מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ציפרלקסחווה04/09/2011
שלום רב,
סבתי (בת 65), מטופלת כעת בציפרלקס עקב דיכאון.
בעבר סבלה מדיכאון קיבלה ציפרלקס שהשפיע כעבור שבוע (כדור אחד ליום) ואחרי השיפור היא הפסיקה ליטול אותו.
כעת, מאז חודש יוני היא מרגישה את תסמיני הדיכאון ביתר שאת, היא נטלה כדור וחצי וזה לא עזר ועכשיו הרופאה העלתה את המינון לשני כדורים ביום.
מאז העלאת המינון (בנוסף לקניית ציפרלקס המקורי ולא התחליף של טבע), עברו שבועיים והיא לא מרגישה שום שיפור.
האם זה הגיוני? יש לה תור לרופאה שוב בעוד שבועיים, האם כדאי להקדים אותו כדי להחליף תרופה אולי?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011אין חוקים, הגיוני או לא, כשל של תרופה , חוסר תגובה או הטבה כל שהי לאחר מספר חודשים במינון אפקטיבי.
יש לברר גורמים נוספים, מרכיב פסיכולוגי, גופני - תזונתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגן על ביתיאני04/09/2011
שלום רב,
בעלי לשעבר חולה במניה דיפרסיה נטיות אובדניות רבות בעבר , התקפים פסיכוטיים חזקים מאד אשפוזים בעבר , לפני כשבוע החמיר מצבו שוב והינו מאושפז במחלקה סגורה, מסתבר כי לא לקח את תרופותיו מזה כ 3-4 שנים. היה במעקב אצל פסיכיאטרית (לאחרונה לא היה אצלה 3 חודשים) - לנו בת משותפת בת 5 - איך אני אמורה להגן על ביתי ? מה אני אמורה לעשות ? איך אפשר לדעת האם החולה מטופל? על מה הפסיכיאטרית אמורה להיות אחראית אם היא לא יכולה לתת מענה ומעקב ו"לעלות" על המצב? גם אם אפעיל בית משפט ופקידת סעד - התיק נסגר לאחר כשנה לערך וכל האחריות נופלת עליי - לשים את היד על הדופק - אך אינני חיה עם האדם יותר - אודה לכם מאד על תשובתכם אני די אובדת עיצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגן על ביתי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011מצב אכן מורכב.
יש לערב רווחה ולעדכן את הפסיכיאטרית המטפלת בתחושת הפחד שלך.
בכל עדות למסוכנות לחי משפחתך - יש לפנות למשטרה ללא דיחוי.
יש אפשרות לערב פסיכיאטר מחוזי - התנהגות חריגה , החמרהקלינית, סירוב לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו...מת כבר ממזמן04/09/2011
אין לי מושג איך הולך עניין הפורום הזה, נכנסתי לפה כי אני לא סומך על אף אחד..
אני בן 17 מאובחן כהפרעה סכיזו-אפקטיבית + אישיות גבולית.
אושפזתי בשנה האחרונה 3 פעמים, פעם אחת במחלקה סגורה בבית חולים גליל מערבי נהריה, ועוד פעמיים בבית חולים פסיכיאטרי בטירת כרמל.
טופלתי בסרקוואל 600 מ"ג + וונלה 150 מ"ג + נקטורנו\לוריוון, כיום הכמות הופחתה
בעקבות שקרים ששיקרתי לפסיכיאטרית...
אושפזתי בעקבות נסיונות אובדניים והפרעות במצבי רוח וחרדות.
הקטע הוא שהמצב הרבה הרבה יותר מסובך מזה.. ואין לי למי לספר כי כל פעם שאני אומר לפסיכיאטרית שלי משהו שנשמע לה חריג היא מאשפזת אותי...
ואבא שלי מיואש כבר מהמצב שלי (והוא אבא חד הורי אמא נפטרה) הוא לא מצליח
לתפקד כבר וניהיו לו בעיות בלב בעקבות התקופה של האישפוזים.
האמת על המצב שלי היא שאני חש ברדיפה כל הזמן,
אני מרגיש שמישהו רודף אחרי עוקב אחרי אני כל הזמן מסתכל לצדדים או מאחורה..
אני מפחד לצאת מהבית כי אינ מפחד מאנשים, כל פעם שאני ברחוב ומישהו מסתכל עליי
אני מפחד שהוא רוצה לפגוע בי או חושב עליי רעות.. המראה שלי דיי חריג ואנשים
לא יכולים שלא להסתכל.
לאחרונה פיתחתי נטייה לחשוב שמצלמים אותי בכל מקום,
ואפילו היה מקרה שתקפתי באלימות ילדה כי חשבתי שהיא מצלמת אותי ובסוף התברר
שהיא שיחקה בפלאפון.
בזמן האחרון מתוך יאוש וכתוצאה מזה שאני מסתובב כל יום 24 שעות עם לב צבוט
ועם חור ענק וחלול בתוך תוכי, התחלתי לעשן חשיש וגראס על בסיס יומי וקבוע...
התמכרתי לזה קשות ואני לא מצליח להפסיק, כמובן שאבא והפסיכיאטרית לא יודעים.
המצב שלי ניהיה מדאיג, לפחות פעם בשבוע אני חותך את עצמי או תולה על עצמי
מהמאוורר תקרה רק כדי להרגיש את המוות מתקרב ואני נהנה מזה...
אני לא יכול יותר לשרוד כבר, הנשימות שלי ניהיות כבדות מרוב שקשה לי,
קשה לי לתפקד וזה פוגע בי בעבודה ובמקצוע שאני לומד..
עוד דבר מטריד שנוסף לי לאחרונה זה מחשבות רצחניות וביזאריות...
מרוב הפחד והשנאה כלפי אנשים פיתחתי תאורייה משלי שאני יכול להתנקם
ופשוט להוציא יצרים דרך פגיעה במישהו אחר במקום שאפגע בעצמי
או שאוציא את התקפי העצבים שלי על הקירות..
ולאחרונה הייתי גם קרוב מאוד לדקור מישהו..
באמת שהייתי רוצה דעה של מישהו פה או עזרה כלשהי,
אני באמת ילד אינטיליגנט ואני לא מבין איך המצב הדרדר כ"כ...
אני לא יכול לספר על המצב שלי כי יאשפזו אותי להמון זמן במחלקה הסגורה כמו
שכבר עשו לי במהלך כל השנה ושם אני באמת אבוד כי באישפוזים כל היצרים הרעים רק גברו
והחלק האובדני שבי הפך לגרוע יותר...ץץ
מקווה שתוכלו לעזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011העזרה היחידה שאפשר להמליץ, זה לפנות לגוף מיקצועי ובהקדם.
אתה זקוק לאיזון תרופתי, שיחות תמיכתיות ותהליך שיקומי.
הסמים מזיקים למצבך ומומלץ להפסיק מיד.
אתה זקוק לעזרה מיקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
מת כבר ממזמן07/09/2011אם אסביר את עצמי לפסיכיאטרית שלי (שעובדת בבית החולים הפסיכיאטרי טירת הכרמל) היא תאשפז אותי כי בין אם ארצה או לא המצב שלי מסכן את עצמי ואת הסביבה..
וזה יהיה שוב בכפייה ובמחלקה הסגורה ואני אשתגע... האם אתה חושב שאישפוז יהיה הדבר הנכון גם אם קיים סיכוי שאפגע בעצמי שם ומצבי ידרדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב הלב
טלי07/09/2011היי, כל מה שאתה מספר מאוד עצוב וכואב הלב לשמוע. זה בטח בלתי נסבל. ובכל זאת אתה מודע למצבך ולא איבדת לחלוטין קשר עם המציאות - אז אולי תצליח לעזור לעצמך במקום להתאפז שוב?
אני חושבת שאישפוז במחלקה סגורה אולי יגן על הסביבה מפניך, אבל הוא יעשה לך רע. לדעתי כדאי מאוד לנסות לקבל סיוע טלפוני או דרך הרשת. כמה אופציות:
*ער"ן - עזרה ראשונה נפשית בטלפון: 1201 (חפש בגוגל)
*מוקד החרום של משרד הרווחה: 118
*עמותת סהר - סיוע והקשבה ברשת (חפש בגוגל)
כדאי גם למצוא אדם שאתה סומך עליו ולבקש שיעזור לך, בתור התחלה, לשלוט במחשבות האלימות והמסוכנות. זה יהיה נורא אם תפגע במישהו או תהרוג מישהי רק כי היה נדמה לך שהוא מסתכל עליך או מצלם אותך.
תחשוב על זה - אתה מבין שיש לך מחשבות שווא, אתה מבין שאף אחד לא באמת עוקב אחריך או מצלם אותך - למה שמישהו יעשה דבר כזה? אתה בחור צעיר ואתה סובל, ויש טיפול תרופתי ואנשים שיוכלו לסייע לך. תנסה שלא לחתוך את עצמך ולא לפגוע פיזית באף אחד, זה באמת לא מגיע לך ולסביבה.
אם תרצה תשאיר כאן מייל ומי שיוכל לסייע יכתוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב הלב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011לפעמים יש צורך באשפוז למנוע פגיע צמית או בסובבים.
כאשר מדובר במצב פסיכוטי מלווה במסוכנות - יש צורך באשפוז, זה המקום הטוב ביותר לטיפול ויציאה ממצב זה.
מומלץ בחום לפנות לחדר מיון ביוזמתך, להתאשפז בהסכמה באם צריך, כך שתוכל להשתחרר מתי שתרצה ותרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז זה המקום הטוב ביותר???
מיכל08/09/2011איך בדיוק? כשסוגרים מישהו עם עוד כמה עשרות אנשים במצוקה קשה באווירת בית כלא? כשאין לו שום תמיכה משפחתית/חברתית/של גורם מטפל קבוע, כשאין לו מה לעשות כל היום, כשכולם מסביב לא מתקשרים או מסוממים מתרופות, כשאין לו טיפה פרטיות ואפילו פלאפון/מחשב אישי לא נותנים לו להחזיק?
ביקרתי חבר טוב במחלקה סגורה והוא סבל סבל נוראי. האנשים לא תיקשרו איתו, הוא לא יכל לצאת לנשום אוויר/לטייל/לראות אנשים, המקום (גהה) מדכדך והאווירה היא של בית כלא
את הילד שלך היית שולח לאשפוז או שהיית מעדיף לטפל בו בבית? אפשר לטפל בתרופות ולהשגיח באווירה אינטימית על מישהו ולא לכלוא אותו.
אשפוז זה הפתרון של המערכת על מנת להגן על עצמה - זה הדבר הכי גרוע בשביל החולה עצמו. גועל נפש לענות בצורה כל כך מנוכרת תוך התעלמות ממה שבאמת טוב למטופל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז זה המקום הטוב ביותר??? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011היי מיכל, אני מבין שאת נסערת מחוסר ידיעה והבנה.
כאשר לאדם יש התקף לב את מעדיפה לטפל בבית ?
כאשר יש מצב פסיכוטי מדובר בנזק למוח, את חושבת שהמוח לא חשוב?
אני לא הייתי רוצה שהבן שלי יתאשפז, אבל אם אין ברירה אז חייבים.
האם את היית מוכנה שהבן שלך, חס וחליליה , תחת מצב פסיכוטי, ישבור לך את הבית ויפגע בך פיסית ?
רק אתמול, אני ומשפחת מטופל, עשינו מאמץ על לימנוע אשפוז, תוך כדי מעשים חסרי שיפוט( היכולים להוביל לתיק פלילי) וכן גילוי אלימות פיסית כלפי ההורים, מול העיניים שלי.( לא כל הורה מוכן לחטוף מכות ושהבן ישבור לו את הבית, את היית מסכימה ? )
אני נגד אשפוז ומעדיף לדחות ככל שניתן.
אבל, במקרים של מצב פסיכוטי מלווה מסוכנות, עצמית או כלפי הסובבים, האשפוז זה המענה הטוב ביותר, למה ? -- טיפול צמוד, השגחה, מניעת נזק עצמי או לסובבים, וכן לאשפוז עצמו יש השפעה מרגיעה, הגבולות הברורים וההכלה עוזרים להתארגנות ושיפור.
מעניין מה משפחה תרגיש, חס וחלילה , כאשר אהוב שלהם לא מתאשפז, ולאחר מס. ימים מתאבד או מסתבך בפליליים וישב במחלקה משפטית סגורה שנים רבות.
על מי יכעסו ?
תנסי לדבר עם משפחות, האם מסוגלים לטפל בחולי סכיזופרני או מאניה דפרסיה בזמן התקף פסיכוטי סוער, אני מהמר שבחיים שלך לא ראית אדם בהתקף פסיכוטי סוער ותוקפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לד"ר דוידאור
מיכל08/09/2011אני לא מאמינה שאתה באמת חושב על טובת החולה.
אתה בטח יודע מה זו מחלקה סגורה וכמה מדכא שם.
אתה בחיים - אבל בחיים - לא היית שולח אדם שאתה אוהב להתאשפז במחלקה סגורה.
ואם כן, אז אתה לא בא מתחום הטיפול אלא מתחום השיטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לד"ר דוידאור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011מיכל את רצינית, אדם שבא ורוצה למות, מה את מציאה, לשלוח אותו שיתאבד ?
אדם שרוצה לרצוח תחת מחשבות שווא של יחס ורדיפה, לשלוח אותו לבצע את התוכנית , שהוא לא שולט בהם ?
שחולה מאמין שהוריו רוצים להזיק לו ולהרוג אותו, וחש דחף לפגוע בהם ולהרוס את הבית- מה את מציאה - לשלוח אותו לחופשי ?
בוא נעשה סדר עבור כולם
אשפוז כפוי, זו החלטת פסיכיאטר מחוזי בלבד, סמכות של בית משפט.
האשפוז הכפוי פעולה משפטית רפואית, לכל מטופל יש ייצוג של עו'ד חינם.
הטיפול והאשפוז כפופים לחוק זכויות החולה והחוק לטיפול בחולי הנפש.
זה לא אשפוז במדינת עולם שלישי, הכל תחת מערכת חוקים ברורה.
מבטיח לכם : לרוב הרופאים נושא הכפייה לא נוח, הגישה היום להעביר את כל הסמכות לבית המשפט בלבד, כמו בארה''ב.
חולה, תחת מצב פסיכוטי שרוצח, האם צריך לשבת בכלא או בבית חולים ?
האם צריך לטפל בו בבית ? על פי החוק, סייגים לאחריות פלילית, 34ח , המטופל לא אחראי למעשיו ולא מחוייב בפליליים,
אז אולי שילך הביתה והמשפחה תטפל בו ?
האשפוז הכפוי הפסיכיאטרי מהווה דילמה : רפואית- משפטית ואתית.
הזכות לחופש וחירות- הזכות לקבלת טיפול - החובה להגן על הציבור.
בשביל זה יש חוקים, עו'ד שמייצגים את החולים , שרות חינם לחולים, בשביל זה יש וועדות פסיכיאטריות בנוכחות עו'ד בתקן שופט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל את צודקת בהחלט
אורחת08/09/2011אח שלי אושפז בכפייה, המאושפזים אמרו לו שם שאם הוא לא יתנהג יפה ואם ההורים לא יתמכו בו, אז מזרע (איפה שהוא היה מאושפז), ייקח אותו תחת חסותו.
למזלו תמכנו בו ולא עזבנו אותו לרגע כי אנו יודעים שבתי החולים הפסיכיאטרים הם ההפך הגמור מבתי החולים הרגילים - הם רוצים להחזיק את המטופל כמה שיותר זמן כדי לקבל כסף עברו.
תרשמי בגוגל "עמותת מגן לזכויות אנוש" וראי כמה כסף יש בתעשייה הזאת שנקראת פסיכיאטריה.
אם לא היינו שם בשבילו מזרע היה לוקח אותו לעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישר כח
גבי12/09/2011מיכל אני מאמין לכל מילה שאמרת .
ובנוסף יש לי משהו להגיד _( הלוואי שהיה אפשר להדגיש ) התרופות לא מרפאות
אני יחזור על זה ------ התרופות לא מרפאות .
מי שידע ומי שלא ידע ( תשאלו פסיכאטר ) זה רק מקל על הסיפטומים .
כלומר אם אתה משוגע זה לא ירפא אותך אתה תהיה " רגוע " יותר כלפי חוץ אבל בפנים אתה מרגיש מת .
ובקשר למגן זכויות אנוש -- אני לא מאמין להם זו כת הסינטולוגיה הידועה שלפי דעתי מערבבת בין סובקטביות לבין הרווחה של המטופל .
עובדה כבר 10 שנים הם לא מפסיקים לשלוח לי דואר למרות הפצרות לא לשלוח
הארי קרישנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו על עמותת מגן
שמוליק19/09/2011אם כבר העמותה הזו הוזכרה, אז כמה מילים עליה...
אינני מכיר את העמותה הזו יותר מדיי, אבל מהקצת שאני כן יודע עליהם, אז נראה לי שהם תופסים את הטפל ומזניחים את העיקר.
מלחמתה העיקרית של ההעמותה היא כנגד הפרות של זכויות חולה, כגון אישפוזים בכפיה שאינם מוצדקים, קשירות לפרקי זמן שעולים על המותר בחוק וכיו"ב.
התאשפזתי כמה פעמים בכפיה. ומבחינתי כל האישפוזים היו מוצדקים. חויתי גם קשירות. אינני יודע אם הייתה אי-פעם קשירה מעבר למה שהחוק מתיר - זה ממש לא מעניין אותי יותר מדיי...
אני בטוח שישנן הפרות זכויות של מטופלים. הייתה לפני כמה שנים כתבה בכולבוטק על התעללויות כאלו בבית החולים טירת הכרמל. בכל אופן, גם אם ישנן הפרות זכויות של מטופלים, אני מאמין שמהבחינה הזו - ברוב המקרים - המערכת בסדר. אם כי זה נכון שכל מקרה שכזה לכשעצמו מצער.
לדעתי, הפשע הגדול של מערכת בריאות הנפש, הוא בשיקום. אישפוז בכפיה - זה ממש לא סוף החיים. עובדה, אני חזרתי לתפקד כאילו כלום לא קרה.
מי שמעוניין, מוזמן לראות את התגובה שלי למטה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו על אישםוז בכפיה
שמוליק19/09/2011גם לי יש הרבה טענות כלפי שירותי בריאות הנפש.
קודם כל, הבעיה שלי התחילה בכך שדפקו לי בצבא סעיף פסיכיאטרי שלחלוטין לא היה מוצדק. האישפוז הראשון היה בגלל זה.
כעשר שנים אחר כך, שוב היה לי אישפוז בגלל קשיים להשתלב בחברה ה"נורמלית".
אישפוז בכפיה - זה בהחלט לא תענוג גדול. עם זאת, אני מסכים עם ד"ר דוידאור, שמי שמסוכן לעצמו או לסביבתו - צריך לעצור אותו בכח.
לדעתי, הבעיה הגדולה של המערכת היא בשיקום. במשך שלוש שנים התעניתי במחלקה פתוחה ובדיור מוגן. הרבה פעמים אני חושב שמחלקה סגורה - זה כבר יותר טוב מהמסגרות השיקומיות האלה...
סבלתי בעיקר מעייפות נוראית. אמרו לי שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה".
אח"כ היה לי דיכאון מחוסר יכולת לתפקד שנבעה מהעייפות. לא לדאוג, גם לזה יש הסבר: "דיכאון פוסט פסיכוטי".
בסופו של דבר, הפסקתי את התרופות ועזבתי את הדיור המוגן.
זה נכון שיש אנשים שהתרופות עוזרות להם. ראו למשל את סיפורו של "דג שקט" באתר "סיפור נפש".
מאידך, יש הרבה אנשים שהתרופות יותר מזיקות להם מאשר עוזרות. וגם לא ברור לי מה עומד מאחורי ה"סימפוטמים השליליים של המחלה" וה"דיכאון פוסט-פסיכוטי".
אני בטוח שלא נעשה לי נס רפואי; לא הגיוני שזה קרה פעמיים...
אני מאמין שזכותו של הציבור לדעת על האפשרות להפסיק את התרופות, ולדעת מה המקור לעייפות.
הייתי מאד שמח אם מישהו יחקור ברצינות את השיקום שלי, אולי יתברר שישנה שיטה שתעבוד גם על אנשים אחרים. אולי גם הם יוכלו להיפטר מהסבל הנוראי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במרפאות ציבוריותרוני04/09/2011
שלום רב
הבנתי שבמרפאות ציבוריות בדרך כלל מטפלים רופאים מתמחים אשר נמצאים בפיקוח של מנהל המרפאה שהוא בדרך כלל רופא פסיכיאטר מומחה בעל ניסיון רב.
שאלתי היא האם הפיקוח במרפאות אלה הוא הדוק והמתמחה חייב לדווח למנהל המרפאה אחת לכמה זמן לגבי מצבו של כל מטופל ולהתייעץ עמו או שהפיקוח הוא יותר רופף והמתמחה מדווח למנהל המרפאה לגבי מטופל מסויים ומתייעץ עמו רק כשהוא מגיע למבוי סתום ולא יודע מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במרפאה באיכילוב מטפלים רק רופאים
טליה04/09/2011במרפאת בריאות הנפש של ביה"ח איכילוב (מרפאה שהטיפול בה מסובסד לתושבי ת"א) ניתן טיפול ע"י רופאים לכל דבר ועניין. לא מתמחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמרפאה באיכילוב מטפלים רק רופאים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011מתמחים במרפאות קהילתיות לקראת סוף ההתמחות, הידע טוב וסביר וכן יש ביקורת של המומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש ענית.. תכנס בבקשה
תומר04/09/2011הוא שאל אם המתמחה חייב לדווח למנהל המרפאה אחת לכמה זמן לגבי מצבו של כל מטופל ולהתייעץ עמו או שהפיקוח הוא יותר רופף והמתמחה מדווח למנהל המרפאה לגבי מטופל מסויים ומתייעץ עמו רק כשהוא מגיע למבוי סתום ולא יודע מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש ענית.. תכנס בבקשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011זה תלוי במרפאה ובאופן הניהול ( דרישות) של המנהל / רופא בכיר.
רוב המקרים, מעקב רגיל - לא מחייב דיווח ואישור מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תומר04/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוכונדריה?- דחוף!הדג03/09/2011
לפני כשלושה שבועות הייתי במגע עם חתול רחוב שנראה קצת חולה
הוא הפתיע אותי עם התנהגות יותר מידי ידידותית בשביל חתול רחוב
שחסרה לו עין ונראה קצת רזה וחולני
השתדלתי להימנע ממגע עם הפה והאזורים היותר מדבקים
באותו הזמן היו עלי שריטות בנות כחצי שעה, ואיכשהו יצא שהוא הזיל ריר על אחת מהן
אני לא יודעת עם זה אופייני לחתול להזיל ריר כמו לכלב (לא בכמות גדולה מידי)
אבל מאז נכנסתי לסרט שאולי הייתה לו כלבת ונדבקתי.
אני גרה בערד, עיר קצת מדברית, מאז עבר לי כל תסריט אפשרי בראש
הייתי אצל רופא ואחות שאמרו לי שאם התסמינים היו צריכים להופיע- הם היו מופיעים כבר וצחקו עלי.
המשפחה שלי וכל המכרים צוחקים עלי ולא לוקחים אותי ברצינות
אפילו אני הצלחתי להתגבר אחרי תקופה כל כך ארוכה על הפחדים האלה ולשכנע את עצמי שאני מתנהגת בטיפשות- למרות שבאיזשהו מקום נשאר הפחד של "אולי הפעם אני צודקת?"
כן, זאת לא הפעם הראשונה שאני חוששת מהידבקות בכלבת, זאת הפעם השלישית.
הפעם הראשונה הייתה לפני כמה שנים אחרי שכלבת רחוב תקף אותי בלי סיבה ונשך את רגליי, הפעם השניה הייתה כשבאתי במגע עם חתול.
רק שהפעם הזאת נמשכת כבר יותר מידי זמן וגורמת לי ליותר מידי חרדות ודיכאון
לפני כמה ימים נכנסתי לפורומים והתייעצתי ברופאים, קראתי על המחלה באינטרנט.
ראיתי שתקופת הדגירה של המחלה יכולה להימשך מעל לשנה, וכך גם אמרה לי אחת הרופאות בפורום.
שום פוקדים אותי סיוטים ונדודי שינה, אני חושבת רק על זה ולא מצליחה לעשות כלום, לא אוכלת כמו שצריך ולא ישנה טוב, כל הזמן רועדת ומדמיינת לעצמי דברים רעים.
הבעיה היא שכבר יותר משבועיים יש לי הרגשה לא נעימה בגרון, הרופא אמר שזאת דלקת גרון, אבל זה לא התפתח לכאב או תופעות אחרות, רק הרגשה לא נעימה ושיעולים לעתים רחוקות מאוד, זה נמשך ונמשך ולא עובר, היום כל היום תקפה אותי חולשה בכל הגוף, כל הזמן רעדתי והיה לי קשה לעמוד על הרגליים, כבר כמה ימים אני סובלת מבחילות חזקות וכאבי בטן מדי פעם, הרוב של זה, אלה תסמינים שכבר היו לי מחרדות בעבר, והם גם נמשכו כמה ימים כמו עכשיו, רק שכרגע אני מפילה הכל לתוך התסריט המפחיד שלי ורק נכנס לדיכאון ולחרדות יותר חזקות.
לא משנה כמה אני יודעת ומנסה לשכנע את עצמי מצד אחד שזה טיפשי ולא נכון, הצד השני שאומר לי "ואולי הפעם את צודקת?" נשאר שם ומתפרץ כל כמה זמן וגורם לי לחרדות חדשות.
הרופאים אמרו שאין איך לבדוק עם נדבקתי או לא, ואני יודעת שעד שלא אדע ב100% אני לא ארגע.
זאת הפעם הראשונה שנכנסתי לסרט כל כך רציני ורע ואני לא מצליחה לצאת ממנו למרות כל המאמצים! אני לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה כל כך אבודה, כולם צוחקים עלי ולא מבינים את הבעיה האמיתית, וזה מרגיש שהחרדות ייגרמו לי לקרוס בסופו של דבר, מה לעשות? לאן עלי לפנות?! אני רוצה להיות בטוחה במאה אחוז ולהירגע, זה לא יכול להימשך ככה! זה רק מחמיר מיום ליום! בבקשה תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
עמית04/09/2011מה שיגידו לך הרופאים פה, ומה שנשמע כמעט ברור מאליו, הוא שכדאי לך לקחת באופן זמני תרופה מרגיעה נגד חרדה (או משהו טבעי שימליצו לך עליו בבית מרקחת).
בין אם חלית במשהו (זה נשמע מאוד לא סביר) ובין אם לא, אין שום סיבה שתהיי בכזו מצוקה.
תקבעי תור בהקדם האפשרי לפסיכיאטר בקופ"ח שבה את מבוטחת, זה חינם (או עולה סכום סמלי), ותבקשי משהו נגד חרדה. אני ממליצה על קלונקס כי הוא פועל מיידית, אבל זה לא ממש משנה מה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011יש לשלול את הבעיות הגופניות באופן יסודי.
לאחר מכן , יש צורך לברר את המצב הנפשי
באופן מסודר, לישקול טיפול בשיחות עם או בלי תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקס ותופעות לוואיLIROY03/09/2011
היי
אני מטופל בלפונקס כבר שנה
השמנתי 30 ק"ג
וכל הגוף נהרס
הייצתי שרירי
בקשתי מהרופאה שלי להחליף לי את הכדור והיא לא הסכימה
הרגשתי מתוסכל
העברתי מכתב לדר כספי וגם זה לא עזר
זה לא עוזר לי
מה אני אמור לעשות?
אני מרגיש מתוסכל
חוץ מזה גם יש פרולקטין גבוה
אנא תנו לי עיצה מה לעשות
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונקס ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011יש בעיה.
לפונקס אכן תרופה עם המון תופעות לוואי
אך , היא התרופה הכי טובה למבים עמידים
היחידה שמוכחת שמונעת אובדנות
יעילה כאשר יש הרעלת מים ( שתיה קומפולסיבית)
יש לישקול בעד ונגד.
זכותך לבקש חוות דעת נוספת בנדון, לבקש לראות פסיכיאטר נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה - איקסל, אפקסור או וויפקס?מיכל03/09/2011
מהי התרופה עם הכי פחות תופעות לוואי של הגברת תאבון והשמנה: סימבלטה,
איקסל, אפקסור או וויפקס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011איקסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמיכל03/09/2011
שלום,
רציתי בבקשה לברר: במידה וסובלים מעייפות שהגורם העיקרי שלה הוא מחסור בדופמין (אין מחסור בסרוטונין כי הוא טופל).
האם ניתן למלא את מאגרי הדופמין ע"י לקיחת ריטלין מידי יום במשך כמה חודשים
ולאחר כמה חודשים המצב אמור להיות מאוזן בדיוק כמו שלוקחים טיפול למשל
בברזל לאנמיה, או שזה לא עובד ככה עם דופמין?
ואם כן, תוך כמה חודשים בערך ניתן להגיע לשיפור מקסימלי אם יש מחסור גדול בדופמין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011דופאין נוצר מחומצת אמינו טיירוזין, חלק מחלבון.
ריטלין גורם לניצול הגוף של דופאמין.
מכונית ללא דלק, גם אם תלחץ ממש חזק על הגז לא תזוז....
לא לוקחים ריטלין ללא סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןקטי02/09/2011
ד"ר שלום,
1. האם אפשר לקחת רואקוטן אם יש סכיזופרניה קלה?
2. אני לוקחת את התרופה escitolopram האם אפשר לקחת רואקוטן? האם יש תגובה צולבת בין התרופות?
3. כיצד רואקוטן גורמת לדיכאון? האם זה מוריד את הסרוטונין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011אין מניעה חד משמעית לקחת בו בזמן את הנ''ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלת האפקסוראור02/09/2011
אני רוצה להוסיף שכרגע אני גם מנסה להיכנס להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלת האפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011יש להתיעץ עם רופא מטפל, לישקול תועלת מול סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור
אורי04/09/2011היי דוקטור,בתגובה של איך להפסיק את האפקסור והוספתי שאני רוצה להיכנס להריון רשמת לי שצריך לשקול תועלת מול סיכון .למה הכוונה שלך?האם התכוונת לסיכון של הכדורים בהריון או לסיכון של הפסקת הכדורים לפני כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת אפקסוראור02/09/2011
היי.אני נוטלת אפקסור xr 75 מ"ג בבוקר מאז הולדת ביתי שהיא כיום בת 8.אומנם המינון לא התחיל ב75 מג אך הוא במינון הזה כבר מס שנים.ברצוני לשאול מה הקצב או הדרך הזהירה ביותר להפסיק ליטול תרופה זו?ומהן תופעות הלוואי אם בכלל של הפסקת כדור זה?ואחרי כמה זמן הן מופיעות מרגע הפסקת כדור זה?וכמה זמן נמשכות תופעות לוואי אלו?אשמח לקבל תשובות על שאלות אלו.תודה מראש אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת אפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011עדיף לעבור לאפקסור קצר טווח, לא XR , לקחת פעמים ביום 37.5 מ''ג, לאחר שבועיים לפחית בחצי, לאחר שבועיים להוריד את הערב, לאחר שבועיים להפסיק את הבוקר.
הפסקה ותופעות גמילה זה מאוד אינדיבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סרטרלין לפני הריוןאלה02/09/2011
שלום רב
אני נוטלת סרטרלין 50 מ"ג ליום ומעוניינת להיכנס להריון
האם כדאי לי להפסיק את הטיפול עד סוף שליש ראשו של ההריוןן ואז לחזור לכדורים במידת הצורך? האם יכולה להיות ירידה בהשפעת התרופה לאחר שחוזרים אליה אחרי הפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סרטרלין לפני הריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011עדיף באם אפשר שליש ראשון ללא תרופות, זה הטרימסטר שבו מערכת העצבים נוצרת, יש להתיעץ עם רופא מטפל לגבי שיקול תועלת מול סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סארוןקסטעודד02/09/2011
שלום אני שתתי סראקסט 60 מיל הרבה זמן הורדתי במכה אחד 30 מילגרם עכשיו אחרי חודשים מהורדה אני עצבני מאוד וגם מתוח מה עושים כמה זמן לוקח לעבור תופאת לוואי ואם זה קשור להורדה במכה אחד תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סארוןקסט - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011זה מאוד אינדיבידואלי , השאלה הראשונה למה להפסיק ?
יש להתיעץ בנדון עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקוול XR 300אלירן02/09/2011
האם אפשר לצות את הכדור ל 2 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרקוול XR 300 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו ליחסוי01/09/2011
היי,
אני בן 17
אני כבר כמה שנים סובל מהזעת יתר, והיא באה לידי ביטוי רק שאני יוצא ונפגש עם חברים, בעיקר בבית הספר.
משום מה בלי קשר לטמפרטורה אני פשוט יושב בכיסא שלי בכיתה, מרגיש שהדופק שלי ממש גבוה, בסביבות ה100-120 וכולי מזיע.
הדבר קורה רק שאני נוסע לבית הספר או נפגש עם חברים, שאני לבד עם עצמי בבית זה לא קורה לי, אני כמעט ולא מזיע יותר מאנשים רגילים. אני מבין שזה משהו בראש שלי, אבל אני לא מצליח לתקן את זה כמה שאני מנסה.
בנשתיים האחרונות ניסיתי כמה שיותר להימנע מחברה ובעיקר מלדבר עם אנשים חדשים או אנשים שלא ראיתי הרבה זמן, כי פשוט הייתי מזיע ולחוץ נורא גם מהמפגש וגם מכל דבר שיצריך מגע כמו כיף או לחיצת יד
מה שאני חושב שיש לי זה חרדת חבר'ה, עכשיו בחצי שנה האחרונה אני מנסה לתקן את עצמי, הכפלתי ב5 את מספר החברים שלי, אני דיי חברותי, אבל הבעיה שאני עדיין לא רוצה לפנות לאנשים אחרים כי בד"כ נותנים כיף ואני מזיע גם מהידיים עצמם וזה ממש משפיל...
אני רוצה לשאול אם הבעיה שלי היא בעיה פסיכיאטרית? והאם אפשר לטפל בזה? כי הדבר קורה כל פעם שאני יוצא מהבית, שאני מגיע הבייתה זה מפסיק, ויש לציין שאני לא מרגיש מתח או חרדה, אבל אני רק יושב והדופק שלי גבוה וכולי מזיע וזה מאוד משפיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסית לפנות לרופא משפחה בקשר להזעה?
שמוליק04/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית לפנות לרופא משפחה בקשר להזעה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011הבעיה ביסודה בעיה של מערכת העצבים הסימפטטית.
בעיות נפשיות משניות.
אני מסכים עם שמוליק, יש לפנות לרופא משפחה, לפעמים ניתן לעשות ניתוח
פשוט אשר משפר את המצב.
Sympathectomy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרונות פשוטים להזעת יתר
רון04/09/2011זה לא חייב להיות עניין נפשי
תקרא אפילו באתר הזה:
a href='http://www.beok.co.il/Category/Article/6930
href='http://www.beok.co.il/Category/Article/9423* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)