פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ניתן לקחת טרמדקס ואטופן יחד עם
    שיר
    23/04/2011

לאחרונה עברתי איבחון ל-ADHD, והתחלתי טיפול בוולבוטרין וריטלין LA30. במקביל הנני סובלת מבעיות בחוליות האגן והאורטופד המליץ על שילוב של טרמדקס וואתופן לטיפול בכאב. האם ישניה איזושהיא מניעה מלקחת תרופות אלו ביחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת טרמדקס ואטופן יחד עם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

התרופות עובדות במנגנונים שונים, אין מיגבלה חד משמעית, ככל שידוע לי. תמיד מומלץ זהירות וכן להתייעץ עם רופא המשפחה, לגבי תיפקוד הכבד והכליות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור נגד דיכאון
    חלי
    23/04/2011

האם שלוקחים כדור נגד דיכאון שמשרה גם שינה מתי אמורה השינה להסתדר גם בכרך 6שבועות כמו לדיכאון תןדה

לקביעת תור
    סגירה
    כדור נגד דיכאון

הוספת תגובה

• כדור נגד דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

זה שאלה מאוד אינדיבידואלית, בעיית שינה יכולה להיות משנית לדיכאון ואז תסתדר לאחר תגובה ושיפור הדיכאון, אך בו בזמן, הפרעה יכולה להיות ראשונית ללא קשר לדיכאון. יש לברר זאת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות דיכאון וחרדה
    ראובן
    23/04/2011

שלום רב, אני בן 55 הסובל ממספר אירועים מוחיים חוזרים ונשנים, סוכרת עם נוירופטיה, דיכאון מגורי והפרעת פאניקה תגובתית לאירועים המוחיים. אני נוטל מזה כחצי שנה סימבלטה 120 מ"ג, עם הטבה מסויימת בכאב הנוירופטי, אך ללא הטבה במצבי הנפשי. האם שילוב של התרופה אלטרול בנוסף לסימבלטה יכולה להשפיע לטובה? אודה על תגובתך.

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות דיכאון וחרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

אלטרול- תרופה טריציקלית עם פרופיל תופעות לוואי לא מבוטל. הייתי ממליץ להימנע, במיוחד על רקע בעיות גופניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מהותית וחשובה עבורי מאוד
    רעות
    22/04/2011

שלום
    אני בת 26. סובלת מבולימיה כבר 9 שנים, לפעמים תקופות טובות יותר ולפעמים גרועות יותר. אך הבולימיה היא רק תסמין, היא לא סיבת שליחת ההודעה הזו. אני חווה בשנה וחצי האחרונות המון חוסר שקט נפשי וחרדה רבה בחיים. מחשבות טורדניות, פילוסופיות ותחושת חוסר תכלית ועצב עמוק. טופלתי בעבר בפלוטין, הגעתי עד 60 מ"ג ואז התרופה הפסיקה להשפיע. ניסיתי גם את נגזרותיה- רסיטל וכו, וללא שינוי. מסיבה זו ניסיתי ויאפקס, ששם הניורואנדרנלין הי לי חזק מידי והגוף שלי היה כמו על סמים מעוררים. הפסקתי מייד.
    כרגע אני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג ומכיוון שגם היא לא משפיעה ועובדה שאני נוטלת אותה כבר חצי שנה- וחוסר השקט לא מפסיק. הדיכאון והחרדה אוכלים אותי אף יותר. כל יום, כל שעה דקה ושנייה. מהרגע שאני פותחת את העיניים עד שאני עוצמת אותן. חרדה נוראית מהעתיד, מערכות יחסים ועוד.

רציתי להתייעץ לגבי החלפת תרופה. אציין כמה ואשמח מאוד אם תוכל לייעץ לי לגבי התרופה המתאימה ביותר למה שתיארתי כאן עכשיו (דיכאון, חוסר שקט, הפרעת אכילה, אובססיביות וחרדות)

איקסל
    רמרון
    אנדרונקס
    פבוקסיל
    זייבן
    וטופרניל\פרמניל

לא בחרתי בקבוצות ה SSRI מכיוון שכנראה הן לא משפיעות עליי יותר.
    היש לך דרך להכווין אותי לאיזה תרופה הכי "מוצלחת" בימינו מהנ"ל?

תודה רבה, באמת. וחג שמח כמובן

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לקבל תשובה?

רעות
    24/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מהותית וחשובה עבורי מאוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

הייתי ממליץ לעלות ציפרלקס וכן לשלב פסיכותרפיה, טיפול בשיחות.
    כמו כן ניתן לעשות אוגמנטציה עם מייצבי מצב רוח או סורבון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    שלום
    21/04/2011

חרדה חוזרת מפיצול אישיות.שוב פעם יש לי פחד אדיר מפיצול אישיות.זה נובע מכך שאני עושה שיחות שלמות שלי עם עצמי,כלומר אני כל הזמן מספר לעצמי(בלב) את מה שאני מרגיש רע ממנו,מה שכיף לי ממנו,מה שאני אוהב וכו',ובנוסף מנסה לפתור דברים ככה,אבל גם עונה לעצמי בגוף שני וממש מדבר עם עצמי ועושה שיחה כביכול עם מישהו אחר(אבל בלב ולא בקול).מה שקורה הוא שלפעמים אני מרגיש לא לבד כאשר אני לבד וכו'.עכשיו חזר הפחד מפיצול אישיות עוד פעם יש לי את המחשבה שאולי בעצם אני מדבר עם מישהו אחר(אבל כשאני מדבר עם עצמי זה הקול שלי ואני מדבר)אבל רע לי ואני בדיכאון קטן כזה.
    זה פיצול אישיות?
    ואם זה פיצול אישיות,מה אפשר לעשות?
    אני ממש מפחד.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

לגבי פיצול אישיות , חפש בגוגל : DID .
    יש צורך באבחון מקצועי ורק לאחר מכן לקבוע טיפול.
    לא מומלץ לקפוץ למסקנות לגבי אבחנות עצמיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה חייב להיות בהכרח פיצול אישיו

שלום
    24/04/2011

ת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף בקשר ללקרוא כבר קראתי יותר

שלום
    24/04/2011

מדי על זה ואני פשוט מת מפחד מהמחלה הזאת.ממש מפחד.
    ואגב יש לי עוד שאלה:
    מישהו שיש לו פיצול אישיות,מתייחס אל עצמו כאל שני אנשים?
    נגיד שואלים אותו מה קורה?
    הוא יענה:אנחנו בסדר וכאלה כמו בבדיחות על המחלה הזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש תגובתכם

שלום
    27/04/2011

עכשיו הבנתי יותר את עצמי בנוגע להרגשה הרעה.עכשיו הבנתי שההרגשה הרעה לא הייתה מהדיבור הפנימי שלי עם עצמי,אלא מהמחשבות שלי.המחשבות שלי הן אלו שגרמו ועדיין גורמות לי להרגיש רע.המחשבות הן שהקול הפנימי שלי הוא בעצם מישהו אחר,ובנוסף שמישהו אחר חי בתוכי,ושהגוף שלי נחלק בין שני אנשים,אני ועוד מישהו.ומהסיבה שקראתי שבפיצול אישיות יש לדמות החדשה גם גיל וגם שם אחר,אז זה מה שקרה.פתאום קפץ לי שם וגיל לראש,וזאת כאילו הדמות שחיה בתוכי...עכשיו אני יותר מפחד,אבל מבין את עצמי.המחשבה הזאת שהדמות שכביכול יצרתי(מה שקפץ לי לראש היה 28 ורונן סתם לא יודע למה)חיה בתוך הגוף שלי גורמת לי להרגיש רע,אני כביכול מדמיין דמות שמסתכלת עליי ורוצה לחיות בתוך הגוף שלי.זאת אומרת עכשיו אני מרגיש רע שכביכול הקול הפנימי שעוזר לי לפעמים הוא בעצם הדמות שיצרתי במחשבה,במקרה הזה מישהו בשם רונן בן 28(זה מה שעלה לי לראש מהפחד וכו').זה פיצול אישיות?!?
    אשתדל לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש תגובתכם - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/04/2011

אני ממליץ לך בחום לפנות לאבחון וטיפול, , יש צורך לבדיקה יסודית לשם אבחון מיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה
    פיברואית
    21/04/2011

שלום, עקב פיברומיאלגיה בשילוב דכאון - נטלתי סימבלטה 30 מ"ג למשך שנה ושלושה חודשים. הפסקתי לפני 3 שבועות (אחרי שבועיים יום כן יום לא בעצת הפסיכיאטר). הסחרחורות (המטורפות) עברו לפני שבוע. מה שכן - אני מאוד עצובה ובוכה די הרבה. מתי זה יעבור? הבנתי שהגמילה מסימבלטה ממש קשה. כמה זמן לוקח לגוף להתאזן? האם יכול להיות שאני שוב בדכאון? אני לא רוצה לחזור לתרופה הזו כי שמנתי המון מאז נטילתה. הבנתי שאני בוכה הרבה כי ההורמונים בגוף משתוללים ולא מאוזנים. האם זה נכון? מתי זה צריך לחלוף? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת סימבלטה

הוספת תגובה

• הפסקת סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

זה מאוד אינדיבידואלי, אכן דיכאון יכול לחזור ולהחמיר. תופעות גמילה חולפות תוך ימים - עד שבועות בדר'כ . בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יכולת להרזות עקב נטילת זיפרקסה
    רועי
    21/04/2011

שלום רב ,הנני לפני כ 7 חודשים נטלתי 5 מג זיפרקסה במשח חודש וחצי ,בכדי שיעזור לי לישון בגמילה מכדורי שינה ..

הזיפרקסה לא עוררה לי תאבון , אך השמנתי בלי סיבה הגיונית 18 קילו בחודש וחצי איתה, הפסקתי איתה ומאז אני לא יכול להרזות ,על אף גרעון קלורי וודאי !!

בלוטת התריס שלי תקינה , וגם אין לי קושינג ..

ואני לא מסוגל להרזות ,ואני נימצא היום במצב בילתי הפיך של חוסר יכולת להרזות ..

אני עדיין לא נירדם ללא שום עזר של כדור פסיאטרי כמו טרזודיל ,ואו סרקוואל .. וגם איתם רוב הימים את השינה שלי הייתי מאחל לאוייבים שלי ..

כדי לתפקד ביום וגם לצורך דיכוי תאבון אני נוטל 30 מג ריטלין

3 תזונאיות כבר בדקו לי יומני אכילה ,ולא מביניות למה אני לא מרזה !

עשיתי בדיקת חילוף חומרים , ויצאה 100% ..

אז אני עדיין לא מרזה ,זה לעולם לא קרה לי לפני הזיפרקסה ..

אני בטוח שזה קשור לזה ..

אני סובל היום מבעיות שינה , שרק הזיפרקסה הכי עזרה לי בהן ..

אך אני נמנע מלקחת אותה בשל ההשמנה ..

כל הפסיכאטרים חושבים שאני הוזה ואו טועה בקשר להשמנה ..

האם זה נכון ?

מה עלי לעשות ..

גם כדי לישון טוב

וגם כדי להרזות , ואיך יתכן שכדור שלקחתי לפני כ 7 חודשים עדיין מפריע לי להרזות ? וגם השמין אותי ללא מאזן קלורי חיובי ??

הוספת תגובה

• לא רופא ולא בטוח בתשובה

עדן
    22/04/2011

אבל ידוע ששינה מעטה לאורך זמן גורמת לירידה בחילוף החומרים בגוף.
    אולי זה כן משמעותי.

הבעיה היא אי ההרזייה וגם שינה גרועה וההתמכרות לכדורים הרי אתה אומר שאינך יכול להירדם בלעדיהם. דרושה כאן גמילה רצינית אך ורק בהתייעצות עם הרופא משפחה ו\או הפסיכיאטר.

מה המטרות שלך?
    אתה בסדר עם להמשיך לקחת את הכדורים?
    האם אתה מאוד נואש לרזות - האם בריאותית או אסתטית?
    האם אתה פעיל גופנית? לידיעתך: פעילות גופנית בד"כ לא חובה כדי לרזות כי גירעון קלורי אפשר להשיג גם ע"י צמצום בתזונה.

בהצלחה ואל ייאוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יכולת להרזות עקב נטילת זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

ניתן לנסות סירקאדין , CURCADIN 2 מ''ג.
    אני לא יכול להתייחס לגבי השאלה של זיפרקסה, אכן לא סביר לאחר הפסקה המשך השמנה וקושי בירידה במשקל, במיוחד תחת דיאטה ופעילות גופנית, אך ברפואה אין 100% ויכול להיות משהו נדיר, תתיעץ עם רופא משפחה לגבי הפניה למומחה להפרעות מטאבוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות-נרקיסיזם
    מירב
    21/04/2011

שלום רב,
    אני אמא לנערה שאובחנה לאחרונה כנרקיסיסטית.
    כל מאמר בנושא מציג את האשם העיקרי באמא שלא התפעלה מספיק מילדיה בינקותם.
    אני שוברת את הראש - ולא מצליחה להזכר בהתנהגות כזו מצדי.
    האם בגלל שלא הרמתי אותה מיד מהלול, או שלא חייכתי אליה מספיק, או שלא התפעלתי מציור שהביאה מהגן - היא פיתחה הפרעה זו?
    בעלי טוען שהייתי אמא בסדר גמור, בתי השנייה אומרת שאני אמא טובה ושלא אשתנה (לא בעקבות שאלה שלי אלא ביוזמתה בהשוואה לאמהות של חברות שלה).
    אני יודעת שזה בבחינת "חלב שנשפך", אך קשה לי מאוד להתמודד עם האשמה זו, אני מסתובבת אכולת חרטה והאשמה עצמית מזה כשבוע (מאז האבחון וקריאה באינטרנט), מנסה לחזור אחורה 17 שנה - ולא מצליחה. אני מייסרת את עצמי, שלוות נפשי נודדת, מה עושים?
    בנתיים אני מנסה לשבח אותה על כל דבר, במעין "פיצוי" על העבר. האם נכון לנהוג כך?
    אמא מודאגת מאוד מאוד
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות-נרקיסיזם

הוספת תגובה

• המשך:

עדן
    22/04/2011

7. חשבי על ביתך השנייה. האם היא מאובנחת גם כן בהפרעה זו או אחרת? מהו מצבה הרגשי?- זכרי שהיית והינך עדיין אמא טובה. עצם זה שאת קוראת עושה ומתעניינת ועצם זה שביתך השניה-סביר להניח ולפי מה שהבנתי- לא לוקה בהפרעה פסיכיאטרית כזו או אחרת (גם אם קלה) מוכיחה שזה לא רקתפקודך. אולי גם תפקוד האב? אולי משהו ביוכימי במח? אולי פוטנציאל גופני ונפשי מולד? נתונים בסיסיים וכו'. זכרי שיש לזה טיפול. זכרי שאת אמא טובה ואמרי שאת מתאמצת ופעלי כאחת שמתאמצת.
    8. ולא פחות חשוב: שמרי על כוחותייך. נשמי, התקלחי, הרגעי, עשי מה שעושה לך טוב. נסי לא להטריד את עצמך. השתדלי להיית עסוקה או לבצע פעילות גופנית כשהמחשבות נורא מטרידות או כשאת מרגישה על הקצה. לכי לישון אפילו,לפעמים זה עוזר. חשוב מאוד להתייחס ל1 שלי,לקבל הכוונה מבעל מקצוע ולא לוותר.
    9. זכרי כי ביתך יכולה להיות אדם מקסים ללא קשר להפרעת האישיות שלה ושאישיות זה מכלול דפוסים חוויות רגשות ומעשים שניתנים כן לשינוי או הגמשה או הקלה או ריפוי ושיש לזה טיפול ושזה לא סוף העולם. צוותי גם את בני המשפחה לטיפול במצב בצורה שתיראה משפחתית ואנושית והרמונית ושלווה ולא מכנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה ראשונה- כמה אפשרויות:

עדן
    22/04/2011

1. לקחת ייעוץ אצל פסיכולוג או עו"ס קליני, או אצל פסיכיאטר שהוא גם פסיכותרפיסט או שיש לו קצת סבלנות. אפשר גם פסיכיאטר או המטפל שאיבחן אתבתך.
    2. לדבר עם ביתך על הדברים, על מה שהיא מרגישה.
    3. להמשיך לשתף את הבעל,יש לו תפקיד בתור בעל ובתור אבא. לא לערב את ילדותייך באשמה ובחרטות.
    4. נסי להחליף הן רגשית\פסיכולוגית ומנטלית וגם מילולית\פיזית ואמרי בקול רם וברור: "אני חשה אחריות (לא אשמה) וזה טבעי". "אני רוצה לשנות את תחושת האשמה והחרטה שלי." הצהרות חיוביות מאוד טובות לכינון ולחלחול פנימה לתודעה ולתת מודע ולנפש.
    5. יכול להיות שתשקלי טיפול רגשי או פסיכולוגי בעצמך אפילו קצר טווח על מנת לדעת מעבר לייעוץ-כדי "לאכול" את זה?כיצד להתמודד?
    6. שום דבר קיצוני בחיים ולא מאוזן הוא לא טוב. אני לא בעל מקצוע ולא רופא או מטפל בתחום ב.הנפש (אעפ"י שהתחום מאוד מאוד מאוד מעניין ומסקרן אותי ואני מחובר אליו במידות מסויימות [וקצת לא נכונותלצערי.. חחח]) - לא לתת פיצוי יתר, כי
    זה מוזר. זה מרגיש מוזר. זה לא נכון. זה מגביר אצלך את תחושות האשמה והחרטה עד לכדי פחד ממשי ומזכיר את העבר ואת שאולי לא היית מספיק טובה בשבילה.
    בנוסף, זה לא נכון כי זה מעבר חד וקיצוני מידי. עוד משהו - פיצוי יתר לא טוב לאף אחד, בשום גיל, בשום מעמד, בשום סטטוס, ולא משנה מהי האבחנה או המצב הרגשי. צריך ללמוד וגם ללמד גבולות ואיזון בכל התחומים. לא משנה אם יש לה הפרעת אישיות כזו או אחרת.צריךלהתחשב, לגלות רגישות, למצוא את מקום החיבור שלנו לזה, אבל עדיין להציב גבולות, לחנך, לא להטיף מידי, לקרוא על ההפרעה ולהבין כיצד להתייחס ומה שבטוח לא לתת פיצוי יתר- היא גם עלולה להתרגל לזה וגם לנצל את זה וזה מעגל קסמים שגורר תחושות ומחשבות ומעשים לא נעימים.להימנע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון חרדה
    ענת
    20/04/2011

שלום

ילדתי לפני 4 חודשים, לידה ראשונה.
    שבועיים לאחר הלידה הייתי בבית הורי ולאחר מכן חזרתי לבית שלי ושל בעלי, עם החזרה לבית שלי התחילו לי חלומות סיוטים, נידודי שינה קשים, הזעות קרות בלילה, דפיקות לב מהירות, כאבים בכל הגוף בשרירים וברקמות, כאבי גרון ואוזניים, תשישות גדולה, מחשבות רבות על מוות בכלל ומוות של הורי, פחד גדול ממוות.
    לגבי המחושים בגוף הרופאים חושבים שזה אולי פיברומיאלגיה. היום 4 חודשים אחרי הכאבים בגוף פחתו באופן ניכר והמחשבות על מוות פחתו, אבל יש לי עדיין רגעים (יכול להיות שעות) שבהם הבטן מכווצת והגוף במתח ודפיקות הלב מהירות כאילו אני בלחץ כשאין לי על מה להיות בלחץ.
    האם זה סימנים של חרדה? האם כדאי לקחת תרופות? האם יש טיפול ללא תרופות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון חרדה

הוספת תגובה

• איבחון חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

אכן הרושם לתסמונת חרדה. יש לברר ראשית, לשלול בעיות גופניות, להעריך מצב נפשי, גורמים סביבתיים ורק לאחר מכן לתכנן טיפול מתאים. מומלץ לטפל ולא להתעלם. ניתן לפנות תחילה לרופא משפחה, בהמשך פסיכיאטר לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסתימיה, אסטו ופריזמה
    מישהי
    20/04/2011

היי,
    אני בת 17 וחצי, באוקטובר 2010 התחלתי טיפול תרופתי בעקבות אפיזודה דכאונית על רקע דיסתימיה.
    נטלתי במשך כחודש-חודשיים אסטו 10 מ"ג (בשבוע הראשון 5 מ"ג), ואח"כ עליתי ל-15 מ"ג. זה לא עזר מספיק, ובהמלצת הפסיכיאטרית בפגישה לפני שבוע עברתי לטיפול בפריזמה.
    כדי לעבור בין הכדורים, לקחתי במשך יומיים 10 מ"ג אסטו, אח"כ יום אחד 5 מ"ג, ומכיוון שביום שאחרי שכחתי לקחת כדורים - באותו יום פשוט לא לקחתי כלום, וביום שאח"כ (שהוא למעשה שלשום) התחלתי לקחת 10 מ"ג פריזמה (חצי כדור), וכך עשיתי גם אתמול והיום. מחר אני אמורה לפי הוראות הפסיכיאטרית לקחת שוב 10 מ"ג, ומחרתיים כבר לעבור לכדור שלם.
    הסיבה שהחלטתי לכתוב כאן היא שאני מרגישה די זוועה. יש לי בחילות, סחרחורות, כאבי ראש, הרבה יותר ממה שהיה כשהתחלתי לקחת את האסטו. אני לא כ"כ יודעת אם זה מהמעבר בין התרופות או עקב התחלת הטיפול בפריזמה. בנוסף, אני מרגישה מאוד בדיכאון, המצב רוח שלי רע יותר מבד"כ, יש לי מחשבות אובדניות - שבעצם נעלמו לאחר העלאת המינון של האסטו אז, ואין לי חשק לכלום. כמובן שהתסמינים הפיזיים שתיארתי קודם לכן לא בדיוק תורמים להרגשה הטובה שלי.

בעצם אני שואלת, מה לעשות? הפסיכיאטרית שלי גם בחופשה עכשיו בגלל פסח, ואני לא יודעת איך להתמודד עם כל זה, אם זה בכלל מצב נורמלי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דיסתימיה, אסטו ופריזמה

הוספת תגובה

• שינויים במינון

עדן
    22/04/2011

ירידה ו\או עלייה והחלפות של תרופות וכמו כן גם משך זמן הגוף שבו הוא מסתגל לתרופה קולט וסופג אותה ומתרגל אליה - גם אלו עלולים לגרום לסימפטומים הגופניים ו\או הנפשיים שתיארת וגם מעבר לזה.

חלקם נעלמים, חלק עלולים להישאר.
    לפעמים צריך להעלות מינון, כשמורידים מינון - תמיד בהדרגה ולאט לאט. רוב הפסיכיאטרים ו\או רופאים משפחה ממליצים על ירידה הדרגתית במינון (למינון הקודם והקודם-קודם כל פעם) כל 5-7 ימים.

נניח אסטו = ציפרלקס = אסציטלופראם:
    אם לקחת 20 מ"ג,
    אז לשבוע תקחי 15 מ"ג,
    ואז אחרי שבוע לרדת ל10 מ"ג,
    ואז ל5 מ"ג,
    ואז ל0 שזה בכלל לא.

ברגע שהפסיכיאטרית חוזרת דברי איתה.

חשוב לא לוותר על הפריזמה.

מאוד סביר שגם תחושות ומחשבות אובדניות חוזרות עם שינויים במינונים והחלפות של תרופות ויש אף אזהרות והתראות על זה בעלון לצרכן (ד"א גם בעלון לרופא שהוא מפורט יותר וכוללני ומורחב).

זה טבעי וזה עשוי לקרות אולם במקרה כזה חשוב לפנות מיד לפסיכיאטר\ית שמכיר את ההיסטורייה התרופתית, הנפשית\פסיכיאטרית שלך, את המינונים והכדורים שנטלת ושאת נוטלת ואת התסמינים וכו'. לא פחות חשוב שתסמכי עליה ועל הידע המקצועי והקליני שלה והניסיון וכו'. האם אפשר גם לדבר איתה? האם היא נעימה בסה"כ? מקשיבה? מייחסת חשיבותלת. לוואי?

לפעמים לוקח יותר מכמה שבועות עד שת. הלוואי עוברות, למשל אני נותרתי עם תופעותל. של אדרונקס למשך חודשיים (כמו כאבי ראש וטשטוש) ואח"כ הטשטוש נשאר למשך כל זמן לקיחת התרופה (כחצי שנה) אולם בצורה מופחתת יותר.

לא להתעלם מת. לוואי ולא להפסיק לנסות. יש תרופות שונות, כל גוף שונה והתגובות אינדיבידואליות על אף שחברות התרופות והרופאים הפסיכיאטריים ממליצים ויודעים מהן ההשפעות הכלליות והאפקטים העיקריים של התרופות - טיפול בחרדות דיכאונות הפרעות אכילה וכו' וכו'.

חפשי עוד מידע על פריזמה. לא להיבהל מכל דבר שרשום באינטרנט.
    מומלץ לקרוא עלון לצרכן. לא לשנות מינונים על דעת עצמך, לא לקחת מנת יתר,
    ולא להפסיק על דעת עצמך אלא אם כן המצב מאוד מאוד מאודדדדדדד קיצוני וגם אז לחכות לתשובת הרופא כאן.

המון בהצלחה.
    אני לא רופא או מטפל ולא בעל מקצוע בתחום ברה"נ ודעתי איננה מקצועית וקובעת יש לחכות לדעת הרופא כאן ובעיקר לדעת הפסיכיאטרית ולהסביר לה את כל אשר את מרגישה. לקחת תשובתי זו בעירבון מוגבל,סה"כ מטרתי לעזור.

לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

מישהי
    22/04/2011

אני אשמח אם גם פסיכיאטר יענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסתימיה, אסטו ופריזמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

ייתכן ותופעות לוואי הקשורות במינון התרופה. מומלץ להישאר עם חצי כדור, לקחת לאחר האוכל, להקפיד על שתייה מספקת, במקרה של מחשבות אובדניות - מומלץ לפנות מייד לחדר מיון הקרוב אלייך, כולל בית חולים כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג
    מירי
    20/04/2011

שלום,

מזה שנה אני לוקחת ציפרלקס 10 מ"ג.
    בשל תופעות הלוואי והשתפרות ההרגשה שלי אני רוצה להפחית את המינון להפסיק לחלוטין אני מפחדת ,יש לי מספר שאלות:

1) האם הטיפול ב 5 מ"ג יעיל?
    2)ואם כן - האם תופעות הלוואי יקטנו מדובר בעייפות והשמנה :(

3) אם נטילה של 5 מ"ג אכן יעילה - מה הדרך המומלצת לרדת מ 10 מ"ג ל - 5 מ"ג?

כבר 4 ימים אני לוקחת חצי כדור וקראתי בוקורות לא טובות על מינון הנל אז אני שוקלת לעלות שוב לכדור שלם ( אין לי אפשרות להתייעץ עם הרופא הוא אינו עובד יותר )

בבקשה את עזרתכם....
    תודה וחג מקסים

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג

הוספת תגובה

• במידה והרופא הנכחי אינו עובד יותר

עדן
    22/04/2011

במסגרתו המקצועית וגם אין לך דרך ליצור איתו קשר בצורה שאינה מקצועית (מה שכן דבר זה אינו רצוי גם ככה) - פני לרופא המשפחה או לתחנה לבריאות הנפש ובקשי לראות לכמה דק' רופא פסיכיאטר בדחיפות.

יש גם בקופות חולים, חבל לשלם פרטי למרות שזו גם אופציה.

אם לקחת שנה ציפרלקס, אז ירידה במינון אם אכן תצטרכי ותרצי לרדת במינון- צריכה להעשות הדרגתית ולא בבום.

ת. לוואי אכן יפחתו (כמו עייפות והשמנה שתיארת) במידה וזה אכן מהתרופה, במידה ואת יורדת במינון.

מינון של 5 מ"ג לא מאוד מאוד מאוד אפקטיבי במיוחד לא כשרגילים לקחת 10-15-20 מ"ג ציפרלקס ואז יורדים ל5 מ"ג.זה אולי משמר משהו ומפחית ת.לוואי ותורם לתרופה להישאר בדם ולא לקבל שום שוק-חסך, אבל לא משהו קיצוני בטח לא כמו 10-20 מ"ג.

רצוי להמשיך לקחת ציפרלקס המקורי של LUNDBECK ולא את התחליפים הג'נריים כמו אסציטלופראם או אסטו.

חכי לתשובת רופא כאן והתייעצי עם פסיכיאטר.

במידה ויש החמרה במצבך הנפשי סביר להניח שתרצי ושיגידו לך (גם כאן אולי) לחזור למינון יותר גבוה, אפילו אם זה קצת יותר גבוה.
    בכל זאת שנה של תרופה.

רצוי לשלב עם טיפול פסיכולוגי ו\או CBT.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ירידה ל 5 מ"ג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

הנושא מאוד אינדיבידואלי, המינון, תךופעות לוואי וכו''..
    5 מ''ג לפעמים מספיק .
    לגבי מה לעשות, התשובה הכי נכונה זה של הרופא המטפל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

לירן הרן
    24/04/2011

מירית שלום,
    אחותי לוקחת ציפרלקס דרגה 1 האם הכוונה היא ל-10 מ"ג??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    א
    20/04/2011

האם ניתן לחדש רישיון לאקדח למי שנוטל ציפרלקס ? האם יש לעדכן בעת חידוש הרישיון כי נוטלים ציפרלקס ?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

חייבים לעדכן בטופס לגבי הטיפול, לגבי אישור, תלוי באבחנה, מצב קליני, תופעות לוואי ותובנה ודבקות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת קלונקס
    מירב
    20/04/2011

שלום רב!
    אני נוטלת ויפאקס 150XR וסרקוואל300XR וקלונקס 0.5
    אני מעוד מעוניינת להפסיק עם הקלונקס אך חוששת מתופעות הלוואי .
    יתכן ,שזו תלות פסיכולוגית מה ,שמפריע לי בשימוש זה התאבון המוגבר והעיפות.
    חשוב לציין שחוץ מזה אני מאוזנת לגמרי עם התרופות האחרות.
    אשמח לקבל עיצה מועילה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת קלונקס

הוספת תגובה

• הפסקת קלונקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

אני מאמין שכאשר נתנו את הקלונקס היה איזה הגיון קליני, יש לברר זאת מול רופא מטפל ולישקול להפחית. באם אפשר תמיד מומלץ להפסיק תרופות ממשפחת בנזודיאזפינים, כמובן תחת פיקוח רופא ולא לבד( בגלל סיבוכים של תופעות גמילה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב של אפאטיות.
    רוני גולן
    20/04/2011

שלום. יש לי חברה שסבלה מדכאונות קשים לאחר לידה ומצבי חרדה.למרות החרדה וההיסטריה ניתן היה לדבר עימה והיא תפקדה כאשה ואמא.לפני כמה שנים,אושפזה לאחר לידת הילד השלישי לחודש ומאז לא ניתן להכירה. הבנתי שהיא נוטלת תרופות והיא ממש כמו זומבי.עונה בקצרה לשאלות ומעברלזה לא מדברת ולא נראית כאילו היא כאן.היא שמנה והזניחה עצמה וקשה לי נורא לראות זאת.נראה שבעלה השלים עם כך ואינו מוכן לדבר על כך. הייתי שמחה לשמוע תגובה על כך ואם המצב מוכר.

לקביעת תור
    סגירה
    מצב של אפאטיות.

הוספת תגובה

• מצב של אפאטיות. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

יש קושי להתייחס באופן מקצועי, חסר מידע רב. תרופות מסויימות יכולות להוביל לתיאור הנ''ל. יש כיום אופציות טיפוליות טובות, כדי להמליץ לשינו טיפול וכמו כן יש צורך במעקב גופני, בדיקות דם, משקל, אקג ועוד, יעוץ עם דיאטנית, פעילות גופנית מסודרת.
    בהצלחה ויישר כוח על הדאגה לחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    נטע
    20/04/2011

בעלי לוקח יום יום רסיטל 40 מ"ג.
    שבוע ימים הוא כבר לא לוקח, האם חייבות להיות תופעות גמילה? ואם כן, כמה זמן זה נמשך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

חייב : לא , אם יש בדר'כ מספר ימים, זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בתרופה שמפסיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה