פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ייתכן שעליתי 10 ק"ג בגלל.......
    A
    02/04/2011

התרופה סרוקוול xr במינון של 300 מ"ג אחד כל לילה..??? אני משתגעת מזה!!! אני מאוד השמנתי בחודשים האחרונים...אם אכן זה בגלל התרופה,יש מצב שלא אכח אותה יותר...לא יודעת מה לעשות! גם ככה בעבר היו לי בעיות עם נושא המשקל,אני שונאת את המצב הזה...פאק 10 קילו!! מה עלי לעשות בנוגע למצב הזה?? האם יש דרך לרדת במשקל יחד עם נטילת התרופה??

מחכה לתשובה,תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ומה בנוגע לתרופה למיקטל?

A
    02/04/2011

האם גם היא גורמת לעליה בתאבון או משהו בסגנון??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ייתכן שעליתי 10 ק"ג בגלל....... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

ייתכן, אכן סרווקאל ידוע בגרימת עליית במשקל, אך מנגד מדובר בתרופה בטוחה ומאוד אפקטיבית, מומלץ דיאטה, פעילות גופנית, מעקב משקל ובדיקות דם בצום לשומנים וסוכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים
    נטע
    02/04/2011

האם יש מכל הכדורים הפסיכיאטריים כדורים שלא משמינים אפילו במקצת?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים

הוספת תגובה

• כדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

ממריצים, TOPAMAX , יורדים במשקל בדר'כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים ממריצים

אנונימית
    03/04/2011

פסיכיאטר יכול לתת לאדם מרשם לכדורים ממריצים? על סמך מה? האם דבר כזה חוקי בישראל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המקובל של למיקטל?
    איתן
    02/04/2011

שלום רב,

1.מהו המינון המינימאלי,אשר מתאים לייצוב מצב הרוח ו/או יותר נכון לחיזוק קל בטיפול,כנגד דיכאון (אני יודע,שזה אינדיבידואלי)?
    2.האם כחלק מתופעות הלוואי של למיקטל - יכולה להיגרם פגיעה בריכוז,ביכולת הביטוי,הקוגנטיבציה ו/או בילבול?
    3.האם תופעת הלוואי של למיקטל=טישטוש בראייה,חולפת עם משך זמן הטיפול בלמיקטל?
    4.תוך כמה זמן מרגע נטילת הלמקיטל (אחרי בליעתו),מתחילה השפעתו של כדור הלמיקטל + הרגשת תופעות הלוואי שלו (כמו טישטוש בראייה)?

אבקש תשובה לכל ארבע השאלות.!

*תודה רבה מאוד מראש...

הוספת תגובה

• למיקטל - עוד שאלה אחרונה.

איתן
    03/04/2011

5.האם מומלץ לנטול למיקטל פעמיים ביום,ובמידה שכן;למה?

שוב תודה רבה מאוד מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המקובל של למיקטל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

טיפול מקובל למניעת חזרה של דיכאון בהפרעה דו קוטבית, כ 100 - 200 מ''ג , זה אינדיבידואלי, התחלת השפעה תוך כשעה בממוצע, לגבי ראייה , יכול לגרום לרגישות לאור, בגלל קשירה לרקמות עם מלנין, יש לשקול בדיקת עיניים אצל רופא מיקצועי, לגבי השפעה על זיכרון וריכוז, לא שכיח , יש לבדוק את הרמה בדם, במיוחד באם משלבים נוגדי פירכוס אחרים.
    Patients receiving doses therapeutic doses usually have lamictal
    (lamotrigine) concentrations between 2.5 – 15.0 mcg/mL.

ניתן לקחת פעם אחת עד 200 מ''ג ללא בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בקשר תופעת ל. למיקטל?

אבי
    03/04/2011

שלום רב,

תודה רבה על התגובה.

- האם כאבי שרירים וכאבי שרירים במפרקים בפרט,הינם תופעת לוואי של הלמיקטל,במידה וכן - האם במשך הזמן,כשהגוף מסתגל לתרופה;תופעה זו חולפת,במידה וכן;תוך כמה זמן?

שוב תודה רבה מאוד מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בקשר תופעת ל. למיקטל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/04/2011

יש לשלול תחילה בעיות גופניות ולאחר מכן לבדוק את הקשר ללאמיקטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר בבקשה - שאלה נוספת

מיה
    03/04/2011

היי, אני בת 29 ונוטלת למיקטל כשנה וחצי. אני כן חושבת שחלה אצלי ירידה ביכולת הקוגניטיבית וביכולת הביטוי, אבל מצד שני תמיד הייתי מאוד ביקורתית כלפי עצמי והלקתי את עצמי על שאני לא מספיק מבריקה.

על אף מה שאמרת, הפסיכולוגית שלי אמרה שיש לה עוד מטופלים שנוטלים למיקטל ומתלוננים על בעיות חשיבה/ירידה בכושר המילולי.

אפשר לדעת מה ידוע לך בנושא של למיקטל וחשיבה/כושר מילולי? מוכרת תופעה כזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר בבקשה - שאלה נוספת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/04/2011

תופעות לוואי יותר שכיחות : סדטציה( ירידה בערנות) , טישטוש ראייה, חוסר יציבות, כאבי ראש, בעיה בקורדנציה, עייפות וכן בעיות הקשורות למערכת העיקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ביחד
    גל
    02/04/2011

שלום,
    אני לוקח מספר תרופות- רסיטל, סוליאן ופרופסיה- רציתי לדעת האם אני יכול לבלוע את כל התרופות ביחד או שצריך הפסקה מסוימת בין לקיחת התרופות?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ביחד

הוספת תגובה

• תרופות ביחד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

ככל שידוע לי, אין בעיה , מומלץ להתייעץ עם רופא עור בנוסף בכל מיקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה מקצועית
    קרן
    02/04/2011

שלום רב,
    הנני מאובחנת כ4 שנים כסובלת acute reaction to stress . recurrence depressive episode moderate. personality disorder NOS.
    מטופלת בסרוקסט + מודאל, וב3 חודשים האחרונים הוסיפו לי טופאמקס + ויפאקס במינון יחסית נמוך שאמור לעלות.
    כרגע אני נמצאת בתוך "משבר" שנמשך מעל שבוע, בו הספקתי להתפטר מהעבודה, לעשות תאונת דרכים קלה, ובשאר הזמן לא לצאת מהמיטה. קדמו לכך מספר חודשים שהכל היה בסדר גמור. אני בת 31, רווקה. גרה בבית קטן ליד ההורים כי איני מסוגלת להתמודד לבד עד עתה. מספר הימים האחרונים היו לי קשים במיוחד, מלוויים בבכי רצוף (בשעות בהן הייתי ערה) חוסר אכילה מוחלט, חוסר סבלנות לכל דבר ושינה מרובה. (כמעט 20 שעות ביום) התפטרתי (יותר נכון גרמתי לפיטוריי) ללא סיבה מוצדקת, פשוט כי לא יכולתי לצאת לעבודה יותר. אני לא רוצה לעבוד כרגע. אני לא רוצה לעשות דבר כרגע. מפחדת לנהוג. ודי מפחדת לצאת מהבית כשאני חושבת על זה. מלוות אותי כל הזמן תחושות והרגשות של בילבול, מצד אחד אני רוצה לחזור להרגיש טוב כמו עד לפני שבוע וקצת ומצד שני אני מרגישה שאין לי יכולת להרים את הגוף שלי. הראש שלי מאד מבולבל. המחשבות שלי מאד מבולבלות. לוקח לי הרבה זמן לכתוב גם את המכתב הזה. ולהישמע הגיונית. חשבתי הרבה על המוות בימים האחרונים, ועל להרוג אותי, מצד אחד המחשבה מעוררת בי המון פחד, ואני לא מאמינה שיש לי את האומץ לעשות את זה, ומצד שני, יש משהו מאד שליו במחשבה הזו. כי אולי כך כל מי שסביבי יפסיק לסבול כל כך ולכעוס כל כך בגלל המצב שלי. אבל אני לא רוצה לעשות כלום כי אני מאד מבולבלת.
    הפסיכאטר שלי בפגישה איתו לפני יומיים רק אמר לי שאני אהיה בסדר, והגדיל לי את המינון של הויפאקס והטופמקס, ואמר לי שלא מתאים לי לבכות כל כך. וניסה מאד להראות לי שיש טעם להכל. אני לא מצליחה למצוא שום דבר. והכי לא אותי.
    ואני לא יודעת מה לעשות הלאה. חשבתי ללכת לבית חולים.
    ואז נכנסתי לכאן, אז חשבתי לכתוב ולבקש עזרה ממכם.
    אני אשמח לתשובה מכם במהרה. בנתיים אני לא עושה כלום.
    תודה רבה ושבת שלום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה מקצועית

הוספת תגובה

• בקשת עזרה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/04/2011

אין ספק שיש צורך באיזון תרופתי וכן שילוב שיחות טיפוליות ( פסיכותרפיה) במקרה ויש מחשבות סביב מוות לא נשלטות או כוונה לפגיעה עצמית, מומלץ לפנות מיד לחדר מיון, כל חדר מיון, כולל בבית חולים כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אדירה.
    אורנה
    01/04/2011

אני מכור למורפין,התמכרות שפיתחתי כבר בגיל 21.אני מזריק כמה פעמים ביום ולא יכול לסבול שניה בלי החומר בכדורים או בזריקות.אין לי בעיה כספית ומכאן הנגישות לחומר.אני באמת לא יודע מה לעשות..אני במצב שאני לא רוצה להשתמש מכיוון שאני מודע לסכנות הטמונות בצריכה אדירה של החומר הזה אבל לא מסוגל להפסיק וזקוק לזה כמו אוויר לנשימה.אני לא יודע מה לעשות וממש מרגיש איך שאני נגמר,אני חי על זה,חושב על זה כל היום וממש חי מזריקה לזריקה.אין לי בעיות פסיכיאטריות,לא שימוש בסמים אחרים אלכוהול,חרדה,הכל התחיל מכאבי גב כרוניים.ככה התאהבתי בחומר ופיתחתי תלות אדירה לזה.מה לעשות?????

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אדירה.

הוספת תגובה

• בעיה אדירה. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

התשובה : גמילה. יש לברר אפשריות למרכזים בארץ, יש לברר קבוצות אנונימיות, 12 צעדים ... NA , פניה לרופא פרטי. יש היום אפשריות טובות לגמילה, שווה לבדוק. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר שעוזר בגמילה

מרית
    04/04/2011

ידוע לי על אחד כזה רק אני לא יודעת אם מותר לי לפרסם כאן את שמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדוקטיל
    יעל
    01/04/2011

בעבר [לפני שנתיים],נטלתי רדוקטיל במטרה לרדת במשקל כי הייתי חייבת והרופאה המליצה בחום.
    אכן ירדתי במשקלי ומאז אני שומרת על משקלי החדש.
    בשל לחצים עצומים בחיי בכלל ובעבודה בפרט,קשה לי מאוד ההתמודדות ואז קורים לי שני מצבים.
    1.נכנסת לתוך עצמי וכמעט ולא מדברת
    2.עצבנות איומה ומריבות עם כולם
    ואז ראיתי שזו לא דרך לניהול חיי ונזכרתי שכאשר נטלתי את הרדוקטיל,בנוסף לירידה במשקל הוא עשה לי מצב רוח טוב,לא הייתי מתעצבנת ומתרגזת.
    אני יודעת שהכדור ירד מהמדפים,אך נשארו לי בבית מספר כדורים [15מ"ג] והרשיתי לעצמי ליטול בשבוע האחרון 3 פעמים כי זה גם משפיע ליום שלמחרת אצלי.
    איזה כדור דומה במרכיביו יכול לסייע לי במצב אבל-----שלא יגרום לי תאבון,נפיחות,עייפות?

לקביעת תור
    סגירה
    רדוקטיל

הוספת תגובה

• רדוקטיל

רוצה לעזור
    02/04/2011

לא הייתי ממליץ לקחת רדוקטיל כי הוא ירד מהמדפים ויש סיבה לכך.
    החומרים שמרכיבים אותו כנראה התגלו כבעלי פוטנציאל סיכוני גבוה מעבר לרגיל
    ולא סתם הורידו.
    אל תעשי את זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניגרם נזק מוחי מלקיחת תרופות
    צבי
    01/04/2011

שלום
    ברצני לדעת באיזה מצבים קיים סיכוי לנזק מוחי כתוצאה מלקיחת תרופות נפשיות נוגדי דיכאון?

הוספת תגובה

• לפי מה שידוע לי

רוצה לעזור
    02/04/2011

לא נגרם נזק מוחי או נזק בלתי הפיך מלקיחת תרופות פסיכיאטריות לאורך זמן.

כמובן שבצריכה המומלצת בהתאם למצב של המטופל, בהתאם לנתוניו הגופניים
    והנפשיים ובהתאם לטיפול, למשכו, לסוג התרופה, להשפעות, תוך התייחסות לת. הלוואי
    ועוד.

לקיחת מנת יתר של תרופה לא רק שאינה מומלצת אלא אסורה,
    היא מסוכנת לכבד, ללב ולנפש.

פרופ' משה שטרנפלד, המטפל ברפואה הסינית - טוען, לעומת זאת, פסיכיאטריות מעלות את אחוזי או סיכויי התמותה והאירועים המוחיים
    ובנוסף שתרופות אנטי-דכאוניות אינן תורמות או מועילות יותר מאשר פעילויות אחרות
    ולכן לא כדאי ליטול.

לשיקולך..

אבל אני לא מומחה ולא איש מקצועי
    נא לחכות לתשובת הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניגרם נזק מוחי מלקיחת תרופות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

לא ידוע לי על אפשרות כזו, בדר'כ ההיפך, יש השפעה מגנה על המח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    חן
    01/04/2011

שלום,
    הוריי גרושים מזה 20 שנה ואבי התחתן שוב, ולו שני ילדים וגם שם הם בהליכי גירושין כרגע.
    כעת אבא גר לבד ויש לו מחלה נפשית חמורה שגורמת לו לאסוף ולקנות כל מיני גרוטאות ואשפה מאוד מיותרת הבייתה. לשם השוואה אני יכול להגיד שאין קרמיקה אחת בבית שניתן לראות אותה בשלמותה מרוב האשפה והבלגן.
    אבא לא מוכן לזרוק שום דבר - מתחיל בלחם מלפני כמה שבועות ומסתיים בבקבוקי שתיה ריקים.
    מצב הרכב שלו לא יותר טוב. רק הנהג יכול לשבת ברכב וגם זה בחוסר נוחות כי הכל אשפה ובלגן.
    אני בטוח שמדובר במחלה פסיכאטרית אבל אבא כמובן לא יסכים ללכת לטיפול לעולם... מה ניתן לעשות? האם האפשרות של לנקות לו את הבית ולזרוק הכל לפח בזמן שהוא בחו"ל היא הגיונית? איך ניתן לטפל בו שהוא ישתנה?
    בתודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

נשמע כמו איסוף קומפולסיבי, טיפול יכול לעזור בדר'כ. ממליץ להתייעץ עם שאר בני המשפחה ולהציג קו אחיד, יש בעייתיות לעשות דברים" מאחורי הגב" יכול לפתח חוסר אמון וחשדנות, שווה יותר לנסות להשיג שיתוף פעולה ורצון להשתנות, לא פשוט , אך עדיף לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    יסמין
    01/04/2011

שלום רב
    רציתי לדעת מהניסיון שלכם (מדיווחי המטופלות) האם סימבלטה (60 מ"ג) גורמת לאייזשהוא פגיעה בתיפקוד מיני ? (ואולי להיפך..)

בתודה מראש
    יסמין

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• סימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

תיאורתית יכול ליפגוע ( השפעה דרך חסימה של סרוטונין) וכן לשפר ( מנגנון נוראדרנלין), נושא אינדיבידואלי. אם יש פגיעה , ניתן לישקול מירו ( REMERON ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב 250..
    רייצ'ל
    01/04/2011

שלום,
    אני נוטלת רמוטיב 250 מ"ג באופן קבוע פעמים ביום כמעט כבר חצי שנה וקלונקס 0.5 מ"ג פעם בשבוע,
    רציתי לשאול האם אחת מתופעות הלוואי של הכדור הם פצעים בפנים (כמו פצעי בגרות) חשוב לי להגיד שאת הגיל כבר עברתי והפצעים נעלמו אבל הם הופיעו שוב במהלך החצי שנה האחרונה וזה נורא מתסכל הייתי רוצה רק לדעת מהיכן הם הגיעו כדור או לחץ נפשי??????

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב 250..

הוספת תגובה

• רמוטיב 250.. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

לא תופעה שכיחה מרמוטיב, יש לשלול בעיית ער, לחץ כגורם, תרופות אחרות, שינויים במחזור והורמונים, ורק לבסוף כתופעת לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוכונדרייה
    לא משנה
    31/03/2011

שלום,אני ילדה בת 19 שחושבת המון על דברים שאני לא צריכה לחשוב בגילי.
    אני מאוד מאוד היפוכונדרית,והמצב שלי רק מחמיר.
    אני חושבת המון על מוות,ועל זה שאני מפחדת למות בגיל הזה (אין לי נטויות אובדניות,אלא להפך,אני מפחדת מהמוות ולא רוצה שהוא יגיע)
    אני יותר מידי מודעת לגוף שלי,וכל פעם שיש לי משהו שנראה לי חשוד..למשל איזה לחץ בחזה,אני ישר מפחדת לקבל דום לב ולמות במקום.
    אני יודעת שהכל פסיכולוגי,ושאם המצב הבריאותי שלי תקין,אין לי ממה לפחד..אבל אני מפחדת שהוא לא תקין למרות שעשיתי את כל הבדיקות לב האפשריות,המראות שהוא תקין לחלוטין.
    אני מפחדת גם שבגלל שאני חושבת הרבה על מוות,אני אמות מהמחשבות.אומרים שלנפש יש השפעה על הגוף.
    אני מתפקדת נורמלי לחלוטין בחיי היום יום,אני לא דכאונית..אני צוחקת הרבה,יש לי הרבה חברות.. ואף אחד לא יודע על ההפוכונדרייה שלי. זה רק אני עם עצמי..והמחשבות השליליות שתוקפות אותי מידי תקופות.
    אאני הולכת לישון עם מחשבות רעות,ואני קמה בבוקר עם מחשבות רעות..כמובן על מוות.
    הייתי רוצה לקבל טיפים,איך להשתלט על זה..מה לעשות עם זה..אני ממש מתחילה להתייאש,ואני מפחדת.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    היפוכונדרייה

הוספת תגובה

• היי...

אנונימית
    01/04/2011

אני מבינה אותך! אני בת 18,
    וכל שבוע אני חושבת שחליתי במשהו אחר.
    אני סובלת מזה כל כך,
    ואפילו הרופאה שלי התחילה לשנוא אותי.
    אני מרגישה נורא וזה לא תורם לביטחון העצמי שלי.
    למשל השבוע החלטתי שפתאום יש לי הרבה רוק בפה וקשה לי לבלוע,
    והתווספו לזה כאבי ראש ושרירים,
    נזכרתי שליטפתי חתול שנראה קצת חולה לפני כמה זמן.
    אני כבר יומיים בטוחה שיש לי כלבת,
    מחכה ליום ראשון לראות את הרופאה,
    אני יודעת שהיא שוב תצחק עלי ותסרב להעביר לי בדיקות.
    זה פשוט נורא להיות היפוכונדרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשתיכן

רוצה לעזור
    02/04/2011

שלום,
    אני לא ד"ר לפסיכיאטריה ולא פסיכלוג או עו"ס קליני ולא מומחה בעניינים כאלו
    אבל אתן מתארות תסמינים של אובר-רגישות ותשומת לב למאפיינים ולתפקודים
    הפיזיים והבריאותיים שלכן, עד לכדי רמה של מוות.

ייתכן וזה חלק מחרדה מוכללת ויכול להיות שמדובר בהיפוכונדריה שהיא גם סוג של חרדה.
    אפשר לטפל בחרדות ע"י כדורים מקבוצת SSRI שמוכיחות יעילות כמו ציפראמיל (רסיטל), ציפרלקס וכו' שעובדות על הסרוטונין. יש כדורים שהם SNRI שמשלבים יותר פעילות על סרוטונין.

חוצמזה שאפשר לטפל בCBT - טיפול קוגנטיבי התנהגותי לטיפול בחרדות
    וטיפול פסיכולוגי בשיטה דינאמית גם יכול לעזור.
    חשוב שתדברו על המחשבות שמטרידות אתכן ואל תשמרו את זה ככה בפנים בבטן.

אני ממבין ללבכן, אין לי מחשבות קיצוניות על תחלואים גופניים ובעיות אבל מידי פעם
    יש הרהורים שמטרידים אותי. חשוב שתבינו שקל מאוד לפתח מחשבות כאלו ככל
    שחושבים עליהם יותר ויותר וככל שמעמיקים בהם. אין בהם צורך, הם לא רלבנטיים.

מעבר לכך, רצוי מאוד לעבור בדיקות גופניות כדי לשלול (תמיד) מחלה גופנית או משהו שקיים, למשל חום, שפעת, מיאלגיה (כאבי שרירים), דלקות וכו'.

יכול להיות שגם סטרס נפשי, לחץ ודיכאון מביאים למתח הפיזי ולכאבים וזה נקרא פסיכוסומאטי. יש כאב גופני אמיתי מאוד ולא "מומצא" או מדומיין שהמקור שלו הוא רגשי
    וכמובן שהחרדה ההיפוכונדרית מסייעת לזה.

עצם זה שאתן חרדות ואכפת לכן, ולמגיבה הראשונה - שעוסקת במוות: מראה שאכפת לכן מעצמכן ומחייכן אולם סביר מאוד שזו חרדה ואפשרי לטפל בה.

יש מצב שזה חלק ממצב דיכאוני או פסיכולוגי אחר.

שאלו את עצמכן בנוסף - כיצד אתן אוכלות, האם שותות מספיק, על מה ישנות והאם מספיק? מה מטריד אתכן בנוסף? איך הלימודים? איך המצב הכלכלי בבית? והמצב החברתי? האם יש עם מי לדבר?

יש אפשרות לקבל ייעוץ מקצועי רפואי אחר (אם את טוענת שהרופאה שונאת אותך או לא מתייחסת אלייך, ויכול להיות שזו תחושה שלא מבוססת במציאות - כך או אחרת חובה רפואית שלה לטפל וזכותך לקבל טיפול מקיף וטוב, אבל יש רופאים .. ויש רופאים... !)

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטרלין
    נאוה
    31/03/2011

שלום רב,
    אני סובלת כשנה מחרדות שמתבטאות בבחילה, חולשה ולעתים הרגשה שאני עומדת להתעלף. עם הזמן הן החמירו כתוצאה ממות אמי עד למצב שאני מפחדת לאכול במקרים מסויימים מחשש לבחילה.
    אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי כחצי שנה ולפני 6 שבועות הייתי בייעוץ פסיכיאטרי והתחלתי טיפול בסרטרלין. הפסיכיאטר העלה לי את המינון מאוד בהדרגה כדי למנוע את הבחילה כתופעת לוואי (שבוע ראשון רבע כדור, שבוע שני חצי כדור, שבוע שלישי שלושת רבעי כדור ושבוע רביעי כדור שלם של 50 מ"ג). במקביל אני נוטלת אלפרוקס 0.25 מ"ג רבע או חצי כדור במקרה הצורך.
    היות ולאחר שבוע וחצי עם כדור שלם (50 מ"ג) לא הרגשתי שיפור עליתי בהמלצת הפסיכיאטר ל-75 מ"ג והיום לאחר שבוע וחצי נוספים אני לא מרגישה שיפור והפסיכיאטר המליץ לעלות ל-100 מ"ג. הוא אבחן אותי כסובלת מבחילות אובססיביות ודכאון במידה קלה.
    אציין גם כי סבלתי מתופעות לוואי (הפרעות בעיכול, הפרעות בשינה ומתח בשרירים) וכעת הן חלפו מלבד עייפות (שאני לא יודעת אם מדובר בתופעת לוואי או כחלק מהרגשת דכדוך כללית).

האם ניתן כבר לדעת במינון זה אם כדאי להחליף את סוג הכדור (למשל ציפרלקס)?
    או מתי ניתן לומר בוודאות כי הסרטרלין לא מתאים לי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סרטרלין

הוספת תגובה

• סרטרלין

אלי אמון
    19/07/2011

אני רוצה לדעת עם . סרטרלין 100 מ"ג או 200מ"ג משמין או מנפח לקחתי שנתים כדור בשם ביפקס 300 מ"ג שפשוט העלתי 20 קילו תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטרלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

יש לקחת לאחר אוכל , יש להמתין עוד מספר שבועות לשם החלטות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להיות חולה.
    אנונימית
    31/03/2011

שלום.. השם שלי לא משנה,
    הגעתי לפורום שלכם בגלל שאני רוצה לקבל עזרה או לפחות לשמוע דעות על המצב שלי כרגע.

כשאני נזכרת בגיל 12.. אני זוכרת תקופה שבה רציתי להיות חולה, רציתי לחלות במחלה סופנית, רציתי להשתגע, רציתי לחתוך את הורידים, רציתי לנסות להתאבד.
    כל הרצונות האלה נמשכו הרבה אחרי גיל 18..
    כיום, אני לא מעוניינת לציין את הגיל שלי, אבל בוא נגיד שאני בסביבות גיל ה-19,
    אני מטופלת אצל פסיכיאטרית ואצל עובדת סוציאלית, שהחליטו בשבילי שאני חולה,
    מצד אחד אני נהנת לטעון שבא לי למות, שאני חותכת, שרע לי.
    אבל בפנים אני נקרעת.
    אני מרגישה שמצד אחד מה שאני טוענת הוא נכון, אני כן פוגעת בעצמי, אני כן רוצה למות, אני כן בדיכאון ורע לי.
    אבל מצד שני אין לי אומץ להתאבד.
    אני לא יודעת למה מאז ומתמיד היה לי את הרצון הזה "להיות חולה",
    זה לא היה בגלל תשומת לב, וזה נמשך יותר מידי זמן.
    אני חייבת להודות שהייתה לי ילדות יחסית קשה, זכיתי להרבה יחס גזעני, בכל מקום צחקו על המבטא הרוסי שלי, וזאת אחת הסיבות שאימצתי את הדמות השקטה שתמיד נמצאת בצד כמו סוג של רוח רפאים.
    אבל בבית זכיתי ליחס רגיל, כמו שכל ילד זוכה. ההורים שלי אף פעם לא היו גאים בי מספיק,
    וחשבתי זמן מה שזה היה בגלל תשומת לב אבל אני בטוחה שלא.
    אני מרגישה שאני רוצה לחלות.
    אני רוצה שיקרה לי משהו.
    מישהו יכול להגדיר את המצב שלי?
    האם בגלל כל הרצון הזה וההצגות האלה הפכתי לבאמת חולה עכשיו? איבדתי את עצמי?
    או שמה שהיה לי מלכתחילה היה סוג של מחלה?
    תודה רבה לכל מי שיענה לי.
    נ.ב- אני נמצאת כרגע במצב מאד מביך,
    הודתי בפני העובדת הסוציאלית שניסיתי להרוג את עצמי לא מזמן והיא חושבת שחשוב מאד לעדכן את משפחתי והיא שוקלת אישפוז,
    ואני פשוט לא יודעת מה אני באמת רוצה. אני לא יודעת מי אני, אני לא יודעת מה קורה לי.
    כשהיא אמרה לי את האפשרויות שהיא שוקלת נבהלתי ולכן התחלתי לחשוב על מה שקורה לי,
    אני מפחדת שהאישפוז יהרוס את המשך חיי, שלא אוכל לעבוד בתור פסיכולוגית קלינית כמו שתמיד רציתי, שכולם יסתכלו עלי בתור "משוגעת", אני יודעת שזה יהרוס לגמרי את הקשר עם המשפחה שלי, אבל מצד שני אני מרגישה שאני לא עומדת בזה יותר, אבל אני לא בטוחה.... בבקשה תעזרו לי.
    זה משהו שעוד לא סיפרתי לעובדת הסוציאלית ולפסיכיאטרית שלי, זה משהו שקשה לי לספר להן. כמובן שאעשה זאת, אבל אעדיף לשמוע את דעתכם לפני כן. תודה רבה לכל מי שיענה!

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה להיות חולה.

הוספת תגובה

• מממ..

אנונימית
    01/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה זה דחוף

אנונימית
    03/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה זה דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/04/2011

הרושם הכללי , הפרעת אישיות. חסר מידע רב לשם אבחנה מיקצועית. קצת מוזר שאת רוצה להיות פסיכולוגית קלינית ולא ביררת את הנושא האבחנתי עם הרופא והעו'ס.
    לגבי פסיכולוגיה תמיד תיזכרי, ד''ר מארשה ליניאן, הייתה חולה קשה, הפרעת אישיות גבולית, עשתה PHD בפסיכולוגיה ואף המציאה את DBT , שיטה יעילה לטיפול בהפרעות אישיות גבולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד על האזכור של מרשה לינהן

סיוון
    06/04/2011

ד"ר דוידאור, שיחקת אותה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחל לך טוב

דניאל מהקניון
    06/06/2011

שלום קראתי מה כתבת במכתב שלך ורציתי להגיד לך שבעבר שלי גם רצו לי בראש אותן מחשבות בראש. לא הערכתי את החיים .
    וכל הזמן חשבתי על הדרך היותר קלה ופחות מפחידה לסים סוף לחיים שלי.
    את צריכה חבר - כמו ששלי הגיעה ונתנה לי אוויר קצת אושר ונתנה לי לשכוח מכל העבר לא לגמרי אבל שאני איתי זה לא כמו שאני לבד .

יש לך פה פינה אם תרצי חבר לקשר טלפוני לפרטי פריטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופה
    רוית
    31/03/2011

שלום רב
    אני נוטלת מזה כמה חודשים רימוטיב.
    רופא המשפחה שלי ואני החלטנו שעליי לעבור לנטול פריזמה.
    קראתי בעלון לצרכן שפריזמה לא ניתן לקחת שבועים לאחר לקיחת נוגדי MAO
    שמעתי שברמוטיב יש את נוגדי MAO
    ועכשיו לשאלה:
    האם מיד לאחר הפסקת הרמוטיב אני יכולה לנטול פריזמה או שמא עליי לחכות?
    תודה ויום טוב
    רוית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרופה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/04/2011

אכן מומלץ לחכות שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה