מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארכיטיפים של יונגאורנה13/04/2011
רציתי לדעת קצת יותר על הארכיטיפים של יונג והכיצד הם באים לידי ביטוי בטיפול השיחתי עם החולה הגבולי[borderline diss[
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארכיטיפים של יונג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011יותר נכון להתמקד בתיאוריה של אוטו קרנברג וכן DBT כאשר מטפלים בהפרעת אישיות גבולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים...זוהר12/04/2011
שלום,
אני בחורה אמוציונית,וזה מתבטא בעצבים מוגזמים.
זה מתפרץ בתוקפנות ולפעמים אלימה,זה פוגע לי בשקט הנפשי שלי ולתיפקודי היומיומי.
אני מאוד רוצה לדעת איך מטפלים\מונעים את זה?
גם אם זה דורש תרופות מסויימות אני מוכנה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011יש צורך לתכנן את הטיפול , מענה תרופתי ( ביולגי- התאמה לאחר בדיקה באופן אינדיבידואלי) , מענה פסיכולוגי ( שיחות , דינמי או CBT ) וכן התייחסות סביבתית , גורמי דחק סביבתיים, חברים, עבודה ומשפחה, יש לברר גורמים סטרסוגנים ולנסות להפחית ואו להתמודד איתם בעזרת שיחות טיפוליות. ( פסיכיאטר או פסיכולוג קליני, כמובן אם יש צורך בתרופות אז פסיכיאטר עדיף מבין השניים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעומת רמוטיבלירון12/04/2011
האם ציפרלקס 10 מ"ג יותר חזק משמעותית מרמוטיב 2 כפול 250?
המינון נקבע בעיקר לפי מה?
הבנתי מהמרשם שציפרלקס עלול לפגוע בעירנות ואילו רמוטיב לא פוגע?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומת רמוטיב - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011נושא אינדיבידואלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי דיכאוןאריאל12/04/2011
שלום,
אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית זמן מה, ובחודשיים האחרונים עלה הרעיון להעזר בטיפול תרופתי כיוון שיש לי סממנים של דיכאון קל עד בינוני שמלווה אותי מס' שנים לסירוגין.
אני באופן אישי דיי נרתעתי אבל הלכתי להיוועץ אצל פסיכיאטר שטען שהדיכאון אינו חמור ושזה עשוי לעזור ולהקל, ורשם לי ציפראמיל.
קראתי אודות תופעות לוואי ונתקלתי בלא מעט תגובות מצד אנשים שניסו וציינו כי העלו במשקלם מס' לא זניח של ק"ג.
יחד עם זאת, תופעת לוואי זו לא מצוינת במפורש בכל מדריך תרופות אינטרנטי.
האם אכן השימוש בתרופה גורם להשמנה?
האם יש תרופה לטיפול כנגד דיכאון שהיא ללא תופעת לוואי כזו של השמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת. לוואי זה אינדיבידואלי
עדן13/04/2011כשם שתרופה עשויה לגרום לעירנות אצל מטופל אחד היא עשויה לגרום למטופל אחר עייפות וישנוניות וכו למרות שבדרך כלל יש תרופות ספציפיות שרשום או זה או זה.
על ציפראמיל אין יותר מידי אנשים שיעידו שעלו במשקל, להיפך, בשבועות הראשונים רוב הסיכויים שחווים חוסר תיאבון ומכך שאכילה מעטה וירידה במשקל.
תרופה שידוע שעשויה לגרום לעלייה במשקל היא מיררמרון\מירטאזאפין.
ציפראמיל=רסיטל היא תרופה חלשה יחסית מהSSRI ולכן היא נרשמה לך משום שהסממנים שלך הם קלים ולא מעבר. סביר מאוד שלא תעלי במשקל ואף תרדי, וגם סביר שאולי תעלי במשקל.
אפשר למנוע את זה ע"י שליטה ובקרה מבחינת תזונה נכונה ופעילות גופנית. כמו כן גם לבוא בגישה של קבלה והבנה וניסיון של מה שיכול מאוד לעזור לך.
בנוסף נסי לזהות מתי הרעב הוא רגשי שמומר לפיזיולוגי כביכול, מתי זהו "רק" תיאבון ומתי את באמת רעבה.
התרופות עובדות על מע' העצבים שאחראית על שינוי טמפ', תחושות של חום וקור, תיאבון או חוסר תיאבון, רעב שובע, עייפות, מרץ, עירנות, מצבי רוח וכו'- ויכול להיות שתרופה אחת תשפיע שונה על מטופלים שונים.
תלוי בכל מיני גורמים וגם בגוף של כל אחד.
אני ממליץ כן לנסות את התרופה ולא לקבוע ישר.
חוץ שרוב אם לא כל ת. הלוואי חולפות כעבור מקסימום מס' שבועות מתחילת הטיפול.
התשובה הינה נטו מידע ואינה מקצועית. אני לא רופא ולא בעל מקצוע כזה או אחר לכן יש לחכות לתשובת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדי דיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011העליה במשקל יכולה להיות רבות כחלק משיפור הדיכאון ולא בהכרח קשר ישיר לתרופה, הכי פחות השמנה ,נושא אינדיבידואלי ולא גורף, לוסטראל ופרוזאק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת.לוואי - למיקטל...?!אבי12/04/2011
שלום רב,
האם תופעות הלוואי של הלמיקטל=טישטוש קל בראיה וקושי לישון בלילה,אמורות לחלוף - כאשר תעבור תקופה,שבה הגוף יסתגל לתרופה (מינון 100מ"ג)?
תודה רבה מאוד מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת.לוואי - למיקטל...?! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011יש לברר מחלות רקע, רגישויות ועוד, מומלץ לברר זאת מול הרופא המטפל. רק לאחר מכן ניתן לתת תשובה מיקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה דחופה!!!גלי11/04/2011
שלם רב,
אחותי בת 25 נוטה לדיכאונות בימים האחרונים מצבה החמיר והיא כל הזמן מאיימת שהיא לא רוצה לחיות והיום ראיתי שהמצב עוד יותר החמיר והיא פוגעת בעצמה , ראיתי סימנים של שריטות , אני חייבת לציין שהיא שיתפה אותי שהיא פוגעת בעצמה אבל לא ציינה איך וכשמתי לב ושאלתי אותה מה זה אז היא אמרה כלום היא לא הייתה מוכנה להודות.
אני לא יודעת מה עלי לעשות
בבקשה תעזרו לי כיצד לעזור לה
אני ממש בלחץ
בתודה מראש
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה דחופה!!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011יש צורך לפנות לעזרה מיקצועית, לשתף משפחה, להתייעץ עם רופא משפחה, לנסות להזמין איש מיקצוע, עובדת סוציאלית ( אפילו מהרווחה), פסיכולוג, פסיכיאטר.
בשלב ראשון הכי פשוט, שתפנה לרופא משפחה בקופ''ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אחזקה של זיפרקסהליאור11/04/2011
ב"ה
שלום!לפי ניסיונכם הקליני, באבחנה של סכיזופרניה, בזמן רמיסיה ניתן לקבל זיפרקסה במינון של 5 מ"ג? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אחזקה של זיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/04/2011מינון נמוך יחסית, אך אם יעיל זה עדיף, פחות תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מרמוטיב לציפרלקיוסי11/04/2011
נטלתי כמה חודשים רומטיב 250 כפול 2 . זה כן עזר אבל לא לכל היום. אני עובר לכדור ציפרלקס. רופא משפחה נתן לי 10 מ"ג וביקש כמקובל שאטול חצי כדור בשבוע ראשון .
אני זקוק דווקא בתקופה זו ליותר.
האם אני יכול ליטול יחד עם החצי הנ"ל ,באותו יום, אך בחלקים נפרדים של היום, גם רמוטיב אחד 250 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מרמוטיב לציפרלק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/04/2011התשובה : לא !!!
אסור לשלב את התרופות בגלל סכנה לתופעות לוואי לא פשוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזינאן וזיפרקסה-המשך שאלהחנה10/04/2011
דוקטור ירדן לוינסקי שלום
בתשובה לשאלה ענית לי שאם נוזינאן וזיפרקסה גורמות לאיבוד שליטה על השתן אז צריך להוריד מינוןן אבל מה יהיה על הנפש איזה טיפול יהיה כיסוי בינתיים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזינאן וזיפרקסה-המשך שאלה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי11/04/2011צריך ללכת לפסיכיאטר שמטפל ומכיר את המטופל ולשקול אם צריך כיסוי אחר או שמדובר במינון יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטראלשיראל10/04/2011
היי,
אני נוטלת לוסטרל כבר קרוב לשלושה חודשים,
כרגע המצב ב"ה טוב ואני מתחילה לרדת במינון,
השאלה שי, האם ההשמנה שנובעת מהכדור היא התנפחות שיורדת לאחר הפסקת נטילת התרופה,
או שע"מ לחזור למשקל שלי אצטרך לעשות דיאטה,
במידה והירידה היא ללא דיאטה,
אשמח לדעת תוך כמה זמן בערך חוזרים למשקל התקין מרגע הפסקת נטילת הגלולה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה ממש ממש חשוב לי,
שיראל10/04/2011אשמח אם תענו לי, אני ממש עצובה מזה:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ממש ממש חשוב לי, - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011אם עליה במשקל כתגובה ישירה - יש סיכוי שיהיה ירידה במשקל.
עליה במשקל לפעמים משנית לשיפור במצב רוח וירידה בעותמת הדיכאון
מומלץ דיאטה ופעילות גופנית בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין והתקפי חרדהרונן10/04/2011
אני סובל לא מעט פעמים שאני לוקח ריטלין מהתקפי חרדה הכוללים לחץ בחזה,נשימה בכבדות והתנשמות,דפיקות לב,קשה לי ללמוד בלי זה אבל הרבה פעמים פתאום לאחר כמה שעות(לוקח ריטלין ארוך טווח) אני מקבל פתאום התקף כזה וממש נבהל ,האם ההתקפי חרדה בעצם הם תופעות גופניות סובייקטיביות ללא סיכון או שבאמת בזמן התקפי חרדה יש סיכון להתקף לב כמו שהחרד מרגיש בזמן התקפת חרדה?
כמו כן אני סובל מהפרעות קשב וריכוז מספר שנים ודכאון קל נלווה,לאחרונה התחלתי ליטול ריטלין,אני באופן כללי לפני שהתחלתי ליטול הרגשתי בדר"כ מאוד עייף ,מעורפל,מעופף,חסר יכולת להקשיב למה שמדברים אלי ,חסר יכולת לשבת ולקרוא מעל 10 דקות רצופות,הריטלין באמת עזר לי לשבת הרבה יותר ללמוד אך ההתקפים האלה ממש מבהילים אותי כל פעם .מה עלי לעשות?
שמעתי שיש גם תרופות אנטי דיכאוניות שמשפרות את האפקטים של הפרעות הקשב והריכוז וגם עוזרות בפאן הנפשי לדיכאון קל כגון:נורפארמין וולבטרין.
האם כדאי לי לנסות לעבור לתרופות האלו כיוון שכנראה שהריטלין עוזר להעיר את מערכות הגוף שלי אך ממריצות את בלוטת האדרנל אשר גורמות לי להתקפי חרדה בזמן הנטילת תרופה...על מה היית ממליץ לי?
על מה עובד הנורפארמין?קראתי בספרים שהיא התרופה נוגדת דיכאון היעילה ביותר להפרעות קשב וריכוז...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין והתקפי חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011לאחר נטילת ריטלין יש לעקוב אחר לחץ הדם ודופק, יש צורך לניטור אקג כבסיס להשוואה לעתיד.
תרופה שיכולה לעזור, אדרונקס, דומה לסטראטרה , המאושרת בארה''ב לטיפול ב ADHD .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה חברה שלי סובלת?חברה מודאגת10/04/2011
שלום,
יש לי חברה שהשתגעה, במלוא מובן המילה.
זה התחיל בזה שהיא היתה מדברת במשך שעות על שטויות, דברים שלא קשורים אחד לשני וכו'..
אחר כך זה החמיר. היא התחילה לדבר על זה שמסוכן לנו לחיות כאן "יש כאן יותר מדי לבבות פועמים, צריך לברוח למקום מוגן" היא אמרה לכמה חברים ומיד אחר כך הלכה לדפוק בבתים של אנשים ולצעוק עליהם שצריך להכנס למרחבים מוגנים כי עומדים להרוג אותנו..
היא היתה אצל פסיכיאטרים והבנתי שלאחרונה אישפזו אותה בנס ציונה ואסור אפילו לבקר אותה.
היא סיפרה שכשהיא היתה ילדה היא עברה הטרדה מינית על ידי בן דוד שלה ובמשך כמה שנים גם גרה במקום שנחשב מסוכן, שפצמ"רים ויריות היו חלק משגרת היום (למרות ששום דבר נורא לא קרה..)
אולי יש קשר לדברים האלה ואולי לא.. אני רוצה מאוד לדעת ממה היא סובלת ואם יש דרך כלשהי לעזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה חברה שלי סובלת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011לא נראה לי נכון לעשות ספקולציות על מישהי שכעת מטופלת ואולי באשפוז וכן בנוסף חסר מידע רב לשם אבחנה מיקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רצינית! מבקשת עזרה!!A09/04/2011
אני נואשת לגמרי!!! אני נוטלת את התרופה סרוקוול xr בערך משהו כמו קצת יותר מחצי שנה....אני עולה במשקל וחוששת מה יהיה הלאה מהבחינה הזאת....אני כבר לא יודעת מה לעשות!! אני כבר מתחילה לחשוב שעדיף בלעדיה ואני נמצאת בהתלבטות קשה! מכיוון שנפשית היא עוזרת לי אבל בוא זמנית גורמת לי להרגיש רע מאיך שהשמנתי ושאני לא מצליחה להתגבר על זה...אני לוקחת אותה לפני השינה ובמשך הלילה כל הזמן קמה לאכול!! מה עלי לעשות???!!! אם אפסיק לקחת את התרופה מצבי הנפשי יתדרדר!!! אין פיתרון לדבר הזה???!!!
::::::::::::::::::::((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תתייחסו
A09/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה רצינית! מבקשת עזרה!! - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי11/04/2011מכיוון שלא הסברת מדוע את לוקחת את הטיפול הזה קשה לי לענות אבל באופן עקרוני אם יש תופעת לוואי שמאד מפריעה הדבר הראשון הוא ללכת לרופא שמכיר אותך או לרופא שבפניו מוצגים כל הנתונים על מצבך ולדון איתו על היתרונו, החסרונות והאפשרויות האחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה רצינית! מבקשת עזרה!! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/04/2011התמודדות עם השמנה: פעילות גופנית, דיאטה, לשלב טופאמקס כמייצב וכן מעודד ירידה במשקל, במקרה ויש שינוי בשומני הדם וסיכון לסוכרת יש לישקול להחליף לתרופה אחרת. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניורוסטניהצביקה09/04/2011
שלום
רציתי לדעת פרטים על המחלה הזאת יותר לעומק
אני חי איתה כבר 25 שנים
בתחילת המחלה כשהיא פרצה סבלתי מתופעות של כאבים גופניים קשים כאבי ראש קשים כאבים בחזה יום יום וכן חרדות קשות מאוד וביקורים יום יומיים אצל רופאים וגם בחדרי מיון
כיום כמעט ואין לי חרדות לא בגלל הטיפול אלא בגלל המצב הנפשי שיותר קשה לי להיכנס למצב של חרדה בגלל התרופפות העצבים הטוטלית למשל אצל רופא שיניים שהייתי נכנס היו לי חרדות מאוד חזקות היום כמעט אםס חרדות גם כשעושים ליזריקה שבעבר הייתי מתעלף בגללה
אני חי ביום יום במחשבות יאוש שאני במצב סכנה לחיים בגלל המחלה הזאת
ההרגשה שהעצבים שלי "נגמרים" אני היום נהנה מעט מאוד מהחיים בגלל המצב הזה
פחות נהנה מאוכל מסקס שכמעט ולא מקיים התחושות הגופניות מאוד כהות
אני מרגיש צכמו מת מהלך
כול המצב הזה גורם לי לדיכדוך ליאוש ופשוט הרגשה שנמאס לי שום דבר לא משפר את ההרגשה או את המצב שלי
אני מטופל ברסיטל וקלונקס
שהם מעט עוזרים לי ניסיתי הרבה תרופות אחרות אנטידיכאוניות ולא סבלתי אף אחת
והרסיטל כן אני יכול לקחת היא לא מרדימה אותי ולא גורמת אי שקט או כאבי ראש כמו האפקסור
רציתי לקבל פרטים יותר לעומק בקשר למחלה הזאת האים היא באמת מסכנת חיים
איזה טיפולים אולי חדשים יש למחלה הזאת
אני פשוט לא מבין אותה בכלל ולא רואה שום תיקווה
תודה מראש על כול אינפורמציה יעוץ מה לעשות עים עצמי אני ביאוש מוחלט
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניורוסטניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/04/2011ההתייחסות להפרעה עם מרכיב נפשי וגופני. לפי התיאור הנ''ל, ממליץ לפנות לבדיקה מסודרת אצל פסיכיאטר ותיכנון טיפול אפקטיבי, זה לא הכי חשוב שמות אקזוטיים , חשוב להשיג שיפור באיכות החיים והפחתת הסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסטימיה יכולה להירפא?אני..08/04/2011
שלום לד"ר.
האם דיסטימיה יכולה להירפא לחלוטין בטיפול נכון וממושך?
האם ישנו מצב שבו למרות טיפול אין שינוי משמעותי?
טיפול זה למשל CBT או טיפול דינאמי וכמובן בשילוב עם טיפול פסיכיאטרי.
אני חושש לא להירפא לגמרי.
האם הטיפול יורד לשורש הבעיה או רק מקל בסופו של דבר על הסימפטומים?
מה אחוז האנשים שאינם נרפאים מדיסטימיה למרות פנייה לטיפול וביצועו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסטימיה יכולה להירפא? - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי09/04/2011אין סטטיסטיקה מדוייקת. דיסטימיה יותר קשה לטיפול מדיכאון מאג'ורי ולכן פחות מגיבה לתרופות או לטיפול פסיכולוגי.
השאלה העיקרית היא האם להמשיך עם מצב נתון או לשנות אותו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר..תודה על התשובה אך מה ז"א
אני..11/04/2011האם לשנות את המצב או לא?
התכוונת- האם לקחת טיפול או לא?
או האם לשנות את הטיפול הנלקח?
אני מאובחן דיסטימיה ואני חושש לא להירפא.
אני רוצה ומוכן פחות או יותר להשקיע מאמצים לשם כך.
אבל לא יכול להיות שזה יהיה כך כל החיים!!! זה לא מתקבל על הדעת.!!!
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ד"ר..תודה על התשובה אך מה ז"א - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי11/04/2011כאמור, ללכת לטיפול. העובדה שמשהו קשה יותר או מורכב יותר לא צריכה למנוע ממך לטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)