פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוליאן
    דקלה
    15/09/2011

שלום רב

קיבלתי סוליאן 200 מיליגרם, עקב כישלון בשאר התרופות. יש משהו שמטריד אותי. כתוב בעלון לצרכן הארכת מקטע QT, הפרעות בקצב הלב ומוות פתאומי. האם במינון הנ"ל תופעות אלו עלולות להופיע?

האם אני צריכה גם לקבל כדור שנקרא דקינט לשאר התפעות לוואי? (הרופא פשוט לא נתן לי).

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוליאן

הוספת תגובה

• מקפיצה

דקלה
    18/09/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

שינוי במקטע QTC , לא שכיח במינון הנ''ל.
    סוליאן יחסית בטוח יותר מאחרים מבחינת תופעות לוואי קארדיאליות.
    דקינט ( אני כולינרגי) - רק באם יש חשד לתופעות לוואי, או טיפול מונע
    ( בסוליאן במינון מעל 500 מ''ג ניתן לשקול מניעה ).
    הנושא אינדיבידואלי ותלוי בשיקול קליני של הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקלה על גמילה מוויאפקס
    אנה
    15/09/2011

היי,
    הפסקתי לקחת ויאפקס ואני חווה תסמיני גמילה מאוד קשים. אני יודעת שזה לא אידיאלי, אבל אחרי שעברתי מ-150 מ"ג ל-75, פשוט הפסקתי לגמרי, כי לא הספקתי לקנות כדורים של 37.5 וגם ה-75 נגמרו לי כך שלא יכולתי לחתוך אותם. בקיצור, המעבר מ-75 לאפס מאוד קשה ולא נעים, ומה שכן יש לי זה הרבה מאוד קפסולות של צימבאלטה שנשארו לי. מה שאני רוצה לשאול זה אם יש סיכוי שנטילת קפסולות 30 או 60 מ"ג של צימבאלטה עשויה לעזור לי בהקלת תסמיני הגמילה.

תודה
    אנה

לקביעת תור
    סגירה
    הקלה על גמילה מוויאפקס

הוספת תגובה

• הקלה על גמילה מוויאפקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

לא מומלץ לנסות תרופות לא מוכרות, מומלץ לפנות לרופא מטפל המכיר את הקליניקה והתייעץ עמו בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון ודיכאון
    יעקב
    15/09/2011

אימי בת 79 לאחר טיפולי כימוטרפיה לאחר שיתגלה גידול במערכת העיכול טיפול אחרון היה במאי הבעיה העיקרית שהיא לא אוכלת כלום שוקלת 40 ק"ג ויש לנו מלחמות רבות איתה כדי שתאכל תמיד מתלוננת על כאבי בטן ועל זה שהיא רוצה למות הייתי רוצה לדעת אם יש המלצה על דרך טיפול מסויימת לדיכוי הדכאון שהיא כנראה נמצאת בו ואם יש המלצה על רופא באזור הקריות שנוכל לגשת לאבחון ולטיפול
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון ודיכאון

הוספת תגובה

• חוסר תאבון ודיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

יש צורך בטיפול נוגד דיכאון עם מרכיב של השפעה מרגיעה ועידוד תיאבון:
    מומלץ סרווקסט או מירו.
    ממליץ על ד''ר רוני ומוש , עובד בבית חלים טירת הכרמל
    קליניקה בנהריה, מסרי לו ד''ש.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגוע מח שגר בבית משותף עם הוריו.
    מיקי
    15/09/2011

אני גר בבית משותף בבניין בן 7 קומות. בקומה ראשונה גרים הורים מבוגרים עם בן שנראה כבן 40 . הבן בעל פיגור שכלי. הוא טורק דלתות ומקלל , יש אפילו זריקת ביצים מהחלון. לא פעם שבר את דלת הזכוכית בכניסה לבניין ועושה את מימיו(משתין) בכניסה לבניין. אינני יודע מה עושים במקרים מעין אלו והאם מותר לו בכלל להיות בבית. זו סכנה ממש לדיירים.

הוספת תגובה

• פגוע מח שגר בבית משותף עם הוריו. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

ניתן לערב רווחה ואף לפנות לפסיכיאטר מחוזי, לתאר את ההתנהגות, הסבל שנגרם לשכנים והמסוכנות, זה יכול לבקש בדיקה מעו'ס או רופא ולישקול בדיקה פסיכיאטרית בכפייה. במקרה של מסוכנות מיידית - יש לפנות למשטרה ללא דיחוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח והתרופה פלקווניל
    מרית
    15/09/2011

במקביל לכך שאני סובלת מדיכאון וחרדה,התגלתה אצלי מחלת לופוס בגרסה הקלה שלה שאומרת שהביטוי שלה הוא רק בפריחות וגרד בעור בעוד אין פגיעה באיברים פנימיים.
    בגלל זה הופסקה לי התרופה למיקטל.ניסיתי לאורך שנה שלמה המון מייצבי מצב רוח ואפילו אפקסור במינון פגזי,הרגשתי רע כל הזמן כמעט בלי הטבה.ברגע שהופסקו המייצבים (ליתיום,גאבפנטין,טופמקס) וירדתי בכמות האפקסור,הרגשתי יותר טוב ממש לכמה חודשים טובים.עם זאת,הפלקווניל ידוע כמשפיע על מצב הרוח,ואכן זו הבעיה שלי.אני מרגישה כל כמה זמן,נפילה קשה במצב הרוח והמאבק בזה קשה נורא,אני אף פעם לא יודעת כמה זמן זה יימשך,יכול להיות שבוע,חודש.השאלה היא,מה ניתן לעשות בעצם? הראומטולוגית לא מוכנה להחליף את הפלקווניל כי התוצאות שלו עלי טובות מאוד ותרופות אחרות הן קשות יותר לגוף.האם סימבלתה חזקה יותר מהאפקסור XR? פשוט מינון של מעל 225 מ"ג אפקסור אני לא מרגישה טוב.ואנטי פסיכוטיים אני חוששת לקחת בגלל תופעות לוואי.
    האם ידוע לכם על פסיכיאטר עם ניסיון בחולי לופוס?

הוספת תגובה

• מצבי רוח והתרופה פלקווניל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

הייתי ממליץ לשקול סרווקאל XR , תרופות אנטי פסיכוטית, אשר יעילה מאוד כמייצבת מצב רוח, בדיכאון עמיד ועוד. ניתן לצפות בהסבר שלי בתוכנית של פרופ' קרסו, באתר שלי, תפריט מדיה, טלוויזיה, כמו כן יש הקלטה בתוכנית רופא תורן ברשת א', שוב ההקלטה ניתנת להורדה / שמיעה חינם באתר שלי, תפריט מדיה, בחירה ברדיו.
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר דוידאור

מרית
    15/09/2011

שמעתי רבות על התרופה הזאת.כמו גם שהיא משמינה מאוד ויכולה לגרום לסכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

ראי סרטון הסבר בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון הנובע ממאניה-דיפרסיה

שמוליק
    22/09/2011

שלום ד"ר דוידאור.

ראיתי את הסרטון, והוא מעלה מספר שאלות:

כשהייתי מאושפז הסבירו לנו בקבוצת תרופות כי הטיפול בהפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), נעשה ע"י מייצב מצב רוח.

אמנם באישפוז השני שלי אובחנתי במאניה-דיפרסיה, וקיבלתי רק מייצב מצב רוח (דפלפט). (אח"כ שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב, אבל זה ממש לא העניין...)

עוד הסבירו לנו, שתרופות אנטי-דיכאוניות עלולות לגרום למאניה, ולכן לא נותנים אותם לחולי מאניה-דיפרסיה.

מאידך, אם יש צורך, אז נותנים גם תרופה אנטי-פסיכוטית כנגד הפאזה המאנית.

השאלה הראשונה היא כיצד ניתן לדעת האם דיכאון נובע ממחלה דיכאונית או שזו פאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.

השאלה השניה היא האם מייצב מצב רוח יכול להועיל כנגד מחלה דיכאונית.

ולשאלה השלישית והכואבת ביותר:

ידוע שלתרופות האנטי-פסיכוטיות ישנם תופעות לוואי קשות; אחת מהן היא עייפות חזקה, שפשוט אי אפשר לקום לפני הצהריים. אם מגיע פצינט שמתלונן על דיכאון, ונניח שזו בודאות פאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה, אז צריך לתת מייצב מצב רוח ולא תרופה אנטי-פסיכוטית.

ונניח שלא הבנתי נכון, והכוונה היא שנותנים גם מייצב מצב רוח וגם תרופה אנטי-פסיכוטית. האם זה לא מוקדם מדיי כדי לקבוע שאותו מטופל יצטרך תרופה אנטי-פסיכוטית לפאזה המאנית שעדיין לא קרתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות מומלצות להפרעת חרדה כללית
    רונן
    14/09/2011

רציתי לדעת אילו תרופות הכי יעילות להפרעות חרדה כלליות(GAD) המלוות בדיכאון והפרעות קשב וריכוז?ניסיתי SSRI וזה לא השפיע עליי כ"כ טוב...יותר מדי תופעות לוואי היו לי מזה...
    איזה אפשרויות נוספות אני יכול לנסות?האם יש גם תרופות טבעיות היעילות לחרדה?

הוספת תגובה

• תרופות מומלצות להפרעת חרדה כללית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

מן הסתם תרופות השלבות סרוטונין, נוראדרנלין ודופאמין .
    תרופות שמשפיעות רק על נוראדרנלין, כגון : אדרונקס, סטראטרה, יעילות להפרעת קשב וריכוז ודיכאון , אך לעיתים עלולות להחמיר חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    שמואל
    14/09/2011

שלום לכם.
    אני נוטל כבר שבועיים רספירדל 3 מ"ג בגלל שאני שומע קולות,לפעמים המצב קצת יותר טוב,אבל לפעמים הראש שלי כאילו מתגעגע לקולות האילה וזה עוד פעם חוזר,מה עושים?בבקשה עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

ממתינים שהתרופה תעזור ומקפידים על מעקב רפואי.
    לעיתים יש צורך בתוספת בטיפול הרגעתי לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כמה זמן מומלץ להפגש עם הפסיכיאטר
    בן מן
    14/09/2011

באיזה תדהירות? הבנתי שכל 3 חודשים כדי להיות במעכב...

הוספת תגובה

• כל כמה זמן מומלץ להפגש עם הפסיכיאטר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

זה מאוד תלוי באבחנה, עמידות, תופעות לוואי ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל
    מיכל
    14/09/2011

שלום,

רציתי בבקשה לברר: האם התרופה אדרל(שמייבאים לארץ עם טופס מיוחד)
    מעלה את רמת הדופמין?

והאם בשימוש יומיומי למצב של CFS ועייפות כרונית התרופה יכולה להיות ממכרת?

והאם ישנן תרופות פסיכיאטריות שמשפרות את איכות השינה מלבד תרופות שמכילות סרוטונין ומלבד כדורי שינה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל

הוספת תגובה

• אדרל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

כן דופאמין.
    כן להתמכרות.
    יש לשקול סירקאדין - מלטונין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדרדרות במצב אחרי הורדה במינון
    חיים
    13/09/2011

עד לפני כשבוע לקחתי prizma 40mg, בעקבות דיסתימיה, חרדה חברתית וOCD.
    בן 18.
    חשתי בטוב באמת. עד כדי שהרגשתי שאני יכול להמשך בעצמי.
    הפסקתי את הטיפול הפסיכולוגי.
    בהמלצת הפסיכיאטר ירדנו ל-20mg.
    הוא אמר שבכל מקרה גם אם אני לא צריך להוריד את המינון עדיין, אני לא ארגיש שינוי במצב הרוח בשבועיים הראשונים.
    מה שלא קרה.
    אני שוב מפחד שלא אוהבים אותי, שאני לא מעניין ושאני פוגע באנשים.
    אני שוב מרגיש צורך להרוס את עצמי קצת (פעם זה היה חתכים בכל מני מקומות אסטרטגיים בגוף, היום זה עישון).

יש לציין שאני מרגיש ככה רק חלק מהזמן, רוב הזמן אני מרגיש טוב מאוד, כאשר בעבר רוב הזמן הרגשתי רע.

אני לא יודע.
    אולי מדובר בתסמיני גמילה,
    או אולי זה פסיכולוגי, אני סתם מפחד להיות בלי העזרה של הכדורים וזה עושה לי חרדות שיעברו.
    אולי אני באמת צריך את המינון הקודם?

בבקשה עזרה. בבקשה.
    אני לא רוצה לחזור למצב הקודם שלי.

הוספת תגובה

• התדרדרות במצב אחרי הורדה במינון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

הרושם שאתה זקוק למינון הקודם שעמד, תתיעץ בנדון עם רופא מטפל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרנית שלא יוצאת מהבית
    ליאת כהן
    13/09/2011

בת משפחה שלי בת 36 סכיזופרנית נמצאת בעיקרון בבית מטופלת על ידי בעלה. אושפזה לפני כ5 חודשים בבאר יעקב עקב נסיון התאבדות. שם ניסו לגמול אותה מהתרופות אותן לקחה קודם ,שהתה שם כחודשיים ואחכ שוחררה לפי בקשתה. הרופאה שם קבעה לה להמשך טיפול זריקת קלופקסול אחת לשבועיים וזיפרקסה 20 מ,ג ליום. בעבר לקחה קלונקס להרגעה בנוסף. כששהתה בבאר יעקב ניסו לגמול אותה מהקלונקס כי לא שיתפה פעולה בחוגים וסירבה להימצא בחברת אנשים בגלל הפאראנויה שלה, שאלתי היא היום היא בבית כחמישה חודשים. המצב קשה מאוד לבעלה שיש לו נכונות לטפל בה בעיקרון אבל בגלל הסיבה שהיא מסרבת לצאת מן הבית כדי לקבל טיפול במרפאה(זו הבעיה המרכזית שלה ) הואו מתקשה במציאת פתרון שיקל עליה ולו במעט. שתי שאלות לי אליך. א. האם קיים מצב כזה שניתן להזמין פסיכיאטר הביתה לזה היא תסכים כנראה שיבדוק את התרופות שהיא לוקחת ושמא יש להוסיף לה או להפחית? ושאלה שניה האם יתכן שכמות הזיפרקסה שהיא נוטלת לא מספיקה וניתן כמובן ע"י רופא להגביר את המינון.ומה לעשות כדי שהיא תקבל שוב את הקלונקס שקצת עזר לה בעבר? בתודה ובברכה רבה ותזכו למצוות רבות
    ליאת כהן

הוספת תגובה

• סכיזופרנית שלא יוצאת מהבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

היי
    1. ניתן להזמין פסיכיאטר באופן פרטי, מעבר לך ניתן לנסות באם שייכת למרפאה ציבורית של משרד הבריאות.
    2. לגבי זיפרקסה, ניתן לעלות, בארץ יש מגבלה שלא ניתן למדוד רמות בדם,
    ריכוז בדם רצוי: 5-75 ng/ml
    בארה''ב הטיפול לפעמים במגה דוזות , אפילו עד 80 מ''ג של זיפרקסה.
    במקרים עמידים, לפעמים יש צורך במינון גבוהה.
    ליזכור ככל שעולים במינון - יש יותר תופעות לוואי כולל הפרעות קצב לב - הארכת מקטע QTC , במיוחד במינון גבוהה בזיפרקסה.
    ליאת , בכל מקרה, יפה, מחשבה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין חור בקיבה לבין תרופות
    שרית
    13/09/2011

שלום רב,
    אדם שנוטל שנים תרופות פסיכיאטריות שונות ובמינונים חזקים, כולל זריקות . ללא שום בעיה של אולקוס. קיבל יום אחד כאבים חזקים, התחיל להקיא לאחר שהיגענו למיון הוכנס מיד לחדר ניתוח שבו התגלה חור שנפער בקיבה עם זיהום כללי בבטן.
    האם יש קשר ביניהם.
    תודה

הוספת תגובה

• קשר בין חור בקיבה לבין תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

לא ניתן לענות באופן חד משמעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה תורשתית
    בדוי
    13/09/2011

שלום,
    אמי חולה בסיכוזפרניה, מסוג כלשהו אינני יודע.
    המחלה התפרצה השנות ה-30 המוקדמת שלה.
    ברצוני לדעת, מה הסבירות שגם אני בתור אחלה גם כן.
    אני בן 23, ממה שקראתי. אני נוטה לדבר באופן לא ברור, עם תיקונים לשונים רבים (זכר ונקבה, והגייה נכונה), כמו כן לעיתים התגובה שלי לאירוע מסוים הוא הפוך ממה שאמור להיות, אם אדם נפגע אני לרוב צוחק, ואצטער על כך בפומבי אך אמשיך לצחוק ללא כל שליטה, (בכלל אני נוטה לצחוק הרבה מכלום).

תודה
    בדוי,

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה תורשתית

הוספת תגובה

• סכיזופרניה תורשתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

הורה חולה - סיכון לילד לפתח סכיזופרניה עומד על 6%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטופלת בלמיקטל
    אנה
    13/09/2011

שלום :) אני מטופלת בלמיקטל 100 מ"ג. טופלתי גם בציפרמיל אך הפסיכיאטר שלי הוריד אותי ממנו...
    לאחרונה אני מרגישה הרגשת דיכדוך ואני מרגישה טוב כמו שהרגשתי לפני. כמובן שהייתי בהתקף מאניה והיה לי מאוד כיף בו ועכשיו שהכל מתחיל לרדת אז אני מרגישה את זה..לפחות זו הסיבה ההגיונית לפי כל הדברים שקראתי. השאלה שלי היא האם לומר ל]סיכיאטרית מה שאני מרגישה או לחכות קצת ולראות אם ההרגשה תיעלם, אולי זה סתפ מצב רוח ירוד?! אני כבר לא יודעת להבדיל אם אני בסתם עצובה או סתם שמחה או שאני לא מאוזנת.. :(

לקביעת תור
    סגירה
    מטופלת בלמיקטל

הוספת תגובה

• מטופלת בלמיקטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

ממליץ תמיד לשתף, לא לחשוש, הכלי האבחוני של הפסיכיאטר זה המידע שהוא שומע ומה הוא רואה בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    ל.ב
    13/09/2011

שלום רב,

לפני כשנה רופא משפחה המליץ לי על רסיטל 20 מ"ג כי היה לי ממש רע, ואני לוקחת את הכדור כשנה.
    ובמקביל אני הולכת לפסיכולוגית.
    אומנם הכדור אכן עזר וגרם לי לשמוח יותר ולהרגיש יותר טוב
    אבל מה שקורה לי בזמן האחרון מציק לי מחשבות שמציקות לי ומטרידות אותי ומלחיצות אותי ומכניסות אותי ללחץ ואני לא מצליחה לצאת מזה ולהבין מה זה ולמה זה קורה לי ויושבת כל הזמן ונכנסת למחשבות למה חשבתי ככה? ולמה זה קפץ לי לראש?ומציקה לעצמי במחשבות כל הזמן, ואני לא מצליחה להבין מה אני מרגישה..אני אציין שזה לא היה לי לפני הכדור הייתי יותר רגועה במחשבות שלי
    אני חוששת שאולי בגלל הכדור ושוקלת להפסיק ויש לציין גם העלתי במשקל ואני יודעת שזה קשור לכדור ואינני מבינה את הניגוד
    הרי גורם מספר 1 לדכאון הוא השמנה.. והכדור שאמור לעזור לדכאון גורם להשמנה..
    אשמח מאוד לתגובה ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• גורם מספר אחת לדיכאון זה לא השמנה

אורן
    13/09/2011

לא יודע מאיפה הבאת את הטענה הזו, היא לא קשורה למציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

יש לברר באופו יסודי, ייתכן והחמרה של מחשבות ( עד אובסיסיה) על רקע השינוי שעובר עליך בחיים ( כולל הטיפול הפסיכולוגי).
    נוגדי SSRI יעילים למחשבות טורדניות, יש לשקול לעלות מינון ולא היתי מליץ למהר להפסיק.
    רסיטל לא נחשב עם גורם השמנה משמעותי, יש לשלב דיאטה + פעילות גופנית ואו לישקול מעבר לפרוזאק או לוסטראל, אשר בדר'כ גורמים לפחות השמנה.
    יש לזכור, לאחר שיפור במצב דיכאוני - יש שיפור בתיאבון , ללא קשר להשפעת התרופה על מרכזי תיאבון במוח, אלא כתוצאה משיפור קליני מתסמונת דיכאון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה