מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרוקוול יחד עם ואבןמרדכי26/10/2011
שלום רב
קשיש בן 84, מקבל סרוקוול במינון של 100 מ"ג במשך שנתיים סובל מאי שקט מוטורי, לא מצליח לשבת במקום אחד יותר מחמש דקות. גריאטרית המליצה להפחית בסרוקוול (כרגע אינו סובל מהזיות) דבר שלדעתה יכול להפחית את האי שקט ונוירולוגית המליצה להוסיף על הסרוקול במינון 100 מ"ג חצי כדור ואבן. באיזו דרך לבחור?
תודה מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול יחד עם ואבן - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011עדיף לנסות להוריד מינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרס שלאחר ניתוחא.25/10/2011
שלום, אינני בטוח אם הגעתי למקום הנכון, אשמח להכוונה.
סבלתי במשך כשנתיים מכאבי בטן קיצוניים ומחוסר שינה קיצוני, עד לאבחנה שלאחריה הגיע ניתוח ראשון, כשנה לאחר מכן נותחתי שוב. במקום להיכנס לדיכאון במהלך אותה התקופה, נכנסתי למעין מצב "סופרמן", התפוקה שלי עלתה בנוסף תחומי העניין, ובכלל פעילות אינטנסיבית למרות הסבל הנורא.
מאז הניתוח נכנסתי למן מצב של דיכאון, שהחמיר(בעיקר סטרס, לחץ בראש, היפראקטיביות, נסיון לפצות על זמן אבוד) כשהתחלתי את לימודיי באונ' הצלחתי להתרכז רק לאחר מאמצים כבירים לעתים נדירות. בשלב הזה היה ברור שמשהו לא בסדר לכן פניתי לפסיכיאטר שהבין את הבעיה, אבל לא הרחיב יותר מדי. קיבלתי טיפול בSSRI, במקביל קלונקס. לאחר חודשיים של שיפור הפסקתי ליטול SSRI וחוזר לעצמי עם מודעות מוגברת.
אחד הרופאים ציין משהו שנקרא POST SURGICAL STRESS. השם ברור אבל, ממה זה נגרם, האם רלוונטי בכלל למקרה שלי, עד כמה זה נפוץ, וכו'.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס שלאחר ניתוח - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011ניתוח יכול להתפס כחוויה טראומטית שעלולה לגרום לתסמינים פוסט טראומטיים בדומה לאירוע טראומתי אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמה או לא פריזמה, זאת השאלהשושי25/10/2011
שלום לכם,
אני הובחנתי בעבר בעלת OCD, והמליצו לי לקחת פריזמה (הפסיכיאטרית),
לקחתי את הפריזמה כ-5 שנים לערך והרגשתי נפלא, היו לי מחשבות תורדניות לפני וקצת טקסים והם די נעלמו, מה שכן הפסקתי לבכות והפכתי להיות לעיתים קצת אפטית.
הפסקתי לפני 3 שנים לקחת את הפריזמה עקב כניסה להריון.
היום אני חושבת לקחת שוב, הפסיכיאטר המליץ בגלל חרדות, שלעיתים קשורות בילדה, טען שאני אולי קצת בדיכאון והאמת אני גם מאוד עצבנית, בגלל הרבה סיבות, אבל חלקן קשורות לזוגיות, שאת הבעיות הללו אנחנו פוטרים בטיפול זוגי, או יותר נכון מנסים לפתור.
דרך אגב אני מאוד סומכת על הפסיכיאטר שלי.
רציתי לשאול:
1.האם העובדה באקח את הפריזמה בתקופת חיים זו לא תהפוך אותי קצת לאפטית מדי, מה שלא ממש מתאים עם גידול ילדה?
2. האם החלטות שאחליט לקחת בחיים שקשורות לגידול הילדה, או החלטות לגבי בן זוגי והנישואים שלנו, לא יושפעו מלקיחת הכדורים? זאת אומרת, האם מי שתחליט את ההחלטות שיקראו בדרך תהיה בעצם שושי אחרת משושי בלי הכדורים?
3.אני חוששת שאהיה אמא פחות טובה עם הפריזמה, אולי אמא פחות רגישה, אולי פחות אכפתית.
אוף איזה דילמות, בבקשה עיזרו לי, נראה כי אני שוב במחשבות מעגליות, לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה או לא פריזמה, זאת השאלה - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011הטיפול בנוגדי דיכאון וחרדה ממשפחת ה SSRI כמו פריזמה עשוי לעזור מאוד בתסמיני הדיכאון או החרדה אך לפעמים יש לזה מחיר של כהות רגשית. לרב לא מדובר בפגיעה של ממש בשיקול הדעת אלא הורדה בהצפה הרגשית או באינפוט הרגשי בתהליך קבלת ההחלטות ברב המכריע של המקרים התועלת גבוהה מהעלות כך שכדאי לנסות כמובן עם אצבע על הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום יקר, האם אתם יכולים בבקשה לי
שושי28/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מרובה בעקבות טיפול מירטאזאפיןאנונימי25/10/2011
הנני סובל ממאניה דיפרסיה ונמצא במצב יציב יחסית מזה כשנה.
לאחרונה הוצא לי ע"י הפסיכיאטר לעבור לכדור מירטאזאפין ולהפסיק טיפול בוולבוטרין שנטלתי עד כה. כעבור שבועיים לא אובחן שינוי במצב הרוח אך כמות השינה עלתה וגם העייפות במהלך היום. אני גם מודאג מאוד מכניסה לאפיזודה דכאונית (השינה והעייפות בדר"כ הינם תסמינים)
האם יכול להיות שהמירטאזאפין יגרום לירידה כזאת ברמת התפקוד ושינה כה מרובה?
מהו הטיפול היעיל לטיפול בדכאון המלווה בשינה מרובה?
האם כדאי לי לחזור לנסות את הוולבוטרין או שמא יש כדור אחר יותר יעיל?
תודה רבה לכל המשיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מרובה בעקבות טיפול מירטאזאפין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2011עייפות ושינה זה תופעת לוואי של מירט. , יש להתחיל במינון קטן בערב ולעלות בהדרגה.
יש סיכוי שלאחר זמן מה , ההשפעה השלילית תפחת או תעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהים25/10/2011
אני נוטל מורפין באופן קבוע בעקבות כאבים כרוניים בברך ובלי שום קשר סובל מחרדות.
שמתי לב שאחרי הנטילה אני מרגיש שהחרדות נעלמו במיליון אחוז בצורה מעוררת חשד משהו.רציתי לדעת האם יש קשר בין מורפין להפגת חרדות או שמה הכל פסיכולוגי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2011מורפין יכול להפחית חרדה באופן ישיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי לחץ בראש וזרם בחךדוד25/10/2011
בע"ה
שלום רב,
אני משתמש בכדורים מסוג דפאלפת 1200 ביום, רספרדל 1 מג, רסיטל 40 מג
יש לי הפרעה סכיזואפקטיבית, מצב יציב 12 שנה.
הבעיה היא שיש לי שנים לעיתים לחץ בחלק הקידמי של הראש ובחך יש לי זרם,
כאשר אני בחברת אנשים זה בדר"כ לא קיים ולא מורגש, כאשר אני הרבה לבד אני חש זאת וזה ממש מפריעה.
כאשר המצב רוח יותר בהיי זה בדר"כ לא קיים.
מה זה יכול להיות? האם שמעתם על מקרה דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי לחץ בראש וזרם בחך - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011לחץ בראש ותחושת זרמים בראש יכולים להיות תופעות לוואי של הטיפול התרופתי או חלק מתסמיני ההפרעה הסכיזואפקטיבית. יש להיוועץ עם הפסיכיאטר המטפל כדי להעריך מה הסיבה אצלך ואז לנסות למצוא לבעיה פיתרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא מוסבריםדוד25/10/2011
שלום רב,
אני פונה בשם חבר,
יש לו למעלה מ 15 שנה, כאבים חזקים בגוף, באיזור השרירים של הידיים, לחץ בתוך הראש, כאב בבטן, בחזה כאילו תקוע משהו, לפעמים כאילו שרפה בעצמות...יש הפוגות..תלוי איך הוא קם..
היה בכל הבדיקות האפשריות, גם המחלה של הכאבים אמרו שזה לא כי אין לו את הסימפטום הראשי.
האם יש לך מושג מזה יכול להיות וכיצד יש לנסות לטפל ?
תודה בברכה
זוהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לא מוסברים - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011כאב פיזי יכול להיות תולדה של מצוקה נפשית .במידה והבירור הגופני תקין אפשר לשקול טיפול נוגד חרדה ודיכאון כמו ציפרלקס או סימבלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא אבקש תשובה מהירה...
דוד27/10/2011על השאלה לגבי הכאבים בתחילת אשכול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות פתאומי כתוצאה מריטליןמודאג24/10/2011
לאחר שיטוט באינטרנט לגבי ריטלין מצאתי כתבה בה אישה הכותבת כי בנה נהרג כתוצאה משימוש בריטלין,ושם כתוב גם שבין 1990-2000 מתו כ186 איש מנטילת ריטלין....ככה שאני לא רוצה לדעת כמה מתו במהלך שנות 2000-2011,
האם בארץ גם ידועים על מקרי מוות כתוצאה משימוש בריטלין?
האם בנאדם שהשתמש גם מספר חודשים בריטלין יכול פתאום למות מריטלין או שאם יש מקרי מוות זה ממש בשימושים הראשונים של המטופל שהגוף פשוט לא יכול לעמוד בממריצים....
האם כשמטופל מרגיש דפיקות לב מכל מאמץ קל,תחושת קוצר נשימה ולחץ בחזה ואף מספר פעימות רצופות פתאום ,הוא בסיכון למות מדום לב פתאומי מהכדור או שזה תופעות נפוצות?כיוון ששמעתי שיש את זה למספר לא מבוטל של מטופלים...השאלה אם התופעות האלה נגרמות מכך שהמטופל בריטלין חווה התקפי פאניקה או שזה באמת איתותים לגוף שהלב לא מסוגל לעמוד בעומס של הממריצים לגוף....
אשמח לשמוע התייחסות אוביקטיבית לנושא ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מתינות...
שמוליק25/10/2011שלום דני.
אני בהחלט יכול להבין לליבך; גם אני סבלתי סבל נוראי מהתרופות הפסיכיאטריות עד שהחלטתי להפסיק אותן. אני גם מאמין שישנם עוד הרבה מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות ומשום מה אפילו לא אומרים להם את האמת ואומרים שאלו סימפטומים של המחלה.
עם זאת, חשוב לזכור תמיד שהשאלה הגדולה היא נזק מול תועלת. יש בהחלט מקרים שבהם עדיף לקחת תרופות פסיכיאטריות למרות תופעות הלוואי הקשות שלהן; במיוחד מי שכבר נמצא בהתקף פסיכוטי וצריך להרגיע אותו כדי שלא יעשה נזק לעצמו או לאחרים.
אם כבר עברת חוויה אישית כזו, אז אולי כדאי שבאופן ענייני תשתף את משתתפי הפורום במה שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוות פתאומי כתוצאה מריטלין - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011ריטלין במינון המומלץ מדמה מצב ריגושי המופיע במצבים רבים בחיים (לונה פרק, ספורט אתגרי מאמץ פיזי ועוד) כך שהנטילה עצמה איננה מסוכנת. לעיתים רחוקות קיימת בעיה רפואית לבבית סמוייה שהמצב הריגושי כולל שימוש בריטלין יכול לגרום לנזק. בשל כך יש לבצע בדיקות כלליות כולל אקג לפני השימוש בריטלין ואחת לחצי שנה בשימוש יומיומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון וחרדות-האם מצליחים לצאת מזה??דליה24/10/2011
שלום רב,
לפני כ-5 חודשים סבלתי מהתקף פאניקה ודיכאון כבד.
אני מטופלת מאז בפקסט ומירו לשינה וקלונקס-עפ"י הצורך.
יש שיפור במצבי אך לא שיפור דרסטי ואני לא מרגישה שממ "חזרתי לעצמי". כמו-כן אני מרגישה די "תקועה" בתקשורת עם הפסיכיאטר שלי.
השאלה שלי היא האם יוצאים מהמצב הזה ובסופו של דבר אחזור לעצמי לפני המשבר ? האם 5 חודשים זה זמן מספיק? והאם נהוג לבקש התייעצות וחוו"ד נוספת מפסיכיאטר פרטי? (בתשלום).
(מונה לי פסיכיאטר ע"י הצבא מאחר ואני בקבע).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
קלונקס26/10/2011אני סובל מדכאון וחרדות כמעט כבר 10 שנים ונוטל תרופות פסיכיאטריות שונות וגם קלונקס,הקלונקס הציל אותי פעמים רבות מפניקה וחרדה ובלעדיו לא הייתי שורד. שנים חייתי עם השאלה שלך האם זה עובר ומתי, היום אני יודע שאצלי לפחות זה לא עבר ולא יעבור,לפעמים זה חזק ולפעמים זה חלש,מה שכן השתנה זו הדרך שלי להתמודד עם זה ולהבין שזו צרה קטנה לעומת צרות של אחרים. מה שכן אני ממליץ לך לטפל בנפש בכל דרך שתבחר ושתעשה לך טוב, הכדורים הם טובים ומקלים אך "מטאטים" את העניין, כמו כל דבר בחיים אם לא מטפלים בשורש הבעיה ולמה היא נובעת היא תמיד תשאר ותפרוץ מתישהו.
ותתעודד, רוב האנשים שמסביבך סובלים מאותה בעיה ושומרים אותה עמוק בבטן כמו כולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון וחרדות-האם מצליחים לצאת מזה?? - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011לאחר כחצי שנה טיפול מקובל להעשות הערכת מצב לגבי יעילות הטיפול התרופתי וכמו כן זה סביר לבקש חוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס להזיות שמיעהיונית24/10/2011
שלום רב
האם ציפרלקס ניתן להזיות שמיעה או רק למחשבות אובדניות ודיכאון קל עד בינוני ?
האם טיפול מוצלח במחשבות אובדניות ובדיכאון קל יכול להסיר גם את הזיות השמיעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס להזיות שמיעה - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011איפרלקס הוא לא טיפול בהזיות שמיעה. במידה ויש הזיות כאלו יש לגשת אבחון אצל פסיכיאטר. בד"כ הזיות שמיעה מטופלות בנוגדי פסיכוזה כמו ריספרדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז כפויגאראן24/10/2011
האם רופא יכול לאשפז מטופל שמגיע אליו באופן פרטי ומהווה סכנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלת כבר תשובה לא?
שמוליק24/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז כפוי
גאראן24/10/2011קודם לא ציינתי ש מלופל מהווה סכנה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה כבר כתוב...
שמוליק25/10/2011שלום גאראן.
כתבתי כבר...
הסמכות לאשפז בכפיה איננה נתונה לרופא פרטי, היא נתונה רק לפסיכיאטר המחוזי.
מה שהרופא הפרטי אמור לעשות זה לבקש מהפסיכיאטר המחוזי שיפעיל את סמכותו.
ואם כבר, אז למה אתה שואל את השאלה הזו כל כך הרבה פעמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז כפוי ובלבול בתשובה
גאראן25/10/2011אז רופא פרטי בעזרת פסיכיאטר מחוזי- כן יכול לאשפז.
.... קודם כתבתה שלא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישפוז כפוי - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011במידה ומטופל מגיע מרצונו החופשי לרופא/פסיכיאטר והרופא מתרשם ממצב פסיכוטי וממסוכנות מיידית הוא יציע למטופל להתאשפז ואם הוא יסרב הוא לא יתאשפז אך הרופא עשוי לשלוח מכתב לפסיכיאטר המחוזי וזה ידאג להביאו לבית חולים פסיכיאטרי ושם יוחלט האם לאשפזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה בי פולארית - ביטוח לאומיקלונקס23/10/2011
אני מאובחן כסובל מהפרעה בי פולארית ונוטל כל יום 4 כדורי ליתיום ו 1.5 ציפרלקס. המחלה מאוד משפיעה על התפקוד היומיומי שלי,מצאתי עבודה במכירות ויש ימים שהולך לי ויש ימים שאני שוקע בדכאון וממש לא מצליח ויש לזה פגיעה ישירה בפרנסתי,מכירות זה הדבר היחיד שאני יודע לעשות וזה לוקח ממני המון אנרגיות נפשיות,המנהל שלי מודע לנושא. כמו כן אני עובד בעוד עבודה זמנית לפעמים 4 פעמים בחודש,לפעמים פחות ולפעמים בכלל לא, לפנות לביטוח לאומי לבקשת קצבה היה הדבר האחרון שרציתי לעשות, אני נלחם בזה כבר חמש שנים אבל המחלה והשגרה מעמיסים על נפשי מאוד,רציתי להלחם בכוחות עצמי, אבל אני רואה שאני ממש לא מצליח ושוקע בחובות ודכאונות. האם מגיעה לי קצבה מביטוח לאומי ואם כן מה בדיוק עליי לעשות ובמה זה כרוך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה אך אשמח לתשובה מקצועית מפסיכיא
קלונקס24/10/2011תודה אך אשמח לתשובה מקצועית מפסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור תענה לי בבקשה אני במצוקה
קלונקס25/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה בי פולארית - ביטוח לאומי - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011הפרעה דו קוטבית הגורמת לפגיעה משמעותית בתפקוד מוכרת בביטוח לאומי לצורך קצבת נכות. יש למלא את הטפסים המתאימים (יש באינטרנט) ולקבל חוות דעת מהפסיכיאטר המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני שאלות מעניינות שתהיתי לגביהןחיים23/10/2011
שלום,
ראשית, אשמח לדעת מדוע אוסרים על הקאה לאחר נטילת תרופות מסויימות (כגון בנזודיאפינים לדוגמא) ? האם מכיוון שלא ניתן להיות בטוחים שכל התרופה נפלטה החוצה ?
שנית, לקחתי את התרופה רמוטיב לאורך כמה שבועות והיא באמת שיפרה את מצב רוחי, אך לא שיפרה כל כך את החרדה שאני מרגיש באירועים מסויימים. ברצוני לדעת מדוע אין התרופה משמשת לטיפול בחרדות כאשר אחד מהמנגנונים בה היא פועלת מוכרת כעוזרת כנגד התקפי חרדה וחרדה (העלאת רמת הסרוטונין במוח) ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שאלות מעניינות שתהיתי לגביהן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/20111. פגיעה בספיגה והשפעה.
2. פרט לחסימת סרוטונין יש עוד השפעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה רסיטלים23/10/2011
האם תרופה רסיטל יעילה לטורדנות כפייתית ואם כן מאיזה מינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/10/2011אכן תרופה יעילה, יעילות במינונים גבוהים בדר'כ , עד 60 מ''ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול ובלאגן בראשסיוון23/10/2011
שלום יש לי הפרעה דו קוטבית וחרדות ואני מטופלת בזיפרקסה 15 מ"ג ואלטרול 25 מ"ג . כמו כן אני מטופלת בדפלפט כרונו 500 מ"ג בגלל אפילפסיה של קפיצות שרירים . לפעמים יש לי בלבול חזק בראש ובלאגן בראש השאלה שלי ממה זה נובע ? זה ממש לא נעים כשזה קורה ואין לי שום שליטה על זה . האם יכול להיות שזה תופעה שקשורה להפרעה דו קוטבית ? מחכה לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי
סיוון24/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר תענה לי בבקשה
סיוון25/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול ובלאגן בראש - תגובה
ד''ר אלון אשמן26/10/2011תופעה כזו יכולה להיות תולדה של ההפרעה הדו קוטבית או בגלל הטיפול התרופתי. יש להיוועץ עם הפסיכיאטר המטפל שיקבע מה הסיבה לתופעה ולי זה יחליט לגבי הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)