מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולות לפני הירדמותשירי01/09/2011
היי ד"ר,
שאלתי היא בנושא הזיות שמיעה.
קורה לי מידיי פעם שממש מספר דקות לאחר הירדמות אני שומעת קולות או מרגישה שנוגעים בי. האם תופעה זו נורמלית?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות לפני הירדמות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור04/09/2011באם זה לפני שינה ואת מבינה שזה לא אמיתי ורק דימיון, זה בגדר נורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחותי הקטנהאח מודאג01/09/2011
אחותי הקטנה נכנסה למשבר ודיכאון עמוק שהתפרץ בתקופה האחרונה ומדברת על מחשבות אובדניות.
מבחינתה נראה כי מדובר בדברים רבים שהדחיקה לאורך השנים ולא הוציאה החוצה שגורמים לה עכשיו לכעס רב, דיכאון, חוסר חשק לחיות והרגשה תמידית של כעס וכאב.
היא מטופלת מזה 3 שבועות אצל פסיכאטר בכדורים: דפלט (3 ביום), סימבלטה(בוקר), סוליאן, וריסיטאל (בוקר), אבל לא נראה שיפור במצבה לעיתים אף נראה כי היא סובלת יותר עם הכדורים וכי הם גורמים לה להרגשות קשות יותר. בנוסף היא מרגישה לחץ בחזה, כאבים בבטן, לחץ בראש.
האם מדובר בתופעות לוואי של הכדורים? האם יש תקופה שאחריה המצב אמור להסתדר? הפסיכאטר החליף לה כבר פעמיים המינון, אך לא נראה כי המצב משתפר.
נא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחותי הקטנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011יש קודי לענות באופו מדויק.
ייתכן תופעות לוואי, ייתכן בעיה גופנית, ייתכן חוסר איזון נפשי.
יש לבדוק שוב את התרופות והשיקול מה לתת.
ממליץ לישקול יעוץ פסיכיאטרי נוסף בנדון, באם אין שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןגילה01/09/2011
כתבתי לך לפני כמה ימים האם מותר לקחת ויפאקס xr בשילוב עם ויפאקס רגיל כי אין מינון של 37 בxr והאם זה לא פוגע בטיפול השילוב תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011ניתן לשלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשבגבי01/09/2011
שלום רב
אני בן 22 נוטל באופן קבוע מזה שנתיים פרוזאק 60 מ"ג להפרעה טורדנית וזה מועיל, אבל גם לאורך שנים סבלתי מהפרעות קשב וריכוז. לאחרונה התחלתי טיפול בקונצרטה להפרעות קשב וריכוז שעזרה לי מאד אבל אחרי שבעה חודשים היא הפסיקה לעבוד והתחילה תופעה של כאבים עזים מאד בעורף ועד בסיס הראש שהיו נמשכים מעת נטילת התרופה ולאורך זמן השפעתה 12 שעות, הרופא שלי החליף לי לוולבוטרין 150 שאני כבר נוטל אותה כבר חודש היא עוזרת אבל אותו כאב באותו מקום חזר על עצמו.
שאלתי האם ייתכן והכאב הזה קשור בכך ששני התרופות עובדות על דופמין? והאם כדאי להמשיך או להחליף לתרופה אחרת כמו סטרטרה שלא עובדת על דופמין באופן ישיר?
מודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011פרוזאק לא משפיע על דופאמין.
לגבי כאבים, תלונה לא מאפיינת, יש לברר גורם גופני.
יש לפנות לרופא משפחה, יש לשלב את המידע הרפואי ולברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה מומלצת לדיכאון משולב עם חרדהבן31/08/2011
איזו תרופה מומלצת לדיכאון משולב עם חרדה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה מומלצת לדיכאון משולב עם חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011טיפול תרופתי ממשפחת SSRI ( פרוזאק, ציפראלקס..) וכן שילוב טיפול CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSNRI או NDRI לא מומלץ לסוג שכזה?
בן01/09/2011כיוון שניסיתי SSRI והדיכאון שלי היה מלווה בעייפות ככה שאחרי נטילת SSRI הרגשתי עוד עייף יותר......
הרופא המליץ לי לנסות את האפקסור או את הוולבוטרין,שאפילו עוזרים להעלאת אנרגיה בניגוד לSSRI שגורם להיות ישנוניים,הם יעיילים גם למצב של דיכאון משולב חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד דיכאון וחרדה לא עוזרותdelfi31/08/2011
לקחתי במשך חודשיים פבוקסיל לא עזר לי אז עברתי לפריזמה וגם לא עזר אז עברתי לציפרלקס וגם לא עזר אבל הפסיכיאטר אמר לי להמשיך לקחת ולא להחליף מה אני אמור לעשות? האם יכול להיות ששום תרופה לא משפיעה עליי? או שאני צריך לקחת תרופות ממשפחה אחרת. אני מפסיק חכם בשביל להבין לבד מתי תרופה משפיעה עליי ומתי לא אבל הוא לא מסכים להחליף לי תרופה ואומר שאני אנסה עוד כמה חודשים אבל כבר לקחתי את התרופה חודשיים וזה היה אמור להתחיל להשפיע עליי עד עכשיו לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד דיכאון וחרדה לא עוזרות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011יש למצות תרופה באם יש תגובה חיובית , אפילו מינמלית.
לפעמים יש צורך לשנות לתרופה ממשפחה אחרת ( לדוגמה מ SSRI ל SNRI)
יש לזכור שיש לברר מצב גופני ( בלוטת התריס, הורמונים...) יש לברר מצב פסיכולוגי, יש להתייחס לתזונה ( תוספות מזון יעילות מאוד במצב עמיד).
לגבי תוספי מזון - אני אדבר על הנושא ביום א' הקרוב, ברשת א' , בשעה 10 בבוקר, בתוכנית של רם תדמור, "רופא תורן" .
הקלטות התוכנית וכן משידורי טלוויזיה. פרטים באתר שלי, תפריט מדיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וחרדהערן31/08/2011
שלום רב,
האם ריטלין יכול לייצר/להגביר חרדות גם אחרי הפסקת הטיפול או בתקופות שבהן לא מטופלים בתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וחרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011במהלך השימוש יכול להגביר חרדה, גם ימס. ימים לאחר שמפסיקים.
יש לברר סיבות אחרות לגורמי חרדה באופן מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטרשם בדוי31/08/2011
היי
אני פשוט דוחה ודוחה ומתחמקת מלקבוע פגישה עם פסיכיאטר ואני מודעת לעובדה שאני צריכה פגישה עם פסיכיאטר ודחוף !
לא רוצה שאף אחד אדע ולא רוצה הפניה מרופא משפחה
השאלה היא : איפה אוכל למצוא פסיכיאטר שמתמחה בסמים , שינויי מצבי רוח (ואף מניה דיפרסיה ) , טראומות וכד , שקשור לכללית מבחינה כספית .
כלומר , שאם יש לי כללית פלטינום אוכל לשלם לפסיכיאטר סכום זעיר והשאר יגיע דרך הביטוח של כללית ?
שמעתי עד עכשיו על 2 פיסיכיאטרים כאלו , ואף אחד מהם לא פנוי לפגישה בזמן הקרוב .....
אשמח אם אוכל לקבל תשובה כמה שיותר מהר , ושוב , לא רוצה לפנות לאף אחד בנושא אז אשמח פשוט לקבל כמה מספרים של פסיכיאטרים או אתר אינטרנט שבו אוכל למצוא מספרים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011יש לברר זאת בקופה, לקבל רשימה ולברר מולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
עדן מ.01/09/2011להתקשר *2700
לבקש רשימה של רופאים פסיכיאטרים באזור מגורייך או קרוב
נותנים רשימה במייל או לבקש שידפיסו ויפקססו אם יותר קל! לא לבחור אקראית בטלפון עי הנציגה כי יש מגוון רחב.
ןאז לבחור לפי איזור והתמחות.
לא חובה הפנייה מרופא משפחה.
התשלום הוא 100 ₪ לפגישה אם יש לך פלטינום.
כך כל פגישה. תרופות חלקן בסל חלקן לא וחלקן בהנחה של הכללית בבתי מרקחת. נא לגשת לבית מרקחת שמקבל מרשמים של הכללית על מנת לקבל את המחיר המוזל. במידה ויקר לך אפשר לבקש מפסיכיאטא דוח או בקשה לרופא המשפחה ולבקש מרופא מחוזי להנחה אך רוב בסיכויים שבולכים לפי אבחהוצ ידועות מראש ולא רק עפי המצב הכלכלי.
בהצלחה
עדן מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןגילה30/08/2011
לוקחת ויפאקס 75xr והרופאה המליצה להעלות בחצי שמתי לב שאין לכדור קו חציה אז איך אני מעלה את הכדור ללא תופעות לןןאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011אכן כדור ארוך טווח XR עדיף לא לחצות.
לצערנו יש מינונים של 75 או 150 מ''ג.
אני ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל בנדון
( הוא אמור להכיר אותך טוב יותר, התגובות, תופעות לוואי וכו.. )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
גילה30/08/2011הרופאה אמרה לי לחצות אבל אם אין לזה אפקט טיפולי כינ זה לא ארוך טווח אז מה הטעם להעלות מה דעתך מה אתה היית ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011לפעמים עדיף על מנת למנוע תופעות לוואי.
אני בטוח שהמטרה להגיע לכדורים שלמים ( אולי 150 XR )
פשוט תצמדי להמלצת הרופאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה של מחלת סכיזופרניהאמא מודאגת30/08/2011
שלום רב,
מבקשת לדעת האם לילדי סיכויים גבוהים יותר משאר האוכלוסיה (הבנתי שהסטיסטיקה עומדת על 1% בקרב האוכלוסייה הכללית) במידה ואחותו של בן זוגי סובלת ממחלת סכיזופרניה פרנואידית והאם יש שוני בסטיסטיקה בין המינים במידה ויש לי ילדים גם ממין זכר וגם ממין נקבה.
בנוסף, במידה וקיים סיכוי יותר גבוה האם יש בדיקות שניתן לבצע בכדי לבחון את האפשרות האם הם נשאים של המחלה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה של מחלת סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011תיאורתית קיים סיכון גבוה יותר , עד 4% .
אין בדיקה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך דוקטור!
אמא מודאגת31/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת בחשבון את הגורם הסביבתי
שמוליק30/08/2011צריך גם לקחת בחשבון שכל ה"מחלות" האלה נגרמות בעיקר בגלל לחצים מהסביבה, חוסר האיזון הכימי במח, הוא אינו הגורם העיקרי ל"מחלות" האלה.
הבעייה היא שהפסיכיאטרים ממליצים על התרופות שכאמור אינן פותרות את הבעייה אלא רק מנסות להקל על הסימפטומים. הטיפול ב"מחלות" האלה הוא ע"י התבוננות עצמית והבנה עמוקה שאין ממה להילחץ מאותם גורמים שבעטיים באה התפרצות.
אם הילדים יגדלו בסביבה חמה ותומכת - זה מקטין באופן משמעותי את הסיכוי שלהם לחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשמוליק
אמא מודאגת31/08/2011שמוליק שלום,
הייתי שמחה להבין מתוקף איזה תפקיד בחיים בחרת לענות לי על נושא רגיש זה. האם אתה איש רפואה? רפואה משלימה? סתם אחד שמבין עניין?
ובכל מקרה כמובן שלסביבה יש השפעה אך אתה לא יכול לשמור על סביבה סטירלית ולא תמיד אתה יכול להיות שם בשבילם, במיוחד במחלת הסכיזופורניה שטווח הגילאים להתפרצות המחלה היא בין 20-30 שלרוב יש להם חיים עצמאייים לחלוטין ולסביבה דווקא הלא משפחתית יש השפעה גדולה יותר.
בכל מקרה הגורם למחלה קיים באותו אדם, אי אפשר לגרום למחלה אלא רק להתפרצות של מה שקיים בפנים.
ושאלתי את הרופא היתה שאלה של סיכויים סטיסטיים ולא המלצה לדרך חיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת
שמוליק01/09/2011תרשי לי להעיר לך, השאלה שלך ממש מטופשת.
מה זה משנה מה הסיכויים הסטטיסטיים של הילדים שלך לחלות במחלת נפש?
נניח שהסיכוי היה 99.9%, מה היית עושה? המתת חסד?
איזה השלכות למעשה יש לשאלה הזו?
הדברים שכתבת אינם ראויים לתגובה, ולכן לא אתייחס אליהם.
אם היית מתאמצת קצת, אז היית רואה שכבר שאלו את השאלה שלך באתר הזה; נתנאלה שאלה את השאלה הזו תחת הכותרת "סכיזופרניה וגנטיקה" ב 9.7.11.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה למנהלי הפורום
אמא מודאגת01/09/2011רופאים יקרים, אין ספק שהאדון שמוליק סובל מעודף זמן פנוי ותמוה בעיניי מה הוא בוחר לעשות בזמנו החופשי.
מה שאני הייתי בוחרת לעשות או לא לעשות זה בהחלט לא מעניינו, לא פניתי אליו ולא התייעצתי איתו. פניתי אליכם, רופאים פסיכיאטרים שהמנהלים פורום זה ומה שלא ברור לי מדוע אתם נותנים לו כאן במה.
אני ביקשתי ייעוץ בנוגע לתורשה של מחלות נפשיות מתוך דאגה לילדי. אני עצמי לא סובלת מבעיות אלו (לפחות לא מאובחנות (-: ) אך למיטב הבנתי משתתפים בפורום זה אנשים לא מאוזנים שהדבר האחרון שהם צריכים זה אדם כמו שמוליק שיערער עוד יותר את תפיסת עולמם המעוותת.
אתם נותנים להדיוט שנותן עצות סרק שהוא עצמו לא מאמין באמירות של עצמו ולכן משתמש בשם בדוי ולא מוכן להזדהות.
אנחנו מדברים כאן על פורום פסיכיאטרי ולא פורום כולסטרול שהדעות לגבי נטילת סטטינים שנויה במחלוקת אך הנזקים שמלווים את ההחלטות לכאן או לכאן לא יביאו לתוצאות הרסניות בדומה לעצות לא נכונות שניתנות לאנשים במצב רגשי או נפשי לא מאוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו פורום פתוח
שמוליק01/09/2011אם את מעוניינת שרק רופאים ישיבו לשאלותייך, אז ישנם פורומים סגורים שבהם רק רופאים יכולים להשיב לשאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לשמוליק
שוטרת31/08/2011אני ממש לא מסכימה עם התיאוריה שלך ולדעתי אתה מפיץ אותה בקלות יתרה. נשמע כאילו פיתחת אג'נדה אנטי פסיכיאטרית בגלל ניסיון אישי שלך. אני מכירה רבים שהחוויה שלהם שונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר לשמוליק
שוטרת31/08/2011לפתור סכיזופרניה או מצב פסיכוטי אחר באמצעות "התבוננות פנימית עמוקה"??
על מה בדיוק אתה מדבר??
מניסיון, אתה מדבר שטויות ועושה כאן נזק למי שהתרופות מסייעות לו לחיות את החיים שהוא רוצה לחיות ולממש את עצמו. לו לא הייתי לוקחת תרופות הייתי היום גרה ברחוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשוטרת
שמוליק01/09/2011אינני יודע למה בדיוק התכוונת כשאמרת שאם לא היית לוקחת תרופות אז היית היום ברחוב.
אינני יודע אם הבעיה שלך היא דיכאון או מאניה, אבל בכל אופן זו תגובתי:
יכול להיות שהאיבחון שלך הוא מאניה-דיפרסיה ואינך לוקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות, אלא רק מייצב מצב רוח. מייצבי מצב רוח אינם מרדימים כמו התרופות האנטי-פסיכוטיות.
יכול להיות שיש לך בעיה דיכאונית, ואינני יודע מה בדיוק תופעות הלוואי של התרופות האנטי-דיכאוניות; אולי אפשר להסתדר איתן...
מכל מקום, הרבה מאד אנשים שלוקחים תרופות אנטי-פסיכוטיות סובלים מעייפות נוראית. הייתי מספיק זמן בבית חולים, חוויתי את זה על בשרי, וראיתי הרבה מאד מטופלים אחרים שסובלים מהבעייה הזו.
יכול להיות שהם היו מצליחים לקום על הרגליים כמוני, אם הם היו מפסיקים לקחת את התרופות.
הייתי מאד שמח אם מישהו יחקור לעומק את הסיבה שבגללה הפסקתי את התרופות ולא קרה לי כלום. אולי עוד הרבה אנשים שסובלים מהעייפות יוכלו לעשות את אותו הדבר ולקום על הרגליים.
אין לי שום אג'נדה אנטי-פסיכיאטרית. אני פשוט סבלתי סבל נוראי מהמערכת שהתחיל בזה שדפקו לי בצבא סעיף פסיכיאטרי לא מוצדק שבעטיו התאשפזתי, ואח"כ ראיתי שהתרופות מזיקות לי הרבה יותר מאשר מועילות, והבנתי שמשהו דפוק במערכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח"ח עצום שהוא עצם תמצית
עדן מזור31/08/2011פתרונן של המחלות הנפשיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח"ח עצום שהוא עצם תמצית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור01/09/2011ייש להיזהר מיעוץ של אנשים פגועים, אשר לפעמים מטעים.
אני לא אומר שהכל מושלם ברפואה, אך כאשר מדובר במחלות קשות, סיכיזופרניה , מאניה דיפרסיה וכו'.. מדובר בנזק מוחי, הבעיה במוח, ללא טיפול תרופתי, יש ירידה בתיפקוד והידרדרות בתיפקוד - והיכולות הקוגנטיביות.
התמדה בטיפול נוגד פסיכוזה חדש לאורך זמן , מעל שנה, יכול לשפר את יכולת החשיבה והתיפקוד ( הדמייה הגדלת נפח המוח - MRI , במיוחד באזור היפוקאמפוס).
יש הרבה "חכמים" שמעדיפים לזרוק את הטיפול והמעקב הפסיכיאטרי, ומגיעים לאשפוז חוזר מאוחר יותר, במצב הרבה יותר קשה, ללא יכולת לחזור למצב התיפקודי מחשבתי אשר היה טרום ההתקף הפסיכוטי החוזר, הרבה מטופלים במצב פסיכוטי שלא מאוזן, מסתבכים בפליליים ( ניתן לברר בפשטות מדוע המחלקות המשפטיות בבתי חולים פסיכיאטרים תמיד מלאות, זה לא קונספירציות למי שמגחך..) ואו נזק עצמי ואובדנות.
אין לי שום מטרה פה לשווק אשפוז פסיכיאטרי מיותר, ליזכור שמדובר בשלמות המוח והגוף,לאבד שנים יקרות, גרימה לנזק וסבל עצמי ולסובבים, פשוט חבל.
מי שרוצה להרוס לעצמו את החיים ומסרב לקבל עזרה, זו זכותו, אך בבקשה לא לפגוע באחרים. מי שייעודד להתנהגות שיכולה להיות הרסנית מעל דפי הפורום כאן - לא יקבל מקום לזה.
שוב אני חוזר: המטרה היחידה של הפסיכיאטריים, למנוע סבל נפשי ולעודד לחזרה לתיפקוד מהר ככל שניתן. מאחל בריאות לכולנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הנכבד שים לב,
עדן מ.01/09/2011התייחסותי הייתה לטענה שהמרכיב הכימי ביוחוגי והטיפול הצרופתי אינם הדרך היחידה או העיקרית
שהרי רוב המטופלים והחולים הפסיכיאטריים גדלו בסביבה לא חמה ולא תומכת חסרת אלמנטים של הבנה וארגון רגשות נכון.
כמובן שתרופות הן חשובות ואף מצילות חיים בהבטחה.
תודה על התייחסותך
עדן מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המושג נורמה משגע אותיA29/08/2011
שלום,
אני כל הזמן כל הזמן...עסוקה בלחשוב מה זה בעצם "נורמלי" ?
כשהמילה משוגע נזרקת בכל פינה וכמעט בכל מקום ציבורי פתאום שומעים מישהו אומר : "ממש בית משוגעים כאן!" ואפילו בנימה של צחוק...וכשלכל אדם במיוחד במדינה הזאת יש איזושהי "סריטה" וכשחברות התרופות הפסיכיאטריות מקבלות הון עצום והרווחים גדולים (כדוגמת: אסטרזנקה יצרנית התרופה סרוקוול,סרוקוול xr) וכשהמוסד לביטוח לאומי מממן לא מעט קצבאות נכות...וכשהרופאים עצמם לוקחים כדורים, ולא פעם כבר הכרתי רופאה שמכירה את השפעות התרופות כי היא ניסתה אותן על עצמה...אני שואלת אתכם הדוקטורים..האם אתם מאמינים שאתם יותר נורמליים מהמטופלים שלכם? איך אתם מתנהגים בביתכם? ואיך משווים נורמה?? ואיזו התנהגות בעינכם היא נורמלית? והאם כל אדם שהוא טיפה שונה הוא "משוגע" ?
אשמח לתגובה,
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המושג נורמה משגע אותי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011המושג משוגע לא רלוונטי.
הגדרה של הפרעה נפשית : סבל נפשי ממושך המוביל לפגיעה ניכרת בתפקוד החברתי, תעסוקתי ואקדמי.
גם אם רופא נטל או נוטל תרופות, זה לא הופך אותו למשוגע, זה אומר שהוא בן אדם, שהוא סובל והוא מטפל בעצמו על מנת לתפקד טוב יותר ולא לסבול.
לגבי משוגע , בדר'כ מדובר במחלות הקשות, כגון סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, במיוחד במצבים פסיכוטים וחוסר שליטה. מדובר באחוז קטן של הלוקים בהפרעות נפשיות, רוב הלוקים בהפרעות נפשיות לא פסיכוטיים ואין שום קשר לשיגעון.
התחזיות של WHO , ארגון הבריאות העולמי, לקראת 2020 יהיו הרבה יותר הפרעות דיכאון, יותר מוגבלות, הרבה יותר אובדנות.
הפתרון הוא, להבין שעזרה נפשית יכולה לעזור ולשנות את מסלול הסבל וההרס העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצאי מזה
שמוליק30/08/2011ההגדרה של הפרעה נפשית היא התנהגות לא "נורמלית" שמפריעה לתיפקוד "תקין". כל עוד בן-אדם מתפקד באופן תקין - שלא יאמין לאף אחד שחושב שיש לו הפרעה נפשית.
אני יכולח להבטיח לך שאם תלכי לעשרה פסיכיאטרים, רובם יגידו שיש לך הפאעה נפשית, ולא יהיו שני רופאים שייתנו לך את אותו האיבחון.
מה שבטוח, זה שמי שכבר יש לו איבחון - יכול לשים פס על כולם ולהתנהג בצורה "נורמלית", ולא צריך לבקש אישור מאף אחד שהוא "בסדר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עברתי לפחות חמישה פסיכיאטרים
עדן מזור31/08/2011וכולם פה אחד הסכימו בקווים דומים או זהים של אבחנות שהינן דיכאון מסוג דיסטימיה וחרדות.
ולהלן:
ד"ר רודיקה גויכמן שטפלה בעבר במרפאת לברה"נ בהרצליה
ד"ר ניל לאופר שמטפל כיום במרפאה לברה"נ בהרצליה
ד"ר שמואל קמפלר שהינו מנהל המרפאה לברה"נ בהרצליה ובדק אותי בועידה רפואית של ביטוח לאומי והוא כאמור פסיכיאטר מצויין
ד"ר איריס יפעת שעובדת תורנויות בבי"ח לעזרה נפשית "שלוותה" בהוד השרון
ד"ר חווה בראון - נוירולוגית מנהלת מרכז יועצים מומחים בהרצליה (רפואה יועצת) שעבדה בעבר ב"שלוותה"
ועוד לא מעט פסיכיאטרים ברחבי האינטרנט שפחות איבחנו אלא תאמו והתאימו את תשובותיהם למצב ואכן קלעו.
סביר להניח ששניים, שלושה ואפילו ארבעה רופאים מתחום הפסיכיאטריה
וגם אולי עובדים סוציאליים קליניים ופסיכולוגים קליניים יאבחנו דבר זהה או דומה.
סטיות באבחנה זה משהו שהוא קביל ולגיטימי ולא משפיע מאוד על הטיפול,
סטייה שהיא בגדר הנורמה.
כמו סטייה אצל אופטומיטריסטים בבדיקת עיניים - לא משמעותי בכלל בעת הרכבת משקפיים או במרשם הסופי.
כמו השערה שמעלה רופא משפחה ולאחר מכן פיזיוטרפיסט או רוקח עשוי לתקנו תוך כדי שהוא בוחן את המצב בצורה מעמיקה יותר.
ויש רופאים שמאמינים שאפשר לקרוא להפרעות שונות בשם אבחנה אחת.
יש הרבה סימנים דומים בין דיכאון להפרעת אישיות גבולית אולם שני הדברים שונים, אולם לא בתכלית לדעתי. ובכל זאת אינני פסיכיאטר.
בבקשה, תחשוב יותר מפעמיים לפני שאתה כותב. הפסיכיאטריה לא נגד אף אחד, לפחות ברובה.
רדיפת בצע ומנגנונים קפיטליסטיים הם דברים שמובילים ומנהיגים הרבה מאוד אנשים בעולם בלי קשר לתחומים, מקצועות ועולמות. אתה תמצא את זה בין מלצרים בבתי קפה ועד אנשי ההון והעסקים הגדולים בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדן מזור - אני לא כותב סתם!
שמוליק01/09/2011שלום עדן.
הדברים שלך בהחלט נשמעים אמיתיים וכנים.
עם זאת, אני ממש לא כותב סתם. בגיל 18 אושפזתי לראשונה, בעקבות זה שדפקו לי סעיף פסיכיאטרי לא מוצדק בצבא. לא יודע איזה איבחון קיבלתי. מה שבטוח, שזה שהוא היה שונה מהאיבחונים שנתנו לי באישפוזים שבאו אחר כך.
באישפוז השני החליטו שי לי מאניה-דיפרסיה, וקיבלתי רק מייצב מצב רוח.
באישפוז השלישי החליטו לשנות את האיבחון לסכיזו-אפקטיב.
ההבדלים ביניהם אינם דומים להבדלים קטנים במספר שיכולים להיות אצל אופטימטריסטים. באישפוז הראשון קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית ולא קיבלתי מייצב מצב רוח,ולכן בהכרח שהאיבחון היה שונה מהאיבחונים שבאו אחר כך.באישפוז השני קיבלתי רק מייצב מצב רוח, ובשלישי גם וגם.
התרופות האנטי-פסיכוטיות מרדימות בטירוף. אמרו לי שמדובר ב"סימפטומים שליליים של המחלה". הפסקתי אותם כי לא יכולתי יותר לקום בצהריים, ובגלל זה קמתי על הרגליים.
מצטער, אבל בגלל זה אין לי אימון במערכת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצא מזה בעצמך!
רותם01/09/2011די עם תיאוריות הקונספירציה, אף אחד לא מנסה לנרמל אף אחד.
המערכת הפסיכיאטרית מתערבת כשאדם מתלונן על סבל ומבקש שיעזרו לו (ובמקרים קיצוניים ביותר - כשמישהו מאבד את הקשר למציאות והסביבה שלו דואגת לו ומעוניינת לשקמו). כל טענה על ניסיון לנרמל היא ילדותית ומגוחכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר מזמן יצאתי מזה...
שמוליק01/09/2011אני בהחלט יצאתי מזה
אחרי ארבעה אישפוזים - חלקם בכפייה - חזרתי לתפקד כאילו כלום לא קרה, ואינני מייחס לעצמי שום בעיה נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רותם01/09/2011חייבת לומר לך A, את מתעסקת בשטויות.
פסיכיאטרים נותנים תרופות מתוקף תפקידם כאנשי מקצוע שלמדו רפואה במשך שבע שנים, ומתוקף הבנתם את החומרים שמופרשים במוח וכיצד הם משפיעים על רגשות ועל התנהגות.
הם לא נותנים תרופות כי הם חושבים שהם "נורמליים" יותר מהמטופלים שלהם, וזה גם בכלל לא משנה מי יותר "נורמלי" ממי.
אם את סובלת ממצוקה נפשית, את יכולה לגשת לרופא ולקוות שיתן לך תרופה שתקל על סבלך. אם את לא רוצה - אל תלכי. כל עוד לא תזיקי לעצמך או לסביבה אף אחד לא יתערב בענינייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולכם אבל אני רוצה לומר...
A02/09/2011אני יודעת שזה הכל ניסוי ותהיה
ותאמינו לי שאם הייתם פוגשים אותי הדבר האחרון שהייתם חושבים עלי זה שיש לי מחלת נפש ואני חלליה ממש לא כועסת על הרופאים הפסיכאטרים כי מבחינתי הם מצילים אנשים מסבל במצבים קשים ואני מאמינה שהתרופות עוזרות ושהם לא "דופקים" אבחנה סתם..לעולם לא התכחשתי לבעיה שלי ההפך הגמור! אנני חושבת שמי שמאמין שהרופאים סתם הדביקו לו הבחנה ללא סיבה מוצדקת הוא במצב הרבה יותר גרוע כי הוא מנותק ממודעות עצמית ובפרט לנושא הזה. אני למשל כבר הגעתי למצב (תודה לאל!) שאני מקבלת מהרופאה שלע מרשם כרוני לחצי שנה ואני הרופאה של עצמי.
אני אדם עצמאי ומסוגלת לעשות הכל ואפילו יותר מכל בחורה בת 21 אני מודעת לסבל שלי לוקחת את התרוםות ממש כמו חולת סוכרת והולכת לעבודה וללימודים ככל אדם ותאמינו לי שלעולם אף אחד לא יאמין למה שאספר לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסורי על השגיאות כתיב זה נשלח
A02/09/2011מהמכשיר גלקסי שלי ולא מהמחשב בגלל זה האותיות היתפקששו חח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים
נתנאל18/04/2014יש רופאים לא נורמלים שהם חושבים שהם יודעים לאבחן מחלה ובסוף הם טועים זה קרה לי ומרוב הלימודים של כמה מהרופאים הם תיסלחי לי על המילה פסיכים היתנהגות פסיכית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי אסטודנה29/08/2011
נטלתי את התרופה אסטו 20 מ''ג , אך לא תמיד באופן מסודר , למשל שבוע כן ,יומיים לא , 5 ימים כן , יום לא וכדומה .
רציתי לדעת האם התרופה נמצאת עדיין בגוף אם לא לקחתי את הכדור יומיים או אפילו שלושה מפני שאמרו לי שזה מסוכן לשתות משקה אלכוהולי בזמן נטילת התרופה, לכן רציתי לדעת אם עדיין קיים ערבוב בין התרופה למשקה האלכוהולי , אם לא נטלתי את התרופה 3 ימים , אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה לגבי אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011צורת הלקיחה לא נכונה ולא מומלצת.
לאחר 3 ימים ריכוז התרופה בדם שואף לאפס.
שימוש באלכוהול פועל באופן מנוגד להשפעת התרופה, פשוט מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא הבנתי את התשובה
דנה30/08/2011זה יהיה מסוכן אם אני אשתה לאחר 3 ימים של אי נטילת התרופה ???
[ואני מודעת לכך שזה לא טוב לשחק עם התרופה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא הבנתי את התשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011אני אישית מממליץ להימנע מאלכוהול.
התגובות לאלכוהול ותרופות נפשיות שונות מאדם אחד לאחר,
ומאוד אינדיבידאולי, אני אישית ממליץ להימנע חד משמעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אמרת שכמות התרופה בגוף כבר אפס
דנה30/08/2011אז מה הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה באמת חשוב לי לדעת אם זה יפגע
דנה30/08/2011לי בגוף או בקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה באמת חשוב לי לדעת אם זה יפגע - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011זה לא המקום לניחושים וספקולציות מה יכול להיות או לא..
אני חושב שהייתי ברור והסברתי את עמדתי.
אין לי מושג מה הכוונה שלך בנזק לגוף , אין לי מושג
מה מצבך הבריאותי , מה את מתכוונת בלשתות, סוג וכמויות .. וכו'.
באם יש לך ספק בראותי מומלץ להתייעץ עם רופא משפחה בנדון.
מאחל בריאות ולהימנע מאלכוהול ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
דנה30/08/2011אם זה יכול לגרום דימום בקיבה או משהו מסוכן , לשתות לא התכוונתי בכמויות ממש גדולות , משהו כמו 5 שוטים קטנים אני בד''כ נמנעת משתיה פשוט היום יש לי ארוע שאני מתכוונת לשתות בו ולכן רציתי לדעת האם זה מסוכן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני בת 17
דנה30/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקוד מיני סימבלתההמתוסכל29/08/2011
לפניי כשנתיים כתוצאה מחרדות ומתח התחלתי לטול ציפרלקס שפגע בתיפקוד המיני שלי בזיקפה והעדר תחושה בשפיכה למרות שאני בעל תיאבון מיני בריא לאחר תקופה הרופא החליף לי לסימבלתה והכל חזר לקדמותו.לאחר כשנה שלא נטלתי תרופה חזרתי לפניי כשבוע בגלל סימפטומים חוזרים של חרדות ולחץ ושוב ניתן לי סימבלתה רק שהפעם להבדיל מפעם קודמת שוב חזרו לי תופעות הלוואי בתיפקוד המיני האים זה יעלם או ישאר כך או צריך פרק זמן מסוים או החלפת סוג כדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקוד מיני סימבלתה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011יש צורך לפרק זמן.
באם אין הטבה לאחר חודש - חודשיים
ניתן לשקול מירו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטין- נגד חרדהנוגה29/08/2011
שלום אני נוטלת לנטין כבר חודשיים וחצי
כנגד הפרעות בלחץ וחרדה
הבנתי שאסור להשתמש בכדור ביחד עם שתיית אלכוהול,
שאלתי היא כזאת
יש היום חתונה לאחותי האם אני יכולה לא לקחת את הכדור יום אחד ולשתות כרגיל ?
או שמא יש שרידים של הכדור בדם ? (אני לוקחת את הכדור מדי יום בשעה 22:00) לפני השינה.
אשמח לתשובה בהקדם !
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטין- נגד חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011ההמלצה היחידה שלי , להימנע מאלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לתרופה נגד דיכאון מרופא משפחהאלמוניני29/08/2011
אני בן 27, בחצי שנה האחרונה סובל משילשולים והקאות שמונעים ממני תפקוד בחיי היומיום. התייעצתי עם רופא משפחה, הוא נתן לי מרשם לרסיטל 20 מ"ג, התחלה עם חצי כדור ליום. העניין הוא שעשיתי בדיקה לגביי "רסיטל" והבנתי שזאת תרופה שהיא נגד דיכאון והתקפי חרדה, האם רופא משפחה יכול להמליץ על תרופה מסוג זה??
אשמח לתשובה לפני שאתחיל לקחת .. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם לתרופה נגד דיכאון מרופא משפחה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/08/2011בהחלט, רופאי משפחה מטפלים בדיכאון וחרדה בדרגה קלה - בינונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)