מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתח בשליטהרעות20/08/2011
שלום, יש לי תופעה מוזרה , שאני חשה מתח שהגורם לו הוא פסיכולוגי. כשאני נזכרת בהרגשה הזו אני מתחילה להרגישה והיא יכולה גם לעלות את דרגתה ואני גם יכולה להרגיע את עצמי ולהשכיח אותה.
זה התחיל כשהייתי קטנה, בתור ילדה חשבתי לעצמי שאני רוצה להרגיש משהו אחר, לא תחושה רגילה.. שמשעמם ושמשהו יקרה בי. לפתע התחלתי להרגיש דופק מואץ, רעידות בידיים, תחושת קור מעין הרגשה של מתח ללא סיבה. ובאותו רגע הרגעתי לאט את עצמי וההרגשה התחילה לשכוך, אך אם נזכרתי בה שוב היא יכלה לבוא שוב.
אנשים ששאלתי לא ממש מכירים תופעה כזו של מתח, ואני רוצה לשאול אם זה מוכר? וממה זה נובע לפי התיאור? ממחשבה יכול לקרות ככה? וכל פעם אני חוששת שיקרה לי משהו מזה.. התקף לב או משהו..
יש לציין שאני בשנות ה20 המוקדמות לחיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בשליטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011מחשבות טורדניות, לא הגיוניות, שמנסים להתנגד להן, ויוצרות חרדה וסבל= אובסיסיה.
לגבי הנושא הגופני, מומלץ לעבור בדיקה מסודרת אצל רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףרונה20/08/2011
שלום ד"ר,
אני בתהליכים לצאת מהצבא לקבלת פטור...
ניגשתי לפסיכיאטר צבאי פעמיים ואני ממשיכה להיפגש איתו ולדון בעניין לגבי שיחרורי
משום שאני חולה בפסיכוזה,
הפסיכיאטר האישי שלי חושב שאני לא צריכה להתגייס ושלא נראה לו שייקחו אותי,
השאלה שלי היא.. האם אני יכולה לקבש ממנו דף המלצה לשחרור מהצבא על סמך
מה שהוא חושב? ואם כן, עד כמה זה חשוב למשפיע לשחרורי?
תודה,
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011מכתב המלצה מרופא מומחה משפיע מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נוגדות דיכאון לדיכאון קלעודד20/08/2011
האם תרופות נוגדות דיכאון עובדות רק על מי שיש לו דיכאון קשה?
או גם מי שיש לו דיכאון קל-בינוני?
האם רמוטיב היא התרופה הכי מומלצת לדיכאון קל-בינוני?
אם מטופל שלוקח תרופה נוגדת דיכאון כימיקלית ויש לו דיכאון קל זה אפילו יכול להחמיר את מצב הדיכאון שלו ולשבש את איזון המוליכים העצביים במוח?
תוך כמה זמן התרופות אמורות להשפיע ולראות שיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית בנוסף לרופא
עדן מ.20/08/2011התרופות הפסיכיאטריות נחלקות לקבוצות שונות בהתאם להשפעה הביוכימית שלהן.
למשל קבוצת SSRI משפיעה על הנוירוטרנסמיטור סרוטונין במנגנון פעולה של ספיגה חוזרת. תרופה מקבוצה זו היא למשל cipralex ציפרלקס, שבהתוויה שלה מיועדת לדיכאון, חרדות, הפרעת חרדה חברתית ועוד.
קבוצת הSNRI מתארת "תהליך ספיגה חוזרת של סרוטונין וגם נוראדרנלין" - תרופה מקבוצה זו תהיה סימבלטה - cymbalta. סימבלטה נועדה לדיכאון מג'ורי\קליני שהוא דיכאון קשה וממושך פחות נניח מדיסטימיה (דיכאון בינוני קל עם פגיעה קלה יחסית בתפקוד לפי הספרות הרפואית ועולם הפסיכיאטריה), אולם אפשר להשתמש בה גם בדיכאון בינוני.
זה תלוי בתרופה ובמינונים. למשל ציפרמיל\רסיטל שמכילה את המרכיב הפעיל ציטאלופראם במינון של 20 מג תשפיע אחרת או במידה מועטה יחסי (כך ניתן לצפות) מאשר 60 מ"ג של אותה התרופה או החומר.
לכל תרופה ישנן גם ת. לוואי לפחות לתחילת הטיפול. לעתים לוקח כמה ימים עד שבוע להפחתת או היעלמות התופעות ולעתים גם שבועיים שלושה ואף חודש.
ישנן גם תופעות גמילה בסיום התרופה ועל כן יש לרדת בצורה הדרגתית במשך זמן מסויים ובפיקוח הרופא ולפי המלצתו.
ישנן תרופות שיעשו יותר נזק מתועלת למטופל או שאינן מתאימות לה בשל תופעות לוואי חמורות או משום שההטבה חלקית ביותר ואז מחליפים תרופה כשמורידים כמובן בהדרגה כפי שתיארתי כדי למנוע תופעות גמילה קשות עקב ירידה חדה ברמת התרופה בדם וכך גם בהשפעה. הסיכון: חזרת המחלה. אם לא הייתה הטבה בכלל עם התרופה והיא לא עזרה אז אין סיכון כזה.
כאשר ההטבה חלקית אפשר להעלות מינון אולם הסיכון: התגברות או הופעת תופעות לוואי.
כאשר נוטלים תרופה יש שינוי ברצפטורים (קולטנים) של המוליכים העצביים השונים.
ישנה קבוצה נוספת שהיא NDRI - פעילות של ספיגה חוזרת של נוראדרנלין וגם דופמין שאחראי לעונג, מצב הרוח ועוד.
נוראדרנלין אחראי למרץ, מוטיבציה, ריכוז, ביטחון עצמי ודימוי עצמי וגם לעשייה ופעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדן מ.20/08/2011ישנה קבוצה NRI שלמשל תרופה עיקרית שלה היא אדרונקס- Edronax ועובדת על הנוראדרנלין. עובדת על המערכת האנדרונרגית.
צריך הרבה רפואה וביוכימיה בשביל להבין את זה ולסווג תופעות לוואי לכל תרופה או קבוצה בהתאם.
דיכאון וחרדות למשל מושפעים גם מתזונה, פעילות גופנית, הרגלי שינה, הרגלי ודפוסי חשיבה וכו'.
בנוסף לתרופות חשוב לטפל גם בדרך טבעית שתקל לא רק על הסימפטומים אלא "מהשורש" כמו אצל פסיכולוג קליני או עובד סוציאלי קליני בשיחות - פיסוכתרפיה דינאמית.
ישנן בעלי מקצוע המתמחים גם בCBT- טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
לפעמים סימפטומים שונים נעלמים חוזרים פוחתים ועולים גם בהתאם למחלה לשיפור או להחמרה ולכן לא ניתן להטיל אחריות על התרופות בלבד.
בהרבה מקרים ישנם גם נזק גם תועלת ואז הפסיכיאטר עם המטופל עורכים מצב של "שיקול נזק מול תועלת". אם יש בעיקר תועלת אז ממשיכים עם התרופה או מקסימום מורידים מינון להנמיך ת. לוואי ולשמור על האפקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011כעקרון תרופות נוגדות דיכאון יעילות גם במצב קל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לעדן
עודד21/08/2011אז אם הדיכאון שלי מתאפיין בסימפטומים של חוסר הנאה מדברים,מצב רוח ירוד,דימוי עצמי נמוך,חוסר ריכוז ומוטיבציה,עייפות קשה וחוסר יכולת לבצע מטלות ,מומלץ לי ללכת על תרופה נוגדת דיכאון מסוג NDRI או NRI שפועל על דופאמין ונודרנאלין?
במצב כזה יהיה עדיף טיפול בסוג הזה של התרופות מאשר SSRI נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה קשהמאיה20/08/2011
לאן ניתן לפנות במקרה של הורים מבוגרים, דלי אמצעים שלקחו ילד לאימוץ בגיל 4 (כיום הוא בן 25). הילד חולה נפשית וצורך כדורים על בסיס יומיומי. הילד אגרסיבי מילולית, צועק כל הזמן ומדבר ללא הפסק ואף הגיע למצב שהרים יד על אימו.
ההורים לא יכולים להחזיקו בבית וזקוקים למסגרת כלשהי עבור בנם.
הוא היה בעבר בהוסטייל אך הילד לא רצה להיות שם יותר.
מי יכול לעזור במצב כזה? הילד כבר מטופל בתחנה לבריאות הנפש אך אין מענה מבחינת המסגרת בה הילד יוכל לשהות.
לאן ניתן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנינט
שמוליק21/08/2011אם הוא בן 25, אז ההורים המאמצים שלו אינם חייבים לו כלום. הם פשוט יכולים לזרוק אותו מהבית...
לא צריך להגזים, אבל בהחלט ניתן לפנות למחלקת הרווחה, ולדרוש מהם להתערב בעניין. אם זה לא יעזור אז ניתן לעתור לבג"ץ.
עם זאת, אני ממשש לא מחזיק מהמסגרות האלה. מכריחים שם את האנשים לקחת תרופות, שבד"כ מזיקות יותר משהן מועילות, ואין שום אפשרות להתנגד לזה, אבל לא תמיד יש ברירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכריחים לקחת תרופות??
שמוליק21/08/2011שלום נינט.
אני אשמח מאד אם תוכלי לציין מקום כזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכריחים לקחת תרופות?? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011גורמי רווחה במקום מגורים אכן אפשרות טובה להתחיל.
במקרה של אלימות משטרה מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופמיןמיכל20/08/2011
שלום,
אני בת 31. כבר כמה שנים סובלת מעייפות מאוד קשה שמפרעה לתפקוד.(כל בדיקות הדם תקינות וגם השינה)
ניסיתי כל מיני תרופות נוגדות דיכאון כמו סימבלטה, רסיטל, ולוסטרל.
אף תרופה לא עזרה, ומצב העייפות אף החמיר.
לאחרונה דיברתי עם רופא משפחה חדש שאמר שמאוד יכול להיות שאצלי דווקא יש מחסור בדופמין ושבגלל זה העייפות.
רציתי בבקשה לברר: חוץ מהתרופות זייבן וריטלין מהי התרופה שעובדת על דופמין
שניתנת גם לחולי פרקינסון שהכי יכולה להתאים למצב שלי
עם כמה שפחות תופעות לוואי?
ריטלין ניסיתי לאחרונה וזה עשה לי תופעות לוואי מאוד לא טובות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופמין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011ניתן לנסות אדרונקס.
להיט אחר, מודפניל , להפרעות שינה, עובד במנגנון שונה מדופאמין, מוביל לערנות וכן לירידה במשקל. המינוס: 500 ש'ח עד 1000 ש'ח בחודש , או המלצה ממרפאת שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב וולבוטרין וריטלין במבחניםאדם18/08/2011
רציתי לדעת האם אפשרי בתקופת מבחנים לשלב ריטלין ווולבוטרין ביחד?או שזה מסוכן ועלול לגרום לעודף דופאמין במוח?
האם אפשר להשאר במשך כל הטיפול בדיכאון על 150 מ"ג או שחייבים לעלות ל-300 מ"ג אחרי חודש כדי לקבל תוצאות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב וולבוטרין וריטלין במבחנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011אסור לערבב !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב רמוטיב עם תרופות נוספותאריאל18/08/2011
שלום
אני בן 31, בריא, קיבלתי מרשם לרמוטיב 250 מ"ג, בלי הוראות מיוחדות מהפסיכיאטר הפרטי לו שילמתי סכום מכובד (איני מצליח להשיגו כבר כמה ימים).
האם עליי ליטול את התרופה פעמיים ביום, במועדים נפרדים (למשל בוקר וערב)? האם חשוב להקפיד על שעות קבועות?
הרוקח המליץ לי להתחיל 4 ימים בכדור אחד ורק אח"כ 2 כדורים, כדי שהצריכה תהיה הדרגתית - האם זה אכן נדרש?
אני נוטל מדי פעם קלמנרבין, לרגיעה והפרת מתח. האם ניתן לשלב את זה עם רמוטיב?
האם יש לקחת את הרמוטיב אחרי האוכל? אני לא ממש אוכל ארוחת בוקר מלאה, האם זה תופס בכל זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב רמוטיב עם תרופות נוספות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011מומלץ פעמים ביום, בוקר וערב לאחר אוכל.
אך ניתן לקחת פעם ביום , לדוגמה בבוקר- אם יש פגיעה בשינה.
מומלץ להיות במעקב מסודר, אפילו של רופא משפחה, מעקב לחץ דם ובדיקות דם...
ניתן להוסיף קלמנרווין, לא מומלץ להוסיף תרופות אחרות ללא אישור רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונלפקסין וסידןרווית18/08/2011
שלום,
אני נוטלת כל בוקר כדור וויפאקס. רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת אותו באותו ארוחה שאני לוקחת תוסף סידן (400 מ"ג סידן ציטראט, 25 מ"ג מגנזיום, 25 מ"ג אשלגן, 50 יב"ל ויטמין D) או תוסף אומגה 3?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונלפקסין וסידן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011עדיף לא לערבב, תנסי לפזר את נטילת התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רווית31/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם נטילת תרופותלי18/08/2011
הייתי בעבר מטופלת אצל פסיכאטר פעמיים ופעמיים הפסקתי-בפעם הראשונה לא זכור לי שיפור ובפעם השנייה נאמר לי לקחת 4 כדורים ביום דבר שהיה קשה לי פסיכולוגית ותופעות הלוואי היו מעצבנות, התרופות אומנם עבדו אך בעקבות נטילתן נוצרת תחושה של אופוריה והרגשה שאין צורך בהן לכן הפסקתי אותן. הפסקתי את הטיפול האחרון לפני יותר משנה, אני חייה עם דיכאון (כנראה)כבר שנים בערך מגיל 16 כאשר היום אני בת 26 ושורדת אותו למרות שברור לי כי התרופות משפרות את איכות החיים קשה לי איתן. בנוסף אני מעוניינת לחזור לטיפול שוב אבל הבעיה היא שאיני מסוגלת להביא את עצמי לפסיכאטר, אני לא עסוקה או משהו אלא לשמוע מתי התור הבא גורם לי לוותר וכן אני חוששת ששוב אפסיק את הטיפול שוב. אשמח לדעתך בנושא
תודה-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם נטילת תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011היי לי
לדעתי חשוב להתייחס באופן כולל, לא רק תרופות, יש להתיחס לחלק הגופני, תזונה , פסיכולוגי וסוציאלי. רק לאחר בירור מסודר ניתן לבנות תוכנית טיפול שלמה הכולל תרופות לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהריקי17/08/2011
אני התחלתי לקבל פריזמה ויש לי מעט פחדים, רציתי לדעת מה זה תסמונת קדם ויסתית, אני אישה שכבר לא מקבלת מחזור מה זה אומר לגבי?
האם אפשר להרזות מפריזמה? הפסיכיאטר אמר שכן..
והאם אפשר לקחת את הכדור לפני ארוחת הבוקר? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011תסמונת קדם ווסתית + תסמונת נפשית המתרכשת סביב הביוץ , שינויים ברמות אסטרוגן וכו''.
פריזמה ולוסטראל היחידים מבבין SSRI שיש סיכוי לרדת במשקל, לא חד משמעי.
מומלץ לקחת את הכדור אחרי הארוחה, אך ניתן גם לפני( באם אין תופעות לוואי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונלה ותופעות לוואיסיון17/08/2011
שלום,
לפני כשלושה שבועות התחלתי טיפול בכדורי וונלה 37.5 לצורך טיפול בתסמונת המעי הרגיז וגם במצב רוח הכללי. אני בולעת כדור יום כן יום לא בכדי להקל על תופעות הלוואי, אולם תופעות הלוואי בכל זאת קיימות- בחילות, עייפות, חולשה וכאבי שרירים, מעט סחרחורות, קושי להירדם ולעיתים תחושת קור וצמרמורות (לא תמיד). חשוב לי לציין שאני מרגישה הקלה בתסמיני המעי הרגיז ואף המצב רוח שלי השתפר. שאלתי היא האם זה תקין שעדיין יש לי תופעות לוואי? ואם כן תוך כמה זמן הן אמורות להעלם?
תודה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונלה ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011תופעות לוואי זה נושא אינדיבידואלי, יש לשתף את הרופא המטפל בנדון, יכול להיות סיבות אחרות, יש צורך במעקב לחץ דם בהתחלה, בדיקות דם ובמיוחד תפקודי כבד...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץ בתקופת נטילת סרטרליןיוני17/08/2011
שלום, הנני בן 21,
עברתי מבחן מאמץ ואני קרוב לשבוע הרביעי בנטילת סרטרלין.
לא ציינתי בפני הבודק שאני נוטל תרופה זו באופן קבוע...
שאלתי היא האם תרופה זו עלולה להשפיע על תוצאות הבדיקה למשל האם התוצאות נראות בסדר כשלמעשה הסרטרלין יוצר כביכול "אפקט" להסתרת בעית הלב חלילה או להיפך?
שאלה זו מטרידה אותי מאוד אנא ענו לי בהקדם!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
יוני17/08/2011אני נוטל בנוסף גם קלונקס, האם גם הוא עלול להטעות או לשבש את הבדיקה?? ...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן מאמץ בתקופת נטילת סרטרלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011לסרטלין, אין השפעה ישירה.
נושא הגופני נושא אידיבידואלי, במיוחד במקרה של תופעות לוואי והחמרה באי שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ומה לגבי קלונקס?
יוני22/08/2011ומה לגבי קלונקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ומה לגבי קלונקס? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/08/2011תיאורתית יכול באופן לא ישיר, תלוי במינון ובהשפעה , נושא אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
יוני22/08/2011אז האם עלי לעבור בדיקה נוספת? ולציין שאני נוטל כדורים אלה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/08/2011תלוי בגורמי הסיכון ובתוצאות, אם הבדיקות תקינות לדעתי זה מספק ואין צורך לחזור.
באם יש ספק ניתן להתיעץ עם רופא מטפל המכיר טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על השמנהA17/08/2011
האם טיפול תרופתי של:
בוקר
100 למיקטל
50 לוסטרל
ערב
100 למיקטל
50 לוסטרל
300 סרוקוול xr
יכול לגרום לתיאבון מוגבר השמנה ועלייה במשקל?
מחכה לתשובה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה מצדכם
A21/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על השמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011אכן , במיוחד סרווקל.
מומלץ לא להפסיק, אלה לתכנן דיאטה ופעילות גופנית.
יש צורך להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לציין
A21/08/2011שבמשך שנים הייתי שפן ניסיונות ללא הצלחה להגיע לטיפול תרופתי שבאמת מתאים לי ולראשונה בחיי מצאתי את נוסחאת הקסם אחרי שנים על גבי שנים של סבל. לכן אינני מעוניינת לשנות דבר בטיפול. אבל כן רוצה להוריד במשקל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוזהרונה17/08/2011
שלום ד"ר,
אני פסיכוטית ומטופלת בפרפנאן 2 כדורים ביום.
חצי חודש.
ואני רוצה לדעת בתי תהייה השפעה כלשהי?
משום שאני נמצאת במצב שאני לא יכולה לצאת מהבית,
וכשאני יוצאת זה רק לפסיכיאטר.. וגם אז אני מרגישה שהולכים אחריי ומסתכלים עלי
אנשים ,בניינים וחיות...והם כולם שומעים תמחשבות שלי ונגדי..
אני מאוד רוצה לעבוד ואני לא יכותה ואני הייתי רוצה לדעת מתי יהיה לי שינוי כלשהו..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכוזה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011היי רונה.
יש צורך באיזון , יש תרופות חדשות וטובות.
אין שום סיבה שתסתובבי במצב קליני כנ''ל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ותורשהאריאלה17/08/2011
שלום,
אני יוצאת עם בחור כבר 7 חודשים (בן 34) והשבוע גיליתי שאמא שלו אובחנה עם סכיזופרניה כשהיה בן 25 בערך ומאז יש התקפים חוזרים כל כמה שנים.
אני נורא לחוצה לגבי עתיד הקשר שלנו. אין לי סטיגמות ואין לי בעיה עם העובדה שהיא חולה, להיפך, אני מבינה. הפחד והחשש הגדול שלי הוא שיש סיכוי של תורשה לילדים (אם יהיו לנו) או נכדים... כלומר, האם יש לנו סיכון מוגבר לצאצאים חולים? כמה שאני קוראת על אחוזים אבל אני עדיין לא רגועה. האם זו עילה להיפרד ממנו? אני לא רוצה לעשות טעות שאשלם עליה כל החיים.. האם תוכל/י להרגיע אותי שהסיכויים קלושים ושאסור לי לעזוב אותו בגלל הסיבה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
שמוליק17/08/2011כבר נכתבה באתר זה תגובה לשאלה כזו. חפשי אותה :-).
בכל אופן, כאשר אחד מבני הזוג חולה (ולא שאחד מהוריו), אז הסיכוי לילד חולה הוא בין 5% ל 15%. ואם רק האימא של הבחור חולה, אז קל וחומר שהסיכויים קטנים הרבה יותר.
חוץ מזה, לסביבה יש השפעה גדולה על האפשרות לחלות; הרבה יותר מתורשה. לכן, אם תגדלו את ילדיכם בסביבה טובה, אז הסיכויים יהיו הרבה יותר נמוכים.
את יכולה להמשיך את הקשר, ואין שום סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז...
אריאלה17/08/2011איך אפשר לשלוט ב"סביבה טובה" ומה זו בכלל "סביבה טובה"? יש כאלו שכל סטרס הכי קטן יכול לערער אותם.
אבל בלי שום קשר, כל הנתונים מדברים על ילד להורה חולה (ולגביו אני הבנתי שמפאת גילו כבר אין כמעט סיכוי שהוא חולה), לא מדברים על נכד להורה חולה (שזה בעצם יהיה הילד שלי)... האם הסיכון גדוליותר או כמו 1% של כל האוכלוסיה?
מצטערת על ההתעקשות, אני פשוט מאד חוששת לעשות טעות ואני רוצה להיות עם לב שקט ולא לחיות עם דאגות כל החיים/הקשר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה ותורשה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011סיכוי לפתח סכיזופרניה אכן קיימת, אך אם בן זוגך בריא, הסיכון לילד משותף חולה , מעל הממוצע באוכלוסיה הכללית ( העומד על 1% ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אולי לא הבנתי - כמה משמעותי?
אריאלה21/08/2011מעל הממוצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה, אולי לא הבנתי - כמה משמעותי? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011כן ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת... אבל כמה מעל?
אריאלה21/08/2011מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת... אבל כמה מעל? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/08/20114% בקירוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)