מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת ריטלין על השינהרוני31/03/2011
היי,
אצל מבוגרים ההשפעה של ריטלין על השינה לגרום נדודי שינה יכולה להתמשך גם אחרי שהשפעת הכדור פגה? למשל ריטלין רגיל שמשפיע ל4 שעות אם לוקחים בשעה 18 בערב יכול לגרום לנדודי שינה גם לאחר השעה 22 בערב? (למשל גם ב23 ו24 לא יהיה אפשר לישון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת ריטלין על השינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/04/2011הנושא אינדיבידואלי, לפעמים יש מטופלים אשר מאופיינים בפירוק איטי של התרופות, SLOW METABOLISER , מטופלים אלו זקוקים למינון נמוך יותר ולפעמים ההשפעה ממושכת יותר, שוב נושא אינדיבידואלי שהרופא המטפל צריך לקחת בחשבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבין תהרגשה שלךחסיו30/03/2011
אני מבין מאוד תהרגשה שלך אני גם כן עברתי אין סופר פעמים את מה שאת מתארת שאין אף אחד בעולם שמבין אותי שאיש לא יכול לעזור לי אני מבין את ואני אומר מה הטעם לחיות שתרוצה למות אבל חיבים להתודד ולנסות להתמודד עם החיים לא להבין להתמודד תחשבי טוב היה טוב תלכי לשיחות עם הפסכולוג ליד ביתיך תשפכי את הלב ואני מאוד מקווה שתחלמי אני רואה שאת במצב פסכוטי ועכשיו את חושבת בצורה חסרת הגיון אבל תודדי החיים יפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכול היה בסדר
חסיו30/03/2011........................ הכול היה בסדר תחשבי טוב ואני מבטיחה לך שהיה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב פסיכותי?!
אנונימית31/03/2011כיצד מישהו יכול בכלל להתרשם ממני שאני במצב פסיכותי בגלל הודעה שכתבתי באינטרנט?! זה כל כך מטומטם! אני באתי וסיפרתי פה כמה רע לי,
וכמה נמאס לי שהאחרים מנסים להתערב ולהבין מה טוב בשבילי כשהם בעצם לא מבינים כלום.
ובמקום זה אתם יוצאים מנקודת הנחה שאני במצב פסיכותי? אני חייבת להודות שזה היה ממש מעליב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים ומחלות.הכגדעיג30/03/2011
אני עומדת להתחתן בקרוב,
ושלשום גיליתי שבעלי לעתיד הסתיר ממני כמה עובדות לגבי משפחתו.
האמא מצד אמא שלו חלתה בסכיזופרניה בגיל מאוחר, כרגע היא מאושפזת בבית משוגעים\הוסטל מיוחד, לא בדיוק הבנתי.
המחלה לא הראתה את סימניה על אמא של בעלי לעתיד, למרות שזו סובלת מהפרעות קשב וריכוז חמורות, אחותו, שמצבה היה ברור לי, מאושפזת מאז גיל הבגרות במוסדות שונים בגלל נסיונות התאבדות, אני לא יודעת בדיוק מה ההיסטוריה שלה, אבל ככל הידוע לי לא מדובר בסכיזופרניה.
גם בעלי לעתיד סובל מבעיות קשב מריכוז חמורות, אבל כרגע זה לא מה שמפריע לי.
הוא אמר שהוא הסתיר ממני את הסיפור על סבתא שלו כי פחד שאבהל ואעזוב אותו, הוא מפחד שהסכיזופרניה תעבור בגנים לילדינו,
זה לא מדאיג אותי כלל וכלל! אני אוהבת אותו, ואני אקבל את הילדים שלי כמו שהם, וגם עם הם יחלו בסכיזופרניה, אנחנו נתמודד עם זה יחד.
אבל רק רציתי לדעת, האם האחוזים שילדינו יחלו בסכיזופרניה גדולים? מדובר כאן ב"סבתא שלו" ,אני לא חושבת שיש באמת סיבה לדאגה.
אבל סתם מתוך עניין, רציתי לשאול, תודה לעונים.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חושבת שהאחוזים גדולים
אנונימית31/03/2011ובכל זאת עדיף שאחד המומחים ייענה לך על זה ,שיהיה לכם מזל טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים ומחלות. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/04/2011אני מניח שהסיכון יהיה בסביבות 3-5% , באוכלוסיה הכללית לשם השוואה 1% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תשובהמחפשת תשובה30/03/2011
שלום,
אני בת 25 וסובלת מתחושת חרדה תמידית אשר באה לידי ביטוי בעיקר פיזית. רגשות הדיכאון אינם בקידמת הבמה בקרב אנשים, אך מחליפים אותם הרגלים מגונים כמו עישון ופעולות קומבפולסיביות אחרות. בשעות שאני לבד אני חווה ביטול מוחלט של מה שהמדע החדש אודות המוח מכנה- מערכת הביקוש. אין לי מוטיבציה או עניין לכלום, חוץ מאשר תחת השפעת הריטלין. מאחר וההשפעה היא קצרה ונקודתית, שקלתי בעצת פסיכיאטר להתחיל טיפול תרופתי באסטו. לצערי לא מצאתי פסיכיאטר שיוכל לאבחן את מצבי לאור הממצאים האחרונים בחקר המוח. לפי מחקר שערכתי בעצמי אשמח לקבל חוות דעת לגבי טיפול ברסיטל, או תרופה אחרת שיכולה להתאים יותר. אשמח אם תענו לי כמה שיותר מהר. אני מיואשת ומפחדת להתחיל טיפול בכדור שלא מתאים לי. ודבר אחרון- מהן תופעות הלוואי בלקיחת רסיטל?
המון תודה מחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי רסיטל ואסטו
רוצה לעזור02/04/2011תלכי לפסיכיאטר ותבקשי אבחנה, מה אכפת לך?
לרסיטל יש ת. לוואי כמו שאר תרופות ממשפחת SSRI
כאן פירוט:
ציפרלקס בשם גנרי\מסחרי אחר והיא תרופה טובה נגד דיכאון וחרדה,
נגד הפרעת חרדה אובססיבית-קומפלוסיבית וכו'.
יש לה התוויה רחבה, אך גם לא עשויות להיות ת. לוואי
חשוב שתביני - לכל תרופה עלולות להיות ת. לוואי שלה אולם הופעתן והשפעתן של התרופות על האדם הן דבר אינדיבידואלי ואישי לחלוטין ומושפע לפי:
- נתונים של הבנאדם
- הטיפול שמקבל בכמות ולשם מה
- הפתיחות והגישה לטיפול: כמו לטיפול תרופתי פסיכיאטרי
- ת. לוואי כלליות ואפשריות של התרופה
- הגוף של כל אחד והמערכות שלו
- התנסות בתרופות זהות או דומות או אחרות
חשוב להתחיל באופן הדרגתי כדי למנוע הופעה של ת. לוואי
בנוסף חלקן או רובן או כולן עוברות כעבור מספר שבועות של הטיפול ועד שמרגישים טוב יותר לכן מאוד רצוי להיאזר בסבלנות!!! חלק מת. לוואי כוללות אולי גם החמרה של מצבים נפשיים כמו דיכאון, חרדה וכו'.
שימי לב שלפעמים יש ככה ואחרת בסקאלה- יש שיגיבו ביתר תיאבון ויש שבחוסר תיאבון.
יש שירגישו עייפות וחולשה מוגברות ויש שירגישו פחות.
ייתכן וכעבור זמן מה של טיפול (גם לאחר חודש חודשיים ואפילו שלושה) לא תתרגלי לתרופה מסויימת ואז רצוי לשקול אם להחליף או להישאר, ואם להישאר - אז האם על המינון הנכחי או לרדת.
אפשר להחליף תרופה מאותה הקבוצה ואפשר להחליף לגמרי.
קורה שלא מתגברים על ת. לוואי ויש להתייעץ עם הרופא הפסיכיאטר שמכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית והתרופתית שלך
בהצלחה המון
וזה לא תחליף בכלל לייעוץ שכאן, חכי לתשובת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי לדעת לגבי סרגל מצב רוחחיים שובה30/03/2011
אני סובל מפוסט טראומה , ובאבחון אצל פסיכותרפיסטית היא הביאה לי סרגל מצב רוח ושאלה אותי באיזו דרגה אני מאפיין את ההרגשה שלי , ציינתי 3 או 4 ובסוף 4 . מה המשמעות של המספר 4 חוץ מהתמונה של האדם העצוב בהערכה קלינית -האם זוהי הערכה של מצב רוח ירוד או בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רציתי לדעת לגבי סרגל מצב רוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/04/2011המשמעות היחידה, מעקב סובייקטיבי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה למותהכגדעיג29/03/2011
אני רוצה למות, אני רוצה לחלות ולמות. אני רוצה לחתוך ורידים, לקפוץ מגג, אני רוצה למות בכל דרך שהיא, נמאס לי לסבול, רע לי, המשפחה שלי לא אוהבת אותי, אף אחד לא מקשיב לי, אפילו לפסיכיאטרית שלי נמאס ממני. רציתי להיות כמו כולם אבל כרגיל אני כל כך שונה, אין לי חברים והתחום עניין היחידי שלי זה מוות, מוות ומוות. אני רק רוצה למות וזהו, שום תרופות לא יעזרו, שום שיחות לא יעזרו, אני בטוחה בזה, נתתי לזה נסיון וזה לא הלך, למה לנסות שוב? למה?
למה אתם כל כך מנסים למנוע מאנשים למות, הרי אתם בעצמכם לעולם לא תבינו איך זה כשכולם שונאים אותכם, כשאתם לבד, אף אחד לא מבין, אף אחד לא רוצה להבין, והאנשים הכי קרובים רק מנסים לרמוס אותך פעם אחר פעם, אתם לא חושבים שלאנשים כמוני המוות עדיף? הרי בשביל מה יש לחיות?
אתם תתנו לי תרופות שיזייפו לי מצב רוח שמח, אבל אני בכל זאת אהיה אותה הילדה שאין לה שום דבר ואף אחד, רק שהפעם יהיה לי חומר במוח שייעשה אותי שמחה באופן מזוייף.
זה לא דיכאון חבר'ה, זאת האמת, ואין איך להתמודד איתה,
אני מסתכלת על כל ההודעות כאן, ואני לא אומרת שהמצב שלי הכי רע בעולם, למרות שהוא רע מספיק בשבילי עצמי כדי לדעת שאין לי כוח להמשיך יותר.
כל החיים שלי הרגשתי שאני לא כמו כולם, לא ידעתי מה לא בסדר איתי,
אבל רק הייתי יותר עצובה ובודדה מכולם, תמיד היה לי רע, תמיד הרגשתי חולה.
ורק קיוויתי לגלות שאולי אני חולה סופנית וזה סימן שאני אמות בקרוב,
אבל לא.
לעזאזל.
וכן לאנשים שיחשבו שזו הודעה שנוצרה במטרה למצוא תשומת לב, אני לא אכחיש,
לעולם לא הייתה לי תשומת לב, הלוואי שתדעו איך זה להתמודד עם הכל לבד
להגיע למצב שאתה לא יכול לעבוד, והמשפחה לא תומכת בך כי הם חושבים שאתה דפוק לגמרי, ואף אחד אחר לא מקשיב לך, יש הרגשה יותר גרועה מזה?
איך אפשר להמשיך להילחם כשאין בשביל מה להילחם?
מי אמר שהחיים האלה בכלל שווים משהו?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למגיבה, בחום.
אלון30/03/2011זה נראה לך כך כרגע, אני מכיר את ההרגשה, אבל החיים יפים, כן יפים. חכי לעזרה מוסמכת (אני לא כזה) ואל תפגעי בעצמך, בשבילי לפחות (כן איכפת לי ממך ואני אפילו לא מכיר אותך! הנה הוכחה שהעולם יכול להיות יפה). את תצאי מזה, זה רק שלב. בחום רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש למה לחיות?
יהיה טוב!30/03/2011יש למה לחיות? -כן. כן. עצם הכאב הגדול שלך שנשמע פה מביע לדעתי את זה שאת נסערת. לאדם נסער יש למה לחיות. אכפת לו, זה אולי כואב, קשה מציק, אבל את חיה. אם לא היית חיה לא היית כותבת הודעה בפורום הזה, לא מחפשת נחמה, עידוד. החיים הם משמחים מאד. צאי לטבע, תראי את העולם או לכי לקניון תתמזגי עם ההמון, אולי זה יעזור. פחות לשבת בבית מול המחשב- זה קצת הרסני.
וגם אם את לא רוצה את העולם הזה, דעי שהעולם רוצה אותך! ההורים שלך, האחים החברים האמיתיים.. הילדים העתידים שלך, כולנו (:
תני חיוך, קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש למה לחיות? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011שלום, על מנת להבין את הסבל שלך, לא צריך לחוות אותו, אנחנו יכולים להבין את העובר בנפש האדם ( לפחות מנסים) , בלי להשתמש בסמים, בלי לנסות להתאבד, בלי להיות פסיכוטים או במצב דיכאון קשה, זה התפקיד שלנו כפסיכיאטרים.
התרשמות למצבך: יש צורך בשימוש בנוגדי פסיכוזה , SEROQUEL XR עד 300 מ''ג, טיפול פסיכולוגי - עדיף התנהגותי קוגנטיבי, לשאוף להגיע לטיפול קבוצתי.
אכן על סמך מה שכתבת , מצבך אכן לא פשוט ואולי קשה לעזור לך, אך יש צורך למצות את כל האפשוריות הקיימות לפני שמרימים ידיים. בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אז?
הכגדעיג30/03/2011אם רע לבנאדם, ולא כי חסרים לו דופמינים במוח,
אלא בגלל שהוא לבד, אין מי שילחם לצידו, אין מי שיאהב אותו, אין לו כסף לממן טיפול, אין לו כלום!
אי אפשר לטעון שזאת בעיה במוח
אי אפשר לקחת תרופה שתעשה אותך מאושר *בצורה מזוייפת*
יש אנשים שפשוט לא מגיע להם לחיות, כמוני
שהם נולדו רק כדי לסבול
כי מאז שאני זוכרת את עצמי היה לי רע,
וגם על כל דבר טוב שקרה לי, הגיע משהו רע פי שתיים!
במהרה הבנאדם מפסיק לראות את הדברים הטובים כשהכל מסביבו רע,
כשהמשפחה לא עומדת לצידו, כשאין לו חברים כי הוא "שונה"- כי הוא מתנהג מוזר, כי יש לו מבטא, כי הוא כזה וכזה.....
ועכשיו כשהגעתי לבגרות, שום דבר לא השתנה!
ניסיתי לשכנע את עצמי שוב ושוב שבעתיד יהיה טוב, שהכל יעבור,
אבל טעיתי !
ואני מצטערת על הטעויות שלי,
כי עכשיו אין לי את האומץ לסיים את מה שהתחלתי אז, בגיל הבגרות המוקדמת,
אין לי אומץ להתאבד.
ואני מחכה ומחכה לדחיפה האחרונה כי אני יודעת שתבוא מתישהו.
כל כך קל להגיד שכן, אתה מבין, אתה ראית אנשים כמוני, אתה היית כמוני, אתה יכול להזדהות איתי.
לכולם רע,
אולי אני צריכה לשמוח שעדיין יש לי בית,
שההורים שלי בחיים,
שיש לי מה לאכול לארוחת צהריים,
אבל אני מרגישה כאילו כל מה שבתוכי קרס ומת כבר מזמן,
ולא משנה כמה אנשים אחרים יש בעולם שסובלים, הרבה יותר ממני,
אף אחד אף פעם לא יבין אותי ולא יידע מה עובר ספציפית עלי.
איך זה להיות לבד.
כמה זמן אפשר לחכות לדחיפה הזאת שתבוא? הרי היא באה לעיתים כל כך קרובות,
כן, אני כאן כדי לחפש תשומת לב, כדי להעביר את המסר שיש אנשים שרע להם, שאין להם בשביל מה לחיות, ושלדעתי הגלולות שיוצרות שמחה מזוייפת לא יעזרו לאף אחד.
אני כאן כי אם משהו יקרה לי מחר או בעוד שנה, אני רוצה לדעת שלפחות פתחתי את הלב איפושהו, ואנשים, שאולי אף פעם לא יכירו אותי או יראו אותי, לפחות ידעו מה עבר עלי באותו הרגע, אפילו עם הם לא יזכרו, אני אדע שאולי למשך דקה שלמה למישהו היה אכפת, מישהו קרא את ההודעה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,אני לא יודעת מה שמך.קראתי-כנסי!
A30/03/2011אני כן מבינה את מצבך.
אני יודעת שקשה לך להאמין.
פשוט תצרי איתי קשר איכשהו..ואז תביני....יש לך מייל...או משהו לא פומבי כל כך???
בא לי לדבר איתך...נראה לי שיש על מה...
מחכה לתגובה..תחזיקי מעמד בינתיים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח ליצור איתך קשר...
אנונימית31/03/2011אני אני מעדיפה לא לפרסם כאן את הדואר האלקטרוני שלי.
יש סיכוי שאולי תפרסמי את? כתובת דואר אלקטרוני.. מספר אייסיקיו או כתובת מסנג'ר..
אשמח לדבר עם אנשים שטוענים שהם מבינים אותי ולהעמיק את השיחה הזאת עוד יותר...
כי בימים האחרונים כל מה שאני מבקשת זה שמישהו יקשיב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי כנסי
A31/03/2011התלבטתי לא מעט אבל בגלל שאני יודעת שאת כ"כ סובלת..מממ...
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
סהר01/04/2011את כותבת על המוות כפיתרון,
פיתרון לסבל ולבדידות,
פיתרון לאדישות ולקרירות שאת מרגישה מהסובבים אותך
פיתרון לתחושה מתמשכת של חוסר שייכות, להרגשה הזאת שאת לא כמו כולם,
נשמע שכמעט והרמת ידיים...
שהדרכים האחרות להתמודד לא עובדות,
או דורשות ממך כוחות שאת לא מצליחה לגייס,
או שפשוט לא מרגיש ששווה להתאמץ יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה הרגשה שתיארת גם לי יש
A01/04/2011לא יודע מה לעשות. ואני מטופל כבר באלף כדורים וכלום לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אבל למה אתה קורא לעצמך באותו
A01/04/2011הכינוי כמו שלי??? כדי שיחשבו שאתה זה אני????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..הכגדעיג29/03/2011
שלום, יצא לי להיות אצל כמה וכמה פסיכיאטרים.
אובחנתי בהרבה "הפרעות" שונות,
אובססיה כפייתית, הפרעת אישיות גבולית, דיכאון, חרדה חברתית, בעיות קשב וריכוז.
עכשיו התחלתי טיפול אצל פסיכיאטרית חדשה,
ואיך אני אגיד לכם?
אני לא רוצה תגיות חדשות על עצמי, עוד סיבות לשנוא את עצמי ולהרגיש רע.
הפסיכיאטרית שלי אמרה שיכול להיות שכל הבעיות האלה נוצרו מבעיה אחת,
כמו למשל הפרעת אישיות גבולית שיכולה לגרום גם לדיכאון וגם לחרדה וכו'
או שכל הבעיות האלה נוצרו עם הזמן בגלל שהרבה אחרי שהופיעו אצלי סימנים שמשהו לא בסדר אצלי, ניסיתי להתגבר על זה לבד ובמשך 20 שנה סבלתי עד שהתחלתי טיפולים שונים.
זה יכול להיות הרבה בעיות ביחד או שהפסיכיאטרית באמת צודקת?
יש לנו פגישה בעוד שבועיים ואני חוששת מאיבחון והכל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
הכגדעיג29/03/2011גם אובחנתי עם הפרעות חרדה ובעיות עצבים
אתם מבינים על מה אני מדברת? אלף איבחונים שונים,
שאני מזדהה איתם לגמרי ולא מתנגדת אליהם, אבל זה לא יכול להצטבר לנצח
אתם רוצים להגיד שבאמת יכול להיות בן אדם עם 425648796 מחלות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת הרגעה חזקהאורנה29/03/2011
מה נחשבת להיות תרופת ההרגעה החזקה ביותר שקיימת בשוק שמתאימה יותר מטבע הדברים
למצבי מתח ולחץ קיצוניים ופחות לחרדה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת הרגעה חזקה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011CLONEX
XANAX* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוזאקסל29/03/2011
שלום, לפני יומיים מלאו לי 18,
שבועיים לפני תחילתה של שביתת העובדים הסוציאלים יצרתי קשר עם עובדת סוציאלית ופסיכיאטרית מטעמה, שעזרו לי עקב נטיות אובדניות ופגיעה עצמית.
בזמן השביתה עברתי מספר משברים ופגעתי בעצמי, הייתי על סף התאבדות,
כרגע אני מרגישה את הדיכאון חוזר, אני מקווה לדבר על כך עם העובדת הסוציאלית בהקדם האפשרי, אבל הפסיכיאטרית שהיא הצמידה לי לא מוצאת חן בעיניי בכלל, יש לכך סיבה אבל אני לא רוצה להעמיק.
אני מרגישה שאני מאבדת שליטה על עצמי, אני מפחדת שהכל ייגמר רע,
אני לא יודעת מה לעשות.
והפסיכיאטרית אומרת שזה רק משבר של גיל ההתבגרות.
והעובדת הסוציאלית? מה היא יכולה לעשות? מסכימה איתה ואומרת לי לתת לה עוד סיכוי כי היא יודעת את העבודה שלה.
היא לא איבחנה אותי, ובמשך השיחה שלנו, שהתקיימה פעם אחת ויחידה, שבה היא לא נתנה לי להגיד שום דבר והחליטה בעבורי שיש לי מאניה דיפרסיה, חרדה חברתית ובעיות קשב וריכוז, כאשר המידע היחידי שהיה לה עלי הוא שניסיתי להתאבד.
כמובן שהיא מיהרה לספר על "הבעיות" שלי להוריי ולדחוף לי רסיטל 30 מ"ל "באופן זמני" , אני שוקלת להתאשפז, לגשת למחלקה הפסיכיאטרית בסורוקה או מקום שהוא בסגנון אתנחתא ולבקש עזרה, אבל אין לי כסף, אין לי את תמיכת ההורים, אין מישהו שיבין אותי, וכל מה שאני רוצה זה רק לצאת מהמצב שבו אני יודעת שיש חשש לחיי, כאשר בכל רגע אני יודעת שאני יכולה לאבד שליטה ולהרוג את עצמי למרות שאני לא רוצה שזה מה שיקרה.
לאן אני יכולה לפנות? ניסיתי להשיג פסיכיאטר מטעם קופת החולים שלי אבל הוא גם לא הקשיב לי, ברגע שנכנסתי ופתחתי בדבריי הוא ניסה לדחוף לי קלונקס, יש מקום כלשהו בארץ שבו יקשיבו לי ויבינו אותי לפני שיקרה משהו רע?!
תודה לכל מי שקרא ויענה, תודה רבה, אני מרגישה כל כך אבודה ובודדה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו..
אקסל29/03/2011שאלתי בפורום אם כדאי לי להגיב לעובדת הסוציאלית\פסיכיאטרית
שיש לי חשש מאד גדול וסביר שאני סובלת מהפרעת אישיות גבולית
איבחנתי את עצמי, והזדהיתי מאד עם כל התופעות,
אני יודעת שאני לא פסיכיאטרית מומחה, אבל אני מכירה את עצמי יותר טוב מכל פסיכיאטר בעולם.
כפי שתיארתי בהודעה הקודמת, הייתי רק בפגישה אחת בה הפסיכיאטרית קבעה מהן בעיותיי, אני לא יודעת עם היא עשתה את זה במכוון כדי לבלבל אותי או שהיא התכוונה לזה בכל הרצינות,
אבל אמרתי לה שאני חוששת שיש לי הפרעת אישיות גבולית והיא צחקה וענתה לי שאני מדברת שטויות ומה אני כבר מבינה בזה? יצא לי לדבר בעבר עם פסיכיאטר דרך הודעות באימייל, דיברנו איתו הרבה על החששות שלי והוא היה הראשון שהעלה בפניי את הפרעת האישיות הגבולית, הלכתי לספרייה ולקחתי ספר על ההפרעה, קראתי, והבנתי שאני לא לבד. הבנתי שיש עוד אנשים בדיוק עם אותה הבעיה.
הרגשתי הקלה עצומה וחשבתי שבעתיד כשאדבר עם פסיכיאטרית היא תוכל לעזור לי,
אבל במקום זה, כשסיפרתי לה זאת היא אמרה באותן המילים "הפסיכיאטר שאמר לך את זה היה מאד טיפש, ואת לא יותר מנערה עם תסמינים היפוכונדריים"
אני יודעת שאף אחד כאן לא יוכל לעזור לי, אבל אולי להמליץ? כפי שציינתי בהודעה הקודמת, אין לי כסף או תמיכה כלשהי, אני לא יודעת לאן לפנות לצורך אבחון או אישפוז או עזרה! אני מתחילה לפתח חששות שאף אחד בעצם לא יקשיב לי וזה רק מוסיף לדיכאון שיש לי כבר.
האם בסופו של דבר עשיתי את הדבר הנכון? הייתי צריכה לספר לה על חששותיי? מדוע היא התייחסה אלי כאל טיפשה והורידה את כל הביטחון העצמי שהצלחתי לאסוף בשביל השיחה הזאת? זה אחד מאותם הטריקים של הפסיכיאטרים או שהיא באמת עשתה טעות נוראית על חשבוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין את כל מה שעובר עליך! זה גם
יהיה טוב!30/03/2011זה גם עבר עלי.
עברתי בערך 7 פסיכאטרים שונים, אל תקבלי את דבריהם כתורה מסיני. אבל בגדול הם מקצועיים מאד.
יש טובים יותר ויש טובים פחות. מנסיוני היותר מבוגרים ומנוסים הרבה הרבה יותר טובים. בכל אופן הם אומרו לי דברים שבהתחלה לא האמנתי- אבל הכל התקיים ולכן אני מציע לך כן להאמין למה שאומרים לך.
אם את לא מרגישה שהמקרה שלך הוא "מקרה של אשפוז דחוף" (משהו פסיכוטי/ התאבדותי) לא ממליץ לך לעבור דרך "עובדים סוציאלים" ולשכת הרווחה של המדינה- הם איטיים להחריד, ובנוסף, אפישהו אתה מסומן כבעייתי לצבא/ כל מיני עבודות כמו להיות מורה וכו'
תעברי דרך קופת חולים. שם תמצאי את הסיפור יותר מהיר וצוות הרבה הרבה יותר איכפתי.
בכל אופן- קחי את הכדור, היום. את תראי כמה רגועה הוא יעשה אותך בתוך שבוע שבועיים.
תני חיוך (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשימוש ברספרידלאייל29/03/2011
אני סובל זה שנים רבות מהפרעת חרדה חמורה ומטופל בנרדיל. לאורך השנים היו נסיונות רבים להחליף את הנרדיל בתרופה חדשה יותר-אולם לא הגבתי לשום טיפול למעט לנרדיל שממש מציל את חיי.
לאחרונה אני סובל מדכאון, למרות שהנרדיל היא תרופה אנטי-דכאונית. מאחר שלא ניתן לשלב תרופות אנטי-דכאוניות עם נרדיל, המליץ הרופא שלי על טיפול ברספרידל 1 מ"ג כתוספת.
האם זה באמת עשוי לעזור והאם יש תרופות אחרות שניתן לקחת עם הנרדיל ושיעזרו לי בבעיה הדכאונית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לשימוש ברספרידל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011יש להיצמד להמלצות הרופא המטפל, אין בידינו את כל המידע על מנת לענות, רשימת התרופות בעבר, מינון ומשך הטיפול, התגובה ואו תופעות לוואי וכו''...
מומלץ לברר זאת מול הרופא המטפל, לאחר הכנת רשימה רלוונטית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיחנה29/03/2011
שלום
רציתי לשאול האם התרופה אביליפי עוזרת גם במצבים של חרדה דיכאון וחוסר מצב רוח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביליפי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011התרופה מאושרת על ידי FDA האמריקאי במצב דיכאון עמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי בהתקפי חרדה.אליהו29/03/2011
מזה כחודש אני נוטל ציפרמן בהדרגה(בשבוע וחצי האחרונים-כדור אחד ביום) ,בעקבות התקפי חרדה ותהליך מקביל של גמילה מאלכוהול..בשבוע האחרון אני סובל,בעיקר בלילה,לפני השינה ובמהלך השינה מזרמים בגוף ובראש,כעין התחלה של התקף,עם תחושות מוזרות בבטן.אני מודאג מתופעות אלו,האם זו ריגרסיה או תופעה הנובעת ממינון הכדור או שמא הכדור אינו מתאים לי?
אנא עזרתכם.
בתודה מראש,
אליהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי בהתקפי חרדה. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011נשמע כמו תופעות לוואי, תשתדל לקחת לאחר אוכל, בטן מלאה, תוספת כדורי הרגעה לזמן קצוב ואו הפחתת מינון ציפרמיל ועליה איטית יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים בגלל מחלת לבטל שוקי29/03/2011
אני בן 43 סובל מקרדיומיופתיה פירפור פרוזדורים אי ספיקה בחודש דצמבר הושתל לי דפיברילטור ובגלל פירפור הפרוזדורים קיבלתי כבר שתי שוקים חשמלים ומאז איני יכול לתפקד כרגיל אני מפחד לצאת מהבית מפחד להיות לבד או לנהוג אני חושב שאני נכנס לדיכאון שאלתי היא אם יש קשר בין מחלתי בלב לבין המצב הפסיכולוגי של כמו כן רציתי לדעת אם אני יכול לתבוע נכות בגלל מצבי מביטוח לאומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגלל מחלת לב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011אכן יש קשר, מומלץ לקבל עזרה מיקצועית, טיפול נוגד דיכאון וחרדה וכן טיפול בשיחות, פסיכוטראפיה.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה לרופא פסיכיאטר לחוות דעת שניהבראל לביא29/03/2011
אני רוצה להחליף פסיכיאטר מטפל, לפסיכיאטר חדש שלא יכיר את התיק הרפואי ההסטורי, וזאת לצורך אישור שאני בריא נפשית. האם אוכל לעבור לרופא פסיכיאטר חדש, לצורך אבחון שאני בריא נפשי, מבלי לתת לרופא הפסיכיאטר החדש טופס הסכמה לראות את התיק הקיים (אצל הרופא הפסיכיאטר המטפל) ? אני רוצה את אבחנתו של הפסיכיאטר החדש אובייקטיבית, נקיה מכל השפעה וסטיגמה שעלולה לצוץ מראיית התיק הקיים. וזה תנאי יסודי.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה לרופא פסיכיאטר לחוות דעת שניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011כמובן, אתה יכול לפנות באופן פרטי לקבל הערכה והתרשמות פסיכיאטרית, ברור שחלק מהבדיקה זה שאלות לגבי עברך והתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון ומאניה דפרסיהסוליס29/03/2011
שלום!
אני מאובחנת כסובלת מדכאון בשלוש שנים האחרונות,
אני מטופלת בפריזמה.
כבר זמן רב אני חושבת שאני סובלת ממניה דפרסיה או בנוסף.
שניסיתי לאבחן את עצמי ממש לא קיבלתי תשובה ברורה וחשבתי אולי שאני סובלת מציקלותימיה.
איך אוכל לדעת יותר ברור?
האם הפרוזאק עוזר לתסמונת דו קוטבית?
מהו הטיפול הנכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון ומאניה דפרסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור30/03/2011בדרך כלל למי שיש רגישות להפרעה דו קוטבית, עלול להגיב לנוגד דיכאון בהתפתחות מצב מאני ואפילו מצב פסיכוטי. יש לברר גנטיקה ומשפחה ועדות אובייקטיבית לגבי מצבים מאני/ מאניפורמיים מהסובבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)