פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות חרדה
    דין דין
    13/09/2011

בוקר טוב,
    בתי קמה בלילה ונכנסה למיטה שלי בטענה שהיא לא יכולה להרדם כי יש לה מחשבת רעות
    שהתרוצצות לה בראש וזה מונע ממנה להרדם. היא טוענת שזו לא הפעם הראשונה,
    אך זו הפעם עם החוויה הכי חזקה והכי מפחידה.
    למחרת בוקר היא קמה עייפה מאוד וללא יכולת לתפקד, היא לא הלכה ללימודים.
    ברצוני לדעת האם היא צריכה פסיכולות או פסיכיאטר. (היא בת 21)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חרדה

הוספת תגובה

• בעיות חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

אם מדובר באירוע חד פעמי - אפשר לשכוח מזה, באם האירוע חוזר ומלווה בשינוי התנהגותי , יש לפנות ליעוץ מקצועי.
    לשם גילוי נאות: אני מומחה לטיפול במבוגרים ולא ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל ביחד עם MDMA או LSD
    עודד
    13/09/2011

שלום רב,
    רציתי לדעת מהם ההשפעות של שילוב בין איקסל (Milancipran) SNRI שאני לוקח לבין לקיחה יחדיו עם MDMA או LSD. הבנתי שיש סיכון לסינדרום סרטונין ושיש סיכון עם הדבר.
    ניסיתי בחו"ל לשלב כמה סמים מביניהם - כדור X וMDMA בצורת אבקה (הסנפה MD) כמו כן ניסיתי קטמין, אך אף אחד מהם לא השפיע אלי. שאלתי היא האם אני לוקח סיכון על ידי זה שאני יקח מינון גבוה יותר, או שבכלל יש בעיה בהשפעתוהים המשותפים של הכדור עם הסמים, או שבכלל רק סמים אחרים כמו מריחואנה וחשיש יכולים להשפיע, וגם אם אפשר התיחסות קטנה לGHB (G) אשמח לקבל תשובה..
    אני יודע שלא ממולץ לקחת סמים ככלל ובטח שעם כדורים, אבל אני הולך לנסות אותם גם ככה ורציתי לדעת מה הכי פחות גרוע, מה מסוכן ולא לגעת ומה עדיף שלא במילים אחרות.
    תודה רבה על התשובה מראש.. היא עלולה למנוע הרבה טמטום וטעויות בעתיד (:

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל ביחד עם MDMA או LSD

הוספת תגובה

• איקסל ביחד עם MDMA או LSD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

צפוי תופיעות לוואי, מסנדרום סרוטונין ועד הפרעות קארדעו וואסקולוריות ואף מוות.
    לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    גד
    13/09/2011

שלום
    1. האם סכזופרניה שונה ממניה דיפרסיה , האם יש הבדלים בתפיסה כלומר בסכיזופרניה האדם מאבד את האישיות ובעוד במניה דיפרסיה האישיות נשארת . ?

2. האם סכיזופרניה זו נתק בין הגוף לנפש , ? אני אדם גדול 186 ס"מ למעלה מ 100 קילו , לפני יומיים ישבתי בחוץ וראיתי במראה השתקפות שלי . ואז אמרתי אני בחור גדול . אבל אני לא מרגיש גדול . אז אם תוכלו לענות לי על השאלה הזו . ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• אין כזה דבר "מאבד את האישיות"

עדי
    13/09/2011

מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה זה שני דברים שונים.

סכיזופרניה זו מחלת נפש שאחראיות לפירוש שגוי או מוטה של המציאות. סכיזופרניה מאופיינת במחשבות שווא פרנואידיות, הזיות, דיבור חסר היגיון, חוסר יכולת לעקוב אחר חוט מחשבה וכו'.

מאניה דיפרסיה היא הפרעה נפשית הכוללת תנודות קיצוניות במצבי הרוח - ממאניה: מצב רוח מרומם, לדיפרסיה: דיכאון.

תעשה חיפוש בגוגל,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם במניה דיפרסיה יש מצב פסיכוטי

גד
    14/09/2011

אז איך זה שהזכרונות שלי הם מלפני 8 שנים , כלומר בכל בזמן הזה אין לי זכרונות משהו שעשיתי שגרם לי אזשהיא תחושה . כל המוסדות שהייתי בהם כפר איזון , מכון סאמט לא השתלבתי בהם .
    אולי זה אני היום היה לי יום הולדת והלכתי עם המשפחה למסעדה הודית , זה היחידי שעשיתי מזה שנים שממשיך את החיים שלי .
    בנוסף אני רוצה לספר על טיפול שעשיתי לפני שנתיים , טיפול שעד היום אני לא מצליח להגדיר אותו , זה פשוט לצאת מהבית להתחיל לעבוד , אני עברתי כל מיני עבודות בשנתיים האלה וגרתי בדירה רחוקה מהבית . ולפני זה ישבתי בבית הייתי צועק על ההורים שהם אשמים במה שקרה , כמה שנים .

בדקתי באינטרנט המון פעמים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חדשה

גד
    14/09/2011

אם סכיזופרניה זה חוסר יכולת לעקוב אחר חוט מחשבה . אז יכול להיות שהסיבה שאני לא מרגיש חי , זה בגלל שכל השנים האלה הייתי בין טיפולים תרופות ואשפוזים ?. יש לציין שאני עכשיו עובד וחי לבד אני לוקח תרופות באופן קבוע ,
    האם יש " פתח " לדברים חדשים בחיים שלי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

1. השוני בעצם ברמה התפקודית והנזק הנלווה, בתהליך סכיזופרני יש ירידה בתיפקוד הכלליל לאורך הזמן.
    2. נתק בין גוף לנפש לא מתרחש בסכיזופרניה, במצבים דיסוציאטיביים( בדר'כ קשר לחרדה) יש נתק בין המחשבה, רגש ומידע פרספואלי ( מה אני רואה , שומע, מריח וכו'..).

לידע כללי : אני מפתח אפליקציה לאייפון - חינם !!! הראשונה : סכיזופרניה, תכלול מידע, רקע כללי, מידע מפורט על 8 תרופות, גרפיקה של המח ועוד.
    פרטים יופיעו באתר שלי. בהמשך יהיה אפליקציות חינם נוספות, מאניה דפרסיה, חרדה ודיכאון. למי שמעוניין לקבל מידע לגבי חדשות ועדכונים, ניתן לפנות דרך האתר שלי ולבקש זאת בטופס פנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנזודיאזפינים
    לירי
    12/09/2011

לפני כחצי שנה פניתי לפסיכיאטר בעקבות הפרעת דה ריאליזציה שנוצרה אצלי באורח פלא אחרי שתייה מוגברת של אלכוהול. הפסיכיאטר הסיק שאני סובלת מבעיות חרדה ומיד המליץ לי על 3 כדורי לוריבאן. לאחר חודש-חודשיים של נטילת הכדור הבחנתי כי הוא עושה לי רק נזק ובארבעת החודשים שלאחר מכן התחלתי בהורדה בכמות הכדור בהדרגה, וככל שהפחתתי בכמות-ככה הרגשתי יותר טוב. היום הפסקתי לקחת לגמריי את הכדורים, ובתור בחורה נורמטיבית בת 19, אחרי חצי שנה בלי אלכוהול-נורא נורא מתחשק לי לחזור לשתות, כמובן במידה ובהדרגה. השאלה היא האם כדאי לי בכלל לחזור לשתות? אם כן אז מתי פחות או יותר אני אוכל לחזור לשתות?

לקביעת תור
    סגירה
    בנזודיאזפינים

הוספת תגובה

• בנזודיאזפינים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

המלצה לא לשתות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    עדי
    12/09/2011

שלום
    בן 32. מזה 5 חודשים נוטל סימבלטה 60 מ"ג שניתן לי ע"י הפסיכיאטר שלי עקב דיכאון
    למרות ההטבה בחודשים הראשונים, בחודש האחרון הרגשתי חזרה למצב קודם ולכן פניתי שוב לרופא שאמר לי להוסיף 30 מ"ג כל יום, כך שהמינון יהא 90 מ"ג.
    שאלתי - רופא המשפחה שלי הרים גבה כשראה שהפסיכיאטר רשם לי 90 מ"ג סימבלטה, ובנוסף ראיתי שהמינון המקסימאלי לדיכאון הוא 60 מ"ג.
    ברצוני לשאול האם מינון 90 מ"ג לדיכאון הוא אפשרי או שמא כדאי לפנות לפסיכיאטר שיחליף לי את התרופה במקום להעלות למינון לא תקין ?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

יש רופאים המשתמשים במינונים גבוהיים, במיוחד בהפרעות של כאב נוירופאטי, יש צורך למעקב לחץ דם - דופק, אקג לניטור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    12/09/2011

התחלתי לקחת ציפרלקס 10 מג לפני 3 חודשים לחרדות ודיכאון והיפוכונדריה
    בהתחלה היתה הטבה אך פתאום הפסיקה והיו לי נדודי שינה קשים והזעות הרופא הוסיף בונסרים 30 מג בלילה לקחתי 10 ימים וההשמנה היתה מהכדור נוראית,והיתה החמרה וללא שינוי הרופא ביטלה את הבונסרין והעלתה את הציפרלקס ל15 מג במקום 10 והורדתי את הבונסרין כבר 3 ימים שאיני נוטלת אותו והעלתי את הציפרלקס יש שינוי קצת לטובה אך עדיין איני מאוזנת יש לי כאבי ראש שרובו באיזור העיניים ויש לי טישטוש ראיה האם זה מהעלאת המינון????מתי הציפרלקס ישפיע יותר טוב???.כרגע אני מודאגת מהטישטוש שמופיע לי לסירוגין בעיניים ונימולים מעט ברגל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    12/09/2011

השיניםי שאת מתארת בתגובה לעליית מינון הציפרלקס אינם בגלל התרופה והתגובה החיובית אליה אלא נובעים מסיבות אחרות. התמידי בתרופה ורק בעוד מספר שבועות תוכלי להעריך עד כמה התרופה הייתה טובה עבורך או לא. פרק זמן של 3 חודשים הוא קצר מדי על מנת להגיע למסקנה עד כמה היא יעילה או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סימבאלתה והחרדה חזרה....
    קובי
    12/09/2011

שלום רב,

לפני כשנתיים התחילו לי התקפי חרדה.
    לאחר פניה לפסיכיאטר התחלתי טיפול בציפרלקס,
    במהלך הטיפול נתקלתי בתופעה קשה של פיהוקים במהלך כל שעות היום גם מיד לאחר שינה ארוכה וטובה.
    לאחר שיחה עם הפסיכיאטר ובהמלצתו החלפתי את הכדורים לסימבאלתה 30 MG.
    היום אני מבין שתופעת הפיהוקים נבעה מהתקף החרדה עצמו ולא כתופעות לוואי של הכדורים.

הטיפול בסימבאלתה היה מהיר וענה לצרכיי,
    מייד הופסקו תופעות החרדה, מצב הרוח היה מצויין והרגשתי כאילו נולדתי מחדש.
    לאחר 8 חודשים של טיפול רצוף בסימבאלתה החלטתי שאני גיבור גדול והחלטתי להפסיק את הכדורים בצורה מבוקרת ואיטית. ובמשך כחודש התחלתי להוריד במינון בצורה מבוקרת עד להפסקת נטילת הכדור לגמרי.
    היום אני כ-8 ימים לאחר הפסקת הכדור, תופעות הסחרחורת הולכת ונעלמת.
    מאתמול התחלתי להרגיש שאני נכנס שוב להתקף חרדה ומצב הרוח משתנה מקצה לקצה (כאבי בטן, בחילות, תחושה של צורך לבכות והחשק לפעילות כלשהיא שואף ל-0).

את הכדורים הפסקתי מאחר וגיליתי את תופעות הלוואי של הסחרחורות לאחר ששכחתי פה ושם לקחת כדור.
    אני ממש חרד מלקיחת הכדורים אבל לא יכול לחזור לתקופה הרעה שעברתי.
    אני מעדיף לחזור ליטול ציפרלקס ולא סימבלטה מאחר וקראתי שמחקרים מעידים על כך שהיא יותר בטוחה.

שאלותי הן:
    1. האם לחזור לקחת טיפול כלשהוא או שעדיף להמתין ולראות כיצד הגוף מתמודד אם הפסקת נטילת הכדורים?
    2. אם כדאי להמשיך בכדורים, האם אני יכול לחזור לקחת ציפרלקס במקום סימבלתה בתקופה כזו קצרה של הפסקת הסימבאלתה (יש לי מרשם לשנייהם)?
    3. האם המבחן הזה מעיד על כך שמעתה ועד סוף ימי אצטרך ליטול כדורים כאלה או אחרים?

תודה מראש וסליחה על אורך השאלה.
    קובי

הוספת תגובה

• הפסקת סימבאלתה והחרדה חזרה.... - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    12/09/2011

אני חושב שאתה יודע מה התשובה. הפסקת את הטיפול ואתה חווה עכשיו התקפי חרדה. כפי שהתקפי החרדה לא עברו בזמנו בעצמם, הסיכוי שזה יקרה עכשיו נמצוך באותה מידה..למזלך את היודע מה היה יעיל עבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רועי
    11/09/2011

שלום,אני בחור בן 25.

התחלתי לפני חודש וחצי טיפול בציפרלקס.שמתי לב לירידה בחשק המיני שמאוד מפריעה לי.האם כדאי לי לעבור לכדור אחר ממשפחת SSRI?
    האם כדור אחר (למשל רסיטל) יפגע לי בחשק המיני פחות?

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• תנסה וולבוטרין

איילת
    12/09/2011

רסיטל גם פוגע בחשק המיני, לקחתי אותו כמה שנים וזה די גמר לי את ההנאה ממין.

וולבוטרין היא יוצאת דופן בכך שאינה פוגעת בחשק המיני ובתפקוד.

תקרא פה-

http://www.beok.co.il/Category/Article/9388

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    12/09/2011

הירידה בחשק המיני יכולהלהיות גם בגלל הטיפול אבל גם בגלל המצב הנפשי שלך. האם יש החמרה במצב הנפשי שלך?
    באשר לטיפול החליפי לציפרלקס- ישנם תכישים חליפיים שיכולים להיות לך לעזר אולם זה תלוי בבעיה שאתה סובל ממנה. אם אעתה סובל מדיכואן הפתרון יהיה אחר (למשל וולבוטרין) אולם אם אתה סובלת מחרדה הטיפול יהיה אחר (וככל הנראה לא וולבוטרין)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר-אני סובל מחרדה

רועי
    14/09/2011

ולחץ מתמיד.האם יש תרופה אחרת שאוכל לקחת?
    יש לצייין שאין שינוי לרעה בחרדה בגלל התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ ומוסיף

רועי
    28/09/2011

כאמור אני סובל מחרדה.הפסקתי לקחת ציפרלרקס לפני שבועיים והחשק המיני עלה פלאים.
    האם יש כדור אחר בשבילי?
    משהו שלא יפגע בחשק המיני שלי שמבחינתי הוא יותר חשוב מהשפעה כזאת או אחרת של כדורים ,חיובית ככל שתהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עומר
    18/09/2011

תן לזה עוד זמן, לפעמים הירידה בחשק המיני עוברת לאחר כמה זמן, אפילו חודשיים.

לאיזו מטרה אתה לוקח את הכדורים?

יש מצב שאתה עדיין לא מאוזן לגמרי או שעדיין חווה חרדה/דכאון/אובססיה שהם בעצמם ללא קשר לכדורים מורידים חשק מיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

בחירת התרופה מאוד אינדיבידואלית.
    היתי ממליץ על מירו ( REMERON ) .
    בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו ראיתי,תודה

רועי
    29/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל

אנונימי
    02/10/2011

רסיטל גם לי להתקפי אכילה לא מרוסנים ולהשמנה נוראית.
    הדבר לשיקולך מה עדיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פבוקסיל + טיפול הורמונלי
    ניצה
    11/09/2011

שלום
    אני לוקחת פבוקסיל 150 מ"ג כבר שנים, ועכשיו מתחילה טיפולי פריון. האם יש משהו שעלי לדעת על תגובות בין התרופה לבין ההורמונים? רופאי פריון ביקשו שאברר. לא יודעת היכן מבררים... אולי אתם יודעים את התשובה? תודה רבה, ניצה

לקביעת תור
    סגירה
    פבוקסיל + טיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• פבוקסיל + טיפול הורמונלי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    12/09/2011

יכולהמלהיות אינטראקציה אולם עד כמה היא משמעותית רופאי הפריון יצטרעכו לתת את המענה על פי הערכהת המיניונים שאת נוטלת ותכיפות הטיפולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    מיואשת
    11/09/2011

אני בת להורים במשבר. לפני כשנה וחצי אמא שלי הבינה שאבא שלי בוגד בה מאז החיים של כל המשפחה התהפכו. חשוב לי לציין כי היחסים בין ההורים שלי אף פעם לא היו יחסים תקינים. מערכת היחסים ביניהם דמתה לעסק שצריך לנהל: בית שצריך לשלם את חשבונותיו וילדים שצריך לגדל. מאז הגילוי נעשו נסיונות רבים לגשר ביניהם. אבא שלי טוען כי הוא סוחב איתו "תיק" של 30 שנה על גבו. טען שאמא שלי כל החיים ניסתה להשתלט עליו, עשתה אותו "קטן" ולא חיוני כדבריו.אימי הייתה נוהגת לצעוק עליו תמיד, דבר שגרם לריחוק מצידו וחיפוש ריגושים מחוץ לנישואים. כשניסינו לדבר איתה בכדי שתבין את הסיבה למעשה ניתקלנו בדו קוטביות מצידה: מצד אחד היא אמרה שרוצה לשקם ותעשה הכל. ומצד שני היא לא מפסיקה להתפרץ עליו ולצרוח בבית. וכל פעם זה מחדש: היא מגיעה למסקנה שהיא צריכה להיות רגועה יותר ולעזוב אותו לנפשו ויום אחרי כאילו לא קרה דבר, הצעקות בבית ממשיכות. היא שרוייה במצב דיכאוני כבר שנה וחצי. לא מוכנה לעשות שום שינוי בחייה ומחכה שהדברים ישתנו מעצמם. אין לה חברות, אין תחומי עניין. שום דבר לא מעניין אותה פרט למצב שבו היא נמצאת. היא לא מפסיקה לבכות , לצרוח, להאשים את כל העולם במה שקרה מבלי לנסות לתקן את המצב. אני חושבת שאינה יודעת מה לעשות על מנת לשנות. היא לוקחת כדור מסויים נגד דיכאון על דעת עצמה אך לא נראה כי הוא משפיע. היא לא מפסיקה לדבר על המצב עם כל אחד שנקרא בדרכה. אנחנו מיואשים ולא יודעים מה לעשות. בהמלצתינו היא הלכה לפסיכולוגית אף טענה שזה שטויות , דיקור על מנת להרגיעה גם זה לא הועיל, דימיון מודרך- גם זה לא עבד. חשוב לציין כי אימי סובלת מרגשי נחיתות קשים מאוד, מנתחת מצבים ללא הרף בראשה אפילו כאלה שטרם קרו, חושבת שכולם מדברים עליה מאחורי גבה בכל מקום. מה עושים???? האם טיפול פסיכיאטרי יועיל??? המצב הוא מאוד מטריד וקשה עבור כל המשפחה. אודה לכם באם תוכלו לייעץ או לכוון אותי - מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לה או אפילו לשניהם.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• מה עושים? - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    12/09/2011

נראה שהמצב של אימך אינו טוב . טיפול פסיכיאטרי נועד למצבים גכאלו כאשר הניסיון הטיפולי הראשוני לבעיה נפשית או רגשית לא עוד וישנה פגיעה ביכולת התיפקוד. את בהחלט מתארת פגיעה ביכולת התיפקוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    יהודה
    11/09/2011

שלום בן 32

סובל כ 3 חודשים מחרדת בריאות (בעיקר לב)

ביום שישי הרגשתי דופק מהיר ודפיקות לב ובחילות נלחצתי מאוד מזה

האם זה תסמינים של התקף חרדה?

והאם התקף חרדה יכול להגיע פתאום? ראיתי טלויזיה והייתי רגוע.

ראוי לציין שעשיתי בדיקות מקיפות וברוך ה הכול היה תקין.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2011

יהודה עניתי לך כבר..( ראה למטה)
    התשובה בהחלט כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנגשות ציפרלקס ואנטיביוטיקה? דחוף
    mona
    11/09/2011

שלום
    אני מטופלת בציפרלקס כ-10 שנים עם הפסקות מדי פעם. בגלל חרדה. לפני שבועיים התגלה אצלי חיידק הליובקטר פלורי בקיבה. והרופא רשם לי לקחת אומפקדקס 2 כדורים ביום, מוקסיפן פורטה 500 מ"ג-4 כדורים ביום, וקלרידקס 250 ג"ר ארבעה כדורים ביום.
    כל זה למשך שבועיים. אני לוקחת את הכדורים האלה חמישה ימים. ותופעות החרדה שלי חזרו והתעצמו, קשיי נשימה, מועקה בחזה , וחוסר שקט
    האם ידוע על התנגשות ציפרלקס עם אחת התרופות. ומה מומלץ לעשות לא יודעת אם אוכל לתפקד עד סוף השבועיים.
    אודה לתשובה מהירה

הוספת תגובה

• התנגשות ציפרלקס ואנטיביוטיקה? דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2011

תנסי ליטול ציפראלקס מספר שעות לפני או אחרי נטילת התרופות האחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ואנטיביוטיקה

דנה
    14/11/2015

מניסיון שלי - כל פעם שאני לוקחת טיפול אנטיביוטי - יש החמרה בתסמינים של חרדה. הדבר חולף תוך 7 ימים ביום הפסקת הטיפול האנטיביוטי.
    צריך פשוט להמתין בסבלנות, להבין שזה רק לפרק זמן קצר והכל יחלוף ברגע שטיפול אנטיביוטי יגמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BDD דיסמורפוביה
    GORO
    10/09/2011

שלום
    האם הדיסמורפופוביה בכלל ניתנת לטיפול?
    אם יש פה מישו מאובחן BDD ורוצה לדבר אני אשמח (תשאירו מייל)

אי אפשר לחיות עם BDD זה קשה מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    BDD דיסמורפוביה

הוספת תגובה

• BDD דיסמורפוביה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2011

טיפול, תרופתי ושיחות - פרטניות - פסיכותרפיה או קבוצתי. ניתן לחפש פורום בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי דיסמורפוביה אני מעוניינת לשוח

א
    23/11/2011

לשוחח, בבקשה. מקווה שההודעה הזאת תגיע לשולח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ראשונה להתקפי חרדה
    דורית
    10/09/2011

שלום,
    אני בת 65. עברתי כריתת שדיים לפני כשנה עקב סרטן שד. אני מטופלת בטיפול הורמונלי. בני התגרש ולאחרונה אני סובלת מקשיי נשימה. הגעתי למיון ולמר"מ מספר פעמים ולאחר שעשו לי את כל הבדיקות הרפואיות התברר שקשיי הנשימה על רקע של חרדות. אני גם סובלת מדיכאון 'לייט' כבר הרבה שנים.
    אני לוקחת ציפרלקס 5 ימים ולוריוון 3 פעמים ביום בנתיים, עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע. אני לא חשה שום הקלה. אני מתקשה לנשום, האויר כאילו לא נכנס לראות. זה ממש סיוט, זה נמשך לאורך כל היום, יום אחרי יום. יש לציין שאני ישנה טוב.
    מה עליי לעשות? האם יש טיפול תרופתי חלופי ללוריוון שכן יעזור במיידי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ראשונה להתקפי חרדה

הוספת תגובה

• עזרה ראשונה להתקפי חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2011

יש תרופות נוגדות חרדה יותר פוטנטיות ( קסאנקס, קלונקס) יש להקפיד על שינה מסודרת ( כולל כדור שינה) , מומלץ לישקול טיפול התנהגותי קוגנטיבי ( CBT ) , פרטים באתר שלי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין תרופות
    ליאת
    10/09/2011

שלום רב.אני בת 28 ויש לי שאלה קצת מסובכת.לפני קצת פחות משנה אובחנתי כadd ע"י פסיכיאטר.האבחון נערך תוך כדי טיפול בעניין אחר שבגללו הגעתי.אני סובלת מקשיי הרדמות בלילה מילדות ועייפות קשה ביום,טופלתי לא נכון בבונדורמין אליו "התמכרתי",תפקוד לקוי,מצב רוח ירוד ודאגה כי אני לא מצליחה לתפקד מה שמאוד כואב לי ולסביבה שלי כי אני גם מאובחנת כמחוננת אך לא מגשימה את הפוטנציאל.שלב ראשון קיבלתי תכנית גמילה הדרגתית מבונדורמין בעזרת מירו(הייתי אז במינון ארבעה בונדורמין ללילה) והוחלט שאיני סובלת מדיכאון וחרדה ראשוניים לכן אין מקום לטפל בתרופות נוספות.לאחר מכן עם האבחון התחלתי ריטלין,כעת במינון יומי של 70 מ"ג(52 ק"ג) עם השפעה שהולכת ופוחתת מיום ליום.בשלב הבא הוחלף מירו בטראזודיל 50 מ"ג כי מירו הפסיק להרדים אותי והייתה נסיגה.לאחר מכן אובחנתי גם כסובלת משעון ביולוגי דחוי והתחלתי מלטונין 5 מ"ג עם כל נושא החשיפה לאור,שעות קבועות וכ'ו.כעת אני נוטלת ריטלין ביום,מלטונין בשעות הערב,לפני השינה טראזודיל ועדיין חצי כדור בונדורמין.מאז המלטונין יש לי בחילות,קוצר נשימה,בכי וממש תסמיני דיכאון ולכן הומלץ לי על רמוטיב והפחתת מינון מלטונין(עד שאקבל את המינון החדש הפסקתי כי התופעות נוראיות).בעצם שאלתי היא האם כל התרופות האלו בכלל מסתדרות אחת עם השניה,האם יתכן שירידה בהשפעת ריטלין וחוסר אפקטיביות נובעת משאר התרופות ומעבר לכך האם קיימת אופציה תרופתית שיכולה לסייע לבעיות הנ"ל בלי לקחת כ"כ הרבה תרופות שונות?אני חוששת לבריאות,אני עדיין בריאה לחלוטין (בוצעו כל הבדיקות הרלוונטיות) אך חוששת שזה לא לאורך זמן... בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אינטראקציה בין תרופות

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2011

ליאת את מציגה דילמה טיפולית, מצד אחד טיפול מעורר מנגד טיפול מרדים.
    יש להבצע מיפוי תרופי, מינון משך הטיפול ותופעות לוואי.
    יש לברר את שעות הלקיחה ובניית תוכנית טיפול.
    יש לאמץ הייגינה של השינה, פרטים באתר שלי, ועם עדין הפרעות שינה, יש לשקול מעבדת שינה.
    מודפניל,PROVIGIL , טיפול בחולשה ועייפות בגלל בעיות שינה, עוזר לערנות ושיפור הריכוז במהלך היום ( מעודד ירידה במשקל בנוסף) ויכול להוות אופציה טיפולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ובנוסף

שלום ותודה
    11/09/2011

הדילמה הטיפולית היא בדיוק הבעיה שבגללה פניתי,אך בפניה לרופא המטפל בנידון איני מקבלת מענה או כמו שציינתי המלצה לתרופה נוספת(רמוטיב).קודם כל האם כדאי לנסות?מעבר לכך למי עליי לפנות כדי לבצע מיפוי תרופתי והתאמת שעות ולגבי מעבדת שינה אני מאובחנת כבעלת שעון ביולוגי דחוי על ידם לאחר אקטיגרף ולכן המלטונין.מודפיניל כבר קיבלתי בעבר ולא קיבלתי השפעה מספיק מעוררת ויעילה מבחינת מדדי הקשב והריכוז וגם התרופה יקרה מדי עבורי ואיני זכאית למימון כי היא רשומה בארץ לנרקולפסיה,כך נמסר לי.האופציה הנוספת שהוצעה לי היא שילוב הריטלין עם אדרונקס במידה ורמוטיב לא עוזר.אשמח לחוות דעת(אני יודעת שלא יותר מדי לעומק כי זה פורום...)אבל לפחות מהידע שלך על מנגנוני התרופות הנ"ל.בנוסף אם יש צורך,האם נתן לפנות אליך באופן אישי? בתודה והערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ובנוסף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    11/09/2011

את מציגה מקרה מורכב, אשר מחייב בדיקה והתייחסות למינוני התרופות שקיבלת, תקופות, מחלות רקע, המצב הפסיכולוגי, גורמי דחק סביבתיים ועוד...
    רק רופא שמכיר את כל הנתונים הנ''ל, יוכל לתת מענה רציני לנושא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה