פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור מירו עם מולטי ויטמין
    דודי
    20/04/2011

שלום אני התחלתי טיפול בכדור מירו לדיכאון רציתי לדעת אם אני יכול לקחת איתו מולטי ויטמין לגברים או שזה מפריע או מתנגש או משהו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדור מירו עם מולטי ויטמין

הוספת תגובה

• כדור מירו עם מולטי ויטמין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

אפילו מומלץ לקחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בתפקוד
    ליאם
    20/04/2011

ערב טוב,
    אני בסוף שנות ה-40,גרושה עם ילדים,מפרנסת את ילדי לבד ללא עזרה ובקושי רב מהיד לפה.מעוניינת מאוד בפתיחת חיים חדשים ולצאת מהמצב המורכב,אך קשה לי להכיל אדם נוסף בחיי,כמו כן כל מטלה כבדה עלי.רוב הזמן אני לחוצה ומוטרדת.עצובה וחסרת שמחה.אני מרגישה שהתנהגותי חוסמת אותי ואני תקועה במקום.
    שאלתי,האם אני בדכאון?כיצד ניתן להמשיך מכאן?לא מעוניינת בלקיחת תרופות

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בתפקוד

הוספת תגובה

• קשיים בתפקוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

יש צורך בטיפול מיקצועי, אם לא תרופות, אז : פסיכותרפיה, תוספות מזון מתאימות, פעילות גופנית. מומלץ לשקול CBT ( טיפול התנהגותי קוגנטיבי- טיפול מאוד טכני, קצר מועד, בדר'כ עם הצלחה טובה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    גדעון
    19/04/2011

אני אובחנתי לפני 5 שנים בערך אחרי שחזרתי מהמזרח
    זה היה בבית חולים לא פרטי .
    ואני שואל האם ישנם דרכים לקבוע שאדם חולה במחלת נפש כאשר הוא לוקח תרופות ?
    כלומר יש דבר כזה בדיקה שנכונה לכל זמן או שזה רק במצב הפסיכוטי ?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

לפעמים תחת תרופות קשה לאבחן באופן מדוייק, בגלל תופעות לוואי של התרופות. אך ניתן להתרשם מהתכנים, מידע אובייקטיבי וכן התרשמות במהלך הבדיקה, לעשות הצלבות עם המידע בעבר ולהגיע למסקנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

שמוליק
    01/05/2011

אחד מהדברים הקשים באיבחונים האלה, הוא שאחרי שמאבחנים בן אדם, כבר אי אפשר אחרי זה לומר שהוא בריא, ושהמחלה נתרפאה.

לצערנו, במדינת ישראל, די שיורידו לבן אדם את הפרופיל בצבא מסיבות פסיכיאטריות כדי שתודבק לו תווית של "לא נורמלי" עד סוף ימיו.

האמת היא שאפילו אנשים שהתאשפזו אישפוזים חוזרים ונשנים יוצאים מזה ומבריאים, ואסור להאמין לאף אחד שמנסה להדביק להם את הסטיגמה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראקציה
    רוני
    19/04/2011

היי

האם יש אינטרקציה בין התרפה סירקאדין לתרופה ציפרמיל? האם ניתן ליטול אותן יחדיו?

לקביעת תור
    סגירה
    אינטראקציה

הוספת תגובה

• אינטראקציה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

ניתן לקחת ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס 0.5 מ"ג
    תהל
    19/04/2011

שלום רב,

אני לקראת טיסה והמליצו לי לקחת קלונקס 0.5 מ"ג על מנת שאוכל לעבור את הטיסה ברוגע. לצערי אני סובלת מחרדת טיסה.
    עד היום לא לקחתי שום טיפול והתמודדתי עם הפחד.
    הפעם אני רוצה להקל על עצמי.
    אני אסמטית במקור מגיל שנתיים אך כבר 30 שנה שלא היו לי התקפים. אני מחזיקה וונטולין לשעת הצורך - חילופי מזג אוויר.
    האם אני יכולה לקחת קלונקס? ואם כן כמה זמן לפני הטיסה מומלץ לקחת?
    תודה מראש על תשובתכם

תהל

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס 0.5 מ"ג

הוספת תגובה

• קלונקס 0.5 מ"ג - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

ניתן לקחת קלונקס. ממליץ לבדוק את התגובות ביום מנוחה, כגון שבת.
    השפעה תוך חצי שעה . להיזהר לא לערבב עם אלכוהול, סכנה להרעלה וסיבוך.
    כל טיפול או ניסיון בקלונקס, רק תחת ידיעה והשגחת רופא מטפל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במינון - למיקטל...?!
    אבי
    19/04/2011

שלום רב,

לאחרונה העלו לי את מינון הלמיקטל ל200 מ"ג.

100 מ"ג בבוקר ו100מ"ג בערב.

הטיפול הנ"ל עוזר לי לבריאותי הנפשית,אך מצורפת אליו תופעת לוואי,אשר פוגעת במהלך חיי - והתיפקוד בהם,והיא:בעיות במערכת העיכול=אי-שקט בבטן/קיבה.
    אני לוקח מינון זה כשבוע.

1 - האם במהלך הזמן,הגוף יסתגל למינון הנוכחי (200מ"ג) ויפסק אי-השקט בבטן,במידה וכן כמה זמן זה יקח?,ו/או שיש צורך בהורדת המינון?
    2 - מה ו/או איזה מינון,גם יעזור לי לבריאותי הנפשית (כמו המינון הנוכחי=200מ"ג) + לא יפגע בבריאותי/הרגשתי הפיזית/כללית?

תודה רבה מאוד מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במינון - למיקטל...?!

הוספת תגובה

• אבי יקר

עומר
    19/04/2011

גם אני לוקח 200 מ"ג למיקטל.

שאלתי הראשונה היא קודם כל האם אתה לוקח את הכדור אחרי האוכל? כי זה הדבר הכי חשוב!!, אם לא (אם כן זה הסבר מצוין):

האם אתה רואה שינוי משמעותי מאז שהתחלת לקחת?
    האם התזונה שלך מסודרת?
    מה התכיפות בה אתה נכנס לשירותים? האם אתה חש כאבי בטן? כמה זה באמת מציק לך?

ענה לי על כמה שאלות ואוכל לענות לך...

אממ אני חושב שכשעלתי מינון (אני העלתי כל שבוע 25 מ"ג לקח לי חודשיים להגיע למינון של 200 מ"ג) אז הרגשתי גם עצבנות בבטן וזה עבר, לפי מה שהבנתי הכדור די קליל.. לוקחים אותו גם בעיקר חולי אפילפסיה אפילו במינון של 400 מ"ג ככה שאני לא בטוח לגבי כמה הוא מזיק...

למה אתה לוקח אחד בבוקר אחד בערב? האם אפשר לשקול מעבר ללקחת כדור פעם ביום?

אתה מקפיד על שעות קבועות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עומר היקר

אבי
    19/04/2011

היי ותודה רבה לך על הנכונות לעזור,

- כן,אני לוקח את הכדור לאחר האוכל.
    - כן,אני רואה שינוי משמעותי - לאחר,שעברתי למינון של 200מ"ג.
    - התזונה שלי - לא מסודרת,אלא פחות ו/או יותר מסודרת.
    - התכיפות,שבה אני נכנס לשירותים בין 1-3 פעמים ביום.
    - כן אני חש כאבי בטן (יותר נכון,אי-נוחות בבטן),וזה מאוד מציק לי ומפריע לי במהלך-חיי.
    - אני לוקח כדור אחד בבוקר,ואחד בערב כדי לשמור על רמה קבועה של למיקטל בדם במהלך כל היום,ולפי המלצת הפסיכיאטרית שלי.קודם לכן לקחתי פעם אחת בערב,וכשהתחלתי לקחת פעמיים ביום - הרגשתי יותר מאוזן במהלך היום - לכן אין טעם לחזור לנטילת המינון המלא פעם ביום.
    - כן אני מקפיד על שעות קבועות.

- יש לי שאלה אליך עומר,אמרת שגם לך הייתה תקופה,שבה הרגשת עצבנות בבטן - תוך כמה זמן (אם אתה זוכר) זה עבר לך?

אודה לך מאוד,אם תענה לי על השאלה האחת,אשר שאלתי אותך...

בתודה רבה מאוד מראש וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

עומר
    19/04/2011

השאלה על איזה עצבנות אתה מדבר...
    לי זה פשוט גרם להכנס לשירותים קצת יותר ולפעמים היו לי קצת בחילות וחוסר חשק לאכול אפילו..
    קצת הרגיש אי נוחות בבטן גם אבל לא משהו מטריד בצורה קיצונית..
    זה עבר בערך אחרי שלושה שבועות..

אתה מרגיש הבדל רציני בתחושות בבטן מלפני העלאת המינון ואחרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעומר...

אבי
    20/04/2011

היי,

כן,אני מרגיש הבדל רציני בתושת עצבנות הבטן לאחר העלאת המינון,אבל אני כמו אצלך - מעריך,שזה יעבור מקסימום בעוד שבועיים.

תודה רבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף..

עומר
    20/04/2011

ובהצלחה.. דרך אגב, בן כמה אתה אם אפשר לשאול והאם אתה משלב עוד תרופה עם למיקטל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באותו נושא-אפשר תשובה מהרופאים?

שרונה
    26/04/2011

אני אישית נוטלת 100 מ"ג למיקטל, בדר"כ בשעות הערב.
    מדי פעם מתנפחת לי הבטן או שיש לי כאבים, בתדירות יחסית גבוהה.
    האם זה יכול להיות קשור ללמיקטל?

אני אוכלת מסודר יחסית ובריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקסט
    קרין
    19/04/2011

שלום רב,
    אני מטופלת בפקסט מזה 3 חודשים, חצי כדור כל בוקר.
    בזמן האחרון אני מוצאת עצמי כמעט נחנקת בשינה, כאילו אני מפסיקה לנשום וממש בשנייה האחרונה אני שוב נושמת. זה גורם לי להתעורר ולא לחזור לישון כמעט כל הלילה מחשש שזה יחזור בשנית.
    האם ייתכן כי הכדורים עושים זאת?
    אודה לתשובתם

לקביעת תור
    סגירה
    פקסט

הוספת תגובה

• פקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

שלום קרין, הפאקסט, משפיע על עייפות ושינה. לפי התיאור, הייתי ממליץ לדבר עם הרופא המטפל ולהחליף לטיפול אחר. יש לישקול לקחת בבוקר. כמו כן, יש להיזהר לא להפסיק פאקסט באופן פתאומי, תופעות הגמילה עלולות להיות קשות ביותר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקסט

קרין
    24/04/2011

איך רצוי להיגמל מהכדורים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    מירית
    19/04/2011

שלום רב,

אני בחורה בגיל 30 לחיי, לפני כ-שלושה שבועות נפרדתי מבן זוגי.
    במשך 7 חד' התגוררנו יחד, היו לנו כלבים משותפים וחיים טובים.
    בחודש האחרון- לצערי משהו התפקשש מצידי ומצידו, והוא החליט לעזוב את הבית.
    לקחתי את הפרידה מאד קשה, הרגשתי שקורעים" לי את הלב.
    מאז, אני במצב של דיכאון, לא מצליחה להרדם, בבקרים אני חסרת מנוחה, עצובה בכל שע' היום ולא מפסיקה לבכות. לצערי גם את עבודתי הפסקתי. וכרגע כל דבר נראה לי ריקני וחסר משמעות. הכאב מאד חד, שכל מה שאני מבקשת הוא להבריא ולחזור להיות האישה המאושרת שאני זוכרת. אשמח אם תוכל לייעץ לי על טיפול מסויים או על כדורים (טבעיים) או לא. שאוכל לתפקד בחיי ולחזור לחיים שיגרתיים ונורמליים.
    בברכה
    מירב

נ.ב
    אשמח אם תחזור אלי בשם בדוי- או כתשובה למייל. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

הרושם להפרעת הסתגלותית, עכם מרכיב דיכאון. את יכולה לפנות לרופא משפחה ולבקש טיפול נוגד דיכאון.
    מומלץ טיפול בשיחות, פסיכותרפיה.
    לפרטים לגבי הטיפולים השונים, את מוזמנת לבדוק באתר שלי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן- כתבת כי צריך חצי שנה של
    יוסי
    19/04/2011

מה, של הזיות ושמיעת קולות וכו...

אם האירוע של ההזיות נמשך נניח חודש בלבד ואז החולה חזר

להבת מצבו ואת הטעויות שהוא עשה - אז זה לא סכיזופרניה?

כתבתה גם:

"אבחנה מתבססת על קריטריונים ברורים, כגון DSM האמרקאי או ICD אירופאי.
    המאפיין המרכזי בתהליך סכיזופרני , מהלך של פגיעה תיפקודית הדרגתית ההולכת ומחמירה."

במקרה שלי לא הייתה ירידה בפגיעה התיפקודית באופן הדרגתי כי, אחרי כ-3 חודשים

מאז התקף חזרתי לעבודה - אבל לא בהיקף מלא ואילו אחרי שנה עבדתי במשרה

מלאה ועוד שעות נוספות. אם היום אני עובד 10 שעות ביום כל יום האם יש לי
    פגיעה סכיזופרנית המחמירה עם הזמן. לדידי אין החמרה בגלל הסכיזופרניה.

הם לפי מסמכי דוחות מס הכנסה אני יכול להביא לפסיכיאטר שיקבע לי כי לא הייתה לי סכיזופרניה.

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• לד"ר יונתן- כתבת כי צריך חצי שנה של - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

האבחנה מבוססת על בדיקה קלינית ודיווח המטופל והסובבים.
    חצי שנה , כולל חודש לפחות סימנים פעילים, כמו כן כולל, תקופה מקדימה של שינוי התנהגותי תיפקודי, וכן לאחר התקופה הפעילה, שאריות מהמצב.
    באם אתה לא ממלא את הנ''ל, אין מה להתאמץ באבחנה דרך הפורום, אז כנראה שלא.
    בכל מקרה האבחנה היחידה , זה לאחר בדיקה יסודית והתרשמות של פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי התרופה פרולול-דרלין
    A
    18/04/2011

שלום!
    אני שוב פונה אליכם בנוגע לתסבוכת שלי עם התרופה סרוקוול xr ...הסברתי כבר את תופעות הלוואי הקשות של התרופה שאני מרגישה וגם את הרצון שהיה להפסיק ליטול את התרופה סרוקוול xr ,אבל כמו שאמרתי-לאחר השיחה עם הפסיכאטרית חל עלי איסור מוחלט להפסק את הטיפול,האופציה היחידה שנראתה לה הסבירה ביותר -מועילה ביותר היא לתת לי את התרופה פרולול/דרלין וזה אמור- למנוע את תופעת האקטיזה הקשה שאני חווה בתקופה האחרונה שפוגמת באיכות חיי קשות. ברצוני לדעת אם התרופה אכן תוריד את האקטיזה ותחושת החוסר שקט והבילתי נשלטת על השרירים והדופק לב המואץ המלווה בכאבי ראש עזים ובפגיעה בסובבים אותי?

תודה רבה מראש!!

הוספת תגובה

• שאלה דחופה לגבי התרופה פרולול-דרלין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

בהחלט, הטיפול באקטיזיה, דרלין ( חוסמי בטא) ואו מרגיענים( כגון אסיוול). בשימוש דרלין + סרווקאל, יש לנטר לחץ דם, סיכון לירידה בלחץ הדם וחולשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבטרין ואיחור המחזור
    רויטל
    18/04/2011

שלום,

התחלתי לקחת וולבטרין לפני שבוע וחצי.
    הוולבטרין יצר מצוקה נוראית חרדה ולחץ (אומרים שזה עובר אחרי שבועיים)
    כרגע המחזור מאחר בכ-5 ימים ויש התפרצות פצעי בגרות בשליש התחתון של הפנים.
    האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    וולבטרין ואיחור המחזור

הוספת תגובה

• וולבטרין ואיחור המחזור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

אולי קשר עקיף, יש קושי לקביעה חד משמעית. יש צורך להמתין ולבדוק את ההתפתחות. כמובן לשתף את הרופא המטפל בנדון, אשר בידיו מידע קליני נוסף והיכולת להעריך באופן מדויק יותר, לאחרר שלילת גורמים אחרים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוקוול
    רן
    18/04/2011

מה המינון המקובל של סירוקוול לטיפול בלחץ וחרדה במצב של דיכאון

לקביעת תור
    סגירה
    סירוקוול

הוספת תגובה

• סירוקוול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

100 - 300 מ''ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות עם טיפול תרופתי
    רעות
    18/04/2011

שלום רב,
    שלי בן 13, סובל מחרדות ברמות שונות מזה 6 שנים. ניסינו הכל שני סוגים של טיפולים פסיכולוגיים (גם כיום), טיפול בתפרופות פסיכיאטריות - בהתחלה favoxil שלא עזר, אח"כ prizma, שוב לא הועיל, ציפרלקס, ולבסוף הפסיכיאטר המליץ על ריספירדל (ביחד עם הציפרלקס). ושוב אין הקלה. עכשיו אמר לנו להוריד את הציפרלקס ולהגיע אליו לסוג חדש של תרופות. הבן שלנו ממש מסכן כי כל פעם הוא נתלה בתקוות שאנחנו והמטפלים נותנים לנו וללא הועיל. הוא ילד מקסים, חברותי, ספורטאי אבל יש לו כל הזמן חרדה לא מסוגל להיות בלי מבוגר, צריך כל הזמן שיהיה רכב ליד הבית כאילו להמלט עם יהיה אסון.... הרבה פעמים בתוך הבית בודק איפה אנחנו, לא מסוגל להשאר בעיקר בלילה בלעדינו- ההורים (גם לא בנוכחות אנשים קרובים אחרים). בזמן האחרון יש החמרה שפוגעת גם במצבו החברתי וגורמת לו ממש למצבי רוח חשבתי אולי גם עצה מפורום זה תעזור לי.... חשוב לי להבהיר ששום דבר לא עשינו בהחלטה שלנו הכל עם ייעוץ של אנשים מומחים בתחום. אנחנו כבר ממש מיואשים!!! אכתוב את אותה הודעה גם בפורום חרדות. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות עם טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• חרדות עם טיפול תרופתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

ראשית, רק לישר קו, אנחנו מומחים למבוגרים ולא ילדים. בכל מקרה היה מומלץ לשלב טיפול תרופתי וכן פסיכותרפיה. מומלץ לבדוק טיפול ב CBT , טיפול התנהגותי קוגנטיבי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חריף
    ד
    17/04/2011

שלום רב!
    אני מבקש להתייעץ בנושא דחוף וכואב.
    אימי, בת 55, בריאה מבחינה גופנית. סובלת מזה חצי שנה מדיכאון עמוק ביותר, שהוא תורשתי במשפחתה. היא חדלה לעבוד או לעסוק בכל תחום שהוא, כולל תחביבים, ספורט ואפילו פעולות פשוטות כמו בישול הם אתגר מאוד גדול בשבילה. התקופה כללה גם נטיות אובדניות ממשיות. היא כמובן מטופלת בידי פסיכיאטר ונוטלת את התרופות הבאות:
    Morning Anafranil, Folic acid, Vitamin, Edronax

Lunch Lexapro/Cypralex, Glucofage

Night Zyprexa, Edagan, Rivotril

את התרופה Glucofage, היא נוטלת בהמלצת רופא מאחר והיא נמצאת בקבוצת סיכון עם נטייה לסוכרת (היא אינה חולת סוכרת ורמות הסוכר בדמה תקינות לעת עתה).
    אחיה סבלו גם הם ממצב דומה אך הוא אינו נמשך זמן רב כל כך והם חזרו לתפקוד מלא. גם היא בעצמה סבלה מדכאון קל יותר לפני כ10 שנים אך גם במקרה ההוא זה לא נשמך זמן רב.
    הסיפור מעט מורכב מאחר ואימי אינה אזרחית המדינה והיא נמצאת כאן איתנו לבקשתה מזה שלושה חודשים (כל המשפחה והילדים שלה עלו ארצה והיא מתגוררת עם בן זוגה בחו"ל). מכאן, שאין לה ביטוח רפואי בארץ ואת הטיפול הפסיכיאטרי אנו נאלצים לשלם באופן עצמאי דבר שלא נוכל להרשות לעצמנו בנוגע לאישפוז. יש לציין כי בן זוגה אינו שוהה בארץ מטעמי עבודה למרות תמיכתו המלאה בה.
    לפני כחודשיים היא חוותה תהליך הפוך המכונה "מאניה" (Mania), במהלכו היא אכלה יותר באופן קיצוני, בעיקר דברים מתוקים, בזבזה כספים בקניות מיותרות והיתה שמחה לכאורה. המצב נמשך קרוב לשבועיים, ולאחריו היא שקעה שוב בדכאון בהדרגה.
    לאחרונה חלה הדרדרות במצבה, לאחר תקופה של שיפור קל. היא מבלה ימים על גבי ימים במיטה ובעיניים עצומות, ממעיטה לאכול ולתקשר עם הסביבה.
    אני פונה לעזרה לאחר שניסינו בדרכים רבות להביא לשיפור במצבה. שיחות, הסחת הדעת על ידי חוגים, ספורט, עבודות יד, לוח זמנים קבוע וידוע מראש ואפילו דרכים נוקשות יותר כמו נעילת החדר כדי שלא תוכל לשכב שמשך היום במיטה. אך נראה כי אף דרך לא מועילה. לדבריה (כשהיא מעט מתאוששת) יש קול חזק בתוכה שאומר לה לשכב ולעצום עיניים ורגליה מרגישות כבדות מאוד.
    השאלה העיקרית היא איך אנחנו המשפחה אמורים להתנהג ומה נוכל לעשות כדי לעזור לה ולנו לצאת מהמצב הקשה הזה? האם הריפוי תלוי אך ורק בתרופות, כפי שהפסיכיאטרים טוענים? האם אכן אין מקום לטיפול פסיכולוגי בשלב הזה, כפי שהפסיכיאטרים טוענים? שאלה נוספת היא למה אנחנו אמורים לצפות מבחינת תהליך הריפוי וכמה זמן הוא בדרך כלל נמשך?
    כל מידע והכוונה יוכלו לעזור לנו מאוד!
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון חריף

הוספת תגובה

• דיכאון חריף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/04/2011

היי, לפי התיאור מדובר בהפרעה דו קוטבית, ייתכן אפילו RAPID CYCLE , 4 אפיזודות בשנה, לא ברור ...
    1. יש צורך לאיזון תרופתי, כולל שילוב מייצב מצב רוח( דפאלפט, טגרטול, ליטיום, לאמיקטל וכו'..)
    2. יש לשלול בעיות גופניות, תיפקוד בלוטת התריס, תיפקוד הלבלב - עמילז , ועוד..
    3. יש מקום לטיפול פסיכולוגי תמיכתי.
    4. יש צורך בתמיכת המשפחה, הפחתת מצב דחק, עידוד, יצירת סביבה רגועה ככל שניתן.
    5. חובה להקפיד על שינה מלאה וטובה, להוסיף טיפול לפי הצורך.
    6. במקרה של מסוכנות , לפגיעה עצמית או סובבים, יש לפנות מיד לחדר מיון הקרוב. ( לא חובה רק פסיכיאטרי).

יש צורך לניהול הטיפול על ידי פסיכיאטר מטפל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הרדיפה
    סיגי
    16/04/2011

שלום בני השתחרר מימליואים ולאחר תאונה שבה ניצלו חילים שוחרר הביתה ולקה
    לטענת הרופאים במחלת הרדיפה
    וכעת מאושפז כשבוע מבקשת לדעת מה התהליך והאם יש קשר לשירותו הצבאית
    תודה מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הרדיפה

הוספת תגובה

• מחלת הרדיפה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/04/2011

יש קושי להתרשם ללא מידע נוסף וחשוב. לאחר טראומה יכול להיות תגובה פסיכוטית, במקרים נדירים יכול להיות השפעה מזרזת של התחלת הפרעה קשה, שהייתה אמורה לפרוץ מתי שהו בחיים כנראה. ניתן בהחלט לטעון שיש קשר בין התפרצות המחלה ובין הגורם הסטרסוגני בצבא, שהמחלה אולי הייתה מתפרצת ואולי לא ללא האירוע בצבא.
    הנ''ל לא באופן גורף, רק על סמך הכתוב והתרשמותי, להמלצה חד משמעית, יש לבדוק את המסמכים ואת התיעוד הקיים, בעבר ובהווה וכן בדיקה קלינית של המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה