתי בכלל חושבת לטפל בזה רק שאני סובלת מהפרעת שינה "פאזת שינה דחויה" ובמסגרת הבדיקות עשיתי גם בדיקת שינה מלאה ותנועת הרגליים נצפתה במהלך שינה ומסתבר שזה הגורם גם לדחיית השינה ללפנות בוקר(הסימפטומים חמורים בלילה ונחלשים ביום) וגם לשינה לא איכותית אלא אם היא בבוקר אז חובה לטפל בסינדרום.נודע לי שטיפול קו ראשון הוא תכשירים דופמינרגיים כמו בפרקינסון אך תופעת הלוואי שלהם הן תשישות ועייפות לא רגילה.שאלה ראשונה היא איך העלאת דופמין גורמת לעייפות אם דופמין דווקא מתקשר לריכוז וקשב,מה תגובת השרשרת שנוצת בעקבות "העמסת" דופמין מבחינת סרוטונין ונוראדרנלין והאם יש תרופות שנתן להעזר בהן במהלך היום כדי לסתור תשישות שיוצר אגוניסט דופמין כי אני סובלת מעייפות קשה מאוד גם כך,מבחינתי מטרת טיפול בהפרעת השינה חייבת להיות שיפור עירנות ולא החמרת עייפות.בעצם אני מחפשת מדע תיאורטי לפני שאקבל החלטה,מפאת גילי הצעיר והיותי אם ואדם עם יכולות רבות אני לא רוצה להשבית את עצמי אלא להתאושש ולתפקד. בתודה והערכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כימית...

הוספת תגובה

• שאלה כימית... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

יש לזכור , שמצבי מחלה, ריכוז הקולטנים, תיפקודם מוביל לשינוי תיפקודי.
    באופן כללי , דופאמין מממריץ.
    בהפרעת קשב וריכוז - יש עודף פעילות, נותנים ממריץ כמו ריטאלין ויש רגיעה, במקום להחמרה בפעכילות וערנות, כי התיפקוד המוחי שונה תחת השפעת דופאמין, בעיה נוירוהתפתחותית.
    לגבי חומר מעורר, ניתן לשקול מודפניל, עובד במנגנון היסטאמין ולא דופאמין באופן ישיר כמו ממריצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ ומתח חזקים
    עודד
    13/10/2011

שלום אני שותה רסטיל 20 ללחץ ומתח במשך שבעוים אין שיניו עליו לי ל40 כבר 4 ימים אני שות מ[תי זה יעזר אני מרגיש לחץ ומתח יותר חזקים שלא מרפים מה לעשות האם רסטיל תרופה טובה ללחץ ומתח מה לעשות סובל נורא כמה זמן לתת צאנס לרסיטל

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ומתח חזקים

הוספת תגובה

• לחץ ומתח חזקים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

תגובת תרופה ממשפחת SSRI לאחר כחודש, רק לאחר מכן מומלץ לישקול לעלות מינון, שינוי ועלאת מינון מוקדם ומהר מידי יכול להחמיר חרדה.
    לפעמים יש לשקול לשלב טיפול בשיחות, כגון: CBT , לתוצאה אופטימלית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל וריטלין
    מאיה
    12/10/2011

שלום,

רציתי לדעת האם ניתן ליטול ציפרמיל וריטלין במקביל.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל וריטלין

הוספת תגובה

• ציפרמיל וריטלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

לא מומלץ , אך ניתן תחת צעקב רופא, יש תגובה בין התרופות, יש אפשרות לעליית ריכוזן ציפרמיל בדם ותופעות לוואי. דורש זהירות ומעקב מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אל מחשבות תורדניות ופסיכוזה
    חיים
    12/10/2011

שלום אישתי במצב של חרדה קשה ויש חשד לפסיכוזה וסכיזופרנייה.
    אנחנו בתחילת הדרך ויש סימני שעלה גדולים להמשך הקשר.
    המצב שלה לא טוב והיא ניכנסת להתקפים וחושבת שמסרד הביטחון רודף אחרייה.
    לפי דברייה היא מתמודדת עם המצב 4 שנים.
    האם מצב זה ניתן לריפוי???
    האם יש סכנה אם תהפוך לאם לה ולילד? (היא לא בהריון)
    האם ניתן לחיות חיים נורמלים ומלאים אל כדורים ולגדל משפחה?
    יש המלצות לרופאים שיכולים לאבחן את המצב ולתת דיאגנוזה וטיפול במגזר הפרטי כך שלא ירשם במסרד הבריות???

הוספת תגובה

• שאלה אל מחשבות תורדניות ופסיכוזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

התשובה : תלוי, תלוי בתגובה, תופעות לוואי, חומרת ההפרעה, שיתוף פעולה , גורמי דחק פסיכולוגיים וסביבתיים ועוד.
    באופן פרטי ניתן, גם לאבחן וגם לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ים
    12/10/2011

האם יש ויאפקס 150 מ"ג או רק 75 מ"ג?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• יש ויפאקס 150 מ"ג

שמוליק
    12/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה