מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- SSRI- שאלה על תופעת לוואינאוה08/04/2011
שלום רב,
האם יכול להיות קשר בין שימוש בסרטרלין כ-6 שבועות (עלייה הדרגתית עד ל-100 מ"ג)
לתופעה של רגישות וגדילת החזה (בימים האחרונים)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSRI- שאלה על תופעת לוואי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011תאורטית כן, אבל צריך לראות אם התופעה ממשיכה לאורך זמן לפני שמגיעים לסקנה. ניתן לבצע בדיקת דם לפרולקטין כדי להיות חכמים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנאפרניל אקסל ולמיקטלרוני08/04/2011
בבדיקת ההתויות הרפואיות המופיעות בתוך קופסת האנפרניל כתוב כי אין לשלב את התרופה עם נוגדי פירקוסים הלמיקטל הינה תרופה נוגדת פירקוסים.
אני נוטלת 100מ"ג למיקטל ו 75מ"ג אנפרניל למעלה משבוע בימים האחרונים הופיעו סחרחורות קשות, המקשות אפילו על עמידה.
יש לציין כי בנוסף אני נמצאת בתהילך גמילה מאקסל ונוטלת ממנו כעת 75מ"ג מתוך 200מ"ג שהגוף היה רגיל אליו במשך שנה.
האם יש סכנה בנטילת אנפרניל ולמיקטל כפי שמצויין בהתויות הרפואיות והאם יכול להיות שזה הגורם לסחרחורת קשה או שמה הסחרחורות הם בעקבות תסמיני גמילה מהאקסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנאפרניל אקסל ולמיקטל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/04/2011יכול להיות, יש צורך לברר זאת מול הרופא המטפל אשר בידיו יותר מידע רלוונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של הפסקת סימבלטה- דחוףפיברואית07/04/2011
שלום, אני בת 35 עם פיברומיאלגיה. נטלתי סימבלטה 30 מזה שנה וחצי. הפסקתי בהדרגה יום כן יום לא למשך שבועיים בעצת פסיכיאטר. לפני שבוע הפסקתי בכלל. מאז יש לי סחרחורות מטורפות, בכי ועצב. מתי זה יעבור? האם גם העצב והבכי יעברו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של הפסקת סימבלטה- דחוף - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011לוקח בערך שבועיים לאנשים, לפעמים יכול לקחת יותר. הבכי והעצב אינם בהכרח קשורים לתרופה אלא יכולים גם להגרם מדברים אחרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקס ובלבולעדי06/04/2011
שלום רב, אני בת 31
לפני כמעט שבועיים הפסקתי ציפרלקס, והסתבר לי שהפסקתי מהר מדי (שאלתי בפורום) אמרו לי כי הסימפטומים אמורים לעבור בערך אחרי שבועיים. ובאמת חל שיפור ניכר וכמעט אין כלל תופעות לוואי. אך היום היה לי בלבול כלשהו בזיכרון לגבי נושא שבדרך כלל בהיר לי לחלוטין. האם זה קשור להפסקת הכדור? האם זה סתם ריחוף או יש סיבה לדאגה שמא מדובר באיבוד זיכרון או אף יותר גרוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ציפרלקס ובלבול - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011על פי תאורך אין סיבה להניח שמדובר במשהו שקשור דווקא לתרופה. לפעמים אנחנו מתבלבלים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמיסיה מלאה או חלקית?יואל06/04/2011
אחר צהריים טובים דוקטור
אני מאובחן בסכיזופרניה ומצבי כיום מתבטא בסימנים שליליים בלבד (אין לי קולות או מחשבות שווא) למשל: חוסר קשרים חברתיים,העדר מוטיבציה,חוסר יוזמה
האם מצב זה שישנם סימנים שליליים נחשב לרמיסיה חלקית או רמיסיה מלאה?
תודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיסיה מלאה או חלקית? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011חלקית.
רמיסיה מלאה משמעותה שאין שום בעיה או סימפטום שאפשר למצוא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים שליליים בסכיזופרניהיואל06/04/2011
שלום רב ד"ר נכבד!
שאלתי היא האם יכול להיות שלאדם סכיזופרן יהיו סימנים שליליים וסריקות מוחיות של אותו אדם יהיו תקינות ,כלומר ללא אבנורמליות מוחיות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים שליליים בסכיזופרניה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011כן בהחלט. אין לצערנו שום ממצא מוחי שהוא חד משמעי שמאבחן סכיזופרניה כך שיש אנשים עם CT תקין וסכיזופרניה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDאור06/04/2011
אחותי בת ה 25 אובחנה בסובלת מ OCD ופנתה לפסיכיאטר פרטי.מלבד להציף אותה בתרופות ולהחליפן כאשר מופיעות ת"ל קשות. אך לא המליץ על טיפול התנהגותי.
כיצד לדעתכם עליה לפעול? בינתיים מצבה מחמיר מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011גם אם הוא לא הפנה אותה אין כל מניעה שתפנה בעצמה לטיפול התנהגותי באופן מיידי. זה אכן במקרים רבים השילוב היעיל ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס XR 75 והפרעות שינהאדם06/04/2011
שלום רב.
התחלתי ליטול לפני מספר ימים ויפאקס 75 XR שנרשם לי ע"י פסיכיאטר, בעקבות תלונתי על דיכאון וחרדה. מאז אני מתעורר באמצע הלילה לאחר כ2-3 שעות שינה, ללא הצלחה להרדם שנית. ידוע לי כי הפרעות שינה הינן תופעות לוואי שכיחות של התרופה.השאלה היא האם תופעה זו אמורה לחלוף, אם כן מתי, ואם לא -האם לבקש תרופה חלופית?
תודה, אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס XR 75 והפרעות שינה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011התופעה הזו חולפת, לרוב לאחר מספר ימים טיפול. מומלץ לקחת את התרופה בשעות הבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכם בבקשהמבקש עזרה05/04/2011
מה עושים עם מתבגר\ת שנהנית להזיק לעצמה ואומרת שזה מרגיע אותה למשל משחק עם מצית על הגוף עד כדי חריכה של הגוף מה זה אומר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עזרתכם בבקשה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011יש להפנותה להערכה פסיכולוגית בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין והזיותאלירן05/04/2011
שלום רב,
אני סטונדט בן 25, המטופל כשנתיים בריטלין.
קראתי בכמה מקומות שלפעמים ריטלין יכול לגרום לתופעות פסיכוטיות והזיות.
רק שלא ברור לי לאיזה חומרה של הזיות מתכוונים, ולכן רציתי לשאול מנסיונכם:
האם מדובר על הזיות במובן של מעין תחושות קלות לא מציאותיות (כגון חרקים שהולכים על היד, צורת הזיות שהוזכרה בהקשר ריטלין) שבהם החווה אותם יכול לדעת שהוא הוזה ושיש פה משהו בעייתי ולא הגיוני,
או חלילה להזיות של ממש שבהם האדם מאבד כל יכולת להבחין בין המציאות והדמיון,
עד כדי כך שהוא מוכן להשבע שראה אנשים שלא קיימים ונכח באירועים שלא קרו וכו'?
ואז קיימת סכנה שהמטופל בכלל לא ידע שהוא הוזה, ולא ידע אפילו לפנות לרופא...
האם מנסיונכם כפסיכיאטרים נתקלתם באנשים שבגלל הריטלין הפכו לפסיכוטים ממש והחלו לחיות במציאות מדומה (שבשבילם היא אמת גמורה) ושבה הם מוכנים להשבע במה שהם רואים ושומעים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין והזיות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011כשמדובר על פסיכוזה מדובר על חוסר יכולת להבחין בין דמיון למציאות. מדובר במקרים (נדירים יחסית) שבהם אדם הופך לפסיכוטי. הוא גם לא מבין לפעמים שהוא פסיכוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!A05/04/2011
האם התרופה לוסטראל מקבוצת ה ssri יכולה לגרום לצורה כלשהי של תוקפנות? עצבנות וחוסר שקט מופרז ביותר?< אני חייבת לציין שמאז שנתנו לי את התרופה אני אולי פחות דכאונית אבל כל הזמן ע צ ב נ י ת אני שוקלת להפסיק לקחת את התרופה כי אני פוגעת בסובבים אותי....האם יתכן שהמצב קשור לנטילת התרופה??
האם ידוע על עוד תרופות פסיכיאטריות שעלולות לגרום לתוקפנות וחוסר שקט קיצוני???
אשמח לתשובה במהרה,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה??????
A07/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011זה אפשרי שהתרופה גורמת לך לאי שקט. דרך לבדוק זאת היא לרדת לחצי מינון לראות אם יש השפעה על העצבנות. יתכן שאת צריכה מינון נמוך יותר. בכל מקרה התייעצי עם מי שרשם לך את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי מה לגבי שילוב עם למיקטל
A09/04/2011למיקטל בפני עצמה אמורה להיות עם השפעה אנטי-דיכאונית,לא??? ואני לוקחת 200 מ"ג למיקטל עם 100 מ"ג לוסטראל ס"ה...יכול להיות ששתיהן ביחד זה שילוב לאו דווקא לטובה??? והאם סרוקוול xr גם בעצם בפני עצמה מכילה את התרופה למיקטל בהשפעתה????
מחכה לתשובות,תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזינאן וזיפרקסהחנה05/04/2011
שלום
האם השילוב של נוזינאן וזיפרקסה יכול להביא למצב של חוסר שליטה על השתן לאחר תקופת טיפול ארוכה בכדורים האלו?
אם כן מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזינאן וזיפרקסה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011בעקרון רק במנגנון של שינה עמוקה מאד (לא פוגע בשרירי השלפוחית עצמם) כך
שבתור התחלה כדאי לבדוק הורדת המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה.אירית05/04/2011
רנו סובלת מכאבי גוף כנראב בגלל פיברומיאלגיה ומתקשה להרדם.נוטלת ואבן 10 מ"ג כדור אחד בלילה פעמיים בשבוע.
האם במינון זה לא אגרום להתמכרות והאם מותר להשתמש בכדור זה ובמינון זה תקופה של שנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011לא סביר שתגרם להתמכרות, אולי כדאי לך לבדוק טיפול אחר שיסייע גם לכאבים וגם לשינה. התייעצי עם הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי התחלת תרופותמדוכא קל04/04/2011
שלום רב,
אני גבר בן 30 אשר סובל מספר לא מועט של שנים מדיכאון קל,חוסר שמחה,חוסר הנאה מדברים,לא מסתדר בחברה,לא צוחק כמעט,עייף,חסר כוחות לתפקד ביום יום,
אני די חושש להתחיל טיפול תרופתי בעקבות תופעות הלוואי ובגלל התלות בכדורים,כמו כן ניסיתי בעבר כדור 3 שבועות בערך וזה בכלל גמר אותי,הייתי עייף בהרבה וגם המוח שלי בקושי תפקד,אך מצד שני לא רוצה לחיות כל החיים כבנאדם סגור,לא שמח,לא נהנה מכלום,אני רואה אנשים מסביבי צוחקים,נהנים מהחיים,ואני לא מוצא את עצמי בחברה הזאת ובכלל.מה מומלץ לי לעשות במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי התחלת תרופות - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011מומלץ לך לפנות למומחה בפסיכיאטריה שיוכל ליעץ לך איזה תרופה לא תגרום לך לתופעות שציינתץ. אם אתה סובל מבעיה מזה שנים והיא לא נפתרת אתה חייב לעצמך לפחות לבדוק את האפשרות של טיפול תרופתי לעומק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה - כדורים נוגדי פסיכוזהא04/04/2011
שלום,
בני בן 26 מאובחן כסכיזופרן, נוטל מזה 3 שנים מגוון של נוגדי פסיכוזה
ריספרדל, סרוואל, זיפרקסה, ופרפנן.
הוא השמין והתאבון שלו מוגבר (כרגע נוטל פרפנן שזה דיי עוזר לו מבחינה נפשית והכי פחות השמין אותו).
הבנתי שהכדורים מהדור החדש יכולים לגרום לסכרת ועוד בעיות קשות . וצריך לעשות בדיקות דם מידי פעם (דבר שבני נמנע מלעשות).
מאחר ונטל מס' כדורים והפרנפן איזן אותו ואם פחות תופעות לוואי כמו שינה מרובה ותיאבון רב מאוד - יש לנו חשש להחליף לו. אם כל המשתמע מזה (סכרת ועוד)
קשה לו לעשות דיאטה ופעילות גופנית.
אני חוששת לבריאותו מבחינה מטבוליזם.
מה ניתן לעשות עם המקרה הזה?
לאדם רגיל קשה לעשות דיאטה , איך ניתן לעזור לו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - כדורים נוגדי פסיכוזה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011יש קבוצות מיוחדות לשמירה על משקל לאנשים עם רקע של סכיזופרניה. צריך לבדוק איפה נפתחת קבוצה כזו בקרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)