מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינכהאוזןגליה03/05/2011
שלום רב,
שמי גליה ואני סטודנטית לעבודה סוציאלית, עושה הכשרה מעשית בקופ"ח.
יש לי מטופלת, שמתוך השיחות עם המדריכה שמנחה אותי, עלה החשש שיש לה מינכהאוזן בי פרוקסי-יש לה בן שעבר כבר 4 ניתוחים בשל דלקות ואלרגיות בעיניים.
כמו כן המטופלת עצמה כל פעם מחפשת אצלה מחלות, נמצאו בעיות בלבד, קיבה והיא נמצאת בבירורים נוספים...
השאלה אם יש איזשהו קריטריון שמאפשר לקבוע אם זה מינכהאוזן או לא?
המטופלת באחת המפגשים הודתה שהיא חייבת לטפל במישהו אחרת מצבה שלה יחמיר (פיזית), עצם המודעות וההכרה בכך שיש לה צורך לטפל במישהו מעידה על נוכחות או אי נוכחות ההפרעה?
יש לציין שהיא הסבירה נטייה זו שמקורה עוד מילדות, שרופא אחד המליץ לה לטפל בבעל חיים על מנת להימנע מהתקפים אשר היו גורמים לה לשיתוק (לא לגמרה הבנתי ממה נבעו ההתקפים).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינכהאוזן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/05/2011באופן כללי:
1.יצירת סימנים או סימפטומים מדומים של מחלה גופנית או נפשית.
2. המניע לכך: השגת תפקיד החולה.
3.אין מניעים חיצוניים, כמו כסף וכו'..
הצוות הרפואי כדמות מכילה ואוהבת, המטופלים מחפשים אבחנות וטיפול דימיוני, אך מכחישים ומתנגדים לבעיה האמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ריטלין עם ת.אנטי-דיכחן03/05/2011
שלום,
רציתי לשאול אם קיים מידע כלשהו על השילוב של תרופות אנטי-דיכאוניות עם ריטלין, אדרל , התרופות הניתנות להפרעות קשב וריכוז.
כאשר עברה עליי תקופה לא טובה של חרדות שגררו אחריהן דיכאון, הריטלין שהייתי לוקחת לא עשה את עבודתו והנחתי שזה בגלל שהייתה בעיה רצינית יותר שהיה צריך לטפל בה, הדיכאון.
ואכן טופלתי, ניסיונות של פבוקסיל,ציפרלקס,ויאפקס והאחרון שבהם עד עכשיו; Wellbutrin.
שאלתי היא, אם כעת לאחר שמצאתי את התרופה המתאימה לי ומצבי השתפר, האם זה בסדר לחזור לשימוש בריטלין בכדי שאוכל לשבת וללמוד כמו שצריך? אובחנתי מגיל צעיר ב ADD.
אודה לכם מאוד על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ריטלין עם ת.אנטי-דיכ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/05/2011יש להיזהר משילוב נוגדי דיכאון וריטאלין, יש תרופות שממש לא מומלץ לשלב , כגון : וולבוטרין. לגבי תרופות אחרות מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב ריטלין עם ת.אנטי-דיכ'
חן03/05/2011תוכל להסביר בבקשה מה הבעיה של השילוב הזה?
כי עם כל שאר התרופות הקודמות שהזכרתי כן נעשה שילוב עם ריטלין ע"י המלצתה של הפסיכיאטרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חולה סכיזופרניהקרן02/05/2011
בתאריך 30.4.11 כתבתי וטרם נענתי אבקש התייחסותכם, הנני אם לבן חולה סכיזופרניה בן 35, אינו עובד, מסרב לשתף פעולה בכל הנוגע למצבו שזה להשתתף בשיחות, להגיע למפגשים בין אם זה באנוש או עם עובדת סוציאלית, הוא חי לבד בדירה שכורה ומידי יום הוא מגיע אלינו לביקור, לצערי יש ימים שהוא אינו במצב מאוזן למרות שהוא נוטל כדורים סוליאן ואז הוא פשוט יושב ,בוהה בנו ממלמל משפטים לא ברורים, אני משתדלת להתעלם אך בעלי נלחץ ואינו מסוגל עם המבטים שלו, אני שוקלת לדבר איתו על נושא זה ולשאול אותו האם הוא מודע למצבו ולאי הנוכות שאנו חשים במצב זה, שאלתי היא האם יהיה נכון לדבר עימו על כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חולה סכיזופרניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/05/2011מומלץ מאוד לנסות לדבר, לבנות קשר תומך ואוהב, יש למנוע ביקורתיות ומעורבות יתר בכל נושא הטיפול והיומיום, חשוב למצוא את הגבול. ניתן להתיעץ עם רופא מטפל או גורם טיפולי אחר ולתאם מטרות ומסרים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך רופאים מאבחנים בדיוק ?גדעון30/04/2011
אני במשך שנים אמרו לי שיש לי סכיזופרניה ואז רופא אמר לי שיש לי הפרעה סכיזו אפקטיבית .
אני קראתי קצת על בי פולרית ובמניה אפשר לחוות גדלות כלומר אני ראש הממשלה וכו' , אז איפה כאן ההבדלות מחשבות שווא זה סכיזופרניה לא ?
אז איך נקבעת אבחנה ? במה היא תלויה ? הזמן , במקום , במצב רוח של הפסיכאטר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספיק כבר עם האיבחונים המעפנים האלה
שמוליק01/05/2011לי נתנו לפני ארבע שנים איבחון של מאניה-דיפרסיה, אח"כ שינו את דעתם והחליטו שזה סכיזו-אפקטיב. לפני 15 שנים היה לי איבחון אחר לגמרי שאינני יודע מהו, כי לא קיבלתי תרופה מייצבת מצב רוח.
יאללה, שילכו לכיבינימט עם כל האיבחונים שלהם. אני עכשיו בריא!
פשוט תזרום עם החיים, ואל תאמין להם ואל תתן להם להדביק לעצמך שום "מחלה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך רופאים מאבחנים בדיוק ? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/05/2011אבחנה מבוססת קריטריונים, חפש גוגל ICD , DSM .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכים איתך - יש תרופות מעוררות
אנונימי24/12/2011יש תרופות נוגדות פסיכוזה שהן מעוררות ולא מרדימות - כמו האביליפי
האביליפי היא תרופה מהדור השלישי, הכי מתקדמת שיש, שגורמת לך לעירנות לאורך כל שעות היום, לא משמינה בניגוד לכל שאר התרופות האחרות מהדור השני, ולא גורמת לעיוותים בפנים או בגוף
אני ממליץ לך לדבר עם דוקטור חגי אורן, הוא טיפל במאות אנשים שרופאים אחרים התאימו להם תרופות לא נכונות שפגעו בהם בצורה קשה וממושכת, והוא הציל אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני בטוח שזה נכון...
שמוליק25/12/2011שלום.
מצטער, אבל אני ראיתי בפורום הזה הרבה אנשים שכתבו שהם לוקחים אביליפי והתרופה הזו מרדימה אותם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה למה שרשמת
אנונימי25/12/2011אני אשמח אם תוכל לשים פה קישורים להודעות של אותם אנשים
אביליפי גורם לישנוניות רק באחד מתוך אלף מקרים לפי מה שמנהלת הפורום ענתה בתגובה לשאלה של בחורה ששאלה בפורום
אולי אתה מקווה שזה גורם לישנוניות, אבל בין המציאות לבין התקווה המרווח הוא עצום
אביליפי היא תרופה מעוררת, ממריצה, עירנית, שגורמת להתפתחות החושים שלך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק25/12/2011שלום.
אני מבקש לא להתעצבן.
ב 27.5.11 נפתח דיון שכותרתו "12 שעות שינה כל לילה".
בכל אופן, עייפות היא תופעת לוואי שכיחה של התרופות האנטי-פסיכוטיות. ניסו עליי הרבה תרופות כאלה, וכולן הרדימו אותי. אינני יודע האם אביליפי כבר הגיעה לישראל בזמן שהחלטתי להפסיק או לא, אבל באמת אין לי ציפיות לתרופה אנטי-פסיכוטית שאינה מרדימה.
אם זו באמת תרופה שאינה מרדימה - אז זו בשורה טובה מאד.
אני אשמח מאד לשמוע על מטופלים נוספים שלוקחים אביליפי ותיפקודם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי25/12/2011אם אתה רוצה תשובות מאנשים שלקחו את התרופה אביליפי
אנשים מציינים שהם הרבה יותר עירניים ופתוחים לסביבה מאשר עם כל תרופה אחרת שהם ניסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק26/12/2011קודם כל, אני רוצה לומר לך שאני מאד מעריך את האיכפתיות שלך :-). שירבו אנשים אכפתיים כמותך.
ראיתי את התגובות של מאובחני סכיזופרניה וסכיזו-אפקטיב, שהם האיבחונים העיקריים שדורשים תרופות אנטי-פסיכוטיות.
באמת רובם היו מרוצים, אבל הם דיברו בעיקר על כך שהתרופה עזרה להם כנגד המצב המאני, ועל כך שהיא פחות משמינה מתרופות אחרות. לא ראיתי משהו שכתב שתרופות אחרות הרדימו אותו ואילו אביליפי לא. בהחלט יכול להיות שהתרופה גם מרדימה אותם, אבל בכללי, התועלת מרובה, ולכן הם המליצו על התרופה.
היו שתי תגובות של מאובחני סכיזופרניה שכתבו במפורש שהיא מרדימה, והיה מאובחן סכיזופרניה שכתב שהוא ישן 9-10 שעות ביממה.
בכל אופן - כמו שתמיד אומרים לגבי תרופות - השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת, והיא שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית, והיא יכולה להשתנות ממטופל למטופל.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקפטיות לגבי הפסיכיאטריהסקפטי30/04/2011
שלום רב,
אני סטודנט בן 25,כאשר בתור סטודנט גיליתי שדי קשה לי ללמוד,הלכתי לאבחון אמרו לי שיש לי ADD ולקחת ריטלין,לקחתי מספר חודשים ריטלין ,התחלתי ללמוד יותר,הרגשתי פחות עייף,פתאום יכולתי לישון 5-6 שעות בלילה ולתפקד,בימים האחרונים נתקלתי באתר שנקרא עמותת מגן זכויות אנוש,שם נתקלתי בלא מעט חומר על הנזקים של ריטלין לטווח הארוך,ועל ההתמכרות שתגרם לנו אליו למשך המשך חיינו אם נמשיך לטפל בו...כמו כן ישנם מספר סרטונים באתר,של אנשים בכירים בתחום הרפואה והפסיכיאטריה בעולם,ומסתבר שהמניע העיקרי פה הוא תעשייה של כסף ולא טובת האדם הקטן,הם טוענים בסרטונים שרוב התרופות הפסיכיאטריות גורמות לנזקים גדולים רובם אפילו בלתי הפיכים,להתמכרות לכל החיים לתרופה(שתגדיל כמובן את הכנסות חברת התרופות),בנוסף לזה תופעות לוואי שיגרמו למטופל לקחת תרופות אחרות כדי להעלים את הסימפטומים שהתרופה גרמה לנו,וכך נכנסים ללופ אינסופי שמעשירה בעצם את חברות התרופות ואת הפסיכיאטרים ששותפים לשיווק האגרסיבי הזה של תרופות פסיכיאטריות .כמו כן נאמר שם שהרבה מהמחקרים בכלל לא אוביקטיבים והם ממומנים ע"י חברות התרופות אשר מרמות בתוצאות שלהם,וגם מעלימות תופעות לוואי שנוצרות מהתרופה ואף מקרי התאבדות של מטופלים בתרופות הללו.בנוסף לכך מסתבר שספר הDSM של הפסיכיאטריה צמח בשנים האחרונות ממספר מצומצם של הפרעות נפש למעל 350 הפרעות נפש,וכמו כן מסתבר שלכל סימפטום הדביקו תווית של "מחלה" ,וכל בנאדם בעצם יכול להיות מקוטלג בספר הזה .כמו כן גם מדובר על ההפרעת קשב וריכוז שהתפתחה בשנים האחרונות,שהיא גם לא "מחלה" אלא סימפטומים שיכולים להופיע אצל כל אדם רגיל ויקטלגו אותו בכל חולה.וככה נוצר מצב שכל בנאדם שילך היום לפסיכיאטר ייצא עם מרשם לסם פסיכיאטרי אשר יגרום נזק למוח בטווח הארוך ולתופעות לוואי נוראיות,כל בנאדם נורמלי היום שיגיע לפסיכיאטר ויתאר לו סימפטומים נורמלים שיכולים לקרות לכל אדם,לכל אדם יש תקופות לחוצות,תקופות של דאון,הרי בנאדם הוא אנושי,הוא לא יכול להיות רק מאושר כל החיים,ייצא ב-100% סיכויים עם מרשם מהפסיכיאטר לתרופה פסיכיאטרית.מנסים בעצם להעלים סימפטומים ע"י סם פסיכיאטרי שמפר את איזון הכימיקלים במוח האנושי שלנו.
שראיתי את זה פשוט נדהמתי לראות את זה,וזה נראה כ"כ אמיתי ,ובאמת נראה שיש פה שיווק אגרסיבי של מערכת הפסיכיאטריה וחברות התרופות שפשוט מנסה להדביק תוויות של מחלות נפש חדשות כל הזמן כדי שתעשיית הפסיכיאטריה והתרופות תשגשג.אני אישית אחרי שראיתי את הסרטונים האלה בהחלט הפכתי לסקפטי לגבי כל ה"רפואה" הזאת שנקראת פסיכיאטריה,בסופו של דבר זה לא מדע מדויק וגם רחוק מלהיות כזה,אין בדיקת דם או בדיקה שתגיד שאתה באמת "חולה" במחלת נפש,לכן יש כאן פרצה גדולה מבחינת אבחנות לקויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטולוגיה
גדעון30/04/2011הזהר ממה שאתה קורא
מגן זכויות אנוש זה מסווה לכת הסינטולוגיה
זוהי כת שה"בגרות " הרוחנית של אדם (אודיטור ) נמדדת עפ"י כסף שהוא משקיע ב"קורסים " השונים .
אני אישית הייתי שם לפני 11 שנה עשיתי קורס שילמתי 300 שקל ואחרי זה הם רצו 1000 או יותר .
בעיקרון זו כת הם הוצאו מחוץ לחוק במדינות מסויימות כמו גרמניה , לא כדי לך להתעסק איתם .
ככלל הפסיכאטריה גם לא תמימה אנשים מקבלים אבחנות שגויות וחיים איתם שנים ברגשות אשם .
אבל אין כוונה רעה , תעשה תשיקולים שלך ואז תחליט אם לפנות לרופא , אם אתה יכול בלי אז יותר טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה האינטרס של גוף שכזה?
סקפטי01/05/2011הרי אין פה מניע כלכלי,כמו של חברות התרופות והפסיכיאטרים,נראה שהם מונעים ממניעים טהורים של עזרה לאנשים שלא להתמכר לתרופות האלה,ויש שם גם לא מעט סרטונים המגבים את טענותיהם של מומחים ופסיכיאטרים מכל העולם,,ככה שלא ממש ברור לי למה אתה חושב שיש פה משהו מעבר.לא נראה שיש להם אינטרס אחר מעבר לתועלת הציבור,בניגוד לגופים כמו חברות תרופות שיש להם אינטרס ברור של רווחים כלכליים מכך שיחלקו לאנשים תרופות שיצטרכו לקחת אותם עד סוף ימי חייך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא נראה לי חולה
גדעון01/05/2011יש מצבים הרבה יותר גרועים משלך סכיזופרניה מניה דיפרסיה , חרדות אני לא מזלזל אבל זה לא פוגע בקוגניציה , אני כשאמרו לי שאני חולה ( סיפור ארוך ) אני לא השלמתי עם כלום לא עם התרופות לא עם כלום . ופניתי באינטרנט לעמותה הזו שכתבת עליה , לאדם בשם אילן סולומון ( מוכר ?) והפסקתי את התרופות במכה והגעתי לאשפוז פסיכוזה .
אם אתה רוצה להרגיע את עמצך תלך בכיוון הזה ותקבע פגישה עם אחד מהאנשים האלו .
אתה כבר תראה שהכל בולשיט " אפשר בלי תרופות " " תוספי מזון במקום " רופאים שמצדדים בזה ( הם נמצאים בארצות הברית ויש אחד כזה ( לך תדע אם הם לא משתמשים במספר רופא שלו )) .
הפסיכאטריה לא תמימה אם אתה הולך לקבל טיפול אז תעשה את זה באופן זמני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא נראה לי חולה - תגובה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2011דיון מעניין ומציג את הקושי של הרופאים לטפל בבעיות נפשיות.
יש לזכור, בהפרעה נפשית , מדובר בנזק למח.
יש צילומי MRI , PET ועוד המראים את הביולוגיה של המחלה.
טיפול תרופתי כיום, מהווה מגן חוסם של המח, NEUROPROTECTIVE .
ידוע שטיפול בתרופות וגם בשיחות, יכול לעלות חומר טרופי במח, בשם BDNF , חומר זה אחראי על הקישורים בין התאים, עליה בנפח המח ועד.
מטופלים במחלות כרוניות , סכיזופרניה, מאניה.. , אשר מתמידים מעל שנה בטיפול מסודר, יזכו לשיפור קוגנטיבי, חשיבה , ריכוז ותפקוד( כמובן תלוי במספר התקפים, נזק אחר שקיים ועד..), לכן חשוב ההתמדה ודבקות בטיפול.
אנשים אשר נוטלים טיפול תרופתי( לדוגמה נוגד דיכאון) , ומפסיקים לתקופות ארוכות לאחר שיפור מאפיזודות קשות, מוחם יעבור שינוי, ירידה ב BDNF , שינוי מבנה המח, מה שיוביל לעמידות לטיפול תרופתי בהמשך, וכן סבל רב יותר וסיבוכים.
אני לא אומר שהטיפול מושלם וכן זה נכון, יש תופעות לוואי, כמו בטיפול עם אקמול, תרופות ללחץ הדם ועוד.
לפי WHO , ארגון הבריאות העולמי, דיכאון קשה, עומד להיות בין 3 המחלות הקשות ומגבילות ביותר לקראת 2020 , יותר סבל, יותר אובדנות.
השאלה מן הסתם, אם הטיפול משתפר יותר ויותר, איך לעזאזל יש יותר דיכאון בעולם ? התשובה : שינוי התנהגותי חברתי, צפיפות ומעבר לעיר, לחץ לחומריות והשגים, התבודדות מול מחשבים ועוד.. שאלה סוציאלית מעניינת.
בעיה מורכבת, הדגש חייב להיות מענה " ביולוגי, פסיכולוגי וסביבתי (סוציאלי).
יש להיזהר מגורמים המסיטים נגד פסיכיאטריה, מה הם מציאים במקום ?
מציע לכל אחד להסתכל מסביב ולשאול: האם אני שמח ? האם מסביב האנשים שמחים ? האם זה מה שציפיתי לחיי ?
מניסיון : שילוב של תרופות ושיחות מוביל לתוצאות ומשפר לאנשים רבים את החיים.
הכי חשוב: להשיג משמעות ועניין לחיים ולנסות לשמוח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל קשה מנשוא מתחנן לעזרהנ'30/04/2011
שלום,
הסבל שלי קשה מנשוא. מתחנן לכל עזרה. אני בחור בריא בנפשי, אבל לא מסוגל לשאת יותר. אין שום דרך וטעם שאפשר לשאת כאלה כאבים פיזיים.
אני בחור בן 33 עד לפני שנה הייתי בריא פיזית לחלוטין.
בעקבות טיפול שיניים שעברתי , לפני שנה , אני סובל מכאבי תופת , רוב שעות היום. לפני שנה כשזה החל לא ידעתי מה קורה, הלכתי יום יום למרפאת השיניים . לא ידעתי שיש דברים כאלה מטיפולי שיניים, ולא האמנתי שיכול להיות דברים כאלה שיימשכו .
ומאז - לא אלאה בכל הבדיקות הרפואיות , משום שזה לא הפורום המתאים,
מבחינה דנטלית - עברתי עשרות רופאי שיניים, כירורגי פה ולסת, רפואת הפה, מרפאות כאב לשיניים , (הדסה עין כרם , אוניברסיטת תל אביב, בי"ח באשקלון, בי"ח בילינסון ועוד ועוד) ,אנדודנטים נוירולוגים, ועוד ועוד.
בדיקות MRI' CT - תקינות.
נטלתי ליריקה ואלטרולט - והמון משככי כאבים במהלך השנה.
נאלצתי להפסיק את הליריקה והאלטרולט , לפני כחודש .
(רק אחרי שהפסקתי - הבנתי שכנראה סייעו. אבל גרמו לבעיות בקיבה כנראה).
אני סובל כבר שנה רצוף ,ממאי שנה שעברה, יום יום מכאבי תופת במקרה הגרוע, ובמקרה הטוב מכאבים עמומים-בינוניים בחלל הפה, גרון שמאל, אוזן שמאל.
אני כבר לא מסוגל יותר.
אני רוצה לשים קץ לחיי... לא בגלל שאני לא רוצה לחיות, אלא כי הסבל לא אנושי. אף אחד לא יכול לסבול ככה יום יום, כאבים דמויי כאב שיניים רצחני בפה.
מה עושים ? התחלתי לחשוב על לאשפז את עצמי , אבל לא יודע איפה... אני צונח, כאבי תופת, לא יכול לקחת הרבה משככי כאבים כבר (דימומים בקיבה. אף פעם לא היו לי דברים כאלה) . לא יכול לרוץ מרופא לרופא כבר, אין כוחות. צריך מקום שיטפלו בי. ... אני לא רוצה להתאשפז :( אבל אני לא אחזיק מעמד יותר ככה.
בבקשה, כל עזרה.
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחזיק מעמד
גאיה01/05/2011אל תתאבד, בכל זאת יש סבל יותר קשה משלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצבך קשה ביותר
אונדינה04/05/2011אולי תנסה להתאשפז במרפאה בלי קשר למחלת נפש?
לך לפרופסור הכי נחשב לשיניים?
האם ניסיתי הכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבל קשה מנשוא מתחנן לעזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2011מומלץ לנסות CYMBALTA תחת מעקב במרפאת כאב . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלקת פה ולסת רמב"ם הם הטובים ביותר
חני05/05/2011וסיכוי גבוה מאוד שיעזרו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולם
נ'07/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותסיון29/04/2011
שלום לצוות הרופאים,
ברצוני לדעת האם טרזודיל או אנאפרניל מלווים עלולים להשפיע על בעיות במערכת העיכול (עצירות). התחלתי טיפול בשתי התרופות הללו במקביל. האם אולי שילוב של שניהם יכול להשפיע כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובת הרופאים
סיון30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, האם ישנה תרופה חלופית לטרזידול
סיון01/05/2011שיעילה להפרעות שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, האם ישנה תרופה חלופית לטרזידול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/05/2011אנאפרניל - יכול לגרום לעצירות.
יש תרופות חלופיות, מסירקאדין, כדורי שינה ועוד. מומלץ לשנות הרגלי התנהגות, לפרטים לגבי הייגינה של השינה, ראי באתר שלי, תחת תפריט מטופלים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתעללות בחולי נפשילואיזה סממה29/04/2011
שמי לואיזה אני עובדת במשיק בית היום לצערי נוחכתי ליראות מראה שעד עכשיו אינו עוזב אותי בבית שאני עובדת ישנו בית צמוד של שכנים יש שם אישה בת 40 בערך אמא ל3 ילדים בראים נוכחתי ליראות אותה מתרוצצת עלומה בחצר וצועקת לעזר משום שראיתי איך בעלה היפעיל אותה לריצפה ושלף את החגורה מי המכנסיים שלו והיתחיל להרביץ לה היא נורא קראה לעזרה היא מוקראת כחולה אבל לעולם לא יזיקה לאיש לאחר מספר דקות ראיתי את בנה הבכור תופס אותה בריצפה כמו באמה והם פשוט הזריקו למה משהו והתחילו לקלל אותה ואז סגרות אותה באיזה חדר מאחרי בית נטוש איך שהיא עלום ואלכו ניכנסו לבית קשה לי אם הרגשה שאני לא יכלתי ליפרוץ לשם ולעזורה בבקשה עזרו לי לאן אני צריכה לפנות כיד שיפסיקו לתת להם להיתעלל באה מחכה לתגובתכם ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתעללות בחולי נפשי - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי30/04/2011את צריכה להתקשר למשטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחייגי למשטרה!!!!!!! במיידי!!!!!
חסוייה30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשק ותרופות פסיכיאטריותdavid28/04/2011
שלום
כיום משוחרר מהצבא כ4 שנים, לאחר כשנה התחילו אצלי חרדות מטורפות (כלליות כל הזמן + פחד ממקומות סגורים ושינויים בחיים), בנוסף לכך סבלתי מנדודי שינה קשים ביותר (שבועות בלי שינה לחלוטין ונמנומים ביום בעבודה וכאלה...), לאחר כשנה וחצי של סבל פניתי לפסיכיאטרית פרטית לטיפול, ניסינו תקופה ארוכה ציפרלקס אבל לא הלך טוב בכלל.
לאחר מכן ניסינו רסיטל, אבל בגלל שאני שותה המון זה הוביל אותי לאובדן הכרה והתעלפויות. כיום לוקח בונסרין לשינה (רק על פי צורך בתקופות הקשות באמת וכמות לפי איך שאני מכיר את עצמי).
יש לציין שאני עובד כמאבטח מאז השחרור.
כחלק מהבעיות אני לא מסוגל לעלות בכלל על אוטובוסים,מעליות,ולצאת לדייטים...
בהמשך לבעיית האוטובוסים הפכתי לעריק מהמילואים בגלל שאין לי כיום אוטו להגיע לשם.
רציתי לדעת אם תרופות כמו קלונקס,קזנקס,קלונופין, עלולות לפגוע לי באישור נשק ובעבודה ובמילואים.
יש לציין שהפסיכיאטרית שלי מסרבת בתוקף לתת לי אף אחד מהם בטענה שהם ממכרות מאוד, למרות שהסברתי לה שאני רוצה רק כמות מוגבל כל חודש לצורך "משימות ייעודיות", (למשל לצאת כבר סוף סוף לדייט ודומיו...)....
סורי על החפירה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר david
david29/04/2011מישהו משהו????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ... עדיין לא קיבלתי תשובה.....
david30/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל התרופות שהזכרת יכולות
ילי01/05/2011ועוד איך לגרום לך לפגיעה באישור נשק, עבודה ומילואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אוכל לשכנע את אחותי לגשת לאבחוןחסוייה28/04/2011
שלום רב,
הייתי שמחה לדעת האם קיימת אפשרות להכריח בנאדם ללכת לפסיכיאטר.
הייתי רוצה מאוד שאחותי תקבל טיפול פסיכיאטרי או לפחות שתגש לאבחון כי היא הורסת לעצמה את החיים מכיוון שהיא לא מבינה עד כמה היא זקוקה לטיפול.
איך אוכל לשכנע אותה לגשת לטיפול? והאם יש אפשרות חוקית להכריח אותה?
תודה על המענה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אוכל לשכנע את אחותי לגשת לאבחון - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי30/04/2011חוקית אפשר להכריח אדם רק כאשר יש מסוכנות מיידית לעצמו או לאחרים.
קשה לשכנע אדם שאין לו תובנה למצב שבו הוא נמצא, כך שהדרכים היחידות הן או להראות לו באיזה מצב הוא נמצא, או לגרום לו ללכת לטיפול כי אחרת הוא יפסיד משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנן מספר בעיות בקשר לזה
חסוייה30/04/2011אחותי עוברת תהליך גירושים שבהן מעורבת עם ילדה בת שנתיים וחצי,
הפחד שלנו כמשפחה הקרובה שיקחו לה את הילדה או שימצאו אותה חלילה לא כשירה לגדל את הילדה.
האם אנחנו כמשפחה קרובה צריכים ללחוץ עליה ללכת לקבל טיפול, או שכדאי לחכות עם זה לאחר שתתגרש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת סורבון לקוקטיילמרית28/04/2011
שלום
אני סובלת מדיכאון עמיד.מטופלת בחודשים האחרונים באפקסור 300 מ"ג,טופממקס 50 מ"ג עכשיו הוסיפו לי סורבון 10 מ"ג בתקווה שזה יחזק יותר.אבל ראיתי שכתוב על התרופה שהיא לטיפול בחרדה לזמן קצר.האמנם? שאלה נוספת,מתי כדאי ליטול את הסורבון,בבוקר עם כל התרופות או בערב לפני השינה?
ושאלה נוספת,האם באמת עדיף לפנות לתרופות אנטי פסיכוטיות לטיפול בדיכאון עמיד כאשר אין הטבה עם שילוב של מייצבים? אני נורא מפחדת לקחת אנטי פסיכוטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת סורבון לקוקטייל - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי30/04/2011פעמים רבות מוסיפים סורבון לטיפול אנטי דכאוני כתרופות חיזוק (אוגמנטציה).
אופציה אפשרית גם היא אנטיפסיכוטים במינון נמוך אשר לפעמים מסייעים כאשר טיפולים אחרים לא סייעו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתרן נמוך וזיפרקסהנתי28/04/2011
שלום רב,
אמי בת 67, מטופלת מזה מעל 10 שנים עם זיפרקסה 10 מ"ג.בעקבות מאניה דיפרסיה לאחרונה אושפזה פעמיים בעקבות ירידה בנתרן. פעם אחת ל127 ואח"כ 111. האם יש קשר לתרופה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
נתי28/04/2011אגב, היא סובלת גם מלחץ דם גבוה ומטופלת תרופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתרן נמוך וזיפרקסה
נתי04/05/2011מדוע עוד לא היתה שום התייחסות לשאלתי???????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתרן נמוך וזיפרקסה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד05/05/2011לעתים ישנו קשר לזיפרקסה אולם התרופת היותר נחשבות לגורמות הן ממשפחת SSRI ונוגדי דיכאון ממשפחת SNRI אולם השכיחות בוודאי עולה עם גיל מבוגר, שימשו בתרופות משתנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתחלי28/04/2011
יש מחקרים שטוענים שיותר בטוח לשימוש רמרון מאשר בונסרין האם לדעתך זה נכון? ורציתי לדעת האם הכדור עצמו משמין או רק בגלל שהוא עושה תאבון מוגבר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/04/2011רמרון יותר בטוח, השמנה בנוסף לשיפור בדיכאון דרך מנגנון קולטן היסטמין, מה שגורם בנוסף לעייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהחיים28/04/2011
התחלתי טיפול תרופתי בדיסתימיה, OCD וחרדה חברתית בעזרת פריזמה- 20 מ"ג ליום.
הפגישה הבאה שלי עם הפסיכיאטר תהיה כמה ימים לאחר שאסיים את הקופסה הראשונה- האם המרשם הראשוני שהוא נתן לי תקף רק לרכישה אחת או שהוא רב פעמי?
עוד שאלה, ידידה שלי לקחה פריזמה לפני כחצי שנה ואז עברה לתרופה אחרת, ונשארו בביתה קצת פחות מקופסה שלמה של פריזמה- כדי לחסוך כסף היא הציעה לי לקחת אותם כי אין לה שימוש בהם.
שאלתי היא- האם התוקף של פריזמה יכול לפוג? מכיוון שהתרופה הזו נרכשה לפני לפחות חצי שנה. אמנם כל הכדורים עדיין סגורים אבל אולי לאחר איזשהו זמן מסויים כבר אסור להשתמש בהם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור02/05/2011מרשם תקף לפעם אחת או שרופא משפחה מנפיק ומעדכן. תוקף מפורט על גב הקופסה וכן בגב התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבנועם27/04/2011
האם רמוטיב פוגעת בכבד או בכליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/04/2011לא ידוע על נזק ישיר, אך מחיב מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)