פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מוזרה
    דניאלה
    05/05/2011

האם זה נורמלי שאני יוצאת עם מישהו ואני חודשיים מאוהבת בו ושבועיים לא יכולה לסבול אותו, אפילו לא נמשכת אליו קלות..(וחוזר חלילה)..?
    האם יש קשר לבעיה נפשית כלשהי או שזה פשוט לא "האחד"?
    זה קורה עם כל אחד שיצאתי איתו עד עכשיו דרך אגב..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/05/2011

היי דניאלה, נראה כמו מרכיב נפשי המושפע מאירועים בעבר, ילדות. האם הקשרים מזכירים לך בצורה כל שהי את אביך או קרוב אחר ?
    האם יש משהו משותף בין הגברים שאת נמשכת ? כמו כן יתכן ומדובר במרכיב אישיותי. יש קושי לקבוע לגבי הנורמאליות שבתיאור הנ''ל , יש צורך לברר את יתר הפרטים. ממליץ על בדיקה מסודרת וטיפול לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ובהמשך..

דניאלה
    05/05/2011

בהמשך לשאלתך.. לא קרה לי שום אירוע חריג בעברי שקשור לגברים בחיי או באבי תודה לאל.. הכל התנהל כשורה.
    ואין לי טעם מסויים בגברים..

מה שכן, תמיד הייתי טיפוס של מצבי רוח.. אפ אנד דאון לא בצורה קיצונית האמנם אבל זה כן בא לידי ביטוי בהתנהגותי..

כמו כן הבעיה הזו ממש מציקה לי.. אולי זה מסביר למה אף פעם לא היה לי קשר רציני ואני כבר בת 26.

אודה לך מאודדדדדדד אם תוכל/י לעזור לי:))
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. ובהמשך.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    06/05/2011

מומלץ פסיכותרפיה, לפרטים והסברים את מוזמנת לבדוק באתר האינטרנט שלי, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    יניב
    05/05/2011

שלום .... אני בת 18 .בחודשיים האחרונים לקחתי רסיטל 20 מיליגרם באופן קבוע ..בתור בחורה שאוהבת מאוד מאוד לאכול ירד לי התאבון בצורה משמעותית ואכלתי מאוד לאט זה היה טוב עבורי מכיוון שהשלתי 10 קילו ואני שמנה ..אז הרזתי בעיקבות כך ... הענין הוא שהדכאון נעלם אבל החרדות לא נעלמו ולכן הרופא שינה לי ל40 מיליגרם אני נוטלת כמה ימים בילבד ואינני מרגישה שינוי מיוחד ... ההפך החרדות גוברות לי בעיקר מאנשים ... שאלותי הן ..

1.יתכן שהחוסר תאבון המשמעותי הוא נובע מהתרופה ??

2.האם החרדות הגוברות הן תופעת לוואי חולפת ?

3.אם 20 מיליגרם עזר לי יש סיכוי ש40 מיליגרם יעזור לי יותר ??

4.נכון לעכשיו אינני מרגישה שינוי מ40 מיליגרם ל20 מיליגרם יתכן שבטווח הארוך יותר נגיד בעוד חודש אני ירגיש בהבדל ובהשפעת התרופה ?

שאלותי הן ברורות ואשמח לקבל תשובות ברורות לכל שאלותי

תודה מראש [=

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

שלוםמיכל,
    העלאת מינון הרסיטל בהחלט במקום. מינון רסיטל ותרופות אחרות נוגדות דיכאון המשמשות למטרת דיכאון יותר נמוך מהמינון הנדרש להפרעות חרדה. משהתמונה השתנתה מעט נראה שההחלטה להעלות מינ ון נכונהבתחילת הטיפול ישנה לעתים עלייה ברמת המתח. ניתן לטפםל בזה על ידי עלייה הדרגתית ואיטית יותר או תוספת של תכשירים נוגדי חרדה.

ולגבי התאבון הירוד. בדר"כ התרופה אינה מפחית תאבןועד כדי כך ולעתים קרובות הדבר נובע ממצבים נפשיים יותר מאשר מתופעות לוואי.

איני יודע מה זה ה"פחד מאנשים" אבל לצורך כך תצטרכי לעבוק הערכה ע\אצל הפסיכיאטר שלך.
    אגב, השאלות שלך אולי ברורות, אבל התשובות היותר ברורות יצטרכו לבוא דווקא מהפסיכיאטר שלך מכיוון שהפורום מוגבל מאוד, הן מבחינת היקף והן מבחינת ההכרות עמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערבוב ציפרלקס וסימבלטה
    ענת
    04/05/2011

פסיכיאטרית רשמה לבתי בת ה24 לקחת ציפרלקס 10 מ"ג + סימבלטה 30 מ"ג בבוקר ועוד סימבלטה 30 מ"ג בערב לטיפול בדכאון וחרדה.

לפי מה שקראתי,לא נהוג לערבב בין שתי תרופות ממשפחות שונות SSRI-SNRIמה דעתך על הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    ערבוב ציפרלקס וסימבלטה

הוספת תגובה

• ערבוב ציפרלקס וסימבלטה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

השילוב דווקא מקובל לטיפול במרקים עיקשים יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה זה דחוף
    שלמה
    04/05/2011

קיבלתי מהפסיכיאטר שלי תרופה כל בוקר כדור למשך חודש ריספדון רציתי לדעת אם אני מרגיש קצת הזיות בפנים שנתפס שריר בלסת הימנית וכאלה זה לגיטימי למשתמשי הסמים בקבוצת הlsd? אני מרגיש שיש לי איסמטריה בפה האם הכדור יעזור לי ויחזיר אותי למצבי הקודם?

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה זה דחוף

הוספת תגובה

• בבקשה זה דחוף - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

על מנתצ לעלות על השאלות שלך יש צורך להכירך יותר טוב ולהעריך האם התופעות הללו מהוות חלק מהמצב הנשפיש לך או שמא מדובר בתופ]עות לוואי (במידה וכבר התחלת לקחת את הכדור) התופעות שאתה מתאר כתוצאה משימוש ב LSD הן ממקור אחר מאשר בתופעות לוואי של ריספרדל והטיפול אחר.
    פנה אל הפסיכיאטר שלך לצורך בדיקה נוספת והערכה לגבי תופעות תלוואי אפשירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוח מה בעייתי..
    ניב
    04/05/2011

שלום, אני ניב ואני בן 18.
    אז הבעיה שלי היא.. דופק מהיר.. וכנראה מודעות לפעימות הלב..
    זה התחיל בערך לפני שנה בפעם הראשונה שהרגשתי דופק מהיר והייתי מודע לפעימות הלב שלי הרגשתי ממשש רעע כאילו אני חוטף התקף ומת על המקום.. אבל לא אמרתי לאף אחד המשכתי בחיי כרגיל אחרי בערך חודש היה לי התקף ממש חריף הרבה יותר חריף ממה שהיה לפניי החלטתי שאני יספר להורים שלי ואכן כך.. הלכנו לביקור רופא עשו לי בדיקות ראו שהדופק מהיר לא אמרו בדיוק ממה זה נובע.. נתנו לי כדור הרגעה וחזרתי לבית מאז זה לא עוזב אותי.. אני מרגיש 24/7 לחוץ כל דבר קטן שיכול להלחיץ מלחיץ אותי מרגיש כאילו אני עומד להתמוטט.
    לפני שאני הולך לישון הפחד גובר..
    עברתי הרבה מאוד בחיים שלי יכול להיות שזה קשור לזה?
    אני הודה מאוד לעוזרים :)

לקביעת תור
    סגירה
    לא בטוח מה בעייתי..

הוספת תגובה

• לא בטוח מה בעייתי.. - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

אתה מתאר תופעות של חרדה.
    אורח חיים ואירועים מלחיצים יכולים בהחלט להגבירא את התוטפעות הללו .
    הטיפול היום מאוד יעיל למצבים אלו. פנה אל הפסיכיאטר או אל רופא המשפחה כהתחלה ואני בטוח שימצאו לך פתרון מיטבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ זוגי !!!
    מאיה אריאל
    04/05/2011

שלום רב! אני בת 26 נשואה +2 מזה כ3 שנים בערך אני לא ישנה עם בעלי באותה מיטה ישנם כמה סיבות הוא נוחר בלילה ושנית אני מניקה את הילדה בלילה ואני לא רוצה שזה יפריע לו אז הוא ישן בחדר סמוך הזוגיות שלי איתו טובה אנחנו מבינים אחד תשניה אבל אני לא מוכנה לנסות שהוא ישן איתי התרגלתי לישון בלעדיו האם זה דורשטיפול זוגי ?האמת שלאחר הלידה הראשונה זה התחיל לפני הנישואים היינו ישנים יחדיו . מאז שנולדו הילדים הקרבתי את עצמי אליהם יתר על המידה שאני אפילו מרגישה שהזוגיות שלי קצת נהרסה מה עליי לעשות האם אני צריכה לגשת ליעוץ בלעדיי בעלי? בתודה ! מאיה אריאל

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ זוגי !!!

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    05/05/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_יחסים_זוגיות_ונישואין' id=link]יחסים, זוגיות ונישואין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ופתרון לבעיות ריכוז
    אלעד
    04/05/2011

שלום רב,
    אני בן 26 וזה זמן רב סובל מדיכאון ורק לאחרונה מצאתי כדור שאליו ואיתו אני מגיב טוב (מירו/מרטזפין) וללא תופעות לוואי קשות - כגון חוסר שינה, בעיות מין וכאבים שמהם סבלתי ממגוון כדורים אחרים נוגדי דיכאון, כגון: פריזמה (פורזק), ויאפקס, איקסל, רסיטל ועוד...

מלבד הדיכאון, אני סובל במשך כל חיי מבעיות ריכוז מאד מאד קשות - יש לי דוגמאות קיצוניות מהעבודה ובחיי האישים.
    קראתי איפשהו שזה לא מומלץ לקחת כדור כמו ריטלין יחד עם כדור נוגד דיכאון - רציתי לדעת האם יש איזשהו שילוב שכן עשוי לעבוד או לפחות ששווה לנסות אותו???
    בעיות הריכוז פוגעות בי בצורה מאד רצינית מבחינה מקצועית ובעבודה וכמו כן בחיי האישיים.

אודה לעזרה כלשהי.
    תודה.

הוספת תגובה

• היי אלעד

חן
    04/05/2011

שלום אלעד
    אני לוקח תרופות אני פסיכוטיות וגם אנטי דיכאוניות ,והיו לי בעיות ריכוז וזיכרון
    מאוד קשים,
    הטיפול המומלץ הוא כדורי גינוקובילובה של חברת סולגר קצת יקר אבל עושה את העבודה ,
    כמו כן הרבה ריפוי בעיסוק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ופתרון לבעיות ריכוז - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

אין מניעה עקרוניצת משילוב של תכישירים המשמשים להפרעת קשהב \\ב וריכוז לתרופה שאתה אומר (מירו/רמרון) אם כי פסיכיאטרים מעדיפים תמיד לטפל עם תכשיר יחיד, לעתים קרובות, בעולם האמיתי של הטיפול, יש צורך בשילובי תרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות

אלעד
    05/05/2011

האם תוספי ג'נקו בילובה הם מומלצים (ונחשבים כאפקטיבים) עבור אנשים הסובלים מבעיות קשב וריכוז?
    בעבר לקחתי את הכדורים הללו ואני לא יכול לומר שהרגשתי בשינוי כלשהו.
    כמו כן, אילו תרופות כדאי להתחיל לנסות בתור אחד שלא ניסה מעולם תרופה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז? האם יש תרופות שפועלות לאורך כל שעות היום שאותם אפשר לקחת על בסיס יומי וקבוע או שמא יש רק תרופות שממוקדות שפעולות למשך מספר שעות ולא מומלץ לקחת אותם על בסיס יומי?
    בחיי האישיים ובעבודה אני צריך להיות מרוכז כל הזמן - מהבוקר עד הלילה - ולכן אני מעדיץ תרופה שפועלת במהלך כל שעות היום, במידה ואכן קיימת אחת כזו.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ציפרלקס
    ג
    04/05/2011

שלום, אני בת 34 ולוקחת מזה כחודש חצי כדור ציפרלקס ביום. מה יכולה לגרום שתיית אלכוהול עם לקיחת הציפרלקס? אני לא מדברת על שתייה מוגזמת באופן יומיומי, אבל נגיד בחתונה, 2 כוסות יין או משהו כזה? מהן תופעות הלוואי שיכולות להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ציפרלקס

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ציפרלקס - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

תופאות לוואי- התקפי חרדה, החמרת דיכואן, חוסר יעילות של ה תרופה. עייפות מוגברת.
    אבל בכל זאת, אני חושב שאם נאמר לך לא לשתות אלכוהול בלי קשא\ר לנטילת טיפול תרופתי כזה או אחר, את יודעת שלא כדאי או אסור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוקטייל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה
    מיכל
    04/05/2011

אני בת 35 נשואה פלוס 3.

כשלושה חודשים לאחר הלידה האחרונה התחילו לי התקפי חרדה ודיכאון,ופניתי די מהר לעזרה פסיכיאטרית.

כחודש נטלתי 2 פלוטין ליום (שאגב בעבר עזר בתקופת דיכאון) אך לא חל שיפור.

לאחר מכן הרופא הוסיף ציפרלקס 1 ליום, ולאחר שבועיים של נטילת הקוקטייל הזה (בנוסף ל4 חצאי לוריבן (2 שלמים) להרגעה ביום ולשינה בלילה) חל שיפור משמעותי מאד.

בנוסף אני נוטלת גלולות מסוג יסמין.

לסיכום בכל יום: 2 פלוטין, 1 ציפרלקס, 2 לוריבן, 1 גלולת יסמין. אה וגם אלטרוקסין לבלוטת התריס..

העניין עכשיו הוא שאין לי חשק מיני ויכולת להגיע לאורגזמה, אבל איך אני אדע מה מבין כל התרופות הנ"ל, או הכמות הגדולה שלהן, או השילוב הספציפי אחראי לכך?

תודה, מיכל

הוספת תגובה

• קוקטייל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

אני לא מבין את צמירופי התרופות שאת נוטלת ואת המשמעות שלהן. התרופות יכולוךת להיות הגורם לחוסר חשק מיני, בהחלט.
    כדאי לעשות סדר בתרופות שאת נוטלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פונה שוב- נזעי חשמל
    אונדינה
    04/05/2011

השאלה שלי האם בתהליך ההרדמה והנשמה ישנו חשש לפגיעה במיתרי הקול? אני זמרת והמידע חשוב וקריטי בשבילי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פונה שוב- נזעי חשמל

הוספת תגובה

• פונה שוב- נזעי חשמל - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

אין סיבה מכנית לפגיעה במיתרי הקול (לא מחדירים צינורית הנשמה). את כל השאלות הללו כדאי שתשאלי את המנרדים או הפסיכיאטר שלך באופן אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השימוש בתרופה
    ליה
    04/05/2011

שלום,

בת 40 ,

לפני כשנה התחלתי טיפול בסימבלטה 30 מ"ג עקב תופעות פסיכוסומטיות (נימולים שגרמו לחשש ממחלות מסויימות ) .התופעות נבעו ככל הנראה עקב שילוב של תקופה לחוצה בעבודה ודיאטה חריפה.

במגביל שילבתי טיפול קוגניטיבי התנהגותי אבל לא הרגשתי תועלת משמעוטית מהטיפול הזה.

כיום אני מרגישה טוב אבל ברור שהאופי לא השתנה וההרגלים הישנים נשארו (לדוגמה אני לא מרוצה מהרבה דברים שמתרחשים בחיי ומצד שני אני לא מנסה לשנות כלום).

בהתייעצות עם רופא פסיכיאטר הוא הדגיש שחשוב לקחת את התרופה אולי כל החיים כפי לוקחים תרופות אחרות למחלות כרוניות שונות .

על פי הספרות הבנתי שחשוב לקחת את התרופה כחצי שנה לאחר שמרגישים הטבה בסימפטומים

ולכן אני ממש לא יודעת מה לעשות ...

אבקש מאוד את דעתך :

האם כדאי להמשיך בשימוש בתרופה (במיוחד שאין לי תופעות לוואי )

בגישה שאני לוקחת משהו בסה"כ עושה לי טוב אולי גם למצב הרוח או שעדיף לעשות הפסקה
    ובמידה ולא ארגיש טוב לחזור לטיפול.

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת השימוש בתרופה

הוספת תגובה

• הפסקת השימוש בתרופה

שמוליק
    04/05/2011

אני כבר כתבתי את דעתי על התרופות הפסיכיאטריות, ואינני רואה צורך לחזור על דבריי.

עם זאת, אם אינך חשה בתופעות לוואי של התרופות, אז זה לא כזה נורא. אני מתנגד לשימוש בתרופות בשל תופעות הלוואי הקשות שלהן, ובעיקר העייפות החזקה.

בהחלט ניתן לה]סיק את התרופה ולחזור לקחת אותה אם וכאשר תהיה החמרה במצב. השאלה הגדולה היא האם תוכלי להרגיש את ההחמרה במצב מבעוד מועד, לפני שיהיה צורך באישפוז כפוי...

בכל מקרה, לא כדאי להפסיק את התרופה בבת אחת, אלא לעשות את זה בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת השימוש בתרופה - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

ההמלצה לחצי שנה נוגעת לדיכאון ראשון במהלך החיים
    כדאי שתדוני עם הפסיכיאטר שלך לגבי הסיבות שהוא ממליץ לטיפול לכל החיים או ל"משך זמן ארוך"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס, עם אוכל או בלעדיו?
    ליעד
    04/05/2011

האם ישנה עדיפות, אפילו קטנה, לקחת את התרופה עם אוכל או בלעדיו?

הוספת תגובה

• ציפרלקס, עם אוכל או בלעדיו? - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    05/05/2011

עדיף עם אוכל על מנת להמנע מתופעות תלוואי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית?
    סיון
    04/05/2011

אני מאוד רוצה לדעת אם יש הגדרה או שם למה שעובר עלי
    בת 18 ובערך מגיל 12(כשהתחלתי את גיל ההתבגרות) הייתי בשני מצבים רגשיים. או שהייתי מאושרת ,חייכנית וקופצנית או שהייתי בדיכאון מוחלט. המצבים מאוד קיצוניים ויכולים להשתנות מאוד בקלות. כשאני שמחה זה נראה ומרגיש כאילו אני מסוממת, אני מרגישה שאני יכולה להגיע למצב שאני ב"היי" טיבעי לגמרה. תמיד חושבים שאני לוקחת סמים בגלל זה..
    הייתי נורא רוצה לקבל שם לתופעה המוזרה הזאת שאני שמה לב שגם אחים שלי סובלים ממנה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה נפשית?

הוספת תגובה

• הפרעה נפשית? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/05/2011

שינויים במצב רוח מתאימים להפרעה דו קוטבית ( ביפולארי), יש מספר סוגים, וכן יש הפרעות ומצבים שונים הנמצאים מתחת למטריה של הספקטרום הביפולארי. מומלץ בדיקה מסודרת לבירור אבחנתי ושיקול טיפול בהתאם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    יניב
    03/05/2011

שלום .... אני בת 18 .בחודשיים האחרונים לקחתי רסיטל 20 מיליגרם באופן קבוע ..בתור בחורה שאוהבת מאוד מאוד לאכול ירד לי התאבון בצורה משמעותית ואכלתי מאוד לאט זה היה טוב עבורי מכיוון שהשלתי 10 קילו ואני שמנה ..אז הרזתי בעיקבות כך ... הענין הוא שהדכאון נעלם אבל החרדות לא נעלמו ולכן הרופא שינה לי ל40 מיליגרם אני נוטלת כמה ימים בילבד ואינני מרגישה שינוי מיוחד ... ההפך החרדות גוברות לי בעיקר מאנשים ... שאלותי הן ..

1.יתכן שהחוסר תאבון המשמעותי הוא נובע מהתרופה ??

2.האם החרדות הגוברות הן תופעת לוואי חולפת ?

3.אם 20 מיליגרם עזר לי יש סיכוי ש40 מיליגרם יעזור לי יותר ??

4.נכון לעכשיו אינני מרגישה שינוי מ40 מיליגרם ל20 מיליגרם יתכן שבטווח הארוך יותר נגיד בעוד חודש אני ירגיש בהבדל ובהשפעת התרופה ?

שאלותי הן ברורות ואשמח לקבל תשובות ברורות לכל שאלותי

תודה מראש [=

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/05/2011

1) יתכן קשר לתרופה, לא משהו מאפיין וחד משמעי.
    2)בתחילת שינוי טיפול, העלאת מינון פי 2 , יש עליה חדה בריכוז הסרוטונין במח, מה שמוביל לתופעות לוואי , זמניות, אמורות לחוף תוך מספר שבועות.. כמו כן עדיף לעלות תמיד בהדרגה ולאט.
    3)אם יש תגובה כלשהי ב 20 מ''ג, הכי נכון למצות ולעלות ל 40 מ''ג, רוב המחקרים מראים, שזה הצעד היעיל ביותר ובעל הסיכוי הכי גדול לשיפור לעומת החלפת התרופה.
    4)ברור שיש סיכוי שבעתיד תרגישי הבדל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה
    נופר
    03/05/2011

אמי חולה בסכיזופרניה. זה משהו שהתפרץ כנראה כשהייתי בת 13.
    אע"פ שתמיד היה משהו באופק בתחושה שלי לגבייה...
    בכל אופן לאחרונה נורא מעסיקה אותי השאלה הגנטית משהו שפעם לא עלה אצלי במחשבה. בגיל 17 פיתחתי בולימיה, אני חושבת שהרצון העז שלי להיות שונה ממנה הביא אותי לכך. בכל אופן הבולימיה מאחורי.
    אני בת 32 אם ל2 ילדים ולצערי הנושא של הגנטיקה החל להטריד אותי בשנים האחרונות, גם סבתי (אמה) סבלה מאותה הבעיה. על פי הסיפורים שאמי מספרת סבא שלי היה מכה אותה וממש מתעלל בה וסבתא שלי חוותה סיפור דומה כולל טראומה נוספת בדרך, אז יכול להיות שהיו גורמים להתפרצות המחלה.
    אבל החשש והפחד שזה עלול לקרות גם לי פתאום לא מרפה ממני...
    אפילו כשאני חושבת על הריון שלישי הסיכוי שלאחר לידה יכול להוביל לדבר הזה מטריד אותי.
    האם החשש שלי הוא טבעי? והאם בכלל יש דרך להגן על עצמינו מפני דבר שכזה?

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה

הוספת תגובה

• דאגה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/05/2011

הסיכוי שלך קצת מעל לסיכון הכללי באוכלוסיה. לכל אחד מאיתנו יש סיכוי 1% לפתח סכיזופרניה במהלך החיים.
    החשש טבעי ומובן, צריך מודעות לעניין, אך חייבים להמשיך לחיות רגיל.
    לא לשכוח, שסכיזופרניה לא רק גנטיקיה, קשור לנזק במח, זיהומים, השפעת הסביבה ועוד..
    דרך להגן ? כמו חיסון או הנדסה גנטית וכו''.. לצערי לא, הלוואי. אך יש כיום טיפול תרופתי ברמה גבוהה,
    השאיפה לזהות כמה שיותר מוקדם את תחילת המחלה, שלב המקדים של המחלה, PRODROMAL , ולהתחיל טיפול תרופתי. מה שיכול לשמר את מבנה המח והתיפקוד לאורך זמן. כמו כן תמיד מומלץ להימנע מסמים ואלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר, שאלה נוספת

נופר
    07/05/2011

תודה על תשובתך,, אך יש לי שאלה נוספת שלא מרפה ממני.
    האם לידה יכולה להיות גורם משפיע לכך? אני ילדתי כשהייתי מאוד צעירה פעמיים(גיל 20, 22) ולאחר לידה הייתי מצוברחת, בוכיה ואני יודעת שזה טבעי אך היום במבט אחר על החיים עלה בי הפחד שאולי לידה נוספת יכולה להיות גורם משפיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה