מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטרטרה - פגיעה בתפקוד המיניסטרטרה10/09/2011
שלום,
אני בן 26 והתחלתי לקחת סטרטרה (כרגע 40 מ"ג ובעוד מספר שבועות אני אעלה ל-80 מ"ג).
כעת נוצר אצלי קושי להגיע לזקפה ולגמור.
האם במשך הזמן תופעות הלוואי האלו צפויות להיעלם או שהן יישארו כל עוד אני אקח סטרטרה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
סטרטרה10/09/2011את הסטרטרה אני לוקח עקב בעיות קשב וריכוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/09/2011זה נושא אינדיבידואלי, בדרך כלל תופעות לוואי יורדות בעוצמה או חולפות לאחר חודש - חודשיים, באם לא יש לישקול ריטאלין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTSDשירי10/09/2011
היי,
אובחנתי לאחרונה ב PTSD כנראה כתוצאה מטראומת ילדות שאינני זוכרת. שאלתי היא האם ניתן לקבל אבחנה זו מבלי שיש לי פלאשבקים?
ומה ההבדל בין פלאשבקים להזיות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PTSD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/09/2011הזיה = חוויה פרספטואלית ללא גירוי, בטוחים שזה אמיתי.
( שמיעת קול ללא דיבור ממשי בסביבה).
פלאשבק - תגובה פסיכולוגית , חוויה חוזרת של תחושה מהעבר, אך יודעים לאחר מכן שזה לא אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליתיום ודיכאוןאבי09/09/2011
קיבלתי מרשם לליתיום נגד דיכאון עמיד ולקחתי רק פעם אחת וזה גרם לי עוד יותר לדיכאון וגם לכאבי ראש. האם כדאי להמשיך לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתיום ודיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/09/2011יש חשיבות לעליה הדרגתית, מעקב אחר בדיקות רמות בדם.
תזונה דלת מלח - ללא מלח, תביא לעליה בזיכוז הליתיום ותופעות לוואי.
יש להתיעץ עם רופא מטפל ולשלול בעיות גופניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני09/09/2011
בן 32
סובל מחרדת בריאות כחודשיים.
האם לאחר כמה ימים של חרדות אני יכול להרגיש שרירי פנים תפוסים (נימול קצת)
ודופק מהיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/09/2011בהחלט יכול להתאים לתסמונת חרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעבוד כשמטופלים בליתיום?שלו09/09/2011
ןבכלל איך הטיפול משפיע על החיים הנורמלים בכללי?האם ליתיום עוזר לצאת מדיכאון ארוך ומציק(יותר משנה),ואם כן איך ניתן לוודא שהדיכאון לא יחזור שוב....(הפרעה דו קוטבית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לעבוד כשמטופלים בליתיום? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011אכן ליתיום יכול לעזור לצאת מדיכאון בהפרעה דו קוטבית, מניעת חזרה של דיכאון בהמשך, על פי מחקרים הכי טוב לאמיקטל. מאוד חשוב הדרכה של המשפחה והסובבים על מנת להיות שותפים בניטור וזיהוי חזרה והחמרה, ככל שמזהים מוקדם החמרה והתקלחות ומתחילים טיפול כך משך הזמן והחומרה מצטמצמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשמח לקבל תשובה
שלו09/09/2011תודה רבה על תשומת הלב.אשמח לקבל תשובה לגבי השפעה על התפקוד העבודה בהתחלת הטיפול ובמהלכה....האם הטיפול הוא לכל החיים ומדוע לאטיקטל עדיף כמו כן האם תוכל להפנותי לפסיכאטר שאתה מכיר באיזור תל אביב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשמח לקבל תשובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011השפעה מאוד אינבידואלית, יכול להיות עייפות, עליה במשקל.
לאמיקטל יעיל במניעת דיכאון על פי מחקרים קלינים.
לגבי מטפל בתל אביב , אתה יכול לפנות לדר. שם דוד, מנהל הפורום כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.האם לאקטימל מחליףאת הטיפול
שלו09/09/2011תודה רבה....האם לאקטימל מחליף את הטיפול בליתיום או שהוא בנוסף לו והאם הטיפל הוא לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.האם לאקטימל מחליףאת הטיפול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011לאמיקטל יכול להיות במקום או בנוסף - תלוי בקליניקה. בדרך כלל טיפול למשך מספר שנים והערכה מחודשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עדי11/09/2011למיקטל וליתיום הם שניהם מייצבי מצב רוח - אבל כל אחד פועל קצת אחרת.
אני לוקחת למיקטל כמה שנים וזה מאוד עוזר. אין שום בעיה לתפקד ולעבוד, להיפך - זו מטרת התרופה - לייצב אותך מבחינה נפשית. נראה לי יותר הגיוני שללא התרופה לא תוכל לתפקד.
אין שום הכרח לקחת תרופה כל החיים. בסופו של דבר אחרי שאתה מגיע לאיזון זו החלטה שלך אם להמשיך לקחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהחסויה09/09/2011
אני בחורה בת 30, ואני אמנם נראת ומתנהגת בחברה בצורה נורמאלית (או לפחות די נורמאלית...) אבל בזמן האחרון אני מרגישה שאני צריכה חופשה מעצמי.
אני אובססיבית, נטפלת לפרטים שוליים שקורים לי במהלך היום, מנתחת הכל בהגזמה, נכנסת כל ערב ללופים של מחשבות ולא יוצאת מזה.
כשאני קמה בבוקר הכל ניראה מגוחך אבל כשאני נכנסת ללופים האלו אני לא מצליחה למצוא שום דרך להזכיר לעצמי את זה.
הייתי בטיפול פסיכולוגי תקופה מסויימת, זה לא עזר ומעולם לא הצלחתי לבטא נכון את הרגשות האלו.
האם יש מקום להשתמש בכדורים מסויימים? להרגיע את עצמי ולתת למחשבות מנוח או לפחות פרופורצייה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011יש צורך לבדיקה מסודרת, זיהוי הבעיה , לברר מרכיב ביולוגי נפשי וסבביתי ולתכן טיפול בהתאם, כדורים יכולים להוביל להפחתת הסבל ושיפור הטיפול הפסיכולוגי, אני אישית מטפל בדרך כל בשילוב תרופות ושיחות - דינמיות התנהגותיות. ולדעתי זה מאוד יעיל ויחסית תוצאה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דו קוטביתשלו09/09/2011
היי
אני בן 36 עוד לא הייתי באבחון אך אני דיי משוכנע כי אני חולה הבפרעה דו קוטבית.
גם אבי חולה בה...לאחרונה(יותר משנה )אני נמצא בדיכאון חמור ולפני כשנתיים אני מאמין כי היה לי התקף מאני חזק וארוך...אני מפחד לגשת לטיפול בגלל תופעות הלוואי של הטיפול ובגלל שאני דואג שלא אוכל לעבוד יותר...שאלתי היא האם אפשר לעבוד כשמטופלים בליתיום ?והאם אפשר לסמוך על מערכת הבריאות הרגילה או שמומלץ לגשת לפסיכאטר פרטי?מכיוון שאינני עשיר ומכיוון שאני מפחד מאד מן הטיפול אנני אוזר את האומץ לגשת לטיפול ואני רוב הזמן סובל מאד אינני נהנה מכלום ממעט לצאת את הבית ובקושי אוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה דו קוטבית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011חובה טיפול, הטיפול יכול לתרום לאזון ותפקוד טוב. המערכת הציבורית מעניקה טיפול סביר ביותר וניתן לסמוך על כך. יש לברר איזה טיפול עזר למשפחתך ? ולנסות ליטול אותו, מרכיב גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד כמה שאלות
שלו09/09/2011אבי מטופל בליתיום....מהם תופעות הלוואי ולכמה זמן הם נשארות?לכל החיים?האם אפשר לעבוד כרגיל כשמטופלים בליתיום ואו תרופות אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד כמה שאלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011יש לבדוק בעלון לצרכן לגבי תופעות לוואי, פגיעה בבולטת התריס בדר״כ לזמן ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלו
עדי11/09/2011למה שלא תוכל לעבוד כשתיקח תרופה?
נראה לך שמישהו ייצר תרופה שפוגעת לאנשים ביכולת לעבוד?
מניסיון, אם תהיה מטופל בתרופה הנכונה מצב הרוח שלך יהיה יציב ויהיה לך קל יותר להתמודד עם כל דבר.
ממליצה מאוד על למיקטל בשילוב עם נוגד דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי
שלו13/09/2011שמחתי לשמוע תשובה ממישהו שקרוב ומודע למחלה באמת ,וגם שמחתי לשמוע שהתרופות באמת עוזרות לך.בדרך כלל אני קורא על אנשים מבולבלים שלוקחים את התרופות אך עדיין נמצאים בדיכאון ואו מתנדנדים מצד לצד כך שליבי נכמר עליהם,ועוזר לי לאבד אימון בטיפולים האלו.אשמח לדבר איתך עוד ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עדי13/09/2011אני לוקחת מייצב מצב רוח (למיקטל) ונוגד דיכאון (בעבר ציפרלקס, היום וולבוטרין) ואני יציבה לחלוטין. אני מטופלת כבר כמה שנים וכל עוד אני לוקחת תרופות הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בליתיוםיעקב09/09/2011
אני מטופל ב-900 מ"ג ליתיום + 1 מ"ג ריספונד ליום מעל 4 שנים
רציתי לשאול בבקשה , נניח ולא הייתי צריך את התרופות האלו , ובכל זאת הייתי
לוקח אותן באופן יומיומי , מה היה קורה לי ? ??
והאם לפי דעתך ד"ר דוידאור עליי להמשיך לקחת אותן אף על פי שאני מרגיש נהדר ?? תודה על המענה יקירי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
שלו09/09/2011שלום דוד רציתי לדעת מדוע אתה משתמש בליתיום והאםזה באמת עוזר?האם אפשר לעבוד כשמטופלים בליתיום ומה תופעות הלוואי שהיו לך?תודה רבה גבר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בליתיום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011היי, כאשר נוטלים ללא הצורך - סובלים מתופעות לוואי מיותרות. במצב של הפרעה נפשית מקובל לישקול הפסקת טיפול לאחר איזון של שנה פלוס במיוחד באם מדובר באפיזודה יחידה או אשפוז יחיד. בהפרעה בי פולרית, לאחר אשפוז יחיד, ניתן להפסיק לאחר מס. שנים של איזון. ישסבירות שהמצב יחמיר, לשם כך חשוב הדרכה של המשפחה והסובבים, ניטור רפואי כל תקופה , גם ללא טיפול, הרמז הראשון להחמרה מאנית - הפרעות ושינוי בשינה, אור אדום המחייב בדיקה מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבהורה טרי09/09/2011
שלום רב
לקחתי כדורי צפרלקס במשך שבועיים - לאחר מכן הפסקתי ואני כבר 4 שבועות ללא כדורים.
האם אני יכול להתחיל לקחת כדורי רמוטיב ?
אין לי חרדה ממשהו - אלא עדיין מרגיש קצת מוזר ולא טבעי וקצת לחוץ באופן כללי
המולץ לי על תרופה טבעית זו - כמו כן אני נפגש עם פסיכולוג אחת לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011כן , ניתן להתחיל רמוטיב לאחר 4 שבועות ללא טיפול,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ?
הורה טרי09/09/2011תודה
בהוראות רשום מינון של 250 - פעמיים ביום
כדורים של 500 פעם ביום
יש לי את הכדורים של 250 - אזי לקחת אחד בבוקר ואחד בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011בהחלט , מקובל 250 בבוקר ו 250 בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרה דחופהבתיה08/09/2011
שלום
בעלי אובחן כחולה בocd לאחר שכנועים והתחננויות רבות מצידי הלך לפסיכיאטר שרשם לו אנפרניל לכל החיים.....
בעלי לא מסכים לקחת (רק ל3 חודשים רק אם יעזורועוד רשימת תנאים..)
אני לא רוצה להתגרש אך מצד שני המצב קשה ובלתי נסבל ועוד ללא טיפול.
שתי אחיותיו עברו לאחרונה התקפי פרנויה ועוד אח שעובר מניה דפרסיה או דכאון עמוק(אין לי כ"כ מושג)
לאור כל הנ"ל האם עלי להמשיך במאמצים(איזה?) שהוא יקח טיפול
או שגם כך זה תורשתי ולא יעלם ויכול להתפרץ בדכאון או מניה כמו אחיו חס וחלילה
אציין כי אני אומרת לו שאני מתכוונת להתגרש אם הוא לא לוקח טיפול אך הוא לא רוצה ללכלך את הגליון הרפואי שלו...וגם בטוח לו שזה לא יעזור לכפיתיות וכ"ו
אני מרגישה נורא גם הידיעה שבעלי חולה (לא ידעתי ע"כ לפני החתונה ..)והוא היה כך לפני החתונה
וגם המצב שאינו רוצה טיפול .
בחלומותי השחורים לא חשבתי להיות גרושה אני טיפוס של מסתדרת עם כל אחד והנישואין הם ערך עליון בשבילי
אבל עד כמה???? לכזאת התמודדות לא פיללתי...
אנא תנו עזרה סיוע ועצה למומחים שבכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא עזרה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011התמיכה המשפחתית זה חלק מהטיפול, טיפול תרופתי ושיחות יכולות לתרום באופן משמעותי. נוגדי דיכאון ממשפחת ssri במינון גבוהה מאוד יעילים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין ללא מייצבי מצב רוחמ. יואש08/09/2011
שלום.
לאחר ניסיונות רבים ומייאשים להעזר בנוגדי דכאון שונים לטיפול בדכאון קשה קיבלתי המלצה לאחרונה מפסיכיאטרית שלי בעבר על וולבוטרין.
את הנוגדי דכאון עד עכשיו נטלתי יחד עם ליתיום שכן נטילה לבד שלהם גרמה בסופו של דבר למצב היפומאני. ללא נוגדי דכאון לא הייתה כל הגעה למצב מאני ולכן כשהתייאשתי לפני מספר חודשים מנוגדי הדכאון והיכולת שלהם לעזור ירדתי גם מהליתיום [בהתייעצות עם הפסיכיאטרית].
עכשיו כשאני חושב על וולבוטרין קראתי בכמה מקומות באינטרנט וגם הבנתי מאותה פסיכיאטרית שלי שטיפלה בי במסגרת טיפולית בעבר שוולבוטרין לא גורם למאניה ושניתן לקחת אותו ללא מייצבי מצב רוח, במצב דומה בו נוגדי דכאון היו הגורמים למאניה.
אני מחכה לחזרה של הפסיכיאטרית שלי מחופש בשבוע הבא, אני ממש מיואש ורוצה לבדוק את האפשרות של לקיחת וולבוטרין אבל חשוב לי לא לחזור לליתיום ללא צורך אם רק נטילת וולבוטרין ידוע שלא מהווה גורם מקפיץ למאניה בשונה מנוגדי דכאון אחרים.
אודה לכם מאוד אם תשתפו אותי מנסיונכם והכרותכם כך שאוכל להתייעץ עם מידע מבוסס עם הפסיכיאטרית בעניין.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין ללא מייצבי מצב רוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011וולבוטרין יכול לגרום להתלקחות מאנית, אך פחות מתרופות אחרות. מומלץ לשלב מייצב רוח בנוסף באם נוטלים וולבוטרין בנוכחות הפרעה דו קוטבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריסלי08/09/2011
שלום רב
אני בת 26 , בריאה בד"כ לוקחת תרופה לתת פעילות בלוטת התריס אני סובלת ממצבי רוח נוראיים וחוסר חשק כללי לחיים.
ורציתי להתחיל טיפול תרופתי, ואמרו לי שכל תרופה נגד דיכאון שאני אקח תזיק לבלוטת התריס שלי ותבטל את השפעתו של האלקטרוסין , האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת תריס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011לא מדויק, מקובל לשלב אלטרוקסין וטיפול נוגד דיכאון. מייצב הרוח ליטיום ידוע שפוגע בבלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פרוזאקאהוד08/09/2011
שלום,
אשתי סבלה מדכאון שאחר לידה, וכיום סובלת מדיכאון בינוני ובעיקר מחרדות חברתיות.
בארבע השנים האחרונות לקחה אשתי ציפרלקס שהפסיק להשפיע (אולי כדאי לציין שמעולם לא עזר באופן משמעותי אך בשנה האחרונה ניראה היה כי אינו משפיע כלל).
אשתי פנתה לפסיכיאטר שרשם לה פרוזאק. היא לוקחת את התרופה כחודש (וקצת...) .
מאז שהתחילה לקחת את התרופה היא סובלת מנדודי שינה שמאוד מפריעים לאורך חייה.
שאלותיי:
1. בהתחשב שהיא לוקחת את התרופה כבר יותר מחודש האם יש סיכוי עדיין שתופעות לוואי אלו יחלפו.
2. היא התקשרה לפסיכיטר והנ"ל המליץ לקבל מרשם לבונדורמין מהרופא הכללי. מבקש לקבל חוות דעתך האם כדאי להתחיל עם כדורי שינה עקב תופעות לוואי, הפחד הוא שהיא תפתח תלות בכדור כדי לישון.
3. בנוסף לפרוזאק רשם לה הפסיכיטר קלונקס לטיפול רגעי במצבים חרדתיים. האם יש טיפול תרופתי יומ-יומי היכול לעזור מעבר לתרופות ממשפחת הפרוזאק והקלונקס?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של פרוזאק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/09/2011לישקול סרוקסט וטיפול בשיחות cbt , לפרטים אודות חרדה וטיפול ראה באתר שלי בתפריט מטופלים לבחור קריאה, בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין לרדה ודיכאון לראייהשירית08/09/2011
אמי סובלת מחרדה ודיכאון (מטופלת כמובן) והיא מתלוננת כי לאחרונה היא אינה רואה טוב, היא רואה מטושטש, האם יש קשר בין חרדה ודיכאון לראייה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין לרדה ודיכאון לראייה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011אין קשר ישיר.( פרט לשינוי בראיה בזמן התקף פאניקה לזמן קצר)
יתכן תופעות לוואי
ייתכן החמרה ללא קשר לטיפול.
יש לפנות לרופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאון חזק במצב רוח לאחר וולבוטריןאסף07/09/2011
אני כבר 5 שבועות על התרופה,אני שם לב לנדנדות במצב רוח,יום אחד אני מרגיש שמח וטוב ויום אחר פשוט מרגיש שבור לחלוטין ומדוכא לגמרי,
האם המצב הזה תקין במהלך ההתחלתי של התרופה?מתי התרופה אמורה לייצב את המצב רוח ?האם 150 מ"ג זה מינון נמוך מדי?
אני שוקל להפסיק אבל קראתי בפורומים בחו"ל שבהתחלה התרופה גורמת לאפיזודות דיכאוניות חזקות יותר אך לאחר מכן המצב רוח משתפר מאוד...השאלה אם זה יקרה גם במקרה שלי או שפשוט התרופה לא עובדת טוב עליי...
האם וולבוטרין פוגעת בחשיבה או בזכרון בזמן הארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאון חזק במצב רוח לאחר וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011יש צורך לברר לגבי קיומה של הפרעה דו קוטבית.
הנזק לטוח ארוך דווקא גופני, שינוי בלחץ הדם , נזק לבבבי.. באם מקפידים על מעקב לחץ דם ובדיקות גופניות מסודרות, הנזק כמעט אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)