מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זייבן כתרופה לבעיות ריכוזאלעד06/09/2011
שלום,
אני מטופל כמעט חצי שנה ב-2 תרופות נגד דיכאון - מירטזאפין (מירו במינון של 45 מ"ג) ולמיקטל (במינון של 50 מ"ג). הם עובדות עליי טוב ויש שיפור ניכר במצבי מלפני שלקחתי אותם.
מאז ומתמיד היו לי בעיות ריכוז, אך בשנה האחרונה הם החמירו ואני סובל מבלאק אאוטים, שוכח מילים או איך כותבים אותם, בעיות ריכוז - בחיים אישים, לימודים ועבודה - וכמו כן קושי להבין טקסטים שאני חייב לקרוא בחיי היומיום והלימודים (כשהייתי צעיר עשיתי בדיקה שלפי תוצאותיה יש לי הבנה לוגית גבוה מאד ותפיסה והבנה מאד גבוהים כך שהבעיה היא לא בטקסטים).
בעיות הריכוז פוגעות לי מאד באיכות החיים בצורה משמעותית - המקצועים והאישים. אני לא מתכוון לוותר עד שאמצא פתרון לבעיה הזו שמדירה שינה מעיניי.
היום הייתי אצל פסיכיאטר שמתמחה בבעיות קשב וריכוז והוא המליץ לי לנסות תרופה בשם זייבן. בעבר כאשר העלתי את התרופה הזו מול הפסיכולוג (לא פסיכיאטר) הוא אמר לי שבשום פנים ואופן לא להתקרב לתרופה הזו מאחר שתרופה זו יכולה להביא למצב של פסיכוזה ומניה.
רציתי לשמוע עוד על התרופה והאם יש לי סיבה לחשוש ממנה? מה זה מאניה? האם אני נמצא בסכנה אם אקח אותה? וכיצד היא עוזרת לבעיות ריכוז וקשב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זייבן כתרופה לבעיות ריכוז - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011וולבוטרין תרופה נוגדת דיכאון , העובדת במנגנון של העלאת נוראדרנלין ודופאמין.
לפעמים יעילה בהפרעת קשב וריכוז.
מי שרגיש, המאובחן או בסיכון למצב מאני, התרופה יכולה להוביל לפריצת המחלה( מצב מאני, מצב הפוך מדיכאון, מצב HIGH קיצוני)
לא מומלץ לשלב את הוולבוטרין עם התרופות שאתה נוטל.
יש לשקול תועלת מול סיכון, תוך התייחסות לעבר הרפואי שלך והאבחנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת אפקסור בויאפקסמרית05/09/2011
כבר כמעט שנה שאני לוקחת אפקסור XR.כשהתחלתי לקחת את התרופה,הרופא אמר לי בפירוש לקחת רק את המקורי.בקופ"ח נותנים רק ויאפקס לכן עד היום קניתי באופן פרטי.
עכשיו מצבי הכלכלי בכי רע ואני שוקלת לקנות בקופ"ח את הויאפקס אבל עם חששות מאוד כבדים,שכן לא מזמן התחלתי עבודה חדשה ואני ממש לא רוצה לעבור בלאגן שיגרום לי להפסיק.
האם באמת ישנו הבדל משמעותי בין השניים? האם ארגיש משהו שונה במידה ואקח ויאפקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שמות מסחריים שונים
שמוליק06/09/2011שלום. גם אני קיבלתי את הכדורים האלה.
עד כמה שהבנתי אפקסור וויאפקס הן שמות מסחריים שונים של אותה תרופה. כמו אקמול ודקסמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליי נניח אקמול משפיע יותר טוב
עדן מזור06/09/2011הרבה יותר טוב מדקסמול הרגיל, קולד, יום ולילה וכו'- על כל סוגיו ותחליפיו.
ובתכל'ס- גם אקמול בקושי משפיע עליי אז אולי זה טמון שם.
יש הבדל בין המקורי לגנרי, זה לא רק מסחרית. ההבדל לא מוכח מאחר ואין מחקרים שבוצעו על הגנרית (תרופה גנרית - תרופה חלופית למקורית לאחר שהפטנט פג ע"י חברת תרופות אחרת, המחיר יותר זול גם)
המחקרים רק על המקורי ווידאו בתנאי מעבדה שיש את כל התנאים ואת הכימיה הזהה כמו המינון, הפיזור, החומרים הפעילים והבלתי פעילים וכו' ועקב כך ההשפעה הצפוייה גם מבחינת אפקט וגם במישור של תופעות לוואי ומשך הזמן וכו' - אמורות להיות זהות.
אולם יש אנשים שחשים שוייאפקס לא עוזר להם כלל, אפקסור עדיפה לדעתי.
יש אנשים שאסטו או ס-ציטאדפ עשו רע או לא השפיעו בניגוד לציפרלקס המקורית של לאנדבק.
כמה אפשרויות:
1. לעבור לוייאפקס ולנסות, יכול להיות שזה באמת אותו הדבר.
2. יכול להיות שפיזית ו או פסיכולוגית תרגישי הבדל ולכן תוכלי להחליף או לקחת מראש את האפקסור, כך שלא תרדי בעבודה ולא תתפטרי או תפוטרי וכך גם מצבך הכלכלי ישתפר ויאפשר לך לקנות את התרופה
3. לנסות בבתי מרקחת אחרים שמקבלים מרשמים של הקופה שלך, יש סיבסוד בחלק מהמקומות לאפקסור וככה את לא צריכה לקנות פרטית. זה ממש מיותר. עשי מאמץ ותגיעי לבית מרקחת שמממן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בד"כ קונה בסופרפארם
מרית06/09/2011שמכבד מרשמים של כללית.אבל בסטוק של כללית הם מחזיקים רק ויאפקס.
חוץ מזה שכללית בכלל לא מחזיקה את האפקסור אלא רק את הויאפקס.במחשב של הרופאה שלי הברירת מחדל היא ויאפקס! ולכן את המרשמים לאפקסור היא רושמת לי ידנית ואפילו לא מדפיסה אותם. אני עוברת לקופ"ח אחרת בקרוב,אבל הבנתי שגם שם יש רק ויאפקס.תודה בכל זאת על העצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת אפקסור בויאפקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011החומר הפעיל זהה
המעטפת שונה, מה שמוביל לפעמים בשינוי זמן הספיגה והשפעה וכן לפעמים לתופעות לוואי ושינוי ביעילות.
רוב הפעמים שמשנים ההבדלים זניחים וניתן להשיג השפעה זהה ( או לפחות כמעט זהה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים אם מומלץ להעלות מינון?אסף05/09/2011
שלום,
אני נוטל וולבוטרין כחודש 150 מ"ג,שהתחלתי את הטיפול הפסיכיאטר המליץ לי אחרי חודש לעלות ל-300 מ"ג,לאחר חודש נעלמו לי רוב תופעות הלוואי,וחל שיפור קל במצב הרוח והחרדות,אני לא יודע אם אכן יש צורך להעלות סתם ל-300 מ"ג אם גם ה-150 מ"ג יעיל.....
כמו כן אני גם סובל מהפרעת קשב וריכוז משנית לדיכאון,חשבתי שהוולבוטרין תעשה שינוי מהותי בהפרעות קשב ובמוטיבציה ללמוד,אך אני לא מרגיש הרבה יותר בעל מוטיבציה וריכוז מאשר לפני הנטילה(אולי השפעה מינורית),בעבר הייתי נוטל ריטלין לפני מבחנים,האם כדאי לי להוסיף את הריטלין בנוסף ל150 מ"ג וולבוטרין?
האם השילוב הזה מומלץ לדיכאון משולב עם הפרעות קשב?האם הוולבוטרין באיזשהו שלב בהמשך יפתור את הפרעות הקשב והריכוז גם ויעלה את המוטיבציה כפי שהריטלין עושה לי?
מה אתה ממליץ לי לעשות?האם השילוב הנ"ל לא מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יודעים אם מומלץ להעלות מינון? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011באם המינון של 150 מספק לא חובה להוסיף
לא מומלץ לשלה וולבוטרין + ריטאלין, אכן עלול להיות מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במעבר מסימבלטה חזרה לרסיטלשוקי05/09/2011
שלום,
שוקי, בן 37, עם תשישות כרונית מזה 3 שנים.
לאחרונה התחלתי לקחת רסיטל וזה היה נחמד אך לא יותר. לאחר הפסקה, ניסיתי לקחת סימבלטה. כעת אני על הכדור מזה כשבועיים, עם תופעות לוואי מאוד לא נעימות. מסיבה זו אני מעוניין לחזור לרסיטל, ולהפסיק סימבלטה.
נשאלת השאלה - איך לעשות זאת?
וכמו כן, אני אמור לטוס לארה"ב ביום ראשון הקרוב - האם זה מומלץ להמתין עם המעבר הזה, ולהמשיך בינתיים סימבלטה בכל זאת? האם יכולה להיות פה בעיה כלשהי במעבר?
ושאלה אחרונה - איך מתמודדים עם הג'ט לג לארה"ב? אם אני אמור לקחת כדור כל 24 שעות. אם אני לוקח בישראל בבוקר, הרי למחרת בארה"ב זה יהיה כבר לילה. איך ניתן לעשות זאת בצורה הכי נוחה ונכונה?
המינונים שלי הם:
סימבלטה 30 מ"ג ליום
רסיטל 20 מ"ג ליום
תודה!
שוקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה במעבר מסימבלטה חזרה לרסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011ממש לא מומלץ שינויים יום יומיים לפני טיסה.
ג'ט לג, שימוש בסירקדין של טבע, או מלטונין כתוסף מזון בארה''ב( ללא מרשם) , לקחת שעה לפני שאתה מתכוון לישון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל ורואקוטןתמי05/09/2011
ד"ר שלום, האם אפשר לקחת רואקוטן עם ריספרדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל ורואקוטן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011לא ידוע לי על איסור חד משמעי, מומלץ יעוץ ובירור הנושא עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםיחיאלה05/09/2011
שלום,
ידוע לי שכדורי "מירו" וכדורי "וולבוטרין" הם מאותה "משפחה".
מה אם כן השוני ביניהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011ממש ממש לא , אפילו לא בני דודים.
מירו - מעלה סרוטונין ונוראדרנלין דרך מנגנון חסימת קולט אלפא 2.
וולבוטרין - חוסם ספיגה חוזרת של דופאמין ונוראדרנלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסאד05/09/2011
שלום, בת 23, אני לוקחת ציפרלקס כ36 יום (10 מ"ג) לטיפול במעי הרגיש ובחרדות הנובעות ממנו. לא היה שיפור באף אחד מהנ"ל, קראתי שלוקח כ6 שבועות להפחתת החרדה, האם הדבר נכון גם לסימפטומים של המעי הרגיש???או שכבר עבר מספיק זמן בכדי להבין שהתרופה איננה מתאימה או שיש לעלות את המינון, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011השאלה מאוד אידבידואלית , לגבי המינון וכן הזמן עד לשיפור.
חשוב לברר באם יש תגובה, שיפור מסויים, באם יש שיפור מסויים לאחר מספר שבועות - הכיוון הטיפולי נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
גלית08/09/2011האם אפשר להתכתב איתך במייל ? מאוד אשמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
גלית06/09/2011יש לי מס' שאלות והייתי רוצה לכתוב לך מייל במקום להיות באתר הזה כי לא תמיד אני כאן.
יש אפשרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשית,ביטוח לאומי..אנונימי05/09/2011
אני יודע שלהוציא חוות דעת פסיכיאטרית על מנת לזכות בקצבת נכות מהביטוח הלאומי.. עולה בין 1500 ל2000 ש"ח, אני אדם דל אמצעים... רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל חוות דעת... דרך פסיכיאטר של קופ"ח כללית למשל..? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במכבי לא
אורנה05/09/2011היי, מניסיון, קופ"ח מכבי לא מאפשרת לרופאיה לתת חוות דעת. אני לא יודעת מה עם קופות אחרות. אין לך היסטוריה של ביקורים אצל פסיכיאטר/אישפוזים או משהו דומה?
כי נראה לי שבלי היסטוריה של הבעיה יהיה קשה לקבל הכרה בנכות בביטוח לאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורנה..
אנונימי06/09/2011בהיותי בן 13 אובחנתי אצל פסיכיאטרית בביה"ח וולפסון... במשך השנים היו לי גם קציני מבחן בגלל מיני עבירות.. שהמליצו לי בעצמם על טיפול פסיכיאטרי.. אותו מיאנתי מלקבל.. עכשיו אני ממש מרגיש רע... ונטל על אמי. אני נמצא בקופ"ח כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך שתי אופציות
אורנה06/09/2011הראשונה, להתקשר לשירות לקוחות של כללית ולהסביר את הבעיה. אם הם יגידו שפסיכיאטרים בכללית לא נותנים חוות דעת תבקש יפה שיעזרו לך למצוא פתרון אחר.
השנייה, לגשת פיזית לביטוח לאומי בימים שיש שם קבלת קהל, לשבת עם הפקיד/ה במחלקה של הגשת תביעת נכות ולהסביר את העניין. אתה לא הראשון שמגיש בקשה לנכות נפשית ואין לו כסף לשלם לפסיכיאטר. יכול להיות שיתנו לך לכתוב בעצמך את ההיסטוריה הפסיכיאטרית שלך ופשוט יזמינו אותך לוועדה בלי חוות דעת של פסיכיאטר.
בכל אופן אני ממליצה לנסות להשיג כל טופס שמעיד על בעיות נפשיות וחברתיות שהיו לך, כולל של קציני מבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר את עזרתך בבקשה.
גלית06/09/2011אורנה שלום,
אני סובלת מדיכאון עמיד+מאניה דיפרסיה ופיברומיאלגיה.
יש לי 4 חוות דעת מאוד מפורטות של פסיכיאטרים פרטיים וגם של ראומוטולוג.
האם את יודעת מה אוכל לקבל בביטוח לאומי?
אני לא עובדת כמעט שנה.
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנוהל פחות או יותר הוא כזה
עדן מזור06/09/2011הטופס שאתם צריכים הוא "תביעת נכות כללית לביטוח לאומי"
ניגשים לסניף, לא חייב שיהיה פתוח על מנת לקבל את הטופס, לדעתי ברוב הסניפים של ביטוח לאומי (גם במשניים) יש טפסים לכל מקרה בעמדה או בתא בלי קשר לזמני קבלת קהל.
יש חלק שבו התובע קצבת נכות כללית (שיכולה להיות פיזית ו\או נפשית) כותב את ההיסטוריה שלו בעצמו, חלק ממש קטן שבו הוא מתאר את התלונות או המחלות.
את הרוב עושים הרופא משפחה שמסתמך על המסמכים מהראומטלוג, נוירולוג, פסיכיאטרים וכו' ורושם אבחנות.
מי שעובד שכיר או עצמאי צריך להמציא תלושים ולהחתים את המעסיק שלו. מי שלא, מצרף לתביעה שאיננו עובד ואגב הם כבר יודעים, פשוט על מנת לחסוך את התהליך.
ניגשים, מוסרים את התביעה המפורטת כולל העתקים של המכתבים, החו"דים, האבחנות, הטפסים של קציני מבחן ורופאים או עו"ס או פסיכולוג קליני או עו"ס קליני או מטפלים ב- וב- וכו' וכו' ושולחים. כדאי לתת לעובדת של ביטוח לאומי שתחתים את הטפסים ב"נתקבל" ולא לשים בתיבה כי זה מועד לפורענות לדעתי.
חשוב לציין- לשמור את המקור ולהעתיק פעמיים כל טופס.
אצל התובע יהיו: מקור אחד והעתק אחד.
לתביעה ששולחים לביטוח לאומי יהיה: העתק אחד.
על כן שני העתקים לכל מקרה.
ניתן לסמן X ולחתום בטופס התביעה במקום שבו אתם מעוניינים שאחוז הנכות הרפואית ודרגת אי הכושר הרפואית שנעים מ0% ועד 100% - ייקבעו ע"י הרופא\ים הרלבנטי\ים ללא ועידה רפואית. מומלץ להגיע לוועידה רפואית כדי לקבל חו"ד על המצב בצורה עדכנית ואותנטית יותר ועל כן לא חותמים ולא מסמנים אם זהו רצונכם.
בנוסף לפסיכיאטר או לרופא\ים הבודק\ים בועידה הרפואית שאליה תוזמנו במידת הצורך לאחר חודשיים עד ארבעה-חמישה חודשים: ישנו עובד סוציאלי שהוא פקיד סעד של ביטוח לאומי שמוודא שאתם אכן מקבלים את כל הזכויות שלכם ואכן ממלאים הכל ושהרופאים פועלים כראוי והוא מעורב בתהליך הכרעת אחוז הנכות הרפואית (גם נפשית) ודרגת אי הכושר. הוא עשוי לזמן אתכם לפגישה נוספת מעבר לוועידה הרפואית, רובם לא מזומנים לפגישה נוספת.
כמעט תמיד הנכות הרפואית במיוחד על עניינים נפשיים היא זמנית לשנה או יותר, יש אפשרות להסתכלות רטרואקטיבית וכך גם תשלום רטרואקטיבי על חודשים שלא עבדתם בהם. מי שמעל 18 ולא שכיר או עצמאי (גם אם כן) ולא עובד וסיים שירות צבאי חייב בתשלום של 97 שקלים למוסד לביטוח לאומי על מס בריאות. סביר להניח שמי שמקבל קצבה והכרה בנכות רפואית באחוזים ובתנאים מסויימים יקבל גם פטור מתשלום של דמי ביטוח לאומי.
ישנם ארגונים, עורכי דין ועמותות גם חינמיות שעוזרות במימוש זכויות אל מול ביטוח לאומי.
מי שרוצה עוד עזרה מוזמן לפנות אליי כאן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
עדן מזור06/09/2011יש אתר לביטוח לאומי. לגגל בגוגל ולמצוא.
טלפון שפעיל עד 17:00 אחה"צ בימים א'-ה' הוא 5060*
(כוכבית חמישים שישים בלי רווחים)
בנוסף יצא בתחילת 2009 חוק מחודש לנכים של ביטוח לאומי שמעודד יציאה לעבודה והמשך קבלת קצבה: ח ו ק - ל ר ו ן
ממשיכים לקבל קצבת נכות גם אם עובדים כך שתמיד הסך הכולל מקצבה + עבודה יהיה גבוה יותר מהקצבה בלבד. יש סכומים מסויימים (בטווח) שאפשר לעבוד בהם ועדיין לקבל קצבה. צריך לבדוק לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך ניסיוני
סיוון07/09/2011הוועדה בביטוח לאומי נותנת לך דרגת נכות רפואית ודרגת אי-כושר השתכרות. על סמך הנתונים הללו נקבעת דרגת נכות שמכתיבה כמה כסף תקבלי. תנאי מינימלי לקבל קיצבה - לפחות 40% אחוזי נכות רפואית.
למיטב ידיעתי, ואני לא בטוחה לגמרי, המקסימום הוא 2500 שקל בחודש.
אני ממליצה לך לבקש החזר רטרואקטיבי על השנה שלא עבדת בה, בהנחה וזה היה כתוצאה ממצב רפואי-נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה תקבל גם במכבי
שמואל06/09/2011אל תדאג יתנו לך בקופת חולים זה לא בעיה,גם אני עברתי את זה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול?
גלית06/09/2011הי אשר,
האם היית בוועדה של הביטוח הלאומי?
יש לי מס שאלות .האם אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בבקשה
שמואל07/09/2011הייתי בוועדה של הביטוח לאומי..
אשמח לענות לך על השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אשר!
גלית08/09/2011האם אפשר להתכתב איתך במייל ? מאוד אשמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה תקבל מקופת חולים
שמואל07/09/2011גם אני קבלתי מקופת חולים חוות דעת לביטוח לאומי....אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס וריטלין?בן 1805/09/2011
שלום ד"ר. לאחר 2 ניתוחי מעיים שקדמה להם תקופה קשה ואינטנסיבית, בשילוב של גורמים רבים, הנפש נכנעה בסופו של דבר(מבלי שידעתי)
והתחלתי לסבול מסטרס עצום, מיחושים בפנים, הגברה של הפרעת קשב וריכוז(שדווקא חייתי איתה כל השנים והתגברתי, וכלל לא טרחתי לאבחן עד לחודש שעבר).
היה מלווה בדיכאון קצר, למרבה המזל הבנה של המצב שלי קצת לעומק בסיוע SSRI הראו שיפור במצב הדיכאוני, אך הסטרס נשאר. יש לציין שאני סובל עדיין מבעיות רפואיות, שבעיקר מנעו ממני שינה נורמלית בשנים האחרונות.
לגבי עכשיו -
חצי כדור של קלונקס(0.5) בכל 12 שעות מפיג את רוב המתח בלי יותר מדי תופעות לוואי.
מצד שני גיליתי שריטלין עוזר לי להתרכז ממש כמו אנשים "בריאים", לכן אני נעזר בו.
עד שאבין מה בדיוק קורה איתי, מטרידה אותי השאלה - האם קלונקס וריטלין מנוגדות לחלוטין? האם זה גורם נזק כלשהו? ובכלל, מה אמורה להיות התוצאה של שילוב קלונקס וריטלין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס וריטלין? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011הכי חשוב זה התוצאה הסופית, באם זה עוזר ומוביל להטבה ושיפור, אז כנראה שזה שילוב טוב.
מומלץ להיות תחת מעקב רופא מטפל באופן סדיר ולנטר תופעות לוואי.
זכור : להפחית קפה , איסור מוחלט על אלכוהול ( סכנת הרעלה עם כדורים ממשפחת בנזודיאזפינים, כגון: קלונקס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת T.M.Sע04/09/2011
שלום רב,
אני חיילת בת 20. לפני כ 10 חודשים במהלך קורס צבאי חשתי תוך כדי ריצה כאב עז באיזור מפשעה ימין.
מאז, עברתי סדרה ארוכה של בדיקות ובכלל זה :
מיפוי עצם , M.R.I ארטרו, צילומי רנטגן, C.T. אגן, עמוד שדרה ובטן, US מפשעתי , בירור ראומטולוגי כולל, בדיקת EMG ו NCT. בכל הבדיקות הנ"ל נשללו ע"י : אורטופדים , כירורגים, ראמטולוג פגיעה מסוג קרע בלברום ובקע מפשעתי כלשהו וכמו כן, כל ממצא העשוי להסביר כאב כה חזק ממנו אני סובלת.
קיבלתי סוגים שונים של תרופות לשיכוך הכאבים, כגון: ארקוקסיה 90 מ"ג, אטופן 600 מ"ג, אופטלגין נוזלי, זלדיאר ואף אחת מתרופות אלה לא הועילה להקלת הכאבים.
לאחרונה, התחלתי בטיפול בתרופה בשם : קטאדלון (KATADOLON) במימון של חצי כדור בכל יומיים, אשר הקלה עלי את הכאב במפשעה בצורה די משמעותית.
לאחרונה, הופניתי לבדיקה אצל נוירולוג שלאחר התייעצויות רבות, העלה את האפשרות שניראת לו כסבירה שכאבי מקורם ב :
תסמונת T.M.S.
אודה לך באם תספק לי אינפורמציה :
1. מה משמעותה של תסמונת זו (T.M.S) ?
2. מה דרכי הטיפול בתסמונת?
3. האם לתסמונת זו עלולות להיות השלכות על המשך שירותי בצה"ל?
4. היכן אוכל למצוא מידע לקריאה בעברית אודות התסמונת?
פונה אני אליך משום שהנוירולוג המטפל בי, מסר לי מידע זה טלפונית מספר שעות לפני שהמריא לחו"ל לתקופה של חודשיים, ונותרתי עם האפשרות שאני לוקה בתסמונת מבלי לדעת את המשמעויות כאמור לעיל.
אודה לך מקרב לב באם תועיל להתפנות ולסייע לי ולפזר מעט את הערפל שהנני נתונה בו עקב המידע הלא ברור.
בכל מקרה, אברכך בחודש טוב
שנה טובה ומבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת T.M.S - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011Tension myositis syndrome (TMS
אתה צריך לפנות לרופא המטפל
זה לא בעיה פסיכיאטרית בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסריקי04/09/2011
האם תיתכן עלייה במשקל אחרי חודש של לקיחת ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011כן, במיוחד משני לשיפור בדיכאון וחרדה ולא השפעה ישירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברספירדלשמואל04/09/2011
שלום לך רציתי לדעת תוך כמה זמן הרספירדל מתחיל להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברספירדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011באופן כללי יש השפעה מיידית.
כטיפול נוגד פסיכוזה או במצב מאני, תלוי במינון, אך יכול לקחת שבוע שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטלקרן04/09/2011
שלום
אני לוקחת רסיטל המשך חודש עקב הפרעות רגשיות קיצוניות, אני מרגישה מאין היפראקטיביות משולבת עם עייפות בלתי נדלית, כשיש דגש על העייפות.
מאז שהתחלתי אני כל הזמן עייפה, עזבתי את העבודה כי פשוט אין לי כוח לעבוד, אני ישנה 12 שעות בלילה, ועוד במשך היום חייבת לנוח אחרי כל מאמץ שאני עושה. כשאני הולכת ברחוב אני כמו סהרורית ולא מפסיקה לפהק, אני אפאטית ואדישה לכולם.
ולסירוגין בין לבין אני לא יכולה להפסיק לדבר או לזוז ואני חרדתית.
זה ממש מעיק אני לא יודעת איך אני אמורה לתפקד ככה, ועוד התרופה הייתה אמורה לעזור, האם זה טבעי לתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסיטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011תופעות לוואי מאוד אינבידואליות.
יש המגיבים בחולשה קיצונית ועייפות.
לפעמים משתפר לאחר חודש חודשיים.
יש לשקול שינוי טיפול באם המצב ממשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה להתייעצותתמי04/09/2011
שלום רב,
אבי סובל מפרקינגסון ומאלצהיימר וכן דימנציה.
בתחילת המחלה התנהג אבי בחוסר שקט בלילה בזמן השינה. בהמשך החל להתפשט.
אימי טענה כי הוא השתמש באלימות נגדה. אימי אשה מבוגרת בת 70, כל התנגדות נראתה לה אלימה.
אבי היה מתעורר בלילה, נופל ונפצע.
בעצת רופאת המשפחה הופנתה לפסיכיאטר אשר נתן מרשם לכדורים מסוג rispond
בעיון באינטרנט הסתבר לי כי מדובר בכדורים לטיפול בסכיזופרניה.
עד שלילה אחד הוא נפל ושבר את עצם הירך. במהלך האשפוז נכנס אבי למצב של בלבול. כאשר השתחרר מבית החולים כבר לא היה מבולבל והתייצב.
באופן גורף רופאת המשפחה נותנת לאימי מרשמים להמשך טיפול בכדורים הנ"ל ללא התייעצות עם הפסיכיאטר המטפל.
ראוי לציין כי אבי מקבל כל לילה כדור אחד אשר משפיע על עירנותו והתקשורת עימו באופן שלילי. הוא נראה כמו "זומבי" במהלך היום והתקשורת עימו קשה.
שאלותי הן: 1.האם רופאת משפחה רשאית לתת מרשם לכדורים פסיכיאטריים?
2.האם הכדורים הנ"ל מתאימים למצבו הרפואי והנפשי?
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה להתייעצות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/09/2011הכדורים מתאימים, כמובן שיש צורך בבירור מינון, תופעות לוואי ותגובה קלינית.
באם פסיכיאטר המליץ, רופא משפחה יכול להמשיך לתת על פי המלצת המומחה.
יש לברר מול רופאת המשפחה את הנושא של שימוש בריספונד אצל אביך עם המחלות הנלוות, סיכון מוגבר לשבץ מוחי, נפילות לחץ דם וסיבוכים לבביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר'ה מחפש המלצהשרון04/09/2011
על פסיכיאטרית טובה מאזור ץל אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עם גבר?
עמליה05/09/2011היי, זו חייבת להיות אישה? כי אני מכירה וממליצה (וכבר המלצתי בפורום הזה) על ד"ר שי גרינשטיין מהרצליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)